Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ . ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

       Αυτή η βλακεία δήθεν για οικονομικούς λόγους της αλλαγής της ώρας είναι πλέον ανάγκη να καταργηθεί.
       Αφού κατάφεραν να αλλάξουν και τις ελάχιστες σταθερές που έχουν μείνει στην ζωή μας όπως είναι η ώρα δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να κάνουν οι φωστήρες που ηγούνται της πορείας μας εις την πρόοδο και μας φέρνουν βήμα βήμα στην καταστροφή.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:ksipnistere

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ . ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Δεν ξαναλλάζει την ώρα η Ρωσία...

Γιατί πήρε αυτή την απόφαση ο Μεντβιέντεφ
Οι κάτοικοι της Ρωσίας τα ξημερώματα της Κυριακής έστρεψαν για τελευταία φορά τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα μπροστά.
Με διάταγμα του προέδρου Μεντβιέντεφ η......
πρακτική της εφαρμογής θερινής και χειμερινής ώρας αναστέλλεται, οπότε το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν οι υπόλοιπες χώρες θα υιοθετούν τη χειμερινή ώρα, η Ρωσία θα διατηρήσει την τρέχουσα θερινή ώρα.
Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος διατύπωσε για πρώτη φορά την ιδέα του στο...
ετήσιο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, την κοινή συνεδρίαση της Άνω και Κάτω ρωσικής Βουλής το 2009, αποφάσισε από εφέτος να αναστείλει μια παράδοση 30 ετών επικαλούμενος το άγχος και τις συνέπειες στην υγεία από την απότομη αλλαγή των ανθρώπινων βιορυθμών.
Διαβάστε περισσότερα...

“Καθαριζουν” και με δικαστικη βουλα πλεον


        Άλλοι ρίχνουν πυραύλους για την προστασία του καταπιεζόμενου λαού (Λιβύη) και άλλοι κατηγορούν το αγνό γιαούρτι που συμβάλει στην εκτόνωση του καταπιεσμένου από την πείνα λαού της χώρας μας!
       Κύριε πρωθυπουργέ μπορεί στα Οικονομικά λόγω ΝΔ να μην κάνατε ότι είχατε υποσχεθεί όμως στον τομέα της κάθαρσης και τις ατιμωρησίας κάνατε πραγματικά θαύματα!
       Τέτοια κάθαρση δεν την έχουμε ξαναζήσει. Φτουυυυύ σας να μην σας ματιάσω.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr


“Καθαριζουν” και με δικαστικη βουλα πλεον


Γραφει ο Παπους
Περασε απαρατηρητη μια σημαντικοτατη αποκαλυψη που εκανε στην "Καθημερινη" ο κυριος Νικος Ξυδακης.
Λοιπον, ο εσμος των κοπριτων "εξαγνιζεται" τωρα και με δικαστικη βουλα.
Οχι, μην παει ο νους σας στους δικαστικους. Αυτοι καλουνται, ακομη μια φορα, να αποδωσουν παλευκους τους κοπριτες στην κοινωνια. Με μια τρυπουλα που ανοιξαν σ΄εναν προηγουμενο νομο, φυσικα , οπως παντοτε, με μια τοση δα προσθηκουλα, ενα εδαφιο που λενε, σε μια παραγραφο αρθρου υφισταμενου νομου! Και ουτε γατα, ουτε ζημια, που λενε.
Αλλα, ερχεται ο κυριος Ξυδακης και τους ξεγυμνωνει, πιο καλυτερα θα ελεγα, τους ξεμπροστιαζει.
Ιδου, λοιπον, το νεο "κατορθωμά" τους, οπως το περιγραφει γλαφυρα ο κυριος Ξυδακης: Με το αρθρο 10 του νομου3932/2011 (φρεσκο πραγμα, δηλαδη) προστιθεται ενα μικρουλι εδαφιο στο αρθρο 10 παρ. 3του νομου 3212/2003 το οποιο λεει ακριβως τα εξης:
"Ομως το δικαστικο συμβουλιο ή το δικαστηριο, εκτιμωντας ε λ ε υ θ ε ρ α (η υπογραμμιση δικη μου) ολες τις περιπτωσεις μπορει να κρινει τις πραξεις αυτες ατιμωρητες".
Οι πραξεις αυτες ειναι η μη υποβολη δηλωσης ποθεν εσχες ή η υποβολη ανακριβους δηλωσης.
Ο νομος 3212/2003 αφορα την υποβολη δηλωσεων ποθεν εσχες. Και το αρθρο 10 παρ. 3 προεβλεπε διοικητικο (προστιμο 10.000 ευρω) και ποινικο ελεγχο. Που τωρα πανε περιπατο, αποδεικνυοντας περιτρανα οτι οι πομπωδεις διακηρυξεις περι καθαρσεως σε τοσο βαθος που το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο (της μπριζολας που ντερλικωνουν οι κοπριτες, οταν πολλοι συμπολιτες μας ψαχνουν στα σκουπιδια των λα’ι’κων να βρουν κατι φαγωσιμο!) ειναι μπαγιατικος αερας, σαν τον αερα που εκπεμπουν και οι διαβοητες πλεον Εξεταστικες Επιτροπες που χωνουν πιο βαθεια τις υποθεσεις των σκανδαλων για να μην μπορει να βγει το παραμικρο στην επιφανεια.
Το αρθρο του κυριου Ξυδακη με τιτλο "Ατιμωρητη η ανακριβεια στο ποθεν εσχες" μπορειτε να το βρητε εδω:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_29/03/2011_437244
Αλλα δεν ηταν αυτο το μοναδικο που επισημανα χθες:
- O κυριος Τσιπρας, μιλωντας νομιζω στην Τριπολη (της Πελοποννησου και οχι της Λιβυης) ζητησε να αποφανθει ο λαος για το Μνημονιο και ολα τα συναφη, οχι με εκλογες αλλα με δημοψηφισμα. Προσωπικα ειμαι μαζι του. Ταυτοχρονα, ομως, αξιωνω απο τον κυριο Τσιπρα (και ολους τους υπολοιπους "προστατες" του λαου) να ζητησουν και δημοψηφισμα για να αποφανθει ο λαος αν θελει τους λαθρομεταναστες στην Ελλαδα – ζηταω πολλα κυριε Τσιπρα και λοιποι/ες?
- Απο μια συλληψη προκυπτει οτι η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιει πλεον και τις θρησκευτικες πεποιθησεις για να προσδιορισει την ιδιοτητα καποιου που εχει νταραβερια με τον νομο. Ετσι, λοιπον εγραφη οτι συνεληφθη ενα ατομο "μουσουλμανικης καταγωγης". Δεν ειμαι φυσικα σε θεση να γνωριζω αν προκειται για λαθος καποιου ανεπαρκους οργανου, ή εντολη ωστε να μην αναφερεται η εθνικοτητα των ευγενεστατων "μουσαφιραιων" μας (Πακιστανος, Ιρακινος, Παλαιστινιος, Αφγανος κλπ). Ειναι συνεπως απολυτως αναγκαια μια σχετικη διευκρινιση απο το αρμοδιο υπουργειο (νομιζω λεγεται προστασιας του πολιτη, το οποιο ειδαμε πως προστατευει τον πολιτη στην Κερατεα, λογου χαρη). Επισης δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν οι αρμοδιοι δημοσιογραφοι ριχνουν καμμια ματια στις ανακοινωσεις των "αρχων" για να μην καταχωρουν προσδιορισμους τυπου "βουδιστικης, χριστιανικης, μουσουλμανικης κλπ. "καταγωγης".
- Αλλη μια διαπιστωση: Aν οχι στο κουκουέ, στο "Ριζοσπαστη" φαινεται οτι παρακολουθουν συστηματικα την Ολυμπια μας. Απο τοτε που επισημανα τις καθημερινες παρορμησεις του ΚΚΕ "ο λαος να κανει ετουτο ή εκεινο", "ο λαος να ορθωσει το αναστημα του", "ο λαος να αγωνιστει εναντιον" της κυβερνησης, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ" , της πλουτοκρατιας, της Ευρωπα’ι’κης Ενωσης, του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστων κλπ., "ο λαος να ματαιωσει τα σχεδια για τον διαμελισμο της Λιβυης", "ο λαος να παλαιψει για τη λα’ι’κη εξουσια" κλπ. οι παρορμησεις σταματησαν. Τυχαιο? Ειδαν οτι ειχαν γινει περιγελως και τα μαζεψαν? Ιδωμεν.
- Και η τελευταια διαπιστωση: Δεν περιλαμβανουν πλεον (οι του κουκουέ) τοσο εμφανως και τους Συριζαιους στους "εχθρους". Μαγειρευεται κατι? Υπηρξε καποια συμφωνια μεταξυ των δυο κομματων της "αριστερας"? Ο καιρος θα δειξει, οπως ο καιρος φερνει τα λαχανα και τα παραπουλια…
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΡΦΕΑ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ: Pravda Senarios: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος το 2011;


       Παρά την έλλειψη αναγραφής της πηγής αποφάσισα να αναρτήσω αυτό το θέμα που έλαβα με e-mail πιστεύοντας ότι αρκετοί θα το βρουν ενδιαφέρον κυρίως λόγο ονόματος Pravda, όπως και αρκετοί θα εξοργιστούν από τα τουλάχιστον εντυπωσιακά σενάρια.
       Όπως και να έχει, καλό είναι με ψυχραιμία να ενημερωνόμαστε και με την δική μας κρίση και λογική να βγάζουμε τα συμπεράσματα μας.
Μάκης Αρμενιάκος

 ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

 ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ...
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ........
 Pravda Senarios: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος το 2011;
Pravda Senarios: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος το 2011;
Posted by Κωνσταντίνος 
  • Η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα» προβλέπει για το 2011, ρωσοτουρκικός πόλεμος με συμμετοχή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κυπρίων, Κούρδων, με ταυτόχρονη εμπλοκή της Τουρκίας, μαζί με τη «χεζμπολάχ», σε αιματηρό πόλεμο κατά του Ισραήλ και του Λιβάνου.
  • «Έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών και αναγέννησης για την Ελλάδα»

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!
Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες(αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών! Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ, πριν χαθεί με τη συστηματική προώθηση ισλαμιστών «μεταναστών», κάθε δυνατότητα ανάσχεσης ενός μαθηματικά προδιαγεγραμμένου θανάτου, καθώς ... τα σχέδια του Πανισλαμισμού, που αποκάλυψε πρόσφατα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και έθεσαν σε συναγερμό τις ξένες Πρεσβείες και κινητοποίησαν ξαφνικά την Κυβέρνηση να περιφράξει μία από τις «τρύπες» του Έβρου, έκαναν επιτακτική την ανάγκη Ελλαδο-Ισραηλινο-Κυπρο-Ρωσικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, μπροστά στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Κράτος που ετοιμάζει η Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου! Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως η αθρόα μετακίνηση μουσουλμάνων «λαθρομεταναστών» που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα το 1.000.000, είναι παρωνυχίδα μπροστά στο «τσουνάμι» μετακίνησης 200.000.000 Μουσουλμάνων που σχεδιάζεται προς Ισραήλ, Ρωσία, Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτω από τη μπαγκέτα του Αχμέτ Νταβούτογλου!
Η μεγάλη αυτή μετακίνηση, που έχει ήδη αρχίσει και η Ελλάδα αισθάνεται πλέον βαριά την αφόρητη πίεσή της, ονομάζεται ωμά «Μουσουλμανικός Εποικισμός»!

