Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πέφτει η ΝΔ, μειώνει το ΠΑΣΟΚ, μένει εκτός ο ΛΑΟΣ

       Χαχαχα το νέο ξεκίνημα πιάνει τόπο και ο Βενιζέλος φέρνει τον αέρα της ανατροπής και συσπειρώνει το κόμμα (άρα ελπίζουμε! άρα ελάτε πίσω παλιοί πασόκοι να βγούμε πρώτοι!).
       Η ΝΔ πέφτει άρα μπορεί να χάσει την πρωτιά! άρα όλοι οι παλιοί Νεοδημοκράτες, ελάτε πίσω για να μην βγει ο αντίπαλος (που όμως έχει σταματήσει να είναι αντίπαλος αλλά συνεργάτης σε αυτή την κυβέρνηση και με οψιόν ανανέωσης για μετά τις εκλογές!)
       Έτσι θέλει ο Αλαφούζος να μας παρουσιάσει τα πράγματα και αυτό κάνει! και αφού πληρώνει, ότι παραγγέλνει παίρνει! Χαχαχα να αφήσει τον κυρ Μπάμπη και τον Προτοσάλτε χωρίς επιχειρήματα;
       Να το θυμηθείτε, αν ισχύσει η απαγόρευση δημοσιοποίησης τον δημοσκοπήσεων τις 15 ημέρες πριν να στηθούν οι κάλπες, Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την ξεφτίλα με πιο αληθινά ευρήματα ως άλλοθι!
       Εφτά στους δέκα που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις και τους βρίζουν, ποιους βρίζουν; τον Τσίπρα και τον Καμμένο;
       Αν από αυτό το ποσοστό (30%) που έχουν την ψυχραιμία να απαντήσουν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παίρνουν αυτά τα ποσοστά, τι ποσοστά θα πάρουν από τους υπόλοιπους που είναι εξαγριωμένοι και θα ψηφίσουν;
       Η υπόθεση εκλογές είναι για γέλια και γιαυτό ακόμα το σκέπτονται! Αν τολμάτε κάντε τες και θα δούμε!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:ipaper.gr
Πέφτει η ΝΔ, μειώνει το ΠΑΣΟΚ, μένει εκτός ο ΛΑΟΣ
Περαιτέρω πτώση της Νέας Δημοκρατίας, συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός, δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάζεται στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και νέα πτώση των ποσοστών της φτάνοντας πλέον το 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από δύο εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.
Σημαντική είναι και η άνοδος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που φτάνουν στο 8,5% από 6%. Αντίθετα ο ΛΑΟΣ πέφτει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης ενώ η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται στο 5% από το 2% που είχε πριν από 15 μέρες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

      Ω του θαύματος, το μοναδικό αντιμνημονιακό κανάλι άλλαξε! έκανε στροφή 180 μοιρών.
       Λέω μήπως, παίρνουμε δέκα δημοσιογράφους και δύο κάμερες, τους αφήνουμε και γαβγίζουν και περιμένουμε την προσφορά;! 
       Χαχαχα για όλους υπάρχουν λεφτά, πολλά λεφτά, εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, δηλαδή για όλους εμάς!
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:olympia.gr
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
Γράφει η Σοφία

Μόλις τώρα άνοιξα την τηλεόραση στο Κόντρα και πέτυχα την εξής σκηνή.
Η Ζωή Γεωργαντά να μιλά από το τηλέφωνο στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” να λέει ότι από το ’80 ψήφιζε το πασοκ, κι ακόμα έχει φίλους μέσα από αυτό που είναι αξιόλογα άτομα κι όταν άρχισε νε λέει ότι σήμερα το πασοκ δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή, κι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ολιγάρχες και κανείς δεν πρέπει να τους ψηφίσει, ο παρουσιαστής άρχισε να την καληνυχτεί…
Πριν την αδειάσουν ευγενικά και εσπευσμένα πρόλαβε η γυναίκα να πει

ότι πρέπει να 
κάνουμε ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!!!
Τι συμβαίνει με το κόντρα;
Εγώ πάντως θα ήθελα να μάθω πότε η κα Γεωργαντά ειδοποίησε και ποιους από τους αρχηγούς των κομμάτων για το μαγείρεμα του ελλείματος από την “Βέφα” της Eurostat. 

Και κρατάω την προτροπή της για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα!!! 
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΙΘΗΡ: ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

πηγή:afipnisoy

ΑΙΘΗΡ: ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Ο Πλάτωνας
 συμβολίζει τον Αιθέρα
με δωδεκάεδρο.
Ο Αιθέρας αποτελεί αντικείμενο μελέτης και κατανόησης από αρχαιοτάτων χρόνων. Μέσα στους αιώνες έχει γίνει αποδεκτός, έχει αναφερθεί ως ανυπόστατος, έχει αποδειχθεί μαθηματικά, έχει αμφισβητηθεί από την φυσική. Τέλος, κάποιοι που τον κατέρριψαν, τελικά, αναθεώρησαν, όπως ο Αϊνστάιν.
Για τους Αρχαίους Έλληνες ο Αιθέρας ήταν μία από τις πρωταρχικές θεότητες .
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την «ποιότητά» του θα πρέπει να εντρυφήσουμε σε Αριστοτέλη, Ευριπίδη, Εμπεδοκλή, Πλάτωνα και πολλούς άλλους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Κυρίως, όμως, στα Ορφικά Κείμενα και την Ορφική Θεογονία.
Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του Aιθέρος είναι:  διεισδυτικότατος, ταχύτατος, εξ ουρανού προερχόμενος, πυρ καθαρό, φύση
ελαφρότατη, άπειρος, κυκλοφορητικός.
Ο Χρόνος γέννησε τον Αιθέρα, το Χάος, το Έρεβος και στην συνέχεια το Κοσμικό Αυγό από το οποίο φανερώθηκε ο Φάνης ( Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 1(54)) και το Σύμπαν μας.

