Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Λέρου υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαμε από κοινού στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν με αφορμή  τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στο νησί μας.
       Όπως και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι και στο Συντονιστικό Όργανο διατυπώθηκε ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προβούμε σε κλείσιμο σχολικών μονάδων παρά μόνο θα ζητήσουμε την παρουσία των μαθητών στην πλατεία του Πλατάνου κατά την διάρκεια της κινητοποίησης - συλλαλητηρίου.
       Δυστυχώς όμως χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση δόθηκαν εντολές σε υπαλλήλους του Δήμου να προβούν Δευτέρα πρωί σε καταλήψεις σχολικών μονάδων, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια καθηγητών, δασκάλων και γονέων.
       Ως αποδέκτες όλων αυτών των καταγγελιών - παραπόνων διαμαρτυρόμαστε και εμείς με τη σειρά μας για τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, η οποία ενεργεί και πράττει χωρίς σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων.
       Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα  παρόντες στις κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας σεβόμενοι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 Ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας                             Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας    
                 Κοντραφούρης Μιχαήλ                                                        Συφουνιού Χρυσούλα
Διαβάστε περισσότερα...

Απομονωμένος κομπάρσος

        Από ένα φίλο έλαβα και αναρτώ το παρακάτω θέμα που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρων και τον ευχαριστώ!
πηγή:topontiki.gr

