Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα»

pressoffice@iatridi.gr
«Να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα»








Γράφει η 
Μίκα Ιατρίδη



Οι πολιτικές και οι αποφάσεις που λήφθηκαν το 2011, αλλά και πιο πριν, έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, ορατά σε όλους.
Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πολίτες και, βέβαια, οι συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιοι, και υποψιασμένοι πλέον είναι και δεν είναι δυνατόν να σαγηνευτούν ξανά από μεγάλα, μα και τόσο κούφια λόγια.

Και είναι ακριβώς αυτό το σημείο, που δημιουργεί μια ακτίνα ελπίδας και φωτός μπροστά σε ένα δύσκολο και «σκοτεινό» 2012.
Είναι αυτή η βάση πάνω στην οποία όλοι οι πολίτες, όλοι εμείς, μπορούμε να δώσουμε και πρέπει να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα.
Το 2011 μας την στέρησε. Το 2012, όλοι μαζί, με αλληλεγγύη, με συνεργασία, με επιμονή, με σκληρή δουλειά και αγάπη μπορούμε να κάνουμε την ελπίδα δυνατή.
Με δύναμη την ελπίδα, ίσως μπορέσουμε να βρούμε ξανά το κουράγιο να ανασκουμπωθούμε, να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τα νησιά μας, τον τόπο μας, τη χώρα μας.
Εύχομαι σε όλους σας ένα 2012 με υγεία, κοντά στις οικογένειες σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε και σας στηρίζουν.
Να είστε όλοι καλά. Καλή Χρονιά.  

Διαβάστε περισσότερα...

Χάρρυ Κλυνν: Μόλις οι εισαγγελείς άρχιζαν να πλησιάζουν τα CDS , τους έστειλαν… αδιάβαστους σπίτια τους

       Το γράφω με αφορμή σχόλιου για το Χάρρυ Κλυνν δικού μου ανθρώπου, κολλητού.
       Τι έγινε ρε παιδιά, τώρα που σταμάτησε η πλάκα και έπιασε τα σοβαρά, δεν μας αρέσει ο Χάρρυ Κλύνν ή πλάκα πλάκα ήτανε πολύ σοβαρά αυτά που έλεγε για να γελάμε;
       Μήπως βάλανε τον Λαζόπουλο να μας λέει αυτά που θα έπρεπε αν τα ακούγαμε να τους παίρναμε με τις πέτρες, για να τα καταπίνουμε μαζί με τα τσιπουράκια και να γελάμε; Γιατί καλό είναι το γέλιο και οι χαρές αλλά δεν βλέπω να αλλάζει και τίποτε! Εκτός αν μερικοί νομίζουν ότι θα διώξουμε το μνημόνιο, την τρόικα και τους τροϊκανούς επαναλαμβάνοντας ατάκες του Λάκη...
       Εμένα πάντως περισσότερο και από τους προδότες (γιατί ανίκανοι δεν είναι) μου την δίνουν αυτοί που τους υποστηρίζουν, τάχατες για την ιδεολογία και άλλα κουλά, και δεν τη βλέπω να τη βγάζω καθαρή, αφού είμαι έτοιμος ώρες ώρες να μουντάρω...
Μάκης Αρμενιάκος


πηγή:anti-ntp
Χάρρυ Κλυνν: Μόλις οι εισαγγελείς άρχιζαν να πλησιάζουν τα CDS , τους έστειλαν… αδιάβαστους σπίτια τους

Μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να πλησιάζουν τα CDS, τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τον Γεωγίου (καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ) τις καταγγελίες Κουσελά για ύπαρξη λίστα...

φοροφυγάδων, τον Σπινέλη (ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο) τον Καπελέρη κλπ… κλπ… ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ…

Το είπα και το ξαναλέω, ΑΝ ΔΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, αν δεν καθαρίσει πλήρως η χώρα από τα πασοκικά ζόμπι, πολλά ακόμα έχουν να δούνε τα μάτια μας και ακόμα πιο πολλά θα φορτωθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού… Όσο αφορά δε στην κυβέρνηση οπερέτα του Αμέριμνου τραπεζίτη που θα μας έσωζε και αυτή με τη σειρά του… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Κόβουν, ράβουν, συνεχίζουν να αρπάζουν κι ο μ@&@%@# ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει με τα αίμα του…

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΕ ΞΥΛΑ , ΜΕ ΛΟΣΤΑΡΙΑ… ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ και να στηρίζουν ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΑΡΑ…

Χάρρυ Κλυνν

Διαβάστε περισσότερα...

Σηνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ

Σηνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ
pressoffice@iatridi.gr

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Ρόδου, τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου κ. Κουκούλη και μελών του Δ.Σ. με τη βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη.
Οι εκπρόσωποι του  εμπορικού κόσμου, εκφράζοντας έντονα την απόγνωση τους,  δήλωσαν ότι το επάγγελμα τους αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα, αφού με τα δυσβάσταχτα μέτρα και το σκληρό φορολογικό καθεστώς, ούτε τα βασικά έξοδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπισθούν.
Έντονη ήταν η ανησυχία, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για άλλη μια φορά, η κ. Ιατρίδη δεσμεύτηκε για την αδιαπραγμάτευτη και ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος, τονίζοντας ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα και για όλους τους νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ.

Αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, όπου οι έμποροι διευκρίνισαν ότι, λόγω υπερβολικά αυξημένου κόστους στη μεταφορά εμπορευμάτων οι τιμές είναι αυξημένες και μη ανταγωνιστικές, η βουλευτής τόνισε ότι θα μπορούσε να ήταν  δυνατή η διευθέτηση του θέματος, μόνον με την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Πληροφόρησε επίσης του εμπόρους, ότι η απάντηση σε σχετική ερώτησή της, ήταν ότι το κόστος εφαρμογής του μέτρου,  ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ το χρόνο. Παρόλο που αυτό ήταν ένα από τα θέματα που το ΠΑΣΟΚ έκανε προεκλογική σημαία, στη συνέχεια το αγνόησε  συστηματικά. Από την άλλη πλευρά, η φορολογική πολιτική που εφάρμοσε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδυναμώσει τον εμπορικό κόσμο.
Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα των μισθώσεων σε καταστήματα της Μεσαιωνικής Πόλης. Αναφέρθηκαν μάλιστα στη σχετική ερώτηση της Βουλευτού, η οποία τους υποσχέθηκε επαναφορά και επανεξέταση του ζητήματος.
Σημαντικό θέμα προβληματισμού, ήταν και αυτό της αποψίλωσης  των κεντρικών υπηρεσιών από τη Ρόδο και της μεταφοράς τους στη Σύρο, γεγονός το οποίο έχει δυσαρεστήσει τους πολίτες. Η Βουλευτής δήλωσε ότι θα πρέπει να επανατεθεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων και να αντιμετωπίζεται η Δωδεκάνησος ως ξεχωριστή Περιφέρεια.  Ανέφερε μάλιστα και τις δικές της παρεμβάσεις επί του θέματος προς τον τότε αρμόδιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούση.
Το ζήτημα του Νοσοκομείου, του εργοστασίου της ΔΕΗ, της ολοκλήρωσης της Ρόδου - Λίνδου τόνισαν επίσης οι έμποροι. Επανερχόμενοι στα οικονομικά των επιχειρήσεων, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την ανύπαρκτη πλέον χρηματοδότηση εκ μέρους των Τραπεζών, με αποτέλεσμα, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 43% στις διαμαρτυρόμενες  επιταγές. Επί πλέον, η καταναλωτική μετανάστευση ντόπιων προς γειτονικές χώρες, αποτελεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την οικονομία.
Η κ. Ιατρίδη συνηγόρησε στις δηλώσεις, τόνισε δε επιπρόσθετα, ότι το πρόσφατο χαράτσι του κ. Βενιζέλου επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Τέλος, η Βουλευτής, ξεναγήθηκε στα νέα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, που δημιουργήθηκαν στα τέλη της θητείας του προηγούμενου Προέδρου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη. Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, η ίδια, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και ευχήθηκε το 2012 να είναι δημιουργική και προσοδοφόρα χρονιά, για τους εμπόρους της Ρόδου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΗ ΓΙΟΡΤΗ της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ που έγινε στον Πλάτανο την Περασμένη Τετάρτη 28/12

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΗ ΓΙΟΡΤΗ της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ που έγινε στον Πλάτανο την Περασμένη Τετάρτη 28/12



       Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μιας και το κρύο ήταν αρκετό ειδικά για τα παιδιά, έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ομάδας Αιγαίου με τη συνεργασία του Δήμου μας, στο νησί μας.



       Όπως θα δείτε και στο video που πήραμε από το κανάλι του Ράδιο Άρτεμις στο YouTub artemisfmvideo1  του Βαγγέλη Μπαλαμπάνη, υπήρχε ότι είναι απαραίτητο για να κάνει χαρούμενα τα παιδιά και να θυμούνται αυτή την εκδήλωση για αρκετό καιρό.



       Στο video υπάρχουν και

οι ευχές του Δημάρχου κ Μ. Κόλια όπου ευχαρίστησε την Ομάδα Αιγαίου και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.