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως στην Πράβδα, δεν εμφανίζεται ολόκληρο άρθρο, που ετοιμάστηκε από τον συντάκτη του στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και δημοσιεύτηκε στις 6-1-2011 στην εφημερίδα! Όλως περιέργως λείπει ένα πολύ εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο αποκαλύπτουμε και παραθέτουμε πιο κάτω και εμπεριέχει προβλέψεις για σοβαρότατες εξελίξεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, στα πλαίσια του Μνημονίου, με ανάμιξη της ίδιας της Ρωσίας! Ίσως γι΄ αυτό κρύφτηκε! Τι γράφει όμως με λίγα λόγια στα κυριότερα σημεία η Ρωσική Εφημερίδα για το 2011, που προκαλούν ήδη παγκόσμιο σεισμό; (σημ. στις παρενθέσεις παρακάτω με τα γκρι γράμματα, είναι δικά μας σχόλια, διευκρινήσεις ή εξηγήσεις)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΗΠΑ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΡΑΝ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ
Το άρθρο διαβλέπει οικονομική εξασθένιση των ΗΠΑ λόγω της κατάρρευσης (κραχ) της Αμερικανικής Δημοτικής Αγοράς Ομολόγων(μόνο η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει έλλειμμα όσο ακριβώς και η Ελλάδα!), μεγάλες αναταραχές και Εμφύλιο Πόλεμο στο Μεξικό, που θα επεκταθεί στις παραμεθόριες αμερικανικές περιοχές και στο Τέξας (το οποίο για να προστατευθεί από το κύμα προσφύγων και εγκληματικότητας) θα κινηθεί για να κλείσει τα σύνορά του, τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Αμερικανική Κυβέρνηση θα του το απαγορεύσει, ενώ θα προσπαθήσει στη συνέχεια να ελέγξει τη βιομηχανία του, με πρόφαση την ποιότητα του αέρα, ώστε να βυθίσει την οικονομία του, οδηγώντας την Πολιτεία να ανακηρύξει τελικά την Ανεξαρτησία της!
Θα χυθεί τότε αίμα και το Τέξας θα πολεμήσει, ειδικά όταν αρχίσουν οι συλλήψεις! Η μόνη ελπίδα της Δημοκρατίας του Τέξας θα είναι να δει ακριβώς πόση δυσαρέσκεια υπάρχει και στους υπόλοιπους της συνομοσπονδίας, αναφέρει η Πράβδα. Η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, παράλληλα με μια σύντομη σύγκρουση με το Ιράν (με σκοπό να εκφοβίσει και να κρατήσει σε αναγκαστική ενότητα τους εξοργισμένους οικονομικά Αμερικανούς πολίτες) θα τις υποχρεώσει σε αναγκαστική και βιαστική απεμπλοκή και από το Αφγανιστάν, εγκαταλείποντας ή καταστρέφοντας πλήθος πανάκριβου εξοπλισμού, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Επίσης η ενοποίηση της Κορέας, θα υποχρεώσει σε άλλη μια αποχώρηση τους Αμερικανούς, κάνοντας και τους Ιάπωνες να ξεχυθούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι το ίδιο θα συμβεί και εκεί (καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν Βάσεις και 47.000 Πεζοναύτες στην Ιαπωνία)! Αυτά θα είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα πτώσης για την αυτοκρατορία θανάτου, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία. Καθώς (ταυτόχρονα) θα είναι απασχολημένη με την προσπάθεια να κρατήσει τον μεξικάνικο εμφύλιο πόλεμο από την πλήρη έκρηξή του στους δρόμους του Φοίνιξ και του Σαν Ντιέγκο, το Τέξας από το να γίνει ανεξάρτητο και το Νότο από την ανταρσία!

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΙΙΤΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Η Σαουδική Αραβία (Σουνίτες Μουσουλμάνοι), αρχικά θα προχωρήσει μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν (Σιίτες Μουσουλμάνοι), αλλά μετά θα αποχωρήσει, ενώ στο εσωτερικό θα αντιμετωπίσει Εξέγερση των (φιλοϊρανών) Σιιτών Μουσουλμάνων, την οποία θα αντιμετωπίσει με Γενοκτονία, όπως γράφει η εφημερίδα! (Σουνίτες - «παραδοσιακοί», εκ των μη συγγενών Χαλιφών διαδόχων του Μωάμεθ - είναι το μεγαλύτερο μέρος των Μουσουλμάνων, ενώ οι Σιίτες - «διαδοχικοί», εκ του γαμπρού του Μωάμεθ, του Αλί, τον οποίο σκότωσε κάποιος Χαλίφης - εντοπίζονται κυρίως σε Ιράκ και Ιράν. Θεωρούνται αντίπαλες μερίδες και υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ τους. Έτσι εξηγείται ότι η Σαουδική Αραβία θα συμπράξει με τις ΗΠΑ εναντίον των Σιιτών του Ιράν, πράγμα για το οποίο θα αντιμετωπίσει εξέγερση των δικών της Σιιτών.)

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΓΓΛΙΑΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ
Η οικονομική και πολιτική εξασθένιση επίσης της Αγγλίας θα είναι τέτοια, με πολύ σοβαρές ταραχές και πτώση τελικά της Κυβέρνησης, ώστε οι Αργεντινοί (αναβαπτισμένοι από το σοκ του ΔΝΤ) θα ορμήσουν και θα ανακαταλάβουν τα περίφημα νησιά Φώκλαντ, γύρω από τα οποία υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Μέσα σε αυτό το κλίμα της εξασθένισης των παραπάνω χωρών πρωταγωνιστών αλλά και την Κίνας, αναδύονται η Βραζιλία και η Αργεντινή, που πλήρως αποστασιοποιημένες έτσι κι αλλιώς από τις ΗΠΑ, έχουν ήδη σπεύσει (από το Δεκέμβριο του 2010) να αναγνωρίσουν επισήμως Παλαιστινιακό Κράτος (όπως έκανε και η Βολιβία και η Χιλή και ανακοίνωσε πλέον τώρα και το Περού, οπλίζοντας τη βόμβα)!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΙΣΡΑΗΛ
Οι αναγνωρίσεις θα δημιουργήσουν κλίμα τελικής αναμέτρησης, με τη Χεζμπολάχ να ξεκινά πόλεμο κατά του Ισραήλ, με την υποστήριξη Ιράν, Συρίας και κυρίως της Τουρκίας που θα την χρηματοδοτήσει, με αποτέλεσμα ισραηλινοί πύραυλοι να χτυπήσουν μαζικά το Λίβανο, με πολλά θύματα και ιδίως αμάχους! Ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Παλαιστινίους και τη Γάζα! (Νέα εξέλιξη, καθώς με τρομερή ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου: ήδη στο Λίβανο τα ηνία της εξουσία παίρνει η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, ενώ ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα ζητά από όλους τους Παλαιστινίους να ξεσηκωθούν)

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θα γίνει τότε μεγάλη κλιμάκωση, καθώς θα εμπλακεί άμεσα πια και φανερά η Τουρκία του Ερντογάν (με την ισλαμική πολιτική της, που ήδη έχει «μπερδευτεί» στην υπόθεση της Γάζας, με απολογισμό εννέα Τούρκους νεκρούς από ισραηλινά πυρά, αλλά και αρκετούς τραυματίες).  Η εμπλοκή, γράφει το άρθρο, θα αρχίσει από τη θάλασσα και τον αέρα και θα συνεχιστεί με προέλαση χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων στο Λίβανο, οι οποίες ταυτόχρονα θα εκδιώξουν τους Χριστιανούς του Λιβάνου, πράγμα που θα εκληφθεί σαν προσπάθεια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πράγμα που προβλέπουν τα τουρκικά σχέδια, όπως αποκάλυψε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ). Το Ισραήλ θα πάθει μεγάλες καταστροφές στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ μεγάλες θα είναι οι απώλειες στο Νότιο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη!

ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)
Τότε θα βρουν την ευκαιρία οι Κούρδοι να προχωρήσουν σε σωρεία επιθέσεων στην ανατολική και κεντρική Τουρκία (γεγονός που ισοδυναμεί όπως είναι λογικό με δυσβάστακτο Εσωτερικό Πόλεμο)!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Ταυτόχρονα οι Έλληνες της Κύπρου θα βρουν την ευκαιρία να στραφούν εναντίον των Τούρκων κατακτητών του Αττίλα στο βορρά, ενώ η Τουρκία θα απαντήσει με σφοδρότατο βομβαρδισμό κατά των αμάχων!
(Εάν τοποθετηθούν εγκαίρως οι S-300 ή οι S-400 πλέον δεν θα μπορέσει να πλησιάσει ούτε μύγα. Η μη τοποθέτηση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών S-300 στην Κύπρο επί Σημίτη λόγω της «πίεσης» Τούρκων και Αμερικανών, ήταν εθνικό έγκλημα, ισοδύναμο με την απόσυρση της Ελλαδικής Μεραρχίας επί Χούντας! Οι ρωσικοί αυτοί πύραυλοι, έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν και να καταρρίπτουν τα τουρκικά αεροπλάνα από τη στιγμή της απογείωσής τους από τα κοντινά τουρκικά αεροδρόμια και πριν καν εγκαταλείψουν το χερσαίο χαλί της γείτονος.  Αποτελούν δηλαδή την απόλυτη αντιεροπορική-αντιπυραυλική ομπρέλα για τη Μεγαλόνησο, πράγμα που είναι ζωτικό για την έκβαση της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση αδυναμίας αεροπορικής στήριξης από την Τουρκία, η Εθνοφρουρά θα πετάξει τον Αττίλα στη θάλασσα με ταχύτητα αστραπής!)

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΠΡΑΒΔΑΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ
Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης! Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη! Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της. Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας! Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές!
Με την κατάρρευση της τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία! Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους! (μια πρόβα έγινε ήδη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008). Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση! Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Ρωσία, γράφει πάντα το ρωσικό άρθρο, λόγω της Τουρκικής εμπλοκής, καθώς και των Ελλήνων και των Κούρδων, θα βγει ως ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, εναντίον των Τούρκων αρχικά και στη συνέχεια κατά των υπολοίπων Ισλαμιστών! Έτσι βέβαια η Ρωσία θα χάσει τη μεγάλη επιρροή της στους Άραβες ισλαμιστές, αλλά θα κερδίσει πάρα πολύ σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και άλλες χριστιανικές ομάδες, καθώς και τους Εβραίους! (πρόκειται για προαναγγελία θεαματικής στροφής της πάγιας ρωσικής εξωτερικής πολιτικής)

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η Ρωσία λοιπόν το 2011 θα συμμετέχει σε μια αρχικά πολιτική και στη συνέχεια σε μια σύντομη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα με τους Τούρκους! Αν και η Τουρκία είναι χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει βήμα, αφού δύο άλλες χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Βουλγαρία) θα συμμετέχουν (εν. στον πόλεμο)! (Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα περιμένει την εμπλοκή της Ελλάδας - Βουλγαρίας με την Τουρκία για να παρέμβει, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μη Νατοϊκή παρέμβαση, αφού σύμφωνα με άρθρο της «συμμαχίας» αν μια νατοϊκή χώρα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, τότε όλο το ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση και οφείλει να τη συνδράμει. Εάν όμως εμπλέκεται Νατοϊκή με Νατοϊκή χώρα, το ΝΑΤΟ μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της Ρωσικής Εμπλοκής κατά της Τουρκίας. Αλλά και από την άλλη, στο κάτω θέρετρο του Πολέμου, εάν η Ρωσία προστρέξει σε βοήθεια του Ισραήλ, ποιο ΝΑΤΟ θα κινηθεί, όταν ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ και ΗΠΑ σημαίνει Ισραήλ; Σημειώνουμε πως στο μικρό Ισραήλ ζουν χιλιάδες Εβραίοι που μετοίκησαν από τη Ρωσία και αποτελούν πλέον γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και αυθεντικοί Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων. Και για τις δύο πληθυσμιακές ομάδες, έχει δικαίωμα ενδιαφέροντος και «προστασίας» η Ρωσία από κάθε τρίτη (ισλαμική) απειλή. Αυτό «μεταφράζεται» σε «δικαίωμα στρατιωτικής αρωγής ή επέμβασης».) Η ρωσική εμπλοκή θα γίνει κυρίως με τη μορφή Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορικών Δυνάμεων, αλλά και επιδρομές Πεζοναυτών στις τουρκικές παράκτιες περιοχές, προαναγγέλλει ρητά το ρωσικό άρθρο! Το αποτέλεσμα θα είναι μια ισχυρότερη ρωσική παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και τη Σερβία σταθερά στη ρωσική σφαίρα και τη Βουλγαρία να ολισθαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, καταλήγει.

