Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Επικίνδυνος! Πατριωτικό καθήκον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να τ ον ρίξουν! “Πέταξε τη πετσέτα…” γράφει ο Bloomberg. Καταστρέφει τη χώρ α με την ψευδαίσθηση ότι θα διασωθεί…

πηγή:olympia.gr

GAP-ADIOS-10.jpg
Απόψε 31 Οκτωβρίου, ο επικίνδυνος πρωθυπουργός αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό για να διασωθεί ο ίδιος!
Αποφάσισε να σύρει τη χώρα σε ομιχλώδες δημοψήφισμα-κάτι που τελικά δεν θα κάνει, γιατί δεν θα τον αφήσουν-προκαλώντας τις διεθνείς αγορές αλλά και τους εταίρους μας.
Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και ρισκάρει τα πάντα ακόμη και αιματοκύλισμα επειδή έχει τη ψευδαίσθηση ότι έτσι θα γλιτώσει την αυστηρή τιμωρία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν πατριωτικό καθήκον να τον ρίξουν απόψε πριν καταστρέψει τη χώρα.
Ήδη έχει προκληθεί σάλος στα διεθνή ΜΜΕ από τη παπαριά του Δημοψηφίσματος που συναποφάσισε με τον Βενιζέλο.
"Ο Παπανδρέου πέταξε τη πετσέτα…" γράφει ο Bloomberg!
Γίνεται χαμός…
www.kourdistoportocali.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για το δημοψήφισμα

πηγή:real.gr
Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για το δημοψήφισμα

Με εκτεταμένα άρθρα αντέδρασαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στην είδηση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας.

BBC : το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο δίνει την είδηση της απόφασης διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό της χώρας, ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης δυσαρέσκειας και κινητοποίησης του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ¨ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ο κύριος Παπανδρέου μεταθέτει την ευθύνη για την τύχη της χώρας του στον ελληνικό λαό». 


 




Reuters: «Αναπάντεχη» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος το πρακτορείο, κάνοντας λόγο για «εύθραυστες εκλογές αν η λαϊκή οργή απορρίψει του όρους της νέας δανειακής σύμβασης». 



Bloomberg: «Ριψοκίνδυνη κίνηση» χαρακτηρίζει την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα το διεθνές οικονομικό πρακτορείο, καθώς σε περίπτωση που ο λαός απόρριψη νέας δανειακής σύμβαση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρεοκοπήσει η χώρα. 



Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση - Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης

       Η ανάρτηση περιλαμβάνει όλα τα επίμαχα video από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για τη ψήφο εμπιστοσύνης, το δημοψήφισμα και άλλα ενδιαφέροντα στιγιότυπα από την ομιλία του πρωθυπουργού.
Μ.Α.  
πηγή:real.gr
Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση - Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης

Αιφνιδίασε ακόμα και τους βουλευτές του κόμματος του ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλοντας την διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» η νέα δανειακή σύμβαση.

«Είναι μία εθνική απάντηση με αρχές και κανόνες που θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οι πολίτες θα έχουν τον ισχυρό και κυρίαρχο λόγο και τον εμπιστευόμαστε. Πιστεύουμε στη δημοκρατική συμμετοχή και δεν την φοβόμαστε. Ζητώ από όλους νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Να ενημερώνεται ο πολίτης και να ακουστούν όλες οι απόψεις. Το δημοψήφισμα δεν είναι υπεκφυγή. Εάν στην περίπτωση που οι πολίτες το καταψηφίσουν δεν θα υλοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση».



Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Η συνεδρίαση της Τρίτης αναβάλλεται και την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.  






Αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές 
«Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας και όχι στη μέση» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας για άλλη μια φορά τα σενάρια της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Ορισμένοι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ανακόψουν την πορεία του τόπου. Θα ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση δήθεν στο όνομα των πολιτών. Ζούμε σε μια συντεταγμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία με κανόνες. Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας και όχι στη μέση της».

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης. «Για εμάς είναι ακόμη στο τραπέζι αλλά για ουσιαστική πολιτική, για το που πάει η χώρα, όχι για να μοιράσουμε εξουσία ή να παίξουμε τους κομπάρσους των συμφερόντων» Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συναίνεση από τη ΝΔ στα θέματα της διαφάνειας, του φορολογικού συστήματος, της αξιοκρατείας στο Δημόσιο και στις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία. «Οι στόχοι είναι δύο: η αναθεώρηση του Συντάγματος και να υπάρξει συμφωνία στις επόμενες εκλογές όποια κι αν είναι η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τις αλλαγές και η αντιπολίτευση να την στηρίξει».     

Ενέσεις ηθικού στην Κ.Ο.
Ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του με ένα ευχαριστώ προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στάθηκαν στο ύψος των ιστορικών στιγμών όπως είπε ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

«Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ανοίγει μία νέα εποχή για την Ευρώπη και μία νέα εποχή για την Ελλάδα. Εξασφαλίσαμε μία πολύ σημαντική μείωση των βαρών μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν πριν από δύο εβδομάδες αυτή εδώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν στεκόταν στο ιστορικό της ύψος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και τον καθένα σας για αυτόν τον αγώνα που δίνουμε μαζί. Για το θάρρος, την υπομονή και την αντοχή. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά το δημόσιο συμφέρον» είπε ο πρωθυπουργός προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη συμφωνία των Βρυξελλών έγινε «ένα μεγάλο βήμα για να απομακρυνθούμε από την ανασφάλεια. Μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε στις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε χωρίς την ανησυχία για τη χρηματοδότηση των αναγκών μας».

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε «όσους υποστηρίζουν ότι πανηγυρίζουμε». «Κανείς δεν πανηγυρίζει. Γιατί το μέλλον δεν έγινε ξαφνικά ρόδινο αλλά σίγουρα καλύτερο. Ας το καταλάβουν οι κήρυκες της μιζέριας ότι δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε που ο Έλληνας φορολογούμενος απαλλάχθηκε από μέρος του χρέους» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.



«Επιτυχία το κούρεμα του χρέους»

Ως επιτυχία, ανακούφιση και δικαίωση χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. «Οι εταίροι μας δεν είναι εχθροί μας. Θέλουν να πετύχουμε και όχι να αποτύχουμε. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «πετύχαμε όχι μόνο να δανειζόμαστε με χαμηλό επιτόκιο αλλά και να μας διαγράψουν ένα μέρος του χρέους. Είναι μία ανακούφιση».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις, όπως επίσης και με τις συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Έρχεται μεγάλη εποπτεία
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επιτήρηση από το 2004, με μία διακοπή «που τελικά δεν έπρεπε να γίνει» για τον προϋπολογισμό του 2009. Παράλληλα σημείωσε ότι στις συζητήσεις που είχε με τους ηγέτες της Ε.Ε. έγινε αντιληπτό ότι «χρειάζεται μεγάλη εποπτεία» και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, που αποδείχθηκε ότι εμφάνιζαν πλαστά οικονομικά στοιχεία.  «Η εποπτεία η επιτήρηση ήρθε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οι δανειστές μας θέλουν να ξέρουν ότι τα χρήματα τους αξιοποιούνται σωστά. Και εμείς ως ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

«Συμμερίζομαι την οργή του κόσμου. Δεν δικαιολογώ τη βία»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία του και στα όσα διαδραματίστηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Όσοι νομίζουν ότι θα μείνουν αλώβητοι κάνουν λάθος. Δεν υπονομεύουν την κυβέρνηση αλλά το δημοκρατικό πλαίσιο που κερδήθηκε με αγώνες δεκαετιών. Δεν δικαιολογώ τη βία αλλά συμμερίζομαι την οργή του κόσμου  από αυτά που παραλάβαμε. Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε την ιστορία αλλά να την φτιάξουμε. Να μην επαναλάβουμε την διαίρεση και τον διχασμό που πλήγωσαν τη χώρα. Μόνο όταν είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι τα καταφέρνουμε».



Ο πρωθυπουργός σημειωσε ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό και αναρωτήθηκε: «Θέλει η πλειοψηφία της χώρας να καλλιεργηθεί το μίσος μεταξύ μας; Θέλουμε τον εθνικό διχασμό; Θα είναι αυτή λύση για την Ελλάδα; Να θεωρούμε ηρωισμό ότι ματαιώσαμε εθνικές παρελάσεις; Αν συμπεριφερόμαστε με βία απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού; Υπονομεύοντας βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς; Να θεωρούμε ηρωισμό το μούτζωμα έναντι του διαλόγου; Ποιος πραγματικά πιστεύει σε αυτές τις λύσεις;»

Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπηρετεί την πατρίδα η λασπολογία. «Η λασπολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Το άλλοθι αποδιοπομπαίων τράγων δεν υπηρετεί την πατρίδα. Η συνωμοσιολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Αν κλείναμε τα σύνορα μας στους τροϊκανούς, αν στήναμε λαϊκά δικαστήρια θα λύναμε το πρόβλημα της οικονομίας μας και θα μειώναμε το χρέος μας;».



Το παράδειγμα με το αμάξι 

Απάντηση στο επιχείρημα ότι το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 μετά από θυσίες και περικοπές έδωσε ο πρωθυπουργός με ένα παράδειγμα. «Το 2009 η Ελλάδα είχε πάρει φόρα έτρεψε με 200 χλμ την ώρα αλλά προς λάθος κατεύθυνση. Ακόμη και να βάλεις φρένο ώσπου να γυρίσει το αμάξι φορτώσαμε ακόμα χλμ χρέους. Ήρθαν να μας δώσουν βενζίνη για να τα καταφέρουμε και έκοψαν και δρόμο» εξήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο τρόμος του πρωθυπουργού για τις εκλογές φανερώνει βαρύτατη ενοχή.

       Κάτι έχω στο μυαλό μου για το φόβο του πρωθυπουργού να μεταβεί στις ΗΠΑ αλλά δεν ρισκάρω να το εκμυστηρευτώ γιατί δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο.
       Εξάλλου, για αυτά που είμαι σίγουρος (σχέδιο ΔΝΤ, ξεπούλημα - χρεωκοπία, κερδοσκοπία της οικογένειας του κτλ) είναι πολύ σοβαρότερα και συνιστούν καραμπινάτη ΠΡΟΔΩΣΙΑ, από τις όποιες (πολύ συγκεκριμένες) παρανυχίδες που προκάλεσαν την δυσχερή του θέση απέναντι στον πλανητάρχη και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:olympia.gr
Ο τρόμος του πρωθυπουργού για τις εκλογές φανερώνει βαρύτατη ενοχή.


Από την Ιόλη Πιερίδη
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=8095


O ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης   συναντήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ  με την Χίλαρυ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας στην Αθήνα. Δύο ώρες κράτησε η συζήτησή τους και μοιάζει σαν συνέχεια της κουβέντας που είχαν στην Αθήνα.
Την ίδια ο ΓΑΠ αποφεύγει έντρομος τις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν πλέον και διεθνείς αναλυτές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν για ψύλλου πήδημα στις ΗΠΑ,  έχει να πατήσει το πόδι του εδώ από τότε που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν με τον οποίο ο Παπανδρέου συνομιλούσε,  κρυφά όπως αποδείχθηκε, για την ένταξη της  χώρας μας στο ΔΝΤ.

Ο τρόμος του πρωθυπουργού για τις εκλογές φανερώνει βαρύτατη ενοχή.