Μάκης αρμενιάκος


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βέρνερ φον Μπράουν: Τα τελευταία του λόγια (video)

       Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό video που στο τέλος έχει ένα απόσπασμα από ομιλία του 2001, πριν δηλαδή το χτύπημα στους δίδυμους πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου (2ος εχθρός μετά τους Ρώσους, τρομοκρατία) και πριν  αρχίσει η συστηματική εισβολή περιστατικών θεάσεως U.F.O. (3ος εχθρός αστεροειδείς και τελευταίο τους χαρτί οι εξωγήινοι) στα ΜΜΕ και στο internet που άρχισε πριν περίπου 2 χρόνια με αυξανόμενους ρυθμούς.
       Το πιο εκπληκτικό είναι η απόκρυψη τεχνολογίας που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην ανθρωπότητα για ειρήνη, ευημερία και να σώσει τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή (ένας εχθρός που δεν αναφέρεται εδώ αλλά συγκλονιστικές αποκαλύψεις με ντοκουμέντα έχει κάνει ο Texe Marrs)
       Όπως καταλαβαίνεται οι εχθροί είναι κατασκευάσματα που στηρίζονται σε ψέματα για να υπάρχει ο φόβος και τα κονδύλια (τρισ $) που εξυπηρετούν τα σχέδια τους.
       Όλα τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου είναι κατασκευασμένα από αυτούς, και χειραγωγούν τους λαούς ώστε η λύση τους να περνάει μέσα από τα παρανοϊκά (σατανικά) σχέδια τους για τον παγκόσμιο έλεγχο, όχι του χρήματος, των πρώτων υλών ή εδαφών αλλά των ίδιων των ανθρώπων.
Μάκης Αρμενιάκος 
       

Βέρνερ φον Μπράουν: Τα τελευταία του λόγια

Σημείωση Ελεύεθερης Επιστήμης: Έχουμε συνηθίσει την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Και την "νεκρή" γλώσσα των ακαδημαϊκών. Απολαύστε ένα βίντεο με την τελευταία γραμματέα του Βέρνερ Φον Μπράουν. Συνηθίζεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ειδικά ανάμεσα στους καθηγητές πανεπιστημίου να παρουσιάζεται ο ερευνητικός τομέας με ένα φωτοστέφανο. Όταν είσαι φοιτητής αισθάνεσαι οτι είσαι στο "ιερό" της έρευνας. Νομίζεις ότι όλα είναι καθαρά, όλα είναι φανερά. Δυστυχώς όμως.. Μεσα στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η συνομωσία, η απόκρυψη πληροφοριών, η απόκρυψη τεχνολογίας.. 


Ποιός έχει το ανάστημα απο τους σημερινούς ακαδημαϊκούς να συγκριθεί με τον φον Μπράουν; 

Να θυμίσω στους νέους επιστήμονες την δήλωση του φον Μπράουν, ότι την τεχνολογία που χρειάστηκε για τους πυραύλους την πήρε απο τα χειρόγραφα ενός αλχημιστή του μεσαίωνα. Ψάξ'τε στο διαδίκτυο να δείτε αν θα βρείτε κάτι που να αφορά αυτή τη δήλωση του φον Μπράουν. 


Έχει κανείς ακόμη αμφιβολίες ότι υπάρχει συνομωσία;


Ποιοί ελέγχουν την σημερινή επιστήμη; Τι μαθαίνουν οι σημερινοί φοιτητές για τον φον Μπράουν και τους αλχημιστές; Μήπως τελικά οι αλχημιστές δεν είναι παρανοϊκοί που μετέτρεπαν τον μόλυβδο σε χρυσό; 


Ως πότε τα παιδιά μας θα μαθαίνουν ψέμματα; 




Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση : Ώρα μηδέν







Γλαρό Ιωάννη
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ. Ρόδου






Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση : Ώρα μηδέν

            Σύμφωνα με τις διατάξεις της  υπ. αρ.  Υ.Α  91076/Γ6/26-9-2002 (Φ.Ε.Κ. 1262 τ. Β./26-9-2002) Υπουργού Παιδείας, καθορίζεται η οργανικότητα των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού, του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού κλπ, για το Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου (Εργαστήριο Eιδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) κατά κλάδους και ειδικότητες ως ακολούθως :


1.     
Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Κλάδου ΠΕ16 Μουσικών :  1 ανά 6 τμήματα
Κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής :  1 ανά 6 τμήματα
Κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών :  1 ανά 6 τμήματα
Κλάδου ΠΕ(ΤΕΙ) Πληροφορικής :  1 ανά 6 τμήματα
Κλάδου ΠΕ18 Τεχνολόγων :  τουλάχιστον 1 ανά ειδικότητα εργαστηρίου με αντιστοιχία 1 προς 5-8 μαθητές.

2.     Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Κλάδου ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων : 1 προς 25 μαθητές
Κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων : 1 προς 50 μαθητές
Κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών : 1 προς 50 μαθητές
Κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών : 1 προς 50 μαθητές

          Με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα - η οποία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 8 παρ.1 του Ν.3699/2008  (ΦΕΚ 199 τ. Α΄/2-10-2008)  υπάγεται στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση - αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό,   αναρωτιόμαστε εάν η κα Υπουργός Παιδείας προτίθεται να προβεί στην πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών,  Κλάδων ΠΕ16 Μουσικών, ΤΕ1-22 Κοπτικής-Ραπτικής, ΠΕ18-36 Τεχνολόγων Τροφίμων-Διατροφής και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, Κλάδων ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων και ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών.
         

 Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Ρόδου
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβεται στη Σελήνη μύθοι και αποδείξεις (Ι).

       Εκτός από τα Ιστορικά παράδοξα που αποτελούν ένα βολικό όρο για την εξυπηρέτηση της πλαστογράφησης της Ιστορίας όπως έχω ξαναγράψει, υπάρχουν και τα επιστημονικά παράδοξα όπου βολεύονται οι επιστημονικές απάτες και τα ψέματα.
       Τα θέματα που εγείρονται γύρο από τη Σελήνη είναι πολλά. Η προέλευση (τεχνητός δορυφόρος;) η σύσταση, το ανώμαλο μαγνητικό και βαρυτικό της πεδίο ακόμα και η αλήθεια γύρω από την προσσελήνωση της NASA είναι τα σπουδαιότερα από αυτά.
       Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν πολλές αναφορές για τη Σελήνη από την αρχαιότητα που θεωρούνταν κατοικήσιμη, καθώς και πλήρη γνώση για την τροχιά της, της φάσεις της εως και χάρτες με την αθέατη πλευρά της
Μάκης αρμενιάκος

πηγή:diodos.gr
Τι κρύβεται στη Σελήνη μύθοι και αποδείξεις (Ι).
Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».
Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.» 

Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη. Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.
Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει: «Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και καιοικεκαι από θεϊκούς κατοίκους.» Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.

Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.
Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Αρη. Η άποψη μου είναι ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα, βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.
Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.
Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων όπως αναφέρει ο Νονός ταξίδεψε στην Σελήνη με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. Στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.
«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόννχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»
Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες". Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.
Περιγράφει ταξίδια στ' άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων (Σείριος) και δεν ήθελε να φύγει αφού σε λίγα χρόνια θα γύρναγε πίσω.
Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.
Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Αρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα της σελήνης. Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης. Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερηαπό της γης όπως και είναι.
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου - και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.
Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι. Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή. Το 1950 σε ναό των Μαγιάς στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.
Η σελνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων. Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).

Πηγή
<< ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ >>   ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ 
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή - Άρθρο Θ.Κατσανέβα

       Ούτε πρόλογο δεν χρειάζεται αυτή η ανάρτηση αφού όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια υπάρχει ήδη, και δεν θα το έκανα αν δεν υπήρχε κάτι σημαντικό να προσθέσω.
       Ναι στην επιστροφή της δραχμής αλλά με κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος!
       Ναι, για όσους δεν το ξέρατε ακόμα, η Τράπεζας της Ελλάδος είναι ιδιωτική και το καταστατικό της απαγορεύει τον έλεγχο της από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μεγάλο ποσοστό των μετοχών της ανήκει από την ίδρυση της στην οικογένεια  Ρότσιλντ που αναφέρεται και παρακάτω στο άρθρο.
       Με την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος αποκτά το Ελληνικό κράτος τον πλήρη έλεγχο του νομίσματος με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα που συνεπάγεται αυτό, συν βεβαίως αυτά που αναφέρονται παρακάτω.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:defencenet.gr
Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή - Άρθρο Θ.Κατσανέβα
ImageΈνα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο με τίτλο "Οι συμμορίες της δραχμής και του ευρώ", όπου αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η ανάγκη εγκατάλειψης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Θεόδωρο Κατσανέβα, στο capital.gr και το αναδημοσιεύουμε. Διαβάστε τo, αξίζει:

"Η επιστροφή στη δραχμή δαιμονοποιείται από την πλειοψηφία του πολιτικοδημοσιογραφικού συστήματος της χώρας ως ο Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Ως «συμμορία της δραχμής» αποκαλούνται όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή, χωρίς  να προβάλλονται ισχυρά επιχειρήματα, εκτός από ύβρεις και υπονοούμενα για συμφέροντα, για λαϊκισμό, κλπ.Η «συμμορία του ευρώ», αντιπαρέρχεται το καταλυτικό γεγονός ότι, τα τελευταία εκατό χρόνια με το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ποτέ δε ζήσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Και ενώ  η ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2001 έγινε για να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Είναι γεγονός ότι, μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος, στην κακοδιοίκηση από τις πολιτικές ηγεσίες, που κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την έκταση της πρωτοφανούς κρίσης. Σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται οι περισσότερες  χώρες της ευρωζώνης, σε αντίθεση με όσες δεν έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Μια ματιά στα ισοζύγια πληρωμών των χωρών μέσα και έξω από το ευρώ, το αποδεικνύει.
Στην κρίση αντέχουν οι περισσότερες χώρες έξω από την ευρωζώνη, αλλά και έξω απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αργεντινή,  ύστερα από την αποσύνδεσή της από το σκληρό Αμερικάνικο δολάριο, σε συνδυασμό με  κούρεμα των χρεών της σε επίπεδα του 70% και υποτίμηση του νομίσματός της, σήμερα αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις χωρών που πτώχευσαν τα τελευταία πενήντα χρόνια και αναστήθηκαν μετά.
Η Κίνα, διατηρώντας χαμηλά την ισοτιμία του γουάν, έχει σωρευτικό πλεόνασμα άνω των 3 τρισ. δολαρίων. H απογείωση της ελληνικής οικονομίας έγινε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ο «δεξιός» Σπύρος Μαρκεζίνης έκοψε την ισοτιμία της τότε δραχμής με το δολάριο στη μέση. Και η Γερμανία το 1953, έκοψε το 50% των χρεών της, αλλά δεν κατέβαλε πολεμικές αποζημιώσεις.
Η Ελλάδα γονυπετούσα
Η χωρίς όρους και όρια παραμονή στο ευρώ, συνοδεύεται από μια Ελλάδα γονυπετούσα στην Τρόικα και το Μνημόνιο. Η ελληνική οικονομία εξοντώνεται και υποθηκεύεται στους άτεγκτους δανειστές της. Και το χειρότερο, δολοφονείται η ελπίδα για ανάσταση, αφού έχει πέσει στα Τάρταρα. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη πτωχεύσει. Τι περισσότερο τραγικό μπορεί να μας συμβεί; Πόση μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες απελπισμένων μένει να δούμε; Πόσες άλλες επιχειρήσεις και μικρομάγαζα θα κλείσουν; Πόσο περισσότερο μπορεί να μας υποβαθμίσουν από την κατηγορία σκουπίδια, οι περιώνυμοι οίκοι αξιολόγησης.
Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος με δυνατότητα υποτίμησής του και εκτύπωσης δικού μας χρήματος, (βλέπε και βραβείο Νόμπελ στον Ρόμπερτ Μαντελ σχετικά με τις ζώνες νομισμάτων), μας καθιστά υποχείριους στους πιστωτές, ευάλωτους στο διεθνή ανταγωνισμό και στους διεθνείς κερδοσκόπους. Όπως έχει πει και ο παλαιός μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ «δώστε μου εμένα τη διαχείριση του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους!».
Αντί να εκδώσουμε χρήμα -με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, απλώνουμε το χέρι ως επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε  παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται συνεχώς, ως ένας δολοφονικός φαύλος κύκλος. Το σκληρό ευρώ, μας αποδυναμώνει όπως και τις άλλες περιφερειακές οικονομίες και ευνοεί κυρίως τη Γερμανία που παράγει ολιγοπωλειακά βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα και ανταγωνίζεται  με επίσης σκληρά νομίσματα όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Η ίδια χώρα - δυνάστης της Ευρώπης, συγκεντρώνει τεράστιες διεθνείς αποταμιεύσεις με χαμηλά ή μηδενικά επιτόκια, αφού θεωρείται ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Η Ελλάδα, με κυρίως τουριστική και γεωργική κατεύθυνση, ανταγωνίζεται χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλές ισοτιμίες προς το σκληρό ευρώ. Και η όποια θλιβερή ανταγωνιστικότητά της, εξοντώνεται ολοένα και περισσότερο.
Μόνη λύση η επιστροφή στη δραχμή
Τελικά, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κουρέματος και αναδιάρθρωσης του χρέους, με ικανή και έντιμη διακυβέρνηση, νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική και παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολλές άλλες χώρες.
Αυτή η λύση προτείνεται από τους Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Κένεθ Ρογκόφ, Μάρτιν Σμίθ, Κώστα Λαπαβίτσα, Στέργιο Σκαρπέδα, Νουλιέλ Ρομπινί, μέχρι και τον  Τζώρτζ Σόρος, τους Ιάπωνες της Ναμούρα, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα και πολλούς άλλους, όλοι τους μέλη της «συμμορίας της δραχμής»! 
Αλλά με την ίδια «συμμορία» φαίνεται ότι συμφωνεί και  μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που ασφαλώς θα αποτελούσε και την  συντριπτική πλειοψηφία, αν υπήρχε ελάχιστη ισονομία στην πληροφόρησή του μεταξύ των δύο απόψεων.
Το νέο γερμανικό imperium αν δε βολευόταν με την παραμονή μας στο ευρώ, ασφαλώς και θα μας είχε εκδιώξει από την ευρωζώνη κακήν κακώς προ πολλού. Γι’ αυτό είναι καιρός πια να αφήσουμε  την κα Μέρκελ να ρυθμίσει τα  του οίκου της και εμείς να  πράξουμε τα αυτονόητα, αναζητώντας διεθνείς συμμαχίες και αλλού. Αλλά η μεγάλη έξοδος πρέπει να γίνει το συντομότερο, πριν οι δανειστές μας υποθηκεύσουν τα πάντα και μεταφέρουν την επίλυση των όποιων διαφορών σε διεθνή δικαστήρια με βάση το αγγλικό δίκαιο.
Γιατί δυστυχώς εκεί  το πάνε  οι δυνάστες της Ευρώπης, που επιμένουν στο σκληρό ευρώ, που δεν καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις, που προξένησαν και έχασαν δύο παγκόσμιες συρράξεις και κερδίζουν την τρίτη. Και θέλουν να μας μεταβάλουν σε αποικία τους. Αν η μεγάλη επιστροφή καθυστερήσει, τότε αλίμονο μας.
Γι’ αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα. Ας σκεφτούν τις τεράστιες ευθύνες τους αυτοί που διαφεντεύουν τη χώρα. Και οι ζαλισμένοι επικριτές τους, οι αντιπολιτευόμενοι χωρίς θέσεις, θα πρέπει να καταλάβουν ότι  δεν μπορεί να αντιτίθενται στο Μνημόνιο και την ίδια ώρα να απαιτούμε-επαιτούμε  νέα δάνεια σε ευρώ".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Θέατρο των ελεύθερων ανθρώπων

        Μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς ούτε είχα ποτέ ακούσει για κάτι παρόμοιο αλλά ούτε θα μπορούσα να το είχα φανταστεί! Συνδρομητικό Θέατρο!
       Ακόμα και αν δεν έχετε καμία επαφή με το θέατρο πέρα του απλού περιστασιακού θεατή, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση καθώς επεκτείνετε γενικότερα στην κοινωνική και δημοκρατική επίδραση της τέχνης και εν προκειμένου του θεάτρου, ως τόπου συνάντησης με την κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή στη δημιουργία.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:katohika.gr
Κάλεσμα για συμμετοχή στο Θέατρο των ελεύθερων ανθρώπων
Ένα κάλεσμα από τα Κατοχικά νέα και το Σχέδιο Αχιλλέας για την πρώτη θεατρική παράσταση δημιουργημένοι μόνο από εμάς , εμάς που θέλουμε να παραμείνουμε πάντοτε ελεύθεροι άνθρωποι! Ελάτε να ενωθούμε στην δημιουργία ενός θεατρικού έργου που θα δώσει ένα μεγάλο μήνυμα σε όλο τον κόσμο! Μαζί θα αποφασίσουμε ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ. Το συνδρομητικό Θέατρο είναι μια επαναστατική μορφή τέχνης που μπορεί να δώσει ένα μεγάλο ταρακούνημα στο σημερινό σάπιο σύστημα και ένα όραμα για το δύσκολο αύριο ! Μέσα από το συνδρομητικό θέατρο οι άνθρωποι μαθαίνουν να είναι ενωμένοι,,να συνεργάζονται , να δημιουργούν με ανιδιοτέλεια! Όσο και να φωνάζουμε δύσκολες λέξεις όπως ελευθερία ,ένωση,

αφύπνιση δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε γίνει αυτές οι λέξεις και μέσα από το συνδρομητικό θέατρο μπορούμε να πάρουμε την γνώση , την ανάταση ψυχής ώστε να γίνουμε αυτό που φωνάζουμε! Ελάτε να δείξουμε σε όλους οτι μπορούμε να αφυπνίσουμε μέσα από ένα κοινό στόχο! Η τέχνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα φωτισμού ψυχής , όχι μόνο οι συμμετέχοντες άλλα και όλοι όσοι μετά από την δημιουργία του έργου το παρακολουθήσουν θα κερδίσουν την ανάταση που χρειάζεται ο λαός μας , την πληροφορία που χρειάζεται ο άνθρωπος ώστε να περάσει στην μίμηση των σωστών αξιών ξανά! Όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε ελάτε  εδώ http://sxedio-achilleas.socialgo.com/groups/profile/600

για την συμμετοχή και για πληροφορίες πως μπορεί  να γίνει ευφικτο! Το συνδρομητικό θέατρο θεωρείτε παγκόσμια σαν ένα επαναστατικό όπλο που σφυρηλατεί συνείδηση. Επανάσταση δεν είναι μόνο η πλατεία αλλά η σπίθα στην ψυχή του ανθρώπου και ένα τέτοιο έργο μπορεί να την ανάψει. Στην Αλγερία όταν πέρναγε τα δύσκολα χρόνια της δημιουργείτο το απροχώρητο σε αυτού του είδους θέατρα τα οποία πάντα μετά την παράσταση καταλήγουν σε δημοκρατική συζήτηση ...όπως κάποτε γινόταν στην πραγματική δημοκρατία!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ και τώρα, Casus Belli κατά της Τουρκίας

πηγή:anti-ntp
Εδώ και τώρα, Casus Belli κατά της Τουρκίας
Αν δεν τολμούν να υπερασπιστούν
την πατρίδα, να παραιτηθούν

