Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

       Από τη γενικότερη ένταση και δραστηριότητα στο διαδίκτυο τελευταία προκύπτουν  πυρήνες συσπείρωσης ομάδων, πολιτών, ενώσεων, κινημάτων ! και γενικά προσπάθειες οργάνωσης κοινωνικών - πολιτικών μορφωμάτων ως αντίδραση των συνεπειών του Μνημονίου και όχι μόνο.
       Μία ξεχωριστή ομολογουμένως πρωτοβουλία όσο αφορά για το στόχο τους να κάνουν κατάληψη της βουλής είναι η παρακάτω!
Μάκης Αρμενιάκος

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

FACEBOOK: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 (Ο μεγάλος φόβος των πολιτικών είναι να μην καταλάβει ο λαός την Δύναμη του & ενωθεί όλος μαζί)  

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ !ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ !!!!ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ!!!!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 20ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

(ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤEITΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ (ΚΑΤΑΛΗΨΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ. ΛΑΘΟΣ!!!! ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!! ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!!


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Α) Σχέδιο κατάληψης και διάρκεια κατάληψης
Β) Αιτήματα
Γ) Μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί με την κατάληψη μας
Δ) Όροι, προτάσεις και παρακλήσεις προς τους διαδηλωτές - καταληψίες
Ε) Αίτιες-λόγοι της κατάληψης
Ζ) Η επιστολή  του εκπροσώπου και ιδρυτή του κινήματος
Η) Σοφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων
Θ) Προτεινόμενα συνθήματα


Α) Σχέδιο και διάρκεια κατάληψης
Θα είμαστε έξω από την βουλή KYΡΙΑΚΗ 20-2-2011και ώρα 12:00 έως 18:00 το απόγευμα. Στις 18:01 της ΚΥΡΙΑΚΗΣ θα μπούμε στην βουλή και  θα παραμείνουμε μέσα, μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 21-2-2011 έως της  23:30 το βράδυ. Οπότε 23:30 το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ θα  τους παραδώσουμε πάλι την βουλή, ειρηνικά πάντα.

Β) Αιτήματα (Μόνο για αρχή)
1. Δικαιοσύνη και φυλάκιση των ανθρώπων που καταχράστηκαν τα λεφτά της πατρίδας μας δηλαδή τα δικά μας (έμμεσα και άμεσα  από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών).

2. Έξοδος από το χουντικό μνημόνιο (που θα εδρεύει μέχρι το 2021 στην Ελλάδα).
3. Κατάργηση του βουλευτικού ασύλου.

4. Δημόσια συγγνώμη των πολιτικών στους πολίτες (όλων των πολιτικών που κυβέρνησαν) (και να μας πουν γιατί αφού υπήρχαν κι άλλες λύσεις δανείων με 1% και 2% (Κίνα - Ρωσία), διάλεξαν το χουντικό ΔΝΤ! Γιατί άραγε?

5. Δημόσια συγγνώμη από τον «πρωθυπουργό» για το ψέμα που μας είπε ότι υπάρχουν λεφτά (μόνο και μόνο, επειδή ήθελε και αυτός αλλά και η Αμερική να κάτσει στο «θρόνο»).

6. Απαιτούμε να πληρωθεί «ο λογαριασμός» της ντροπής (του χρέους) από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους πατριάρχες (άλλο η θρησκεία και άλλο η εκκλησία) τους πολιτικούς και τους κουμπάρους τους.

7. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να οριοθετηθούν επιτέλους τα υδάτινα σύνορα μας (Αιγαίο, Καστελόριζο, Νότια Κρήτη κ.λ.π.) και να κάνει το αυτονόητο, εξόρυξη (ελληνική) του ορυκτού μας πλούτου.

8. Απαιτουμε ποσοστωση των οικονομικων μεταναστων,απαλαση των παρανομων μεταναστων!!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ !!!!ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ !!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ !!!ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ !!!ΑΥΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!!!

9. Απαιτούμε σωστή και δωρεάν παιδεία 

10. Απαιτούμε σωστό και δωρεάν σύστημα υγεία

11.OXI στην καρτα του πολιτη για λογους ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ

12.Αφού παραδώσουμε την βουλή  21-2-2011 πάλι στα χέρια των πολιτικών, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα μας. Εάν δεν πραγματοποιηθούν, θα ξανακάνουμε σύντομα πάλι κατάληψη της βουλής και την επόμενη φορά δεν θα την παραδώσουμε έτσι απλά.
             

Γ) Μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί
1. Το πρώτο μήνυμα που θα λάβουν οι πολιτικοί φεύγοντας και παραδίδοντας την βουλή, πάλι στα βρόμικα χέρια τους, είναι ότι φεύγουμε “κύριοι” και θα περιμένουμε, έως νεωτέρας να δούμε αν εισακούστηκαν τα αιτήματα μας η απλώς δεν κάνατε τίποτα όπως συνήθως, εάν ισχύει το δεύτερο (το τίποτα), θα ξανάρθουμε πάρα πολύ σύντομα, και την επόμενη φορά δεν θα την παραδώσουμε έτσι απλά την βουλή.

2. Το δεύτερο μήνυμα που θα λάβουν είναι ότι πρέπει οι πολιτικοί να φοβούνται και να σέβονται αυτούς που τους εξέλεξαν.