5 + 2 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
(Εκ των παραπάνω, συνάγεται ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πέντε εξωτερικούς πολέμους, έναν ανταρτοπόλεμο αντίστασης και έναν εσωτερικό ανταρτοπόλεμο ταυτόχρονα, από Ισραήλ, Ρωσία, Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Χριστιανούς του Λιβάνου και Κούρδους. Η Ρωσία λοιπόν θα έχει εμπλακεί υπέρ του Ισραήλ και κατά των Τούρκων σε τρίτη χώρα, στο Λίβανο, στο Νότιο Μέτωπο, γεγονός που θα ωθήσει την Κύπρο σε άμεση επίθεση κατά των Τούρκων κατακτητών του βορείου τμήματος της Νήσου, κατάσταση που με τη σειρά της θα φέρει εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας κατά της Τουρκίας, ωθώντας πλέον τη Ρωσία να χτυπήσει κατευθείαν την ίδια την Τουρκία από το Βόρειο Μέτωπο, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ και οι Κούρδοι θα χτυπούν εσωτερικά)

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Β. ΚΥΠΡΟΥ-ΙΜΒΡΟΥ - ΤΕΝΕΔΟΥ
Και παρακάτω συνεχίζει το άρθρο για τα εσωτερικά της Τουρκίας: Η Τουρκία, που η οικονομία της βρίσκεται ήδη στο βούρκο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει πέντε Πολέμους ταυτόχρονα και θα καταρρεύσει άμεσα! Οι Στρατιωτικοί θα συλλάβουν και θα εκτελέσουν γρήγορα τους περισσότερους από το κυβερνών κόμμα και το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ολοκληρώσουν τους όρους της Ειρήνης και της απόσυρσης στρατευμάτων με τους Ισραηλινούς, Έλληνες, Βουλγάρους,(τους Χριστιανούς) του Λιβάνου και τους Ρώσους! Θα δοθεί έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία στους Κυπρίους να αποκτήσουν το έδαφος της βορείου Κύπρου (κατεχόμενα)!
Το Κουρδικό Ζήτημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τακτοποιηθεί και θα «αλέθει» τους Τούρκους για την επόμενη δεκαετία! Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης μερικά νησιά-κλειδιά στα σύνορα (εν. Ίμβρο, Τένεδο)!
Τέλος, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που θα έχουν απελαθεί (από την Ελλάδα) θα δημιουργήσουν νέες πονοκεφάλους για τους Τούρκους στρατιωτικούς!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ - ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ
Η Σερβία θα βρεθεί πρώτα σε λαϊκή Επανάσταση! Το Ριζοσπαστικό Κόμμα, καθώς και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των φιλοβασιλικών, θα καταλάβουν την εξουσία και τη Σερβία θα αρχίσει να στρέφεται προς τη Ρωσία! Αυτό δεν θα γίνει απόλυτα, παρά μόνο μετά το ελληνικό πραξικόπημα, την ανάληψη της εξουσίας από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο και την ενδυνάμωση της δικής τους συμμαχίας με τη Ρωσία. Δημιουργείται έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία, με εξασθενημένες τελείως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ απρόθυμο να αιμορραγεί για Μουσουλμάνους, ιδιαίτερα από πλευράς Γάλλων και Γερμανών, η Σερβία να επανακτήσει το Κοσσυφοπέδιο, αποβάλλοντας τους Αλβανούς (Ισλαμιστές) κατακτητές!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
(Σαράντα Εκκλησιές) Οι βουλγαρικές ελίτ, αν και προσανατολισμένες σε ΗΠΑ και ΕΕ, πρόκειται να συρθούν με λαϊκή συναίνεση, σε έναν πόλεμο με την Τουρκία! Αν και αυτό από μόνο του δεν θα είναι συγκλονιστικό, η συνέχεια θα τους αναγκάσει να φύγουν μακριά από το ΝΑΤΟ και τις υπό εξαφάνιση ΗΠΑ, προς την ανακάμπτουσα περιφερειακή δύναμη της Ρωσίας και κατόπιν επίσης στη Γερμανία, ως αντίβαρο και περαιτέρω σύμμαχο της Ρωσίας. Αν και οι βουλγαρικές μάχες δεν θα είναι μαζικές, σε αυτόν τον πόλεμο θα αποκτήσουν ορισμένα τμήματα της τουρκικής Θράκης, ως τουρκική παραχώρηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Βουλγαρίας (στον πόλεμο). Το Kirklareli (Σαράντα Εκκλησιές) και η γύρω περιοχή, θα περάσει στα βουλγαρικά χέρια!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία θα συσφίξει τις σχέσεις τις με την Ρωσία, θα παραμείνει οικονομικά σταθερή, ενώ κατά τον αρθρογράφο θα συμβεί μία τουλάχιστον τρομοκρατική ενέργεια εκεί, με σοβαρές επιπτώσεις στους Μουσουλμάνους!

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Όσον αφορά τις Κορέες, η Νότια Κορέα θα επιτύχει την ενοποίηση, μετά από σφοδρή πολεμική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα, που απομονωμένη στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά θα καμφθεί, αφού επιχειρήσει να ρίξει ατομική βόμβα στη Σεούλ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή!

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Η απέλαση των Αφρικανών, θα φέρει την Ιταλία πρώτα σε διπλωματική και στη συνέχεια, ενδεχομένως σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Λιβύη! Προβλέπεται επίσης αποδυνάμωση του Μπερλουσκόνι και τελικά αντικατάστασή του.

ΣΟΥΗΔΙΑ - «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Μεγάλες ταραχές διαβλέπει το άρθρο της Πράβδα στη Σουηδία, με ένα σχεδόν «εμφύλιο» πόλεμο να κηρύσσεται ανάμεσα σε Σουηδούς και ισλαμιστές μετανάστες, καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η οικονομία της Ισπανίας θα συνεχίσει να καταρρέει, με αποτέλεσμα μια ισχυρή στροφή προς τα δεξιά και μια αυξανόμενη προσπάθεια για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

ΚΟΥΒΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Ο Κάστρο τελικά θα ανακαλύψει ότι υπάρχει Θεός και δεν έχει καλό παιδί (τον Κάστρο). Ο Ραούλ θα παραιτηθεί. Μια δημοφιλής εθνικιστική, αλλά ακόμα σοσιαλιστική Κυβέρνηση θα αναλάβει, με ειρηνική μετάβαση της εξουσίας. Η οικονομία της Κούβας θα αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά δεν θα είναι η αμερικανική παιδική χαρά μαφιών που ήταν. Ωστόσο, οι Κουβανοί στη Νότια Φλόριντα πρόκειται να ξεκινήσουν να ανεμίζουν τη σημαία της Κούβας και να απαιτήσουν αυτονομία για την Κούβα Del Norte, πραγματικά γρήγορα.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Η Ιαπωνία θα κάνει ό, τι έχει κάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος τα τελευταία 20 χρόνια: θα παλεύει μέσα, προσπαθώντας να κρατήσει την ατελείωτη ύφεσή της από το να επιδεινωθεί. Οι σοσιαλιστές στην εξουσία, θα φέρουν περαιτέρω μπέρδεμα στην εξωτερική πολιτική της Ιαπωνίας, που θα κρατήσει την ένταση με τη Ρωσία υψηλή, αντί να εργάζεται για τα αμοιβαία οικονομικά οφέλη.

ΚΙΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ -ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Με 64 εκατομμύρια πολυτελή διαμερίσματα άδεια, ολόκληρες πόλεις χτισμένες χωρίς λόγο, άνευ αξίας αφθονία επενδύσεων και μια βιομηχανία που είναι κτισμένη για να μην κάνει κέρδη ή να μην επαρκεί για την κάλυψη καν των δαπανών της, αλλά για να κρατήσει τους αγρότες απασχολημένους και έξω από τους δρόμους, ένα οικονομικό τσουνάμι της, θα κάνει ακόμη και τις παράλογες δουλειές που τρέχουν σε Αμερική και Ηνωμένου Βασίλειο να μοιάζουν λογικές. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η Κίνα να πατάξει και να σταματήσει τους αγρότες που διαμαρτύρονται!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΥΦΕΣΗ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Αυστραλία πρόκειται να υποστεί οικονομικές υφέσεις, με επίκεντρο τις εξαγωγές, καθώς η οικονομία της Κίνας καταρρέει μέσα στις καταιγίδες που χτυπούν το γουάν. Η Αυστραλία θα υποφέρει επίσης τουλάχιστον μία, ίσως δύο, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις!

ΙΝΔΙΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ινδία οι εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα σε Μαοϊστές και Ισλαμιστές θα παραμείνουν περίπου οι ίδιες, με κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες. Το Κασμίρ θα συνεχίσει να βράζει, αλλά δεν θα βράσει. Η Ινδία θα συνεχίσει να αυξάνει τις οικονομικές σχέσεις της με τη Ρωσία και να ενισχύει τις στρατιωτικές της, για τους επερχόμενους πολέμους με την Κίνα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Το Πακιστάν θα είναι παγιδευμένο στο δικό του, μεσαίου βαθμού εμφύλιο πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές και θα είναι (επομένως) απασχολημένο για να υποστηρίξει οτιδήποτε εναντίον της Ινδίας.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ - ΠΟΛΕΜΟΣ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΔΙΩΓΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝ
Θα προκαλέσουν μεγάλη ένταση. Θα πρόκειται για αγώνα πολέμου και Γενοκτονίας! Αυτό θα είναι το τελευταίο έτος, που οι «φωτισμένοι» Νέγροι της Νότιας Αφρικής και η απέχθειά τους για τους δυτικούς (δυνάστες), έχουν αποφασίσει να ξεφορτωθούν την "κακή" λευκή παρουσία άπαξ και δια παντός! Αυτή είναι η χρονιά που οι Νοτιοαφρικανοί βλέπουν την τελευταία τους λάμψη και ελπίδα, τρέχοντας να σώσουν τη ζωή τους ή να πεθάνουν στην καταπολέμηση αυτών των αγρίων. Στην ουσία, όλα όσα έκαναν τη Ν. Αφρική διαφορετική και ευημερούσα, τελικά θα εγκαταλειφθούν και (η χώρα) θα καταστεί πλήρως ουρητήριο, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Αφρικής. (κατά το άρθρο)

ΝΙΓΗΡΙΑ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Μια άλλη περίπτωση (χώρας) με κατεύθυνση προς την οικονομική τήξη και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η σύγκρουση θα καθορίσει ποιος στέκεται από πάνω: Χριστιανός ή Μουσουλμάνος. Και με λίγη τύχη θα επιλέξουμε να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς, (σημειώνει ο αρθρογράφος, εκφράζοντας το παράπονό του, για το παρόμοιο ζήτημα του Σουδάν, όπου μέχρι πρότινος στηριζόταν ενάντια σε κάθε λογική ο βορράς των Μουσουλμάνων από το Κρεμλίνο).

ΣΟΥΔΑΝ
Με την ελπίδα φέτος ότι θα δούμε επιτέλους τη μοιρασιά αυτού του Φρανκενστάιν, σε έναν ανεξάρτητο Χριστιανικό Νότο και έναν φτωχό, σε πόρους, έρημο Ισλαμικό Αραβικό Βορρά, γράφει σχετικά με τη χώρα αυτή η Πράβδα. (Ήδη ολοκληρώθηκε το Δημοψήφισμα του Νότου, που επέλεξε δημιουργία ανεξάρτητου Χριστιανικού Κράτους στο Νότιο Σουδάν).

ΣΟΜΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
Η Ισλαμική Πολιτοφυλακή άλλη μια φορά θα κυβερνήσει τη Σομαλία και η πειρατεία θα συνεχίσει να  αυξάνεται. Θέτοντας έτσι σε ετοιμότητα τις ρωσικές και τις άλλες εθνικές ναυτικές δυνάμεις για να αρχίσουν επίθεση στα παράκτια (σομαλικά) λιμάνια, αρχικά για την «καταδίωξη» των πειρατών και στη συνέχεια απλά ως ένα μέτρο, για να κρατηθούν αυτά τα καθάρματα υπό έλεγχο. Η Αιθιοπία θα είναι και πάλι αναγκασμένη να εισβάλει (όπως το 2007 υπό την πολιτικοστρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ) και η Κένυα επίσης θα αναγκαστεί να αναμιχθεί. Αυτά (τα γεγονότα) θα είναι αιματηρά και άσχημα. , η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή, με ολοκληρωτική κατάρρευση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και οικονομική ύφεση της Κίνας! Μικρότερα έθνη που εξαρτώνται από αυτές τις τρεις χώρες, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Αυστραλία και άλλα, θα βλέπουν τους εαυτούς τους να οδηγούνται ως την άκρη του γκρεμού, αν και τελικά δεν θα πέσουν σε αυτόν.