Απομονωμένος κομπάρσος

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μια φοβερής έντασηςπλύση εγκεφάλου προκειμένου να πειστεί πως η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύεται ώστε να επιτύχει, ανάμεσα σε άλλα, τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), που με κεφάλαια 440 δισ. ευρώ αποτελεί τη βάση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), στον οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ με περισσότερα από 250 δισ. ευρώ.
Ο στόχος υποτίθεται πως είναι να δοθεί ρευστότητα ώστε να επαναγοράσει η Ελλάδα μέρος των ομολόγων της και να μειώσει το δημόσιο χρέος της έως και... 20%! Για τον λόγο αυτόν υποτίθεται ότι διεκδικούμε νέο δανεισμό της τάξεως των 50 δισ. ευρώ από το εν λόγω ταμείο. Ακόμη υποτίθεται πως ο Γ. Παπανδρέου ταξίδεψε στη Γερμανία προ ολίγων ημερών και με αυτή την προσδοκία.
● Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι, ακόμη κι αν αυτός ο στόχος επιτυγχανόταν, η επίδραση στο ελληνικό δημόσιο χρέος θα ήταν στιγμιαία και άνευ ουσιαστικής χρησιμότητας σε βάθος χρόνου.
● Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι η πανίσχυρη Μπούντεσμπανκ, την ημέρα που βρισκόταν στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, δήλωσε αντίθετη στην αγορά ομολόγων μέσω του EFSF.
● Ας αφήσουμε ακόμη στην άκρη το ότι η ιδέα του ευρωομολόγου, την οποία προωθούν στην Ευρώπη οι... κερδοσκόποι και ο Γ. Παπανδρέου, ακόμη κι αν υλοποιηθεί, χρειάζεται πολύ χρόνο ακόμη και είναι εντελώς αμφίβολο αν θα περιλαμβάνει την Ελλάδα.
Και ας έλθουμε σε δύο σοβαρές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
1. Κατ’ αρχάς η γερμανική κυβέρνηση, ύστερα από συμφωνία του κόμματος της Μέρκελ και των φιλελεύθερων συνεταίρων της, προωθεί στη Βουλή της χώρας της για τις 17 Μαρτίου – μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής και τις αποφάσεις της 25ης του ίδιου μήνα – έναψήφισμα που ουσιαστικά, ως μέρος της γερμανικής νομοθεσίας, θα απαγορεύει την αγορά ομολόγων χωρών προβληματικών ως προς το χρέος τους. Ακόμη θα λέει ένα καθαρό όχι σε μέτρα διάσωσης κρατών έξω από το EFSF.
Τέλος θα βάζει φρένο στο αίτημα Ελλάδας και Ιρλανδίας για μείωση των επιτοκίων του δανεισμού τους από τον υπάρχοντα μηχανισμό «στήριξης».
2. Αυτά γνωρίζαμε έως την Παρασκευή. Το Σάββατο όμως ήλθε μια αποκάλυψη από την οικονομική ιστοσελίδα XrimaNews, η οποία είναι όντως φοβερή: «(...) η Γερμανία έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Ταμείου να υπάρχει η πρόβλεψη πως ειδικά και μόνο η Ελλάδα «δεν χρειάζεται να αντλήσει χρήματα από το Ταμείο» και επομένως δεν μπορεί να το πράξει»!
Πού στηρίζεται αυτός ο ισχυρισμός; Σε έγγραφο του EFSF, το οποίο παρέχει ενημέρωση για τα βασικά του γνωρίσματα (δηλαδή τις «συχνότερες ερωτήσεις» και τις αντίστοιχες απαντήσεις), η τελευταία ερώτηση διατυπώνεται ως εξής: «Is Greece eligible to draw money fromthe EFSF?». Δηλαδή: «Δικαιούται η Ελλάδα να αντλήσει χρήματα από το EFSF;». Ιδού και ηαπάντηση: «Greece has its own rescue package. Therefore it is not envisaged that Greece needs support by the EFSF». Δηλαδή: «Η Ελλάδα έχει το δικό της πακέτο σωτηρίας. Επομένως δεν έχει γίνει πρόβλεψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη από το EFSF».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Κατ’ αρχάς ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξ αρχής δεν αφορούσε την Ελλάδα. Τώρα μάλιστα η Γερμανία επιχειρεί να καλύψει κάθε πιθανή χαραμάδα και να αποκλείσει οριστικά τις χώρες με σοβαρά προβλήματα χρέους – όπως είναι ευνόητο, χωρίς τη συναίνεση της Γερμανίας καμιά ευρωπαϊκή ρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει.
Έπειτα είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία συχνάεπαίρεται ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του μηχανισμού σταθερότητας της ευρωζώνης, δεν υπήρξε ποτέ κάτι περισσότερο από έναν απομονωμένο κομπάρσο. Και ότι η Ελλάδα δεν είναι παρά μια χώρα υπό ειδικό καθεστώς, χωρίς καμιά διαπραγματευτική δυνατότητα, η οποία δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν στους σχεδιασμούς για το μέλλον της ζώνης του ευρώ.
Σε πολλούς – δικαιολογημένα – είναι απεχθής η συνεχής επίκληση της ανικανότητας, της ψευδολογίας ή ακόμη και της δόλιας συμπεριφοράς της κυβέρνησης Παπανδρέου από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης της εξουσίας. Όμως συνεχώς πυκνώνουν όχι μόνο οι ενδείξεις, αλλά και τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση αυτή, έχοντας πρώτα παίξει στα ζάρια, σαν ένας κοινός τζογαδόρος, το μέλλον της χώρας, έχει εν τέλει περιέλθει σε αδιέξοδο.
Καθώς καταβάλλει απέλπιδες προσπάθειες να κερδίσει χρόνο, βλέπει τηναξιοπιστία της να καταρρακώνεται καθημερινά βομβαρδιζόμενη από δυσάρεστες αποκαλύψεις. Βλέπει ακόμη το ίδιο το ΔΝΤ, το οποίο αυτή έφερε από την πίσω πόρτα στην Ευρώπη, να τη χαστουκίζει δημοσίως, να τη διαψεύδει και να εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως συστηματικά ψευδόμενο. Βλέπει πως, ενώ ΔΝΤ και ευρωζώνη έχουν βρει μια ισορροπία συνύπαρξης, η Γερμανία απορρίπτεικάθε κυβερνητικό αίτημα εκβιάζοντας συνεχώς για όλο και περισσότερα.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα ξεπουλιέται ολόκληρη, το κοινωνικό κράτος διαλύεται και τα εισπρακτικά μέτρα γίνονται όλο και πιο άγρια αγγίζοντας την απανθρωπιά και την ποινικοποίηση της ανημπόριας.
Μια κυβέρνηση στα όρια της αντοχής της και μια χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης είναι ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα η πολιτική και οι επιλογές του πρωθυπουργού και του υπουργού του επί των Οικονομικών...
Από Νίκος Μουντάκης 
8:03 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερες ειδήσεις και Η ομιλία του δημάρχου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Περισσότερες ειδήσεις και Η ομιλία του δημάρχου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
       Μετά από επικοινωνία που είχα προσωπικά με τον Δημοτικό σύμβουλο και προϊστάμενο του ΙΚΑ  κ Εμμανουήλ Μαραβέλια σας ενημερώνω ότι στο ΙΚΑ στη Λέρο έγινε κατάληψη και κλείσιμο των Υπηρεσιών του από το πρωί έως και τις 10:00 η ώρα περίπου ώσπου  έφυγαν οι καταληψίες για να μεταβούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πλάτανο. Μετά την αποχώρηση των καταληψιών η υπηρεσία λειτούργησε και πάλι κανονικά.
      Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να έχω ακριβείς πληροφορίες για την ΔΟΥ Λέρου που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε κατάληψη και εκεί από το πρωί και αν κρίνω από το τηλέφωνο που έπαιρνα συνεχώς για κάποιο διάστημα μετά το τέλος της συγκέντρωσης και δεν απαντούσε κανείς, η κατάληψη πρέπει να συνέχισε μέχρι και το τέλος του ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας.
       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Μείζονος και Ελάσσονος μειοψηφίας από κοινού απέστειλαν στο blog μας για τις σημερινές κινητοποιήσεις που θα διαβάσετε στην αμέσως επόμενη ανάρτηση.
       Μείνετε "συντονισμένοι"
ακολουθεί η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
αγαπητοί μου φίλοι απο τους λειψούς
                           εξαρτήσεις και επιροές.


      ζητώ συγνώμη για την εμφάνιση της ομιλίας του δημάρχου αλά για τεχνικούς λόγους και με την πίεση της ταχύτητας αυτή είναι σκαναρισμένη σε εικόνες και όχι σαν κείμενο που μπορεί εύκολα να υποστεί επεξεργασία.
       Επίσης για λόγους ταχύτητας παραλείψαμε και λεζάντες από τις φωτογραφίες που αναρτούμε κάτι που μπορεί να συμβεί αργότερα όταν ο χρόνος το επιτρέψει.

Μάκης Αρμενιάκος

Διαβάστε περισσότερα...

Λέρος: Υπό κατάληψη Σχολεία-Εφορία-ΙΚΑ και Δήμος. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πλάτανο στις 11:00. Δυναμικό παρών οι μαθητές- αισθητή η απουσία πολλών Λεριών!!!

