Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διαπόμπευση Παπανδρέου

       Η κοινή μοίρα σχεδόν όλων των δοσίλογων! τους διατάζουν τους απειλούν και όταν πάρουν ότι θέλουν από αυτούς, τους γκρεμίζουν, τους ξεφτιλίζουν και τους πετούν.
       Όλη η στεναχώρια, η πείνα, οι αυτοκτονίες και η δυστυχία του λαού θα πέσει στα κεφάλια τους και θα τους φάει. 
Μ.Α.  
πηγή:harryklynn
Διαπόμπευση Παπανδρέου

Η ατιμωτική αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία σηματοδότησε την έναρξη του διασυρμού του όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που συνιστά μοιραίο πλήγμα στις φιλοδοξίες του για διεθνή καριέρα σε κάποιο οργανισμό, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που παρείχε, εξαθλιώνοντας τους Έλληνες, καταλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε υποτελές προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρ­χία.
Στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν οι φωνές στελεχών –και δη υπουργών– που απαιτούν την έναρξη των διαδικασιών καθαίρεσής του από την προεδρία του κόμματος, ώστε να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του στις εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– ως υποψήφιου… πρωθυπουργού εκ νέου!
Εκείνοι, όμως, που τον διαπομπεύουν ανελέητα διεθνώς είναι…

οι Γάλλοι, που αισθάνονται «ριγμένοι» από τη διακυβέρνησή του.

«Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας προδότης» (!) ήταν, για παράδειγμα, ο τίτλος κύριου άρθρου στο προσκείμενο στον Σαρκοζί γαλλικό περιοδικό Le Point. «Η προδοσία της Αθήνας – Πισώπλατο χτύπημα» τιτλοφορούσε το περιοδικό τη σχετική ανάλυσή του.
Βαθύτατα περιφρονητικά του φέρθηκε και η φιλοσοσιαλιστική γαλλική εφημερίδαLibération. «Παπανδρέου ο Γ’, επονομαζόμενος “ο Μικρός”» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος δισέλιδης ανάλυσής της.
Μέχρι και η γερμανική Süddeutsche Zeitung, η οποία πρόσκειται φίλα προς τη Σοσιαλδημοκρατία, είχε βάλει νωρίτερα ένα δηλητηριώδη σχετικό τίτλο στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Αναξιοπρεπής στο προτεκτοράτο της Ευρώπης»…
Παραμύθια περί… πραξικοπήματος!
Πολύ πιο σοβαρή είναι, όμως, η προ δεκαημέρου αποκάλυψη της Libération, ότι ο Γ. Παπανδρέου, όταν κλήθηκε από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στις Κάννες, φέρθηκε ως απερίγραπτος πολιτικός απατεώνας: Για να δικαιολογηθεί, τους είπε ότι προκήρυξε το δημοψήφισμα προκειμένου να αποτρέψει την εκδήλωση… στρατιωτικού πραξικοπήματος!
«Ούτε η Άνγκελα Μέρκελ ούτε ο Νικολά Σαρκοζί ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ούτε οι άλλοι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι που ήταν παρόντες σε αυτό το δείπνο πίστεψαν τον Γ. Παπανδρέου έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Μόνο εκνευρισμένοι αναστεναγμοί υποδέχτηκαν αυτά τα λόγια του», σημειώνει ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στις Κάννες.
Διαβάστε περισσότερα...

H ομερτά της σιωπής

       Τόσο δύσκολο είναι για ένα δημοσιογράφο να βρει τα στοιχεία και να μην παριστάνει τον έκπληκτο κάθε φορά που ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ ή του ΣΥΝ διαψεύδει τους συκοφάντες βολευτές του μνημονίου (Κ. Μητσοτάκη, Βορίδη, Γερουλάνο κα) ότι η δόση πάει σε μισθούς και συντάξει;
       Δείτε τα στοιχεία για την 6η δόση και την απάτη του εκβιασμού! μας εκβιάζουν με τα λεφτά που μας δίνουν να τους πληρώσουμε τα κουρελόχαρτα που κρατάνε για να μην τα χάσουν, με νέα δάνεια ενυπόθηκα και πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο!! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:anti-ntp
H ομερτά της σιωπής

Γιατί τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται που θα πάνε τα χρήματα που θα χρεωθούμε ήτοι 8 Δις € με την 6η δόση και τα οποία θα καταλήξουν στις τσέπες...

της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ πάλι κατά μεγάλο ποσοστό ήτοι 6.800.000€. 