Άλλα πάλι έθνη, όπως η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Νότια Αφρική και το Μεξικό θα αντιμετωπίσουν τον τελικό Αρμαγεδδώνα τους, γινόμενα έθνη μόνο κατ' όνομα (όπως είναι ήδη ακριβώς η Σομαλία).

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
Τέλος το 2011, θα είναι (όπως είδαμε) το έτος μιας σειράς πολέμων:
Αργεντινή εναντίον Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Αργεντινή, με ελάχιστη σύγκρουση, θα πάρει τα Φώκλαντ. Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ και Τουρκίας, ένας πόλεμος με μαζικές απώλειες αμάχων και ως συνήθως, λίγα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Τουρκία εναντίον Αράβων παρτιζάνων, Κούρδων, Κυπρίων (Ελληνοκυπρίων), Ελλήνων (Ελλαδιτών), Βουλγάρων, Σέρβων μισθοφόρων και τέλος της Ρωσίας. Αυτό θα καταλήξει σε μια τουρκική ήττα και σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της ισλαμικής κυβέρνησης (Ερντογάν - Νταβούτογλου).
Στις Κορέες, όπου η Νότια Κορέα θα θεσπίσει επιτέλους μια ενοποίηση της χερσονήσου σύμφωνα με τους κανόνες της.
Στη Σομαλία, που θα δει τις επιθέσεις από διάφορες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου και την εισβολή της Αιθιοπίας και της Κένυας.
Στο Αφγανιστάν, με την συνολική απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και μια ανανέωση αναρχίας και εμφυλίου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, με την Ινδία, τη Ρωσία, το Ιράν και το Πακιστάν να διασφαλίζουν ότι καμία εκ των φατριών ή φυλών δεν θα επικρατήσει σε εκείνη την κόλαση. Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, που θα ξεκινήσει γρήγορα από την ετοιμοθάνατη αμερικανική αυτοκρατορία, η οποία σύντομα θα αποσυρθεί, με τα κράτη του Κόλπου να μπαίνουν σε μία παρατεταμένη σύγκρουση, μαζεύοντας πλούτη από την τιμή του πετρελαίου, ενώ οι λαοί τους θα αιμορραγούν και θα πεθαίνουν. Τέλος, οι ίδιες οι ΗΠΑ, θα κατέβουν το πιθανότερο σε έναν εμφύλιο πόλεμο με τη νεόκοπη Δημοκρατία του Τέξας και ενδεχομένως την παλιά Συμπολιτεία, καθώς και τα διάφορα καρτέλ του Μεξικό.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα ... Aπό τους Τούρκους κ.κ του ΥΠΕΞ





ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα ... Aπό τους Τούρκους κ.κ του ΥΠΕΞ


115.000 ΝΕΚΡΟΙ  ! ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΑΙΜΑ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΗ 

Εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το αίμα έτρεχε ποτάμι, μέχρι τη θάλασσα. Το γαλάζιο του νερού βάφτηκε κόκκινο. Ουρλιαχτά, θάνατος, απόγνωση. Καμμένη γη. Χωριά ολόκληρα πυρπολήθηκαν. Μητέρες μέσα στους καπνούς ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τις στάχτες. Βλέμμα θολό. Το βλέμμα της τρέλας. Που να ....κρυφτούν; Δεν ξέρουν.

Τούρκοι παντού. Αγρίμια. Δολοφονούν, βιάζουν. Κατακόκκινοι βαμμένοι από το αίμα των αθώων θυμάτων τους συνεχίζουν να σκοτώνουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Η Χίος πεθαίνει...30 Μαρτίου 1822



Τι συνέβη όμως και φτάσαμε σε αυτή τη σφαγή; Το δολοφονικό χέρι του Τούρκου θα μπορούσε να κοπεί, πριν καν βγάλει το γιαταγάνι; Ας δούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν σε μια από τις μαζικότερες σφαγές της ιστορίας του ανθρώπινου γένους.

Η Χίος ήταν πάντα ένα νησί που ευημερούσε, τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά. Οι Χιώτες μια πάστα ανθρώπου που έχει στο αίμα του την αλμύρα της θάλασσας, διακρίνονταν πάντα για τη ναυτοσύνη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Λεβέντες* στα πλοία των Οθωμανών ήταν Χιώτες. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι Χιώτες σε ελληνικά ή σε Οθωμανικά πλοία κυριαρχούσαν από τη Μαύρη θάλασσα μέχρι τις ακτές της Αφρικής. Το ευλογημένο νησί της Χίου είχε όμως και άλλο ένα “ατού”. Τα μαστιχόδεντρα. Το δέντρο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και τους καρπούς του οποίου, λάτρεψαν όλοι οι Σουλτάνοι.

Στις αρχές του 1800 η ευημερούσα Χίος αριθμούσε 120.100 ψυχές εκ των οποίων οι 117.000, ήταν Έλληνες, οι 3.000 Τούρκοι και οι 100 Εβραίοι. Το εμπόριο μαστίχας ανθούσε, το εμπόριο με τα παράλια της Μικρασίας ήταν στο ζενίθ του και οι Χιώτες μπορεί να ζούσαν μια σχετικά ελεύθερη καλή και άνετη ζωή, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν ότι ήταν Έλληνες. Ο Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β, τους είχε δώσει άτυπα μια σχετική αυτονομία αφού ποτέ δεν του δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα.





Η σπίθα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν άφησε τους Χιώτες τυπικά αδιάφορους αλλά στο νησί επικρατούσε ηρεμία. Ακόμη και όταν ο Τομπάζης πήγε να τους ξεσηκώσει, τον Απρίλη του 1821, δεν έγινε τίποτε. Κάποια χιλιόμετρα βορειότερα ο Σουλτάνος έβλεπε την επανάσταση να φουντώνει στην Ελλάδα, αλλά τα αγαπημένα του παιδιά οι Χιώτες να μην ακολουθούν. Ο Μαχμούτ ο Δεύτερος συνέχιζε στα ανάκτορα του Τοπ Καπί να πίνει τα χιώτικα με γεύση μαστίχας σερμπέτια του, ικανοποιημένος.


Όμως σχεδόν ένα χρόνο μετά στις αρχές του Μάρτη του 1822, ο Σάμιος Λυκούργος Λογοθέτης, αποβιβάζεται στη Χίο με 1500 άνδρες και μαζί με τον Χιώτη Αντώνη Μπουρνιά ξεσηκώνουν το λαό. Οι διαφωνίες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού είναι έντονες. Τελικά η σπίθα ανάβει και οι 3.000 Τούρκοι μαζί με τη φρουρά του νησιού οχυρώνονται στο κάστρο. Όμως για άλλη μια φορά η προχειρότητα στην κατάστρωση ενός σχεδίου αλλά και οι έριδες για την αρχηγεία, προδίδουν τους Έλληνες. Οι Τούρκοι ταμπουρωμένοι δεν παραδίδονται ενώ τα μαντάτα της εξέγερσης φτάνουν μέχρι το Τοπ Καπί.

Ο Σουλτάνος γίνεται έξαλλος. Θεωρεί ότι οι Χιώτες που τόσα “προνόμια και αυτονομία” τους προσέφερε, τον πρόδωσαν. Όμως αυτό που τον έκανε έξαλλο ήταν φυσικά άλλο. Εάν επικρατούσε η επανάσταση στο νησί, θα έχανε σημαντικότατους οικονομικούς πόρους, αφού τα μαστιχόδεντρα και ο φόρος που έπαιρνε από αυτά, πλέον δεν θα του άνηκαν.

Διατάζει τον έμπιστο ναύαρχο του Καρά Αλή να καταπνίξει την επανάσταση. Στις 30 Μαρτίου του 1822 και μετά από έντονο κανονιοβολισμό, ο Μαύρος-Αλής αποβίβασε στην ακτή 7.000 άνδρες και με τη συνδρομή της τουρκικής φρουράς κατέστειλε εύκολα και σύντομα την εξέγερση, εκμεταλλευόμενος τον κακό σχεδιασμό της και τις έριδες (όπως είπαμε) για την αρχηγία μεταξύ Μπουρνιά και Λογοθέτη. Οι δύο τους υποχώρησαν στο εσωτερικό του νησιού φωνάζοντας: “ο σώζων εαυτό σωθήτω”

Από εκεί και μετά ξεκίνησε η σφαγή. Ο θάνατος χόρευε για μήνες πάνω από τη Χίο: 42.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, 23.000 διέφυγαν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και 50.000 έγιναν σκλάβοι. Υπολογίζεται ότι γλύτωσαν και παρέμειναν στο νησί 1500 – 2000 άνθρωποι.

Η νέμεσις για τον Καρά- Αλή θα έρθει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου του 1822, όταν ο Κανάρης θα πυρπολήσει και θα ανατινάξει την Ναυαρχίδα του στόλου του και ο ίδιος ο Καρά Αλής θα πάει να συναντήσει τα αθώα θύματα του στον κάτω κόσμο.





Η σφαγή των χιλιάδων αθώων της Χίου προκάλεσε αποτροπιασμό και αηδία στην Ευρώπη. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε και οι τάξεις των φιλελλήνων πύκνωσαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στις εφημερίδες, ζωγράφοι (Ντελακρουά) τις απεικόνισαν και ποιητές (Ουγκώ, Χέμανς, Πιέρποντ, Χιλ, Σιγκούρνεϊ) έψαλλαν τη θλιβερά καταστροφή. Πολλοί έκαναν λόγο για το ασυμβίβαστο της τουρκικής φυλής με τον ανθρωπισμό, ενώ άλλοι τόνισαν την αδυναμία συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.


*Λεβέντης σημαίνει στα Τούρκικα ότι και στη γλώσσα μας: Ο ατρόμητος, το παλικάρι. Λεβέντης ήταν όποιος υπηρετούσε στο οθωμανικό ναυτικό και είχε ένα μόνο καθήκον. Να κάνει τα ρεσάλτα στα άλλα πλοία. Στις ναυμαχίες τα πλοία πλεύριζαν το ένα το άλλο και πετούσαν γάντζους δεμένους με σχοινιά. Οι Λεβέντες ήταν οι πρώτοι που ορμούσαν στο αντίπαλο πλοίο για να το καταλάβουν. Οι πρώτοι που πρότασσαν τα κορμιά τους. Πολεμούσαν σαν σκυλιά και εξολόθρευαν τους εχθρούς.
Διαβάστε περισσότερα...

Η "Λεριά" Κλειώ Εβανς που μάγεψε τον Καντάφι


Η "Λεριά" Κλειώ Εβανς που μάγεψε τον Καντάφι


Μαγνητίζει τους πάντες με το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της.
Αλλωστε, το ελληνικό αίμα που κυλά στις φλέβες της την κάνει απλώς ακαταμάχητη. Ψηλή, όμορφη, γοητευτική και πετυχημένη ηθοποιός. Μια γυναίκα που ξέρει πολύ καλά πώς να μένει αξέχαστη στους θαυμαστές της αλλά και σε όσους τη βλέπουν για πρώτη φορά.

Ακόμη και ο Μουαμάρ Καντάφι, όταν την είδε, εντυπωσιάστηκε τόσο από το ταμπεραμέντο της, που την ξεχώρισε αμέσως μέσα σε 500 πανέμορφες καλλονές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχυθεί η ιταλολιβυκή φιλία μέσω της... στρατολόγησης ευειδών υπάρξεων.

Η Κλειώ Εβανς είναι μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της αλλά και που ξέρει να κράτα τη θέση της όπου και όταν χρειάζεται, ακόμη και αν μπροστά της βρίσκεται ο Λίβυος πρόεδρος.