Λέρος: Υπό κατάληψη Σχολεία-Εφορία-ΙΚΑ και Δήμος. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πλάτανο στις 11:00. Δυναμικό παρών οι μαθητές- αισθητή η απουσία πολλών Λεριών!!!
        Όπως είχε προγραμματιστεί και εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει  από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του δήμου μας για την επίλυση των προβλημάτων υγείας του νησιού μας και πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου μας από γιατρούς, που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων του νησιού μας αλλά και των κατοίκων των γύρο νησιών που υπάγονται και εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο μας.
       Οι κινητοποιήσεις άρχισαν με την κατάληψη και το κλείσιμο όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού από το πρωί  και ακολούθησε η κατάληψη και κλείσιμο των γραφείων του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Λέρου.
       Στη συνέχεια από τις 10:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία πλατάνου μπροστά από το Δημαρχείο οι μαθητές και καθώς η ώρα περνούσε  όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν μέχρι και την έναρξη της ομιλίας του Δημάρχου κ Μιχάλη Κόλια παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ  Παϊσίου, των Δημοτικών Συμβούλων του νησιού μας, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Λειψών κ Ρίζου με αντιπροσωπεία σαράντα ατόμων που ήρθαν από τους Λειψούς, δάσκαλους, Καθηγητές και πλήθους κόσμου, που όμως δεν ήταν τόσο πολύς όσο η σοβαρότητα του προβλήματος θα απαιτούσε!.
       Την  ομιλία του Δημάρχου που θα σας παρουσιάσουμε με άλλη ανάρτηση αμέσως μετά, ακολούθησε η εκφώνηση του Ψηφίσματος των Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Λέρου.
       Στην συνέχεια  ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ  Παΐσιος απηύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας τη συμπαράσταση του και της εκκλησίας μας στο δίκαιο αίτημα του λαού για την επίλυση των προβλημάτων της υγείας που είναι κοινωνικό αγαθό, και που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.
       Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Λειψών κ Ρίζος όπου ανάφερε περιστατικά επειγόντων διακομιδών που έθεσαν σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή των ασθενών  αλλά και του πληρώματος και του σκάφους που επωμίσθηκε την αποστολή τους για να καταλήξει απευθυνόμενος στον δήμαρχο Λέρου "κάνετε ότι ενέργειες απαιτούνται για τον αγώνα σας και εμείς η αντιπολίτευση του δήμου Λειψών θα είμαστε μαζί σας" για να κερδίσει το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
       Ο πρώην δήμαρχος Λέρου, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λέρου κ Ι. Μαυρουδής αναφέρθηκε στα θέματα υγείας κατά την περίοδο της δικής του δημαρχίας τονίζοντας ότι το υπουργείο υγείας άκουγε τα αιτήματα του και έδινε λύσεις με αποτέλεσμα την καλύτερη κατάσταση της υγείας τότε χαρακτηρίζοντας την σημερινή κατάσταση απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου δεν χρειάζεται μόνο ένας γιατρός ανά ειδικότητα αλλά περισσότεροι.
       Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκλεισαν τα συνθήματα των μαθητών.
       Για την όσο το δυνατόν έγκαιρη και πάντα έγκυρη ενημέρωσή σας το θέμα δεν θα καλυφθεί από μόνο μία ανάρτηση αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες κατά την διάρκεια της ημέρας  με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση σας.
      
   


















Μάκης Αρμενιάκος 
antilogoi.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Βόμβα από το "Fimotro"- έρχονται νέα Ειδικά Δικαστήρια για την οικογένεια Παπανδρέου;


πηγή:kourdistoportocali

Βόμβα από το "Fimotro"- έρχονται νέα Ειδικά Δικαστήρια για την οικογένεια Παπανδρέου;


ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο Μέγαρο Μαξίμουυπάρχει πόρισμα τουΣΔΟΕ που αφορά την αγορά της οικείας τουΆκη Τσοχατζόπουλουστη Δ. Αρεοπαγίτου. Η πληροφορία είναι καρατσεκαριμένη γιατί έχει διαρρεύσει προς εμάς από... 
υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει ανάψει το πράσινο φως ώστε ολόκληρος ο φάκελος να πάει στη Δικαιοσύνη και να ορισθεί τακτική δικάσιμος. Μέλος της οικογένειάς του τον πιέζει να μην δώσει το "ΟΚ". Κατά το ρεπορτάζ μας πρόκειται για τον αδελφό του Νίκο. Σε εμάς πάντως είναι γνωστό ότι για την υπόθεση αυτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου. Και ξέρουμε τι είπε. Η υπόθεση βρωμάει πολύ...
Διαβάστε περισσότερα...

Έτος εκλογών των 2011 – Τα 13 μέτρα που θα φέρο υν πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές



Έτος εκλογών των 2011 – Τα 13 μέτρα που θα φέρο υν πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 27, 2011

