Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το άρθρο 3 του εφαρμοστικού, το καταψήφισε ο Kαμμένος!

       Η ζωή είναι σκληρή και το παραμύθι κάποτε τελειώνει!
       Όπως έχω σχολιάσει σε πολλές αναρτήσεις αλλά και σε άρθρα μου, η ΝΔ δεν θα μπορέσει επί μακρόν να σηκώνει τοίχος διαφοροποίησης με αυτές τις σαθρές και δυσδιάκριτες διαφωνίες που ουσιαστικά περιορίζονται ΜΟΝΟ στο φορολογικό!
       Για όσους πιστεύουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο και ότι ΌΛΟΙ παίρνουν εντολές από τα ίδια αφεντικά (οικονομική ελίτ) που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, που για μας στην Ελλάδα περνάει από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και την ιδιωτικοποίηση του κράτος όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια σχεδόν παντού, και την φτωχοποίηση  και την εξαθλίωση του Έλληνα  πολίτη που θα συνοδευτεί από την απώλεια της περιουσίας του και έρμαιο για να επιβιώσει όχι μόνο την κάρτα του πολίτη αλλά και την πλήρη υποδούλωση του για ένα κομμάτι ψωμί, αργά η γρήγορα και η ΝΔ (για όσους πιστεύουν ακόμα ότι αυτό δεν έχει γίνει) θα ξεμπροστιαστεί.
       Τότε έχει να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!


       Μπροστά στην προγραμματισμένη καταστροφή που θα συμβεί, πόσοι που τώρα κρύβονται, θα θυμηθούν τις δημοκρατικές τους αρχές και το αγωνιστικό τους πάθος;
       Πόσοι από τους ατσαλάκωτους  αγανακτισμένους θα εξαφανιστούν αναμασώντας τα επιχειρήματα αυτών που τώρα κατηγορούν ότι λείπουν;
       Πόσοι βουλευτές θα κάνουν τούμπα και τι θα λένε για την αγανάκτηση του κόσμου και περί ευθύνης και πατριωτισμού;
       Ελπίζω ότι ο κόσμος πια έχει ωριμάσει και δεν θα επιτρέψει να γίνουν αυτά που γράφω, με ότι συνεπάγεται αυτό!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:anti-ntp
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το άρθρο 3 του εφαρμοστικού, το καταψήφισε ο Kαμμένος!

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ BILDERBERG

 Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος του Σαμαρά και της Νέας δημοκρατίας ευρύτερα. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία πριν από λίγο υπερψίφησε το άρθρο 3 που που νομιμοποιεί την τοποθέτηση τοποτηρητών σε υπουργεία, και το χειρότερο; Παραδίδει την Επιμέλεια και τον συντονισμό της εκποίησης την δημόσιας περιουσίας. Το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας δεν θα διαχειρίζεται από την κυβέρνηση. Δηλαδή οι ίδιοι μας οι δανειστές θα αποφασίσουν σε ποιον θα πωλείται η ελληνική περιουσία.Λαμβάνοντας υπόψιν οτι οι Γερμανοί θέλουν τα υδροηλεκτρικά και ακίνητα - φιλέτα, κάντε τα μαθηματικά μόνοι σας.
Ενα μπράβο στον Πάνο Καμμένο που το καταψήφισε.

anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρο το βίντεο με Χατζηνικολάου – εκπρόσωπο της αστυνομίας

       Ο Γ Τράγκας σε έξαλλη κατάσταση στο πρώτο σε ακροαματικότητα κεντρικό δελτίο ειδήσεων της χώρας.
       Με πολλά ερωτηματικά η απότομη στροφή καμουφλαρισμένης κατά του μνημονίου πολιτικής μετά τα όσα δεν έβλεπαν δεν άκουγαν δεν ήξεραν ως τώρα.
Μάκης Αρμενιάκος
       
πηγή:anti-ntp
Ολόκληρο το βίντεο με Χατζηνικολάου – εκπρόσωπο της αστυνομίας

Δείτε το βίντεο!









Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΡΑ !

     Σχόλιο Ουδέν. 
       Ορισμένα σχόλια που συνοδεύουν τη φωτογραφία θα μπορούσαν να λείπουν γιατί η φωτογραφία μιλάει από μόνη της, αλλά η πάγια τακτική (νόμος απαράβατος) είναι να μην αλλοιώνουμε ποτέ της αναρτήσεις.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
ΑΕΡΑ !