Το Έρεβος είναι τόπος διάβασης και συνεπώς  δεν συμμετέχει στην κοσμοποιία ( Ιλιάδα Π 327, Οδύσσεια Κ 528, Λ 564, Μ 81 κλπ).
Το δε Χάος αποτελεί το σύνολο του περιεχομένου του Κοσμικού Αυγού ( Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 2(55))
Κατά συνέπεια, ο κόσμος μας και όλο το Σύμπαν μας «υπάρχει» στην αγκαλιά του Αιθέρα.
« Ο Ζευς ονομάζεται και Αιθήρ» (Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση.
« Και  νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός» (Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).
Κατά συνέπεια ο Αιθέρας έχει πλήρη αντίληψη του εαυτού του, απ’ άκρη σ’ άκρη του. Επιπλέον έχει νοημοσύνη.
Όλα τα δημιουργήματα που υπάρχουν μέσα στον Αιθέρα, βρίσκονται σε ένα κραταιό δεσμό με χρυσό σχοινί από τον Αιθέρα ( Ορφικά Αποσπάσματα 10).
Δηλαδή, όλα τα δημιουργήματα συνδέονται μεταξύ τους με κάποια μορφή «σχοινιού» ώστε κάθε ταλάντωση σε ένα σημείο θα φτάνει, κάποια στιγμή, στο πιο μακρινό. Επομένως όλα θα επηρεάζονται με κάποιον τρόπο, όπως περίπου τα συγκοινωνούντα δοχεία ή ένα τεντωμένο πανί. Θα μπορούσε να περιγραφεί σαν ο «Συμπαντικός Υμένας» που συνδέει τα πάντα μεταξύ τους.
« Όπου υπάρχει γέννηση υπάρχει και χρόνος» (Ορφικά Ανέκδοτα Αποσπάσματα 13).
Με άλλα λόγια εφόσον ο Αιθήρ μπορεί να γεννήσει (και γεννάει, λόγω πολλών άλλων ιδιοτήτων του αλλά και διότι όπως είδαμε παραπάνω ταυτίζεται με τον Δία) τότε, μετατρέπεται σε «χρόνο». Αλλά για να γεννηθεί κάτι χρειάζεται και «χώρο».
Ο Αιθήρ μπορεί να ταυτιστεί με τον «χωροχρόνο » (St. Hawking, Το χρονικό του Χρόνου).
Πηγάζει και σχετίζεται όχι μόνο με την γη, αλλά και με το κάθε τι που ζει, εξελίσσεται, αναπνέει από αυτήν και με αυτήν. Εμπλουτίζει τον άνθρωπο με ενέργεια και πνευματική διαύγεια. Η αιώνια αυτή ενέργεια, εμπεριέχεται στον άνθρωπο και σε κάθε τι ζωντανό, έμψυχο και υλικό.
Είναι η κοσμική πνοή που διαπερνάει τα πάντα και βρίσκεται παντού στο Σύμπαν. Είναι η ενέργεια που πληροί τα πάντα, είναι το ίδιο το θείον. Είναι η ίδια η φύση του σύμπαντος κόσμου. Μας επισκέπτεται από τα ουράνια, τον συναντούμε καθημερινά, τον περιέχουμε μέσα μας και τον εκπέμπουμε παντού. Διαποτίζει τα πάντα και ανανεώνεται από τα πάντα. Είναι η μουσική του κόσμου και ο κόσμος αποτελεί το ακροατήριό της. Είναι αυτό που μας δονεί και μας τρέφει. Υπήρχε πάντα και θα συνεχίσει να υπάρχει.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου ξεκινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου ξεκινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου ξεκινά, στις 11π.μ. του Σαββάτου 31 Μαρτίου μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών.
Εκπαιδευτής των παιδιών, που θα λάβουν μέρος , είναι ο κ. Αντώνης Πατενιώτης . Ο κ. Αντώνης Πατενιώτης είναι δάσκαλος και προπονητής ιστιοπλοΐας.
Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σε ώρες και ημέρες που θα 

καθοριστούν σε συνεννόηση του προπονητή κ. Αντώνη Πατενιώτη με τους γονείς των παιδιών.
Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται, στο λιμάνι του Λακκιού, με σκάφη τύπου Όπτιμιστ και Λέιζερ του Ομίλου. Τον Απρίλιο και Μάιο, τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται Σάββατο και Κυριακή ενώ στις καλοκαιρινές διακοπές θα γίνονται και τις καθημερινές.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δέσποινα Φιλιππάκη: Η πρώτη Ομογενής Ελληνίδα στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

       Μη ξαφνιάζεστε! Μπορεί να είμαι, και το έχω δηλώσει, με συγκεκριμένο κόμμα, αλλά δεν παύω από αυτό το blog να αναρτώ κάθε νέα προσπάθεια, κίνηση, πρωτοβουλία, κόμμα, που χρειάζεται την προβολή, που δεν έχει από όλα τα ΜΜΕ.
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:anti-ntp
Δέσποινα Φιλιππάκη: Η πρώτη Ομογενής Ελληνίδα στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Η προετοιμασία του κινήματος των Πολιτών "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" για τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαίου, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες και η κινητοποίηση των συ7μπατριωτών μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τα καλά νέα όμως έρχονται (ώς συνήθως), απο την ομογένεια της Αυστραλίας και δή απο την ...ελληνομάνα...
Μελβούρνη! Εκεί που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου Ελληνισμού!

Η Δέσποινα Φιλιππάκη, μια Ελληνίδα φοιτήτρια που ζεί, σπουδάζει και εργάζεται στη Μελβούρνη, δέχτηκε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα του εξωτερικού που θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ως μέλος της νεολαίας της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και που θα σηκώσει έτσι ένα μεγάλο βάρος, κινητοποιώντας την ελληνική ομογενειακή νεολαία στην Αυστραλία σε έναν αγώνα, πραγματικά χωρίς αύριο για τη πατρίδα μας. 

Η κυρία Φιλιππάκη, Ελληνίδα πολίτης στην υπηκοότητα, σπούδασε Φιλοσοφία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με μεταπτυχιακά και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, με ειδικότητα στην Γλωσσολογία.