ΠΗΓΉ:OLYMPIA.GR  


Πόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; “Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων” αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές. Άρα; Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη; Αφορούν την συλλογή περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, με επιπλέον αυξήσεις ΦΠΑ που θα φτάσου το 25%, δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου.
Νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, με βέβαιες τις συγχωνεύσεις Ταμείων, συρρίκνωση λίστας των βαρέων και, αν η αναλογιστική μελέτη αναδείξει ευρύτερες αδυναμίες στο ασφαλιστικό σύστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.
Ταυτόχρονα, η επικαιροποίηση του μνημονίου περιλαμβάνει ενσωμάτωση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων για την προώθηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων και το ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.
Το βάρος πέφτει στο Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα εξειδικεύει τους στόχους εσόδων, δαπανών και ελλείμματος για όλους τους φορείς του Δημοσίου έως το 2014, εμπεριέχοντας μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ ή 19 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα καλούνται οι ελληνικές τράπεζες να σχεδιάζουν, από το Μάιο, τη στρατηγική απεξάρτησής τους από το δανεισμό από την ΕΚΤ.
Αναλυτικότερα, το νέο μνημόνιο προσδιορίζει συγκεκριμένα μέτρα για το 2012, τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011. Εκεί λοιπόν είναι το χρονικό σημείο-κλειδί: Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο και ένας “βαρύς πολιτικός χειμώνας” με αβέβαια αποτελέσματα σε ότι αφορά την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, πιθανότατα θα σημάνει την οριστική δύση του σημερινού πολιτικού σχηματισμού στην συνείδηση των πολιτών σε ένα χρόνο από σήμερα. Άρα “Αν η κυβέρνηση προσδοκά νίκη σε εκλογές πρέπει να τις κάνει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο” αναφέρει στέλεχος της κυβέρνησης σε συζήτηση που είχε με το defencenet.gr.
Tα νέα μέτρα που ανέρχονται σε τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ (5,1 δισ. ευρώ.), μάλιστα, θα επαναξιολογηθούν (!) λαμβάνοντας υπόψη τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για το 2012 – 2014. Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:
1. Η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, επιπλέον του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. Ο κανόνας εφαρμόζεται επίσης στο προσωπικό που μετατίθεται από τις δημόσιες επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση σε φορείς του Δημοσίου.
2. Η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου 2011, με στόχο την απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το 2011 και 320 εκατ. ευρώ το 2012, εξαιρουμένων των ειδικών μέτρων για την προστασία των λιγότερο ευημερούντων στρωμάτων του πληθυσμού. Εδώ θα γίνει πραγματική “σφαγή” αφού το 80% των νοικοκυριών της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν από 1500 μέχρι και 4.000 ευρώ περισσότερα κατ’έτος για την θέρμανσή τους!
3. Καθιέρωση ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), για ένα συνολικό ποσό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
4. Συνέχιση της επέκτασης της βάσης του φόρου επί των ακινήτων, με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο.Επιπλέον θάνατος για την οικοδομή.
5. Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), η οποία θα συνεισφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ προς μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης. Η ανεργία λόγω απολύσεων από τους ΟΤΑ θα κτυπήσει “κόκκινο”.
6. «Πάγωμα» στις ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων, που θα αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.
7. Συνέχιση της αύξησης της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών, με στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.
8. Μείωση των τρεχουσών και των κεφαλαιακών επιδοτήσεων προς ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσής τους.Και αναδιάρθρωση σημαίνει πάνω απ’όλα μείωση των θέσεων εργασίας…
9. Επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ. Πιο φωωχοί οι άνεργοι, δηλαδή…
10. Είσπραξη επιπλέον εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίων κατά τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ πώληση αδειών και αύξηση της ετήσιας απόδοσης από δικαιώματα κατά 400 εκατ. ευρώ επιπλέον. Όλη η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο καζίνο…
11. Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αφορά σε μεταφορές αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή.Ο θάνατος του εμπορίου…
12. Πλήρης εφαρμογή του «πράσινου» φόρου και αύξηση της ετήσιας απόδοσής του κατά τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.
13. Αύξηση της είσπραξης του ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αν συγκεντρώσουν έστω και το 50% του ποσού θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία…
Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά θα έχουμε μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων επιβάλλει η τρόικα, ενώ το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης θα κρίνει και τα επόμενα μέτρα. Στο μνημόνιο σημειώνεται πως η κυβέρνηση υλοποιεί μία σε βάθος αναθεώρηση της λειτουργίας των δημόσιων Ταμείων δευτερεύουσας/επικουρικής σύνταξης (συμπεριλαμβανομένων των Ταμείων Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλουν εφάπαξ).
Σε όλα αυτά πρέπει να περιλάβουμε και τα αποτελέσματα της καθοριστικής συνόδου της Ε.Ε. τον Μάρτιο, όπου κρίνετια επιμήκυνση, αναχρηματοδότηση, επιτόκια δανεισμού κλπ. Αν τα αποτελέσματα είναι άκρως αρνητικά, τότε μπορεί οι εκλογές να έρθουν πολύ πιο σύντομα από τον Σεπτέμβριο…
Ολα τα παραπάνω μπορούν να δημιουργήσουν προσδοκίες πολιτικής νίκης για την κυβέρνηση, όσο και αν στηρίζεται “με νύχια και με δόντια” από την εγχώρια οικονομική ελίτ και τον ξένο πολιτικό παράγοντα; Πρακτικά είναι αδύνατον. Οπότε το σενάριο των εκλογών εντός του 2011 είναι σήμερα περισσότερο πιθανό παρά ποτέ…
Διαβάστε περισσότερα...

Πράγματι, «δεν πάει άλλο»!... Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

πηγή:elzoni.gr
Πράγματι, «δεν πάει άλλο»!... Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!
Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
NΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που το ποτήρι ξεχείλισε. Και η λαϊκή οργή έφτασε στα όρια. Και η μεγάλη έκρηξη χτυπά την πόρτα του, ήδη εν διαλύσει, γκουβέρνου. Να που οι άνθρωποι της εξουσίας, μετά τα κωμικοτραγικά των «50 δισ.» και των «ημιυπαιθρίων» και των μπάσε - βγάλε στα τρέχοντα νομοσχέδια, αντιμετωπίζουν όχι απλώς χλεύη αλλά θεαματικό φασκέλωμα, με επωδό το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» του Απόστολου Κακλαμάνη...