Με λύπη παρακολουθούμε πως δεν έχει τελειωμό ο εξευτελισμός των πολιτικών ανδρείκελων που κυβερνούν, συγκυβερνούν ή ένοχα σιωπούν. Στην πτώση του...
πολιτικού συστήματος, η ανεπάρκεια, η ανικανότητα, η ατολμία και το σύνθημα: «πρώτα το κόμμα», αποτελούν παράγοντες που αποδεδειγμένα πλέον οδηγούν στην κατάπτωση και την εξαθλίωση της πατρίδας μας.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απλά δικαιώνουν τις θέσεις της «Νέας Ελλάδας», η οποία έχει τοποθετήσει στην κορυφή του πολιτικού της προσανατολισμού τα εθνικά ζητήματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Η λέξη πατρίδα και όλα τα παράγωγά της έχουν απαγορευτεί ή χλευάζονται από τους προοδευτικούς απάτριδες κυβερνώντες και τους συν αυτώ, ενώ οι υποχρεώσεις που πηγάζουν εκ του Ελληνικού Συντάγματος έχουν «αμεληθεί», παραποιηθεί ή εξοβελισθεί ως πανάκεια, από εκείνους που εθελοντικά προσφέρθηκαν για την προάσπιση των συμφερόντων αλλά και του γεωγραφικού χώρου που καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Συνηθισμένο στην χλεύη, το πολιτικό σύστημα, παρακολουθεί με απάθεια ή προσποιούμενο, τις εξελίξεις επί των εθνικών θεμάτων, ενώ δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον να προασπίσει ενεργά όλα εκείνα που οι Έλληνες πολίτες αναμένουν από αυτό.

Η Νέα Ελλάδα απαιτεί την άμεση σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής (ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) και την ψήφιση Casus Belli από την πλευρά της Ελλάδας προς την Τουρκία, τόσο για το Αιγαίο, για το Καστελόριζο, για την Θράκη αλλά και την Γαύδο, σχετικά με ενέργειες που γίνονται κατά της Ελλάδας και οι οποίες υλοποιούνται είτε άμεσα από τις μυστικές υπηρεσίες της «συμμάχου», «φίλης» και γείτονος Τουρκίας, είτε από μισθωμένα όργανα που έχουν εκπαιδευθεί στην Τουρκία και στη συνέχεια πέρασαν στην Ελλάδα σαν λαθρομετανάστες.

Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί ένα τέλος στην υποκρισία της πολυδιαφημισμένης «ελληνοτουρκική φιλίας». Πώς είναι δυνατόν, άραγε, η Τουρκία ως «φιλικό κράτος», να ενεργεί με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις μέσα στην Ελληνική επικράτεια, αποσκοπώντας στην αποδυνάμωση της οικονομίας (τουρισμός), στην καταστροφή του φυσικού κάλλους (φωτιές); Πώς είναι δυνατόν μία φιλικά προσκείμενη χώρα να επιθυμεί την καταστροφή της Ελλάδας, φτάνοντας στο σημείο να ομολογεί ακόμη και «επιθέσεις» σε στρατόπεδα της πατρίδας μας;

Οι σύγχρονοι πολιτικοί, οφείλουν στο έσχατο σημείο και στην δύση της πολιτικής τους καριέρας, να τολμήσουν όλα εκείνα που δεν τόλμησαν επί δεκαετίες. Οφείλουν να καταστήσουν απολύτως σαφές προς την Άγκυρα, αλλά και προς την Ευρώπη, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, πως οποιαδήποτε επιχείρηση κατά της Ελλάδας θα αντιμετωπίζεται ως επιθετική στρατιωτικού χαρακτήρα ενέργεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αν δεν μπορούν οι κυβερνώντες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τότε να παραιτηθούν. Αν δεν μπορούν οι συγκυβερνώντες να πράξουν το ίδιο. Η προσωπική τους ανικανότητα και δουλικότητα, η προσωπική τους δειλία και ντροπή, δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε έναν περήφανο λαό.

Επιτέλους, οι άτολμοι και ανίκανοι, οι ολίγιστοι, μπορούν να ακολουθήσουν την φθίνουσα προσωπική καταστροφική τους πορεία και απαιτείται –έστω και τώρα- να κάνουν στην άκρη και να δώσουν τις θέσεις τους σε Έλληνες που θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη επαναφοράς της πατρίδας μας στην θέση που της αξίζει.

Η Νέα Ελλάδα δηλώνει παρούσα στην ευθύνη αυτή.