Γιατί ο κ. Υπουργός Οικονομικών μεταθέτει την ευθύνη στο ΣΑΜΑΡΑ ότι δεν μας δίνουν τα χρήματα και αποκρύπτει ότι ουδέποτε θα τα χρησιμοποιήσουμε εμείς αφού ήδη είναι προσχεδιασμένο και προσυμφωνημένο ότι το δάνειο που μας δίνουν θα το ξαναπάρουν πίσω γι’ αυτά που τους χρωστάμε σε τόκους μια και από τα 110 δις μόνο 80 μας έδωσαν αυτό το διάστημα και τα υπόλοιπα είναι τόκοι που μας χρέωσαν για να μας σώσουν…… 

Γιατί αποκρύπτουν - ότι στα ταμεία δεν είχαν αφήσει ούτε σεντς - αντίθετα με το λεφτά υπάρχουν και με το σταγονόμετρο μας δίνουν ρευστότητα η ΕΥΡΩΠΗ για να μας αναγκάσουν να απολύσουμε τους υπεράριθμους . 

Πιο συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα λήγουν τρία ομόλογα, τα οποία πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα: ένα του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 19 Δεκεμβρίου, ένα των 980 εκατομμυρίων στις 22 Δεκεμβρίου και ένα των 4,6 δισεκατομμυρίων στις 29 Δεκεμβρίου. Σύνολο, 6,8 δισεκατομμύρια.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ 600.000 ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΣΘΟ ,ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

ΑΠΟ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΓΟΡΑ. 

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΕΞΟΥΝ… 

Όλα είναι από τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010 ,θεατρική παράσταση με θίασο αυτούς που προβάλλονται ως κρατούντες αφού με την υπογραφή του μνημονίου όλοι τους σταμάτησαν να είναι Κυβερνήτες και έγιναν κομπάρσοι για να κυβερνά η ΤΡΟΪΚΑ .
«Νήφε και μέμνησο απιστείν.ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ» 29-11-2011 
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΜΟΝΟ 5 ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


πηγή:anti-ntp
Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΜΟΝΟ 5 ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ -ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (ΔΗΛΑΔΗ .... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΤΣΗ ΠΧ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 3 ΔΙΣ 380 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ - ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ 7 ΟΙΚΕΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ. ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕ 25!!!

1 Σπύρος Λάτσης & Οικογένεια 3.380 Ελλάδα
2 Τζον Πολ ΝτεΤζόρια 2.702 ΗΠΑ
3 Οικογένεια Χασιώτη 2.027 ΗΠΑ

4 Άλκης Δαυίδ 1.543 Ην. Βασίλειο

5 Μάικ Λαζαρίδης 1.486 Καναδάς
6 Τζορτ Π. Μίτσελ 1.351 ΗΠΑ
6 Πίτερ Τζ. Πίτερσον 1.351 ΗΠΑ
8 Μάικλ Ζαχαρής 1.283 ΗΠΑ
9 Τζιμ Ντάβλης & Οικογένεια 1.216 ΗΠΑ
10 Τζον Α. Κατσιματίδης 1.148 ΗΠΑ
11 Τζορτζ Λ. Αργυρός 1.081 ΗΠΑ
11 Άρθουρ Σ. Δημουλάς 1.081 ΗΠΑ
13 Οικογένεια Νιάρχου 850 Γαλλία
14 Στέλιος Χατζηιωάννου & Οικογένεια 823 Ην. Βασίλειο
15 Ντιν Μητρόπουλος 810 ΗΠΑ
16 Άλεξ Τζ. Σπανός & Οικογένεια 743 ΗΠΑ
17 Κον Μακρής 742 Αυστραλία
18 Τζον Χριστοδούλου 733 Ην. Βασίλειο
19 Κρις Λαζάρη 728 Ην. Βασίλειο
20 Μιχαήλ Λεμός 680 Ην. Βασίλειο
21 Τζον Π. Κάλαμος 676 ΗΠΑ
22 Οικογένειες Κανελλόπουλου & Παπαλεξόπουλου Ελλάδα
23 Τζορτζ Ανδρέας 642 ΗΠΑ
24 Οικογένεια Βαρδινογιάννη 636 Ελλάδα
25 Γιώργος Μπεχράκης 625 ΗΠΑ
26 Ευστάθιος (Στιβ) Βαλιώτης 540 ΗΠΑ
27 Σαμ & Βαν Κόλιας 508 Καναδάς
28 Ανδρέας Αποστολόπουλος 507 Καναδάς
29 Τζον Παπατζόν 473 ΗΠΑ
30 Ανδρέας Παναγιώτου 451 Ην. Βασίλειο
31 Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης 450 Κύπρος
32 Τζον Παγιαύλας 439 ΗΠΑ
33 Αθηνά Ρουσσέλ Ωνάση 417 Βραζιλία/Βέλγιο
34 Οικογένεια Πασπάλη 416 Αυστραλία
35 Τζορτζ Σακελλάρης 405 ΗΠΑ
36 Οικογένεια Λανίτη 400 Κύπρος
37 Κέρι Μαρμάνης 396 Αυστραλία
38 Τεντ Λεονσίς 378 ΗΠΑ
39 Άντονι Γκριν & Οικογένεια 367 Ην. Βασίλειο
40 Δρ. Ρόι Βάγγελος 361 ΗΠΑ
41 Οικογένεια Κωστόπουλου 358 Ελλάδα
42 Άντζελο Τσακόπουλος 356 ΗΠΑ
43 Οικογένεια Στασινόπουλου 352 Ελλάδα
44 Σερ Τζον Ζοχώνης 344 Ην. Βασίλειο
45 Νίκολας & Κρίστιαν Κάντι 338 Ην. Βασίλειο
46 Τεό Καρίδης 334 Αυστραλία
47 Οικογένεια Σταμούλη 329 Αυστραλία
48 Πίτερ Άγγελος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Χατσόπουλος 304 ΗΠΑ
48 Τζορτζ Μάρκους 304 ΗΠΑ
48 Τζον Ράνγκος 304 ΗΠΑ