ΜΗΠΩΣ τα παραλέω; Οχι, αν ανατρέξω στα 70 χρόνια θητείας στο έρμο λειτούργημα. Δεν θυμάμαι κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό, να έχει κάνει τόσα εγκληματικά, όσο και παιδαριώδη, λάθη όσα η σημερινή. Δεν θυμάμαι κόμματα εξουσίας να είναι υπερφορτωμένα με τόση καταφρόνια, όσο τα σημερινά. Και δεν θυμάμαι Βουλή να έχει στηρίξει τόσες αμαρτίες και τόσες παρανομίες, όσο η παρούσα (αυτή η πιο πλούσια Βουλή όλων των εποχών)...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η σημερινή κυρίαρχη αλήθεια; Χωρίς τις παραπλανητικές θεωρίες των στρατευμένων «αναλυτών», διαλεγμένες για να μην τους καταλαβαίνει ο απλός άνθρωπος, η πρώτη κυρίαρχη αλήθεια είναι ότι η δόλια πατρίδα έχει πνιγεί σε ένα κολοσσιαίο χρέος που όλο και ανεβαίνει. Και που θα φτάσει πολύ σύντομα στα 500 δισ., με εξίσου θηριώδεις τόκους και με πολυετή υποταγή στους δανειστές.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ κυρίαρχη αλήθεια είναι ότι η άμοιρη πατρίδα στραγγαλίζεται από έναν μνημονιακό πύθωνα, που κάθε μέρα τη σφίγγει περισσότερο. Λίγοι γνωρίζουν ότι, το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα (που έγινε πιο ισχυρό ακόμη και από το Σύνταγμα της χώρας) μαγειρεύτηκε στα κρυφά από την τρόικα και από τους «Νενέκους» της εξουσίας, πολύ πριν σερβιριστεί στην άβουλη και επιπόλαια Βουλή.

ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ σκλάβωσαν τη χώρα στον θηριώδη δανεισμό αφού πρώτα την τρόμαξαν πως, αν δεν λάβαιναν τα 120 δισ., δεν θα είχαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Ψέμα! Τα ίδια είχαν πει και το 1989 επί Ζολώτα. Τα λεφτά θα βρίσκονταν. Ο λαός, όμως, κατάπιε τα ψέματα, η ξενοκρατία κέρδισε, η χώρα γδέρνεται.

ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ψέμα (αυτό όμως για καλό) είχε πει και ο Καποδίστριας το 1828 στους Έλληνες, για να τους πείσει να βάλουν την πατάτα στο τραπέζι τους. Ξεφόρτωσε ένα πλοίο με πατάτες και τις άπλωσε στην πλατεία του Ναυπλίου να τις πάρει δωρεάν η φτωχολογιά. Κανείς, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε. Τότε ο κυβερνήτης έβαλε βλοσυρούς φρουρούς γύρω από τις πατάτες, τάχα να τις προστατεύσει από τους κλέφτες. Οι άνθρωποι πονηρεύτηκαν. «Για να τις φρουρεί έτσι ο κυβερνήτης, σκέφθηκαν, πάει να πει ότι αξίζουν». Και έτσι, την άλλη μέρα οι πατάτες έγιναν ανάρπαστες... Ηταν το πρώτο επικοινωνιακό παιχνίδι, με «θύμα» τον λαό. Αλλά τότε έγινε για το καλό του. Ο Καποδίστριας ήθελε να απαλλάξει την πατρίδα από την ξενοκρατία και από τους κοτζαμπάσηδες. Δι’ ο και έφαγε το κεφάλι του. Οι φοροφυγάδες Μαυρομιχαλαίοι και οι καραβοκύρηδες της Υδρας τον ξεπάστρεψαν, καλυμμένοι από τους Αγγλογάλλους.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Δεν κινδυνεύει από τους ξένους «προστάτες», όπως ο λαοφιλής Καποδίστριας (που η Ελλάδα τον έκλαψε πικρά επί μήνες). Κινδυνεύει από τον οργισμένο λαό, ενώπιον του οποίου δεν τολμά πλέον να εμφανιστεί, όπως δεν τολμούν να εμφανιστούν ούτε οι υπουργοί του, ούτε οι βουλευτές του. Και εκτός των άλλων, βλέπει έντρομος τον εφιάλτη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» να απλώνεται ιλιγγιωδώς...

ΙΣΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, να μην είναι μακριά η ώρα που πέντε - δέκα από τους αγνούς καπεταναίους του (με τη σιωπηλή ευλογία ηγετικών στελεχών όπως ο Κακλαμάνης, ο Βενιζέλος, ο Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου) θα του πουν: «Πρόεδρε, αρκετά, κάνε στην άκρη»... Και θα δώσουν «επείγουσα λύση», εν ονόματι του οργισμένου λαού. Γιατί, πράγματι, «δεν πάει άλλο». Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η πατρίδα θέλει να ζήσει.... 
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή μιας Ελληνίδας σε όλους τους προδότες της χώρας.!


    Το σχόλιο στην ανάρτηση  επι του θεματος... που ακολουθεί επιβεβαιώνει την ανοιχτή επαναστατική θα έλεγα διαδραστικότητα που προσφέρει το blogging.