Ο Παπανδρέου όχι μόνο δεν πατάει το πόδι του στις ΗΠΑ,  αλλά δεν έχει συνομιλήσει ούτε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, παρότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και η βοήθεια του πλανητάρχη θα ήταν επρόσδεκτη.
Η ανεξήγητη συμπεριφορά  του πρωθυπουργού, ο οποίος  έχει αναβάλει τουλάχιστο 3 φορές δι’ ασήμαντον αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προκαλεί πολλές συζητήσεις και σχόλια ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα  λοιπόν με την σχετική φημολογία ο Παπανδρέου κάτω από τις οδηγίες της Χίλαρυ Κλίντον του Τζόρτζ Σόρος και του Στρος Καν,  μεθόδευσε με τέτοιο τρόπο-ακόμη και εν αγνοία του- την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ ο οποίος θα οδηγούσε  μοιραία –όπως γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό-στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία  και την πληρωμή των περίφημων ασφαλίστρων κινδύνου, τα λεγόμενα CDS.
Από τη πληρωμή των ασφαλίστρων βγαίνουν χαμένες συγκεκριμένες αμερικανικές τράπεζες οι οποίες πιέζουν τον Ομπάμα να καθαρίσει και γι αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει έντρομος των υπουργό Οικονομικών στις Συνόδους Κορυφής των Ευρωπαίων.
Κι αν ο Πάνος Καμμένος μιλάει ανοιχτά για κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας αναφερόμενος  και στο όνομα του γνωστού από τα σκάνδαλο καλαμποκιού Ντόρη Μαργέλου, ο οποίος  στην υπέροχη βίλα του στη Πάρο έχει υποδεχθεί πολλές φορές τον συμμαθητή του από το Κολλέγιο Αθηνών, Γιώργο Παπανδρέου,-το απεκάλυψε η ταλαντούχα «Σίβυλλα»  του ΒΗΜΑτος»- εμείς θα περιοριστούμε στα γεγονότα.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Μάιο του 2011 που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ. Ούτε έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πλανητάρχη. Αντίθετα  η Χίλαρυ έχει έρθει στην Αθήνα ενώ λίγες ώρες πριν,  όπως προαναφέραμε,  ξαναείδε τον Λαμπρινίδη στις ΗΠΑ.
Ο Παπανδρέου μάλιστα δεν πάτησε το πόδι του στην Αμερική ακόμη και για την Σύνοδο του ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχαν οι κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη.
Ο δικός μας ξεκίνησε δήθεν να πάει στη Νέα Υόρκη και το μόνο που κατάφερε είναι να πετάξει ως το Λονδίνο και να επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα αφήνοντας στα παπαγαλάκια του να ψελλίζουν διάφορες δικαιολογίες για την αναβολή του ταξιδιού του.
Ότι ακριβώς έκαναν και πρόσφατα όπου διέρρεαν ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για να συναντήσει την Λαγκάρντ πράγμα που δεν έγινε. Κι όχι μόνο αυτό:  H Λαγκάρντ βρέθηκε στις Βρυξέλλες αλλά δεν ακούσαμε να είδε κατ’ ιδίαν τον πρωθυπουργό μας!
Και μέσα σ αυτό το θολό σκηνικό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και στενός φίλος του Ομπάμα αποκάλυψε ότι έρχεται το Δεκέμβριο με το στανιό στην Αθήνα!
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι κάτι συμβαίνει εδώ πέρα. Κι αν έτσι έχουν τα πράγματα μπορεί να εξηγηθεί ο τρόμος του πρωθυπουργού απέναντι στις εκλογές.  Ένας Παπανδρέου που δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά  τις όποιες αποκαλύψεις γύρω από τα σκοτεινά σημεία της διακυβέρνησής του…
Διαβάστε περισσότερα...

Πορευόμαστε χωρίς Θεό

πηγή:pistos.gr
Πορευόμαστε χωρίς Θεό
Πορευόμαστε χωρίς Θεό
Δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι οι συνθήκες στην πατρίδα μας σε λίγο καιρό. Διότι κάθε μέρα βιώνουμε και νέες καταστάσεις. 
Όλα εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο λαός μας έχει απαυδήσει, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι οι κρατούντες προσβάλλουν με τρόπο βάναυσο τη νοημοσύνη του. Και καθώς βεβαιώνεται – όσο κι αν θέλουν να του το κρύψουν – ότι η Ελλάδα καταρρέει και ξεπουλιέται από εκείνους, που έπρεπε να την υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια. Ο λαός δεν αντέχει πλέον τα ψεύδη και εξοργίζεται με το θράσος του πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά, ο οποίος επιμένει ότι έχει να δείξει… “επιτεύγματα”! Η ανεργία είναι πρωτοφανής και η απόγνωση είναι μόνιμο συναίσθημα του κάθε Έλληνα.

Η πορεία προς την καταστροφή


Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Είναι αποτελέσματα μιας μεθοδευμένης εγκληματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε με πιστότητα, συνέπεια και απύθμενο θράσος επί 35 τώρα χρόνια:

  • Πρόσωπα άθεα και βλάσφημα κατέλαβαν θέσεις υψηλές σε καίρια Υπουργεία και δούλεψαν φανερά και μυστικά για την αποδόμηση του εθνικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιδιαίτερα του Ορθοδόξου και ιστορικού μας γίγνεσθαι. 
  • Έδιωξαν τους εκπροσώπους της Εκκλησίας από τα σχολεία, ενθάρρυναν την ανταρσία των μαθητών με τις καταλήψεις σχολείων, δυσφήμισαν το μάθημα των θρησκευτικών, 
  • χλεύασαν και πολέμησαν την Εκκλησία του Χριστού, μυκτήρισαν τις ηθικές αξίες του Ευαγγελίου, πρόβαλαν γυμνή την ανηθικότητα γινόμενοι υπέρμαχοι και υπερασπιστές της ομοφυλοφιλίας, δηλαδή του αίσχιστου πάθους και της πιο βδελυρής αμαρτίας.
  • Παράλληλα απαξίωσαν το Μυστήριο του γάμου, χλεύασαν το σωτήριο θεσμό της οικογένειας. Ταυτόχρονα ροκάνισαν τον πληθυσμό της χώρας με τη νομιμοποίηση του εθνικού εγκλήματος των εκτρώσεων. 
Έτσι το έθνος έχασε ζωτικούς χυμούς, η δήθεν δημοκρατία απονευρώθηκε και επικράτησε ο λεγόμενος “πολιτικός ρεαλισμός”, που αναγόρευσε την κλοπή και το σφετερισμό του δημοσίου πλούτου σε “μαγκιά” και τους δήθεν προστάτες των εργατικών συμφερόντων σε δεσπόζουσα τάξη του δημοσίου βίου. Όλοι αυτοί καταβρόχθισαν και καταλήστεψαν τους δημόσιους οικονομικούς πόρους δίχως “περίσκεψη και δίχως αιδώ”. Με όλα αυτά τα πρόσωπα που αναδύθηκαν από τον κοινωνικό βυθό, αφού εξασφάλισαν το ποινικό απυρόβλητο, έφεραν τη συμφορά, το χάος και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Εγκαταλείψαμε το Θεό

Ωστόσο δεν πτωχεύσαμε μόνο γι’ αυτούς τους λόγους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ρίζα του ολέθρου που βασανίζει τον ελληνικό λαό. Πτωχεύσαμε κυρίως και προ παντός διότι απεμπολήσαμε τον Ορθόδοξο πνευματικό μας πλούτοή, ορθότερα, διότι απεμπολήσαμε τον ίδιο τον Χριστό. Έτσι κυριάρχησε ένας ηθικός μηδενισμός.
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ξένες δυνάμεις εργάζονται για την υπονόμευση της Ελλάδος. Αλλά και εμείς οι ίδιοι παραδώσαμε τους εαυτούς μας σε ανάξιους, άθεους, υλιστές πολιτικούς, που νοιάζονται για τα ανόσια “δίκαια” των σοδομιστών και καθόλου για το λαό. Παραδοθήκαμε μοιραίοι και άβουλοι στους δήθεν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, των οποίων την εξουσιαστική δύναμη δεν τολμούν ν’ αγγίξουν οι κυβερνώντες, και γι’ αυτό τα ΜΜΕ βρίζουν, συκοφαντούν, προπαγανδίζουν, λοιδορούν το πιστεύω μας, βλασφημούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα. Αυτοί που ενημερώνουν την κοινή γνώμη ανέλαβαν και τον αφελληνισμό μας, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία μας και υμνώντας ως φιλοπρόοδο και φιλελεύθερο τον σφαγέα του έθνους μας Αγαρηνό.
Εν τω μεταξύ βλασφημούν καθημερινά με χίλιους-δυο τρόπους το όνομα του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας, των αγίων και μαρτύρων. Και ονομάζουν ανερυθρίαστα “κατσικοκλέφτες”, όσους μας χάρισαν την ελευθερία – τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μακρυγιάννη, τον Νικηταρά, τον Κατσώνη κ.α. – πολεμώντας τον Ασιάτη τύραννο με σημαία τον Σταυρό, και σύνθημα την ιαχή “υπέρ πίστεως και πατρίδος”.

Μόνο αν μετανοήσουμε, θα σωθούμε

Σήμερα ακούμε από τους πολιτικούς μας δηλώσεις και αντιδηλώσεις, συνεντεύξεις και αποφάσεις συμβουλίων, διακηρύξεις και πλήθος άλλα παρόμοια. Τις λέξεις όμως Θεός, Εκκλησία, Παναγία, Άγιοι δεν τις ακούμε ποτέ! Ακούσατε κάποιον πολιτικό να επικαλείται το όνομα του αγίου Θεού για βοήθεια σ’ αυτές τις τραγικές ώρες; Ενεργούμε χωρίς τον Θεό! Ή μάλλον ενεργούμε κατά του Θεού! Με τις ενέργειές μας τού φωνάζουμε τον βλάσφημο και ολέθριο λόγο: “Απόστα απ’ εμού, οδούς σου ειδέναι ού βούλομαι”, κατά τι είναι ικανός ο Θεός για να τον εμπιστευθούμε; Ποια ωφέλεια έχουμε, ώστε να Τον συναντήσουμε και να Τον παρακαλέσουμε; (βλ. Ιώβ 21:14).
Τρέχουμε σ’ Ανατολή και Δύση, σε ΔΝΤ και Κεντρικές Τράπεζες, αγνοώντας επιδεικτικά τον πλουσιόδωρο Θεό. Συζητάμε με πρόσωπα, το ποιόν των οποίων αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης*, τον παντοδύναμο όμως, πάνσοφο και φιλάγαθο Θεό δεν θέλουμε να τον ακούσουμε!
“Μωροί και τυφλοί”! (Ματθ. 23:17) θα μας έλεγε ο Κύριος. Ξυπνήστε από τον αθεϊστικό σας λήθαργο. “Μετανοήσατε και επιστρέψατε”. Βεβαιωθείτε ότι “χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε” (Ιω. 15:5), δέρετε απλώς εις αέρα και βυθίζεστε ολοένα στο χάος.
Αν ακούσουμε τη φωνή Του, θα σώσουμε την Ελλάδα, που την ανέστησαν και την έβγαλαν στο χάρτη οι Πρόμαχοι του 1821. Διαφορετικά…
Νικόλαος Π. Βασιλειάδης
* Ο πρωταγωνιστής “δεν αθωώθηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος βάσει μιας τεχνικής λεπτομέρειας”!!! (The Guardian, σε άρθρο της 24.8.2011)
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"! (video)