ΠΗΓΉ λίστας: www.hellasnews-agency.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη της Μίκα Ιατρίδη στα ελαιοτριβεία της Ψίνθου και Καλυθιών

Επίσκεψη της Μίκα Ιατρίδη στα ελαιοτριβεία της Ψίνθου και Καλυθιών

Τα ελαιοτριβεία των Καλυθιών και της Ψίνθου επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, όπου και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τη διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής του ελαιολάδου καθώς επίσης και από τους παραγωγούς για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.
Η κα Ιατρίδη, αφού διαπίστωσε τις δυνατότητες που παρέχουν οι εγκαταστάσεις των ελαιοτριβείων τόνισε χαρακτηριστικά ότι η

 στροφή προς τον πρωτογενή τομέα παραγωγής είναι απαραίτητη και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, πολύ περισσότερο όταν η καλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή ελαιολάδου καθώς και άλλων προϊόντων ελιάς, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και των νησιών μας έναντι των υπόλοιπων ανταγωνιστριών χωρών παραγωγής ελαιολάδου. 

Διαβάστε περισσότερα...

«Ζήτημα τιμής» λέει και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία

       Πύρινοι λόγοι με πάθος, καυτοί! μιλούν οι ανήθικοι για ηθική, για τιμιότητα οι κλέφτες μιλούν, και για πατριωτισμό οι προδότες, καραδοκούν.
       Κάνουν με λόγια την τρίχα τριχιά και ψαρεύουν μέσα σε θολά νερά.
       Γιατί προσπαθούν με λόγια πολλά ο λαός να πεισθεί, όταν είναι αρκετό να μιλήσει η πράξη και η στάση ζωής;
       Η αλήθεια είναι μια, και δεν έχει πολλές εκδοχές, δεν την φτιάχνουν τα λόγια, δεν την σκιάζουν σκιές.
       Αντέχει στο χρόνο, το ψέμα νικά και στη καρδιά μαγικά περνάει, και όχι μέσα από τα αυτιά.
       Δεν έχει ανάγκη από νόμους, επιτροπές, πρακτικά, στο φως να βγει, γιατί αναδύεται από του καθενός μας το βίο, τις πράξεις, και την ψυχή.
       Και όταν κάποιες φορές με δόλιο τρόπο, το ψέμα την νικά, είναι ζήτημα χρόνου να κερδίσει ξανά.
       Κιχ δεν άκουσα για την ξεφτίλα της λίστας των μεγάλο οφειλετών του υπουργείου  οικονομικών, που κατόπιν πιέσεων, επετράπη στους βουλευτές να αναγνώσουν παρουσία επιτροπής της βουλής! χωρίς να κρατήσουν σημειώσεις και εφόσον υπέγραψαν ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν!!!
       Η δημοκρατία και η διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο!
       Λέγεται, ότι μεταξύ των άλλων υπήρχε και το όνομα του πεθερού του βουλευτή κ Σηφουνάκη με οφειλή 6 εκατ !! που όμως δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύσθηκε. Αλλά τι σημασία έχει να ξέρουμε εμείς αφού ξέρουν οι αντιπρόσωποι μας.
Μάκης Αρμενιάκος   

πηγή:news.in.gr
«Ζήτημα τιμής» λέει και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των καταθέσεων στην Ελβετία
Αθήνα
Τη διερεύνηση της καταγγελίας για τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία ζητεί ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχ.Καρχιμάκης, λέγοντας πως «είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προειδοποίησε με αγωγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή», ενώ ο Ευ.Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως ό,τι στοιχεία προκύψουν θα διαβιβαστούν στη Βουλή. Σχολιάστε...

«Έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον Φ.Πετσάλνικο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, αλλά χρονοτριβεί και υποστηρίζει ότι δεν το επιτρέπει η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας: «Αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες, τελειώσαμε. Πρέπει να καθαρίσει ο τόπος, πρέπει να αντιδράσουμε».
Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγ.Αργύρης δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα τα στείλει σε ηλεκτρονική μορφή και θα τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Ο κ. Γιακουμάτος μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα υπέβαλαν αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με όσα έχει υποστηρίξει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, για Έλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Σε συνέντευξη του στο Mega, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική γιατί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,Μιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτακτικό να υπάρξει, πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί, υποβολή ειδικού αιτήματος προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της χώρας αυτής».
«Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο» επισημαίνει.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, σε γραπτή δήλωση του, τονίζει ότι στο πλαίσιο των πληροφοριών που συλλέγει και επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε υποχρέωση υποβολής δήλωσης ‘Πόθεν Έσχες».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία,  αυτά θα διαβιβαστούν, για μεν τα πολιτικά πρόσωπα στην Βουλή, για δε άλλες κατηγορίες προσώπων που υπόκεινται σε δήλωση «Πόθεν Έσχες» και δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, διά των οποίων   ασκείται μεγάλη επιρροή στην δημόσια ζωή,  στην αρμόδια Αρχή.
«Παραβιάζει συνεπώς ανοιχτές θύρες όποιος,  ίσως από συνήθεια,  ζητά να γίνει κάτι που τώρα, μετά από δεκαετίες, γίνεται» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο δωσιλογισμός ανυψώνεται σε «πατριωτισμό»

       Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!
       Παρά την ξύλινη, τυπική αριστερίστικη διάλεκτο (ιμπεριαλιστών τραπεζιτών και μαφιών του κεφαλαίου κτλ) προτιμώ την υπερβολικά σκληρή γλώσσα παρά τις καθοσπρεπικές γλυκανάλατες αγορεύσεις της τύφλας και του στραβωμού! 
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:resaltomag

Όταν ο δωσιλογισμός ανυψώνεται σε «πατριωτισμό»


Το «διάγγελμα» Καρατζαφέρη θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο σαν μαργαριτάρι γλοιώδους γελοιότητας, αλλά και σαν υστερία δωσιλογισμού. 
Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση-ανδρείκελο, σε μια κυβέρνηση που επέβαλαν, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, οι ευρω-δικτάτορες, σε μια κυβέρνηση των νέων αποικιοκρατών (οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι) και έχει το απύθμενο θράσος, αυτή η «ακροδεξιά» καρικατούρα, να μας παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού… 
Συμμετέχει σε αυτό το δικτατορικό, κυβερνητικό έκτρωμα των ευρω-ληστών και ευρω-δημίων που ισοπεδώνουν, ανελέητα και δολοφονικά, τον ελληνικό λαό και την εθνική υπόσταση της Ελλάδας, ΚΑΙ μας λέει ότι το κάνει για χάρη της … «σωτηρίας της πατρίδας»!!!!! 
Γλείφει, σαν σκύλος που δεν συγκρατεί τα σάλια του, τούς τροϊκανούς- διοικητές της κατοχής μας και τα αφεντικά τους (τραπεζικές μαφίες), και αυτή την άκρως αντιαισθητική, χυδαία και αηδιαστική «χειρονομία» του λακέ, τη βαπτίζει «πατριωτισμό»!!!! 

Σημείωση: Ο υμνητής της χούντας των συνταγματαρχών, τώρα υμνεί τη νέα χούντα των ευρω-δικτατόρων. Από την «εθνική χούντα», έφτασε στην «ευρωπαϊκή χούντα». 

