Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ !


       Με πρωτότυπο και πολύ ωραίο τρόπο μας ξάφνιασε ο Δήμαρχος κ Κόλιας και πολλοί από τους συμβούλους του λέγοντας τα κάλαντα με την φιλαρμονική!
       Πιο συγκεκριμένα περίπου στις 11:50 άρχισε να ακούγεται η φιλαρμονική να παίζει τον Άγιο Βασίλη και διάφορα εορταστικά τραγούδια της πρωτοχρονιάς στον κεντρικό δρόμο του Ξηροκάμπου.
       Όσο η μουσική δυνάμωνε καθώς πλησίαζε η φιλαρμονική, ο κόσμος έβγαινε έξω από τα σπίτια για να δει έκπληκτος τον Δήμαρχο και πολλούς συμβούλους να χαιρετούν και να εύχονται χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
      Διακρίναμε εκτός το κ Κόλια και τούς κ Ε. Ασβεστά,  Ι. Μαυρουδή, Θ. Βιρβίλη, Θ Κουμπάρου Γιανουκά κ.α.
       Συγχαρητήρια για την έξυπνη και πρωτότυπη αυτή ενέργεια που εξέπληξε ευχάριστα τους κατοίκους και δημιούργησε αναπάντεχα μια εορταστική νότα.
       Και του χρόνου
Μάκης Αρμενιάκος 
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΠΑΤΉ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΩΝ 300 ΕΤΏΝ .... part 1


       Όσοι από εσάς που μου κάνετε την τιμή να παρακολουθείται αυτό το blog έχετε γνώσεις οικονομικών, ίσως έχετε κουραστεί από τις συχνές μου αναφορές και αναρτήσεις για το τραπεζικό σύστημα και την σιωπηρή συνωμοτική εξουσία του για την καταλήστευση ολόκληρων λαών και χωρών του πλανήτη.
       Όσοι πάλι δεν είναι μυημένοι στα οικονομικά ίσως και να βαριούνται καν να διαβάσουν αυτές τις αναρτήσεις.
       Όμως σας παρακαλώ, σας το ζητάω σαν χάρη! διαβάστε αυτό το άρθρο που είναι γραμμένο με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο που έχω συναντήσει στο διαδίκτυο, και εξηγεί το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα. Διαβάστε πώς τα κράτη παρέδωσαν τον έλεγχο της δημιουργίας και διάθεσις του χρήματος σε μια χούφτα πανίσχυρων ιδιωτών για την υποδούλωση των λαών τους!
       Η γνώση και η κατανόηση του τραπεζικού συστήματος είναι θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας, υποσκελίζοντας ακόμα και την ίδια την πολιτική!
        Για λόγους πρακτικούς, το άρθρο θα αναρτηθή σε δύο κομάτια ξεκινώντας απο το δεύτερο!
Μάκης Αρμενοιάκος 

πηγή: http://secrecyfile.blogspot.com/

       Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....
       Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του..... 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.
       Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.
       
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
       Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.
       Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.
       Οι αργυραμοιβοί φροντιζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολλάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισσεκατομύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδόσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.


ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
       Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα....
       Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδόσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη "ζώνη του ισχυρού ευρώ" και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαίκή κεντρική τράπεζα). 
       Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες υπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την ευρώπη.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;
       Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.
      Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».
       Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη. 


ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ .

       Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο. Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Εχει ως εξής:
       Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπο την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού. Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.
       Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική - βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπο την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια. Οταν οι τράπεζες εισπράτουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).
       Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.
Ολα τα υπόλοιπα περι μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.
       Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα. 
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΠΑΤΉ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΩΝ 300 ΕΤΏΝ .... part 2

πηγή: http://secrecyfile.blogspot.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.
       Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς. Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πούν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν. Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά. Εμφανίζεται ο απο μηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. . Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολλάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. Η ευρώπη κοιτάζει "έντρομη" την Αμερική. Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες. Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη. Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράτουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά. Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει...
       Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων: http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/11/blog-post_2472.html
       Σκεφτείτε το λιγο και θα δείτε ότι έτσι είναι. Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως). 



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
       Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδόσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να "δημιουργήσει" χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν "εγγύηση") 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.
       Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;
       Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!
       Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπεζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια. Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς. 

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
       Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμένα "εμπράγματα", με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας. Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση. Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις. Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.
       Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.
       Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.
       Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
       Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
       Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας. Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
       Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία. Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες. Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.
       Ολες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε "Καταστατικό κεντρικής τράπεζας" στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF. Ψάξτε "European central bank memorandum" και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ. Ψάξτε "μετοχική σύνθεση τραπεζών" και προσπαθείστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε. Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;
       Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό. Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.
       Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ; 



ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;
       Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά. Εχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;
       Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες....) είναι η πολιτική ανυπακοή.
       Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.
       Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός. Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.
       Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:
1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο. 
2. Αρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
4. Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απαυθύνθηκαν τα λαμόγια.
6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.
       Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...
http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html
       Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.
       Σκεφτείτε το.
       Η επιλογή είναι δική μας.
ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει και η Ελλαδα ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ…

       Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζοντας διάφορα άρθρα για να ενημερωθώ και να επιλέξω κάποια από αυτά να αναρτήσω, σε διάφορα ιστολόγια blogs, βρίσκω σχόλια που είναι πιο καλά και από  τα ίδια τα άρθρα!
       Μία ακόμα περίπτωση είναι το παρακάτω σχόλιο, από την ανάρτηση"Κυβέρνηση: Βουλιάζουμε, δεν αλλάζουμε κι αράζουμε μέχρι να μας στείλουν σπίτι μας" του Antinews.
Μάκης Αρμενιάκος
effie B. είπε:
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή την “κριτική” του Φαήλου Κρανιδιώτη Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

       Ο "πνευματικός" κόσμος της Ελλάδος που βρίσκεται; 
       Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες κρύφτηκαν πίσω από τις κρατικές επιχορηγήσεις του παρελθόντος και τα ελιτίστικα κονέ τους; Διότι τι νόημα έχει να γράφεις ποίηση, διηγήματα, τραγούδια, να ζωγραφίζεις και να δημιουργείς, βαθυστόχαστες καλλιτεχνικές δημιουργίες; για να απολαμβάνεις αυτάρεσκα την προβολή σου; 
       Περάσαμε κατοχή και χούντα και ο πνευματικός κόσμος ήταν πρωταγωνιστής στην καθοδήγηση του λαού στην αντίσταση και στην προάσπιση αξιών και ιδανικών, επιβεβαιώνοντας την γνησιότητα των καλλιτεχνικών και πνευματικών τους έργων και ανησυχιών.
       Ο κάθε καλλιτέχνης ή πνευματικός άνθρωπος οφείλει να μεταβάλει το έργο του στην πράξη, σε στάση ζωής, αλλιώς αυτοαναιρείται  μετατρέποντας το όποιο έργο του σε φύκια πλασσαρισμένα για μεταξωτές κορδέλες!.... 
       Στα εύκολα όλα είναι βολικά και ωραία. Στα δύσκολα φαίνεται η διαφορά, μια διαφορά που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν φαίνεται πουθενά. Ίσα με το πάτωμα γίναμε  όλοι!...
       Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ακολουθεί στο παρακάτω άρθρο.
Μάκης Αρμενιάκος  


πηγή: olympia.gr
        Λοιπόν, φίλοι αγαπητοί,
        δε γνωρίζω αν ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης έρχεται, όπως λέτε, πρώτος ή δεύτερος με την κριτική που ασκεί προς τους «ντιντήδες» της ΝΔ και την «ήπια» στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που παραδίδει την Ελλάδα και τους Έλληνες , ως πρόβατα επί σφαγή, στις ορέξεις του αδηφάγου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
       Πέραν τούτου ο κύριος Κρανιδιώτης είναι δεδηλωμένος νεοδημοκράτης και παρ’ ολίγους ψήφους..
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Προσωπικά, ως ανένταχτος αριστερός, καμία ιδεολογική συγγένεια δεν έχω με το κόμμα της Νέα Δημοκρατίας. Το μόνο, ίσως, «συγγενές στοιχείο» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν μπορεί να θεωρηθεί «συγγενές στοιχείο», είναι η 2Οχρονη προσωπική μου φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου την πολιτική αξία και τονπατριωτισμό σέβομαι και εκτιμώ.
         Σε εποχές σκοτεινές και κρίσιμες και γι αυτήν ακόμα την «ύπαρξη του ελληνικού έθνους» αγωνιώ με τον ίδιο τρόπο που αγωνιά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και προσβλέπω στις δυνάμεις εκείνες που θα ανατρέψουν το εφιαλτικό σκηνικό της Παπανδρεϊκής μειοδοσίας και θα αποπλύνουν την Ελλάδα από την ατίμωση.
       Και από τις δυνάμεις αυτές δε θα μπορούσα, σε καμιά περίπτωση, να αποκλείσω τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα του οποίου ηγείται.
       Δικαιωματικά λοιπόν, από το μετερίζι της κοινωνικής και πολιτικής κριτικής που υπηρετώ με όση συνέπεια διαθέτω, άσκησα επώνυμα την κριτική μου προς τις «αντιπολιτευτικές τακτικές» της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά προς τον Αντώνη Σαμαρά, μέσα από το πλέον δημοφιλές blog της Μακεδονίας «taxalia” στις 19 Δεκεμβρίου 2010.
Αντώνη Σαμαρά,
       αν περιμένετε να «πέσει» το ΠΑΣΟΚ για να βγάλετε την κυβερνητική φωτογραφία στο περιστύλιο της Βουλής, πλανάστε «πλάνην οικτράν…»
       Στην εποχή της αιματοχυσίας δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κυκλοφορεί ατσαλάκωτος «προτρέποντας» την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων απλώς «να αλλάξει πολιτική!»
       Αν δεν αλλάξει, δηλαδή, πολιτική τι θα κάνετε, απεργία πείνας;
       Δεν άκουσες τι είπε ο συμμαθητής σου; «Έχουμε πόλεμο»
       Και στον πόλεμο δεν πας με γραβάτα και μανικετόκουμπα, σηκώνεις τη σημαία της εξέγερσης, αν είσαι αρχηγός, και οδηγείς το λαό στα πεπρωμένα του ή «κρύβεσαι» πίσω από κομματικά γραφειοκρατικά τερτίπια, αδόκιμες πολιτικές προτροπές, παρακλήσεις προς «ναυτιλλόμενους», ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων εκπροσώπου και ανούσια ταξιδάκια στη έδρα των τοκογλύφων…
       Τι περιμένεις Αντώνη Σαμαρά;
       Σε λίγο η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική κι ούτε ο χρόνος θα σου επιτρέψει την πολυτέλεια των πρωτοβουλιών, αλλά ούτε και η ιστορία…
       Ελάχιστη λοιπόν σημασία έχει ποιος «επεσήμανε» πρώτος και ποιος δεύτερος…
       Σημασία έχει και μάλιστα επιτακτική να απαλλαγούμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, από τον νεοταξικό θίασο των αμερικανοτσολιάδων που «παρέδωσε» τη χώρα και βύθισε τους Έλληνες στην εξαθλίωση…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυν)
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη νέου Δημάρχου Λέρου κ Κόλια Μιχάλη στο antilogoi.blogspot.com





Συνέντευξη νέου Δημάρχου Λέρου κ Κόλια Μιχάλη
                                 1)ΜΑ:  Κύριε Κόλια συγχαρητήρια για την εκλογή σας και σας ευχαριστούμε για τιμή που μας κάνατε να δεχθείτε να μιλήσετε στο κόσμο μέσα από το blogg antilogoi. Θα ήθελα να ξεκινήσω αμέσως τις ερωτήσεις χωρίς να αναφερθούμε καθόλου στις εκλογές που ανήκουν πια στο παρελθόν και να ασχοληθούμε με το μέλλον του νησιού μας, ένα μέλλον που είναι περισσότερο από κάθε άλλον ταυτισμένο με εσάς, το νέο δήμαρχο για τα επόμενα χρόνια..
                     Κύριε Κόλια μπορείτε να μας πείτε εν συντομία αν έχετε ιεραρχήσει, αν έχετε θέσει προτεραιότητες  σε κάποιους τομείς; Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες με την ανάληψη τον καθηκόντων σας;

Δήμαρχος:       Θα ασχοληθούμε με την καθημερινότητα επιλύοντας τα προβλήματα του πολίτη, με τις  θέσεις εργασίας, με την υγεία  για την κάλυψη του νοσοκομείου από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με την αποκατάσταση του φράγματος, με τις  συγκοινωνίες τον τουρισμό και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του προγράμματος μας.


2)ΜΑ:           Κύριε Κόλια  μαζί με την θητεία σας ξεκινάει και ένα νέο πλαίσιο τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρνει ο Καλλικράτης με πολλές νέες αρμοδιότητες και αυξημένες υποχρεώσεις και έργο που καλείστε εσείς και οι συνεργάτες σας να φέρετε εις πέρας. Και πριν αλλά και μετά της εκλογές από πολλούς ακούγεται ότι δεν υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ικανών και έμπειρων στελεχών στο Συνδυασμό σας. Εσείς τι απαντάτε θα τα καταφέρετε;

Δήμαρχος:    Το νέο πλαίσιο τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρνει ο Καλλικράτης είναι ένα μεγάλο πείραμα για την κυβέρνηση αλλά και για εμάς. Όμως θα φέρει νέες μεγάλες αρμοδιότητες  στους δήμους και παράλληλα μακροχρόνια προβλήματα γραφειοκρατίας θα λύνονται αυθημερόν, όσο για τους  συνεργάτες μου σας λέω ότι είναι ικανότατα άτομα με πολυετή πείρα τα περισσότερα αλλά πάνω από  όλα υπάρχει η θέληση από όλους μας.


3)ΜΑ:           Κύριε Κόλια από τις αυξημένες υποχρεώσεις που προκύπτουν όπως αναφέραμε και προηγουμένως με την εφαρμογή του Καλλικράτη σκοπεύετε να συνεργαστείτε και με τους άλλους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου και αν ναι και με τους δύο; Γενικά μπορείτε να μας περιγράψετε το σκεπτικό σας για συνεργασία με τους άλλους συνδυασμούς;

Δήμαρχος:    Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία φτάνει αυτή να είναι προς το συμφέρον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.


4)ΜΑ:       Κύριε Κόλια πολλοί βλέποντας τις επιλογές του κ Ασβεστά στις εκλογές και πιο συγκεκριμένα στο προεκλογικό σποτ που αναφέρεται ως συνεργαζομενος  με τον συνδυασμό σας προβλέπουν αργά η γρήγορα προβλήματα στην συνεργασία σας. Πώς απαντάτε σ’ αυτό.

Δήμαρχος:   Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Ασβεστά ο οποίος έχει προσφέρει και αυτός και η οικογένεια του στην κοινωνία της Λέρου όσο για τον όρο «συνεργαζόμενος» όλοι οι σύμβουλοι μου είναι και συνεργάτες μου.
  

5)ΜΑ:           Ο συνδυασμός σας πήρε επίσημα την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και των συνεχών περικοπών σε όλους τους τομείς, ποια θα είναι η στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν χρειαστεί να υποστούμε κάποιες δυσάρεστες περικοπές στο νησί μας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε λογικές  περιορισμού της σπατάλης αλλά σε σοβαρά θέματα που δεν  μπορούν να μπουν σε τέτοιες λογικές όπως για παράδειγμα της υγείας.. Τι θα κάνετε ;

Δήμαρχος:   Θα είμαι απέναντι σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης που θα πλήττει συμφέροντα του τόπου μας και των συμπατριωτών μας. Είμαι δήμαρχος των Λεριών και όχι της εκάστοτε κυβέρνηση


6)ΜΑ:           Κύριε Δήμαρχε θα ήθελα να μου πείτε ένα λάθος που έκανε η απελθούσα δημοτική αρχή και θα το αποφύγετε εσείς, και κάτι καλό που κατά την γνώμη σας θα άξιζε να επαναληφθεί ή να συνεχιστεί.

Δήμαρχος:    . Τα λάθη τους δυστυχώς για τον τόπο ήταν πολλά, γι’ αυτό τους τιμώρησε ο Λεριακός λαός. Το σημαντικότερο απαξίωσαν την ανθρώπινη αξία και έδωσαν δουλειά σε αυτούς που ήθελαν (στους αυλικούς).


7)ΜΑ:           Αν και βρισκόμασταν σε διαφορετική δημοτική παράταξη στις εκλογές,  δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί ο όρος αντίπαλοι, πριν καν αναλάβετε τα καθήκοντα σας θα ήθελα να σας αναγνωρίσω προσωπικά το ελαφρυντικό τις δύσκολης συγκυρίας που αναλαμβάνετε και που πρέπει να λάβομε σοβαρά υπ’ όψη  προκειμένου να αξιολογήσουμε το έργο που θα επιτελέσετε. Ωστόσο λόγω αυτών ακριβώς των συνθηκών πιστεύω ότι θα κριθείτε περισσότερο γι’ αυτά που θα αγωνιστείτε να διαφυλάξετε παρά για νέα έργα, εσείς τι πιστεύετε για αυτό;

Δήμαρχος:     Θα διαφυλάξουμε ότι καλό έγινε για το κοινό συμφέρον, θα αγωνιστούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες να κάνουμε αυτά τα έργα που θα δώσουν την ευκαιρία σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας να μείνουν στη Λέρο.


ΜΑ:              Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά που δεχθήκατε να μας απαντήσετε στις ερωτήσεις μας για την ενημέρωση των Λεριών, και να ξέρετε ότι όπως πρέπει και είναι λογικό, θα είμαστε δίπλα σας στο δύσκολο έργο που θα αναλάβετε, και θα είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τον κάθε πολίτη από το blog μας, να επιβραβεύουμε τις προσπάθειες σας αλλά και να κριτικάρουμε τα λάθη σας εφόσον υπάρξουν. Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Δήμαρχος:     Ευχαριστώ και για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου, για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλοι, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας να πάμε τη Λέρο μπροστά και όλοι να νιώθουμε υπερήφανοι.


ΜΑ:              Κύριε δήμαρχε και κάτι για τις γιορτές.

Δήμαρχος:     Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας στη Λέρο, αλλά και σ’ αυτούς που βρίσκονται μακριά μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και ο νέος χρόνος να είναι ότι καλύτερο για αυτούς και τις οικογένειες τους.



                              Με μεγάλη διστακτικότητα σήκωσα το τηλέφωνο για να καλέσω το νούμερο του Νέου Δημάρχου μας. Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και νεοεκλεγείς Δήμαρχος με τόσες ασχολίες και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, να του ζητήσω  να μου παραχωρήσει συνέντευξη σε ένα μέσο άγνωστο στα πρώτα του βήματα;
                             Κύριε Κόλια καλησπέρα. Ο Μάκης ο Αρμενιάκος είμαι συγχαρητήρια για την εκλογή σας κλπ, θέλω  μία συνέντευξη για το blog αντίλογοι που διατηρώ, ξέρεις είναι κλπ .  Έλα μάκη μου σ’ ευχαριστώ, μόλις μπορέσω θα το κανονίσουμε, θα σε πάρω τηλέφωνο.
                    Πέρα από το τυπικά ερωτήματα, υπάρχουν και κανα δυο ερωτήσεις, ξέρετε από αυτές που προκύπτουν  στην ένταση των εκλογών, αυτές που όλοι αναπαράγουν αλλά κανείς δεν τις θέτει εκεί που πρέπει να απαντηθούν.
                     Με κέρδισε ο τρόπος και η άνεση που δέχτηκε τις λεγόμενες δύσκολες ερωτήσεις (δεν είναι και λίγο να του λές για προβλήματα με συνεργάτες πρίν  καν αναλάβει!), και η ζεστή ανθρώπινη φιλική συμπεριφορά του. Άκουσε τις ερωτήσεις ήρεμος με αυτοπεποίθηση και απάντησε με σιγουριά.
                      Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις του νέου μας Δημάρχου θα τα κρίνεται εσείς, εγώ εύχομαι να παραμείνει απλός φιλικός και προσιτός όπως είναι τώρα και να μην τον αλλάξει η άσκηση των καθηκόντων του ως Δήμαρχος και η εξουσία.
Μάκης Αρμενιάκος   

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα στα 10 πιο σημαντικά του 2010, σύμφωνα με το περιοδικό Archaeology.



       Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το 2010 ήταν η χρονιά της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, κάποιοι αναφέρθηκαν στην Ελλάδα για τελείως διαφορετικούς λόγους. Όπως, για παράδειγμα, το αμερικανικό περιοδικό «Archaeology», στο τελευταίο τεύχος του οποίου δημοσιεύεται η ετήσια λίστα με τα 10 πιο σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα του 2010, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατέχουν ευρήματα της Ελλάδας.
       Συγκεκριμένα, η χώρα συμπεριλήφθηκε στο τοπ 10 του περιοδικού για τα παλαιολιθικά εργαλεία, που βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου και μετρούν από 130.000 έως και 700.000 χρόνια ζωής.
        Καθώς η Κρήτη δεν έχει πρόσβαση από στεριά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια, συμπεραίνεται ότι οι κατασκευαστές των εργαλείων αυτών έφτασαν στον τόπο, μέσω θαλάσσης.
       Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, καθώς τα αντικείμενα αυτά πηγαίνουν πίσω την ιστορία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή περισσότερο από 100.000 χρόνια.
       Και αν η υπόθεση αυτή επαληθευτεί, τότε γίνεται λόγος για την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση, που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς έως σήμερα οι αρχαιολόγοι την τοποθετούσαν πριν από 60.000 χρόνια, όταν αποικίστηκε η Αυστραλία.
       «Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπόθεση, που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Κέρτις Ράνελς, στο περιοδικό «Archaeology», ο οποίος συμμετείχε σε έρευνα πεδίου, που έγινε στον Πλακιά το 2008 και το 2009. Καταλήγει πως «οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν ίχνη πρώιμων ανθρώπινων μεταναστεύσεων, πολύ πιθανόν να ψάχνουν σε λάθος μέρη».
       Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει ότι οι αρχαίοι αυτοί ναυτικοί θα πρέπει να διέσχισαν τουλάχιστον 40 μίλια ανοιχτής θάλασσας, ενώ ο τεράστιος αριθμός των εργαλείων (μικρά τσεκούρια, ξέστρες και λεπίδες) δείχνει ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη και τυχαία μετάβαση, αλλά για πολλές, που δημιούργησαν ολόκληρο πληθυσμό.
       Τα αντικείμενα, που βρέθηκαν, μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιούσαν ο Homo erectus και ο Homo heidelbergensis (Χαϊδελβέργειος Άνθρωπος), εξαφανισμένο είδος, πρόγονος του Νεάτερνταλ και του Homo Sapiens.
       Η είδηση ανακοινώθηκε από την ομάδα που διεξάγει την έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο δρ. Τόμας Στράσερ του Κολεγίου Providence των ΗΠΑ και η δρ. Ελένη Παναγοπούλου από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, συνεργάτις του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

νέο περιοδικό – νέος Ερμής ο Λόγιος

       Κάθε νέο περιοδικό που αφορά τον πολιτισμό, όχι καθαρά και μόνο στην απόκτηση γνώσης αλλά ενταγμένο σε ένα σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο προβληματισμού που να επιχειρεί να φέρει την αναζήτηση των ανθρώπινων αναγκών για την εξεύρεση λύσεων ανθρωποκεντρικού φιλοσοφικού χαραχτήρα, προσφέρει στην άνοδο του πνευματικού μας επιπέδου.
       Στην προσπάθεια μας να δώσουμε λύσεις σε τεχνικοοικονομικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου χάσαμε το δρόμο και ξεχάσαμε τον στόχο που είναι οι πραγματικές μας ανθρώπινες ανάγκες.
       Μία ανασκόπηση στις ρίζες μπορεί να μας ωφελήσει  περισσότερο ίσως απ' ότι νομίζουμε.
                                                  Μάκης Αρμενιάκος

 νέο περιοδικό – νέος Ερμής ο Λόγιος



       Ο Νέος Λόγιος Ερμής, τετραμηνιαία έκδοση της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού, κυκλοφορεί μετά από μια μακρά και κάποτε επίπονη επώαση σχεδόν τριών χρόνων. 
       Σήμερα, μπορούμε πια να παραδώσουμε το πρώτο τεύχος στην κρίση του αναγνωστικού κοινού. Και το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι κάθε τεύχος, στη συνέχεια, θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο! 
       
       Το περιοδικό διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και περίπτερα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κέντρα τύπου της επαρχίας
            
        ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα που επέλεξα.
    Ο Μιχάλης Μερακλής, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας μας, σε ένα κείμενο υπό τον τίτλο «ανθρωπιστικές σπουδές: το πως και το γιατί», αφού υποβάλει σε κριτική την εξιδανίκευση των αρχαίων που πραγματοποίησε η δυτική Αναγέννηση και ο γερμανικός κλασικισμός, καταλήγει σε μια ισορροπημένη και ταυτόχρονα πρωτότυπη θέαση του αρχαίου κόσμου:    Λοιπόν; Υπήρξε μια φενάκη το αρχαίο μεγαλείο; Δεν είναι φενάκη. Απεναντίας, ο αρχαιοελληνικός κόσμος διδάσκει το πιο δύσκολο μάθημα μεγαλείου.  
       Αυτό που κατορθώνεται μέσα από έναν αγώνα με τις δυνάμεις που ταπεινώνουν, χαμηλώνουν, ευτελίζουν τον άνθρωπο, δυνάμεις που έχουν βαθιές ρίζες μέσα του. Ο αρχαιοελληνικός κόσμος είναι μεγάλος γιατί κατάκτησε –κυριολεκτικά– το μεγαλείο του έχοντας και πλήρη συνείδηση των αδυναμιών του.
       Ο αρχαίος κόσμος είναι ένας δυναμικά συνθεμένος από αντιθέσεις κόσμος.
       Το μεγαλείο του δεν είναι ήρεμο, όπως το έβλεπε ο Winckelmann, είναι δραματικό: γι’ αυτό ακριβώς μεσουράνησε εκεί, τότε, το δράμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ορκωμοσίας συνέχεια. Video με δηλώσεις ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μ ΚΟΛΙΑ

      Σίγουρα η σημερινή ορκωμοσία σαν γεγονός δεν μπορούσε να καλυφθεί με ένα σύντομο άρθρο και μερικές φωτογραφίες που επέβαλε η ταχύτητα για την αμεσότητα της είδησης (12:35 ανεβάσαμε την ανάρτηση από το blog μας!) επανερχόμαστε λοιπόν με ένα video που εξασφαλίσαμε από τον Θεολόγο Βιρβίλη που περιέχει και την ομιλία του νέου Δημάρχου κ Μιχάλη Κόλια, καθώς και δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ Κασσάρα και του δημοτικού συμβούλου και πρόεδρο της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Λέρου κ Γ. Κωνσταντινίδη.
      
        Μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι γιόρτασαν το γεγονός σε γνωστή ταβέρνα στο Παντέλι.
    
       Εμείς για ακόμα μία φορά θα ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ΌΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για το πολύ δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας για το καλό πάντοτε του νησιού μας και των κατοίκων του και να σας ανακοινώσουμε την συνέντευξη του νέου Δημάρχου κ Κόλια στο blog μας που θα αναρτηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
             Κείμενο  Μάκης Αρμενιάκος
             video    Θεολόγος Βιρβίλης


    
     Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΚΟΛΙΑ και ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

       Σήμερα 11:00 πμ Ορκίστηκε ενώπιον του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιου, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κασσάρα των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου ο νέος Δήμαρχος και το νέο ΔΣ του Δήμου Λέρου.
       Οι Αντίλογοι φυσικά ήταν εκεί για να σας μεταφέρουμε την είδηση και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ορκωμοσία.
       Ο μητροπολίτης Παΐσιου με τον νέο Δήμαρχο κ Κόλια κατά την ορκωμοσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Λέρου στον Πλάτανο.

      Λίγο πριν την έναρξη της ορκωμοσίας καθώς ο κόσμος κατευθύνεται από την πλατεία Πλατάνου προς την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ

       Τη στιγμή της ορκωμοσίας. Διακρίνονται από αριστερά Ο κ Κ. Βασιλείου, ο κ Π. Κουμπάρος, ο κ Σ. Λουλουδιάς, ο Δ. Διαμαντάρας, ο κ Ι. Μαυρουδής και ο Βαγγέλης Μπαλαμπάνης του Ράδιο ΑΡΤΕΜΙΣ

       Ένας εκ των νεότερων Δημοτικών Συμβούλων Στέλιος Λουλουδιάς με τον αρχαιότερο εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων του νησιού μας κ Δημήτρη Διαμαντάρα. Η εμπειρία του αρχαιότερου με τον ενθουσιασμό του νέου!
      Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό του νησιού μας.
       Εμείς υποσχόμαστε να παρακολουθούμε και να σας ενημερώνουμε.
                                  Κείμενο Μάκης Αρμενιάκος 
                                  Φωτογραφίες Μάκης Αρμενιάκος Διαβάστε περισσότερα...