       Ποιο πολύ και από τους συνωμότες μου τη δίνουν αυτοί που ακόμα μας κατηγορούν για γραφικότητες και γελοιότητες!
       Γιατί οι συνωμότες υλοποιούν, τα ευτυχώς γνωστά σε εμάς, σχέδια τους, που δεν θα είχαν καμία πιθανότητα επιτυχίας εάν εκτός από τους πράκτορες τους, που γελοιοποιούν σκοπίμως  τις όχι απλά βάσιμες, αλλά καθημερινά επαληθεύσιμες καταγγελίες, από χιλιάδες ανόητους ή επιπόλαιους που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι είναι θύματα παραπληροφόρησης.
       Πριν από όχι πολλά χρόνια, όταν κάποιοι κατήγγειλαν σχέδιο παγκοσμιοποίησης, αλλά και τους τρόπους και τις μεθόδους που αυτή θα πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένα μέτρα, γεγονότα και μεθόδους, τους κατηγορούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και γελοιότητες.
       Σήμερα που από τα πιο επίσημα χείλη παντού, αναφέρεται ως στόχος η παγκόσμια διακυβέρνηση, αυτοί που τα λένε είναι σοβαροί, τίμιοι και φερέγγυοι και οι καταγγέλλοντες παραμένουν γελοίοι και γραφικοί! Αν αυτό δεν συνιστά μειωμένα αντανακλαστικά και εθελοτυφλία  δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι!
       Μερικοί έχουν μπει στα "κελιά" που στήνονται για όλους μας από μόνοι τους!
       Αν δεν το ξέρατε, το αίτημα των αγανακτισμένων στην πλατεία συντάγματος δια στόματος  πρωθυπουργού, είναι η ανησυχία για την περιβαλλοντική καταστροφή και η απαίτηση για την λύση της από την παγκόσμια διακυβέρνηση!!!
Μάκης Αρμενιάκος

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"!
Νέο "χτύπημα" του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, Τζέφρυ Παπανδρέου, αυτή τη φορά στο συνέδριο για την "Αραβική Άνοιξη", που διοργανώθηκε στην Κρήτη:







Ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός που κυνηγά όλη η Ελλάδα, λέει πως οι διαδηλώσεις πολιτών παγκοσμίως έχουν αίτημα την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως σ'αυτή την κατεύθυνση "εργάζονται σκληρά" οι...σοσιαλιστές!!!

Ταυτόχρονα, τονίζει πως η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι πρώτη προτεραιότητα των σοσιαλιστών,
 ενώ μιλάει για ένα "παγκόσμιο χωριό" που πρέπει να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματά του πέρα από εθνικούς διαχωρισμούς!

Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη είναι μία ακόμα παρέμβαση του Αμερικανοεβραιοπολωνοελληνα "λαγού" της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί - και ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους συνέδρια - προπαγανδίζει το...όνειρο των αφεντικών του!

Δείτε εδώ μια...ανθολογία με τις δηλώσεις του για το θέμα, που συνεχώς εμπλουτίζεται με καινούριες!
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Εκτίμηση-σοκ Telegraph: "Η συμφωνία για την Ελλάδα θα καταρρεύσει προσεχώς"!

       Δεν είχε χρειαστεί ούτε καν μήνας από την προηγούμενη μεγάλη νίκη της 21η Ιουλίου plus για να ξεφουσκώσει ο θρίαμβος και να επιστρέψει η αβεβαιότητα και η μαύρη απελπισία.
       Λίγους μήνες μετά, ο προχθεσινός θρίαμβος της 21η Ιουλίου plus, του κουρέματος, που η προηγούμενη μεγάλη επιτυχία είχε διασφαλίσει ότι ΔΕΝ θα συμβεί!  δεν πανηγυρίστηκε μεν, αλλά σαφώς χαρακτηρίστηκε ως επιτυχία, που δεν χρειάστηκαν παρά ώρες για να σβήσει.
       Ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν ακόμα ότι έχουμε να κάνουμε με αλήτες προδότες, έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται το λιγότερο για επικίνδυνους.
       Τα ακούς πρόεδρε, που θέλεις να σε σέβονται. Ακόμα και η ανακοίνωση που έβγαλες μετά τις αποδοκιμασίες έδειξαν ότι όχι μόνο δεν το πήρες το μήνυμα αλλά ακόμα χειρότερα έμοιαζε σαν να βγήκε από του Μαξίμου!
       Με πολύ σεβασμό για την ηλικία σου, (σαν πρόεδρο άστο) θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο σεβασμός εμπνέεται από τη στάση μας και δεν επιβάλλεται από τα αξιώματα που όσο υψηλότερα είναι τόσο τονίζουν την ανεπάρκεια και την έλλειψη αξιοσύνης.
Μάκης Αρμενιάκος      

πηγή:defencenet.gr
Εκτίμηση-σοκ Telegraph: "Η συμφωνία για την Ελλάδα θα καταρρεύσει προσεχώς"!

Image
Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Telegraph δημοσιεύει ένα ιδιαίτερα απαισιόδοξο άρθρο, του Λίαμ Χάνιγκαν, σχετικά με τα αποτελέσματα της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ευρωζώνης την προηγούμενη Τετάρτη, 26/10, για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους (και όχι μόνο), εκτιμώντας ότι όχι μόνο η "συμφωνία" είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αλλά και ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες!
Ακολούθως παρατίθενται τα σημαντικότερα σημεία του άρθρου:

“Η "συμφωνία" της περασμένης εβδομάδας για την ευρωζώνη, αντί να κάνει την κατάσταση πιο ξεκάθαρη, επιτρέποντας στους επενδυτές να κάνουν τις εκτιμήσεις τους, με τις τελευταίες ανακοινώσεις έκανε την “γκροτέσκα” κρίση χρέους της δυτικής Ευρώπης ακόμη πιο οξεία, σπέρνοντας ακόμη περισσότερους μολυσματικούς σπόρους σύγχυσης”.

“Η ίδια η συμφωνία που ανακοινώθηκε με δραματικό τρόπο τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνοδεύτηκε με ένα “κυνήγι ανακούφισης”. Αλλά ήδη από την Πέμπτη τα αρνητικά σημάδια ήταν εμφανή. Οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων, με νηφάλιο τρόπο, τάσσονταν εναντίον της συμφωνίας. Και αυτό είναι ανησυχητικό".

“Η συμφωνία παρουσιάστηκε ως νίκη από τους “ευρω-κράτες". Η συμφωνία είναι εθελοντική όμως, χωρίς να έχει αποφασιστεί τίποτε άλλο εκτός από την επικεφαλίδα “κούρεμα 50%”. Στην πραγματικότητα παζαρεύοντας το πόσο και για πόσο μπορεί να πληρώσει κανείς για ένα ελληνικό ομόλογο, εκείνοι που ανόητα δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα, θα λάβουν μια καλύτερη συμφωνία. Αυτή είναι η απόφαση που θα ληφθεί όμως πίσω από κλειστές πόρτες τους επόμενους μήνες. Σε αυτήν όμως την περίπτωση τα θα χρειαστούν εκ νέου δανεισμοί, από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης ή αλλού, και επιπλέον από περικοπές από τους φορολογούμενους πολίτες”.
"Άρα, το επίκεντρο του πακέτου που συμφωνήθηκε είναι πολύ λιγότερο αποφασιστικό από αυτό που φαίνεται. Για την ακρίβεια, είναι μια μη-απόφαση. Η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ξεκαθαρίσει τα δημοσιονομικά της επηρεάζεται ακόμη περισσότερο από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο έχει καθυστερήσει ήδη γελοιωδώς. Οπότε ο ηθικός κίνδυνος θα συνεχιστεί".
"Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι μια ξεκάθαρη χρεοκοπία της Ελλάδας, που θα επιτρέψει σε αυτή την αποτυχημένη ημι-αναπτυγμένη οικονομία να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, να σταθεροποιήσει την δραχμή και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και η Πορτογαλία θα πρέπει επίσης να φύγει, καθώς η περίπτωσή της προσομοιάζει της Ελλάδας. Θα υπάρξει περαιτέρω αναταραχή στις αγορές, ναι, αλλά μερικοί ακόμη μήνες αποσταθεροποίησης, οδηγώντας σε μια πιο συγκεκριμένη κατάσταση, είναι σίγουρα καλύτεροι από την παρούσα κατάσταση όπου ολόκληρος ο κόσμος ζει με το φόβο ενός μαζικού “ευρω-σεισμού"”.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι 25 κανόνες της παραπληροφόρησης (διαβάστε το οπωσδήποτε)

Μια πραγματικά καλή ανάρτηση me  3 σχετικά video που αξίζει να δείτε.
Μ.Α
πηγή:olympia.gr
Οι 25 κανόνες της παραπληροφόρησης (διαβάστε το οπωσδήποτε)


Διαβάστε τους, εντοπίστε τους, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Γράφει ο Ιωάννης Ν.

Ολυμπιάδα, τα τελευταία δύο χρόνιαβλέποντας την τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχουν επιδωθέι τα ΜΜ”Ε”, με ώθησαν να ερευνήσω το ζήτημα λίγο παραπάνω και να βρω τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι τακτικές, όχι μόνο των ΜΜ”Ε” αλλά και των πολιτικών και ολόκληρου του συστήματος προπαγάνδας που θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς. Το κείμενο βασίστηκε επάνω σε αυτό το κείμενο, και στο τέλος κάθε μεθόδου πρόσθεσα μερικά εγχώρια παραδείγματα που μου έρχονταν στο μυαλό. Εάν το βρεις ενδιαφέρον, δημοσίευσέ το, προκειμένου να μάθει ο κόσμος να αναγνωρίζει πιο εύκολα τις τακτικές παραπληροφόρησης ποου του πλασάρουν ως αλήθεια. Επειδή δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τηλεόραση, δεν μου έρχονται παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες. Αν βρεις, πρόσθεσέ το, ή σαν μία εγκεφαλική άσκηση μπορούν οι αναγνώστες σου στα σχόλια.

Οι 25 Κανόνες της Παραπληροφόρησης.
1. Δεν βλέπω κακό, δεν ακούω κακό, δεν μιλάω για το κακό. Ανεξάρτητα από το τι ξέρετε, μην το συζητάτε – ειδικά εάν είσαστε δημόσιο πρόσωπο, παρουσιαστής ειδήσεων κλπ. Εάν δεν αναφερθεί τότε δεν υπάρχει, και έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα. (βλ. κατηγορίες Πάνου Καμμένου για CDS)
2. Γίνετεδύσπιστοςκαιαγανακτισμένος.Αποφύγετε τη συζήτηση βασικών θεμάτων και αντιθέτως επικεντρωθείτε σε παράπλευρα ζητήματα, τα οποίαμπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να παρουσιάσουν το ζήτημαως κάτι που προσβάλει και θίγει κάποιο ιερό και απαραβίαστο μιας ομάδας ή μιας ιδέας. Αυτό είναι επίσης γνωστό και ωςτο “Πώς τολμάς!” τέχνασμα. (βλ. Χασαπόπουλο να αγανακτεί με την προσβολή του ιερού της παρέλασης εδώ:)
3. Δημιουργήστε κινδυνολογικές φήμες.Αποφύγετε την συζήτηση των πραγματικών θεμάτων με το να αναφέρεστε σε όλες τις κατηγορίες που σας προσάπτουν ως ανυπόστατες και ως απλές φήμες. Διάφοροι άλλοι υποτιμητικοί όροι, οι οποίοι αποκλείουν την αλήθεια,