Αλλωστε, για εκείνη που τον έχει δει από κοντά και που έχει μιλήσει μαζί του για πολλά θέματα σχετικά με τις δύο χώρες, είναι ένας έξυπνος και ευχάριστος άνθρωπος, με αίσθηση του χιούμορ, που ξέρει τον τρόπο να εντυπωσιάζει το ωραίο φύλο με τις αρχές και τα πιστεύω του.
Από μοντέλο ηθοποιός

Ποια είναι όμως η Κλειώ Εβανς, η γυναίκα που ενθουσίασε τόσο πολύ τον Μουαμάρ Καντάφι με την ομορφιά και τους καλούς τρόπους της; Η Κλειώ Εβανς, αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ιταλία, επισκέπτεται συχνά πυκνά την Ελλάδα, αφού οι γονείς της κατοικούν στην Αθήνα, κάπου ανάμεσα στο Μοναστηράκι και στην περιοχή του Ψυρρή. Η μελαχρινή καλλονή είναι καρπός του έρωτα μιας Ελληνίδας από τη Λέρο και ενός Βρετανού που συναντήθηκαν κάπου στην Ιταλία.

Η ίδια ξεκίνησε ως μοντέλο, ενώ σταδιακά επιχείρησε βήματα στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Πριν από περίπου πέντε χρόνια πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Communication Breakdown» του σκηνοθέτη Χρήστου Πιθαρά, ενώ την ενδιαφέρει να εμφανιστεί και σε άλλη ελληνική ταινία, παρ’ ότι πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό. Κάθε φορά που βρίσκεται στην Ελλάδα, η Κλειώ συχνάζει στο Γκάζι και το Κολωνάκι, περιοχές που θεωρεί ζωντανές και ελκυστικές, ενώ απολαμβάνει τον καφέ της σε γνωστό στέκι της Βουλιαγμένης ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο. Μιλά ελληνικά και είναι περήφανη για την ελληνική καταγωγή της.

Η μοιραία συνάντηση

Ο Μουαμάρ Καντάφι και η καλλονή Κλειώ Εβανς γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Η εντυπωσιακή Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός είχε επιλεγεί μέσω casting από το πρακτορείο Hostess web, το οποίο είχε αναλάβει να βρει και να στείλει τις εντυπωσιακότερες κοπέλες σε «εκπαιδευτικά», όπως είχαν χαρακτηριστεί, ταξίδια στη Λιβύη προκειμένου να γνωρίσουν την κουλτούρα της χώρας και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στην Ευρώπη.

Περίπου 500 καλλονές φιλοξενήθηκαν τότε με έξοδα του Καντάφι και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αυτόν τις διδαχές του Κορανίου. Μάλιστα, τρεις από τις 500 ασπάστηκαν το Ισλάμ προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη. Από τότε η Κλειώ συνάντησε τον Μουαμάρ Καντάφι άλλες πέντε φορές, αφού το πρακτορείο της την έστελνε στις ομαδικές κατηχήσεις περί Ισλάμ που οργάνωνε ο Λίβυος πρόεδρος, με σκοπό να προσηλυτίσει εκατοντάδες... μινιφορούσες αιθέριες υπάρξεις.

Μάλιστα, σε μία από αυτές τις συναντήσεις ο Καντάφι πλησίασε την εκρηκτική μελαχρινή και της πρότεινε να ασπαστεί το Κοράνι, κάτι που εκείνη απέφυγε εξηγώντας του ότι είναι και θέλει να παραμείνει χριστιανή ορθόδοξη. Οι συναντήσεις τους στη Ρώμη και στη Λιβύη τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010 κατέστησαν γνώριμη τη φιγούρα της στα μάτια του σκληροπυρηνικού ηγέτη. Μάλιστα της μετέφερε την πρόταση γάμου εκ μέρους του αγαπημένου ανιψιού του, ο οποίος ήταν ακόμη ένας «σκλάβος» της ομορφιάς της.

Η καλλονή και το μενταγιόν με το πρόσωπο του Καντάφι


Για να επισφραγίσει τη φιλία του μαζί της ο Μουαμάρ Καντάφι σε ένα από τα ταξίδια του αποφάσισε να δωρίσει στην πανέμορφη Κλειώ Εβανς κάτι που όταν θα το φοράει, θα την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή. Ενα εντυπωσιακό χρυσό μενταγιόν δεμένο με διαμάντια, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το πρόσωπό του ήταν πραγματικά ό,τι πιο πολύτιμο της είχαν χαρίσει μέχρι εκείνη την ώρα.

Η ίδια το δέχτηκε και από τότε δεν ήταν λίγες οι φόρες που στόλισε το πανέμορφο μπούστο της με το πανάκριβο κόσμημα. Αυτό που τη συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν το ότι αυτό το συγκεκριμένο δώρο ο Καντάφι το έδινε μόνο σε πρόσωπα που εκείνος είχε επιλέξει να φορούν κάτι δικό του.

«Η κίνηση με το μενταγιόν με τίμησε ιδιαίτερα, όταν διαπίστωσα πόση σημασία έχει γι’ αυτόν» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της η όμορφη ηθοποιός. «Απ’ ό,τι πήρε το μάτι μου, κάτι ανάλογο φορούσε μία από τις αμαζόνες του (γυναίκες σωματοφύλακες του Καντάφι)» ανέφερε. Ο Καντάφι και η Κλειώ Εβανς συναντήθηκαν για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, όταν εκείνη προσκλήθηκε μαζί με δεκάδες άλλες καλλονές στο πάρτι που εκείνος έδωσε στην Ακαδημία της Λιβύης στην Ιταλία, με αφορμή την επίσκεψή του στη Ρώμη.

Φυσικά, η εντυπωσιακή ηθοποιός δεν ξέχασε να φορέσει και το μενταγιόν του, τον οποίο την έκανε να ξεχωρίζει στο «μπουκέτο» με τις πανέμορφες προσκεκλημένες. Ο Καντάφι ικανοποιήθηκε τόσο πολύ με αυτήν την κίνησή της, που χωρίς καν να το καλοσκεφτεί την πλησίασε και της είπε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων παρευρισκόμενων: «Τι κάνεις, Κλειώ; Τιμάς, βλέπω, το δώρο μου».

Οι δηλώσεις στα αγγλικά ΜΜΕ

Η Κλειώ Εβανς μπορεί λόγω της σχέσης της με τον Λίβυο πρόεδρο να αποφεύγει πλέον να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν το πρόσωπό του, παρ’ όλα αυτά στο παρελθόν είχε αναφέρει σε μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα της Αγγλίας σχεδόν τα πάντα για τη γνωριμία τους: «Ο κύριος Καντάφι ήταν ευγενής, ευχάριστος, με αίσθηση του χιούμορ. Θα περίμενε κανείς να είναι τρομακτικός, αλλά συνέβαινε το αντίθετο. Με εξέπληξαν η επιβλητική παρουσία του στον χώρο και η ευγενική συμπεριφορά του» είχε πει η Κλειώ για τον «συνταγματάρχη» ή «κύριο Καντάφι», όπως τον αποκαλεί η ίδια.

«Πάντα με γοήτευε το διαφορετικό. Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τις διαλέξεις του για τη θρησκεία και τη θέση των γυναικών στο Ισλάμ. Με ρώτησε ευθέως αν ήθελα να ασπαστώ το Ισλάμ, ωστόσο δεν επέμεινε όταν του δήλωσα την επιθυμία μου να παραμείνω χριστιανή ορθόδοξη. Εχω παρακολουθήσει τρεις διαλέξεις του. Σε μία από αυτές ανέφερε πως, αν ο Χριστός ερχόταν για δεύτερη φορά στη Γη, θα γινόταν μουσουλμάνος και πως το Ισλάμ είναι η μοναδική αληθινή θρησκεία» κατέληξε.

Πηγή: ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ - ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ - espressonews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δημήτρη Μουντάκη: Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ του Κωνσταντίνου Χολέβα

Δημήτρη Μουντάκη: Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ του Κωνσταντίνου Χολέβα


Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
          Ματαίως προσπαθούσαν ορισμένοι αφελείς αρθρογράφοι να μας πείσουν ότι αίρεται επιτέλους η απειλή κηρύξεως πολέμου από την Τουρκία σε περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια. Το περίφημο casus belli τελικά δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι αφελείς εξετέθησαν για την τουρκολαγνεία τους. Όπως εκτίθενται για την εθνική τους αναξιοπρέπεια και όσοι προτείνουν ή επιχειρούν το ψαλίδισμα της Ιστορίας μας στο όνομα των «καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων». Το αποτέλεσμα είναι εμείς μεν να διδάσκουμε στα παιδιά μας μία αποστειρωμένη ιστορία χωρίς ήρωες και αγωνιστές και από την άλλη η Τουρκία να διακηρύσσει δια στόματος Νταβούτογλου ότι θα χρησιμοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποίησε τους Τουρκοκυπρίους από το 1954 μέχρι την εισβολή. Εμείς δείχνουμε πάντα έτοιμοι για υποχωρήσεις και τουρκολαγνείες και η Άγκυρα στέλνει Υπουργούς της στα Κατεχόμενα να εορτάσουν την επέτειο της ανακηρύξεως του ψευδοκράτους  στις 15 Νοεμβρίου και να μας πουν κατάμουτρα ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η δημιουργία δύο κρατών, η παγίωση της διχοτόμησης.
          Η τουρκολαγνεία δεν βρίσκει σύμφωνη φυσικά την πλειοψηφία του λαού. Ίσως γι’ αυτό ανέλαβαν  ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια να προετοιμάσουν το έδαφος για περισσότερες ελληνικές υποχωρήσεις. Κάθε βράδυ ο κουρασμένος Έλληνας εργαζόμενος και η ταλαίπωρη μάνα με τα παιδιά της υφίστανται βομβαρδισμό από τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Για να βλέπουμε τη συμπαθητική πλευρά της Τουρκίας και να δεχθούμε ευκολότερα τη διχοτόμηση του Αιγαίου, της Κύπρου, της Θράκης ή οτιδήποτε άλλο ζητήσει η σταθερή, επίμονη και διαχρονική εξωτερική πολιτική των νεο-οθωμανών. Πίσω από την πλάτη μας και ενόσω εμείς νανουριζόμαστε με τα τουρκικά σήριαλ και τους ζουμερούς μπακλαβάδες τους η Τουρκία κάνει το παν για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA) χρηματοδότησε με 150.000 δολλάρια την ομογενειακή οργάνωση των Σκοπιανών UMD για να οργανώσει επίσκεψη των συνεργατών 18 Αμερικανών Γερουσιαστών στα Σκόπια με σκοπό την προώθηση της Σκοπιανής προπαγάνδας στη Γερουσία των ΗΠΑ.
          Οι πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ανέδειξαν και νέα φαινόμενα τουρκολαγνείας. Είδαμε με έκπληξη ανθρώπους που δηλώνουν προοδευτικοί να θαυμάζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον σφαγέα των Αρμενίων και του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικρασίας. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν ωριμότεροι συνεργάτες τους με γνώση της Ιστορίας για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν το σφάλμα τους. Ειδάλλως τέτοιοι τουρκολάγνοι κινδυνεύουν να θεωρηθούν συνεχιστές και ιδεολογικοί επίγονοι του Αριστείδη Στεργιάδη, του Έλληνα Αρμοστή στη Σμύρνη το 1919-22, ο οποίος κατεγράφη στην ιστορία ως μία από τις σκοτεινότερες και αντιπαθέστερες φυσιογνωμίες του Νέου Ελληνισμού. Γράφει για τον Στεργιάδη η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» τα εξής ενδιαφέροντα:
          «Η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον του Στεργιάδη ήταν η μεροληψία του υπέρ του τουρκικού στοιχείου, που εκδηλωνόταν κυρίως με πίεση  στις αρμόδιες αρχές για την αθώωση Τούρκων κατηγορουμένων, και η επιμονή του αντίθετα για τη σκληρή τιμωρία των Ελλήνων ενόχων..... Η υπερβολή που, όπως καταγγελλόταν ομόφωνα, χαρακτήριζε κάθε ενέργεια του Στεργιάδη, εκδηλωνόταν και απέναντι στον κλήρο. Είναι γνωστή η ρήξη του με τον Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγόριο, ακόμη και με τον Χρυσόστομο Σμύρνης, του οποίου δεν εδίστασε να διακόψει κήρυγμα σε επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της νίκης, επειδή κατά τη γνώμη του το περιεχόμενο ξέφευγε από τα θρησκευτικά πλαίσια και έπαιρνε τη μορφή εθνικοπατριωτικής πολιτικολογίας. Ενδεικτική για την αντίθεσή του με τον Χρυσόστομο είναι και η εισήγησή του στην ελληνική κυβέρνηση να περικόψει τον μισθό του Μητροπολίτη». ( τόμος ΙΕ, σελ 124).
          Οι σύγχρονοι ιδεολογικοί επίγονοι του Στεργιάδη εν ονόματι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» καταδιώκουν κάθε εθνικοπατριωτική εκδήλωση και υβρίζουν συγκεκριμένους κληρικούς. Ο Σαράντος Καργάκος σημειώνει ότι «στο πρόσωπο του Στεργιάδη οι Έλληνες της Ιωνίας είδαν να έρχεται στη θέση του αλλόθρησκου χαλίφη ένας άλλος χειρότερος αλλά ομόθρησκος χαλίφης». (Η Μικρασιατική Εκστρατεία, τόμος Α΄, σελ 213, Αθήνα 2010). Η συνέχεια της ιστορίας είναι εξόχως διδακτική. Όταν πλησίαζαν οι Τούρκοι άτακτοι στη Σμύρνη ο διώκτης του πατριωτισμού και τιμητής των Επισκόπων Στεργιάδης το έβαλε πρώτος στα πόδια και έφυγε με αγγλικό πλοίο αδιαφορώντας για την τύχη των Ελλήνων. Αντιθέτως οι Μητροπολίτες, τους οποίους πολέμησε και εξύβρισε, έμειναν κοντά στο ποίμνιό τους και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ο Στεργιάδης δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα και πέθανε μετά από παραμονή 28 ετών στη Νίκαια της Γαλλίας. Ας βλέπουν οι ιδεολογικοί του επίγονοι πού μπορεί να τους οδηγήσει η ιδεοληψία τους και ο φιλοκεμαλισμός τους.
          Ελπίζω αυτό το πνεύμα τουρκολαγνείας, που έχει καταλάβει κάποια στρώματα των ηγετικών ελίτ της κοινωνίας μας, να μην επικρατήσει κατά την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος, 1912). Προτείνω από την 1.1.2011 να οργανωθεί επιτροπή σοβαρών επιστημόνων υπό την αιγίδα των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (αυτές κυρίως τις περιοχές αφορά ο εορτασμός) και να είναι όλα έτοιμα ώστε τον Οκτώβριο του 2012 να τιμηθούν ουσιαστικά όσοι αγωνίσθηκαν και όσοι θυσιάσθηκαν για την ελληνική Μακεδονία χωρίς θολοκουλτούρες και εθνοαποδομητές.
Κ.Χ.
          
