Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΜΒΑ της Ελευθεροτυπίας για την αμερικανική Cleary Gottlieb που της ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση η αναδιάρθρωση του χρέους

πηγή:olympia.gr

Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.
Με απ’ ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.


Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία της κυβέρνησης με τη νεοϋορκέζικη δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb (πλήρες όνομα «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP») «ως διεθνούς νομικού συμβούλου (…) σε σχέση με την εφαρμογή του PSI». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», όμως, η πρόσληψη της εν λόγω εταιρείας κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.
Ποια είναι η Cleary Gottlieb
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με εξειδίκευση σε τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Η εταιρεία εδραιώθηκε μέσω της ανάμειξής της στις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και, πιο πρόσφατα, της Ισλανδίας.
Επικεφαλής της ομάδας που θα δουλέψει στην Ελλάδα και «αστέρας» της εταιρείας σε ζητήματα αναδιάρθρωσης χρέους είναι ο δικηγόρος Λι Μπούχαϊτ, ο οποίος εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους πιστωτές τους.
Ο κ. Μπούχαϊτ είχε αρχίσει να ασχολείται με το ελληνικό θέμα πολύ πριν η εταιρεία του προσληφθεί από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα εξέδωσε, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δικαίου του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, Μίτου Γκουλάτι, δύο μελέτες. Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
Και οι δύο μελέτες, οι οποίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, εξετάζουν εις βάθος το νομικό καθεστώς των ελληνικών ομολόγων και τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η ολική αναδιάρθρωση του χρέους.
Η συνάντηση της Ρώμης
Αυτό που δεν έχει γίνει ώς τώρα γνωστό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Cleary Gottlieb οργάνωσε συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη Ρώμη στις 3 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή του κ. Μπούχαϊτ και υψηλόβαθμων στελεχών από άλλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, εισήγηση που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκεί, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Ε», εξετάζει την εθελοντική έξοδο ή έξωση χώρας από την ευρωζώνη και πώς αυτή μπορεί να γίνει σύννομα, παρά την έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας.
Η συγκεκριμένη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο Τσαρλς Πρόκτορ, της λονδρέζικης εταιρείας Μπερντ & Μπερντ, με τίτλο «Φεύγοντας από την ευρωζώνη» και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μετά την παρουσίασή της ανάμεσα στον κ. Πρόκτορ, τον κ. Μπούχαϊτ και τους λοιπούς συνέδρους της Cleary Gottlieb.
Στην παρουσίαση αναγνωρίζεται η νομική δυσκολία εξόδου από την ευρωζώνη, λόγω των διατάξεων των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, παρουσιάζεται όμως ένα «παράθυρο» για εθελοντική και μόνο αποχώρηση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 της συνθήκης του Μάαστριχτ, το οποίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη που έγινε στη Λισαβόνα, επιτρέπει σε χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση «ανάλογα με τις συνταγματικές διατάξεις του κράτους-μέλους».
Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Cleary Gottlieb, εάν μία χώρα επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη πρέπει πρώτα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. «Συνεπώς, υπάρχει μηχανισμός εξόδου που περιλαμβάνει την Ε.Ε. και την ευρωζώνη», επισημαίνεται στην εισήγηση, ενώ «δεν υφίσταται διαδικασία υπό την οποία κράτος-μέλος να μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε.».
Τέλος, στην εισήγηση σημειώνεται ότι ενδεχομένως υπό άλλο άρθρο της συνθήκης του Μάαστριχτ το απερχόμενο κράτος να μπορεί άμεσα να κάνει αίτηση για να ξαναμπεί στην Ε.Ε. έχοντας αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα συγκεκριμένα, ενδεχομένως για προσχηματικούς λόγους, καθότι το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ούτως ή άλλως η Ελλάδα.
Παρά τη μυστικότητα της συνάντησης, η ιταλική οικονομική εφημερίδα «Linkiesta» με άρθρο της στις 10 Φεβρουαρίου έγραφε ότι «η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το ταμπού και να βγει από την ευρωζώνη. Μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απεργάζονται σχέδια ώστε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Σε άρθρο των «Financial Times» την 1η Αυγούστου, η εφημερίδα σχολίαζε την πρόσληψη της Cleary Gottlieb από την Ελλάδα και ειδικά τον ρόλο του κ. Μπούχαϊτ. Η πρόσληψη ερμηνευόταν ως επιθετική κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου του ιστορικού του κ. Μπούχαϊτ ως σκληρού διαπραγματευτή σε παλαιότερες αναδιαρθρώσεις αλλά κυρίως λόγω των απόψεών του για το ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης εκτός συμφωνιών με την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, αφού παρουσίαζε τη θέση του κ. Μπούχαϊτ για ολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που διοικείται από ελληνικό δίκαιο με τρόπο ιδιαίτερα επώδυνο για τους ξένους πιστωτές, ο δημοσιογράφος της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας σημείωνε καυστικά: «Σας ακούγονται όλα αυτά σαν μονομερής και αντι-ευρωπαϊκή δράση; Ισως, όμως φαίνεται ότι οι λέξεις “πολυμερής”, “ευρωπαϊκή” και “δράση” δεν συνδυάζονται με επιτυχία αυτές τις μέρες».
Τα ερωτήματα
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Cleary Gottlieb μάς επιβεβαιώθηκε η πρόσληψή της από την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει πώς έγινε η συνεργασία (με απ’ ευθείας ανάθεση, κατόπιν πρωτοβουλίας ποίου;) ούτε αν ο ρόλος της περιορίζεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Επίσης, παρ’ ότι μας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Ρώμης, η Cleary Gottlieb δεν ήταν σε θέση να μας δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο και την αφορμή της διοργάνωσής του.
Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν: Πώς επιλέχθηκε η Cleary Gottlieb; Θα παίξει ευρύτερο ρόλο νομικού συμβούλου της Ελλάδας; Ποια η άποψη της κυβέρνησης για το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για το πώς μπορεί να γίνει ολική αναδιάρθρωση του χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη; Είναι και αυτά σενάρια που εξετάζονται;
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΠΑ: Δεν τρώγεται με τίποτα! Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και λουκέτα σε εστιατόρια

Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και λουκέτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

ΦΠΑ: Δεν τρώγεται με τίποτα!