Ανανέωση: Η φωτογραφία είναι ( όπως βρήκαμε  λίγο μετά από την δημοσίευση ) παλιά – αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αναιρεί την αξία της και δεν βλέπω το λόγο για σχόλια του τύπου:




GIAGIA είπε

Ιουνίου 29, 2011 στο 9:47 μμ ( ΜΩΡΗ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΡΑ, ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007. ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΥΑΛΛΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ)
(Τώρα ποιος έχει μυαλό – ΜΥΑΛΛΟ – χρυσόψαρου το αφήνω στην κρίση σας)
——————————————-
Η φωτογραφία αυτή με τα μάτια του τσολιά δακρυσμένα από τα χημικά και τα όσα βλέπει γύρω του έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Σημαδιακή , συμβολική και συγκλονιστική αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκφράζει την ντροπή και την οργή όλων μας.
Αυτός , έστω και συμβολικά παραμένει στο πόστο του, οι άλλοι , οι περισσότεροι μέσα στην Βουλή , μοιραίοι , φτηνοί , επίορκοι ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ .
ΑΕΡΑ !
ΑΘΗΝΑ 29/06/2011
¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
Δημοσίευση: Greekx
Το βρήκα εδώ & εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ
       Εκτός από σκηνές βίας που κανείς πια δεν δίνει σημασία για αυτό, το παρακάτω video περιέχει και άσχημες υβριστικές εκφράσεις.
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:anti-ntp
Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011


Δείτε ΟΛΟΙ το βίντεο για να καταλάβετε για τι είδους αστυνομία μιλάμε.Ουσιαστικά ειναι ταγματασφαλίτες της κατοχής.

Δείτε το βίντεο




Διαβάστε περισσότερα...

ΕΦΟΔΟΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ
       Εκτός από σκηνές βίας που κανείς πια δεν δίνει σημασία για αυτό, το παρακάτω video περιέχει και άσχημες υβριστικές εκφράσεις.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:anti-ntp
ΕΦΟΔΟΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες από την απρόκλητη επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον θαμώνων εστιατορίου στο Μοναστηράκι.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξαν δακρυγόνα αναίτια σε είσοδο εστιατορίου και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολιτών που....
βρίσκονταν στο σημείο.


Διαβάστε περισσότερα...

Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλούν για «σκληρή κατ αστολή»

       Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις αναρτήσεις ακόμα και στα πιο "σοβαρά" και χαμηλών τόνων ανεξάρτητα bloggs που να μην περιέχουν σκληρές εκφράσεις και υπονοούμενα για παρεκτροπή της δημοκρατίας και της Αστυνομίας!
       Είναι κατόρθωμα μετά την αποκατάσταση λειτουργίας των bloggs ότι κάνουμε δεύτερη ανάρτηση με ήπιους χαρακτηρισμούς μετά τα χθεσινοβραδυνά!
       Ασφαλώς και θα συνεχίσουμε με το πολύ υλικό που υπάρχει έστω και αν σε αρκετές περιπτώσεις θα περιέχουν πιο σκληρό περιεχώμενο.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλούν για «σκληρή κατ αστολή»

Οι υπογράφοντες καταγγέλλουν τη «νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου».
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Aθήνα 29/6/11
Σύντροφε Γραμματέα,
Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛΑΣ υλοποιεί, προφανέστατα βάσει κυβερνητικών εντολών, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων. Σκληρή καταστολή είχε επιλεγεί και καταγγελθεί και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ωστόσο σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα και παραβιάζοντας και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα.
Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στην εφαρμοζόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιες συνταγές πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόστηκαν σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.

Σας τονίζουμε ωστόσο, προκειμένου να το μεταφέρετε και στους αρμοδίους υπουργούς και στον πρωθυπουργό, ότι συνιστά επικίνδυνη πλάνη η άποψη ότι η κυβερνητική πολιτική θα μπορέσει να στηριχθεί στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης που θα εξοντώσει το λαϊκό κίνημα. Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί.
Η ευθύνη που σας βαραίνει είναι ιστορική και πρέπει να σταθείτε αντάξιοι αυτής.
Οι υπογράφοντες,
Δημήτρης Σακελλάρης , μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Θέμης Τζήμας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε περισσότερα...