μπορεί να φανούν χρήσιμοι. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα αποδοτικά όταν υπάρχει σιγή από την μεριά των ΜΜΕ (ομερτά), καθώς ο μόνος τρόπος που το κοινό μπορεί να μάθει τα γεγονότα είναι μέσω τέτοιων «αμφισβητήσιμων φημών». Εάν μπορείτε να συσχετίσετε το υπάρχον υλικό με το Ίντερνετ, χρησιμοποιήστε αυτή τη συσχέτιση προκειμένου να ισχυροποιήστε τα λεγόμενά σας περί «ανυπόστατων φημών», που δεν έχουν καμία απολύτως βάση. (βλ. σκάνδαλο CDS – «Μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήξερα τι είναι τα CDS. Όλα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας» ΓΑΠ)
4. Χρησιμοποιήστε σαθρά επιχειρήματα.Βρείτε, ή δημιουργείστε, ένα στοιχείο της επιχειρηματολογίας του αντιπάλου σας που να μπορείτε να το αντικρούσετε εύκολα προκειμένου να φανείτε εσείς ως ο καλός και ο αντίπαλός σας ως ο κακός της υπόθεσης. Είτε δημιουργήστε ένα ζήτημα που να μπορείτε να ισχυριστείτε με ασφάλεια πως υπάρχει, με βάση την ερμηνεία που δίνετε στον αντίπαλο (ή στα επιχειρήματά του, ή στην κατάσταση), είτε επιλέξτε την πιο αδύναμη πλευρά των πιο αδύναμων κατηγοριών. Ενισχύστε και μεγεθύνετε την σημαντικότητά τους και καταστρέψτε τις, με έναν τρόπο που να φαίνεται πως καταρρίπτει όλες τις κατηγορίες, αληθινές και ψεύτικες μαζί, ενώ παράλληλα αποφύγετε οποιαδήποτε συζήτηση των πραγματικών ζητημάτων.
5. Παραμερίστε τους αντιπάλους σας, αποκαλώντας τους με διάφορους χαρακτηρισμούς και γελοιοποιήστε τους.Αυτό ονομάζεται επιχείρημα «ενάντια στο άτομο», αν και διάφορες άλλες μέθοδοι υπάρχουν ως παραλλαγές αυτής της προσέγγισης. Συσχετίστε τους αντιπάλους σας με αντιδημοφιλείς χαρακτηρισμούς όπως «σαλταρισμένους», «δεξιούς», «αριστερούς», «φασίστες», «κομμουνιστές», «συνομοσιολόγους», «θρησκόληπτους», «ρατσιστές», «ακραίους», «αναρχικούς», «κολλημένους», και ούτω καθ’ εξής. Αυτό κάνει τους υπόλοιπους να αποφύγουν να συμπαρασταθούν στον αντίπαλό σας, από φόβο μην χαρακτηριστούν και αυτοί το ίδιο, κι έτσι εσείς αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα. ()
6. Χτύπα και φύγε. Σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, κάνε μια σύντομη επίθεση στον αντίπαλό σου και στην συνέχεια κάν’ την «λαγός» προτού σου δοθεί απάντηση, ή απλά αγνόησε οποιαδήποτε απάντηση. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά αποδοτικά στο Ίντερνετ και σε γράμματα προς εφημερίδες και περιοδικά, όπου μπορείς να αποκτάς συνεχώς νέες ταυτότητες χωρίς να χρειάζεται να εξηγείς την λογική σου πίσω από την κριτική που ασκείς – απλά πραγματοποίησε μια κατηγορία ή μια άλλη επίθεση, χωρίς ποτέ να μιλάς για το θέμα, και χωρίς ποτέ να απαντάς σε οποιοδήποτε αντίλογο, διότι αυτό θα τιμούσε την άποψη του αντιπάλου. (βλ. επιστολή των τριών «δελφίνων»)
7. Αμφισβήτησε τα κίνητρα.Παραμόρφωσε ή ενίσχυσε οποιοδήποτε στοιχείο προκειμένου να υπονοήσεις ότι ο αντίπαλός σου δρα με βάση προσωπικούς μυστικούς σκοπούς ή άλλες εξαρτήσεις. Έτσι αποφεύγεις την συζήτηση των πραγματικών θεμάτων και ωθείς τον κατήγορό σου σε αμυντική θέση. (βλ. ότι όλοι οι διαδηλωτές είναι υποστηρικτές του «ΣΥΡΙΖΑ»)
8. Επικαλέσου την αυθεντία. Ισχυρίσου ότι είσαι ή ότι έχεις σχέση με κάποιον που είναι αυθεντία πάνω σε αυτό το θέμα, και παρουσίασε τα επιχειρήματά σου με αρκετό «στόμφο» και «διαπιστευτήρια» προκειμένου να δείξεις ότι είσαι «κάποιος που ξέρει», και απλά πες ότι δεν είναι έτσι, χωρίς να συζητάς τα πραγματικά ζητήματα, χωρίς να αποδεικνύεις το γιατί και χωρίς να επικαλείσαι εξακριβώσιμεςπηγές.
9. Παίχ’ το χαζός. Οποιαδήποτε απόδειξη ή λογικό επιχείρημα και αν προσκομίσουν, απόφυγε να συζητάς τα ζητήματα, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν αξιοπιστία, προσπάθησε να μην βγάζουν νόημα τα λεγόμενά σου, να μην καταλήγουν πουθενά, να μην υποστηρίζουν κάποιο συμπέρασμα και μην παρέχεις οποιαδήποτε απόδειξη. Συνδύασε αυτές τις τεχνικές για μέγιστο αποτέλεσμα. (βλ. όλες τις ομιλίες του ΓΑΠ)
10. Συσχέτισε τις κατηγορίες εναντίον σου με παλιά νέα. Ένα παράγωγο της τακτικής του σαθρού επιχειρήματος είναι και το ακόλουθο: Σε οποιοδήποτε προβεβλημένο ζήτημα μεγάλης κλίμακας, κάποιος θα αναφέρει κατηγορίες, οι οποίες θα είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. Όπου μπορεί να προβλεφθεί, βάλε κάποιον από την πλευρά σου να χρησιμοποιήσει την τακτική του σαθρού επιχειρήματος και αντιμετώπισέ το νωρίς, ως μέρος των αρχικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Μετέπειτα κατηγορίες, ανεξαρτήτως εγκυρότητας ή νέων στοιχείων, μπορούν συνήθως να συσχετιστούν με τις αρχικές κατηγορίες και να απορριφθούν σαν να επρόκειτο για αναμάσηση, χωρίς έτσι να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τις καινούριες κατηγορίες – και είναι ακόμα καλύτερο εάν ο αντίπαλος συνδέεται με την πηγή των αρχικών κατηγοριών.
11. Δημιούργησε εφεδρικές θέσεις και στηρίξου σε αυτές. Χρησιμοποιώντας ένα έλασσον ζήτημα ή μία λεπτομέρεια των γεγονότων, παίχ’ το «μάρτυρας» και «ομολόγησε» με ευθύτητα πως έγινε ένα αθώο λαθάκι, από απροσεξία – αλλά οι αντίπαλοί σου άδραξαν την ευκαιρία και ισχυρίζονται ότι έχεις μεγαλύτερη υπαιτιότητα, ισχυρισμοί όμως που απλά «δεν στέκουν». Άλλοι μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό, εκ μέρους σου, αργότερα. Εάν γίνει σωστά, τότε με αυτή την τακτική μπορείς να κερδίσεις συμπάθεια και σεβασμό επειδή «παραδέχτηκες τα λάθη σου», χωρίς να χρειαστεί έτσι να αντιμετωπίσεις τις πιο σοβαρές κατηγορίες.
12. Τα αινίγματα δεν έχουν λύση.Βασιζόμενος στο σύνολο των γεγονότων γύρω από το έγκλημα καθώς και στην πληθώρα προσώπων και γεγονότων, περίγραψε την όλη υπόθεση ως εξαιρετικά πολύπλοκη και αδύνατη να διευκρινιστεί. Αυτό κάνει αυτούς που υπό άλλες συνθήκες θα παρακολουθούσαν το θέμα, να χάσουν το ενδιαφέρον τους πιο γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθούν με τα πραγματικά ζητήματα.
13. Λογική της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Απόφυγε την συζήτηση των ζητημάτων με το να συλλογίζεσαι αντίστροφα, με μία φαινομενική επαγωγική λογική, αλλά με τρόπο που να αποφεύγεις οποιοδήποτε αδιάσειστο γεγονός.
14. Απαίτησε ολοκληρωμένες λύσεις.Απόφυγε τα ζητήματα με το να ζητάς από τους αντιπάλους σου να λύσουν το πρόβλημα ολοκληρωμένα και εντελώς, ένα σχέδιο που δουλεύει τέλεια με καταστάσεις που εμπίπτουν στον 10οκανόνα. Γνωστή και ως μέθοδος «Και τι προτείνεις, δηλαδή;».
15. Προσάρμοσε τα γεγονότα σε διαφορετικά συμπεράσματα. Αυτό απαιτεί δημιουργική σκέψη, εκτός και εάν το έγκλημα είχε σχεδιαστεί με έτοιμα συμπεράσματα έκτακτης ανάγκης.
16. Εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων και μαρτύρων. Εάν δεν υπάρχει, τότε δεν ισχύει, και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς μαζί του. (βλ. επιστολές προς ΔΝΤ)
17. Άλλαξε το θέμα. Συνήθως με τη βοήθεια και κάποιας άλλης μεθόδου της λίστας, βρες έναν τρόπο να αλλάξεις την πορεία της συζήτησης με εριστικά ή αμφιλεγόμενα σχόλια, με την ελπίδα να στρέψεις την προσοχή σε ένα νέο, πιο αντιμετωπίσιμο θέμα. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με συνομιλητές σου που θα «συζητήσουν» μαζί σου επάνω στο καινούριο θέμα και θα πολώσουν την κουβέντα προκειμένου να αποφευχθεί η συζήτηση πιο σημαντικών θεμάτων. (βλ. όλα τα πάνελ Πρετεντέρη κλπ)
18. Τσιγκλήστε, Ανταγωνιστείτε και Τσαντίστε τους Αντιπάλους. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο, μεταχειριστείτε και χλευάστε τους αντιπάλους σας προκαλώντας τους να σας απαντήσουν με βάση το συναίσθημα, πράγμα που θα τους κάνει να φανούν ανόητοι και με υπερβολικά κίνητρα, και γενικά θα καταστήσουν τα λεγόμενά τους λιγότερο συνεκτικά. Όχι απλά θα αποφύγετε να συζητήσετε τα σοβαρά θέματα, αλλά ακόμα και εάν η συναισθηματική απάντηση των αντιπάλων σας αναφέρεται στο θέμα, μπορείτε να τα αποφύγετε περεταίρω εστιάζοντας στο «πόσο ευαίσθητοι είναι στην κριτική».
19. Αγνοήστε τις υπάρχουσες αποδείξεις, απαιτείστε αδύνατες αποδείξεις. Αυτή είναι πιθανόν μια παραλλαγή της τεχνικής «παίχ’ το χαζός». Ανεξάρτητα από το υλικό που παρουσιάζεται από τον αντίπαλό σας σε δημόσιες συζητήσεις, ισχυριστείτε ότι είναι άσχετο με την υπόθεση και απαιτείστε αποδείξεις που να είναι αδύνατον να τις βρει ο αντίπαλος (μπορεί να υπάρχουν αλλά να μην είναι στη διάθεσή του, ή μπορεί να είναι κάτι που να ξέρετε ότι είναι κρυφά στην κατοχή σας, ή κατεστραμμένο). Προκειμένου να αποφύγετε εντελώς την συζήτηση, μπορεί να χρειαστεί να αρνηθείτε ως έγκυρες πηγές βιβλία, ηχητικά αποσπάσματα, βίντεο κλπ, ή να αρνηθείτε πως δηλώσεις από την κυβέρνηση ή άλλες αρχές έχουν οποιαδήποτε σημασία ή είναι σχετικές.
20. Ψευδή στοιχεία. Όταν γίνεται, εισάγετε νέα στοιχεία ή ενδείξεις σχεδιασμένες και κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντιτίθενται με την θεωρία του αντιπάλου. Αυτά, είναι χρήσιμα εργαλεία προκειμένου να αδρανοποιήσετε ευαίσθητα θέματα ή να εμποδίσετε την εξαγωγή συμπερασμάτων. Αυτό δουλεύει ιδανικά όταν το έγκλημα έχει σχεδιαστεί με σενάρια εκτάκτου ανάγκης κατά νου, και τα γεγονότα δεν μπορούν να διαχωριστούν εύκολα από τα ψευδή κατασκευάσματα. (βλ. ψευδή στοιχεία ΕΛΛΣΤΑΤ – μέχρι τουλάχιστον την ώρα που αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη απάτη)
21. Συγκαλέστε μία Ειδική Επιτροπή, Ειδικό Εισαγγελέα, ή άλλο εξουσιοδοτημένο ερευνητικό σώμα.Ανατρέψτε την διαδικασία προς όφελός σας και εξουδετερώστε αποτελεσματικά όλα τα ευαίσθητα θέματα χωρίς ανοικτή συζήτηση. Μόλις συγκληθεί το σώμα, οι αποδείξεις και οι μαρτυρίες απαιτείται να είναι μυστικές. Για παράδειγμα, εάν έχετε με το μέρος σας τον ειδικό εισαγγελέα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις θα παραμείνουν για πάντα μυστικές και μη διαθέσιμες σε μελλοντικούς ερευνητές. Μόλις επιτευχθεί μία ευνοϊκή ετυμηγορία (συνήθως, αυτή η τεχνική εφαρμόζεται προκειμένου να αθωωθεί ο ένοχος, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για να ενοχοποιηθεί ένα θύμα), το θέμα μπορεί να θεωρηθεί και επισήμως λήξαν. (βλ. όλες τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής -υποβρύχια, μήζενς κλπ)
22. Κατασκευάστε μια νέα αλήθεια.Κατασκευάστε τους δικούς σας εμπειρογνώμονες, ερευνητικές ομάδες, συγγραφείς, καθηγητές, αρχηγούς ή επηρεάστε τους ήδη υπάρχοντες που είναι πρόθυμοι να σφυρηλατήσουν νέους δρόμους μέσω επιστημονικής, ερευνητικής, ή κοινωνικής έρευνας, η οποία θα καταλήγει υπέρ σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθείτε στα ζητήματα, να μπορείτε να το κάνετε με κύρος. (βλ. διακήρυξη διακεκριμένων καθηγητών υπέρ μεσοπρόθεσμου)
23. Δημιουργείστε πιο μεγάλους αντιπερισπασμούς. Εάν όλα τα παραπάνω δεν αποσπούν την προσοχή από ευαίσθητα ζητήματα, ή προκειμένου να αποφύγετε μεγαλύτερη ανεπιθύμητη κάλυψη από τα ΜΜΕ, γεγονότων που δεν μπορούν να σταματήσουν, όπως δίκες, δημιουργήστε μεγαλύτερες ειδήσεις (ή αντιμετωπίστε τις ως τέτοιες) προκειμένου να αποσπάσετε την προσοχή της μάζας. (βλ. όλες τις ειδήσεις τουSTAR, κλπ)
24. Αποσιωπήστε την κριτική. Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας επιφέρουν την νίκη, σκεφτείτε την απομάκρυνση των αντιπάλων σας από την κυκλοφορία μέσω μίας καθοριστικής λύσης, έτσι ώστε η ανάγκη να αναφερθείτε στα γεγονότα να εκλείψει παντελώς. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τον θάνατό τους, με σύλληψη και κράτηση, εκβιασμό ή καταστροφή της προσωπικότητάς τους αποκαλύπτοντας πληροφορίες εκβιασμού, με νόμο που να κηρύσσει τις πράξεις τους παράνομες, ή απλά με απλό εκφοβισμό ή άλλες απειλές. (βλ. νόμο ενάντια στην ανωνυμία των μπλογκ, νόμο που κηρύσσει παράνομη την μη πληρωμή διοδίων, απειλές και μηνύσεις προς Πάνο Καμμένο κλπ.)
25. Εξαφανιστείτε. Εάν έχετε υπό την κατοχή σας ζωτικά μυστικά, ή είστε γενικώς υπερβολικά διαφωτισμένος σε ορισμένα ζητήματα και θεωρείτε πως τα πράγματα αγριεύουν, προκειμένου να αποφύγετε τα ζητήματα, κάντε διακοπές σε άγνωστη τοποθεσία. (βλ. ελικόπτερο;)
Σημείωση: Εάν τύχει και μιλήσετε με κάποιον “παράγοντα παραπληροφόρησης” και εφαρμόσει κάποια από τις παραπάνω τεχνικές, τίποτα δεν θα τον αποσυντονίσει περισσότερο από το να του αναφέρετε ποια τεχνική μόλις εφάρμοσε.
Διαβάστε περισσότερα...