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο και λουκέτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη (10 - 11 Σεπτεμβρίου) αντιδρούν οι εστιάτορες στην εφαρμογή από αύριο του νέου αυξημένου ΦΠΑ.
Χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση κινητοποιήσεις διαρκείας,


ζητώντας την άμεση αναστολή του μέτρου και την επιστροφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%. Οπως δήλωσε στον «Α» ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Ιωάννης Τσάκος, «θα ξεκινήσουμε κινητοποίηση διαμαρτυρίας με κλείσιμο των καταστημάτων μας αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη και το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της Εκθεσης».
Παράλληλα, σε συνεργασία με κορυφαίους νομικούς, εξετάζουν τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής, ώστε να κριθεί η αύξηση του ΦΠΑ αντισυνταγματική. Στην πράξη, η εφαρμογή του ενδέχεται να καθυστερήσει ή ακόμη και να μην υλοποιηθεί ποτέ, σε πλήθος επιχειρήσεων στο χώρο του καφέ και του φαγητού.
Επαγγελματίες του κλάδου, που αντιδρούν στην αύξηση κατά δέκα μονάδες του ΦΠΑ, εκτιμούν ότι εφόσον περάσουν την αύξηση στις τιμές του καταλόγου τους θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο και ενδεχομένως να κινδυνέψουν με λουκέτο.
«Ολοι οι συνάδελφοι είναι ανάστατοι. Εξετάζουμε τη δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι ο ΦΠΑ 23% είναι ανεφάρμοστος, θα περιορίσει αντί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους και θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Είναι δυνατόν η ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι που σερβίρουμε να έχουν ίδιο ΦΠΑ με τα διαμάντια και τα ρολόγια πολυτελείας;», τονίζει ο Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος της Ενωσης Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι 4 πιθανές εναλλακτικές
Σύμφωνα με τους εστιάτορες, οι εναλλακτικές που έχουν να αντιμετωπίσουν από αύριο, με δεδομένη τη μείωση του τζίρου τους κατά 40% - 60% την τελευταία διετία, είναι:
- Να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα περιθώρια κέρδους τους. Αυτό σημαίνει περικοπές άλλων λειτουργικών εξόδων, με κυριότερο τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων ή των αποδοχών τους.
- Να ανεβάσουν ανάλογα τις τιμές, κινδυνεύοντας να καταγράψουν σημαντικές απώλειες σε πελάτες και έσοδα.
- Να μην περάσουν τις αυξήσεις και να δουλεύουν χωρίς αποδείξεις, κινδυνεύοντας με εξοντωτικά πρόστιμα από το ΣΔΟΕ.
- Να λειτουργήσουν νομότυπα ανεβάζοντας τις τιμές, όμως να επιδιώκουν τις συναλλαγές χωρίς απόδειξη. Εκτιμάται ότι η πρακτική αυτή θα κυριαρχήσει σε μικρά καφέ και ταβέρνες, κυρίως περιφερειακά του κέντρου των πόλεων, σε συνοικίες και απομακρυσμένες περιοχές.
Αυξήσεις - «φωτιά»
Από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ στο 23% ισχύει για όλα τα είδη εστίασης και αναψυχής. Για παράδειγμα, ο καφές από 2 ευρώ θα πωλείται 2,20, το σάντουιτς από 2,50 θα φτάσει τα 2,75 ευρώ, μια μερίδα φαγητού από 6 ευρώ θα πωλείται 6,60. Ενα γεύμα 4 ατόμων σε ταβέρνα, που κόστιζε 60 ευρώ, πλέον θα φτάνει τουλάχιστον στα 66 ευρώ. Ο ΦΠΑ παραμένει στο 13% για τα τυποποιημένα είδη διατροφής, όσα εμπορεύονται σε μεγάλες συσκευασίες και χύμα (όσπρια κ.ά.), καθώς και τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά κρέατα ή ψάρια.
Στο 23% ΦΠΑ θα βρίσκονται όλα τα τρόφιμα ή ροφήματα (καφέ, αναψυκτικά, χυμοί, τοστ σάντουιτς, τυρόπιτες) είτε σερβίρονται στο κατάστημα είτε διατίθενται ως «πακέτο». Επίσης, στο 23% θα είναι η επιβάρυνση σε εστιατόρια, πιτσαρίες, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφετερίες, καντίνες κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Άντζελα Ισμαήλου απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε για το πάρτυ της Πάτμου (video)

Η Άντζελα Ισμαήλου απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε για το πάρτυ της Πάτμου
Τη δική της εκδοχή καταθέτει η σκηνοθέτης Άντζελα Ισμαήλου, εκφράζοντας το παράπονό της για την επίθεση που δέχθηκε με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το πολυσυζητημένο πάρτυ της στην Πάτμο.

Η κα Ισμαήλου μίλησε στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και το Νίκο Μελιανό.

Δείτε τις δηλώσεις τη


ismailou antzela patmos from NewsKosmos.com on Vimeo.
Διαβάστε περισσότερα...

Η υπογραφή του Τσόμσκι

       Δυσκολεύτηκα από το ύφος και το στιλ γραφής αυτού του άρθρου να εμπεδώσω και να κατανοήσω τα γραφόμενα νοήματα, περνώντας παραγράφους (πολυτέλεια για μένα!) δεύτερη φορά.
       Νομίζω ότι αξίζει η ανάγνωση του, όχι μόνο για το ασυνήθιστο στυλ γραφής, αλλά και τις σκέψεις και τις απόψεις της αρθρογράφου.
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:elzoni.gr
Η υπογραφή του Τσόμσκι
Γράφει η
Ελενη Καρασαββιδου
Το ότι η ατιμωρησία των καλοενταγμένων στο σύστημα οδηγεί σε ασυδοσία (την ίδια ώρα που οι παρίες καταγγέλλονται κι ως παρουσία ακόμη) είναι παλιό και δοκιμασμένο...

To ότι οι θεσμοί αποτελούνται κυρίως (ευτυχώς όχι μόνο) από μέτριους ανθρώπους που αντί να ξοδεύουν δημιουργικά τον χρόνο τους γινόμενοι/ες καλύτεροι άνθρωποι/επιστήμονες/πολιτικοί/παπάδες κλπ τον ξοδεύουν έρποντας και γλύφοντας ή έστω κάνοντας ότι δεν βλέπουν αφού αυτές οι συμπεριφορές επιβραβεύονται (ενώ οι άλλες χαλούν την βόλεψη μας) είναι επίσης γνωστό και "άχαστο". 



Το ότι το "ελληνικό" "πανεπιστήμιο" κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του με δικολαβικά επιχειρήματα αγωνιζόμενο να παραμείνει κρατικό την στιγμή που δεν υπήρξε ποτέ δημόσιο, (αφού το ταξίδι της γνώσης όπως και τα δικαιώματα -βλ. εργολάβοι στο πανεπιστήμιο εδώ και χρόνια με υπογραφές ..."δημοκρατικών και μη"...- ανήκουν σε όλους μας κι ας μοιράζεται ως χάρη...) είναι χιλιοπαιγμένο σε βαθμό γκροτέσκο.