Χάος με παρακράτος καταστρέφει τον τουρισμό

πηγή:elzoni.gr
Χάος με παρακράτος καταστρέφει τον τουρισμό
Το χάος που επικράτησε χθες στην Αθήνα, που παραδόθηκεσε αλήστου
 μνήμης παρακρατικές μεθόδους ,ουσιαστικά ακύρωσε και τις
 υποτιθέμενες καλές προθέσεις του Μεσοπρόθεσμου. Την ώρα που η 
τουριστική σεζόν βρίσκεται στο απόγειο, η βλάβη που προκαλείται είναι 
ανεπανόρθωτη. Με κίνδυνο να στηριζόμαστε πλέον μόνο στα δάνεια…
Στο παρακράτος παραδόθηκε χθες η Αθήνα, σε μια επανάληψη των Ιουλιανών του 1965, με το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, να ολοκληρώνεται.

Οι συμπλοκές, οι αγριότητες, οι επιθέσεις σε ανύποπτο χρόνο και η ανοχή προς ύποπτους κουκουλοφόρους, που, όπως προκύπτει από εξόχως ενδιαφέρον βίντεο του Άλτερ, κατά διαστήματα ετύγχαναν αστυνομικής προστασίας (φυγαδευόμενοι μάλιστα μέσω της Βουλής), αποδεικνύουν πως ο τελικός στόχος είναι να προκληθεί χάος και να διαλυθούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις. 



Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η αστυνομία απέτυχε οικτρά στην αντιμετώπιση των επεισοδίων.

Η ηγεσία της δεν έχει παρά να επιλέξει: Είτε απέτυχε, είτε έλαβε μέρος στα επεισόδια.

Και να θυμάται: Την τελευταία φορά που συνέβη το ίδιο – την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 1965 – η κατάληξη ήταν τραγική για τη χώρα.

Αν πρόκειται περί αποτυχίας, οφείλουν να παραιτηθούν όλοι όσοι συναποτελούν σήμερα, πολιτικοί και μη, την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας.

Αν πρόκειται περί συμμετοχής σε σχέδιο αποσταθεροποίησης, αν ανέστησαν τον Γεωργαλά, τότε πρέπει να παραιτηθεί ολόκληρη η (πανηγυρίζουσα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου) κυβέρνηση.

Πολύ περισσότερο που τα χθεσινά επεισόδια έβλαψαν όσο δεν παίρνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και μάλιστα μέσα στην τουριστική σεζόν.

Ψήφισαν χθες 155 βουλευτές υπέρ του Μεσοπρόθεσμου. Αλλά, ακόμη και αν δεχθούμε ότι αυτό έγινε για να πάρει ανάσα η χώρα, η βλάβη στον τουρισμό ήταν τέτοια, που στο τέλος θα στηριζόμαστε μόνο στα δάνεια.

Η Αθήνα πνίγηκε στα χημικά, ξενοδοχεία εκκενώθηκαν, τουρίστες απομακρύνθηκαν και ποιος ξέρει πόσες ακυρώσεις θα έχουμε.

Ουσιαστικά, αυτό που συνέβη χθες ήταν η επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι πρέπει για να υπάρξουν έσοδα για τη χώρα και ουσιαστικά την οδηγεί στην απόλυτη υποδούλωση, αφού έσοδα πλέον θα είναι μόνο τα δάνεια και δεν υπάρχει περίπτωση να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις – με την ανάπτυξη του τουρισμού, για παράδειγμα.

Είναι παράδοξο το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Βουλής οι υπέρμαχοι του Μεσοπρόθεσμου υποστήριζαν πως ψηφίζουν για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και εκτός Βουλής συνέβαινε ό,τι ακριβώς θα οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία.

Είναι επίσης παράδοξο να θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι «λειτούργησε το κοινοβούλιο», την ώρα που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί η οικονομία της χώρας.

Είναι παράδοξο να μιλούν όλοι περί «πατριωτισμού», την ώρα που δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον να αποκτήσει η χώρα πηγές εσόδων.

Και μπορεί να πανηγύρισαν χθες στην Ευρώπη για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά απέφυγαν να πουν μια λέξη για την βεβαιότητα ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να αποκτήσει έσοδα ούτε με σκληρά μέτρα, ούτε με συνεχή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα αυτά δεν δείχνουν να απασχολούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας και κυρίως την κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο επί ανύπαρκτης χώρας και εξεγερμένου λαού.

Χθες, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πως θα στηρίζεται για πάντα από τους άλλους.

Και όμως. Η χώρα είναι τόσο πολύ διαλυμένη, θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά και την βαριά της βιομηχανία, δηλαδή τον τουρισμό, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να παίρνει την επόμενη δόση.

Είναι αδύνατον να φανταστούμε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα υπάρξει ανάπτυξη, ώστε να σηκώσει η χώρα κεφάλι.