     Ξεκομμένοι από την ελεγχόμενη δημοσιογραφία των ΜΜΕ οι πολίτες καλούνται να αφομοιώνουν και να υιοθετούν τις απόψεις που επιβάλλονται ραδιοτηλεοπτικά χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης, διαφωνίας η έκφρασης αντίθεσης και αυτό να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα καθολικής αποδοχής επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση που επιθυμούν.
     Η ανάρτηση  επι του θεματος... έγινε από e-mail που μου έστειλε κάποιος από εσάς.
Το σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση που ακολούθησε το έστειλε κάποιος από εσάς.
     Το blog αυτό που επισκέπτεστε το έστησε και το διαχειρίζεται κάποιος σαν εσάς!
Με μηδέν κόστος και χωρίς άδειες και προϋποθέσεις και νόμους και αστυνόμους που μπορεί να δημιουργούν εξαρτήσεις, ελεύθερα και αδέσμευτα ο απλός ανίσχυρος πολίτης αποκτά φωνή και βήμα που μοιράζεται με όσους άλλους θέλουν και έχουν κάτι να πουν!
      Απλό, όμορφο, ελεύθερο και γιαυτό επαναστατικό.
Μάκης Αρμενιάκος
    

1 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...


Επιστολή μιας Ελληνίδας σε όλους τους προδότες της χώρας.!
Είμαστε δέσμιοι ενός πολιτεύματος που μόνο κατ' ευφημισμό ονομάζουμε δημοκρατία. Φοράμε οικειοθελώς τις αλυσίδες μας, ξεπουλάμε την ψήφο μας, παραμερίζουμε τα ιδανικά μας και γελάμε σαν ηλίθιοι σκεπτόμενοι πως όλα αυτά αξίζουν για μια θεσούλα στο Δημόσιο. Και μπορεί να επαναπαυόμαστε βασιζόμενοι στο ένδοξο παρελθόν μας, όμως τα κόκαλα των προγόνων μας θα τρίζουν βλέποντας την κατάντια μας. Αυτοί έδωσαν αγώνες για μια ελευθερία που εμείς δεν εκτιμησαμε ποτέ.

Πόσους Εφιάλτες μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Τα έθνη που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένα. Και φαίνεται πως οι Έλληνες ή ξεχνούν ή επιλέγουν να μην θυμούνται. Μήπως από την κληρονομιά των προγόνων μας κρατήσαμε μόνο την λατρεία της Μοίρας και απαρνηθήκαμε κάθετι ελληνικό; Ό,τι μας κράτησε ενωμένους 400 χρόνια κάτω από τον τουρκικό ζυγό (ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, αξίες) το σβήσαμε μέσα σε λίγες δεκαετίες. Κάποτε μας θαύμαζαν και μας φθονούσαν που ήμασταν Έλληνες, τώρα μας οικτίρουν. Και επειδή τουλάχιστον σε μένα έχει μείνει μια στάλα ελληνική υπερηφάνεια, αυτό δεν το σηκώνω.
Θέμα έκθεσης: Ωχαδερφισμός. Έπρεπε να μάθω πως ο Έλληνας νοιάζεται μόνο για την βολή του, που μέχρι και όρο έχουμε εφεύρει για αυτό! Αυτό με δίδαξαν, εμένα κι όλα τα ελληνόπουλα των πανελλαδικών. Διότι η «έκφραση ιδεών» ήταν τελικά μέθοδος να υιοθετούμε κι όχι να εκφράζουμε άποψη. Έτσι ώστε να μας πείσουν πως ουδεμία σχέση έχουμε με το «παν μέτρον άριστον» ή το «γνώθι σαυτόν». Τους ναούς πρέπει τελικά να τους έχτισαν άλλοι Έλληνες, η κοιτίδα του πολιτισμού έχει γίνει αποχωρητήριο. Και επειδή η «εφιαλτοκρατία» ζει και βασιλεύει, τα παιδιά μαθαίνουν πως «στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός»! Διότι δεν αρκεί να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, πρέπει επίσης να ξεχάσεις την έχθρα που χωρίζει τους δυο λαούς. Ευτυχώς φροντίζουν οι Τούρκοι να μας το θυμίζουν όταν εκτελούν έναν Σολωμό ή κάνουν «Ίμια» κάθε ελληνικό νησάκι. Και τι κάνουν οι Εφιάλτες σ'αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστούν τους Αμερικανούς που απέτρεψαν την πολεμική σύρραξη λέγοντας μας «καθίστε στ'αυγά σας» ή κάνουν κουμπαριές.
Κι αν πεις και τίποτα σε λένε ΑΚΡΑΙΟ. Διότι στην Ελλάδα το να είσαι εθνικιστής είναι κακό. Και που να μιλήσω δηλαδή για την Μεγάλη Ιδέα! Αριστεροί, εβραίοι κι άλλοι «φιλελεύθεροι» ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων διότι εγείρουν εθνικιστικά αισθήματα. Ποιόν εθνικισμό, που οι μαθητές νομίζουν πως παρελαύνουν για το «όχι που είπε ο Κολοκοτρώνης στους Τούρκους» και πως ο Ν. Ζέρβας ήταν Γάλλος! Ποιός ξέρει, ίσως νομίζουν πως κι ο Αριστοτέλης ήταν Σλάβος. Ελληνική παιδεία σου λέει μετά! Αλλά αυτά επιβάλει το «σύστημα», η «νέα τάξη πραγμάτων». Ξέχνα την ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, γίνε γρανάζι κι εσύ, ξεπατίκωσε νοοτροπίες που σου πλασάρουν στην τηλεόραση και αρκέσου στην ευτέλεια ενός μεταγλωττισμένου αμερικανικού ονείρου. Ή θα γίνεις μέρος ενός πολυπολιτισμικού αμαλγάματος χωρίς εθνική συνείδηση ή θα γίνεις ένας γραφικός. Πώς αλλιώς θα δεχόσουν την μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης σε οδό «Κεμάλ Ατατούρκ»; Πως αλλιώς θα διαδήλωνες για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών, τις χαμένες περιουσίες των Τσάμηδων, την κακομεταχείριση του μετανάστη ο οποίος αφού πήρε την δουλειά ενός Έλληνα «αναγκάστηκε» να κλέψει ή να σκοτώσει αντιδρώντας στο «ρατσισμό και την ξενοφοβία» μας; Πώς θα καλωσορίσεις όλους αυτούς τους Δούρειους Ίππους; Έτσι! Και σιγά σιγά τα σύνορα θα φτάσουν στην Παλιά Ελλάδα..
Διαβάστε περισσότερα...