Ηλίας Μαρκόπουλος
Πρόεδρος της Νέας Ελλάδας 
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα Αρχαία Μνημεία του Αγίου Όρους

πηγή:olympia.gr
Τα Αρχαία Μνημεία του Αγίου Όρους
Το Άγιο Όρος είναι η μοναδική, ίσως, περιοχή της Ελλάδας όπου δεν έχουν γίνει ανασκαφικές έρευνες από τους αρχαιολόγους.
Ό, τι έχει βρεθεί, είναι τυχαίο και αδημοσίευτο. Εντούτοις όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο, συνυπάρχει το αρχαίο με το σύγχρονο.
Δεν θα έλεγα πως υπάρχει αποστροφή των μοναχών στις αρχαιότητες του Άθω.
Αθωνίτες μοναχοί σε γραπτά μνημεία, τα οποία μας έχουν αφήσει, εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων τα οποία είχαν μελετήσει.
Μέσα στο πνεύμα αυτό, αγιορείτες αγιογράφοι ενσωμάτωσαν στις αγιογραφίες τους Έλληνες φιλοσόφους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν την εκτίμηση και το σεβασμό στα έργα τους.
Το ερώτημα είναι: πόσο μπορεί να συνυπάρξει η αρχαία ελληνική φιλοσοφία (όχι, βέβαια, η αρχαία θρησκεία) με την χριστιανική;

Μια ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα αυτό παίρνουμε από τον ιστοχώρο «Άγιον Όρος». Έτσι:
«Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, έχοντες την άνωθεν σοφία, την Αγιοπνευματική βιωμένη εμπειρία, και την όντως θεολογία, όταν το απαίτησαν οι καιροί και οι περιστάσεις, και οι κάθε λογής αιρετικοί και πλανώντες και πλανώμενοι, τι έκαναν;»Πήραν από τους αρχαίους φιλοσόφους, την γλώσσα, τα νοήματα, την προυπάρχουσα θύραθεν σοφία, αυτήν την έστω ελλιπή ως προς την αποκάλυψη του αληθινού Θεού, αλλά τόσο πλούσια σε λόγο, και την ανακαίνισαν, της έδωσαν την πραγματική της διάσταση και νόημα και σκοπό.»

Και πιο κάτω:
«Έτσι, λοιπόν, η Εκκλησία, θέλοντας να τιμήσει τους αρχαίους ημών προγόνους και μοναδικούς στα παγκόσμια δεδομένα φιλοσόφους, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πυθαγορείους, και τις άλλες σχολές, ακόμα δε και Νεοπλατωνικούς, δεν δίστασε να τους εισάγει και στην λειτουργική της τέχνη, την αδιάστατη ιστορικά Αγιογραφία της.»
Πιστεύουμε πως υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία στην απομονωμένη αυτή χερσόνησο, και δεν θα ήτανε κακή η συνύπαρξη των αρχαίων, βυζαντινών και σύγχρονων μνημείων σε έναν ιδιαίτερο χώρο της αθωνικής πολιτείας.
Ο Άθως, όπως είναι γνωστό, πρωτοαναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου:
ἐξ Ἀθόω δ᾽ ἐπὶ πόντον ἐβήσετο κυμαίνοντα
(Ομήρου Ιλιάς Ξ, 229)
Η ονομασία του προήλθε από το Γίγαντα Άθω που κατά τη γιγαντομαχία έριξε στον Ποσειδώνα ένα μεγάλο βράχο, από τον οποίο σχηματίστηκε ο σημερινός ορεινός όγκος του Άθω.
Ο Ηρόδοτος μας αναφέρει τις πόλεις που υπήρχαν στην εποχή του:
[3] ἐν δὲ τῷ ἰσθμῷ τούτῳ, ἐς τὸν τελευτᾷ ὁ Ἄθως, Σάνη πόλις Ἑλλὰς οἴκηται, αἳ δὲ ἐκτὸς Σάνης, ἔσω δὲ τοῦ Ἄθω οἰκημέναι, τὰς τότε ὁ Πέρσης νησιώτιδας ἀντὶ ἠπειρωτίδων ὅρμητο ποιέειν· εἰσὶ δὲ αἵδε, Δῖον Ὀλόφυξος Ἀκρόθῳον Θύσσος Κλεωναί. (Ηρόδοτος 7, 22)

Ο Άθως μας λέει έφθανε μέχρι τη διώρυγα του Ξέρξη όπου βρισκόταν η πόλη Σάνη ενώ πέρα από αυτήν ήταν οι πόλεις: Δίον, Ολόφυξος, Ακρόθωον, Θύσσος και Κλεωναί.
Ο Στράβων αναφέρει ακόμη μία που υπήρξε στην εποχή του, την Χαράδρια, ενώ ο Ρωμαίος Πλίνιος αρκετά μετά αναφέρει τις πόλεις: Ουρανόπολις, Παλαιώτριον, Θύσσον, Κλέωνας και Απολλωνία.
Εδώ γίνεται επιτακτική η ανάγκη αρχαιολογικών ανασκαφών για να εντοπιστούν μνημεία του παρελθόντος, ό, τι κατόρθωσε να διασώσει η αθωνική γη.
Διαβάστε περισσότερα...