Διαβάστε περισσότερα...

Έγινε της Standard & Poor’s και της… Κερατέας

       Από επιτυχία σε επιτυχία και από νίκη σε νίκη φτάσαμε ως εδώ.        Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων από οίκους αξιολόγησης.        Τα πιστόλια στο Τραπέζι του ΓΑΠ είναι για να αυτοκτονήσουμε !        Ξεχρεώνουμε τα άχρηστα κουρέλια σε τοκογλύφους με ενυπόθηκα δάνεια, ξεπουλάμε τους δημόσιου πόρους και το λογαριασμό τον στέλνουν στο λαό.       Με την πολιτική αυτής της κυβέρνησης κερδίζουν όλοι οι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες, οι δανειστές, οι δήθεν επενδυτές, οι  κολλητοί  και οι μόνοι που χάνουν είναι οι Έλληνες πολίτες έχοντας ως μοναδικό παρήγορο στοιχείο την κατανόηση του πρωθυπουργού!Φύγετε Προδότες Τώρα.Μάκης Αρμενιάκοςπηγή:elzoniΈγινε της Standard & Poor’s και της… Κερατέας
Η δημιουργία του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, για την οποία τόσο πολύ πανηγύρισε η κυβέρνηση, μπορεί να πρόσφερε τροφή στο μέτωπο της εσωτερικής προπαγάνδας, αποδεικνύεται, όμως,  καταστροφικός για τις λεγόμενες αγορές και τις προβλέψεις για τη χώρα μας. 

Η χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και από την Standard & Poor’s (από ΒΒ+ σε ΒΒ-) έθεσε άδοξο και θλιβερό τέλος στις χαρμόσυνες φωνές περί σωτηρίας από τον μηχανισμό. Αλλά αυτό ακριβώς οδήγησε στην υποβάθμιση, με τον διεθνή οίκο να υποστηρίζει πως (με δεδομένο ότι πλέον προβλέπεται επίσημα και η χρεοκοπία) η Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της τρόικας, είναι πιθανό να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα, παρά τους ευσεβείς πόθους και τις διακηρύξεις, δεν προβλέπεται να βγει στις αγορές. 

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα ετέθη, πρώτα από την Μέρκελ, μετά από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, αργότερα, στις 11 Μαρτίου, από το Eurogroup και τέλος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οπότε και επικυρώθηκε στις 25 Μαρτίου, ο προβληματισμός αφορούσε ακριβώς αυτά για τα οποία μας υποβάθμισαν χθες.  

Αν και ο κίνδυνος ήταν γνωστός, πήγαν όλοι μαζί – της Ελλάδας δεν της έπεφτε λόγος, ήταν βέβαιο ότι θα ψήφιζε ό, τι κι΄αν της έλεγαν και μετά θα πανηγύριζε πως… πέτυχε το δικό της – και ψήφισαν πως σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας και προσφυγής της στον μηχανισμό στήριξης, οι πρώτοι που θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους θα είναι οι δανειστές, ενώ όλοι οι άλλοι, οι ιδιώτες δηλαδή, έρχονται σε δεύτερη μοίρα – αν περισσέψει κάτι. 

Πέρα, λοιπόν, από τον ρόλο των διεθνών οίκων αξιολόγησης, για τον οποίο έχουμε πολλές φορές γράψει, αυτή τη φορά η υποβάθμιση τόσο της Ελλάδας – όσο και της Πορτογαλίας που έχει πάρει σειρά για το ΔΝΤ – σχετίζεται με αυτήν καθαυτήν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία η κυβέρνηση πανηγύρισε, υποστηρίζοντας πως επετεύχθη η περίφημη «λύση-πακέτο» που δήθεν επιζητούσε (αλλά ήταν προαποφασισμένη). 

Τέλος – και παρά την χθεσινή αισιοδοξία – η S&P΄s προβλέπει για την Ελλάδα δημοσιονομική επιδείνωση για το 2010, καθώς το ταμειακό έλλειμμα και οι εκκρεμείς δαπάνες θα υπερβούν τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για το προηγούμενο οικονομικό έτος, με αποτέλεσμα το συνολικό δημόσιο έλλειμμα να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα από το 9,6% επί του ΑΕΠ που εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση. 

Η νέα υποβάθμιση έπεσε μεν σαν κεραμίδα, αλλά η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κινήθηκε στη λογική «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Στον διεθνή οίκο απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως… «δεν μας υποβαθμίζουν εξαιτίας των όσων κάνουμε». Χωρίς, όμως, να μας λέει γιατί μας υποβάθμισαν ξανά και χωρίς να συνδέσει την υποβάθμιση με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που παρουσιάστηκαν ως μεγάλη επιτυχία. 

Το δε υπουργείο των Οικονομικών, απέδωσε χθες με ανακοίνωσή του την υποβάθμιση σε… λανθασμένη αξιολόγηση των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επιμένοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές από το 2012. Και υποστηρίζοντας πως η αξιολόγηση αγνοεί την απόφαση για επιμήκυνση του δανείου και την μείωση του επιτοκίου. 

Βέβαια, τα πάντα μπορεί να ισχυριστεί κανείς για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, από σκοπιμότητα ως υστεροβουλία, αλλά όχι λανθασμένους υπολογισμούς. Διότι είναι σαφές ότι αυτό ακριβώς ελήφθη υπ’ όψη: Ότι δηλαδή, η επιμήκυνση, αποτελεί μια μορφή αναδιάρθρωσης, η Ελλάδα θα συνεχίσει για περισσότερα χρόνια να αποπληρώνει το χρέος της και αυτή η συνεχιζόμενη ομηρία της θα σταθεί αφορμή να μην τα καταφέρει να βγει στις αγορές, οπότε και θα υποχρεωθεί να προσφύγει στον μηχανισμό. 

Μέχρι τη στιγμή της υποβάθμισης, η κυβέρνηση πάντως συνέχιζε το βιολί της. Σε συνέχεια των (προχθεσινών) αισιόδοξων προβλέψεων του υπουργού των Οικονομικών, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε εκτιμώντας ότι… «το βαθύτερο σημείο της υφεσιακής πορείας ανήκει στο παρελθόν»! Και ότι το 2012 θα είναι χρονιά επιστροφής στην ανάπτυξη. 

Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς πώς είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά, όταν το δημαρχείο της Αθήνας παραμένει υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους, ενώ  πρόκειται για θέμα που αυτονοήτως έπρεπε να είχε λυθεί. 

Αναρωτιέται επίσης κανείς πώς είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, όταν δεν βρίσκεται λύση για την Κερατέα. Όπου μήνες τώρα επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα, αποκλείονται δρόμοι, απασχολούνται διμοιρίες των ΜΑΤ, γίνονται συμπλοκές, πέφτουν δακρυγόνα μέσα στις αυλές των σπιτιών και η πολιτεία, αυτή η πολιτεία που θα μας οδηγήσει, λέει, πλησίστιους στις αγορές, δεν μπορεί να βρει λύση.  

Πώς είναι δυνατόν να βρεθεί λύση για τα δημοσιονομικά της χώρας, όταν δεν βρίσκεται τρόπος να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για τα φάρμακα που έχουν δώσει εδώ και πάνω από έναν χρόνο! 

Δυστυχώς, όποιος παρακολουθεί επί μήνες να γίνεται της Κερατέας, της Υπατίας, του Καμίνη, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να οδηγήσει το καράβι εκτός φουρτούνας. Ή μήπως πιστεύει κανείς πως δεν τα παρακολουθούν και αυτά οι αξιολογητές;
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

       Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μοιράστηκε εχθές στους εργαζομένους του ΚΘΛ το παρακάτω  έντυπο.


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από εργαζόμενους του ΚΘΛ σήμερα μοιράστηκε και νέο έντυπο το οποίο μόλις εξασφαλίσουμε και εφόσον πρόκειται για κάτι νέο θα αναρτήσουμε
Μάκης Αρμενιάκος
  
Διαβάστε περισσότερα...

O Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το έργο των αποκρατικοποιήσεων στην νεοσύστατη εταιρεία CC&C Advisors Ltd με μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα!


Πηγή:ksipnistere

O Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το έργο των αποκρατικοποιήσεων στην νεοσύστατη εταιρεία CC&C Advisors Ltd με μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα!

Όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr και ο Κώστας Χαρδαβέλλας και δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το θηριώδες έργο του σχεδιασμού, της παρακολούθησης, του συντονισμού και εν τέλει των αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας στην άπειρη και νεοσύστατη εταιρεία CC&C Advisors Ltd, με έδρα το Λονδίνο και.....
μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα!

Όπως από 23 Μαρτίου επισήμανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας: "Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου. Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο".

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο μόλις 31 ετών κ. Christopher J. Uregian, η επαγγελματική απειρία του οποίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο 3049 περί αποκρατικοποιήσεων εταιρειών του Δημοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως "οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε αποκρατικοποιήσεις".

Το θέμα έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, εξ ου και η προς τούτο σύσκεψη του υπουργού με στενούς συνεργάτες του την Τετάρτη, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ξεφουσκώσει το θέμα.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Αρμένιος

Ο Chris Uregian η Χρήστος Γιουρετζιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Γόνος αρμένικης οικογένειας, γιος πολιτικού μηχανικού, αποφοίτησε από το αγγλόγωνο σχολείο Campion και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία σε σημαντικά πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Αμερικής.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ως βοηθός του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Επίσης έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα
.
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλουν να ξασπρίσουν τις ψυχές μας από καθετί εθνικό

Πηγή:ksipnistere

Θέλουν να ξασπρίσουν τις ψυχές μας από καθετί εθνικό

"Απάντηση" εκ του τάφου του αλησμόνητου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στους αποδομητές του 1821

Προγραμματικός στόχος είναι η κατεδάφιση της γλώσσας και της ιστορίας μας

Από τον τάφο απαντά σ' όλους αυτούς τους μηδενιστές ο αξέχαστος και κοσμαγάπητος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Προγραμματικός στόχος είναι η κατεδάφιση της γλώσσας και της ιστορίας μας, τονίζει σε μια από τις σημαντικότερες ομιλίες του ο.....
αείμνηστος ηγέτης της Εκκλησίας μας. Ήταν Δεκέμβρης του 2006 στο Ειδικό Συνέδριο της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, με αντικείμενο την ελληνική γλώσσα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. «Εκκλησία και γλώσσα στα χρόνια της σκλαβιάς» ήταν το θέμα που είχε αναπτύξει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος. Και όλα όσα είχε πει είναι εξαιρετικά επίκαιρα και με αδιάσειστα στοιχεία απαντούν σε όσους μέσα από την τηλεοπτική σειρά «1821» επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον αγώνα του έθνους και φτάνουν στο σημείο να περιφρονούν τους αγωνιστές του '21. «Και τον ταπεινό παπά που διάβαζε τα παιδιά με το φως του κεριού να διώχνει το σκοτάδι της σκλαβιάς».

Όλους αυτούς ο Χριστόδουλος τους προτρέπει «να ψάξουν τις μαρτυρίες των σκλάβων και όχι τις διαβεβαιώσεις του τυράννου»...Λόγια που συγκλονίζουν και δεν αφήνουν διέξοδο σ' όλους αυτούς τους σημερινούς μηδενιστές. Διπλά επίκαιρη είναι εκείνη η ομιλία του Χριστόδουλου (που παραθέτουμε στη συνέχεια και την οποία μας έστειλε πολύ αγαπητός φίλος). Στην 190ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας φωτίζεται με τεκμήρια που δεν χωρούν αμφισβήτηση όλο το μεγαλείο εκείνου του αγώνα που θέλουν να μειώσουν οι συντελεστές της εκπομπής (και μόνο η χρήση ως τίτλου του «1821» αποτελεί ύβρη που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σ' όλο τον Ελληνισμό) και «να ξασπρίσουν τις ψυχές και τα οστά μας από καθετί το εθνικό», όπως πολύ εύστοχα «διαμηνύει» ο Αρχιεπίσκοπος που λάτρεψε ο απλός Έλληνας...

Η πολύ σημαντική για τις μέρες που ζούμε ομιλία που είχε κάνει ο Μακαριστός Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει ως εξής:

Θα ήταν ίσως αναμενόμενο, μιλώντας με θέμα «Εκκλησία και γλώσσα στην περίοδο της Τουρκοκρατίας», να αναφερθώ στο Κρυφό Σχολειό, να συνεχίσω δηλαδή μια συζήτηση με αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή του. Αλλά δεν θα το κάνω. Θεωρώ ότι η συζήτηση επ' αυτού έχει αποσπάσει την προσοχή μας από την πραγματικότητα. Είναι πολλοί πλέον αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι η προσφορά της Εκκλησίας αρχίζει και τελειώνει με το Κρυφό Σχολειό, και οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι αμφισβητούντες την ύπαρξη του Κρυφού Σχολειού, απορρίπτουν αυτοδικαίως τον ρόλο της Εκκλησίας στη διάσωση της ελληνικής γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας.
Η αμφισβήτηση του Κρυφού Σχολειού δεν είναι βέβαια καινούργια. Αλλά διαπιστώνω ότι η κατεδάφιση της γλώσσας και της ιστορίας μας αποτελεί σήμερα προγραμματικό στόχο μιας ιδεολογίας κατά την οποία η υπεράσπιση της γλώσσας είναι έργο εθνικιστών, και άρα πρέπει να αντιμετωπισθεί με σκληρές επιθέσεις.
Ειλικρινώς, δεν βρίσκω σκόπιμο να αντιπαραταχθώ με αυτήν την ερημία. Μόνο να λυπηθώ μπορώ, έχοντας στον νου μου τους νέους ανθρώπους που ακολουθούν αυτήν την ιδεολογία. Δεν έχουμε δικαίωμα να απορρίπτουμε αυτούς τους νέους, βλέποντάς τους να θέλουν να σταθούν στα πόδια τους μειώνοντας τους αγώνες εκείνων που στερήθηκαν την οικογένειά τους, την προκοπή τους, τη ζωή τους και την ηρεμία τους, για να μπορούμε σήμερα εμείς και οι νέοι μας να είμαστε ελεύθεροι και να μιλάμε ελληνικά. Δεν είναι σωστό να νιώθουμε καταφρόνια προς όσους περιφρονούν τους αγωνιστές του '21 και μαζί τους τον ταπεινό παπά που διάβαζε τα παιδιά, με το φως του κεριού να διώχνει το σκοτάδι της σκλαβιάς. Έχουμε ευθύνη όχι μόνο προς όσους συμμετέχουν δημιουργικά στη μεγάλη και ζώπυρο παράδοσή μας, αλλά και προς όσους αρνούνται τις αξίες της Ορθοδοξίας, της γλώσσας, της παράδοσης. Αυτή η ευθύνη πρέπει να μας διακατέχει όταν υπερασπίζουμε την πίστη, τη γλώσσα και την υπόσταση του έθνους. Παρακολουθώ με έκπληξη και οδύνη ότι αρνούνται τώρα πια το Κρυφό Σχολειό, με αδιανόητο επιχείρημα ότι δεν υπήρξε νόμος της Οθωμανικής Αρχής που να απαγορεύει τη σύσταση και λειτουργία σχολείων των Ελλήνων.
Σαν να μην έχουμε μάθει, ακόμη, ότι οι Οθωμανοί δεν έστησαν κράτος θεμελιωμένο σε οποιεσδήποτε αξίες και αρχές, αλλά μιαν αυτοκρατορία αυθαιρεσίας, όπου κάθε πασάς και κάθε μπέης είχε το δικαίωμα να αδειάζει πάνω στους Γραικούς όλη τη βρώμα και την κακότητα της ψυχής του. Και συνεπώς, η διδασκαλία ήταν κρυφή από τον τούρκο δυνάστη, όχι όμως οπωσδήποτε παράνομη.
Δεν ήταν ο νόμος αυτό που έκανε το σχολειό κρυφό, αλλά ήταν ο φόβος του τυραννισμένου μπροστά στην αυθαιρεσία και τη μοχθηρία του τυράννου. Ματαίως, λοιπόν, ψάχνουμε για απαγόρευση των σχολείων, ενώ οφείλουμε να θυμόμαστε πάντοτε ότι οι Τούρκοι εφάρμοζαν συστηματικώς πολιτική εξισλαμισμού κι ότι αυτή η πολιτική δεν μπορούσε να υλοποιηθεί όσο υπήρχαν εκκλησίες και σχολεία.
Δεν απαγορεύθηκε με νόμο ούτε η λειτουργία της εκκλησίας, αλλά ο Γραικός πήγαινε στην εκκλησιά του με τον τρόμο να του σφίγγει την καρδιά. Οι Τούρκοι επαίρονται για δήθεν ανεξιθρησκία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και σπεύδουν δικοί μας να χειροκροτήσουν γοητευμένοι. Ο λαός μας όμως δίνει απάντηση στις γελοιότητες περί ανεξιθρησκίας μεσ' από το τραγούδι του:
Μωρή Δεροπολίτισσα,
μωρή καϋμένη.
Αυτού που πας στην εκκλησιά,
ζηλεμένη […]
Για μας μετάνοια κάνε μια:
Να μη μας πάρει η Τουρκιά,
Μη μας γράψουν στη γενιτσαριά.
Και μας παν εις τον κισλά.
Ωσάν τ' αρνιά την Πασχαλιά.
(Όπου κισλάς, βέβαια, είναι ο κισλάρ αγάς, ο επιφορτισμένος με το δημοκρατικό καθήκον να αρπάζει νέους για γενίτσαρους και νέες για τα χαρέμια των διεπομένων από εκσυγχρονιστικές αρχές Τούρκων.)
Ο φόβος πάντως του Γραικού να πάει στην εκκλησιά του είναι ολοφάνερος, και τούτο αποτελεί αποστομωτική απάντηση στους «Ελληνομάστιγες» - ας μου επιτραπεί να επαναλάβω εδώ τον όρο που χρησιμοποιήθηκε στην Τουρκοκρατία για τους λατινοφρονήσαντες Έλληνες.
Δεν θα αντιπαραταχθώ, λοιπόν, με τους κοντοτιέρους της αποδόμησης. Αν θέλουν να ακούσουν την απάντηση στα περί τουρκικής ανεξιθρησκίας και περί ελευθέρων σχολείων, ας ακούσουν τις μαρτυρίες. Ας ψάξουν όμως τις μαρτυρίες των σκλάβων κι όχι τις διαβεβαιώσεις των τυράννων.
Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν το σχολειό ήταν κρυφό ή φανερό στους αγάδες, που δεν ενέκριναν τίποτε χωρίς αφόρητες και ταπεινωτικές ανταποδόσεις. Το ζήτημα είναι ότι η Εκκλησία κράτησε μέσα στον νάρθηκα ακοίμητη λαμπάδα τη γλώσσα την ελληνική. Καθώς γράφει ο επιφανής λαρισαίος λόγιος Αλέξανδρος Ελλάδιος το 1714, «ιερείς και μοναχοί ως επί το πλείστον, εκπαίδευαν την νεολαία παρά τοις ναοίς, ή εν τοις οίκοις των». Εκεί, λοιπόν, στην εκκλησιά μάθαιναν τα πρώτα τους γράμματα στα χρόνια της σκλαβιάς τα Ελληνόπουλα. Εκεί γίνονταν Ελληνόπουλα, εκεί οι λέξεις Γραικός, Γραικία και Ρωμιός αντικαταστάθηκαν από τα Έλληνες και Ελλάς. Αυτό, βεβαίως, κακοκαρδίζει σήμερα όλους εκείνους που θέλουν να ξασπρίζουν τις ψυχές και τα οστά μας από καθετί εθνικό. Στα πέτρινα εκείνα χρόνια, ο παπάς μάθαινε τα παιδιά γράμματα με το Ψαλτήρι και το Οκτωήχι. Το Ψαλτήρι είχε μεγάλη απήχηση στην ψυχή του υπόδουλου Έλληνα, διότι «μερικοί από τους Ψαλμούς είχαν αλληγορική σημασία για τους Έλληνες, λες και ήταν επίτηδες γραμμένοι γι' αυτούς», επισημαίνει μεγάλος μας ιστορικός. Γι' αυτό, άλλωστε, μεταφράστηκε στη Δημοτική κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. «Ήταν έκφραση της ψυχής του σκλαβωμένου το Ψαλτήρι, και η υποτιμητική αντιμετώπισή του προσβάλλει τον πόνο και την αγωνία του».
Το Οκτωήχι αντιμετωπίζεται και αυτό με όχι και μικρότερη περιφρόνηση από τους Ελληνομάστιγες. Κι όμως, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής γραμματείας. Ο συγγραφέας του, ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, είναι ένας από τους λαμπρότερους ποιητές της ελληνικής γραμματείας.
Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι ο Ιωάννης έγραψε μόνον ένα μέρος του βιβλίου, κι ότι το Οκτωήχι είναι στην πραγματικότητα ποιητική ανθολογία. Και έτσι να έχουν τα πράγματα, το Οκτωήχι δεν είναι καθόλου άξιο περιφρόνησης, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός πάντως, «ανήρ ελλογιμώτατος και ουδενός δεύτερος των κατ' αυτόν επί παιδεία λαμψάντων», όπως αναφέρει η περίφημη Σούδα, συγγραφέας εν όλω ή εν μέρει της Οκτωήχου, είναι βαθύτατος γνώστης της αρχαίας ποίησης και φιλοσοφίας. Στο Οκτωήχι περιλαμβάνονται αληθώς υπέροχα ποιήματά του σε ιαμβικό τρίμετρο, ένα μέτρο που ακούγεται στην ελληνική γη ήδη από τα χρόνια της αρχαίας τραγωδίας. Το έργο του «Πηγή Γνώσεως» αρχίζει με εισαγωγή στη φιλοσοφία, γνωστή ως «Διαλεκτικά», του οποίου πρώτος κανών είναι η περίφημη φράση «Ουδέν της γνώσεως εστί τιμιώτερον». Παροτρύνει δε ενθέρμως τους αναγνώστες μαθητές: «Ζητήσωμεν, ερευνήσωμεν, ανακρίνωμεν, ερωτήσωμεν». Αυτά αρκούν για να θυμηθούμε το μέγεθος του Ιωάννη Δαμασκηνού. Θεωρώ ότι πρέπει να σε μαστιγώνει υπερφίαλος αγραμματοσύνη για να αντιπαρέρχεσαι αλαζονικώς το έργο ενός τόσου μεγάλου ποιητού και στοχαστού, και να νομίζεις ότι μαθαίνοντας τα Ελληνόπουλα από τα πρώτα τους γράμματα το έργο του, μάθαιναν άχρηστα και ευτελή «κολλυβογράμματα». Διδάσκοντας το Οκτωήχι και το Ψαλτήρι, η Εκκλησία δίδασκε τα παιδιά μια γλώσσα που δεν μιλούσαν σπίτι τους, με την οικογένεια τους και τους γειτόνους τους.
Δίδασκε μια γλώσσα πάνω από τις διαλέκτους. Αν χρησιμοποιούσε κείμενα στη διάλεκτο κάθε περιοχής, σύντομα θα έσπαγε η ραχοκοκαλιά του έθνους, και οι Κρήτες δεν θα ένιωθαν καμιά συγγένεια με τους Μακεδόνες, κι ούτε οι Ηπειρώτες με τους Ζακύνθιους.
Αν η Εκκλησία δεν κρατούσε την ενότητα της γλώσσας, σύντομα οι Έλληνες θα απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλον, και η γλώσσα θα γινόταν φορέας της διάσπασής μας. Θα μεταφέρω αυτούσιο ένα παράθεμα από τη «Βαβυλωνία» του Δημ. Βυζάντιου, όπου ο αστυνόμος λέει: «Κι απού μέσα απ' όνα λαβύριντο τέτοιο, τι διάολο να μπορέση να περσουαδεριστή κανείς; Που δεν καταλαβαίνει πρώτ' απ' ούλα τσι γλώσσες τους», θα λέγαμε κι εμείς, ως ο αστυνόμος εκείνος στη θεατρική «Βαβυλωνία».
Λένε πολλοί ότι με την επιμονή της να διδάσκει μια γλώσσα ως την αληθινή ελληνική, η Εκκλησία έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία γλωσσικού προβλήματος. Αλλά δεν βρίσκω λογικό αυτό το επιχείρημα. Στην αρχαιότητα ήδη υπάρχει πρόβλημα.
Οι διάλεκτοι λειτουργούσαν ως φορείς διάσπασης των Ελλήνων, αλλά ήταν η παιδεία αυτή που κρατούσε την ενότητά τους. Η παιδεία τους ήταν ο Όμηρος, δηλαδή ένας ποιητής με κείμενο σε γλώσσα που δεν χρησιμοποιούσε κανείς αρχαίος στο σπίτι και την πόλη του, που όμως τους δίδασκε τη θρησκεία τους και τις αρετές τις οποίες έπρεπε να έχουν.
Ακριβώς στους Ελληνιστικούς χρόνους, που επικρατούσε η Κοινή, οι έλληνες λόγιοι επέμεναν στο αττικίζειν, σε πλήρη αντίθεση με την καθημερινή γλώσσα. Είχαμε δηλαδή συνέχεια του φαινομένου της λογίας γλώσσας. Ήδη, στις αρχές του βυζαντινού κόσμου, οι έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας στήριξαν τη λογία γλώσσα, ανθιστάμενοι στις πιέσεις της καθημερινής λαϊκής γλώσσας, της «δημοτικής λεκτικής», όπως την έλεγαν. Ακόμη και στα κηρύγματά τους, στην άμεση δηλαδή επικοινωνία τους με τον λαό, προσπαθούσαν να στηρίξουν τη λογία γλώσσα. Οι Φράγκοι, αντίθετα, σε όποιο μέρος της Ελλάδος επεκράτησαν, ενίσχυσαν τις διαλέκτους, δίνοντας έτσι ώθηση στις φυγόκεντρες δυνάμεις του Ελληνισμού. Η Εκκλησία αντιτάχθηκε επιμένοντας με αγωνιστικό φρόνημα στη διδασκαλία της λογίας γλώσσας. Ο μοναχός Παχώμιος Ρουσάνος, ο σημαντικότερος λόγιος του 16ου αιώνα, έδωσε έναν αγώνα για τη γλώσσα που θα πρέπει πάντοτε να τιμάται. Δεν γεννήθηκε λοιπόν στην Τουρκοκρατία το γλωσσικό πρόβλημα κι ούτε βέβαια μαρτυρεί οπισθοδρομική τάση της Εκκλησίας. Το αντίθετο, αποδείχνει τη μέριμνά της για την ενότητα του γένους και την πεποίθησή της ότι το γένος θα επιβιώσει μόνον με την πίστη και τη γλώσσα του.
Ο αγώνας όμως για να μάθουν τη γλώσσα τους τα Ελληνόπουλα δεν ήταν εύκολος. Τα μοναστήρια οι Τούρκοι τα παρέδιναν συχνά στις «ανεξίθρησκες» φλόγες. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε ένα παλιό μοναστήρι που να μην το έκαψαν οι Τούρκοι και, πλέον τούτου, μετρώνται στα δάχτυλα τα μοναστήρια που κάηκαν μόνο μία φορά. Οι εκκλησίες, όσες εν πάση περιπτώσει δεν τις μόλυναν κάνοντάς τες τζαμιά, ήταν καταδικασμένες από τη νεοθαυμαζομένη ανεξιθρησκία στην ερήμωση, αφού δεν επιτρεπόταν η αποκατάστασή τους, αν κάτι χρειαζόταν επισκευή.
Η διαταγή του σουλτάνου είναι σαφέστατη: «έστω γνωστόν ότι […] ανέγερσις εις τινα πόλιν ή χωρίον νέων εκκλησιών ή μονών ανηκουσών εις τους απίστους απαγορεύεται απολύτως, και ότι μόνον η επιδιόρθωσις και η επισκευή των ήδη υπαρχουσών παλαιών επιτρέπεται, και αυτή κατόπιν αδείας χορηγούμενης υπό του υψηλού χαλιφάτου Μου». Όσο μπορούσαν, μοναχοί και ιερείς παρέβαιναν τη διαταγή του σουλτάνου, διαφορετικά, στους τέσσερις αιώνες σκλαβιάς δεν θα είχεν απομείνει λίθος επί λίθου, έστω και μόνον λόγω του χρόνου. Για να παρακάμψουν την απαγόρευση, όμως, έπρεπε να δωροδοκήσουν σειρά αξιωματούχων της διαβόητου αυτοκρατορίας, και πολλές φορές εξαναγκάζονταν να καταφεύγουν σε τοκογλύφους. Οι μοναχοί και οι ιερείς ήταν συχνά θύματα καταπιέσεων, βασανισμών, δολοφονιών και εκτελέσεων ακόμη, έτσι ώστε περιοχές ολόκληρες έμεναν χωρίς παπά. Για παράδειγμα: «Εν τοις μέρεσι της Αιτωλίας», γράφει σε επιστολή του ο μοναχός Ευγένιος Γιαννούλης τον 17ο αιώνα, «και επί πάσι σχεδόν τοις πέριξ εκείνης κλίμασιν εξέλιπε προ πολλών ήδη χρόνων άπαν καλόν, μεθ' ο η των πεζών γραμμάτων γνώσις, η τροφή των λογικών ψυχών, η δυναμένη σοφίζειν εις σωτηρίαν τον άνθρωπον, και ούτω συνέβη τους εκείσε πάντας αναλφαβήτους γενέσθαι και άγαν τρισβαρβάρους, […] σπάνιον τα χρήμα ο ιερεύς εκεί». Σημειώστε τον τρόπο με τον οποίο ομιλεί για τη μόρφωση ο Ευγένιος, αλλά και το δεδομένο που έχει: δεν υπάρχει παπάς, άρα δεν υπάρχουν γράμματα.
Αλλά η Εκκλησία δεν ένιωσε ποτέ ότι εξάντλησε το καθήκον της μαθαίνοντας τα πρώτα γράμματα στα παιδιά. Ενίσχυε κάθε πρωτοβουλία ομογενών για την ίδρυση ανωτέρων σχολών, «Ο έρως της παιδείας ανάκτει επί μάλλον και διαδίδεται εις την Ελλάδα […], τα σχολεία πολλαπλασιάζονται, οι σοφοί διδάσκαλοι πλήθυναν και βιβλιοθήκαι συστήνονται και οι πλούσιοι έμποροι, πατριωτικώ κινούμενοι ζήλω, ανοίγουσι προθύμως τους θησαυρούς των […]. Το ιερατείον συντρέχει και συμβουλεύει, και η κοινή Μήτηρ, η Εκκλησία, ευλογεί, εφορεύει και διοικεί σαφώς των τέκνων της τα έργα».
Δεν αγωνιούσαν, δεν ενδιεφέρθησαν ποτέ για αναγνώριση οι αξιοθαύμαστοι κληρικοί μας. Ευλογημένες υπάρξεις, έκαναν το έργο τους, έχτιζαν συνειδήσεις, κρατούσαν όρθιο τον κορμό του Ελληνισμού, ακόμη και όταν οι ίδιοι γονάτιζαν και έπεφταν από τα χτυπήματα και τα βασανιστήρια.
Την προσφορά της Εκκλησίας την ομολογούν πρόσωπα από όλο το φάσμα της πνευματικής ζωής. Η στρατιά των ανθρώπων που τίμησαν την προσφορά του κλήρου είναι εξαιρετικά μεγάλη. Εξέχουσα φυσιογνωμία των Γραμμάτων μας την κρίσιμη εποχή του 18ου αιώνος, ο Κωνσταντίνος Ασώπιος, γράφει στον «Λόγιο Ερμή», το έντυπο που στήριξε στα χρόνια της σκλαβιάς τα ελληνικά Γράμματα και τον νεοελληνικό Διαφωτισμό, τούτα τα βαρυσήμαντα λόγια: «Άλλο δεν ημπορούμεν να πράξωμεν ίνα πολιτισθώμεν, όσον το δυνατόν, παρά τα δύο ταύτα να επιμεληθώμεν, τον ιερό άμβωνα και πολύ περισσότερο τα σχολεία». Ο εκ των ηγετικών μορφών του Διαφωτισμού Δημ. Καταρτζής παρατηρεί: «Ο λόγιος είναι κατά κανόνα δάσκαλος και ο δάσκαλος είναι κατά κανόνα κληρικός». Ο προεξάρχων του ελληνικού Διαφωτισμού Άνθιμος Γαζής δηλώνει: «Τη αληθεία, τότε ευδοκιμήσει το γένος, όταν οι ιερείς φιλοσοφήσωσιν ή οι φιλόσοφοι ιερατεύσωσιν». Και θα προσθέσει ένας σύγχρονός μας ερευνητής της ιστορίας της παιδείας: «Στο σύνολό τους σχεδόν, οι μεγάλοι Διδάσκαλοι του Γένους, που επωμίσθηκαν τον φωτισμό του έθνους, ήταν κληρικοί». Μιλώντας για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας στην Εθνοσυνέλευση του 1864, ο σοφός Νικόλαος Σαρίπολος τόνισε με έμφαση: «Εσώθημεν διά της Εκκλησίας!»
Εύχομαι η φράση αυτή του Νικολάου Σαριπόλου να μένει φως στα βήματα του Γένους μας, και να πορεύεται και ο σημερινός νέος, μαζί με τον παπά του, στα μονοπάτια του μέλλοντος του
.
Διαβάστε περισσότερα...