Το ότι η Διαμαντοπούλου δεν το αλλάζει προς την σωστή κατεύθυνση (παρά 2, 3 επιμέρους θετικά που έχει το νομοσχέδιο) και το πιθανότερο θα το κάνει ακόμη πιο γκροτέσκο δείχνει ("δείχνει", αφού αφορά μελλοντικό γεγονός και βεβαιότητα δεν υπάρχει...) να είναι γεγονός.

Το ότι όλοι μαζί αριστεροδεξιοκεντρώοι το λυμαίνονται χρόνια (όπως όλα αυτά που ο Μαρξ στην κριτική της πολιτικής Οικονομίας ονόμασε Αγαθά Λέσχης, ανάλυση που ξεχνάνε διάφοροι δήθεν δημοκρατικοί) και δεν έχει βρει ακόμη την πυξίδα του ώστε να ακολουθήσει την αποστολή του (βλέπετε οι παλιοί δεξιοί  ήξεραν από παιδεία αλλά δεν ήξεραν από δημοκρατία, κι έτσι κατήργησαν την πρώτη αφού μάραναν την ρίζα της που είναι η δεύτερη, ενώ οι σύγχρονοι αριστεροί ήξεραν από δημοκρατία αλλά δεν ήξεραν από παιδεία, κι έτσι έφτασαν στην ασυδοσία αφού αντίστοιχα μάραναν την ρίζα της δημοκρατίας που είναι η παιδεία...) το "υποψιάζονται" όλοι/ες...

Τώρα όμως έφτασαν στο σημείο να κάνουν σε σοβαρό συνάδελφο τους... ό,τι (αναλογικά) κάνουν χρόνια σε (μη μεγαλοσυνδικαλιστές) φοιτητές τους...

Καρπώθηκαν την πνευματική υπεραξία του Τσόμσκι και χρησιμοποίησαν την υπογραφή του δίχως ο ίδιος να έχει ιδέα....

Η παγκόσμια οικονομικο-κοινωνική και ηθική κρίση δεν αφορά μόνο τα ΑΕΙ ούτε μόνο την χώρα μας. Αλλά στα Βαλκάνια με τις γνωστές παθογένειες νομής της εξουσίας και νοοτροπίας του πληθυσμού (δεν γράφω "των πολιτών" γιατί δεν είμαστε πολίτες και δεν μας αφήνουν και να γίνουμε... Πιο εύκολα συγχωρούν τον πρεζέμπορο παρά τον κριτικά διακείμενο ακτιβιστή, γιατί ο δεύτερος καταγγέλλει την πνευματική τους πρέζα...) αποκτά νέες (παλιές στην πραγματικότητα) διαστάσεις που δεν μπορούν να κρυφτούν...

Έτσι,  όχι μόνο δεν θα τιμωρηθεί κανείς αλλά συνάδελφοι του Τσόμσκι αυτήν την ώρα παίζει να τον πιέζουν να το μαζέψει...

Εμ, το ιδεολόγημα προηγείται της αλήθειας, ιδίως αν η τελευταία δεν μας συμφέρει, οπότε την κάνουμε κραυγή και σύνθημα για να καταγγέλλει την ανεξάρτητη σκέψη αυτοακυρωνόμενη.

Εμπρός παιδιά, από τα επίπονα πεδία δόξης στα "λαμπρά" πεδία λόξης... O κόσμος άλλωστε σας ανήκει και (δυστυχώς επί δικαίους και αδίκους) καλύτερη "εκδίκηση" από αυτό δεν υπάρχει...

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει την Πέμπτη 1/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου. Χωρίς ανάρτηση στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου και με επιλεκτική πληροφόρηση, μετέτρεψαν την υποχρέωση ενημέρωσης του κοινού σε ρουσφέτι.

Χωρίς ανάρτηση στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου και με επιλεκτική πληροφόρηση, μετέτρεψαν την υποχρέωση ενημέρωσης του κοινού σε ρουσφέτι.
       Πιστεύω ότι οκτώ μήνες είναι αρκετός χρόνος υπομονής για τον καθένα, αλλά και για το Δήμο να οργανώσει τις υπηρεσίες του για την πληροφόρηση των μέσων και των πολιτών όπως υποχρεούται να κάνει. 
       Ας ελπίσουμε στην γρήγορη επίλυση του προβλήματος και να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά στο μέλλον με αυτό το θέμα.
Μάκης Αρμενιάκος        

πηγή:leros.com.gr

Συνεδριάζει την Πέμπτη 1/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου
Δημοσιεύτηκε 30 Αυγούστου, 2011
Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του σώματος στον Πλάτανο, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:


1. Σύναψη ή μη, προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Λέρου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόνοιας Πολιτισμού Λέρου.
2. Γνωμοδότηση για παραχώρηση ή μη θαλάσσιου χώρου στην εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας Αιγαίον Α.Ε για τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην Πηγανούσα.
3. Ορθή επανάληψη της με αρ.89/2011 απόφασης του Δ.Σ Λέρου.
4. Έγκριση ή μη, έκθεσης ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού Δήμου Λέρου για το β’ τρίμηνο έτους 2011.
5. Έγκριση της υδραυλικής μελέτης της «οριστικής μελέτης δικτύου αποχετεύσεως ακαθάρτων στην περιοχή Τεμένια Λακκίου Λέρου.
6. Σύναψη ή μη, προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Λέρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πάτμου.
7. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λέρου στην ΤΕΔ Δωδ/νήσου.
8. Χορήγηση ή μη, σε καταστήματα αδειών λειτουργίας μουσικής (στερεοφωνικού συγκροτήματος).
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «αρραβώνας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

       Ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα που βγαίνει είναι το αδιέξοδο της πολιτικής της ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ!
       Η ανάγκη στήριξης του ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ μέχρι να μπορεί να προκύψει λύση από εκλογές, είναι ο λόγος που δεν παίρνει τα πάνω της η ΝΔ για να γίνουν οι εκλογές!
       Σας μπέρδεψα;  Όσο επιβάλλεται στην ΝΔ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για να μην υπάρξει ακυβερνησία και κίνδυνος να μην συνεχίσει η στρωμένη κατάσταση για τις τράπεζες και τους δανειστές, τόσο η ΝΔ δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα ποσοστά που θα επιτρέψουν στους επικυρίαρχους να διατάξουν εκλογές.
       Βλέπετε οι ανούσιες λεκτικές διαφωνίες δεν πείθουν τον κόσμο  να στραφεί στην ΝΔ  για να ξεφορτωθούν το ΠΑΣΟΚ.
       Παρά την επιβολή ακινησίας σε ΚΚΕ, ΣΥΝ, και τις κ...τούμπες Καρατζαφέρη το πράγμα δεν βγαίνει! Γρίφος!
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:anti-ntp
Ο «αρραβώνας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Του Μενέλαου Γκίβαλου
Αποτελεί κοινοτοπία η διαπίστωση ότι η χώρα εδώ και μήνες δεν κυβερνάται. Ο κ. Γ. Παπανδρέου αφού -ατύπως- υπέβαλε την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό, και αφού ανέθεσε στον τελευταίο ανασχηματισμό τη «συγκυβέρνηση» στον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, συνειδητοποιεί ότι ο «κύκλος κλείνει».

Η απομόνωση και η καθολική κοινωνική αντίδραση και αποδοκιμασία της κυβέρνησης, την οποία τώρα «εισπράττει» καθ’ ολοκληρίαν ο ίδιος, οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου στην πρωτοφανή επιλογή να σκέφτεται να ματαιώσει την κεντρική ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφύγει τις δυσμενείς αντιδράσεις.

Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει σ’ ένα τέτοιο σημείο αυτοπαραίτησης, τότε δεν χρειάζεται καμιά σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για να αντιληφθούμε το βάθος της πολιτικής ιδεολογικής και ηθικής κατάρρευσης του συστήματος που μας κυβερνά.

Τη μια μέρα «σωθήκαμε» με το Μεσοπρόθεσμο και τις «ιστορικές» αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και από την επομένη βουλιάζουμε ενώ οι εκτιμήσεις των, επιτελούντων τον ρόλο του δημίου, οίκων αξιολόγησης μας προαναγγέλλουν ότι η επίσημη χρεοκοπία της χώρας είναι πιθανόν να συντελεστεί εντός του 2011.

Το «δίδυμο της συμφοράς» το οποίο συγκροτούν οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου μάς οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό.

Το τραγικό λάθος του Ευάγγ. Βενιζέλου που παρείχε εγγυήσεις στη Φινλανδία, τίναξε στον αέρα τις όποιες θετικές πλευρές του «πακέτου ενίσχυσης», αφού άνοιξε την όρεξη όχι μόνο στα κράτη-δανειστές, αλλά και στους ιδιώτες.

Εν τω μεταξύ το «σπιράλ θανάτου» της πολιτικής των Μνημονίων οδηγεί στον πλήρη εκτροχιασμό των οικονομικών μεγεθών.

Η παραγωγική βάση της χώρας διαλύεται. Η ύφεση προβλέπεται να υπερβεί το 5%, ενώ για να αντιληφθούμε το συνολικό μέγεθος της κατάρρευσης θα πρέπει στο ποσοστό αυτό να προσθέσουμε το ποσοστό του 2010. Δηλαδή συνολικά πάνω από το 10% του παραγωγικού δυναμικού της έχει απολέσει η χώρα. Ως απόρροια του γεγονότος αυτού, η ανεργία καλπάζει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου προς το 20%.

Όσο για το περίφημο ποσοστό του ελλείμματος, από το οποίο ξεκίνησε η όλη προπαγανδιστική εκστρατεία του Γ. Παπανδρέου προκειμένου να μας αλυσοδέσει στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια, αυτό υπολογίζεται να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα. Ενώ βέβαια η «μαύρη τρύπα» από την αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή των «συστημικών» φοροκλεπτών απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες από τα γνωστά «σφάγια».

Στην πραγματικότητα η συζήτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχει πλέον χάσει τη σημασία της. Η οικονομική και κοινωνική βάση πάνω στην οποία αποφασίστηκαν τα μέτρα αυτά αποδυναμώνεται και διαλύεται μήνα με τον μήνα.

Πώς άραγε θα ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις όταν η μετοχική τους αξία ευτελίζεται και όταν η αξία του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τις σημερινές τιμές, βρίσκεται κάτω των 40 δισ. ευρώ, όταν δηλαδή γυρίσαμε στην πράξη στο 1995 όπου η χώρα κατατασσόταν ακόμα στις «αναδυόμενες αγορές»;

Η οικονομική κρίση βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός πολιτικού ελέγχου. Ο κ. Γ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ έχοντας απολέσει πλήρως τον πολιτικό έλεγχο της διακυβέρνησης. Τον ακριβή όμως χρόνο προκήρυξης των εκλογών θα τον καθορίσει η ανάδυση «εναλλακτικής λύσης», ικανής να διασφαλίσει μια στοιχειώδη κοινωνική νομιμοποίηση και ανοχή… έστω και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σήμερα το βασικό πρόβλημα των συστημικών-μνημονιακών συμφερόντων.

Ίσως, μάλιστα, προς αυτήν την κατεύθυνση να διαφαίνεται «φως στο τούνελ»: Η πράξη του Α. Σαμαρά να ψηφίσει επί της αρχής τον νόμο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και να παράσχει πολιτική «χείρα βοηθείας» προς την παραπαίουσα και πλήρως απομονωμένη κυβέρνηση, μπορεί να σημαίνει μια «κίνηση για το μέλλον», μια γέφυρα που μπορεί να οδηγήσει μετά τις προσεχείς εκλογές στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Το σοβαρό ενδεχόμενο της μη ύπαρξης αυτοδυναμίας ενισχύει σοβαρά αυτήν την προοπτική, ενώ στον «συνεταιρισμό» αυτό θα διεκδικήσει θέση και ο Γ. Καρατζαφέρης και ίσως και η κ. Μπακογιάννη.

Τέτοιου είδους εξελίξεις προϋποθέτουν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δεν έχει καμιά διάθεση να υπογράψει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών την επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Οι εκλογές στο επόμενο διάστημα θα αποτελούσαν γι’ αυτόν μια «βολική» λύση, που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ και να συμμετάσχει στη συνέχεια σε μια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, διεκδικώντας κυρίαρχο πόστο.

Μια παρόμοια εξέλιξη θα ολοκληρώσει την ελληνική τραγωδία. Η ανακύκλωση και συγκόλληση των μνημονιακών «πολιτικών απορριμμάτων» θα σημάνει το οριστικό επίσημο τέλος του σημερινού πολιτικού συστήματος. Εκτός εάν ο ίδιος ο λαός αποφασίσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Διαβάστε περισσότερα...

Διάλυση ή Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης;;;

       Εμ βέβαια, ένα ευρωσύνταγμα δεν ήσασταν ικανοί να το περάσετε! δημοψηφίσματα και πισωγυρίσματα! Πάρτε μια κρίση στο κεφάλι, και με τα πρώτα συμπτώματα πείνας, φτώχειας και δυστυχίας θα τη φάτε την ενοποίηση και θα πείτε και ζήτω! 
       Εγγύηση συνόρων, σεβασμό στην Ιστορία και τον πολιτισμό και όλου του κόσμου τα καλά, μπροστά στην επαπειλούμενη χρεοκοπία, θέλει και ρώτημα;  
       Ενοποίηση εδώ και τώρα !!!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Διάλυση ή Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης;;;

Ο Σόϊμπλε, εκφράζοντας το πνεύμα της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί, το είπε μόλις προχθές ότι ευρωομόλογο θα εκδοθεί αφού πρώτα υιοθετηθούν κοινά δημοσιονομικά για όλες τις χώρες της ΕΕ και αφού γίνει παραχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας των επιμέρους κρατών. Ταυτόχρονα η γερμανική έκδοση των Financial Times, σημειώνει: 


«Γερμανοί ενωθείτε! – Η έκκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν είναι πια φαντασία, αλλά η μοναδική διέξοδος από την κρίση» και συνεχίζει: «Οι χώρες της ΕΕ χρειάζονται κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά το ευρώ. Αυτό το δήλωσαν πρόσφατα και οι Μέρκελ και Σαρκοζί»
Πιο κάτω η εφημερίδα αναλύει πιο πολύ αυτή την ιδέα:…. «Η ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί σε ενιαίο κράτος, σε ένα κράτος που θα λειτουργεί σαν ομοσπονδία, όπου η Γερμανία ή το Βέλγιο θα είναι απλά ομόσπονδα κρατίδια με τη βουλή τους, την κυβέρνησή τους, τις φορολογίες τους, τους νόμους τους. Θα υπάρχει κεντρική κυβέρνηση που θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα έχει τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα, εξουσίες και δυνατότητες που έχει σήμερα η γερμανική βουλή».
Το ερώτημα όμως που και η ίδια η εφημερίδα θέτει είναι, αν εμείς οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι κ.λ.π. θα αισθανθούμε αυτή την ομοσπονδοποίηση ως μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε ισότιμα; ή θα αισθανθούμε ότι συρόμαστε αναγκαστικά και με αφαίρεση μέρους της Εθνικής μας Κυριαρχίας; Αυτό είναι  ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το δούμε με ανοιχτό μυαλό, αλλά θα εξαρτηθεί κυρίως από το πως θα μας αντιμετωπίσουν οι εταίροι μας, χωρίς π.χ. να υπάρχουν προσβολές από την κάθε Φινλανδία, τύπου εγγυήσεων ή ξεπουλήματος ελληνικών περιουσιών, καθώς και από την ισότιμη παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας από την πλευρά Γερμανίας, Γαλλίας κ.λ.π. ..
Στο σημείο που έφτασε η Ευρώπη σήμερα, απλά δεν μπορεί να συνεχίσει με την ίδια μορφή. Αλλαγές θα γίνουν οπωσδήποτε.
Οι λύσεις είναι τρεις:
1) Διαλύεται η Ευρωζώνη και το κάθε κράτος επιστρέφει στο εθνικό του νόμισμα.
2) Εξέρχεται κάποιο ή κάποια αδύναμα κράτη από την Ευρωζώνη και συνεχίζουν τα πιο ισχυρά και
3) Γίνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης (ΗΠΕ), στο πρότυπο των ΗΠΑ.
Αν τελικά επιλεγεί η τρίτη λύση, τότε η συμμετοχή θα πρέπει να είναι ισότιμη, με απόλυτο σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, καθώς και ότι το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, θα πρέπει να είναι έδαφος και σύνορα της Ευρώπης , προστατευόμενα από ομοσπονδιακό στρατό και όχι να υπάρξουν οι αστειότητες τύπου ΝΑΤΟ.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή στο σύντροφο της 3ης Σεπτέμβρη 1974

πηγή:olympia.gr
Επιστολή στο σύντροφο της 3ης Σεπτέμβρη 1974


Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου,
όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου  μας
 «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις ΗΠΑ και ήρθαν
 στον τόπο ευρισκόμενοι σε διατεταγμένες υπηρεσίες
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο μύθος και η ιστορία μπερδεύονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι΄αυτό και ο Έλληνας έχει μάθει να ζει με αυτούς. Ο πιο σύγχρονος μεταπολιτευτικός μύθος ακούει στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως κάθε …προοδευτικός μύθος παρουσιάζεται με έντονο ρετούς και φώτοσοπ γιατί σκοπός είναι ένας και μοναδικός:  να μας πείσει πόσο «μεγάλος» ηγέτης  υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Γι΄αυτό και εξαφάνισε από τη μνήμη μας μια πορεία  που είχε πολλές σκιές, γκρίζες ζώνες και μελανά σημεία. Σε αυτό βοήθησε και μια κεντροδεξιά που λειτουργεί με ενοχικά σύνδρομα και φοβίες.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου που μας «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στον τόπο και εκτέλεσαν διατεταγμένες υπηρεσίες, ο καθένας στην εποχή του.
Ο πρώτος με μεγάλη κυρίαρχη αποστολή να εκμηδενίσει την ανερχόμενη Αριστερά, μετά την έκπληξη της δεύτερης θέσης της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958 και ο δεύτερος να παραδώσει στις δυνάμεις που μας δανείζουν και τους δορυφόρους τους, την εθνική κυριαρχία του τόπου.
Τα γράφω αυτά καθώς πλησιάζει η 3η Σεπτέμβρη του 2011.
Και τα γράφω διαβάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Θα υπενθυμίσω μερικά σημεία της σαν μια επιστολή προς τον άγνωστο σύντροφο του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθεί και «εμπιστεύεται» την οικογένεια Παπανδρέου, που κυβερνά τον τόπο περισσότερα χρόνια από κάθε άλλη.
Να θυμίσω τι έλεγε και τι κάνει σήμερα ο «κληρονόμος» του Γιώργος Α. Παπανδρέου.
«-Η εθνική ανεξαρτησία είναι συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.
Για αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας.
-Να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.
- Διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία.
- Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς, που υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και το κυριαρχικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού να προγραμματίζει αυτός την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πορεία της χώρας.
- Η αποπυρηνικοποίηση του μεσογειακού και βαλκανικού χώρου, η ουδετεροποίηση της Μεσογείου από τους στρατιωτικούς συνασπισμούς.
-Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
- Η ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται.
-Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.»
Αυτά διαβάζω σύντροφε της αντίπερας όχθης και λέω ότι ούτε ο πατήρ ούτε ο υιός πίστεψαν σε τίποτε από αυτά. Και ευτυχώς δεν γίναμε μια χώρα του τρίτου δρόμου προς το σοσιαλισμό. Αλλά πέτυχαν να βουλιάξουν το κράτος με διορισμούς, να μεγαλώσουν το χρέος και τα ελλείμματα, να ιδρύσουν κλαδικές,  να νομιμοποιήσουν τις μίζες, να κάνουν πρακτική τη διαφθορά, να «εξαφανίσουν» τους διαφωνούντες κα.  Γι΄αυτό σου λέω σύντροφε. ‘Αστο να πάει: 3 του Σεπτέμβρη να ξεχνάς τελικά…
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ VIDEO

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
Ένα video που πρέπει να δεις για τις θυσίες που πιάνουν τόπο.
Γιατί ήταν μονόδρομος το ΔΝΤ και γιατί δεν μας εξαπάτησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Γιατί ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Γ Παπακωνσταντίνου είναι ήρωας και πως Έσωσαν την Ελλάδα με τον ΓΑΠ
Όλη η Αλήθεια!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Ψαλίδι στους μισθούς στο Δημόσιο - Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στο 2% και μαχαίρι σε επιδόματα

       Όσοι δεν μαυρίσατε από τον Ελληνικό ήλιο στις διακοπές, μην στεναχωριέστε! θα μαυρίσουμε (και άλλο;) όλοι, από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και  το σχέδιο εξόντωσης του λαού για τη σωτηρίας της Ελλάδας του ΓΑΠ.
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:newpost.gr

Ψαλίδι στους μισθούς στο Δημόσιο - Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στο 2% και μαχαίρι σε επιδόματα



 
Κατά μέτωπον επίθεση  δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού με απόφαση Σαχινίδη μπαίνει αναδρομικό μαχαίρι στους μισθούς. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση των νομοθετικών διατάξεων για την αναδρομική επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγυής 2%, από 1η Ιανουαρίου επί του συνόλου των αποδοχών. Την ίδια στιγμή, από 1η Ιουλίου, ψαλιδίζεται έως και 50% σειρά επιδομάτων. 


Έτσι, δημόσιος υπάλληλος με σύνολο τακτικών αποδοχών, πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων 1.700 ευρώ τον μήνα, θα δει τον μισθό του να μειώνεται από την ερχόμενη μισθοδοσία κατά 34 ευρώ. Επιπλέον, επειδή δεν έχουν παρακρατηθεί οι εισφορές από την 1η Ιανουαρίου, άρα «οφείλονται» αναδρομικά συνολικά 238 ευρώ, θα του παρακρατούνται έως τα τέλη του έτους 47,6 ευρώ κάθε μήνα. Ετσι, οι μηνιαίες απολαβές του έως τα τέλη του 2011 θα είναι αθροιστικά μικρότερες κατά 81,6 ευρώ.


Η εισφορά αλληλεγγύης θα υπολογίζεται σε 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού (λειτουργοί, υπάλληλοι και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας) του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Δεν υπόκεινται στην εισφορά ποσά που καταβάλλονται ως δαπάνες μετακίνησης, ενώ εξαιρείται μόνο το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ).


Τι κόβεται. Με την ίδια απόφαση Σαχινίδη, μπαίνει μαχαίρι από 10% έως και 50% σε σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με έναρξη εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2011, καθιερώνεται πλαφόν 8.314,56 ευρώ στις αμοιβές Δικαστικών Λειτουργών και κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ορίζεται στα 5.964,33 ευρώ το πλαφόν των αμοιβών για τους γιατρούς του ΕΣΥ.


Αναλυτικά, με την απόφαση κόβονται από την 1η Ιουλίου κατά:


50% το κίνητρο απόδοσης που κυμαίνεται από 57 έως και 100 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης.
30% το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων. Το επίδομα ήταν 208 ευρώ και η απώλεια διαμορφώνεται σε 62,4 ευρώ.
25% το ειδικό ερευνητικό επίδομα.
n 20% το ειδικό ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν τα μέλη ΔΕΠ πανεπιστημίων και το προσωπικό των ΤΕΙ, του ΚΕΠΕ, των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και των μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Τα επιδόματα αυτά κυμαίνονται από 136 έως και 426 ευρώ και οι απώλειες διαμορφώνονται από 27,2 έως και 106,5 ευρώ τον μήνα.
20% περικόπτεται και το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, με μηνιαίες απώλειες από 71 έως και 90 ευρώ, ενώ στο ίδιο ποσοστό ανέρχονται και οι περικοπές για επιδόματα αρχιερέων, των μελών εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, το ειδικό ερευνητικό επίδομα των μελών ΔΕΠ και των μελών ΕΕΔΙΠ των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), του διδακτικού προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και το ειδικό ερευνητικό επίδομα για την εκτέλεση μεταδιδακτορικής έρευνας των μελών ΕΕΔΙΠ των πανεπιστημίων.
15% το ειδικό επίδομα δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι δικαστικοί. Κυμαίνεται από 475 έως και 880 ευρώ και ανάλογα με τον βαθμό θα επιφέρει απώλειες από 71,25 έως και 264 ευρώ. Κατά 15% μειώνονται και τα επιδόματα που λαμβάνουν ιατροδικαστές και μουσικοί στις κρατικές ορχήστρες.
10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης των ενστόλων.

Κατά 30% περικόπτονται και τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή πριμ παραγωγικότητας από συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις ή κοινές υπουργικές αποφάσεις και καταβάλλονται σε προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι, εάν τα ποσά αυτής της περίπτωσης υπερβαίνουν τα 200 ευρώ μηνιαίως, το εν λόγω ποσοστό μείωσης καθορίζεται σε 15%.
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός με σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο!

πηγή:olympia.gr
Κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός με σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο!

Εν όψει εκλογών;
Λίγα μόλις 24 ωρα πριν την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη ο Γ. Παπανδρέου συναντά σήμερα το μεσημέρι στις 12 τους προέδρους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της χώρας.
Συγκεκριμένα, η λίστα των ανθρώπων που θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου είναι μακρύς, προδίδοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει οι προεκλογικές επαφές, ενόψει και της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ψάχνει να πει κάτι στον κόσμο μετά την αποτυχία της κυβέρνησης σε κάθε τομέα. 


Ο κόσμος περιμένει να του δώσει πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που απέτυχαν τα μνημόνια. Χωρίς δικαιολογίες για μεγαλύτερη ύφεση κτλ. 
Έτσι, θα συναντηθεί με τους προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ , της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΑΣΕΓΕΣ , και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών ΕΕΤ .
Στη συνάντηση θα βρίσκεται σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο: o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Το LEROS.COM.GR παρουσίασε το blog μας antilogoi !

Το LEROS.COM.GR παρουσίασε το blog μας antilogoi !
       Από φίλο ήρθε η πληροφορία για την παρουσίαση του blog antilogoi από το πρώτο (αρχαιότερο) ειδησεογραφικό site της Λέρου.
       Παρά την σχεδόν καθημερινή μου περιπλάνηση στις σελίδες του, έλαβα γνώση του γεγονότος από έκπληκτο φίλο, που με ρωτούσε για τις σχέσεις μου με τον διαχειριστεί του leros.com.gr !
       Ευχαριστώ για την ευγενική πράξη και ανταποδίδω, εκφράζοντας την άποψη μου για τις σχέσεις μου με κάθε προσπάθεια στον ίδιο τομέα.


       Δεν είμαι υπέρ του Ανταγωνισμού, που τοποθετεί τα πρόσωπα ή της ομάδες και την δράση τους απέναντι, κόντρα, σε ένα κοινό τομέα δραστηριότητας.
       Είμαι υπέρ του ΣΥΝαγωνισμού, όπου ο διαρκής αγώνας για βελτίωση και καλύτερα αποτελέσματα, μέσα από την συνεργασία το σεβασμό και την αποδοχή των συμπαικτών, έχει ως αποτέλεσμα την ανύψωση του επιπέδου προς όφελος τόσο των ιδίων συνολικά όσο και του κοινού που απευθύνονται.
       Η παρουσίαση του blog www.antilogoi.blogspot.com από το  αρχαιότερο (πρώτο) site στη Λέρο LEROS.COM.GR που μπορεί για πολλούς λόγους να ταυτιστεί και με την διαδικτυακή πορεία του νησιού μας αποτελεί τιμή και δέσμευση για την (έτσι και αλλιώς από την πρώτη στιγμή λειτουργίας μας) καλή διάθεση συνεργασίας και σεβασμού, ιστοσελίδων και κοινού.
       Μπορείτε να επισκεφτείτε το LEROS.COM.GR  κάνοντας κλικ στο λογότυπο που ακολουθεί.

Μάκης Ατρμενιάκος
        

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κο ΦΡΙΞΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΔΗ


Δημήτρης Μουντάκης
Αξιότιμε  κε Δρακοντίδη

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα δύο ολοσέλιδα άρθρα σας που αναφέρονται στην Λέρο στο φύλλο του Πρώτου Θέματος της 21ης Αυγούστου 2011.
Όλα ωραία και ενδιαφέροντα αλλά νομίζω πως αντί να διαφωτίσετε τους αναγνώστες σας μάλλον το αντίθετο καταφέρατε.
Το Ψυχιατρικό Ίδρυμα Λέρου ή καλύτερα το Κρατικό Θεραπευτήριο  Λέρου όπως είναι και η επίσημη ονομασία του στην δεκαετία του ’80 ήταν ένα Ίδρυμα που στο οποίο οι συνθήκες για τους ασθενείς δεν ήταν και οι καλύτερες μιας και οι ασθενείς αν δεν κάνω λάθος ξεπερνούσαν τις  δύο χιλιάδες .
Τότε ήταν που κάποιοι αυτόκλητοι και ανεύθυνοι ξένοι δημοσιογράφοι περιέγραψαν το Ίδρυμα ως κολαστήριο και διέσυραν την Λέρο με εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου απ’ άκρη σε άκρη.


Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με τα ψυχιατρεία της υπόλοιπης Ελλάδας και ειδικά αυτοί οι έξυπνοι και πονόψυχοι ευρωπαίοι δημοσιογράφοι με τα ψυχιατρεία των χωρών τους που δεν διέφεραν σε τίποτα από το ΚΘΛ, ειδικά αυτά.
Έκτοτε και προσλήψεις  ειδικευμένου προσωπικού έγιναν και αρκετά κονδύλια έπεσαν στο Ίδρυμα και άλλαξε η ζωή των ασθενών ριζικά προς το καλύτερο με αποτέλεσμα στην Λέρο να αρχίσει πιλοτικά η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και το ΚΘΛ να αποτελεί πρότυπο εφαρμοσμένης σύγχρονης ψυχιατρικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο .
Εδώ θα σταθώ λίγο για να σας επισημάνω  ότι όταν το ΚΘΛ είχε δυο και παλαιότερα  δυόμιση χιλιάδες ασθενείς δεν είχε πέντε χιλιάδες βολεμένους  υπαλλήλους  Όπως όμως επισημαίνετε και στο άρθρο σας δεν υπήρξαν νέες εισαγωγές ασθενών με αποτέλεσμα μετά από είκοσι και πλέον χρόνια ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε και λόγω θνησιμότητας αλλά και γιατί κάποιοι αετονύχηδες επωφελήθηκαν από κάποια ευρωπαϊκά  προγράμματα και πήραν ασθενείς από την Λέρο με προορισμό άλλες πόλεις της Ελλάδας .
Όμως κε Δρακοντίδη  είστε άδικος λέγοντας πως το κολαστήριο έγινε παράδεισος βολέματος. Είναι λάθος να γράφετε πως δυο υπάλληλοι φροντίζουν έναν ασθενή .
Ένας υγειονομικός σχηματισμός όπως το ΚΘΛ δεν αποτελείται από επτακόσιους πενήντα νοσοκόμους γιατί τελικά αυτό είναι το μήνυμα που περάσατε στους  αναγνώστες  σας .
Μάθετε λοιπόν πως σε αυτό το ίδρυμα υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες, οικονομικές υπηρεσίες ,τεχνικές υπηρεσίες, αποθήκες, μαγειρεία ,οδηγοί και ένας ακόμα αριθμός εργαζομένων  που η σχέση με τους ασθενείς είναι έμμεση και υποστηρικτική .
Το λοιπό και κατ’εξοχήν νοσηλευτικό προσωπικό που ασχολείται με την άμεση φροντίδα των ασθενών σας διαβεβαιώνω  ότι είναι οριακό.
Να σας ενημερώσω επίσης πως υπό το ΚΘΛ υπάρχει Κοινωνικός Συνεταιρισμός, θεσμός που πρωτοιδρύθηκε και λειτουργεί στην Λέρο.
Στο ΚΘΛ ανήκει και το νοσοκομείο που προφανώς επισκεφθήκατε και απασχολεί περί τους εξήντα  από τους 750 βολεμένους με έξι κλινικές , μονάδα τεχνητού νεφρού χειρουργείο,  αναισθησιολογικό τμήμα ,αίθουσα τοκετών, ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, που εξυπηρετεί  όσο το δυνατόν καλύτερα τους δέκα χιλιάδες μόνιμους  κατοίκους του νησιού και τους κατοίκους των γύρω νησιών.
Έχω άδικο κύριε ; εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει ειδικευμένος Χειρουργός στο νησί των βολεμένων και το υπουργείο δεν δίνει άμεση λύση ,και ξέρετε τι σημαίνει αυτό….πως με μια κακοκαιρία  ένα απλό χειρουργικό περιστατικό γίνεται θανατηφόρο.    Στο νησί των βολεμένων υπάρχει μόνο ένας βολεμένος Παιδίατρος ,ένας βολεμένος Ορθοπεδικός, ένας βολεμένος Αναισθησιολόγος και μια βολεμένη Παθολόγος που υποχρεούνται να εφημερεύουν 30 μέρες τον μήνα και να πληρώνονται μόνο επτά εφημερίες .Αυτά τα λίγα σε ότι αφορούν την Υγεία .
Εδώ θα προσπαθήσω με τα σχόλια που θα ακολουθήσουν να επεκτείνω λίγο το θέμα μας και να γενικεύσω  λίγο.
Σας λέω λοιπόν ότι εμείς οι βολεμένοι, άλλοι επειδή γεννηθήκαμε σε αυτό το νησί,  άλλοι επειδή το επιλέξαμε ,άλλοι επειδή η ανάγκη για εργασία μας έφερε εδώ, ζούμε εδώ και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ένα βήμα από τον κ---ο της Τουρκίας, γιατί κύριε αν δεν το πήρατε είδηση η Λέρος είναι ένα ακριτικό νησί και σας υπενθυμίζω ότι εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες.
Το 1996 όταν οι γείτονες μας πάτησαν τα Ίμια εμείς ντυθήκαμε στο χακί και αποχαιρετήσαμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας, ενώ εσείς τρώγατε πίτσες και απολαμβάνατε τα λογύδρια από TV του τότε ΥΠΕΞ και νυν αντιπροέδρου και ο νυν πρωθυπουργός έπινε το καφεδάκι του στο Κολωνάκι.
Τώρα λοιπόν έρχεστε εσείς να μας αποκαλείτε απαξιωτικά βολεμένους. Εμείς λοιπόν που βολευτήκαμε σύμφωνα με τα γραφόμενα σας στο ΚΘΛ.,  έχουμε υποστεί τις ίδιες ληστρικές μειώσεις στους μισθούς μας όπως και οι βολεμένοι της υπόλοιπης Ελλάδας, καλούμαστε στο εξής να δεχτούμε υποχρεωτικά την εξίσωση του ΦΠΑ σε 23 %,ενώ εδώ η τιμολόγηση των προϊόντων είναι αυξημένη λόγω ειδικού δημοτικού  φόρου Δωδεκανήσου κατά 4% συν τα μεταφορικά.
Στα νησιά του Αιγαίου υπήρχε ως τώρα αυτό το ειδικό καθεστώς με τον χαμηλότερο ΦΠΑ το οποίο καταργείται κατ’απαίτηση των Τροϊκανών αλλά αυτοί εξακολουθούν να συντηρούν φορολογικούς παραδείσους όπως ΑΝΔΟΡΑ, ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ. ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ,ΜΟΝΑΚΟ .
   Με το νέο φορολογικό καταργείται μια μικρή φορολογική ελάφρυνση που είχαμε λόγω παραμεθορίου και πιθανόν θα καταργηθεί και το επίδομα παραμεθορίου από τους κουτσουρεμένους ήδη μισθούς μας.
Από την ιστορία έχουμε διδαχθεί ότι στο Βυζάντιο η κεντρική εξουσία έδινε κλήρο στους ακρίτες για να καλλιεργούν και  φυλάνε τα σύνορα ,αντίθετα σήμερα η κεντρική εξουσία και το κράτος των Αθηνών ισοπεδώνει  τα πάντα και μας εξισώνει με τους κατοίκους  της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Κάπου στο άρθρο σας αναφερθήκατε για τα σχέδια μετεξέλιξης του ΚΘΛ σε Θέρετρο για ΑΜΕΑ ….μακρινές και ίσως ανέφικτες προσδοκίες . Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση δεν πρόκειται να γίνει τίποτα .Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει έτσι ώστε η μετεξέλιξη του ΚΘΛ να αποτελεί και μια συνέχεια .
Πολύ αμφιβάλλω αν κόπτεται κανείς για την Λέρο και ειδικά για την συνέχεια λειτουργίας  ΚΘΛ ....πάει για κλείσιμο κύριε Δρακοντίδη και η ώρα αυτή δεν είναι χρονικά πολύ μακριά .
Τότε να πάρετε  την μηχανή και το laptop σας και να έρθετε να κάνετε ρεπορτάζ ,τότε που η Λέρος θα έχει γίνει νησί ανέργων και συνταξιούχων γερόντων …..ελάτε τότε και θα τα πούμε αναλυτικά .
Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφετε επειδή είμαστε πολλοί οι βολεμένοι κατά την γνώμη σας πρέπει να λιγοστέψουμε για να ελαφρύνουμε και τον προϋπολογισμό του υπουργείου  Υγείας και του κράτους.
   Σε ότι αφορά την μαύρη εργασία των βολεμένων σύμφωνα με τα παράπονα που εισπράξατε ,έχω να πω , ότι οι ίδιοι οι νυν παραπονούμενοι το καλλιεργούσαν συστηματικά γιατί τους συνέφερε….ποιός δεν θα το έκανε ….άλλωστε και η Λέρος Ελλάδα είναι.
   Όσο για τις αποδείξεις που κάπου γίνεται αναφορά …ε…..ας το αφήσουμε είναι η γνωστή πονεμένη ιστορία.
Και να μην ξεχάσω…. να είστε σίγουρος ότι και χρώμα λαχανί να ήταν το σπίτι του   Γιωτόπουλου στους Λειψούς με τα προβλήματα που έχουμε οι Έλληνες σκοτιστήκαμε, υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να διαφημίσετε τα νησιά μας.

Σας ευχαριστώ

ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ  ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...