Το δεύτερο video της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2011

Το δεύτερο video της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2011


       Το δεύτερο και τελευταίο video από την παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που έγινε στο Λακκί της Λέρου.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

πηγή:olympia.gr


Λόγια που δεν έχουν ξανακουστεί από στόμα πολιτικού αρχηγού. Όχι αοριστίες και αφορισμούς, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες, ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικές θέσεις. 
  • Δεν μπορείς να καταγγέλεις αόριστα το “Κεφάλαιο” Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος.
  • Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με τον βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα.
  • Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της χώρας και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή αυτοί, ή εμείς. Ή θα φύγουν αυτοί από την χώρα ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. Και θέλει σύγκρουση μετωπική.
Το “πράσινπετρέλαιο του Μυτιληναίου, το μέγα σκάνδαλο στην Χαλκιδική με την Ελληνικός Χρυσός του Μπόμπολα. Όλο το ιστορικό με τα συντριπτικά στοιχεία και τις σχέσεις διαπλοκής.

Ερώτηση: Πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη»;
Απ: Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με… πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ’ άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει …Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος!
Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη την οποία η προκάτοχος του αρνείτο επίμονα να εγκρίνει, βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. Ευρώ τον χρόνο, Προχώρησε λοιπόν μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική. Την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δασαρχείο Χαλκιδικής, θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούσε να εγκριθεί. Πίσω από αυτή την υποθεση λοιπόν, πέραν από το θέμα του περιβάλλοντος που εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και εντέλει η Χαλκδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο, -Διότι εμείς δεν λέμε γενικά «αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι», λέμε να τα βγάλετε με τις ορθές μεθόδους εξόρυξης και όχι να επιτρέψετε την καταστροφή του περιβάλλοντος για να κερδοσκοπήσει ο κάθε ανεύθυνος- πέρα από όλα αυτά λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα.
Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. Ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι’ αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!
Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. Ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!  Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση. Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ! Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο… και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο… 11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκου και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου! Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!
Και το κερασάκι; Βάσει των 75εκ. Ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δις Ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. Ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δις Ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!
Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στον λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.
Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.Αλλά να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της χώρας και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή αυτοί, ή εμείς. Ή θα φύγουν αυτοί από την χώρα ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. Και θέλει σύγκρουση μετωπική.
Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με τον βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

πηγή:olympia.gr


Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.
Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
  • Προσχεδιασμένη η υπαγωγή της χώρας υπό καθεστώς άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Τα πέντε στοιχεία που το αποδεικνύουν.
  • Παραμάγαζο το Μαξίμου! Όποιος επενδυτής θέλει να επενδύσει, πρέπει πρώτα να περάσει από εκεί!
  • Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία.
  • Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
  • Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί “περικύκλωση”, πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
  • Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.
  • Τραγική εξέλιξη του “κούρεμα”, υπάρχει λύση για την Ελλάδα με ιστορικό δεδικασμενο… Γερμανίας!
  • Δεν έχω πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Με την αισχοκέρδεια και τους νταβατζήδες  έχω, που υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες!