Να, γιατί λέμε ότι ο φασισμός σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει σε «εθνική διάσταση», παρά μόνο σε «διεθνή διάσταση», στη «διάσταση» της Νέας Τάξης… 

Τα «ακροδεξιά» και «φασιστικά» κατάλοιπα μεταλλάσσονται σε λακέδες και κλόουν του νεοταξικού φασισμού: Αυτό για τον Καρατζαφέρη το είχαμε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του… 

Μια ενδεικτική συλλογική κειμένων για τον Καρατζαφέρη, τα οποία θα φρεσκάρουν τη μνήμη μας, βρίσκεται εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5975 

Σήμερα, θολώνει το «μυαλό» της ΛΟΓΙΚΗΣ και τεντώνει στο έπακρο τις χορδές του νευρικού συστήματος ο κυνισμός και ο φρενοβλαβής παραλογισμός αυτού του γλοιώδους σαλτιμπάγκου, ο οποίος, μέσα στον οίστρο της επαρμένης «ακροδεξιάς» ανοησίας του, εκτελεί τις εντολές των «νταβάδων» του με χοντροκοπιά λυσσώδη και χυδαιότητα αχαλίνωτη. 

Βλέπετε, τα «κενά» του εγκεφάλου αυτού του πολιτικού κλόουν έχουν φουσκώσει με όγκους «αέρα» από τις «τρόμπες» των ΜΜΕ. Πώς να μην πιστέψει ο «δεκανέας» ότι είναι «στρατηγός»; Πώς να μην ονειρεύεται ο «κλούβιος» ότι μπορεί και να του αναθέσουν, οι ευρω-δικτάτορες, τη διοίκηση της αποικίας- Ελλάς; 

Ας τον αφήσουμε να ονειρεύεται και ας κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας και τη νηφαλιότητα της πολιτικής σκέψης… 

Ο Καρατζαφέρης, μέσα στην έπαρση της μικρότητάς του και του γλοιώδους λακεδισμού του αποκαλύπτει, πιο κραυγαλέα και εντυπωσιακά, τη φαιά ουσία και φιλοσοφία του νεοταξικού ολοκληρωτισμού, του φασισμού των ευρω-συμμοριτών, καθώς και την ψυχολογία των δωσίλογων και ανδρεικέλων τους. 

Και πρώτα από όλα αποκαλύπτει το τι σημαίνει «πατριωτισμός» για το νεοταξικό φασισμό και τα ανδρείκελά τους. 

Σημαίνει: Η ολοκληρωτική υποταγή μας, η υποταγή μας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα και χωρίς αναστολές στους διεθνείς ληστές και δημίους μας. 

Στο «λεξικό» της Νέας Τάξης «πατριωτισμός» είναι η ολοκληρωτική ΑΛΩΣΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της πατρίδας, η μετατροπή της σε αποικία των τραπεζιτών και τοκογλύφων… 

Αυτόν τον «πατριωτισμό» υλοποιούσαν αυτά τα χρόνια τα ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα τον «προωθεί» πραξικοπηματικά και πιο ανοικτά το κατοχικό, συναινετικό σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Η επαρμένη χοντροκοπιά του Καρατζαφέρη και η παρωχημένη «ακροδεξιά» του «ψυχοσύνθεση» χρωματίζουν πιο έντονα και διαλαλούν πιο γλοιώδικα, αυτό που συντελείται από το σύνολο του καθεστώτος. 

Σαν ακροδεξιά καρικατούρα, ο Καρατζαφέρης, αποκαλύπτει πιο αστραφτερά και δωσίλογα παραληρηματικά αυτό που ζει η Ελλάδα: Την ολοκληρωτική καταστροφή της από τα κέντρα του ευρω-φασιμού και τα πολιτικά τους ανδρείκελα. 
Ο Καρατζαφέρης δίνει το μακάβριο στίγμα αυτού που υπάρχει, αυτού που βιώνουμε σπαρακτικά και αυτού που θα επακολουθήσει: Του ευρω-φασιστικού εφιάλτη, της άγριας και κτηνώδους ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ των ιμπεριαλιστών τραπεζιτών και μαφιών του κεφαλαίου… 

Αυτόν το φασιστικό εφιάλτη τον λένε «πατριωτισμό»!!!! 

Ο όλεθρος της καταστροφής μας είναι η … «εθνική σωτηρία» μας!!! 

Είναι καιρός να απαλλαγούμε από τέτοιους «πατριωτισμούς» και από τις «δημοκρατικές» αυταπάτες: Με το φασισμό και τα ανδρείκελά του δεν υπάρχει κανένα σημείο «δημοκρατικής» διαπραγμάτευσης και εκλογικού διακανονισμού… 

Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός: Ο ΔΡΟΜΟΣ. Ο Λόγος και η Πράξη του λαού στο δρόμο…
Διαβάστε περισσότερα...

Κ Βουτσάς: Θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες!


πηγή:logioshermes
Κ Βουτσάς: Θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες!

«Να είσαι θυμωμένος και όχι λυπημένος. Η λύπη δεν οδηγεί πουθενά, μόνο στην αυτοκτονία» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς αναφερόμενος στην κρίση, δίνοντας συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Φθάσαμε σε ένα κράτος που φορολογεί τους πολύτεκνους όταν στο εξωτερικό τους προστατεύουν. Θέλουν, ως φαίνεται, να εξαφανίσουν τους Έλληνες και έτσι χάνεται η.. ανθρωπιά» προσθέτει ο μεγάλος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι δίνει τη σύνταξή του σε άπορους: «Τη σύνταξή μου δεν την κρατώ, τη δίνω σε ανήμπορους. Όχι για άλλο λόγο, μα για να με μιμηθούν κι άλλοι».

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός αναφέρεται και στη νέα γενιά των ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από τη δική του γενιά: «Το επάγγελμα είναι φορτωμένο, σίγουρα είναι πολύ οι ηθοποιοί αλλά με τους νέους έχουν ανέβει τα πράγματα. Αυτοί που είναι να ξεχωρίσουν θα ξεχωρίσουν. Οι πρωταγωνιστές που λάμπουν είναι γύρω στους 16 και άλλες τόσες είναι οι πρωταγωνίστριες. Ε, αυτοί οι πρωταγωνιστές που υπάρχουν σήμερα είναι καλύτεροι από εμάς» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς και εξηγεί πως στην εποχή του πολλοί συγγραφείς έγραφαν το έργο πάνω στον ηθοποιό σε αντίθεση με σήμερα.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει το μυστικό της καθιέρωσης, το οποίο από την προσωπική του εμπειρία είναι «το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει, η διάρκεια σε καθιερώνει»
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

      Θα μπει το νερό στα αυλάκι ξανά, και θα φουσκώσει, και θα γίνει ποτάμι ορμητικό, ασυγκράτητο, που θα προσπεράσει όλα τα εμπόδια που θα βρει στο δρόμο του.
      Ευλογημένη ετούτη η γη και οι άνθρωποι που με μόχθο και αγάπη την καλλιεργούν, και έθρεψαν γενεές περήφανων ανθρώπων.
      "Τα χωράφια και τα μάτια σας! Να έχετε να φάτε εσείς και να βοηθήσετε και κανέναν φτωχό"Μοναχός  Παΐσιος Αγιορείτης.
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:anti-ntp
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
Anti-ntp:Επιτέλους. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ!
Πιάνουν την τσάπα και το τιμόνι του τρακτέρ και επιστρέφουν στην ελληνική γη για να κερδίσουν το ψωμί τους λόγω της κρίσης... Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, την τελευταία τριετία 38.000 πολίτες επέλεξαν λόγω συνθηκών το επάγγελμα του αγρότη αλλάζοντας την ανθρωπογεωγραφία του κλάδου και μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο επάγγελμα.
Έτσι, την ώρα που οι δείκτες της... ανεργίαςχτυπούν «κόκκινο», στην αγορά εργασίας του πρωτογενούς τομέα, παρατηρείται αύξηση.

Η τάση επιστροφής στην πρωτογενή παραγωγή επιβεβαιώνεται και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων. Στην κατανομή του εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των δικαιούχων είναι νέοι σε ηλικία αγρότες, ενώ στα αιτήματα για διανομή αγροτεμαχίων από τις 2.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέσα σε ένα μήνα, για ενοικίαση και αξιοποίηση κατάλληλης δημόσιας γης, η πλειονότητα αιτείται την κατανομή για έναρξη γεωργικής δραστηριότητας.
Αρκετοί είναι οι νέοι που επιλέγουν συνειδητά πλέον την ενασχόληση τους με τον αγροτικό τομέα. Η ηλικιακή ομάδα είναι πια από 15 - 44 ετών, ενώ οι περιφέρειες που έρχονται πρώτες είναι η Νοτίου Αιγαίου και η Κρήτης.
Η «τάση φυγής» από τα αστικά κέντρα που καταγράφεται, ενισχύθηκε και μέσα από μέτρα, όπως είναι η πριμοδότηση για την εγκατάσταση των νέων γεωργών, ενώ την επιστροφή στην ύπαιθρο, ευνόησαν επίσης η ενίσχυση του αγροτουρισμού, της μεταποίησης καθώς και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 29ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. Κ.Θ.ΛΕΡΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 29ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. Κ.Θ.ΛΕΡΟΥ


















ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΛΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ                                 719    ΣΤΑΥΡΟΙ
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ                                                                   324    ΣΤΑΥΡΟΙ
ΕΛΑΒΟΝ


ΓΚΟΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                                147   ΣΤΑΥΡΟΙ
ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                                                 92   ΣΤΑΥΡΟΙ
ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                     32   ΣΤΑΥΡΟΙ
ΜΠΟΖΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ                                                                        35  ΣΤΑΥΡΟΙ
ΑΚΥΡΑ                                                                                                        15
ΛΕΥΚΑ                                                                                                          3


Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ζεσταίνει τις "μηχανές" της. Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους

       Γλυκές αναμνήσεις αρχών του 80 ξυπνά η παρακάτω ανάρτηση! Το Pony του Γιώργου Ζ. ήταν το όχημα (η ψυχή) της παρέας! Από το Καβούρι ως την Ανάβυσσο και από το Χολαργό ως την Πάτρα, από δυο τρεις φίλους ως και εφτά! δεν έλεγε ποτέ όχι σε τίποτε και δεν κόλλαγε πουθενά. Η μανιβέλα! δεν χρειάστηκε ποτέ παρά μόνο για απίστευτες πλάκες που διασκέδαζαν την παρέα και τους περαστικούς........
Μάκησ Αρμενιάκος
Η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ζεσταίνει τις "μηχανές" της. Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους
Μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», με στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, όπως η Αίγυπτος και η Αγκόλα, λόγω των ανθεκτικών χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του.
Αιτία και αφορμή η κρίση που οδηγεί στα αζήτητα  τα πολυτελή αυτοκίνητα και κάνει  τους Έλληνες να αναζητήσουν φθηνές και δοκιμασμένες λύσεις. Έτσι, σχεδόν 30 χρόνια μετά, το θρυλικό ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητο ετοιμάζεται να ετοιμάζεται  να βγει και πάλι στους δρόμους, επιβεβαιώνοντας  τον «λαϊκό» του χαρακτήρα, όπως το είχε πετύχει από το  1974 έως το 1982, τότε που το «ελληνικό αυτοκίνητο» δεν ήταν ανέκδοτο.

Η εταιρεία NAMCO βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μιας νέας επένδυσης στην Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, για την παραγωγή ενός νέου μοντέλου Stalion 4X4 καθώς και του CITY STAR ενός πρωτοποριακού

 ηλεκτρικού αυτοκινήτου, για την πόλη και όχι μόνο.  «Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες, και όχι μόνο, αυτοκίνητα απλά, μικρά, ορθολογικά, αντιρρυπαντικά και πάνω απ΄ όλα φτηνά. Η NAMCO έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή στα ειδικά αυτοκίνητα τύπου «PONY», που ίσως να μην ικανοποιούν και ενδιαφέρουν τα εξευγενισμένα γούστα του lifestyle και τις ειδικές αξιώσεις των Dundee αγοραστών, όμως αναμφίβολα ενδιαφέρουν την παραγωγική και σίγουρα όχι την παρασιτική μάζα των αναδυόμενων χωρών, τη μόνη που στηρίζει την πραγματική οικονομία» λέει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο κ.Πέτρος Τζανέτος Κοντογούρης, πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο ξεκίνημα του θρυλικού «PONY», σημειώνοντας με νόημα :

«Η Ελλάδα, ισχυρίζονται ορισμένοι καθηγητάδες και πάρα πολλοί μανδαρίνοι, δεν είναι σε θέση να παράγει αυτοκίνητα αλλά ούτε ποδήλατα. Όμως η General Motors, πού ήταν σε θέση να παράγει χιλιάδες οχήματα,  πτώχευσε και εισέπραξε 70 δις δολάρια από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη με σχεδόν όλες τις «μεγάλες» αυτοκινητοβιομηχανίες, που πλέον ξεπουλούν όσο - όσο τα μεγαλόπνοα εργοστάσια που είχαν κατασκευάσει. Άποψή μου είναι πως η χώρα μας, δεν μπορεί να επιβιώνει μόνο από τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει αιώνια από τα δημιουργικό μυαλό και τη δραστηριότητα όλων των κλάδων όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ταλαντούχων νέων της. Αυτό προσπαθούμε και εμείς στη NAMCO, στηρίζοντας κάθε νέα καινοτομία και τεχνολογία, κάνοντας πράξη και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» με τα χαμηλής ρύπανσης οχήματα «PONY» αλλά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης» κατέληξε ο κ. Κοντογούρης.

Σε σχέση με το παρελθόν, που η πολιτεία αποθάρρυνε ουσιαστικά με τις ενέργειες της, την ανάπτυξη ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σήμερα  και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης η εικόνα φαίνεται να αλλάζει. Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, το  υπουργείο θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επανενεργοποίηση της εταιρείας NAMCO σε παραγωγική βάση, ενώ εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία ομάδας δράσης υπαλλήλων των υπουργείων Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εξετάσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων, όπως ζήτησε στη βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ.Κώστας Αϊβαλιώτης,

Πολέμησαν την επιτυχία του


Από το 1974 έως  το 1982, οπότε και η μονάδα της  NAMCO, έβαλε λουκέτο, πουλήθηκαν περισσότερα από 18.000 οχήματα, πετυχαίνοντας την ημερήσια παραγωγή 8 με 10 αυτοκινήτων την ημέρα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το «PONY» είχε καταφέρει να γίνει … μανία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών, επειδή ήταν εύχρηστο, είχε προσιτή τιμή και το κυριότερο ήταν αυτοκίνητο «Made in Greece» που ενθουσίαζε τους Έλληνες. Στα τέλη της  δεκαετίας του 1970, αυτοκίνητα «PONY» είχαν προμηθευτεί για τις ανάγκες γενικής επιστασίας οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και οι ΔΕΚΟ όπως ο ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ.

Τα αυτοκίνητο ήταν περιζήτητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ακόμη 14 χώρες, καθιστώντας το «PONY» συνώνυμο της ελληνικής παραγωγής. Η εμπορική επιτυχία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γρήγορα θορύβησε τους πολυεθνικούς κολοσσούς και τους εγχώριους  υποστηρικτές τους, που επεδίωξαν  να την πλήξουν, πετυχαίνοντας τελικά να σταματήσουν την παραγωγή του «PONY».

Δεν ήταν μόνο αξιωματούχοι των τότε κυβερνήσεων, που εφεύρισκαν διάφορα προσκόμματα για να κάμψουν την άνοδο της NAMCO, ήταν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν. που καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστές τους, απείχαν για … 120 μέρες από την εργασία τους, διεκδικώντας αυξήσεις 35% και … επιπλέον άδεια διακοπών,  με αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά το εργοστάσιο και να μπει άδοξο τέλος στο πετυχημένο εγχείρημα.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση τροποποίησης-συμπλήρωσης Π.Δ. 41/2011, σχετικά με τη “μη δυνατότητα επαναληπτικών Πανελλήνιων Εξετάσεων για μαθητές ΕΠΑΛ”







Γράφει ο 
Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Τ.Ο. Ρόδου 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          
Πρόταση τροποποίησης-συμπλήρωσης Π.Δ. 41/2011, σχετικά με τη “μη δυνατότητα επαναληπτικών Πανελλήνιων Εξετάσεων για μαθητές ΕΠΑΛ”

          Θυμίζουμε  το  ατυχές γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μαθητή της Γ' Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου που έλαβε χώρα σε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, που είχε σαν αποτέλεσμα την νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ξανάφερε στο επίκεντρο της δημοσιότητας την "ατέλεια"(?) και την προχειρότητα του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων.
          Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 41/2011 (ΦΕΚ Α' 107/9-5-2011)



 παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε επαναληπτικές εξετάσεις για σοβαρούς λόγους υγείας και ανωτέρας βίας μόνο στους τελειόφοιτους και απόφοιτους ΓΕΛ, παραβιάζοντας την αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη.
          Για τους ανωτέρω λόγους πιστεύουμε ότι η αδικία αυτή που βιώνουν οι Μαθητές των ΕΠΑΛ, πρέπει άμεσα να αρθεί. Προτείνουμε την τροποποίηση και συμπλήρωση του ανωτέρω Π.Δ. ως εξής :
“...προβλέπονται επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων...”
          Η κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ, κατά την κρίση μας, αποτελεί ντροπή για τον εκπαιδευτικό χώρο, είτε πρόκειται για νομοθετικό κενό είτε για διοικητική παράλειψη.
                   
Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ. Ρόδου
Εκπαιδευτικός – πρώην αν. Δ/ντής Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ρόδου
Web Site http://www.glaros-ioannis.info/
Διαβάστε περισσότερα...