αποκριάτικη χοροεσπερίδα διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαρτίου Ή ΑΡΤΕΜΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου Ή ΑΡΤΕΜΗ, σας προσκαλεί στην αποκριάτικη χοροεσπερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο εξοχικό κέντρο ΆΡΤΕΜΙΣ, στο Μπλεφούτιη.
      Στη διάρκεια της χοροεσπερίδας θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του συλλόγου μας.
       Επίσης χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και αποκριάτικους χορούς της Λέρου.
Την τιμητική της θα έχει η παραδοσιακή καμουτζέλα.
       Η τιμή εισόδου θα είναι 10€ και περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο και απεριόριστο χορό.
        Να είστε όλοι μασκαρεμένοι και μη …….

Διαβάστε περισσότερα...

επι του θεματος....

       Από ένα καλό φίλο έλαβα με e-mail αυτό το άρθρο που αναρτώ.

επι του θεματος....

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή»!
Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου:

*
1) Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14%. Από τους 773.350 ανέργους που το Νοέμβρη του 2010 ήταν καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ επίσημα (που σημαίνει ότι η μάστιγα της ανεργίας πλήττει πολύ περισσότερους), μόνο το 30% εξ αυτών, δηλαδή οι μόλις 206.000 άνεργοι, είναι εκείνο που λαμβάνει ακόμα κι αυτό το εξευτελιστικό ποσό των 454 ευρώ, που το βαφτίζουν «επίδομα ανεργίας». Δίπλα σε αυτούς, στις μυριάδες των κοινωνικά «ενταφιασμένων», συνωθούνται και οι εκατοντάδες χιλιάδες των «απασχολήσιμων», των μισοεργαζόμενων, των εκ περιτροπής «απασχολούμενων».

Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικογένεια που να μη βιώνει ή να μην απειλείται άμεσα από το φάσμα της ανεργίας.

*
2) Το ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2010, κατρακυλά με ρυθμούς - 6,6%. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σίγουρα για τη μεγαλύτερη από τη μεταπολίτευση. Σημειωτέον ότι η πτώση του ΑΕΠ το 2010 είναι μεγαλύτερη και από εκείνη που σημειώθηκε το 1974.

Η σημερινή φτωχοποίηση, δηλαδή, επελαύνει με ταχύτητα μεγαλύτερη κι από εκείνη που έζησε η χώρα κατά τη διάρκεια ενός έτους, του 1974, που στην Ελλάδα χτυπούσαν τα τύμπανα του πολέμου λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και που η χούντα άφηνε πίσω της ερείπια.

*
3) Οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί καθίζηση. Η πραγματική τους αξία, όπως ομολογεί ακόμα και η φιλοκυβερνητική ΓΣΕΕ, έχει πέσει στα επίπεδα του 1984. Η σχετική μελέτη του ΙΝΕ δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Δηλαδή, στην αποτύπωση της δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων δεν έχει προσμετρηθεί η περαιτέρω επιδείνωση που έχουν επιφέρει στα λαϊκά στρώματα τα μέτρα του τελευταίου πενταμήνου (αυξήσεις σε ρεύμα, εισιτήρια, διόδια κ.λπ.).

Ολα τα στατιστικά και εμπειρικά δεδομένα αποκαλύπτουν: Οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν γυρίσει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πίσω. Σήμερα, όπως ομολογούν ακόμα και οι «ενσωματωμένοι» οικονομολόγοι, με τα χρήματα που παίρνουν όσοι αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, μπορούν να αγοράσουν 4% λιγότερα προϊόντα σε σχέση με τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

*
4) Σήμερα το 14% των εργαζομένων στην Ελλάδα (ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο της ΕΕ) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι δύο στους τρεις Ελληνες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ζουν με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Από την άλλη το μερίδιο των κερδών στον επιχειρηματικό τομέα κατείχε ήδη από το 2004 την πρώτη θέση μεταξύ των 15 κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (56,1% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας έναντι 37,9% του μέσου όρου της Ευρωζώνης).

Εντούτοις, με βάση τα στοιχεία της εφορίας, το μέσο δηλωθέν εισόδημα των εργαζομένων το 2008 ήταν κατά 23% μεγαλύτερο (!) από το μέσο δηλωθέν εισόδημα που εμφάνισαν οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι.

*
Στα προηγούμενα πρέπει να προσμετρηθούν επίσης:

α) Οι φόροι στην τιμή της βενζίνης έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 63%.


β) Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι εντός του 2010 δόθηκαν διαταγές διακοπής του ρεύματος σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς.

γ) Οι αιτήσεις νέων έως 30 χρόνων που έχουν κατατεθεί μόνο στο «Europass» για μετανάστευση στο εξωτερικό ανέρχονται στις 50.000.


δ) Αθροιστικά τα «λουκέτα» στην αγορά υπολογίζεται τη διετία 2010 - 2011 να ανέλθουν στις 300.000.

***
Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι που η κυβέρνηση εξυφαίνει σχέδια για νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι που ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ, μας «υπόσχονται» το ξεπούλημα της χώρας.

*
Κι όμως:

Ενώ αυτή είναι η εικόνα συμφοράς που βιώνει ο τόπος, πριν λίγες μέρες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας και περιγράφοντας τον ορίζοντα της ακολουθούμενης πολιτικής, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή»!

*
Ηταν ακριβώς την επομένη, που ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο δήλωσε για την πολιτική που ακολουθεί:

«Δεν κάνουμε πίσω»!

*
Αλλά, αν όλα τα προηγούμενα - δεν το κρύβουν - είναι μόνο η «αρχή» του εξανδραποδισμού,

κι αν ο κ. Παπανδρέου απειλεί ότι «δεν κάνει πίσω» μέχρι να ολοκληρώσει τον εξανδραποδισμό,

τότε,

ο λαός βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος:

`Η θα οργανωθεί και θα ξεσηκωθεί μαζικά για να αποτινάξει από τις πλάτες του την τυραννία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, ή στο «τέλος» αυτής της πορείας, οι δυνάστες θα του έχουν αποστερήσει τα πάντα: ακόμα και το δικαίωμα να θρηνήσει το κοινωνικό του ολοκαύτωμα. 
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΡΟΣ από Δευτέρα 28/2 ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ



Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Λέρου και άλλων φορέων του νησιού, δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το κλίμα δυσφορίας και αγανάκτησης.
Ενώπιον της καταστάσεως αυτής το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως απεφάσισε να κλείσουν από την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες του Δήμου, του Δημοσίου, τα σχολεία και τα καταστήματα, έως ότου δοθούν λύσεις από το υπουργείο Υγείας.
Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονται τα εξής:
«Εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για την έναρξη κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από το Δήμο μας, λόγω των συνεχών και σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού μας.
Ειδικότερα αποφασίζεται πως από την προσεχή Δευτέρα 28 φεβρουαρίου 2011 και επ' αορίστου, θα κλείσουν με καταλήψεις τόσο ο Δήμος μας, όσο και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας, εκτός από το νοσοκομείο για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συνδημότες μας. Στις παραπάνω κινητοποιήσεις καλούνται να συμμετέχουν όλα τα δημόσια σχολεία του νησιού μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου, καθώς και οι υπόλοιποι σύλλογοι και φορείς του νησιού μας που επιθυμούν.
Παράλληλα ορίζεται 3μελές συντονιστικό όργανο, αποτελούμενο από τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας δημοτικούς συμβούλους κ. Κοντραφούρη Μιχαήλ και κ. Συφουνιού Χρυσούλα, το οποίο θα εξετάζει και θα αποφασίζει σχετικά με τα διάφορα επιμέρους θέματα οργανωτικά κλπ., που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των παραπάνω κινητοποιήσεων.
Τέλος αποφασίζεται όπως αντιπροσωπεία του Δήμου μας μαζί με όλους τους βουλευτές του Νομού μας και εκπροσώπους των Δήμων των γειτονικών μας, νησιών, να μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Υπουργό».
Εξάλλου ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας, απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού, την ακόλουθη επιστολή:
Κύριοι,
Η υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας στο νησί μας έχει φθάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων της Λέρου αλλά και των ψυχασθενών του Κ.Θ.Λ., των γύρω νησιών Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου και των επισκεπτών τους ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Υπουργό Υγείας για την κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων στο Νοσοκομείο μας, αυτό από 18.02.2011 στερείται τις υπηρεσίες χειρουργού, από 21.01.2011 ορθοπεδικού με επιπλέον πρόβλημα τα κενά που δημιουργούνται με τους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν οι επόμενοι, οι θέσεις παραμένουν ακάλυπτες. Αποτέλεσμα οι δημότες μας να μετακινούνται σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται και να υπόκεινται σε έξοδα αυτοί και οι οικογένειές τους και επιπλέον να ζουν μέσα σε ένα ανασφαλές τοπίο λόγω της έλλειψης ιατρών αλλά και της ανεπαρκούς συγκοινωνίας.
Μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας και της έλλειψης προοπτικής για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε με την 26/2011 απόφαση του να παραμείνουν κλειστές από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 οι υπηρεσίες του Δήμου μας, οι Δημόσιες υπηρεσίες, τα Δημόσια Σχολεία και τα καταστήματα έως ότου βρεθεί λύση.
Ως νέα Δημοτική Αρχή αυτού του τόπου ζητάμε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζονος σημασίας για το νησί μας πρόβλημα.
Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος για τη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ Λ. ΚΟΛΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...