Διαβάστε αναλυτικα μία συνέντευξη σταθμό για τα πολιτικά πράγματα. Τα σχόλια του “Ολυμπία” σε επόμενο άρθρο. 
Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί Άρση Εθνικής κυριαρχίας
Τα μέτρα αυτά που έρχονται είναι μέτρα μόνιμης λιτότητας, μόνιμης επιτροπείας, μόνιμης άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι οποίοι μας δημιούργησαν την χρήση χρέους, εσκεμμένα την διόγκωσαν, μας λένε ότι για να φτάσετε το 2020 τους στόχους πρέπει να περάσετε μία δεκαετία κοινωνικής εξαθλίωσης, ανεργίας, μιζέριας και υποτέλειας με μόνιμη επιτροπεία. Είναι μία εξέλιξη Εθνικής τραγωδίας που πρέπει να την αποτρέψουμε.
Η Σκόπιμη διόγκωση της κρίσης χρέους ήταν μέρος του σχεδίου. Βάσει “συμβολαίου” που συνάφθηκε προ εκλογών, η υπαγωγή στο ΔΝΤ!
Γίναμε Ζητιάνοι και επαίτες με επιτρόπους στα υπουργεία και πρωθυπουργό Ράιχενμπαχ
Οδεύουμε ολοταχώς προς ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που πρέπει να την αποτρέψουμε
Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει είναι ότι η κατάσταση είναι η χειρότερη στην μεταπολεμική Ελλάδα.
Ευρώ ή Δραχμή;
Ερώτηση: Υπήρχε σχέδιο;
Θα μπορούσα να πω απλά ότι το αποτέλεσμα μετράει. Είπα στην βουλή, στον κύριο Παπανδρέου ότι πρέπει να είστε είτε παραδομένοι είτε συνένοχοι. Από τον επιθετικό τρόπο όμως που αντιμετωπίζετε τις εξελίξεις, Εμένα όμως δεν μου φαίνεστε παραδομένοι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι συνένοχοι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε εν πλήρη επίγνωση μία εργολαβία κατεδάφισης. Υπήρχε σχέδιο πριν τις εκλογές. Έδωσε αντιπαροχή την χώρα σε υπερατλαντικά κέντρα και στην παγκόσμια Ελίτ: Από το ΔΝΤ μέχρι την Μέρκελ και τις Γαλλογερμανικές τράπεζες. Δεν είναι μονάχα ζήτημα αξιοπρέπειας και εθνικής ταπείνωσης, αλλά και στην καθημερινότητα:
Το κούρεμα που ετοιμάζουν είναι στην ουσία κούρεμα σε εισόδημα και συντάξεις. Ανεργία, εγκατάλειψη της χώρας από τις ενεργές δυνάμεις δημιουργίας… Αυτοί που θα γινόντουσαν πρωτοπορεία.
Ζούμε ημέρες του ’60 με την διαφορά ότι τώρα χάνουμε όλα τα λαμπρά μυαλά, όλους τους νέους επιστήμονες. Ζούμε μία πνευματική γενοκτονία, μία λοβοτομή της χώρας.
Το σχέδιο έχει δύο σκέλη. Ο Παπανδρέου παρέδωσε όχι μόνο την Εθνική οικονομία αλλά και την εθνική κυριαρχία, των εθνικών συμφερόντων σε ξένα κέντρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι κάτι που δεν αναφέρεται εκτενώς. Η χώρα παραδίδεται σε έναν άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Σαουδική Αραβία – Κατάρ.
Το ανήκομεν εις την δύση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ωχριά εμπρός στον Γιώργο Παπανδρέου που κυριολεκτικά παρέδωσε την χώρα στην Δύση…
Όχι μόνο δεν κερδίζουμε κατι αλλά κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Μπορεί να λέμε ότι «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος» αλλά εμείς εγκαταλείπουμε το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε, αυτό του διεθνούς δικαίου.
Κύπρος: Αφήνουμε τον Ερντογάν να το παίζει υπερασπιστής του δικαίου την στιγμή που η Τουρκία έχει επιβάλλει στυγνή στρατιωτική κατοχή στην Κύπρο μετά από στρατιωτική εισβολή. Αντί να χρησιμοποιήσουμε το διεθνές δίκαιο το απεμπολούμε. Όποια χώρα αναζητά προστάτες, «νταβατζήδες» θα έλεγα και αδυνατεί να στηριχθεί στα δικά της πόδια, αντιμετωπίζεται από τις άλλες χώρες όχι μόνο ως «υπό έκδοση» αλλά κυρίως ως μία χώρα με έλλειμμα ηθικής με «εκδιδόμενη» διεθνή πολιτική. Όχι στον άξονα με το Ισραήλ. Η συμπόρευση με το Ισραήλ είναι καιροσκοπική και ενέχει μεγάλους κινδύνους. Η Τουρκία με το Ισραήλ είναι παραδοσιακά σύμμαχοι και δεν αποκλείεται αύριο να τα ξαναβρουν κάτω από το κοινό συμφέρον. Αντίθετα, εάν εμείς διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο, οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες. Πρέπει να έχουμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική χωρίς νταβατζήδες. Γιατί απλούστατα δεν είναι λίγες οι φορές που οι νταβατζήδες τα βρήκαν μεταξύ τους και την πλήρωσαν οι «προστατευόμενοι». Τότε οι συνέπειες από την Ελλάδα θα είναι τεράστιες και αν αυτό συνοδευτεί με απώλειες γεωστρατηγικής σημασίας τότε θα μιλάμε για μία γενικευμένη Εθνική τραγωδία.
Ερώτηση: Βλέπεις θερμό επεισόδιο άμεσα με την Τουρκία;
Η Τουρκία ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Σε αυτόν τον τομέα έγκειται η προσέγγιση με Σκόπια και Αλβανία. Ναι, ενέχει πολλούς κινδύνους αυτή η τακτική, δεν θα την αναστρέψουμε όμως προσφεύγοντας σε ποικίλους προστάτες. Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική του Ερντογάν πρέπει να απαντήσουμε αντίστοιχα με ενεργητική πολιτική. Να απευθυνθούμε στους παραδοσιακούς μας συμμάχους και όχι στους εχθρούς τους. Να δραστηριοποιήσουμε πάλι τον γεωστρατηγικό μας ρόλο ως γέφυρα τριών πολιτισμών. Σε έναν κόσμο με τέτοιες απειλές, ασύμμετρες ενδεχομένως, το να ψάχνεις προστάτες στους ισχυρούς, είναι άτοπο. Ειδικά όταν αυτοί οι ισχυροί φθίνουν.  Στο τέλος θα μείνουμε απομονωμένοι από εχθρούς και φίλους όπως κάθε κράτος που καιροσκοπεί στην εξωτερική του πολιτική. Οδεύουμε ολοταχώς προς Γεωπολιτική τραγωδία και πρέπει να δράσουμε ανάλογα.
Εμείς συνεχίζουμε να στηριζόμαστε σε δυνάμεις που φθίνουν. Εδώ υπάρχουν αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Με την οποία έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς. Είναι αδιανόητο να της γυρνούμε την πλάτη. Είναι και αυτό μέρος του σχεδίου που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Φάνηκε όταν κατά την προεκλογική του ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη καταφέρθηκε εναντίον του αγωγού, συμφωνία με μεγάλη γεωστρατηγική συμμαχία. Ναι, με την Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις. Στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον Πούτιν, ο τελευταίος να του προτείνει σχέδιο χρηματοδότησης που θα γλίτωνε την χώρα από την μέγγενη του ΔΝΤ και ο Παπανδρέου να του μιλά για «πράσινη ανάπτυξη» και πράσινα άλογα; Εδώ μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις, που πλέον ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Μιλάμε ότι οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι οι χειρότερες τα τελευταία πενήντα χρόνια και αυτό είναι αποκλειστικό «επίτευγμα» της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιανόητο. Και για όσους επιμένουν να λένε ότι «αυτά δεν γίνονται»,
Εγώ θα σας πω ότι πλέον, δεν μιλάμε για «υποθέσεις εργασίας», όταν έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Να μην λησμονούμε και την ΑΟΖ που και εκεί η Κυπριακή κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό και για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, δίνοντας μαθήματα ανεξάρτητης και αποτελεσματικής πολιτικής. Θα μπορούσε κάποιος και εκεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για μονομέρεια με το Ισραήλ, όμως συγχρόνως η Κυπριακή κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης από την Ρωσία, με πολύ καλύτερους όρους, γλιτώνοντας έτσι την οικονομική κατοχή. Μην νομίζετε ότι τα 2,5 δις είναι «λίγα», αφού για την Κύπρο αποτελούν το 25% του ΑΕΠ! Θα ήταν τραγικό και η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού να παραδινόταν στο Διεθνές νομισματικό ταμείο. Απέδειξε λοιπόν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ανοιχτός.
Ερώτηση: Διεθνή Οικονομικό έλεγχο είχαμε το 1894, που ως γνωστών οδήγησε στην τραγωδία του 1897 με πρόσχημα την “μείωση στρατιωτικών δαπανών”. Υπάρχει παρόμοιος κίνδυνος σήμερα λόγω των επιτρόπων του νέου “Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου” σε νευραλγικά για την άμυνα υπουργεία;
Ναι, η άμυνα της χώρας κινδυνεύει από την παρουσία επιτρόπων στα υπουργεία. Δηλαδή εάν ο επίτροπος θεωρήσει ότι δεν είναι συμφέρουσα η οποιαδήποτε αμυντική διαδικασία, θα την καταργούμε; Μπορεί δηλαδή ο επίτροπος να απαγορεύσει στα αεροπλάναν να σηκώνονται εάν το κρίνει «ασύμφορο». Οφείλουμε να θυμηθούμε τον «Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο» του 1894 και πως κατέληξε. Θα σας πω όμως συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Ναι, αυτής παραγωγικής μηχανής του δημοσίου, που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «δεν υπάρχει». Όχι, δεν εξιδανικεύω την λειτουργία του δημοσίου, υπάρχουν και εκεί μεγάλα προβλήματα αλλά συγκεκριμένα η ΕΑΒ είναι μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βιομηχανίες στην Ευρώπη, όχι μονάχα στα Βαλκάνια. Φτιάχνουμε εμείς την άτρακτο του C-130 και που πουλάμε στην Lockheed Martin, τα σημαντικότερα κομμάτια του F-16 γιατί κατασκευάζονται μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε μια υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Η ΕΑΒ είναι μια βιομηχανία που αποδεικνύει ότι το Δημόσιο, δεν είναι παντού το ίδιο.
Όταν λοιπόν δεν αφήνεις την ΕΑΒ έξω από αυτή τη λαίλαπα κι αυτή τη στιγμή η ΕΑΒ δεν μπορεί να πάει να κλείσει συμβόλαια σε δημοπρασίες του ΝΑΤΟ, διότι δεν υπάρχει ελληνική τράπεζα που μπορεί να δώσει εγγύηση, διότι ήδη έχουν χρεοκοπήσει οι ελληνικές τράπεζες και καμία ευρωπαική τράπεζα δεν αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη. Και επειδή δεν μπορούν να βγάλουν μια εγγυητική των 50.000 ευρώ χάνουν δουλειές εκατομμυρίων ευρώ.
Κι όχι μονάχα αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα στελέχη που έχουν μια μοναδική εξειδίκευση  και εμπειρία, μετά από 20 χρόνια εργασίας,  εργάζονται με αφοσίωση στη πατρίδα διότι  ξέρουν πως  αν δεν δουλέψει η ΕΒΟ, δεν θα μπορούν να πετάξουν τα αεροπλάνα για αναχαιτίσεις στο Αιγαίο. Έρχεσαι λοιπόν σ αυτούς και τους λες ότι ο μισθός σου από τις 2000 θα πάει στα 800 ευρώ ενώ (σε άλλες αντίστοιχες εταιρείες παίρνουν 4000 ευρώ) και θα βγείτε και στην εφεδρεία. Ε, αυτό είναι εγκληματικό…
Υπό καθεστώς Φόβου βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Ένας άνθρωπος που είναι καθαρός με την συνείδηση του όμως δεν επιτρέπεται να “φοβάται”.