Το ιστολόγιό μας επικοινώνησε με την κυρία Φιλιππάκη σε μια μίνι συνέντευξη, τόσο για να την συγχαρεί γι΄ αυτή της την επιλογή, όσο και να αποσπάσει και μερικές δηλώσεις της. Και τα λόγια της δεν τα μάσησε καθόλου. Με το θάρρος της νιότης αλλά και του έντονου πατριωτισμού που τη διακρίνει, η Δέσποινα Φιλιππάκη είπε τα πράγματα με το όνομά τους, μιλώντας τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας και κατακεραύνωσε τους πάντες, κατεστημένο, πολιτικό σύστημα και - ιδίως - την κατάντια των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων.

Λ.Ε. : Πώς προέκυψε μια τέτοια κίνηση απο εσάς κυρία Φιλιππάκη; 

Δ.Φ.: Η αγάπη για τη πατρίδα, τι άλλο; (χαμογελάει) Βλέποντας κι εγώ, όπως και πάρα πολλοί νέοι της ηλικίας μου, οτι η σήψη στην πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει προχωρήσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό, αποφασίσαμε πως μόνο μια τεράστια κινητοποίηση όλου του Ελληνισμού θα μπορούσε να φέρει το ποθούμενο για όλους τους Ελληνες. Δηλαδή την απαλλαγή της πολιτικής μας ζωής απο όλα τα παράσιτα που δημιούργησε ο άκρατος κομματισμός και την αναγέννηση της Ελλάδας, την επιστροφή της δηλαδή στην πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά και στα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι παππούδες μας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κύριος Μαρκόπουλος και η ιδρυτική επιτροπή του κινήματος με επέλεξαν για υποψήφια Βουλευτή για να εκπροσωπήσω την ομογένεια της Αυστραλίας στην ελληνική βουλή. Θα κάνω το παν για να τους δικαιώσω.

Λ.Ε.: Πιστεύετε οτι οι νέοι μας έχουν αποκλειστεί απο τα πολιτικά πράγματα της πατρίδας;

Δ.Φ.: Απόλυτα. Και με έναν τρόπο, θα έλεγα, επιστημονικό. Πρώτα απ΄ όλα, ο τρόπος που λειτουργεί ο κομματισμός στα πανεπιστήμιά μας, αποκλείει κάθε σοβαρή προσπάθεια των νέων μας να εκφραστούν με τη καρδιά, τη λογική και τη ψυχή τους. Τα κόμματα έχουν αλώσει εδώ και πολλά χρόνια την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. Κοιτάξτε την κατάταξη που έχουν τα πανεπιστήμιά μας στην παγκόσμια επετηρίδα. Τα πανεπιστήμια μας πλέον έχουν γίνει τα φυτώρια των κομμάτων για τα νέα στελέχη τους και ο βαθμός προαγωγής των νέων αυτών στελεχών, εξαρτάται απο την ενδοτικότητά τους στις επιταγές των κομμάτων και στα συμφέροντα που αυτά εκπροσωπουν και να είστε σίγουροι πως αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό γι΄αυτή την κατάντια. Όταν πετάξουμε τις κομματικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια, τότε θα καταφέρουν οι νέοι μας να ασχοληθούν με τις Επιστήμες και θα μπορέσει επιτέλους αυτός ο τόπος να ξεβρομίσει από αυτούς που τον λυμαίνονται. Φτύσαμε αίμα να πάρουμε τα πτυχία μας, όσοι δεν παίρναμε σημειώσεις από τις κομματικές παρατάξεις και μας δείχνανε με το δάχτυλο. Κάποτε θα πρέπει να μπεί ένα τέλος σε αυτό το γελοίο θέατρο του παραλόγου, με την κατάργηση του κομματισμού στην τριτοβάθμια εκαπίδευση μέσω ειδικού άρθρου στο νέο Σύνταγμα που προτείνει η "Νέα Ελλάδα". Τα πανεπιστήμια είναι ιερός χώρος μάθησης και έρευνας, όχι άντρο του κομματισμού.

Λ.Ε.: Ποιά είναι η θέση της ομογένειας στα δρώμενα της πατρίδας αυτή τη στιγμή; Ξέρουν οι Ελληνες εκεί τι συμβαίνει πραγματικά;

Δ.Φ.: Δυστυχώς όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσα, τόσο εγώ όσο και άλλοι νέοι της ηλικίας μου εδώ. Ο κόσμος είναι πολύ απορροφημένος απο τις δραστηριότητές του - κυρίως τις επαγγελματικές - και δεν παρακολουθεί ή δεν έχει και τόσο εμπεριστατωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα. Δεν ξέρει σε ποιό βαθμό επικινδυνότητας έχουν φτάσει τα πράγματα. Σε αυτό το θέμα, ασφαλώς και έχουν συμβάλλει και τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία εκπέμπουν δορυφορικά εδώ και παρουσιάζουν τα πράγματα κυριολεκτικά όπως ακριβώς θέλει η προπαγάνδα της τρόικας και της δοσίλογης κυβέρνησης. Εμείς αγωνιζόμαστε πάρα πολύ σκληρά, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Κυριολεκτικά ο αγώνας μας είναι "μαύρο" εναντίον "άσπρου"! Λίγοι είναι αυτοί οι Ελληνες που γνωρίζουν, κι αυτοί ενημερώνονται μόνο μέσω διαδυκτίου και απο τα ελληνικά μπλόγκ, όπως το δικό σας. Και στηρίζουν αυτοί οι λίγοι τη προσπάθειά μας.

Λ.Ε.: Μέσα σε αυτό το όχι και τόσο καθαρό τοπίο του προεκλογικού αγώνα, σε τι μπορεί να ελπίζει ένα νεόκοπο κίνημα όπως αυτό της "Νέας Ελλάδας" κυρία Φιλιππάκη;

Δ.Φ. Στο δίκαιο του Αγώνα, σε τι άλλο; Η "Νέα Ελλάδα" αυτή τη στιγμή, δίνει τον καθαρό αγώνα, τον αγώνα της αλήθειας. Δεν εκπροσωπούμαστε απο ΚΑΝΕΝΑ στέλεχος του παλαιοκομματισμού. Ολοι μας είμαστε απλοί Ελληνες πολίτες και τίποτε άλλο. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική σταδιοδρομία, ο καθένας απο μας έχει κάνει τις επαγγελματικές του επιλογές και είναι επιτυχημένος με αυτές. Το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να προωθήσουμε την Ιδέα της αναγέννησης της πατρίδας μας απο τις ίδιες της τις ρίζες. Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική, όπως κάποιοι άλλοι που ενώ ανήκαν στον διεφθαρμένο κομματισμό εδώ και δεκαετίες, ξάφνου ...έγιναν ανεξάρτητοι και Ελληνες και λοιπά. Εμείς την "Αμερική" της Ελλάδας την έχουμε ανακαλύψει εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε ποιό είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας και γιατί αυτή δεν μπορεί να ανακάμψει. Δεν περιμέναμε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο της αναξιοπρέπειας και του εξευτελισμού, για να αντιληφθούμε οτι ο ...βασιλιάς είναι όχι μόνο γυμνός, αλλά και προδότης! Γνωρίζαμε απο πολύ πριν, οτι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και στην καταστροφή! Δε φταίει η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ και ο κάθε Σαρκοζί για το κατάντημά μας. Φταίμε εμείς που ενώ ξέραμε, ανεχόμασταν ή και συνεργαζόμασταν ακόμη, με τα πολιτικά "κατακάθια", ψηφίζοντάς τους επανειλημμένως. Η πατρίδα μας έχει κρίση Ηθικής πάνω απ΄όλα. Χρειάζεται σκληρή αυτοκριτική απο όλους μας. Γιατί για να πας μπροστά, επιβάλλεται να κάνεις την αυτοκριτική σου κι ώριμα να συνεχίσεις να ατενίζεις το μέλλον με σιγουριά, αυτεπίγνωση και σοβαρότητα.

Λ.Ε. : Ευχόμαστε κάθε επιτυχία κυρία Φιλιππάκη στον αγώνα σας και σε σας προσωπικά.

Δ.Φ. : Σας ευχαριστώ κι εγώ. 
Διαβάστε περισσότερα...

Γκαλερί Κορακά. Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εικαστικά πρόσωπα»


15 εικαστικοί παρουσιάζουν…

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εικαστικά πρόσωπα»

Γκαλερί Κορακά
2 με 12 Απριλίου 2012

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 &ι 18:00-21:00.

Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 14:00

Εικαστικός εκθεσιακός χώρος Αμερικής 97 και Ιερού Λόχου. (1ος Όροφος)

Τηλέφωνο 2241070877

Galerie Koρακά …δες τέχνη!



Διαβάστε περισσότερα...

Μίκα Ιατρίδη. Τι έχει γίνει με τις επενδύσεις των ρευστών διαθεσίμων των ΝΠΔΔ



Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, μαζί με τους συναδέλφους της βουλευτές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κ.κ. Καμμένο, Γαληνό, Ζώη, Κόλλια-Τσαρουχά, Κουντουρά, Μαρκόπουλο, Μελά και Σταμάτη, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη αναφορικά με τις επενδύσεις των ρευστών διαθεσίμων των ΝΠΔΔ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Το κείμενο της Ερώτησης, ακολουθεί.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:    Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη
              
ΘΕΜΑ: Τι έχει γίνει τελικά με τις επενδύσεις των ρευστών διαθεσίμων των ΝΠΔΔ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου;


Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) υποχρεούνται να τηρούν Ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, του οποίου η ταμειακή διαχείριση είναι στην ευθύνη της. Ωστόσο, οι πράξεις διαθέσεως, επενδύσεων και διαχειρίσεως της Τράπεζας της Ελλάδος για λογαριασμό τους δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση των Νομικών αυτών Προσώπων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, εντός του 2012 μετέφερε, διαθέσιμα κεφάλαια ΝΠΔΔ στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α), τα οποία και επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του PSI, τα ομόλογα αυτά  κουρεύτηκαν και συνεπώς η αξία της περιουσίας των εν λόγω προσώπων έχει υποστεί μία σοβαρότατη απομείωση, χωρίς να γνωρίζουν οι διοικήσεις των προσώπων αυτών, πόσο μάλλον οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες, τι έχει συμβεί με τις περιουσίες τους.
Είναι γεγονός ότι ο Νόμος 2469/14.3.1997 προσδιορίζει ότι τα κεφάλαια που κατατίθενται σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζεται η εκάστοτε επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων για την κάλυψη των τακτικών δαπανών των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων (αρ.παρ 15.11, εδάφιο ζ).  Σημειωτέον δε ότι τα πρόσωπα αυτά είναι Νοσοκομεία, Επιμελητηριακοί φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Επαγγελματικοί Σύλλογοι (όπως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που εκπροσωπεί τους περίπου 12.000 Φαρμακοποιούς στην Ελλάδα), Ιδρύματα κοινωφελούς σκοπού κ.λπ., τα επενδυμένα χρήματα που επενδύθηκαν σε ομόλογα και που στη συνέχεια κουρεύτηκαν, ουσιαστικά ανήκουν στους χιλιάδες συμμετέχοντες σε αυτούς τους οργανισμούς Έλληνες, των οποίων η περιουσία έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. 
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.      Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει προκληθεί στις περιουσίες των φορέων αυτών, ως συνέπεια του κουρέματος των ομολόγων, που πλήττουν τόσο τη δυνατότητα λειτουργίας τους, όσο και τα περιουσιακά δικαιώματα των συμμετεχόντων Eλλήνων πολιτών;
2.      Για ποιο λόγο η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να επενδύσει τα ρευστά διαθέσιμα αυτών των φορέων, εντάσσοντάς τα στο κοινό κεφάλαιο, κατά το χρονικό διάστημα που το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ήταν δεδομένο;
3.      Ποια μέτρα σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκλήθηκε στα ΝΠΔΔ;
4.      Προκύπτουν τυχών διοικητικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, για την απώλεια αυτή της περιουσίας και αν ναι πως θα αποδοθούν οι ευθύνες στους Υπεύθυνους;   
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ - ΤΣΑΡΟΥΧΑ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Στα ύψη το έλλειμμα της χώρας λόγω PSI! - Η απάτη σε βάρος των Ταμείων

      Τέτοια επιτυχία υπουργού οικονομικών σαν τον Βαγγέλα δεν έχει ξαναγίνει!
       Πήρε στην πλάτη του το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα μετά την καταστροφή του ΓΑΠ και τα αποτελείωσε! με πανηγυρισμούς όπως και οι προηγούμενοι!
       Προβλέπω νέα εξεταστική στη βουλή για τους χειρισμούς του Βαγγέλα για το PSI, Καραμπινάτο Σκάνδαλο! 
       Να χαρώ Νέο Ξεκίνημα....
Μάκης Αρμενιάκος 

πηγή:defencenet.gr
Στα ύψη το έλλειμμα της χώρας λόγω PSI! - Η απάτη σε βάρος των Ταμείων

Τελικά η πολυδιαφημισμένη «επιτυχία» του PSI εξελίσσεται σε "πέτρα στο λαιμό" της χώρας, καθώς την τελευταία στιγμή δηλαδή στις 9 Μαρτίου, ημέρα που έκλεινε το ελληνικό PSI, η κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό Οικονομικών τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, «κούρεψε» μεταξύ άλλων κάπου 200 εκ. ευρώ από ... καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά του, χωρίς να ενημερώσει φυσικά κανέναν ότι μετέτρεψε τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα ε συνεχεία τα ... "κούρεψε"!


Το πλέον ανατριχιαστικό: Το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια επι δισεκατομμύρίων φόρτωσαν αυτό το έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό βάσει των "papastatistics" δηλαδή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που επέβαλε κατόπιν εντολής των ξένων πατρόνων του ο Γ.Παπακωνσταντίνου και βάσει των οποίων προσμετράται στο έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα των ΔΕΚΟ!
Περίπου 200 εκ. ευρώ ή το 70% των κεφαλαίων τους σε καταθέσεις έχασαν έτσι τα ΝΠΔΔ την τελευταία ημέρα, στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα!!! Τα κεφάλαια αυτά όπως καταγγέλλεται αρμοδίως, από πρυτάνεις ΑΕΙ (Σύνοδος πρυτάνεων), και από γιατρούς, δεν ήταν ομόλογα, αλλά απλές καταθέσεις νπδδ, οι οποίες δεν προσφερόνταν ώστε να δεχθούν μεταχείριση ανάλογη με τα αποθεματικά των ταμείων. Δηλαδή υποχρεωτική τοποθέτηση σε ομόλογα…
Ανακύπτει έτσι το καυτό ερώτημα: Σε ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ και ΠΩΣ έγιναν τα μετρητά ομόλογα και αγοράστηκαν τίτλοι την ημέρα που τα ομόλογα κουρεύονταν; Ειδικώς δε λένε οι επαγγελματίες, σε ΠΟΙΑ τιμή αγοράστηκαν; Και εξηγούν: «Πως είναι δυνατόν τα ΝΠΔΔ να έχασαν το 70% των κεφαλαίων τους στο κούρεμα, όταν οι τιμές των ομολόγων έτσι κι αλλιώς ήταν στα τάρταρα και χαμηλότερες από το 30% της ονομαστικής αξίας τους; Και μάλιστα την ημέρα του κουρέματος;»    
Όλα αυτά όταν το κοινό αγνοεί, ότι παραμένουν ακούρευτα και δεν έχει κλείσει το PSI για ελληνικά ομόλογα και εγγυήσεις 28 δις ευρώ σε διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 18 δις ευρώ και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που ανέλαβε δάνεια των ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ!!!
Το τρομερό εδώ είναι ότι αυτά τα χρέη των ΔΕΚΟ τα οποία προφανώς κατέπεσαν, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στο ελληνικό χρέος, όταν έγιναν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις ελλείμματος…
Με αυτά όμως, έχει τελικά κηρυχθεί και επίσημα χρεοκοπία στην Ελλάδα από την ISDA και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για ελληνικά ομόλογα που αθέτησαν την υποχρέωση πληρωμής τους, σε κατόχους CDS, γεγονός που θα προκαλεί για μεγάλο διάστημα εμπόδια στο δανεισμό της χώρας. Αλλά στον αέρα βρίσκεται στο μεταξύ και το υπόλοιπο PSI δηλαδή το κούρεμα για ελληνικά ομόλογα σε ξένο δίκαιο (και εγγυήσεις του δημοσίου) συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, που μένουν «ακούρευτα» και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ακόμα και στις 4 Απριλίου, με φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή ίσως και έως τις 15 Μαίου, που λήγει ομόλογο 450 εκ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και μπορεί να πληρωθεί...
Σχετική καταγγελία για την κλοπή των κεφαλαίων των νπδδ πέραν των Ταμείων, των πρυτάνεων, γιατρών μέσω σχετικών blogs, (υγεία) αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, η οποία έδωσε συγκεντρωτικά στοιχεία. Έτσι προκύπτουν τα «χαμένα» 200 εκ. ευρώ, σερ σύνολο περίπου 300 εκ. ευρώ. Η ΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή».
Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!».
Στο υπόλοιπο PSI  για τα ξένα ομόλογα, έχουμε και πάλι φιάσκο: Σε συνελεύσεις ομολογιούχων, οι ομολογιούχοι μόνο δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σύνολο δώδεκα που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο PSI, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. από τους υπόλοιπους πέντε αρνήθηκαν το κούρεμα και οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν! Οι άλλοι δηλαδή, δεν θέλουν να κουρευτούν ή δεν εμφανίστηκαν…
Συγκεκριμένα σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες. Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και ήταν ανοιχτές για ψήφο μέχρι αργά τη νύχτα.
Πρόκειται για ελληνικά ομόλογα αξίας 18 δισ. ευρώ αλλά σε ξένο δίκαιο και για κρατικές εγγυήσεις χρεών στις ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ ύψους 10 δισ. ευρώ, το χρέος των οποίων ανέλαβε το δημόσιο. Τα ομόλογα διεθνούς δικαίου ύψους 28 δις ευρώ, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
-Η πρώτη κατηγορία αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 66,6% για να γίνει το κούρεμα.
-Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 75% που είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί για να εφαρμοστεί μετά και στους άλλους ομολογιούχους...
ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις λόγοι να μην γίνουν εκλογές

       Χαχαχα (είναι η ώρα μας να γελάμε με τα καμώματα τους) αφού στις δημοσκοπήσεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 7,2 και δεν έχουν πρόγραμμα κτλ κτλ γιατί δεν κάνουν εκλογές, τώρα ΠΡΙΝ τα νέα μέτρα;
       Αφού σωθήκαμε από το PSI γιατί χρειάζεται και νέο πρόγραμμα σωτηρίας με πιθανός (σίγουρο) νέα αναδιάρθρωση του χρέους PSI;
       Αφού χρειάζονται νέα μέτρα 14 δισ (η περισσότερα αν ξεφύγουν οι στόχοι) και θα καταργηθούν αυτά που εξασφάλισε με τις διαπραγματεύσεις ο Σαμαράς (13ος - 14ος) πως θα αποκαταστήσει τις κατώτερες συντάξεις;
       Και το πιο σημαντικό, πως θα κάνουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ με νέα μείωση 15 % μισθών και συντάξεων (για αρχή, αφού μέχρι να φτάσουμε επίπεδα Βουλγαρίας έχουμε και άλλα και άλλα).
       Σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στήνουν μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όταν μιλούν για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
       Χαχαχα Ψηφίστε τους! Έχει να πέσει πολύ γέλιο!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:olympia.gr
Τρεις λόγοι να μην γίνουν εκλογές

Αν και οι εκλογές προαναγγέλλονται εμμέσως από πολλές πλευρές (Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαδήμος), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν έχουν προκηρυχτεί ακόμη;

Παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι η απόφαση για εκλογές πριν το καλοκαίρι είναι ειλημμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να προσδιορίσει την ημερομηνία παρά τις φορτικές πιέσεις των κυβερνητικών συντακτών.


Η επίσημη εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου δεν θα εμποδιζόταν από την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με αναλυτές τρεις είναι οι λόγοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αναβολή των εθνικών εκλογών: 

- Η ολοκλήρωση του PSI. Όσοι οικονομικοί συντάκτες παρακολουθούν στενά τη συγκεκριμένη διαδικασία αναγνωρίζουν προβλήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν βρει λύση. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία των κομμάτων πριν σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση ήταν η πλήρης εφαρμογή της ανταλλαγής ομολόγων. Προς το παρόν ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί στις λεπτομέρειές του.

- Η αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Πρόκειται για ένα ακόμη εκκρεμές ζήτημα, το οποίο όμως από μόνο του θα ήταν δύσκολο να αποτελέσει αιτία αναβολής των εκλογών. Και αυτό όχι γιατί έχει δευτερεύουσα σημασία, αλλά γιατί η σύνδεση της αναχρηματοδότησης των τραπεζών με την αναβολή των εκλογών θα αποτελούσε καταλύτη κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων.

- Τα νομοθετήματα που δεν έχουν ψηφιστεί. Πολλά ακούγονται για σειρά νομοσχεδίων που προηγείται με την διαδικασία του επείγοντος να κατατεθούν στην Βουλή. Πέντε πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Το ερώτημα είναι αν θα πιέσει η Τρόικα να ψηφιστούν και ορισμένα άλλα, τα οποία υπόκεινται στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε τα δύο κόμματα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους λάσπη! Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στα συκοφαντικά δημοσιεύματα

      Επιτέλους λάσπη!!!!!!
       Είχα αρχίσει να ανησυχώ! Μετά τις αναρτήσεις για την επικείμενη επίθεση στον Πάνο Καμμένο που παρήγγειλε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς στους διαπλεκόμενους, πέρασαν κάποιες μέρες με τα άσφαιρα πυρά Γεωργιάδη - Γιακουμάτου (οι καημένοι νομίζουν ότι έχουν το εκτόπισμα να μιλήσουν εναντίον του Πάνου και του κινήματος) που έπεσαν στο κενό, και άρχισα να αμφιβάλω!
       Ρε λες να τα βρήκαν; (θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου!) 
       Δεν είναι καινούργιο ότι αποφεύγουμε ως ο διάβολος το λιβάνι ότι, και όσους προβάλουν τα ΜΜΕ (πχ Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη και τα άλλα αγαπημένα παιδιά τους) ενώ, ψάχνουμε και τις περισσότερες φορές στηρίζουμε όσους αυτοί βρίζουν! 
       Οπότε περισσότερο σίγουροι από κάθε άλλη φορά είμαστε με τον Καμμένο από αυτή τη λάσπη, που τον επιβεβαιώνει στα μάτια μας.
       Και όταν στη μέση μπαίνουν ολόκληρα επικοινωνιακά γραφεία κολοσσοί με άφθονο χρήμα, και βγάζουν σαν λάσπη αυτά, σημαίνει ότι τον έχουν περάσει κόσκινο τον Πάνο και δεν του βρίσκουν τίποτα! 
       Μόνο κατασκευάσματα και λάσπη μπορούν να γράψουν! 
       Είναι να μην είσαι χαρούμενος που οι αντίπαλοί του που έχουν τις άκριες και τα μέσα τον έχουν περάσει κόσκινο και δεν μπορούν να του βρούν τίποτα σοβαρό, παρά τις ανοησίες που γράφουν;
       Σας ευχαριστούμε που διαλύσατε και τους ελάχιστους ενδοιασμούς και αμφιβολίες που οι περισσότεροι ΔΕΝ είχαμε για τον Πάνο Καμμένο και το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:olympia.gr
Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στα συκοφαντικά δημοσιεύματα
Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ – ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.


1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.
2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.
Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.
3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία
επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον
μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.
4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
AnexartitoiEllines
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Νέα Δημοσκόπηση της ALCO για το News it. Άνοδος Καμμένου (για ALCO)




- Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τα 2 μεγάλα κόμματα
- Σταθερά τα ποσοστά ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ - Ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Στα 2 το εκλογικό σώμα - Οι μισοί αντίθετοι με το Μνημόνιο και οι άλλοι μισοί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Λίγες  εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα. 


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.


Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.


Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.


Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.


Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.


Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.


Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.


Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.


ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 


ΠΑΣΟΚ 13,6%


ΝΔ 20,9%


ΚΚΕ 7,9%


ΛΑΟΣ 3%


ΣΥΡΙΖΑ 6,7%


ΔΗΣΥ 2,2%


ΔΗΜΑΡ 7,2%


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%


ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%


ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%









Επίσης, σχεδον μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι όταν ρωτούνται με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ και ακολουθεί είναι η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες φοιτητές του LSE έκραξαν τον Τόμσεν! (Βίντεο)

       Εμ, εμείς τους βρίσκουμε τους δικούς μας στις παρελάσεις, οι φοιτητές μας στο εξωτερικό βρίσκουν τους εξαποδώ σωτήρες στα αμφιθέατρα!
       Φαίνεται ότι καλόμαθαν τα ευρωλαμόγια από τον ΓΑΠ τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά και νόμιζαν, ο ενδοτισμός, η προδοσία και το γλύψιμο είναι εθνικό ιδίωμα!
       Α ρε κακομοίρηδες να υπήρχε τρόπος να σας βάλω να διαπραγματευτείτε με έναν αγρότη, ένα οικοδόμο και έναν ψαρά να βλέπαμε από που θα φεύγατε! Αλλά βλέπεις αυτοί δεν θα είναι στις λίστες της ziemens!
       Ψηφίστε τους ....
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:olympia.gr
Έλληνες φοιτητές του LSE έκραξαν τον Τόμσεν! (Βίντεο)
Το ήξεραν και οι διοργανωτές προσπάθησαν να αποφύγουν το λιντσάρισμα προς τον Πολ Τόμσεν!
Είχαν βάλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο LSE για την ομιλία του στην ακαδημαϊκή εκδήλωση για τη συνταγή της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και κυρίως στο κατά πόσον αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Ο «φόβος» των διοργανωτών ήταν οι Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι δεν κρατήθηκαν και τα έχωσαν στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ.“Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο 160%”, φώναξε ένας φοιτητής.«Πάρτε τα λεφτά σας και φύγετε. Δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο», είπε ένας φοιτητής όταν έφευγε ο Τόμσεν.«Μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί», τόνισε ένας άλλος φοιτητής.Και δεν ήταν οι μόνοι, αφού δεκάδες φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του Τόμσεν, αλλά και αρκετοί ακόμα έξω από τον χώρο της ομιλίας.
Ο κ. Τόμσεν αναχώρησε ατάραχος!

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τάκλα Μακάν;

       Υπάρχουν και άλλες εκδοχές για την αιτία που οδήγησε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Τάκλα Μακάν, και μάλιστα με αρκετά ευρήματα που τις στοιχειοθετούν!
       Επειδή όμως είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο, και μάλιστα πολύ ανατρεπτικό σε σχέση με τις παγιωμένες αντιλήψεις, καλό είναι να αρκεστούμε σε αυτά της παρακάτω ανάρτησης
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:attikanea

Γιατί πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Τάκλα Μακάν;

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν! Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή;
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;


Πριν προχωρήσουμε στη διερεύνηση του πραγματικού σκοπού αυτής της εκστρατείας, ας μιλήσουμε λίγο….
για την φύση της συγκεκριμένης ερήμου.
Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν.
Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!
Αυτή είναι η πραγματικότητα για την έρημο της Τάκλα Μακάν και φυσικά είναι ιδιαίτερα σκληρή! Άρα ήταν λογικό για έναν τόσο ευφυή στρατηλάτη να οδηγήσει το στρατό του να αντιμετωπίσει τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αν δεν υπήρχε ένας ανώτερος σκοπός; Αν δεν είχε εντολή από κάπου για να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή, θα το έκανε; Προφανώς και όχι!

Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν! Η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να υποτάξει τις άγριες φυλές της περιοχής και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το πετύχει.
Ίσως με αυτές τις αναφορές να προσπαθούν, στην πραγματικότητα, να συγκαλύψουν το γεγονός της εκστρατείας! Βρίσκονταν τότε στη επαρχία της Βακτριανής και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον Ώξο ποταμό έφθασε στα όρια της ερήμου.
Ουσιαστικά ακολούθησε την πορεία του Α΄ εκστρατευτικού σώματος του Διονύσου, ο οποίος είχε πρώτος πραγματοποιήσει μια ανάλογη εκστρατεία περίπου 2000 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο. Πέρασε από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια για να εισέλθει στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ, στην οποία δεσπόζει η έρημος. Τις πληροφορίες για το γεγονός αυτό τις αντλούμε από κείμενα αρχαίων που κάνουν νύξεις για αυτά που συνέβησαν.
Επίσης αναφορές για ανθρώπους με λευκά ή πυρόξανθα μαλλιά υπάρχουν και σε κάποιους κινέζικους μύθους.Και επειδή μιλάμε για μύθους, ο μύθος πάντα κρύβει ψήγματα μιας αλήθειας πολύ παλιάς, οι αναφορές για τέτοιους ανθρώπους αφορούν αρχαιότατους χρόνους της κινέζικης ιστορίας και άρα ταιριάζουν χρονικά με την πραγματοποίηση της Διονυσιακής εκστρατείας.
Την απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η εκστρατεία μας τη δίνουν σήμερα τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι ανασκαφικές αυτές προσπάθειες έχουν αποκαλύψει ερείπια ολόκληρων πόλεων, οι οποίες είναι χτισμένες με αρχαίο ελληνικό ρυμοτομικό σχέδιο.
Υπάρχουν θεμέλια κτιρίων με αρχαιοελληνική κατασκευή, με εσωτερική αυλή και ιδιαίτερο χώρο για την κεντρική εστία της οικίας. Τα σημαντικότερα ευρήματα όμως δεν ήταν τα κτίρια, αλλά οι μούμιες που βρέθηκαν στους δεκάδες τάφους της περιοχής. Ήταν πάρα πολλές μούμιες ηλικίας χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία της ερήμου. Και το πιο παράδοξο…οι μούμιες δεν έμοιαζαν με κινέζους!
Τα μουμιοποιημένα σώματα ανήκαν σε ψηλούς, κοκκινομάλληδες και με ανοιχτόχρωμα μάτια. Προφανώς δεν ήταν κινέζοι οι νεκροί! Οι πιο παλιές ανάγονταν στον 19ο – 18ο αιώνα π.χ. και οι πιο πρόσφατες γύρω στον 4ο αιώνα π.χ..

Ανάμεσα στα σώματα βρίσκονταν και ένα μωρό, το οποίο στη θέση των ματιών του είχε γαλάζιες πέτρες και κάποιες γυναίκες που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και πως διαβιούσαν σε μια τόσο άνυδρη περιοχή; Το δεύτερο ερώτημα απαντάτε με βάση γεωλογικές παρατηρήσεις, οι οποίες εξηγούν την πιθανότητα η έρημος να ήταν κάποτε εύφορη κοιλάδα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το επίπεδο της θάλασσας. Οι άνθρωποι όμως; Τα πορίσματα των ερευνών του DNA απέδειξαν ότι οι μούμιες δεν ανήκουν σε κινέζους ή σε κάποιον άλλο λαό της περιοχής ( όπως οι Ουιγούροι Τούρκοι). Έδειξαν ότι προέρχονται από ανθρώπους της αρχαίας Σκυθίας ή της Ανατολικής Μεσογείου.
Όμως εδώ υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει την ελληνικότητα των ευρημάτων (αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο Σκύθες και άλλους λαούς της Α. Μεσογείου) και άρα το πέρασμα του Μ Αλεξάνδρου από εκεί. Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν αρχαιοελληνικά μοτίβα.
Ιδιαίτερα ένα εγχάρακτο σύμβολο σε ένα τάφο, είναι το αρχαιοελληνικό σύμβολο της σβάστικας. Μήπως είναι αλήθεια το πέρασμα των Ελλήνων από εκείνη την περιοχή και αν ναι, τότε τι αναζητούσαν σε μια τέτοια έρημο;
Η ύπαρξη πόλεων με ελληνική αρχιτεκτονική και περισσότερο η ανακάλυψη των νεκρών με τα ελληνικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν πέρασαν απλώς οι Έλληνες από εκεί, αλλά πραγματοποίησαν μόνιμη εγκατάσταση.
Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας πράξης σε εκείνη την περιοχή, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός και συγκεκριμένος ρόλος που θα πρέπει να παίξουν αυτοί που θα εγκαθίσταντο εκεί; Μήπως τελικά οι πόλεις αυτές ήταν φρούρια και φυλάκια και οι άνθρωποι φύλακες κάποιου μυστικού. Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που οδήγησε τον Μεγάλο Στρατηλάτη να πραγματοποιήσει αυτό το σκέλος της εκστρατείας του;
Τα ερωτήματα αυτά μας οδηγούν πίσω στην σχολή της Μιέζας και τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη προς τον διάσημο μαθητή του! Αναρωτιέμαι τι ακριβώς πληροφορίες του μετέφερε για τις παλιές εκστρατείες των Ελλήνων και το τι έψαχνε τότε ο Διόνυσος. Τι του είπε για τα μυστικά που έκρυβε η έρημος και ποιες οδηγίες του έδωσε για να φτάσει εκεί. Επίσης πρέπει να του έδωσε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει όταν θα έφτανε εκεί και αυτό εξηγείται εύκολα με την ύπαρξη των πόλεων-φυλακίων.
Είναι σίγουρο ότι του ανέφερε για την εκστρατεία του Διονύσου και του πρότεινε αυτή τη διαδρομή ως πιο ασφαλή για να προσεγγίσει την έρημο. Η εκστρατεία του Διονύσου μπορεί να αποδειχθεί ( σε πείσμα όσων μελετητών τη θεωρούν φαντασίας γέννημα) από την ύπαρξη νεκρών με ηλικία σχεδόν 4000 χρόνων, ανάμεσα στις μούμιες που ανακαλύφθηκαν στην Τάκλα Μακάν.
Η ηλικία τους πλησιάζει αυτή της χρονολογίας που αναφέρεται από την αρχαία γραμματεία ως η δόκιμη για την εκστρατεία του Διονύσου. Οπότε ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από τα παραπάνω στοιχεία, είναι ότι ο Μ. Αλέξανδρος επιχείρησε αυτό το κομμάτι της εκστρατείας του για να επιθεωρήσει τα έργα που άφησε ο Διόνυσος και να τα ενισχύσει με δικά του όπου υπήρχε ανάγκη.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι ο εντοπισμός της αιτίας για την δημιουργία αυτών των έργων. Ποια ανάγκη οδήγησε να χτιστούν πόλεις στη μέση της ερήμου και να επανδρωθούν από ικανό προσωπικό, έτοιμο να δώσει μάχες! Θα είναι δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί οι φύλακες ή τι ακριβώς εμπόδιζαν να διαφύγει από αυτή την περιοχή. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι μια τόσο σκληρή περιοχή, στην οποία φτιάχνει κάποιος φυλάκια-φρούρια, παίζει το ρόλο ενός τύπου φυλακής και έχει μέσα της πολύ ιδιαίτερους/επικίνδυνους κρατούμενους.
Τι όμως έκρυβε μέσα της αυτή η φυλακή της ερήμου; Εμείς μπορεί ποτέ να μην το μάθουμε με βεβαιότητα, αλλά ο Αριστοτέλης το είχε πει σίγουρα στον Μ. Αλέξανδρο και αυτό του έδωσε την καταπληκτική ορμή που επέδειξε κατά την διάρκεια της εκστρατείας του.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι η έρημος Τάκλα Μακάν κρύβει πολλά και επικίνδυνα μυστικά! Τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ιστορικά γεγονότα που φαίνονται ικανά να ανατρέψουν θεμελιωμένες θέσεις για την ιστορία της περιοχής και ίσως την παγκόσμια ιστορία! Εκστρατείες και εγκαταστάσεις πληθυσμών σε εποχές παλαιότερες από ότι πιστεύονταν μέχρι τώρα και οι οποίες έγιναν από λαούς με υψηλό πνευματικό επίπεδο. Λαούς που δεν είχαν σχέση στην εμφάνιση με τους ιθαγενείς και ούτε στα ήθη και έθιμα τους! Και τέλος κεντρικό σημείο σε όλα αυτά είναι οι Έλληνες και οι ενέργειες τους, με αρχηγό τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Διόνυσο!




Διαβάστε περισσότερα...