Χθες, οι βουλευτές έπαιξαν το μέλλον της χώρας κορώνα – γράμματα. Δεν έδωσαν θετική ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά στον φόβο και στον εκβιασμό.

Ψήφισαν χωρίς να πιστεύουν ότι το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει.

Και όταν δεν πιστεύεις σε κάτι, αλλά το κάνεις επειδή θεωρείς πως είναι αναγκαίο κακό, πώς θα το εφαρμόσεις;

Στην πραγματικότητα, οι βουλευτές που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, έδωσαν απάντηση στο μοναδικό δίλημμα: Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τώρα ή ελεγχόμενη το 2013.

Επέλεξαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία, στην οποία θα οδηγηθούμε όταν η ΕΕ θα έχει τα «εργαλεία», όπως τα αποκαλεί, για να οδηγηθεί εκεί η Ελλάδα χωρίς να υποστεί κατάρρευση η ευρωζώνη.

Δηλαδή, κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις, για τους δανειστές μας…

Διαβάστε περισσότερα...

Για πολλοστή φορά μια Αμερικάνικη εταιρεία κολοσσός Google μπλοκάρει τα bloggs στην Ελλάδα σε κρίσιμα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα! ΝΕΑ ΤΑΞΗ !

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα". Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μπουρούμε να κάνουμε αναρτήσεις..

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα". Διαβάστε περισσότερα...

Τάσος Παπαδόπουλος. Να πώς απαντούν οι Έλληνες Ηγέτες! (video)

       Επειδή τα διλήμματα, οι εκβιασμοί και τα δημοψηφίσματα είναι πολύ στην επικαιρότητα, ας θυμηθούμε τι έγινε στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν.
       Αν θυμάστε σε Ελλάδα και Κύπρο ποιος πρώτος εξέφρασε άποψη και μάλιστα δεχόμενος τον εκβιασμό περί τελευταίας ευκαιρίας και ολέθριων συνεπειών από τυχόν άρνηση στο σχέδιο των εταίρων και της διεθνούς κοινότητας κτλ κτλ κτλ   
        Σκεφτείτε πόσο θα βοηθούσε ένα δημοψήφισμα, ποιο θα έπρεπε να είναι το ερώτημα, ποια η απάντηση και πόσο διαπραγματευτικά ισχυρό χαρτί θα ήταν στην προσπάθεια  διάσωσης της Ελλάδας.
       Θυμάμαι, συγκρίνω, βγάζω συμπέρασμα
       Οι εκβιασμοί περνούν σε όσους τους δέχονται!
Μάκης Αρμενιάκος

Νὰ πῶς ἀπαντοῦν οἱ ἀληθινοὶ Ἕλληνες Ἡγέτες
Βουλευτὲς τοῦ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κοινοβουλίου! Ἀκοῦστε ἕναν ἀληθινὸ ἡγέτη! Ἀκοῦστε ποιὰ εἶναι ἡ ἀπάντηση στοὺς ἐκβιασμούς! Ἀκουστὲ πῶς ἀπαντοῦν οἱ ἀληθινοὶ Ἕλληνες ἡγέτες! Ντραπεῖτε καὶ κάντε στὴν ἄκρη ἐκτὸς ἂν εἶστε πρόθυμοι νὰ δείξετε καὶ σεῖς  ἀνυπακοὴ σὲ ὅσους θέλουν νὰ ὑποδουλώσουν τὴ χώρα μας! Ἐπιτέλους σκεφτεῖτε πόσα βροντερὰ ΟΧΙ χρειάστηκε νὰ ἀπευθύνουν οἱ Ἕλληνες ἀνὰ τοὺς αἰῶνες! Ἔχετε τὸ ἱερὸ καθῆκον νὰ τοὺς μιμηθεῖτε. Τὸ ΟΧΙ θὰ ἔχει συνέπειες, ὅμως ὁ Ἕλληνας προτιμᾶ τὸ δύσκολο ποῦ ὁδηγεῖ στὴν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παρὰ τὸ εὔκολο ποῦ καταλήγει στὴ σκλαβιά. Νὰ ξέρετε ὅτι τὸ δικό σας ΟΧΙ θὰ μείνει ἀνεξίτηλο στὴν ἱστορία… Τολμῆστε τό! Ὁ Ἕλληνας εἶναι πλασμένος γιὰ νὰ ἀντιστέκεται. Διαφορετικά, τὰ ὀνόματά σας θὰ καταγραφοῦν δίπλα ἀπὸ αὐτὸ τοῦ ΕΦΙΑΛΤΗ…


Διαβάστε περισσότερα...

Νίκος Βασιλικός. Τι είναι δημοκρατία;

Γράφιε ο 
Νίκολαος Μ. Βασιλικός   

                      Τι είναι δημοκρατία;
       Δημοκρατία είναι να λέω ελεύθερα την άποψή μου, δημοκρατία είναι να σταματούν τα δικαιώματά μου εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου, δημοκρατία είναι να έχω ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους, δημοκρατία είναι να σέβομαι την προσωπικότητα και την πολιτική υπόσταση του άλλου!
       Αυτά όλα είναι δημοκρατία για μένα και είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο προσπαθώ στο μέτρο του δυνατού να κινούμαι από τότε που ένιωσα τον εαυτό μου. 
       Έμαθα αυτά τα πράγματα όσο και να σας φανεί περίεργο στη διάρκεια της χούντας, φάρος μου ο δάσκαλός μου στην έκτη δημοτικού Νίκος Νάκκας, (αναφέρω το όνομά του τιμητικά γιατί εν μέσω χούντας το 1968-1969 είχε το θάρρος να μας μάθει τι είναι δημοκρατία και τι είναι πατρίδα). 


       Στη δημοκρατία λοιπόν έχεις κάθε δικαίωμα να πεις ότι θέλεις και για όποιον θέλεις, να κάνεις ότι θέλεις και όπως θέλεις, όμως όλα αυτά πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας και όχι της ελευθεριότητας. 
       Η ελευθερία λοιπόν είναι δημοκρατία, ελευθεριότητα είναι η παραβίαση των ηθικών κανόνων σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας.
       Ετσι λοιπόν φίλε μου Μάκη σκέπτομαι και γνωρίζοντας τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείσαι ανταλλάσω μαζί σου απόψεις εποικοδομητικές όχι μόνο για εμάς αλλά και για αυτούς που μας διαβάζουν. 
       Οι χθεσινές αντιρρήσεις μου με το άρθρο σου δεν είχαν να κάνουν με το πρόσωπο του πρωθυπουργού, όσο με το επίπεδο του blogg που με την δημοσίευση αυτή το υποβίβασες και μπήκες στη σφαίρα της ελευθεριότητας. 
       Το αν θα αποκαλέσεις φασίστα ή όπως θέλεις κάποιον, έχει να κάνει με τον τρόπο που το λες και εξηγώ την  άποψή μου. Αν παραθέσεις επιχειρήματα και καταλήγοντας λες ότι για όλα αυτά είναι φασίστας είναι αποδεκτό, διότι ο φασισμός είναι πολιτική άποψη όπως ο σοσιαλισμός, ο κομμουνισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, ο τροτσκισμός κ.α. Αν όμως πεις σε κάποιον «άντε ρέ φασίστα» ή κάπως αλλιώς τότε είναι ύβρης. 
       Εν πάση περιπτώσει, άποψή σου είναι και θα κριθείς ή κρίνεσαι από άλλους, εμένα η παρατήρησή μου είχε να κάνει με το επίπεδο του blogg και αυτό θέλω να προσέξεις για να έχω και εγώ χώρο μαζί με άλλους να λέμε τις απόψεις μας που ευγενικά δημοσιεύεις, όσο για τη  συγγνώμη σου άφησέ την  για τους παπάδες και για τον Θεό.
                                              Φιλικά Νίκολαος Μ. Βασιλικός    
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. (video)

       Σύμφωνα με τον κ Πρωθυπουργό, τον κ Βενιζέλο και τους 154 συνολικά που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο ο κ Κoυρουμπλής δεν ανάλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του πατριωτικού του καθήκοντος, που έπεσε στις πλάτες αυτών που πατριωτικά ψήφισαν την εκτέλεση της Ελλάδας. 
       Αν κρίνω από τα ήρεμα νερά και τα ασφαλή λιμάνια του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο στο μνημόνιο 1 και αυτά που ζήσαμε εως τώρα καλό ταξίδι και καλή τύχη σε όλους μας με το μεσοπρόθεσμο.
       Έλληνες μην ανησυχείτε, εκτός από τον πρωθυπουργό μας σκέφτεται και μας συμπονεί κατανοώντας το δράμα μας και ο κ Βενιζέλος!  
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ. Επίθεση στους πραγματικούς υπευθύνους. Ξεσκέπασμα του Προβόπουλου. Ο Μόνος που μιλάει για τα ΔΙΣ που χρωστάει η Hoechtief την ιδια ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τον σουβλατζή “φοροφυγά”. Για την καταστροφή της βιομηχανίας. Για την καταστροφή της φαρμακοβιομηχανίας. Για τον πραγματικό πατριωτισμό.
Ακούστε την αλήθεια που κρύβουν οι επίορκοι των ΜΜ”Ε”: ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ΔΙΩΞΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΤΡΟ.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μίκα Ιατρίδη.Μεσοπρόθεσμο, ένας σύγχρονος μύθος του Σίσυφου.

pressoffice@iatridi.gr
Μεσοπρόθεσμο, ένας σύγχρονος μύθος του Σίσυφου.
Γράφει η Μίκα Ιατρίδη.