Δ) Όροι, προτάσεις και παρακλήσεις στους καταληψίες
            1. Έχουμε ιδεολογία και πιστεύω.
            2. ΟΧΙ πανό και ΟΧΙ κομματικές σημαίες.
            3. Δεν θα φοράμε κουκούλες.
            4. Δεν θα κρατάμε γενικώς όπλα.
5. ΟΧΙ στους βανδαλισμούς προς τα καταστήματα των συμπολιτών μας (δεν θα «χουλιγκανίσουμε» γενικώς).
6. Έχουμε όλοι έναν στόχο, την κατάληψη της Βουλής.
7. Θα πρέπει να είμαστε τόσοι πολλοί, έτσι ώστε να σπρώξουμε τα ΜΑΤ και προσπερνώντας τα, να μπούμε στην  Βουλή.
8. Θερμή παράκληση σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς (πανεπιστημιακούς και μη) να διαδώσετε την πρόσκληση μας, τουλάχιστον 15 μέρες πριν την συγκέντρωση.
9. Επειδή θα είμαστε τόσοι πολλοί, ο μονός τρόπος να μας σταματήσουν θα είναι τα δακρυγόνα. Για να καταφέρουμε την κατάληψη της Βουλής, καλό θα είναι να κρατάτε αντιασφυξιογόνες μάσκες, ειδικά γι αυτούς που θα είναι στην πρώτη γραμμή (αγορά από το ιντερνέτ και από καταστήματα).
10. Θα φοράμε όλοι τα ίδια ρούχα για να δείξουμε ότι είμαστε ένα. Έχει μεγάλη σημασία να δείχνουμε ένα.
11. Θα φοράμε μαύρα γενικώς, κυρίως μαύρο χοντρό μπουφάν, συμβολικά για το πένθος, το πως κατάντησε η Ελλάδα. Όποιος θέλει (εμείς θα προτιμούσαμε όλοι) να φοράει μαύρο ανοιχτό κράνος (του ποδηλάτου ή του μοτοποδηλάτου) για αμυντικούς λόγους και γιατί «βολεύει» το ανοιχτό κράνος να μπορείς να βάλεις μαντίλι ή αντιασφυξιογόνα μάσκα. Όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η κατάληψη. Κυρίες και κύριοι, δεν θέλουμε να σας φοβίσουμε, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κατάληψη της βουλής θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα βρούμε αντίσταση από τα ΜΑΤ. Μη φοβάστε!!! Είμαστε πιο Δυνατοί!!! Μπορούμε!!!
12. Πρόσκληση σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλα τα κόμματα, από όλα συνδικάτα, από όλους τους φορείς, από όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους (από όλη την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση).
13. Πρόσκληση σε ΟΛΟΥΣ γιατί αυτή η μέρα δεν έχει διαφορετικά χρώματα και πιστεύω, είμαστε ένα χρώμα με ένα πίστευε, μια καλύτερη, δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα.
14. Ελπίζω στην συγκέντρωση μας, να μαζευτούμε περισσότεροι από όσο μαζεύει μια συναυλία ή ένα ντέρμπι ποδοσφαίρου. Αναλογιστείτε, πως είναι δυνατόν να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τόσο πιστά την αγαπημένη μας ομάδα (με 50.000 θεατές) και να μην πράξουμε ανάλογα, έστω για μια μόνο φορά, για την πατρίδα μας, για την εθνική μας οντότητα, για τα δικαιώματα μας, για την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον μας, για δικαιοσύνη. Τότε κύριες και κύριοι θα είμαστε και συνέχεια στο site
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μέγα πλήθος & μέγα πάθος στην συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από τα Ίμια

πηγή:
defencenet.gr

Μέγα πλήθος & μέγα πάθος στην συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από τα Ίμια

       Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρηγίλλης (Λέσχη Αξιωματικών) η συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για τα 15 χρόνια από την θλιβερή νύχτα των Ιμίων.
Η συγκέντρωση ήταν  μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και το πλήθος ξεπέρασε τους 10.000 πολίτες και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις μεγάλες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

       Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου  μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, στη συμβολή Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, όπου έλαβαν χώρα ομιλίες διαφόρων στελεχών εθνικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του γενικού γραμματέα της "Χρυσής Αυγής" και δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου όπως και εκδηλώσεις τιμής για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς της κρίσης των Ιμίων.
      Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε και στην πλατεία Κλαυθμώνος επικράτησε ένταση, όταν μεμονωμένα άτομα θέλησαν να προσεγγίσουν τα Προπύλαια, όπου βρίσκονταν εκεί Αφγανοί μετανάστες οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση πολιτικού ασύλου, αλλά και περίπου άλλα 100 άτομα.
      Τόσο όμως η ισχυρή αστυνομική παρουσία όσο και οι εκκλήσεις της οργανωτικής ομάδας των εθνικών ενώσεων που διοργάνωσαν την πορεία για αποφυγή απάντησης στις προκλήσεις απέτρεψε το ενδεχόμενο οι συγκεντρωμένοι στα δύο σημεία να έρθουν σε επαφή και περιορίστηκαν σε φραστικές αντεγκλήσεις.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΟΜΒΑ: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναστέλλει την λειτουργία του !!!

       Όταν σε μια ευαίσθητη περιοχή που οι γκρίζες ζώνες και οι παραβιάσεις αεροπλάνων και πλοίων πάνε   και έρχονται κόβεις τα κονδύλια που εκτός από το ήδη υψηλό έργο της εκπαίδευσης αποτελούν ακόμα σημαντικότερη ΕΘΝΙΚΉ σημασία τότε δεν μιλάμε για λάθος πολιτική ή αμέλεια αλλά για σκέτη προδοσία!
      Μήπως η θεαματική πρόοδος στον συντονισμό και το έργο της κυβέρνησης οφείλεται στην   κατάργηση του υπουργείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και ήρθε η ώρα των περικοπών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου για να σωθεί η Ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο του μνημονίου;
      Τελικά με κριτική και με μουρμούρα δεν γίνεται τίποτα σε αυτή τη Δημοκρατική χώρα και οι πολίτες που στην πλειοψηφία τους διαφωνούν ακούνε τον πρωθυπουργό τους να λέει ότι τον στηρίζουν! Μήπως πρέπει να σπάσει κάνα κεφάλι μπας και πάρουν χαμπάρι;
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:olympia.gr


ΒΟΜΒΑ: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναστέλλει την λειτουργία του !!!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2011


Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει ότι από το Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστήμιου αν το Υπουργείο επιμείνει στη λογική των περικοπών.

Αναλυτικά το ψήφισμα: 



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(ΟΜΟΦΩΝΟ)
Μυτιλήνη, 27 Ιανουαρίου 2011
Θέμα: Περικοπή πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων Π.Δ. 407/80
Η απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να μειώσει τις διαθέσιμες πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 108 σε 91, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, αποτελεί άλλη μια μονομερή αθέτηση του τετραετούς προγραμματισμού εις βάρος της ακαδημαϊκής λειτουργίας όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η περικοπή αυτή, εν μέσω του ακαδημαϊκού έτους, προκαλεί τεράστια προβλήματα και αδυναμία ομαλής υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών όλων των Τμημάτων κατά το εαρινό εξάμηνο. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όλα τα Τμήματα στελεχώνονται από μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ (ο μέσος όρος μελών ΔΕΠ ανά Τμήμα είναι περίπου 17), ενώ υπάρχει σοβαρό έλλειμμα μελών ΕΕΔΙΠ. Κατά συνέπεια οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ΠΔ 407/80 καλύπτουν ουσιαστικές εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των Τμημάτων και η περικοπή έστω και ελάχιστου αριθμού πιστώσεων διαταράσσει την προγραμματισμένη υλοποίηση των μαθημάτων.
Πάγια θέση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί η σταδιακή μείωση του αριθμού συμβασιούχων συναδέλφων με ισόποση όμως αύξηση του αριθμού μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, σύμφωνα με τον υφιστάμενο τετραετή προγραμματισμό.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ομόφωνα καταδικάζει την απόφαση περικοπής των ήδη ελάχιστων αναγκαίων πιστώσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων και ζητά επιτακτικά από το ΥΠΔΒΜΘ :
(1) Την χορήγηση των 17 επιπλέον αναγκαίων πιστώσεων πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.
(2) Τον άμεσο διορισμό των είκοσι έξι (26) εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και των πέντε (5) ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
(3) Την άμεση προκήρυξη όλων των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ.
Στην περίπτωση που το ΥΠΔΒΜΘ δεν ανταποκριθεί, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι υποχρεωμένο να αναστείλει τη λειτουργία του στην αρχή του εαρινού εξαμήνου 22-23 φεβρουαρίου, 2011.
To ψήφισμα της συγκλήτου Πανεπιστημίου Αιγαίου θα κοινοποιηθεί από την Πρυτανική αρχή στο ΥΠΔΒΜΘ (παράσταση στο Υπουργείο), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σε όλα τα Πανεπιστήμια, στην επερχόμενη σύνοδο των Πρυτάνεων καθώς και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

πηγή:olympia.gr

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2011

Ο Αριστοτέλης – εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.
Όπως αναλύει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος. Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".
Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλοσοφο. Ετσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.).
Το "άγνωστο" έργο του Αριστοτέλη
Ο dr Armand Leroi, βίωσε μία "αποκάλυψη", όπως την αποκαλεί ο ίδιος, όταν το 2000 βρισκόταν για διακοπές στην Αθήνα και αποφάσισε να ταξιδέψει και στη Λέσβο. Πριν ξεκινήσιε, αναζήτησε στο τμήμα Κλασσικών Συγγραφέων ενός βιβλιοπωλείου στο Μοναστηράκι, βιβλία για το νησί.
Εκεί ανακάλυψε το βιβλίο του Αριστοτέλη "Περί τα Ζώα Ιστορίαι", σε αγγλική μετάφραση, από το βιολόγο D’ Arcy Thompson, το οποίο περιέχει μία εξαιρετική έρευνα πάνω στη βιολογία των ζώων, που ο μεγάλος φιλόσοφος διεξήγαγε στη Λέσβο. Στο βιβλίο ο Αριστοτέλης αναφέρει την περιοχή της Αρχαίας Πύρρας, που βρίσκεται στον κόλπο της Καλλονής, και περιγράφει τα πάνω από 150 είδη ψαριών και ζώων που μελέτησε σε αυτόν!
"Ο Αριστοτέλης ταξίδεψε στη Λέσβο, πιθανώς για να συναντηθεί με το φίλο του Θεόφραστο. Φτάνοντας στο νησί, άλλαξε το αντικείμενό του και από φιλόσοφος έγινε βιολόγος, ιδρύοντας έτσι, μαζί με το βοτανολόγο Θεόφραστο, την επιστήμη της Βιολογίας. Η Αρχαία Πύρρα υπήρξε για τον Αριστοτέλη ό,τι τα νησιά Γκαλάπαγκος για το Δαρβίνο.", εξηγεί ο καθηγητής.
"Η λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη" ( Βλέπε φωτογραφία )
Συγκλονισμένος από την "αποκάλυψη", ο δε Leroi, μόλις επέστρεψε στο Λονδίνο πρότεινε στο ΒΒC να χρηματοδοτήσει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τον Αριστοτέλη και την προσφορά του στη Βιολογία. Ετσι προέκυψε "Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη"!
Το έργο του χαρακτηρίστηκε "δυσνόητο", αφού όπως ο ίδιος εξηγεί "ναι, είναι δυσνόητο, γιατί ο ίδιος ο Αριστοτέλης ήταν πάντοτε δυσνόητος. Ομως είναι ένα όμορφο ντοκιμαντέρ! Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό αφού ασχολείται με την Ελλάδα, με τα ζώα, με την επιστήμη, και τέλος με την προσπάθεια ενός ανθρώπου να κατανοήσει την απέραντη ποικιλία και ομορφιά του φυσικού κόσμου, 2.300 χρόνια πριν".
Η μελέτη του Αριστοτέλη στην Λέσβο
"Το 345 πΧ ο Αριστοτέλης πήγε για πρώτη φορά στο νησί της Λέσβου σε ηλικία 39 ετών. Εκεί συχνά επισκεπτόταν συχνά τον κόλπο της Καλλονής και μελετούσε οτιδήποτε ζούσε σε αυτούς, τα ψάρια, τα σαλιγκάρια, τα οστρακόδερμα, τα χταπόδια, τα δελφίνια. Ενδιαφερόταν επίσης για τα πουλιά, τα ερπετά και τα έντομα που ζούσαν στις πλαγιές του νησιού.
Τα παρατηρούσε, τα κατηγοριοποιούσε, εξέταζε την ανατομία τους. Η μελέτη του δεν εξηγούσε μόνο τον τρόπο δράσης των ζώων, αλλά και το γιατί δρούσαν έτσι. Τα γραπτά του συμπεριλάμβαναν βιβλίο αναλυτικής ανατομίας, ένα άλλο για την φυσιολογία, ένα για κίνηση των ζώων, άλλα και για την αναπαραγωγική διαδικασία, ένα για τον θάνατό τους και μια διατριβή για την ψυχή.
Ο Αριστοτέλης, ήταν εκείνος που άνοιξε ένα αυγό κότας, παρατήρησε την καρδιά από το κοτοπουλάκι που χτυπούσε και έγραψε ακόμη ένα βιβλίο. Έκανε τους ζωντανούς οργανισμούς το κέντρο του κόσμου και της σκέψης του, και οτιδήποτε σκέφτηκε όρισε την επιστήμη της βιολογίας για τα επόμενα 2.000 χρόνια".
ΠΗΓΗ pyles.tv
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιστορία της παγκόσμιας εξουσίας σε 80 + γραμμές



Η Ιστορία  της παγκόσμιας εξουσίας σε 80 +  γραμμές
       Όποιος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται δεν έχει άδικο.  Και πόσοι από αυτούς που καταλαβαίνουν έχουν δίκιο;   Νομίζουν ότι καταλαβαίνουν!
       Όσοι έχουν σχέση με τα computers ξέρουν ότι λειτουργούν σε πολύ βασικό επίπεδο όμοια με τον ανθρώπινο εγκέφαλο δηλαδή  είσοδος(δεδομένων, πληροφορίες  data) > επεξεργασία > αποτέλεσμα.