Όταν μίλησα με τον πρωθυπουργό, ήταν ανοιχτές οι πόρτες και ακουγόταν η βουή του κόσμου. Σίγουρα το ένιωθε και φαινόταν άλλωστε αφού η εικόνα του ήταν θλιβερή. Από αυτή την συνάντηση λοιπόν όπως και από την τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Βενιζέλο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μοναδικός τους στόχος είναι να πιέσουν τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση. Εάν ο Σαμαράς κάνει το λάθος να το δεχτεί, θα είναι η πολιτική του αυτοκτονία. Καλύτερα να ανέβει στην ταράτσα και να πηδήσει, παρά να δεχτεί να συμμετέχει, όποια ανταλλάγματα και αν του δώσουν. Εάν λοιπόν δεν το καταφέρουν αυτό, θα επιμείνουν στους 180 ψήφους, προσδοκώντας να διασπάσουν την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, να αναζητήσουν δηλαδή «συμμαχία προθύμων» ώστε να προχωρήσουν. Εάν δεν το καταφέρουν και δεν συγκεντρώσουν τον επιθυμητό αριθμό, τότε ναι, θα προχωρήσουν σε εκλογές. Αρχηγός όμως δεν θα είναι ο Παπανδρέου αλλά ο Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πάει με τον Βενιζέλο αρχηγό. Αυτή είναι η εκτίμηση μου.
Υπάρχει όμως και μία φοβία για τις εκλογές. Παρακολουθούσα κάποιους μνημονιακούς βουλευτές που εβγαιναν στον Πρετεντέρη και αποκαλούσαν τις εκλογές «πειραματισμό»! Δηλαδή η λαϊκή ετυμηγορία είναι «πείραμα»! Έχουν χάσει κάθε έννοια δημοκρατικότητας. Είναι ένα καθεστώς που καταρρέει. Όχι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά στην δομή της εξουσίας. Το καθεστώς είναι η τραπεζική, η πολιτική και η μηντιακή εξουσία. Το ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης πήγαν πρώτοι στο Μαξίμου έχει ισχυρό συμβολισμό. Μίλησε πρώτα με αυτούς που ασκούν την πραγματική εξουσία και μετά με τους πολιτικούς.
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν 3 κέντρα εξουσίας στη χώρα. Το ένα κέντρο εξουσίας είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, το πιο αδύναμο ίσως. Το άλλο κέντρο εξουσίας είναι η διαπλοκή και το τρίτο είναι οι τράπεζες. Και υπάρχει ένας διαγωνισμός, ποιο θα καταρρεύσει πρώτο.
Πρώτα φαίνεται ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και μετά η κυβέρνηση, αν και το πιο λογικό θα ήταν να έχει καταρρεύσει πρώτα η κυβέρνηση. Η διαπλοκή όμως δεν καταρρέει με τίποτα. Είναι ακλόνητη. Και ξέρετε τι αλαζονεία δημιουργεί σ αυτούς τους ανθρώπους αυτή η αίσθηση; Επί 20τόσα χρόνια αλλάζουν πρωθυπουργούς, αλλάζουν υπουργούς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι εκεί όμως και κουνάνε το δάχτυλο…
Εγώ ανάγκασα τον Βενιζέλο να βγάλει άλλωστε την επιστολή που αποκαλύφθηκε ότι το άρθρο 37 δεν ήταν απαίτηση της Τρόικας αλλά των ντόπιων βαρώνων. Είπαν ψέμματα και αποκαλύφθηκαν.
Οι συνεργάτες των Τροϊκανών.
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι «ντόπιοι συνεργάτες της Τρόικας» και όχι τόσο η Τρόικα που δεν ήταν άλλωστε και σχετική με τα Ελληνικά πράγματα. Εγώ λοιπόν θα μιλήσω συγκεκριμένα, με τον κίνδυνο να υποστώ πολιτικές επιθέσεις γι’ αυτά που θα πω. Οι ντόπιοι συνεργάτες της Τρόικας έπαιξαν πολύ σκοτεινό ρόλο και θα πρέπει να αναζητηθούν. Που;
Στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο αφού δεν γνωρίζουμε καν τους μετόχους. Εκεί παίχτηκε και το απαράδεκτο κερδοσκοπικό παιχνίδι με το Τ3 – Τ10, προπομπό των όσων θα ακολουθούσαν.
Δεύτερον, πρέπει να αναζητηθούν στους συμβούλους, κρυφούς και φανερούς, του ΣΕΒ. Κάποιοι καθηγητές, κάποιοι Ακαδημαϊκοί, είχα κάνει μάλιστα και μία αναφορά στον ΙΟΒΕ και τον κύριο Στουρνάρα που ενόχλησε. Τους οποίους φωτογράφισα στην βουλή ως συνεργάτες της Τρόικας αλλά ακόμα δεν το έχουν διαψεύσει.
Τρίτον, ας ψάξουν να τους βρουν και στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται.
Άλλωστε εγώ την κριτική μου την κάνω δημόσια πάνω στις δημόσιες τους ανακοινώσεις. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μιλούν με την Τρόικα. Το θέμα μου λοιπόν είναι να μας αποκαλύψουν και τι λένε. Εκεί είναι το ζητούμενο. Η Τρόικα δεν είναι πλέον κάποιος συμβουλευτικός μηχανισμός αλλά συγκυβερνά. Άρα είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, ειδικά στους πολιτικούς αρχηγούς. Ακόμα ξέρετε, έχουμε δημοκρατία, εκτός και εάν αυτή έχει επίσης καταργηθεί σε κάποιες τέτοιες συναντήσεις.
Αυτές οι συμπεριφορές όμως ξέρετε φανερώνουν και Φόβο. Ναι, αυτός ο φόβος είναι πλέον φανερός και τον διαπίστωσα και στην συνάντηση μου με τον πρωθυπουργό όταν τα πρώτα του λόγια ήταν «Εγώ δεν είμαι δοσίλογος και σταμάτα να μιλάς για Γουδή»! Πριν προλάβω καλά καλά να καθίσω και βέβαια να μιλήσω. Οπότε του απαντώ ότι εγώ δεν πρόλαβα βέβαια να τον χαρακτηρίσω «δοσίλογο» ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ούτε έχω αναφέρει για Γουδή. «Άλλοι κύριε πρωθυπουργέ άνοιξαν την κουβέντα για το Γουδή. Δικοί σας, όπως ο κυριος Κακλαμάνης που το είχε πει πρώτος και το διέψευσε, ο κύριος Λοβέρδος ή ο κύριος Καρατζαφέρης που τον έχετε προνομιακό συνομιλητή»! Εγώ βέβαια του έχω πει ότι εάν προχωρήσει στο σχέδιο «Εύρηκα», την εκχώρηση δηλαδή της Εθνικής περιουσίας σε μία εταιρεία στο Λουξεμβούργο για να την διαχειριστεί, τότε αυτό ισοδυναμεί με Εθνική προδοσία. Εάν δεν είναι Εθνική προδοσία τότε τι είναι; Ερώτημα έθεσα.
Αυτό όμως είναι που με παρακίνησε εκείνο το βράδυ να μιλήσω για «ομερτά». Γιατί ανοίγεις το θέμα «Γουδή» χωρίς να το αναφέρω; Σε ενοχλεί «αισθητικά» ή μήπως σε φοβίζει; Και αφού είσαι «καθαρός» όπως λες, γιατί φοβάσαι; Εγώ λοιπόν έχω καταλήξει πως όλη αυτή η αλληλουχία των γεγονότων δεν οφείλεται σε συγκυρία. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε σχεδιασμός. Και αν το θέλετε, εγώ δεν θα κάνω δίκη προθέσεων, δεν είμαι δικαστής για να πω ότι ήταν προδοτικός για την χώρα σχεδιασμός, τα αποτελέσματα όμως είναι εγκληματικά! Και είναι πλέον πρόδηλο ότι αυτός ο σχεδιασμός έγινε ερήμην του Ελληνικού λαού, έγινε μέσα σε κλειστά γραφεία και μυστικές συναντήσεις και ανακοινώθηκε στον λαό εκ των υστέρων.
Ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός;
Πρώτον: Με τον κύριο Στρως Καν είχαν συμφωνήσει την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ πολύ πιο πριν. Όταν λοιπόν καλούσε τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, μας το απέκρυψε, δεν μας είπε κουβέντα. Παρά μας μιλούσε για το πρόβλημα της «διαφθοράς»! Ποια διαφθορά; Όχι βέβαια την διαπλοκή της πολιτικής με την επιχειρηματική και την μηντιακή εξουσία αλλά για την μικροδιαφθορά εντοπιζοντας την στον διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο. Όχι πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και βέβαια υπάρχει αλλά δεν ξεκινάς από εκεί, ξεκινάς από το κεφάλι. Τότε λοιπόν του έβαλα το θέμα ότι τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν άδεια και έκανε ότι δεν άκουσε. Τον ρόλο των μεγάλων καναλιών άλλωστε τον είδαμε περίτρανα πριν το μνημόνιο.
Δεύτερον: Γυρνάς και λες δεξιά και αριστερά σε όλον τον πλανήτη ότι η χώρα είναι Τιτανικός, ενώ ήθελες να δανειστείς! Μαθαίνουμε λοιπόν εκ των υστέρων ότι τοποθετούσε σε δύο κομβικής σημασίας οργανισμούς, τον οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους και την Εθνική στατιστική υπηρεσία δύο ανθρώπους, ο ένας της Goldman Sachs και ο άλλος του Διεθνούς νομισματικού ταμείου! Είναι συγκυρίες όλα αυτά;
Η υποτιμητική κερδοσκοπία στην ΤτΕ έπαιζε για μέρες. Ο υπάλληλος του ΔΝΤ αποφάσισε ερήμην του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ να αυξήσει κατά 2 μονάδες το έλλειμμα, προκειμένου η Ελλάδα να είναι η πρώτη ελλειμματική χώρα στην Ευρωζώνη και να υποστεί αυτό που υπέστει. Συγκυρία;
Τρίτον: Έρχεται στην βουλη το μνημόνιο. Οι περισσότεροι βουλευτές που το ψήφισαν, δεν ήξεραν καν τι ψήφισαν! Δεν το είχαν διαβάσει! Την επόμενη μέρα λοιπόν είχαμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τον Παπακωνσταντίνου να παίρνει δικαιώματα υπογραφής συμβάσεων ερήμην του κοινοβουλίου. Συγκυρία και αυτό;
Τέταρτον και κυριότερο: Ακόμα δεν έχουν φέρει στην βουλή προς ψήφιση την δανειακή σύμβαση και δεν μιλά κανείς γι’ αυτό! Μα εκεί είναι όλες οι δεσμεύσεις, εκεί υπάρχει η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας! Και όλοι σιωπούν Ε, λοιπόν εάν αυτό δεν είναι «ομερτά», τότε τι είναι; Και δεν έχει βγει ούτε ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζουν να ρωτήσει: «Βρε παιδιά, που είναι η δανειακή σύμβαση; Τι ψηφίζουμε;». Συγκυρία και αυτό;
Πέμπτον: Οι επιστολές. Τις ζήτησα επανειλημμένα για να δούμε σε τι έχουν δεσμευθεί. Δεν κοινοποιήθηκαν.
Έκτον: Οι «απόρρητες δαπάνες». Την στιγμή που όλοι περικόπτουν, έχουμε 300% αύξηση στις απόρρητες δαπάνες! Με ανυπόγραφες εντολές, όλα σε συγκεκριμένες περιόδους! Όλα συμπτωματικά πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις! Μα τι γίνεται, 80 εκ. Ευρώ σε περίοδο κρίσης και περικοπών με απανωτές ανυπόγραφες εντολές σε κρίσιμες για την κυβέρνηση συγκυρίες; Εγώ δεν θα ρωτήσω που πάνε αυτά τα λεφτά γιατί είναι απόρρητα. Μα πήγαν όντως σε Εθνικές ανάγκες; Γιατί εγώ καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: Ότι εμείς αγοράσαμε πολύ ακριβά τον Στρως Καν και οι άλλοι πολύ φτηνά την καμαριέρα! Εγώ όμως έχω καταθέσει αυτά τα χαρτιά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Και απαιτείται εξήγηση.
Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Είχα κοντραριστεί σκληρά τον καλοκαίρι με τον υπουργό λέγοντας του ότι μπορεί να αγοράσει την τράπεζα του Λαυρεντιάδη για 1 Ευρώ, γιατί τόσο είναι η αξία της. Εδώ λοιπόν έχουμε αποδεδειγμένα υπόθεση υπεξαίρεσης, υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Που έδωσε τα δάνεια ο κύριος Λαυρεντιάδης; Ποιοι τα πήραν, ποιες επιχειρήσεις; Που είναι τώρα αυτά τα λεφτά; Είναι δυνατόν να μην έχει ασκηθεί δίωξη στον κύριο Λαυρεντιάδη; Μάλλον έχουν άλλη αντιμετώπιση οι φίλοι της κυβέρνησης και της πολιτικής εξουσίας από τους απλούς πολίτες που για πολύ λιγότερα καταλήγουν στην φυλακή.
Περιμένω λοιπόν να δω από τον δικαστικό κλάδο κάποιες πρωτοβουλίες διότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Η παρέμβαση του προέδρου του Εφετείου στο Αγρίνιο, ο κύριος Πεπόνης που αρνήθηκε να βάλει την υπόθεση της Proton Bank στο αρχείο.
Έγκλημα το κούρεμα, υπάρχει διαφορετική λύση με ιστορικό δεδικασμένο.