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής ψηφίστηκε στη Βουλή και αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην καθημερινότητα μας.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ειπώθηκαν πολλά. Το κυριότερο όλων ήταν ότι ο κ. Πρωθυπουργός στην ομιλία του τη Δευτέρα, ζήτησε να ακούσουμε την ψυχή μας, την εσωτερική μας πατριωτική συνείδηση και να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Θεωρούσε και θεωρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως δείγμα πατριωτικής συνείδησης.

Ως νέα βουλευτής και νέος άνθρωπος δεν έχω την πρόθεση να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό κανενός. Αναρωτιέμαι όμως.

Στο όνομα ποιας πατριωτικής συνείδησης παρουσιάστηκε στους ξένους η οικονομία της χώρας μου ως «Τιτανικός»;

Στο όνομα ποιας πατριωτικής συνείδησης παρουσιάστηκε στους ξένους ο ελληνικός λαός ως τεμπέλης; Ότι είναι βουτηγμένος στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ανομία;



Στο όνομα ποιας πατριωτικής συνείδησης ειπώθηκαν τόσα ψέματα και δόθηκαν τόσες υποσχέσεις για να κερδηθούν οι εκλογές του 2009;

Στο όνομα ποιας πατριωτικής συνείδησης όλες οι προσπάθειες που έγιναν για την ανάπτυξη της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης του 2008 βρήκαν λυσσαλέα αντίδραση και αφόρητο λαϊκισμό;

Και, αναπόφευκτα, προέκυψε ένα αμείλικτο ερώτημα.

Στο όνομα ποιας πατριωτικής συνείδησης κληθήκαμε με την ψήφο μας να πούμε ναι στο ίδιο λάθος;

Να πούμε ναι στην εφαρμογή μια πολιτικής που οδηγεί σε φαύλο κύκλο;

Να πούμε ναι στην εφαρμογή ενός σχεδίου που ως το 2015 θα έχει ισοπεδώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας;

Να πούμε ναι σε ένα πακέτο μέτρων που πλήττει βάναυσα την μέση τυπική ελληνική οικογένεια, μια οικογένεια με δυο παιδιά;

Να πούμε ναι στην εφαρμογή ενός σχεδίου, το οποίο το ίδιο προβλέπει, ότι μετά από τόσες θυσίες των ίδιων, και πάλι ίδιων θυμάτων, μισθωτών και συνταξιούχων, το 2015 το χρέος μας θα είναι στο 140% του Α.Ε.Π. από 143% το 2010;

Δηλαδή, το 2015, η κατάσταση θα είναι χειρότερη από το 2010. Και όμως, η ελληνική ιστορία έχει πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός έχει επωμιστεί θυσίες όταν πίστευε ότι οι κόποι του θα είχαν αποτέλεσμα.

Τώρα, με το αποτυχημένο Μνημόνιο, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τρέχουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομοΤρέχουν, ιδρώνουν, κουράζονται και δεν φτάνουν πουθενά. Βλέπουν ότι ζουν το σύγχρονο μύθο του Σίσυφου.

Αντιλαμβάνονται, το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Υπουργός των Οικονομικών ότι θα έρθουν και άλλα μέτρα. Και μετά και άλλα μέτρα.

Και σε αυτήν την πολιτική, οι συγγραφείς της αιτιολογικής έκθεσης του Μεσοπρόθεσμου προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, προκάλεσαν την κοινή λογική, βάζοντας τίτλο «Η Ελλάδα αλλάζει. Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ελλάδα της δημιουργίας».

Ξέχασαν όμως να βάλουν και υπότιτλους:

«Για την Ελλάδα που βλέπει τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται».

«Για την Ελλάδα που ζει νέες εποχές μετανάστευσης».

«Για την Ελλάδα που βλέπει τους πολίτες της να είναι δεύτερης κατηγορίας».

«Για την Ελλάδα που σκύβει το κεφάλι της στην εξωτερική πολιτική».

Και παρόλα αυτά, ο κ. Πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μόνο επιχείρημα που προέβαλλαν για να μας πείσουν να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο είναι ότι πρέπει να πούμε ναι για να λάβουμε την πέμπτη δόση.

Με τα φτωχά μου ελληνικά, αυτό συνιστά ωμό εκβιασμό. Και είναι τόσο λυπηρό, το κύριο επιχείρημα να είναι «ψηφίστε για να πάρουμε τη δόση». Αυτό είναι το επιχείρημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μόνον αυτό.

Είναι χρήσιμο, πολλές φορές να προστρέχουμε συχνά στην ιστορία. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θυμάμαι ότι ένας αντίστοιχος εκβιασμός είχε γίνει και στους Κύπριους αδελφούς μας, προκειμένου να αποδεχτούν το Σχέδιο Ανάν.

Πολλοί τότε μίλαγαν για την καταστροφή της Κύπρου αν δεν γινόταν αποδεκτό το Σχέδιο Ανάν.

Και τότε ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος είπε «Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα».

Και ζήτησε από τους Κύπριους να ψηφίσουν όχι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, από την οποία όλοι μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έφερε για ψήφιση η Κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Βάζει μια χοντρή θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας. Μια θηλιά που σφίγγει και σφίγγει ολοένα.

Ο κ. Πρωθυπουργός στην ομιλία του μίλησε για καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, ανάπτυξη, κλπ.

Θα ήταν χρήσιμο, πριν κάνει άλλη μια τέτοια ομιλία στη Βουλή, να ξαναέλθει και μια επίσκεψη στα ακριτικά νησιά μας, τα Δωδεκάνησα, αλλά και στα νησιά όλου του Αιγαίου.

Εκεί, πράγματι, θα δει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της πολιτικής του, τη συνολική απαξίωση των νησιών μας και των κατοίκων τους.

Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν με την πολιτική του Μνημονίου, είναι σχεδόν τρομακτικό να αναλογιστεί κανείς τι περιμένει τους νησιώτες και όλους τους Έλληνες με την εφαρμογή της αδιέξοδης πολιτικής του Μεσοπρόθεσμου. Ενός Μεσοπρόθεσμου που δεν ήταν δυνατόν να είχε τη θετική μας ψήφο.
Διαβάστε περισσότερα...

AYTOI EINAI KουκουλοΦΛΩΡΟΙ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ;

       Πότε θα δούμε στα θύματα της ψυχραιμίας του επαγγελματισμού και της δημοκρατικής συμπεριφοράς των ΜΑΤ 1 ένα κουκουλοφόρο;
       Οι πολιτικοί και τα σώματα ασφαλείας στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού!
Μάκης Αρμενιάκος

AYTOI EINAI KουκουλοΦΛΩΡΟΙ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ;
Επεισόδια σημειώθηκαν και σήμερα στα σημεία συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Το πρωί η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στο ύψος του σταθμού του μετρό Ευαγγελισμός, το οποίο για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ. Ολγας. Παράλληλα, στις φλόγες παραδόθηκαν κάδοι στο ύψος του Αγάλματος του Τρούμαν, ενώ οι αστυνομικοί έριξαν ΑΚΙ πάλι χημικά.


Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο ύψος του Ευαγγελισμού, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Δείτε τις φωτογραφίες:
 












Διαβάστε περισσότερα...

Φράσεις λαϊκισμού που λέγονται από το 1980 έως σήμερα (χωρίς ντροπή)!

Φράσεις λαϊκισμού που λέγονται από το 1980 έως σήμερα (χωρίς ντροπή)!
 
Έγιναν λάθη και παραλείψεις.
Χωρίς να εξηγείται ποτέ από ποιους και γιατί. Οι επικοινωνιολόγοι επιμένουν ότι ο απολογητικός λόγος στον λαό πάντα πιάνει. Περισσότερες εξηγήσεις και αναλύσεις δεν χρειάζονται, γιατί μάλλον θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα
 αν μαθευτεί τελικά η αλήθεια των "λαθών και παραλείψεων". Αντίθετα η παραπάνω φράση συνοδευόμενη από ένα περίλυπο ύφος ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ψηφοφόρου οπότε είμαστε όλοι ΟΚ.

Θα βάλουμε φρένο στη σπατάλη του δημοσίου.


Αυτό το λέει συνήθως η εκάστοτε αντιπολίτευση. Ξέρει φυσικά ότι το μεγαλύτερο έξοδο του δημοσίου είναι οι μισθοί, αλλά προτιμά να μην αγγίξει το ιδιαίτερο αυτό θέμα έως ότου βγει κυβέρνηση. Μέχρι τότε αναφέρεται γενικόλογα στα λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν στραγγαλιστεί τόσο πολύ που δεν έχουν πλέον βενζίνη τα περιπολικά και μελάνι οι εκτυπωτές.

Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας.
Τη συγκεκριμένη φράση τη χρησιμοποίησε ο Καραμανλής το 2004 εναντίον του Σημίτη και ο Παπανδρέου το 2009 εναντίον του Καραμανλή. Ο Σημίτης δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για τους προηγούμενους καθώς παρέλαβε από τον Αντρέα και εκεί έκανε τζίζ. Ιστορικά, θέμα παραλαβής τέθηκε και από τον Αντρέα και από τον Μητσοτάκη κατά τις θητείες τους. Είναι ένα κόλπο που πάντα πιάνει και πολώνει τον ψηφοφόρο που φτάνει σε σημείο να λυπάται-συμπαθεί-κατανοεί τον ηγέτη του και να οικτίρει τον αντίπαλο για το μπάχαλο που άφησε πίσω του.

Το νερό και το ρεύμα είναι δημόσια αγαθά.
Αλήθεια; Και εμείς δηλαδή γιατί τα πληρώνουμε; Αν ήταν όντως έτσι, η φορολογία θα αρκούσε για να τα παρέχει το κράτος στους πολίτες χωρίς επιπλέον χρέωση, όπως γίνεται με τα σχολεία π.χ. Αντιθέτως το ρεύμα, κατ’ αναλογία μισθών, είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη, για να συντηρούμε τους Φωτόπουλους των 5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Φυσικά η παραπάνω φράση εκστομίζεται από τα μπουμπούκια του συνδικαλισμού και τους μπράβους τους εντός κοινοβουλίου μόνο στο παρά πέντε πωλήσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Ποτέ σε περίοδο αυξήσεων των τιμολογίων που πάντα περνάει στα "ψιλά" εφημερίδων και δελτίων ειδήσεων.

Το δημόσιο ο μεγάλος ασθενής της χώρας. Θα το επανιδρύσουμε – αναδιοργανώσουμε (γενικώς και αορίστως).
Τα τελευταία 25 χρόνια το δημόσιο καταγγέλλεται από όλες τις παρατάξεις και ταυτόχρονα συνεχώς μεγαλώνει και ξεχειλώνεται. Μόνιμη μέριμνα του πολιτικού προσωπικού ήταν, μέχρι σήμερα, η δημιουργία οργανισμών και θέσεων και η τοποθέτηση φρέσκων ψηφοφόρων εντός. Δυστυχώς τώρα πρέπει να ακολουθήσουν την αντίθετη πορεία με κατάργησή τους. Η αντίσταση είναι σθεναρή από τη Σοσιαλιστική κυβέρνηση (αλλά και από την δεξιά, τρόπος του λέγειν, αντιπολίτευση) και η συνέχεια της μάχης με την τρόικα αναμένεται με αγωνία.

Η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της που είναι βιώσιμο.
Για το τέλος αφήσαμε το μεγαλύτερο ψέμα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το ξέρουν άπαντες στην Ευρώπη. Και δεν μιλάω μόνο για το δικό μας, αλλά για το χρέος παγκοσμίως. Ούτε η Αμερική, ούτε η Γερμανία θα πληρώσουν ποτέ το χρέος τους, γιατί απλά δεν μπορούν. Δύο τινά θα γίνουν εξαιτίας του.
α. Είτε ο πλανήτης θα καταστραφεί από αλυσιδωτές αντιδράσεις και μετέπειτα πολέμους, ανέχεια κλπ. είτε
β. θα δοθεί μια τελική λύση τύπου σεισάχθειας. Αυτή θα εφαρμοστεί εφάπαξ (μία φορά) και θα αφορά σε αμοιβαίες διαγραφές χρεών και φορολόγηση υψηλής περιουσίας που θα δοθεί με την μορφή εσόδων πίσω στις κυβερνήσεις για να συνεχίσουν να επιβιώνουν (και οι κυβερνήσεις και οι πλούσιοι). Με ηγέτες τύπου Μέρκελ και Παπανδρέου στην Ευρώπη το πρώτο σενάριο φαντάζει πολύ πιθανότερο αυτήν την στιγμή.


Διαβάστε περισσότερα...