        Από τα παραπάνω εύκολα συμπεραίνουμε ότι για τον ίδιο  τύπο  επεξεργασίας που μπορούμε να ονομάσουμε φυσιολογικό ή μέσος Άνθρωπος, το αποτέλεσμα δηλαδή αυτό που αντιλαμβάνεται σαν συμπέρασμα ή κατανόηση, εξαρτάται από τα δεδομένα - πληροφορίες που δέχεται (είσοδος).
       Καταλαβαίνετε τώρα γιατί τα ΜΜΕ έχουν τεράστια σημασία για αυτούς που τα ελέγχουν παγκοσμίως!
       Μακάρι να μπορούσε κάποιος σε λίγα άρθρα να μεταφέρει  αυτά που έχει διαβάσει  και διασταυρώσει για το αληθινό σκηνικό και το σχέδιο που εφαρμόζεται σε παγκόσμια κλίμακα! 
        Είναι τόσο πολύπλοκο τόσο σατανικό και τόσο ευφάνταστο που κανείς  «αμύητος» δεν μπορεί να το συλλάβει, ακόμα και όταν αυτό εφαρμοστεί και το βιώσει και πάλι δεν θα μπορεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ και να δεχτεί την ύπαρξη ενός συνολικού σχεδίου το αποτέλεσμα του οποίου οδήγησε σε αυτό που τώρα βιώνει!
       Πολιτική και πολιτικοί, κόμματα, ιδεολογίες, κινήματα, επαναστάσεις, πόλεμοι, θρησκείες, οργανώσεις, επιστήμη, τεχνολογία, οικονομία, οικολογία, παιδεία είναι μερικά από αυτά που συμμετέχουν στον καλά συντονισμένο τρελό χορό της επίτευξης του σχεδίου.
      ΌΛΟΙ μας χωρίς να το ξέρουμε, μέσα από την δράση μας ή την απραξία μας  έχουμε βοηθήσει στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδίου, που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή του!
     Για να μην σας ταλαιπωρώ με γενικότητες θα προσπαθήσω πολύ συνοπτικά να παραθέσω ένα πολύ μικρό κομμάτι, ενδεικτικό του τρόπου που νομίζουμε ότι γράφεται η ιστορία που έχουν προδιαγράψει άλλοι!
        
           παλαιά τάξη
     Ας δεχτούμε ότι από πάρα πολύ παλιά τον κόσμο εξουσίαζε μια τάξη, παλαιά τάξη με Αυτοκράτορες, Βασιλείς και τους απαραίτητους αυλικούς.
      Το σύστημα για να παραμένει σταθερό απαιτεί την μη ύπαρξη μεσαίας λεγόμενης τάξης δηλαδή εύπορων πολιτών που θα μπορούσαν να επιδιώξουν και τελικά να κατακτήσουν την εξουσία προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα
       Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε όλοι οι άνθρωποι να δέχονταν να δουλεύουν για ένα σκοπό και να αρκούνταν στα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση!
       Ο πόλεμος είναι κάτι απεχθές και φοβερό για τους ανθρώπους αλλά εξασφάλιζε τα απαραίτητα στοιχεία για την διατήρηση της σταθερότητας του συστήματος εξουσίας!.
       Ο πλούτος που παραγόταν από το μόχθο των εργαζομένων θα καταξοδεύονταν  στις πολεμικές δαπάνες και δεν θα επέτρεπε την διανομή του σε αυτούς που τον δικαιούταν,  κρατώντας τους σε μόνιμη φτώχεια και άρα ακίνδυνους  για την διεκδίκηση της εξουσίας.
      Ο φόβος του πολέμου θα έκανε πρόθυμους τους φτωχούς και ανασφαλείς υπηκόους να δεχθούν τα πάντα για την προστασία τους από τον ισχυρό βασιλιά.
       Γιατί όμως κάποιος να θέλει να δώσει και την ζωή του ακόμα σε ένα πόλεμο;
       Το Έθνος η πατρίδα είναι η απάντηση και έτσι η παλαιά τάξη πραγμάτων ενίσχυσε την έννοια του κράτους και τον εθνικισμό!
      Κράτος ίσον σύνορα και άρα δίπλα άλλο κράτος.
      Να ο διαρκής φόβος του πολέμου και τα έξοδα για άμυνα και η ανασφάλεια.
      Φόβος και ψέμα τα μόνιμα συστατικά εξουσίας των λαών.

               νέα τάξη 
       Ας δεχτούμε τώρα ότι μια άλλη τάξη επιθυμεί την ανάληψη της παγκόσμιας εξουσίας. Μια νέα τάξη (αν σας θυμίζει κάτι δεν φταίω εγώ)
       Πώς θα μπορούσε μια νέα τάξη πραγμάτων να πάρει την εξουσία από τους μονάρχες και βασιλείς παγκοσμίως;
       Επανάσταση! η μαγική λύση στο πρόβλημα.
       Οι πράκτορες της νέας τάξης μπορεί να μην είχαν την εξουσία  όμως κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα να αποκτήσουν δύναμη και χρήμα σαν τραπεζίτες κυρίως της Αγγλίας και της Αμερικής και να βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδια τους .
       Έργα τους (με αδιαμφισβήτητα στοιχεία) η Γαλλική και η ρωσική επανάσταση, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, η ενίσχυση της διάδοσης με όλα τα μέσα του σοσιαλισμού και η εγκαθίδρυση δημοκρατιών σε όλο τον κόσμο! ή κατ’ εξαίρεση δικτατοριών όπου οι κυβερνήσεις δεν ήταν συνεργάσιμες.
       Η ανάληψη της εξουσίας τμηματικά από ελεγχόμενους πολιτικούς μαριονέτες στις κυβερνήσεις και τις αντιπολιτεύσεις (ναι καλά διαβάσατε, δεν έπρεπε να διακοπούν τα σχέδια σε κάθε αλλαγή κόμματος στην εξουσία) όλο και περισσότερων κρατών τους έδινε όλο και περισσότερη δύναμη ώστε σήμερα πλέον ο κόσμος να διοικείται από μια τραπεζική ελίτ.
      Όμως επειδή το σχέδιο προβλέπει μια παγκόσμια κυβέρνηση και την κατάργηση των εθνών, και απαιτεί περισσότερη σταθερότητα και έλεγχο από αυτή που μπορεί να έχει σήμερα ένας πόλεμος αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα ίδια αποτελέσματα , έπρεπε να εκπονηθεί μια μελέτη για το πώς μπορούσε να εξασφαλιστούν αυτά αλλά με ειρήνη!
       Αποτελέσματα μελέτης αντικατάστασης πολέμου με τα ίδια αποτελέσματα.
        1)εξαφάνιση μεσαίας τάξης = Τεχνική οικονομική κρίση
        2) έλεγχος πληθυσμού (θύματα πολέμου)= νέες πανδημίες από εργαστήρια και μαζικοί εμβολιασμοί με ύποπτα εμβόλια, εκτρώσεις, προγράμματα ελέγχου γεννήσεων με οικονομικά κίνητρα κ.α.
        3)Απειλές και φόβος πολέμου= Τρομοκρατία και περιβαλλοντολογική καταστροφή
       4) Για την επίτευξη του στόχου της παγκοσμιοποίησης
           Παραχάραξη ιστορίας και δημιουργία ανιστόρητων πολιτών (εκπαίδευση κ Δραγώνα;)
           Χαλάρωση των Εθνικών δεσμών με πολύ διαφθορά και καλλιέργεια άκρατου ατομικισμού στους πολίτες
         Κατάργηση παραδόσεων και πολιτισμών με την δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών (να και οι μετανάστες)
         Κατάργηση θρησκειών με κάθε τρόπο ευτελισμό των εκκλησιών (σκάνδαλα-αρνητική προβολή ΜΜΕ) και τη απομάκρυνση των ανθρώπων από κάθε τι πνευματικό (υλισμός-επιστήμη δαρβινισμός, καταναλωτισμός και δημιουργία συνεχώς περισσότερων αναγκών για το κυνήγι χρήματος)
         Διαίρεση και αποδόμηση  
       
      Το μέλλον.
Πείνα έλεγχος της τροφής. Ο απόλυτος έλεγχος των ανθρώπων με τη σχεδιαζόμενη έλλειψη τροφής, με τον έλεγχο των σπόρων (copyright) σε 5 εταιρείες που ελέγχουν ήδη το 80% της παγκόσμιας παραγωγής και κινούνται συνεχώς για την εξαγορά των μικρότερων.
Με τον οικονομικό αφανισμό των αγροτών παγκοσμίως και τη συγκέντρωση της παραγωγής σε μεγάλα καρτέλ.
Με την αναγκαστική απαλλοτρίωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε όσους δεν τις παραχωρούν, δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερος έλεγχος και θάνατοι μέσω της τροφής. Ο απόλυτος έλεγχος της τροφής επιτρέπει την επεξεργασία της ώστε να μην περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, και σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές  και τεχνολογίες θα καταστήσει τους ανθρώπους φυτά χωρίς θέληση και βούληση ικανούς μόνο να δουλεύουν και να υπακούν. Ακόμα η έλλειψη και απαγόρευση βιταμινών (να και ο Codex Alimentarius) και άλλων απαραίτητων συστατικών θα οδηγήσει στην αύξηση των ασθενειών και τελικά της θνησιμότητας.

Ασφυκτική αστυνόμευση και παρακολούθηση με ηλεκτρονικές κάρτες (κάρτα πολίτη) στη αρχή και με εμφύτευση μικροτσίπ στη συνέχεια.
   Η επιβολή του τσιπ θα είναι αναγκαστική για την εξασφάλιση τροφής και όχι μόνο.
Η μεταβίβαση της εξουσίας από το κράτος στον παγκόσμιο έλεγχο με πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς που θα οδηγήσει τελικά και στην κατάργηση τους, Τα σκοπίμως διογκωμένα προβλήματα που συνεχώς θα αυξάνουν το φόβο την φτώχεια και την απελπισία θα φέρουν το χάος και τον κόσμο πρόθυμο να δεχτεί την έτοιμη λύση που θα είναι η επίτευξη του σχεδίου με την παγκόσμια διακυβέρνηση και την τυραννία του παγκόσμιου δικτάτορα.

Τα παραπάνω είναι διασταυρωμένα και συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό από την ιστορία, τα αποκαλυπτικά στοιχεία ερευνητών για τη δράση λεσχών, αιρέσεων, ΜΚΟ, και κυβερνητικών πολιτικών με νόμους και προεδρικά διατάγματα που περνούν απαρατήρητα από τα ΜΜΕ, τη θρησκεία και περισσότερο από όλα την ίδια τη ζωή που καθημερινά τα επιβεβαιώνει με τον πιο  κατηγορηματικό τρόπο.

Για την  ανάλυση της κάθε μία από τις παραπάνω αναφορές χρειάζονται ολόκληρα βιβλία με αποτέλεσμα αυτό το κείμενο να μην παρουσιάζει την απαιτούμενη έκταση και τεκμηρίωση που απαιτεί ένα τέτοιο θέμα καθώς και να φαίνεται και να είναι υπεραπλουστευμένο, δυστυχώς όμως είναι και ο μόνος τρόπο να παρουσιαστεί στα πλαίσια ενός άρθρου για ανάρτηση.
Μάκης Αρμενιάκος
antilogoi.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

υπέρ εστιών κι ανέστιων …

πηγή:olympia.gr

υπέρ εστιών κι ανέστιων …

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2011
Το ενδεχόμενο να αφήνονται σε πτώχευση όποιες Πολιτείες των ΗΠΑ παραπαίουν, έθεσαν ορισμένοι ρεπουμπλικανοί προκαλώντας φρίκη στους υπόλοιπους ρεπουμπλικανούς…
Φρίκη κατ’ αρχήν…
Η «Οικονομία» όμως «της Φρίκης» διαβαίνει στην εποχή μας με μεγάλες δρασκελιές την απόσταση ανάμεσα στο απίθανο (σήμερα) και το γεγονός (αύριο)…
Ετσι όπως πάμε, οι «αναπτυγμένες» κοινωνίες των δύο τρίτων, οι οποίες έχουν στείλει ακριβώς αυτά τα δύο τρία τους πίσω στην εποχή του Ντίκενς, θα τα διακτινίσουν ακόμα πιο πίσω στην εποχή των δουλοπάροικων…
Απλώνεται η φτώχεια στον τόπο. Η φτώχεια είναι σαν αρρώστια, ή μάλλον η φτώχεια είναι αρρώστια. Χτυπάει την ψυχή, χτυπάει και το σώμα…
«… στο ψυγείο έχω μισή πορτοκαλάδα – τι να κάνω;»…
Οικογένειες με έναν και δύο ανέργους. Οταν σταματήσει να δουλεύει, όταν απολυθεί κι ο τελευταίος; Γυναίκες που έχουν χάσει τη δουλειά τους στα πενήντα τους.
Ανθρωποι, γυναίκες και άντρες, που είχαν στρώσει μια δουλίτσα και τώρα βλέπουν τη σκόνη της…
Πώς θα πάω φαγητό στο σπίτι; τι θα κάνω; Σκέφτεσαι γνωστούς, παίρνεις τηλέφωνο φίλους. Εχουν
κι αυτοί τα δικά τους. Απελπισία. Αμηχανία. Σιγά που πενία τέχνας κατεργάζεται. Το ξανασκέφτεσαι, δεν βρίσκεις άκρη…
…και το μισό μπουκάλι πορτοκαλάδας στο ψυγείο, μόνο του, πολύ μόνο του…
Αν η Ελλάδα (των διαπλεκομένων) είναι για τα παιδιά της μητριά και τα λέει «κοπρίτες»
αν τους δέρνει την ψυχή κρατώντας τους νέους άεργους, ατιμάζοντας τους βετεράνους της δουλειάς, μεταλλάσσοντας σε απασχολήσιμους και άνεργους τους εργάτες
για τους μετανάστες, εργάτες κι αυτοί, είναι μέγαιρα.

Το πρόβλημα για τους μετανάστες είναι ταξικό (είναι εργάτες ή άνεργοι) και κοινωνικό 

(ζουν στην περιφέρεια της κοινωνίας ή
σχεδόν σαν νομάδες μέσα της). Παρ’ ότι όσοι απ’ αυτούς εργάζονται έχουν παράξει σημαντικό μέρος του εθνικού πλούτου, λίγους έχει αποδεχθεί η κοινωνία -κι ύστερα από πολύ καιρό- λίγους έχει ενσωματώσει
κι αυτούς σαν ένα υποπρολεταριάτο δίπλα ή παραδίπλα στο ελληνικό προλεταριάτο.
Κι αν για εμάς, μέσα στην κρίση η ίδια μας η χώρα είναι μια χώρα υπό κατοχήν, για τους ξένους είναι μια χώρα άξενη
και μια χώρα παγίδα. Με τον αριθμό των παγιδευόμενων να αυξάνεται διαρκώς.
Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα η ανθρωπιά, κυρίως των απλών και λαϊκών ανθρώπων, σηκώνει τα χέρια ψηλά – η ανθρωπιά δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών, όπως η φιλανθρωπία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των φτωχών.
Η ανθρωπιά μπορεί να δροσίσει, να δροσίζει κάποιες στιγμές την ψυχή του μετανάστη, αλλά
αν μείνουμε μόνον σε αυτήν (δροσίζοντας έτσι και τη δική μας ψυχή), λίγο το όφελος· μια σχεδόν αριστοκρατική παρηγοριά για μας, ότι κάνουμε το καθήκον μας και μια κάποια εκτόνωση στην οργή και τον θυμό των μεταναστών,
στην πραγματικότητα των «καταραμένων»
έτσι καθώς η ζωή τους είναι αφημένη στα χέρια των πονηρών – από τους δουλεμπόρους έως τους πιο διεφθαρμένους εξ ημών που τους απομυζούν (με κορυφαίο σε αυτό το σπορ το κράτος μας) πολλαπλώς.
Τι γίνεται λοιπόν;
Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται ούτε με ευχές ούτε με κατάρες. Ούτε με αοριστολογίες. Ούτε περιμένοντας πότε θα συμμορφωθεί ο ιμπεριαλισμός και θα πάψει να ληστεύει, να βομβαρδίζει και να διαλύει λαούς, έθνη και χώρες.
Η απαίτηση πολλών πολιτών να παρουσιάσει η Αριστερά στην κοινωνία την πιο ανθρωπιστική και εφαρμόσιμη πρόταση για αυτό το πρωτεύον πλέον πρόβλημα είναι εύλογη. Οχι μόνον διότι η Αριστερά έχει ιστορικά αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά
διότι έτσι θα απαλλαγεί η χώρα απ’ την ποπουλιστική δημαγωγία της άκρας δεξιάς, σε όποιον πολιτικό σχηματισμό κι αν φωλιάζει η μισάνθρωπη και μιαρή ιδεολογία της.
Με 1.000.000 ανέργους και 1.000.000 μετανάστες, οι καιροί ου μενετοί. Προτάσεις και πολιτική…
Του Στάθη από την Ελευθεροτυπία.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο οι Ελληνορωσικές σχέσεις – Μας έστειλε απεσταλμένο ο Πούτιν

πηγή:ΕΘΝΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ-ΕΛΛΆΔΑ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο οι Ελληνορωσικές σχέσεις – Μας έστειλε απεσταλμένο ο Πούτιν

Το εξαιρετικά κρίσιμο σημείο κα­μπής στο οποίο βρίσκονται οι ελληνορωσικές σχέσεις στον τομέα της αμυ­ντικής συνεργασίας, μετά το ουσιαστικό επ’ αόριστον «πάγωμα» του πρόγραμματος μαμούθ των ΤΟΜΑ BMP-3HEL το περασμένο Δεκέμβριο, εξέτασε χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με τον επικεφα­λής της πανίσχυρης υπηρεσίας στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας της Ρωσίας Μιχαήλ Ντμίτριεφ, ο οποίος συνοδευό­ταν από τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα Βλαντιμίρ Τσικχβισβίλι. 
       Το πόσο έχουν επενδύσει οι Ρώσοι στο πρόγραμμα αυτό τόσο από πλευράς πολιτικής-διπλωματικής και πρεστίζ της αμυντικής τους βιομηχανίας όσο και από πλευράς ουσίας, καθώς η από­κτηση των 419 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) ανέρχεται στο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο σημερινός συνο­μιλητής του κ. Βενιζέλου και προσωπι­κός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν μετέ­φερε και προσωπικό μήνυμα του Ρώ­σου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το μήνυμα, αφού εκφράζεται η κατα­νόηση της ρωσικής πλευράς για τη δει­νή οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνεται ότι αυτή περιμένει από την ελληνική πλευρά να τηρήσει τα «υπεσχημένα» (δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι «το κράτος έχει συνέχεια»), καθώς η ρωσική πλευρά έχει υποβάλει πρόταση αποπληρωμής του προγράμματος μέσω δανείου από ρωσικές τράπεζες, όπως ακριβώς έχουν κάνει και οι Γάλλοι με το αντίστοιχο πρόγραμμα τους για τις έξι (4+2) φρεγάτες τύπου FREMM.
Ενα πρόσθετο στοιχείο στο «οπλο­στάσιο» του Ρώσου επίσημου ήταν οι εκφρασμένες πρόσφατα στη Βουλή (24 Ιανουαρίου) θέσεις των προέδρων τό­σο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σα­μαρά όσο και του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη υπέρ της «συνέχειας του κράτους» στο θέμα των ρωσικών εξο­πλισμών, όπου τάχθηκαν ουσιαστι­κά θετικά στην υλοποίηση με όποιον τρόπο κρίνεται εφικτός αυτού του προ­γράμματος για πολιτικούς-διπλωματικούς λόγους.

Η υπογραφή με τη Γαλλία
Ενα δεύτερο στοιχείο, τύποις «άσχετο», αλλά πολύ ουσιαστικό, είναι ότι ο Ρώ­σος ήλθε στην Ελλάδα με την «αύρα» της προχθεσινής υπογραφής της συμ­φωνίας με τη Γαλλία για την απόκτηση από τη χώρα του τεσσάρων νέων μεγά­λων αποβατικών ελικοπτεροφόρων τύ­που Μιστράλ, από τα οποία δύο θα ναυ­πηγηθούν στη Γαλλία και ισάριθμα στη Ρωσία. Βέβαια σε διμερές ελληνορωσικό επίπεδο υπάρχουν και άλλα θέμα­τα που έπεσαν στο τραπέζι, όπως η δι­ενέργεια της πρώτης βολής, αποδοχής των κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) S-300PMU-1, του εκσυγχρονισμού των Κ/Β SA-8Β. Όσα, των αερόστρωμνων του Π.Ν. τύπου Ζουμπρ κ.λπ. κ.λπ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ κας ΔΡΑΓΩΝΑ

      Η περιβόητη κ Δραγώνα από μόνη της δεν αποτελεί απειλεί για τον ελληνισμό, δεν έχει ούτε το επιστημονικό ούτε το προσωπικό ανάστημα για κάτι τέτοιο, οι πανίσχυροι φίλοι εντολοδόχοι της με τον μηχανισμό επιβολής και εξουσίας που διαθέτουν είναι κίνδυνος, καθιστώντας την μαζί με την κ Διαμαντοπούλου απλά τσιράκια.
       Αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν υπέβαλε την παραίτηση της από το Υπουργείο Παιδείας. Θα πιέσουμε να πράξη το ίδιο και η κ υπουργός.
      Μάκης Αρμενιάκος 

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ κας ΔΡΑΓΩΝΑ
Υπό κ. ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

Διαβάζοντας τα συνεχή δημοσιεύματα σχετικά με την κα.Δραγώνα και τις απόψεις της περι εθνικής ταυτότητας, θυμήθηκα τα λόγια δασκάλου μου των γυμνασιακών χρόνων στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά που συνήθιζε να λέγει: η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας...

     1)Το γεγονός ότι η κα Δραγώνα μετέφερε αυτούσιες τις διάφορες δυτικές φιλοσοφικές απόψεις περί γενέσεως της ιδέας του έθνους και τις "εφάρμοσε" επί του ταλαιπώρου τραχήλου των Ελλήνων αποδεικνύει τα κόμπλεξ της κας. Δραγώνα και όχι τα κόμπλεξ των δήθεν εθνικιστών Ελλήνων που τις απέρριψαν...
 Πολλοί Ελληνες διανοούμενοι έχουν κόμπλεξ ανάλογα με αυτά της κας Δραγώνα...Εάν οι απόψεις της κας. Δραγώνα μπορούν "επιστημονικά" να εφαρμοστούν επί των "ιστορικών εθνών" (εθνών με γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία που μετρέται σε χιλιετίες, όπως Ελληνες, Εβραίοι, Αρμένιοι, Κινεζοι, Πέρσες, κ.α.) τότε γιατί η κα. Δραγώνα δεν κάνει μια ομιλία στο Τελ Αβίβ υποστηρίζοντας ότι το Εβραϊκό Εθνος αποτελεί "φαντασιακή" δημιουργία του σιωνιστικού κινήματος του 19ου αιώνα; Και ότι πριν το 19ο αιώνα δεν υπήρχε Εβραϊκό Εθνος;  Εάν οι δήθεν "επιστημονικές" της θεωρίες έχουν αξία, δεν θα πρέπει να έχουν γενικότερη εφαρμογή και να μην περιορίζονται μόνον επί των Ελλήνων; Ας το τολμήσει και θα λάβει την πρέπουσα απάντηση... 
     Να υπενθυμίσω άραγε ότι ο σιωνιστής Δρ. Χένρι Κισινγκερ ήταν η ισχυρότερη διεθνής φωνή στήριξης της "ελληνικότητας της Μακεδονίας" και των δικαίων μας επί του ονόματος με το επιχείρημα ότι "εκείνος γνωρίζει ιστορία"; Η μήπως ότι χθες μόλις ελληνική εφημερίδα μετέφρασε και αναδημοσίευσε κύριο άρθρο της ΝΥ Τάιμς που ακριβώς θριαμβολογεί για τα σιωνιστικά επιτεύγματα και την ιστορική συνέχεια των Εβραίων στο Ισραήλ; Είναι άραγε κομπλεξικοί οι Εβραίοι; Η μήπως οι Εβραίοι διδάσκουν στα σχολεία τους τις ρατσιστικές ατιμίες που ασφαλώς σε κάποιες ιστορικές περιόδους διέπραξε η κατά τα άλλα μεγαλουργήσασα φυλή τους;  Οι Εβραίοι διαθέτουν άριστους εκπαιδευτικούς εγκεφάλους που γνωρίζουν ότι η διαιώνιση του Εθνους του Ισραήλ επιβάλλει τον τονισμό - έστω υπερβολικό τονισμό (όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι η υπερβολή πολλές φορές είναι θεμιτός και απαραίτητος τρόπος μάθησης) -  στη νεολαία των ιστορικών επιιτευγμάτων και της μεγαλοσύνης της φυλής τους.  Δεν προσπαθούν, όπως οι κομπλεξικοί δικοί μας του τύπου της κας Δραγώνα, να διδάξουν επιστημονική αντικειμενικότητα σε 12χρονα παιδιά.  Σε 12χρονα παιδιά διδάσκεις γνώση, χαρακτήρα και "εθνική συνείδηση"...

     2) Ως ειδικός επί των θεμάτων εθνικής ταυτότητας και μάλιστα με ειδίκευση στο Κυπριακό, έχω τεράστιες υποψίες για "επιστήμονες" προοδευτικών πολιτικών τάσεων όπως η κα. Δραγώνα.
  Εδώ και 40 χρόνια, τέτοιοι δήθεν επιστήμονες συνεπικουρούν ελληνοκυπρίους πολιτικούς στην προσπάθεια (γνωστή και ως "νεοκυπριακό" ιδεολόγημα) "παρθενογένεσης" νέας εθνικής ταυτότητας για έλληνες και τούρκους της Κύπρου, οι οποίοι δήθεν έλκουν την καταγωγή τους από τους Φοίνικες....  Το γεγονός ότι η κα.Δραγώνα έχει τόσο υπεύθυνη θέση μου προκαλεί όχι μόνο υποψία αλλά και μεγάλη θλίψη...


3) Εάν η κα Δραγώνα ήθελε παράδειγμα "φαντασιακής εθνογένεσης" θα μπορούσε άριστα να εφαρμόσει τις ιδέες της όχι μόνο στο νεοκυπριακό εφεύρημα αλλά και στην άλλη "παρθενογένεση" της περιοχής μας, την εφεύρεση "μακεδονικής"  ταυτότητας από τους σκοπιανούς εθνικιστές, ανδράποδα των γεωστρατηγικών νατοϊκών συμφερόντων... (Σημειωτέον ότι και τα δύο αυτά φαινόμενα είναι ενδεικτικά των τεράστιων εξωτερικών πιέσεων που δέχεται ο συρρικνούμενος ελληνισμός).  Σε τέτοιες πολιτικά κατασκευασμένες ταυτότητες έχουν πλήρη εφαρμογή οι σύγχρονες φιλοσοφικές θεωρίες περί εθνικής ταυτότητας και όχι σε έθνη με τρισχιλιετή ιστορία, γώσσα και πολιτισμό, όπως το δικό μας.  Μπορεί στα προεόρτια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και αργότερα με τη σύσταση και επέκταση του ελληνικού κράτους να παρατηρούνται «εθνογενετικά» φαινόμενα  τα οποία έχουν τύχει βαθειάς μελέτης (ακριβώς επειδή οι αναλυτές σκοντάφτουν πάνω στο πραγματικό γεγονός της πολιτιστικής συνέχειας του Ελληνισμού και επομένως δυσκολεύονται να εφαρμόσουν τις ανάλογες «ευρωπαϊκές»  ιδέες περί «εθνογενέσεως» - πως να μιλήσεις για «εθνογένεση» όταν πας στην εκκλησία και η σχεδόν αμόρφωτη γριούλα δίπλα σου απαγγέλλει ψαλμούς και διαβάζει σελίδες ολόκληρες της Καινής Διαθήκης σε άπταιστη Αλεξανδρινή διάλεκτο;) .  Οσο λεπτομερώς και αν μελετηθούν τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να αναιρέσουν την αναμφισβήτητη πολιτιστική συνέχεια του ελληνικού έθνους ανά τους αιώνες...  Από τη γλώσσα στην τέχνη στη μουσική και ακόμα και στα πολιτιστικά έθιμα και δρώμενα, η συνέχεια αυτή έχει επαρκώς αποδειχθεί...
      Τέλος θλίβομαι που σύσσωμα τα ελληνικά ΜΜΕ φίμωσαν τις έντονες αντιδράσεις απέναντι στην κα Δραγώνα "δεξιών εθνικιστών" και "φασιστόμουτρων" όπως ο Μίκης Θεοδωράκης...  Ο οποίος σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με ημερομηνία 13-1-2010 απαντά όχι μόνο εμπεριστατωμένως αλλά "εκ βάθους καρδίας" στα θλιβερά επιχειρήματα της κας Δραγώνα και των υποστηρικτών της με λόγια πολύ απλά:  Χωρίς έντονη αίσθηση της εθνικής μας ιδιαιτερότητας είμαστε καταδικασμένοι να αφανιστούμε ως Ελληνες.  Και θα ήθελα να προσθέσω ότι είμαστε καταδικασμένοι να πηθικίζουμε άκριτα ευρω-αμερικανικά πρότυπα από φαγητά μέχρι χορούς και από τηλεοπτικά "πρότυπα" μέχρι δήθεν επιστημονικές θεωρίες....  Δεν αρμόζουν στις απαράμιλλες πνευματικές μας ικανότητες ως Ελλήνων τέτοιοι πηθικισμοί...  Και δεν μας αρμόζει ως Ελληνες να γινόμαστε παίγνιο στα χέρια όσων επιδιώκουν γεωπολιτικές αναδιατάξεις στην περιοχή μας... Ωραία ιδέα η εφαρμογή των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» -  αλλά όχι σε βάρος της εθνικής μας ύπαρξης.... 
Ελπίζοντας ότι δεν θα θαφτεί και η επιστολή αυτή - όπως θάφτηκε και του Μίκη...

Nikos Stamatakis, Ph.D
**
108-4 Brook Avenue

Deer Park, NY 11729
Tel. 631-667-7190 ,Fax 631-667-7083
----------------------
**Ο Νίκος Σταματάκης γεννήθηκε το 1961 στη Νίκαια του Πειραιά.  Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά το 1979 και από το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984. Παράλληλα σπούδασε κοινωνκές επιστήμες στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών (Deree College) και συμμετείχε από το 1981 έως το 1985 σε σεμινάρια και έρευνες Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό τον καθ.Γ.Καββαδία.
Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση (και αργότερα με πολλαπλές υποτροφίες του αμερικανικού πανεπιστημίου) έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη (ΠανεπιστήμιοStony Brook) από όπου έλαβε το Masterκαι το διδακτορικό του (Ph.D).  Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής αφορά τη σχέση ιστορίας, γλώσσας και εθνικής ταυτότητας στην Κύπρο (1994).
Από το 1991 έως το 1998 συνεργάστηκε (full-time αρχικά και έπειταpart-time) με την ομογενειακή εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Ν.Υόρκης και σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας του είχε την επιμέλεια του κύριου άρθρου της εφημερίδας, ανάμεσα σε άλλες αρμοδιότητες.
Σήμερα ασχολείται, σχεδόν αποκλειστικά, με επιχειρήσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ..ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Εδώ θάψανε τον Θεοδωράκη οι ουτιδανοί, εσάς κι εμάς δεν θα θάψουν; Η δημοσιογραφία που ίσως ξέρατε, χάρις στην εισβολή γκρίζων και σαλατοποιημένων νεοεκδοτών και δημοσιογράφων, δεν υπάρχει πια...

----------------΄Οπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης  ηPRESS-BANK συμπλέει με τις απόψεις του αρθρογράφου. Εμείς, βέβαια, είμαστε άγριοι, αλλά δεν μπορείς τους ύπουλους  υβριστές  σου, που συστηματικά βυσσοδομούν κατά της ταυτότητάς σου, όπως η ΣΚΥΛΑ Δραγώνα, να τους συμπεριφερθείς με το γάντι. Χτυπάς στο σταυρό μπας και υπάρξει μια τυπική ισορροπία, στην σχεδιασμένη προσβολή των ιερών και οσίων σου.
Και μη βγει κανένας εξυπνάκιας "προοδευτικός" και κουνηθεί. Φτάνει πια ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ . ΄Οχι δεν θέλουμε το σαθρό και ύπουλο  επιστημονικά βιβλίο της ΣΚΥΛΑΣ να πάει στην πυρά. Αντίθετα συνιστούμε τις ...προοδευτικές εφημερίδες ΝΕΑ-ΕΘΝΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που έχουν κάνει μπάχαλο την Ελλάδα με τις γκρίζες θεωρίες, στενόμυαλων  συντακτών, να εκδώσουν το βιβλίο της και να το βάλλουν ένθετο... ώστε οι Πανέλληνες να το διαβάσουν...Πρέπει να πολυδιαβαστεί, για να καταλάβουμε τα βρώμικα παιχνίδια που στήνουν οι ξένοι με ντόπιους πράκτορές τους!!
Φοβούμαστε πως οι λεμονόκουπες από τη λαχαναγορά θα εξαφανιστούν.

Διαβάστε περισσότερα...