Όταν ξεκίνησε η περιπέτεια το χρέος ήταν στο 110 – 120% του ΑΕΠ. Η διόγκωση του έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με την υπαγωγή στο ΔΝΤ. Αυτό εκτίναξε το χρέος, σε ενυπόθηκα μάλιστα δάνεια σε αντίθεση με το χρέος που προϋπήρχε. Οπότε και το κούρεμα να γίνει, οι τράπεζες θα ζητήσουν πολύ μεγαλύτερα επιτόκια. Η απώλεια λοιπόν διαπραγμάτευσης που γίνεται μάλιστα ερήμην της Ελλάδας, θα οδηγήσει την διόγκωση του χρέους στις τάξεις του 170%. Ακόμα και να μειωθούν τα τοκοχρεωλύσια δεν θα πέσουν κάτω από τα 15 δις ετησίως. Μπορεί μία οικονομία που βρίσκεται επί 4 χρονιές σε ύφεση (μόνο στην κατοχή είχαμε τέτοια περίοδο ύφεσης) να πληρώνει τέτοια ποσά;
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Είναι μονόδρομος. Αφού η λύση που θα φέρετε θα είναι περιορισμένη στο σύνολο του χρέους. Και δεν με νοιάζει για τις τράπεζες αυτές καθ’ αυτές, αλλά για την πιστωτική ασφυξία που θα προκληθεί. Όπου δεν θα μπορεί να χρηματοδοτείται η επιχείρηση ούτε με ένα χιλιάρικο, άρα ξεχνάμε την όποια σκέψη για ανάπτυξη. Εκεί όμως που στρέφω το ενδιαφέρον μου, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν θα είναι σε θέση ούτε να καταβάλλον τις συντάξεις. Αυτό θα επιτείνει την ύφεση, θα είναι αφορμή για νέα, σκληρότερα μέτρα που θα μετατρέψουν την κοινωνία σε πραγματική κόλαση. Τους προειδοποίησα άλλωστε ότι η λύση που θα υπογράψετε θα είναι καταστροφική. Όχι μόνο για την χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ακόμα και αν περάσει από τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις που θα απειλήσουν το ίδιο το Ευρώ.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η ανάπτυξη. Προτείνετε λοιπόν ένα μορατόριουμ, ένα πάγωμα πληρωμής δανείων και τόκων μέχρι να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη και μετά να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Είναι μονόδρομος αυτή η λύση και πρέπει να την απαιτήσουν αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η συνταγή απέτυχε. Πρέπει λοιπόν να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες ώστε να επιτευχθεί το «πάγωμα». Ξέρετε τι μου απάντησαν; Ότι αυτό δεν γίνεται γιατί θα είναι πιστωτικό γεγονός!! Ποιο; Το εθελοντικό μορατόριουμ! Δεν θα είναι δηλαδή πιστωτικό γεγονός ένα κούρεμα της τάξης του 60% και θα είναι το μορατόριουμ… Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν διαπραγματεύονται καν. Παρακολουθούν απαθείς και περιμένουν την λύση.
Το μεταπολεμικό «κούρεμα» της Γερμανίας αποτελεί ένα ιστορικό δεδομένο. Μετά τον πόλεμο λοιπόν, το 1953 η Γερμανία είχε ένα τεράστιο χρέος το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Τι έγινε; 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (!) δέχτηκε εθελοντικά μείωση χρέους κατά 50% και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης! Δηλαδή εάν η χώρα είναι σε ύφεση δεν πληρώνει. Εάν είναι σε ανάπτυξη, θα πληρώνει.  Οι Έλληνες λοιπόν βοήθησαν την Γερμανία για να ανακάμψει χαρίζοντας της το 50% του χρέους, όχι με μνημόνια επιτροπείες κλπ αλλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα!
Στις συναντήσεις μου λοιπόν με την Γερμανική Αριστερά αποδέχτηκαν το επιχείρημα και μάλιστα ενημέρωσαν την Μέρκελ θέτοντας επί τάπητος την αδικία με γνώμονα το 1953. «Δεν έχει νόημα να πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος τους Γερμανούς τραπεζίτες, γιατί αυτό στην ουσία γίνεται».
Ο Σημίτης έκανε καταστροφική πολιτική. Στην ουσία εκεί εκτινάχθηκε το χρέος διότι όταν έχεις ανάπτυξη αλλά το χρέος επί του ΑΕΠ αντί να μειωθεί παραμένει σταθερό, πρακτικά αυξάνεται. Εκεί πρέπει να ψάξουμε την δεύτερη αιτία αύξησης του χρέους πέραν της τελευταίας διετίας αφού δεν επιτρέπεται μετά από τόσα χρόνια συνεχούς «ανάπτυξης» το χρέος πρακτικά να αυξάνεται. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;
Πολιτική και λύσεις. Ευρώ και Γερμανία:
Δεν έχω ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν παριστάνω τον μεσσία, χορτάσαμε από μεσσίες. Είμαστε σε ένα καζάνι που βράζει και θέλει αγώνα για να βγούμε. Πρέπει να επιδιώξουμε όμως λύση αξιοπρέπειας. Δεν επιτρέπεται η λύσεις που ακολουθούμε να βάζουν στην ουσία τα παιδιά μας σκλάβους στο σκλαβοπάζαρο, διεθνές και Ευρωπαϊκό. Για να γίνω σαφής: Ή θα μείνουμε στον δρόμο της υποτέλειας, οικονομικής, κοινωνικής αλλά και γεωστρατηγικής (μην το ξεχνάμε αυτό) ή θα αντισταθούμε. Πως; Αυτή την στιγμή έχουμε ένα υπερόπλο στα χέρια μας. Είμαστε χώρα της Ευρωζώνης. Ένας κρίκος της αλυσίδας. Εάν σπάσει αυτός ο κρίκος, σπάει όλη η αλυσίδα. Και το σπάσιμο της Ευρωζώνης,  το σπάσιμο του Ευρώ θα αποτελέσει μία αρνητική εξέλιξη κυρίως για την Γερμανία. Χρειάζεται λοιπόν η δόμηση μίας ευρύτερης συμμαχίας εντός ευρωζώνης κυρίως με τις χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση ώστε η δράση να γίνει συντεταγμένα. Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δρα ως εντολοδόχος της Μέρκελ. Έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ότι «εάν δεν ψηφίσετε, δεν θα πάμε στην διαπραγμάτευση»! Μα αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουν! Και που πήγαν, τι κατάφεραν;
Αυτό λοιπόν που είπε ο Βενιζέλος ως απειλή, ήταν στην πραγματικότητα η λύση! Εάν δεν πήγαιναν τι θα γινόταν; Θα έπαιρνε η Μέρκελ τηλέφωνο και θα τους ζητούσε να κάτσουν μαζί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση διότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα. Το χρέος μας είναι λιγότερο από το 3% της Ευρωζώνης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η Ιταλία που έρχεται. Το χρέος της Ελλάδας ολόκληρο, είναι οι δανειακές υποχρεώσεις της Ιταλίας για ένα εξάμηνο!
Ευρώ – Δραχμή.
Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση αυτή είναι πραγματικά χωρίς νόημα. Σκοπός του νομίσματος είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και η υγιείς ανάπτυξη της οικονομίας. Εάν με ρωτούσες «Ήταν σωστό που μπήκαμε στο Ευρώ»; Θα σου απαντούσα πως «Εκχωρήσαμε πάρα πολλά για να μπούμε και λάβαμε εντέλει πολύ λίγα». Τώρα όμως στην ερώτηση για το εάν πρέπει να βγούμε, σου απαντώ ότι αυτό δεν αποτελεί λύση. Είναι λύση απελπισίας.
Τι πρέπει να κάνουμε; Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα δικαιώματα που έχουμε ως μέλος της Ευρωζώνης, με νωπή πάντα λαϊκή εντολή για αποφασιστική διαπραγμάτευση. Δεν θα απεμπολήσουμε τώρα αυτά τα δικαιώματα όταν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Και το κύριο επιχείρημα είναι ακριβώς αυτό: Διότι στα χέρια σου έχεις όλο το οικοδόμημα. Εάν οι Γερμανοί δεν θα είχαν πρόβλημα με την έξοδο μας να είστε σίγουροι ότι θα μας είχαν βγάλει ήδη εκτός, μετά από όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Νομίζετε ότι από αλληλεγγύη μας κρατάν;
Η Γερμανία ξέρετε γιατί θα έχει πρόβλημα εάν καταρρεύσουμε; Διότι την επομένη θα πρέπει να βάλει 4 ή 5 φορές το ποσό που θα έβαζε στο EFSF για να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα ακολουθήσει σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Και η επίθεση αυτή θα γίνει ακαριαία, διότι οι αγορές είναι σαν την αγέλη που χυμά στα αδύναμα μέλη του κοπαδιού. Σε μία τέτοια εξέλιξη λοιπόν, θεωρώ ότι η Γερμανία θα ήταν αυτή που θα έφευγε από το Ευρώ, ακριβώς για να μην αναγκαστεί να πληρώσει τέτοια ποσά για την στήριξη του οικοδομήματος. Τότε το νέο Μάρκο που θα δημιουργούσε, θα ήταν πρώτος πόλος επενδυτικής έλξης με αποτέλεσμα να γίνει πανίσχυρο. Αυτόματα οι εξαγωγές της Γερμανίας που είναι και ο μοχλός ανάπτυξης της θα μειωνόντουσαν αφού θα έχανε την ανταγωνιστικότητα της λόγω της υπερτίμησης του νομίσματος. Το 70% των εξαγωγών της Γερμανίας είναι στην Ευρωζώνη!
Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλώς η έξοδος από το μνημόνιο αλλά η επόμενη μέρα. Πρέπει όντως να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα αφού όποιος γνωρίζει βασικές αρχές της οικονομίας ξέρει πως μόνο με τα πρωτογενή πλεονάσματα μπορείς να σταθείς ως οικονομία. Εδώ λοιπόν είναι ο πυρήνας της δικής μας σκέψης. Αντί να τα παίρνεις από τους μικρομεσαίους και τους αδύναμους ενώ αφήνεις στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες χώρες που υποτίθεται δεν έχουν και πρόβλημα, είναι ήδη σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για να φορολογηθούν τα κεφάλαια των πολιτών τους! Όταν έθεσα συγκεκριμένα το θέμα στον Βενιζέλο, μου απήντησε αόριστα και αντί να δώσει την λίστα των καταθετών από το περιβόητο CD, παρουσίασε την λίστα των μεγαλοοφειλετών στην Ελλάδα! Τελείως διαφορετικό πράγμα που μάλιστα το είδαμε ως «ματάκηδες» στην βουλή. Εδώ λοιπόν υπάρχει μία σοβαρή διαφορά:
Οι άνθρωποι με λεφτά στην Ελβετία, έχουν φοροδιαφύγει και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Η λίστα που μας παρουσίασε αφορά βεβαιωμένες οφειλές που είναι δουλειά του κράτους να τις εισπράξει. Μάλιστα, μας απαγόρευσε να κοινοποιήσουμε τα ονόματα για να μην υπάρχει «ανθρωποφαγία»! Μα αυτοί που μας λένε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, τους νοιάζει η «ανθρωποφαγία»; Και βέβαια είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε σε πόλεμο με τα λαμόγια! Με αυτούς που πλούτισαν εις βάρος της χώρας! Με αυτούς που έβγαζαν τις βαλίτσες στην Ελβετία.
Προσέξτε: Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την ανάπτυξη, με την επιχειρηματικότητα, με το υγιές κέρδος. Με την αισχροκέρδεια έχω πρόβλημα, με την ατιμία έχω πρόβλημα, με την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή έχω πρόβλημα, με τα λαμόγια που ασκούν πίεση στην πολιτική εξουσία μέσω της οικονομικής τους ισχύος και παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις έχω πρόβλημα, με το ότι σήμερα δεν υπάρχουν «Deals» παρά μονάχα σε έναν στενό κύκλο επιχειρηματιών σε όλη την χωρα, Για να γίνουν σήμερα επενδύσεις πρέπει να περάσουν από το παραμάγαζο του Μαξίμου το οποίο το ελέγχουν δύο τρία άτομα, τέσσερις επιχειρηματικές οικογένειες στην χώρα. Με τους νταβατζήδες έχω πρόβλημα. Με τους νταβατζήδες οι οποίοι έχουν κάτσει στο σβέρκο μας 25 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα...