Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δυστυχώς...επιβεβαιωθήκαμε






Γράφει ο
Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο. Ρόδου


“Δυστυχώς...επιβεβαιωθήκαμε”


          Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στα...“Κέντρα Δια Βίου Μάθησης” του Δήμου Ρόδου, καταθέτοντας  δημόσια,  ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή.
          Συγκεκριμένα,  προκάλεσαν προβληματισμό τα εξής :

1. Έχουν ιδρυθεί Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στη Ρόδο, με βάση τις διατάξεις του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ Τεύχος Α 163/21-09-2010) ;
2. Υφίσταται Απόφαση Δ.Σ. περί συμμετοχής του Δήμου στις ανωτέρω Πράξεις;
3. Υφίσταται Απόφαση Δ.Σ. περί ορισμού Υπευθύνου Εκπροσώπου του Δήμου;
4. Έχει γίνει διάθεση χώρου Διοίκησης και χώρου(ων) εκπαίδευσης;
5. Έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του χώρου διοίκησης και του(ων) χώρου(ων) εκπαίδευσης σε απογευματινές ώρες;
6. Υπάρχει εξοπλισμός στο χώρο διοίκησης και τον(ους) χώρο(ους) εκπαίδευσης;
7. Έχει πραγματοποιηθεί η διάθεση στοιχειωδών προϋποθέσεων λειτουργίας (θέρμανση, ύδρευση, τουαλέτες, σύνδεση με το Διαδίκτυο κλπ) στους χώρους εκπαίδευσης;
8. Έχει εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα Α.ΜΕ.Α. στο χώρο διοίκησης και τουλάχιστον σε ένα χώρο(ους) εκπαίδευσης;
9. Έχει λάβει χώρα η επιλογή Προγραμμάτων Εκπαίδευσης;
10. Έχει πραγματοποιηθεί η επιλογή Προγραμμάτων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων;
11. Η υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013;
          Δυστυχώς για την Κοινωνία της Ρόδου, η υπ. αρ. Πρωτ. 602/19/3926/24-12-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με θέμα Σύναψη Σύμβασης Έργου για τις θέσεις Εκπαιδευτών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης,  έρχεται να μας επιβεβαιώσει...
          Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι...από τις αναγραφόμενες Περιφερειακές Ενότητες υλοποίησης του προγράμματος....”απουσιάζει” η  Ρόδος...


 Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο. Ρόδου
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέρου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η  ασκούμενη από τη συγκυβέρνηση μνημονιακή πολιτική  και στο χώρο της υγείας έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή και αυξανόμενη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε όλη τη χώρα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παραχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ακόμα πιο οδυνηρά για τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών νησιών (Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι), οι οποίοι μακριά από τα κέντρα λήψης 

αποφάσεων, βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με τη έλλειψη  γιατρών στο νοσοκομείο του νησιού, την έλλειψη ιατροτεχνικής υποδομής και επί πλέον τη συνεχώς αυξανόμενη καθημερινή  αγωνία για την εξεύρεση της φαρμακευτικής αγωγής τους.
Ειδικότερα στο ΚΘ Λέρου,  το οποίο πέραν των ιατρικών υπηρεσιών, που παρέχει στους κατοίκους, νοσηλεύει και 350 ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας, υπάρχει τραγική έλλειψη γιατρών, ειδικευμένων και αγροτικών και τελευταία παρατηρείται πλημμελής λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όλων.                                                                                                                                                                  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   Λέρου δηλώνει ότι μαζί με τους εργαζομένους της υγείας, τους φορείς του νησιού και όλους τους κατοίκους θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση της δημόσιας, δωρεάν υγείας, για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης γιατρών, ώστε να εξασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υγείας, καθώς και  την άμεση και σε μόνιμη βάση εύρυθμη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να καλύπτει τις ανάγκες των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο, των κατοίκων του νησιού μας , καθώς και των εξυπηρετούμενων από το νοσοκομείο κατοίκων των γειτονικών μας νησιών.
Λέρος, 31 Ιανουαρίου 2013
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD








Του
Λευτέρη Γκίνη


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD
 Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.
Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας.
Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές μας.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton
Λίγα λόγια για τον κύριο:
Alexander Hamilton γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1755 ή 1757 (άγνωστο ακριβώς πότε) στο νησί Nevis στις Αγγλικές Δυτικές Ινδίες. Μεγάλωσε σαν μπάσταρδος, ξεκίνησε να εργάζεται από τα 11 χρόνια του σαν βοηθός γραφείου στην εταιρία λογιστών St. Croix, υπηρέτησε σαν λοχίας στον πόλεμο κατά των Άγγλων. Το 1777 έγινε γενικός βοηθός του George Washington. Το 1788 έπεισε τους Νεοϋορκέζους να επικυρώσουν το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε υπηρέτησε σαν ο πρώτος υπουργός των οικονομικών από το 1789 έως το 1795. πέθανε σε μία μονομαχία που εξελίχτηκε με τον Aaron Burr  τις 12 Ιουλίου του 1804 στην πόλη της Νέας Υόρκης.
… οπότε λοιπόν αναφερόμαστε στο έτος 1777 στην Αμερική, κατά την θητεία του έκανε μία πρόταση νόμου στο κογκρέσο για την δημιουργίας μιάς ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας, συμπτωματικά ήταν αυτή η χρονιά κατά την οποία ο Amschel Rothschild έκανε την πιο κάτω δήλωση από την ναυαρχίδα του στην Frankfurt:
«Αφήστε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα του κράτους και δεν ενδιαφέρομαι για το ποιος φτιάχνει τους νόμους»

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD
Βρισκόμαστε στην Frankfurt της Γερμανίας στο έτος 1743, πενήντα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών της τράπεζας της Αγγλίας, ένας χρυσοχόος με το όνομα Amschel Moses Bauer άνοιξε ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων μαζί με ένα λογιστικό γραφείο και τοποθέτησε σαν σήμα της επιχείρησης πάνω από την είσοδο των γραφείων έναν Ρωμαϊκό αετό πάνω σε μία κόκκινη ασπίδα, το κατάστημα έγινε γνωστό ως «η εταιρία της κόκκινης ασπίδας» Ρόθτσιλντ (Rothschild) στην Γερμανική γλώσσα.
Όταν ο γιός του Mayer Amschel Bauer κληρονόμησε την επιχείρηση αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του από Bauer σε Rothschild, o Mayer Rothschild ήταν αυτός που ανακάλυψε ότι το να δανείζει χρήματα σε κυβερνήσεις και Βασιλιάδες ήταν περισσότερο επικερδές από το να δανείζει σε ιδιώτες.
Διότι όχι μόνον ήταν μεγαλύτερο το ποσό του δανείου αλλά ήταν και εξασφαλισμένο από την είσπραξη των φόρων των πολιτών.
Ο Mayer έκανε πέντε γιούς τους οποίους εκπαίδευσε σαν τεχνίτες της δημιουργίας χρήματος αλλά και επιδέξιας διαχείρισής του, τους έστειλε δε στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης για να ανοίξουν υποκαταστήματα της οικογενειακής τραπεζικής επιχείρησης.
Ο πρώτος του γιός έμεινε στην Frankfurt της Γερμανίας για την διαχείριση της μητρικής τράπεζας, ο δεύτερος γιός του Solomon στάλθηκε στην Βιέννη, ο τρίτος γιός του (και ο ποιο έξυπνος) Nathan στάλθηκε στο Λονδίνο το έτος 1798 σε ηλικία (21) είκοσι ενός ετών. Εκατό χρόνια μετά την ίδρυση της τράπεζας της Αγγλίας.
Ο τέταρτος γιός του Karl στάλθηκε στην Νάπολη, και ο πέμπτος γιός του Jacob και αργότερα James στάλθηκε στο Παρίσι.
Το 1785 ο Mayer Bauer μετέφερε την οικογένειά του σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα πεντα΄0οροφο σπίτι που μοιραζόταν με την οικογένεια Schiff. Αυτό το σπίτι έγινε γνωστό σαν το σπίτι της πράσινης ασπίδας.
Οι Rothschild και οι Schiff έμελλε να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή οικονομική ιστορία αλλά και ολόκληρου του κόσμου όπως και αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Οι Rothschild ξεκίνησαν την συνεργασία τους με τους Ευρωπαίους στο Wilhelmhole το παλάτι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας, στην πραγματικότητα ήταν ο πρίγκιπας William του Hesse-Cassel, αυτός ήταν ο πλουσιότερος μονάρχης της Ευρώπης.
Στην αρχή οι Rothschild βοηθούσαν τον μονάρχη να κερδοσκοπεί με πολύτιμα νομίσματα, όταν όμως ο Ναπολέων έστειλε στην εξορία τον πρίγκιπα William αυτός έστειλε (ένα τεράστιο για την εποχή ποσόν) 550.000 λίρες Αγγλίας (το οποίο αντιστοιχεί σήμερα σε πολλά δις ευρώ) στον Nathan Rothschild με εντολή να αγοραστούν Βρετανικά κυβερνητικά ομόλογα (consols), αλλά ο Rothschild χρησιμοποίησε τα χρήματα για τους δικούς του σκοπούς.
Με τον Ναπολέοντα να λυμαίνεται την Ευρώπη οι πιθανότητες για προσοδοφόρες πολεμικές επενδύσεις ήταν σχεδόν απεριόριστες.
Ο William Επέστρεψε στο παλάτι του στο Wilhelmhole λίγο πριν την μάχη του Waterloo το 1815, κάλεσε τους Rothschild από τους οποίους απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων του, οι Rothschild τα επέστρεψαν έντοκα με επιτόκιο 8% που θα ήταν η απόδοσή τους αν είχαν επενδυθεί σε ομόλογα του Βρετανικού δημοσίου, αλλά οι Rothschild κράτησαν όλο το επιπλέον κέρδος που είχαν αποκτήσει από την επένδυση των χρημάτων στον πόλεμο του Ναπολέοντα χρησιμοποιώντας τα χρήματα του William.
Αργότερα, περιαυτολογώντας ο Nathan Rothschild, έλεγε ότι στα δεκαεπτά χρόνια που βρισκόταν στην Αγγλία είχε αυξήσει το αρχικό του κεφάλαιο των 20.000 λιρών, που είχε από τον πατέρα του, κατά δύο και μισή χιλιάδες φορές.
Συνεργαζόμενες οι οικογενειακές τράπεζες Rothschild σύντομα γνώρισαν απίστευτη άνθηση, στα μέσα του 19 αιώνα κυριαρχούσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, και φυσικά ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο.
Ήσαν αυτοί που χρηματοδότησαν τον Cecil Rhodes παρέχοντάς του την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο διαμαντιών της Νότιας Αφρικής, στην Αμερική μεταξύ άλλων χρηματοδότησαν τους σιδηρόδρομους Hermans, τους σιδηρόδρομους Van Der Bilt, και τους Carnegie στην βιομηχανία χάλυβα στην πραγματικότητα στον WW I ο J.P.Morgan θεωρούνταν ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, αλλά μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας απλός αξιωματικός στην υπηρεσία των Rothschild, αφού όταν άνοιξε η διαθήκη του αποκαλύφθηκε ότι του άνηκε μόλις το 19% των εταιριών J.P.Morgan.
Το 1850 κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Jacob Rothschild (ο διάδοχος του οίκου) είχε ατομική περιουσία 600.000.000 γαλλικών φράγκων, δηλαδή 150.000.000 περισσότερα από ότι κατείχαν όλοι οι άλλοι τραπεζίτες μαζί, ο Jacob έφτιαξε την έπαυλη Ferrietes τριάντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού.
Ο Wilhelm I όταν την αντίκρισε αναφώνησε «Οι Βασιλείς δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιο κόστος. Μόνον σε έναν Rothschild μπορεί να ανήκει».
Ένας άλλος Γάλλος το έθεσε με αυτό τον τρόπο «Υπάρχει μόνον μία δύναμη στην Ευρώπη και αυτή είναι οι Rothschild».
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η κυριαρχία των Rothschild στον κόσμο έχει αλλάξει.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ WATERLOO ΤΟ 1815        
Αλλά ας κάνουμε τώρα μία επιστροφή στον Ναπολέοντα, θα δούμε ότι αν και μέχρι τώρα δεν ακούστηκε το όνομά του να μετέχει της οικογένειας των Rothschild, θα δούμε με ποιόν τρόπο τους έκανε πλουσιότερους από ότι ήσαν.
Κανένα άλλο τέχνασμα στην ιστορία δεν μπορεί να περιγράψει την εφευρετικότητα και πανουργία των Rothschild στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την κυριαρχία του Βρετανικού χρηματιστηρίου μετά την μάχη του Waterloo.
Το έτος 1815, ένα χρόνο μετά το τέλος του πολέμου του 1812 στην Αμερική, ο Ναπολέων απέδρασε από την εξορία του και επέστρεψε στο Παρίσι, Γαλλικά στρατεύματα εστάλησαν για την σύλληψή του αλλά με κάποιον τρόπο (ατομικό προσόν του Ναπολέοντα) οι στρατιώτες συγκεντρώθηκαν και συσπειρώθηκαν γύρο από τον αρχηγό τους και τον ανακύρηξαν σαν Αυτοκράτορα για άλλη μία φορά.
Τον Μάρτιο του 1815 ο Ναπολέων εξόπλισε ένα στράτευμα το οποίο ο Δούκας του Wellington νίκησε ενενήντα μέρες αργότερα στο Waterloo, μερικοί συγγραφείς που ήσαν κοντά στον Ναπολέοντα ισχυρίζονται ότι δανείστηκε 5 εκατομμύρια λίρες από την τράπεζα της Αγγλίας για να επανεξοπλιστεί, αλλά εμφανίζεται το παράδοξο ότι αυτά τα χρήματα ήρθαν από την τράπεζα Ouvard banking house στο Παρίσι, δεν ήταν λοιπόν ασυνήθιστο από τότε και μετά μία τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο πλευρές ενός πολέμου.
Γιατί όμως μία κεντρική τράπεζα να χρηματοδοτεί και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε έναν πόλεμο?
Επειδή ο πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παραγωγός χρεών από όλα. Ένα έθνος θα δανειστεί οποιοδήποτε ποσό για να νικήσει, και ο τελικός χαμένος θα δανειστεί αρκετά για να κρατήσει την ελπίδα της νίκης, και ο τελικός νικητής όσα χρειάζεται για να νικήσει.
Εξ άλλου τέτοια δάνεια συνήθως στηρίζονται σε φοβερούς όρους στην εγγύηση του νικητή, ότι ο ηττημένος θα αναλάβει την πληρωμή των χρεών του.
Σήμερα το Waterloo βρίσκεται μέσα στο Βέλγιο να μας θυμίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά την ήττα του Ναπολέοντα η οποία ήρθε αφού πρώτα έχασαν την ζωή τους χιλιάδες Άγγλοι και Γάλλοι στρατιώτες εκείνη την ημέρα του καλοκαιριού του 1815.
Εκείνη την ημέρα 74.000 Γάλλοι συγκρούστηκαν με 67.000 Άγγλους και άλλα Ευρωπαϊκά έθνη, η έκβαση της μάχη ήταν αβέβαιη και αν ο Ναπολέων είχε επιτεθεί μερικές ώρες νωρίτερα θα είχε κατακτήσει την νίκη.
Όμως ανεξάρτητα ποιος κέρδισε ή έχασε, πίσω στο Λονδίνο, ο Nathan Rothschild σχεδίαζε πώς να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της Βρετανικής χρηματιστηριακής αγοράς και πιθανότατα της τράπεζας της Αγγλίας.
Ο Rothschild τοποθέτησε έναν έμπιστο του πράκτορα με το όνομα Rothworth στην Βόρεια πλευρά του πεδίου της μάχης, κοντά στην θάλασσα της Μάγχης.
Όταν οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα ο Rothworth αναχώρησε για την Αγγλία και μετέφερε τα νέα 24 ώρες νωρίτερα από τον αγγελιαφόρο του Wellington.
Ο Rothschild πήγε στο χρηματιστήριο και κατέλαβε την συνηθισμένη θέση του μπροστά από την αρχαία κολώνα, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα επάνω του, οι Rothschild είχαν ένα θρυλικό δίκτυο επικοινωνιών.
Αν ο Wellington είχε ηττηθεί και ο Ναπολέων ήταν ξανά ο κυρίαρχος της Ευρώπης, η οικονομική κατάσταση της Αγγλίας θα ήταν σε «μαύρα χάλια», ο Rothschild έδειχνε μελαγχολικός στεκόταν ακίνητος και κατσούφης, τότε ξαφνικά άρχισε να πουλά, άλλοι νευρικοί επενδυτές είδαν ότι αυτός πουλάει και αυτό σήμαινε μόνον ένα πράγμα. Ο Ναπολέων ήταν ο νικητής και ο Wellington ήταν ηττημένος οπότε και η χρηματαγορά κατρακύλησε όταν όλοι άρχισαν να πωλούν τα consols (ομόλογα) της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και όποιες άλλες μετοχές υπήρχαν, οπότε οι τιμές έπεφταν κάθετα και σύντομα.
Αλλά τότε ο Rothschild αγόραζε κρυφά μέσω πρακτόρων του ότι πουλιόταν.
Μύθοι? Θρύλοι? Θα μου πείτε, εκατό χρόνια μετά η New York Times δημοσίευσε μία ιστορία η οποία αναφερόταν στον εγγονό του Nathan Rothschild ο οποίος είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία δικαστική απόφαση απαγόρευσης ενός βιβλίου γι αυτή την ιστορία με το χρηματιστήριο, η οικογένεια ισχυρίστηκε όταν η ιστορία ήταν αναληθής και λιβελογράφημα, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα των Rothschild καταδικάζοντάς την στην πληρωμή όλων των δικαστικών εξόδων.
Το ποιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της ιστορίας είναι ότι μερικοί συγγραφείς που υποστηρίζουν ότι μία ημέρα μετά την μάχη και μέσα σε λίγες ώρες ο Nathan Rothschild εξουσίαζε όχι μόνον την χρηματιστηριακή αγορά αλλά και την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας επίσης.
Αν όντως η οικογένεια Rothschild απέκτησε τον έλεγχο της τράπεζας της Αγγλίας, της πρώτης ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό κράτος και το πλουσιότερο για την εποχή του, ένα είναι σίγουρο.
Στα μέσα του 19 αιώνα οι Rothschild ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον τότε γνωστό κόσμο, κυριάρχησαν στην χρηματιστηριακή αγορά της νέας κυβέρνησης και άνοιξαν και άλλα τραπεζικά υποκαταστήματα και βιομηχανίες. Στην πραγματικότητα το υπόλοιπο του 19 αιώνα είναι γνωστό σαν «η εποχή των Rothschild».
Παρά τον υπερβολικό πλούτο η οικογένεια καλλιέργησε μία ατμόσφαιρα ανωνυμίας και αφάνειας, αν και η οικογένεια ελέγχει χιλιάδες τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές, μεταλλευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις μόνον μία χούφτα μάλη της φέρουν το όνομα Rothschild.
Περί το τέλος του 19ου αιώνος ένας ειδικός υπολόγισε ότι η οικογένεια είχε υπό τον έλεγχό της τον μισό πλούτο του πλανήτη.
Ανεξάρτητα με την έκταση της τεράστιας περιουσίας τους είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής τους στον παγκόσμιο πλούτο έχει αυξηθεί από τότε, αλλά με την αλλαγή του αιώνα οι Rothschild έχουν προσεκτικά καλλιεργήσει την αντίληψη  ότι η δύναμή τους φθίνει, έστω κι αν ο οικονομικός τους πλούτος αυξάνεται.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Στην τύχη του αφημένος ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρα μας»



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 29 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Στην τύχη του αφημένος ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρα μας».

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρας μας, κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της εμπορικής δραστηριότητας που ισχύει για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Επιπλέον, η Μίκα Ιατρίδη, αναφέρει ότι η επιλογή συντονιστή για το ζήτημα των ναυπηγείων, δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, γεγονός που είχε επισημανθεί με γραπτή ερώτηση, από τον Οκτώβριο του 2012. Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία, η βουλευτής Δωδεκανήσου, καλεί την κυβέρνηση, να δείξει «αποφασιστικότητα» στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τα ναυπηγεία, με δεδομένο ότι έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Στην τύχη του αφημένος ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρα μας».

Με ερώτηση μου, από τις 5-10-2012, είχε επισημανθεί η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας (Όμιλος Νεώριον) - τα οποία σύμφωνα με τη διοίκηση τους κινδύνευαν να κλείσουν - όσο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαγορεύει την εμπορική δραστηριότητα.

Στην απάντηση του, το αρμόδιο Υπουργείο, αναφέρει απλώς το διορισμό Συντονιστή για τα ναυπηγεία από τον Αύγουστο του 2012, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Παρόλα αυτά, τίποτα επί της ουσίας δεν έχει γίνει, παρά μόνο θεωρητικές αναφορές, όπως προκύπτει από την απάντηση.

Με δεδομένο ότι ήδη οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παραμένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί και δεν απαντά στο καίριο ερώτημα, για το ποιες ενέργειες έχει κάνει σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και – βέβαια - δεν δείχνει την ίδια «αποφασιστικότητα» με αυτήν που δείχνει απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.     Θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την άρση της απαγόρευσης, σχετικά με την εμπορική δραστηριότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά;
2.     Έχει καταλήξει και αν όχι, πότε θα καταλήξει σε πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, με δεδομένο ότι, έχουν προταθεί βιώσιμες λύσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Διαβάστε περισσότερα...

Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η προσπάθεια, ο αγώνας...






Γράφει ο 
Γλαρός Ιωάννης
Yπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο Ρόδου

Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η προσπάθεια, ο αγώνας...
Είναι γνωστό ότι οι νέοι άνθρωποι απορρίπτουν  σε έντονο βαθμό τον "ξύλινο" πολιτικό λόγο.
Οι νέοι δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα πολιτικά δρώμενα, δηλώνουν πολιτικοποιημένοι, αλλά διαφωνούν με τον τρόπο άσκησης της πολιτικής.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, πιστεύουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να καλέσουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική και με τα κοινά, αλλά να προκαλέσουμε την ανανέωση της πολιτικής...
Αυτό, βέβαια, προαπαιτεί βαθιές τομές και ριζική ανασύνθεση στο περιεχόμενο και την άσκηση της πολιτικής.
Η παιδεία, ο "καθαρός" πολιτικός λόγος, η γνώση, η φαντασία, το ήθος, η δημιουργικότητα, απαρτίζουν τη μήτρα απ’ όπου θα αναγεννηθεί το "καινούργιο" και το "σωστό".



Οι νέοι οφείλουν να δώσουν το δικό τους αγώνα, συμμετέχοντας ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων...αφού οι εξ ορισμού συνεχιστές της πολιτικής δράσης, δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν με τους διαχειριστές της πολιτικής. 

Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η προσπάθεια, ο αγώνας ο μακρύς είναι ο μονόδρομός μας, είναι η δική μας Ιθάκη.

Πάντα στο νου σου να' χεις την Ιθάκη
Το φθάσιμο εκεί ειν' ο προορισμός σου
Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.
......................................................
Η Ιθάκη σε έδωσε τ' ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δε θα βγαινες στο δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες, οι Ιθάκες τι σημαίνουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο μας λείπει ένας τέτοιος… 28-1-2008… (video)

πηγή:olympia.gr
Πόσο μας λείπει ένας τέτοιος… 28-1-2008…

Χριστόδουλος των Ελλήνων: «Να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας»

σχόλιο Γ.Θ : Ανεπανάληπτος & Αναντικατάστατος. Ο Μεγάλος Έλληνας, που σαν Στρατάρχης της Εκκλησίας συγκρούστηκε με την νέα τάξη και τους ελληνόφωνους πράκτορές της, “έβλεπε” αυτό που θα έρθει και σαν μαχητής έδωσε το αγώνα της ζωής του, μόνος εναντίον όλων…
Μας λείπεις Αθάνατε.  
Όταν, το 2005, ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό. Όταν, το 2006, είπε:
«να είστε έτοιμοι γιατί κάποιοι προετοιμάζουν γενική έφοδο κατά της χώρας», πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, υπνωτισμένοι από την εικονική πραγματικότητα της δήθεν «ισχυρής Ελλάδας». Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.
«Οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως δεν θέλουν το καλό μας και έγιναν αίτιοι εθνικών συμφορών. Τώρα είμαστε αδελφοί με τους Ευρωπαίους. Και καλά κάναμε. Να τα ξεχάσουμε όλα; Να τα συγχωρήσουμε ναι, να τα ξεχάσουμε όχι. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Τώρα ο κίνδυνος είναι να υποστούμε μια νέα Άλωση», έλεγε λίγο μετά την ενθρόνιση του, 15 χρόνια πριν, και είχε τόσο δίκιο.
Θα αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων 6/7/2006 
Η γενοκτονία των Ποντίων θα αναγνωριστεί, διότι το αίμα του δικαίου δεν θάβεται στη γη, αλλά ανεβαίνει στον Θεό. Σήμερα βεβαίως, δεν βρισκόμαστε σε πολεμική περίοδο. Η πολιτική μας ηγεσία μπορεί να υποστηρίξει σε διεθνές επίπεδο τα δίκαια των Ελλήνων. Αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για να ρίξετε τη σημαία του αγώνα. Ο αγώνας σας δεν είναι απότοκος συνθηκών, είναι το αναμμένο καντήλι της ψυχής σας, που η φλόγα του φαίνεται ακόμη και στον χορό σας.
Γιατί θέλουν να διαγράψουν το 1821 25/3/2002 
Το σύστημα έχει υποβαθμίσει το Εικοσιένα, το μήνυμα του, τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν με υπερηφάνεια κι αξιοπρέπεια για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Κατά βάθος μάλιστα, λόγω του ευδαιμονισμού, της ξιπασιάς και της δουλοφροσόνης έναντι των υλικά ισχυρών που διακατέχει τους ηγέτες του, το σύστημα έχει σβήσει από τη μνήμη του το ’21 και θέλει να το διαγράψει και από τους Έλληνες, γιατί το βλέπει ως εμπόδιο στην αφομοίωση τους στη χοάνη του συγκρητισμού και στην υποταγή τους στο παντοδύναμο τίποτε, στο πανίσχυρο μηδέν της ανθρώπινης εξαθλίωσης.
Δεν θα τους περάσει όμως. Οι Έλληνες απέδειξαν στο θέμα των ταυτοτήτων και συνεχώς με τις ενέργειες τους τεκμηριώνουν το γεγονός ότι κρατούν ζωντανό στη μνήμη τους τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον ευαγγελισμό του γένους και με πρωτοπορούσα την Εκκλησία τους προσφέρουν την πνευματική και πολιτισμική διακονία τους στην Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς ίχνος έπαρσης αλλά και χωρίς κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία, με τον παλμό της θρησκεύουσας ψυχής των παιδιών της, θα αποτελεί μέχρι συντέλειας του αιώνα τεράστια και αποτελεσματική δύναμη αντίστασης εναντίον όλων όσοι νομίζουν ότι ήρθε η ώρα να ανατρέψουν την πνευματική ιστορία του γένους, να εξουθενώσουν την ανθρώπινη
αξιοπρέπεια και να διαστρέψουν την αλήθεια μετατρέποντας την τυραννία σε δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα, το μυστήριο της ζωής σε μηχανιστικό φαινόμενο, και τον άνθρωπο από εικόνα του Θεού σε πριόνι και εργαλείο των σκοπιμοτήτων τους.
Ο ξένος παράγων θέλει να επιβληθεί 14/3/2004 
Ο άνθρωπος, έχοντας πλέον αποκοπεί από τη θεμελίωση του μέσα στη σχέση με τον πλησίον, έχοντας αντικαταστήσει την αφοσίωση και τη θυσία με κώδικες ηθικής συμπεριφοράς, έχοντας στερηθεί σταθερές αναφορές που του έδιναν τις συντεταγμένες του στον κόσμο, παραδίδεται γρήγορα στις δυνάμεις της αλλοτρίωσης. Οι δυνάμεις αυτές οπλίζουν το άτομο στον αγώνα του να επικρατήσει επί των άλλων, με κάθε τρόπο, στη σκληρή και απρόσωπη καταναλωτική -δηλαδή υλιστική- κοινωνία. Στη νεωτερική και μετανεωτερική παιδεία δεν επιδιώκεται η μόρφωση του νέου ανθρώπου και η διάπλαση της ψυχής του, αλλά η επαγγελματική κατάρτιση του. Εδώ και χρόνια, ακούμε την άρχουσα λογική να ζητάει σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή — και δεν έχουμε αντιδράσει, ίσως, όσο θα έπρεπε. Από το 1989, διατυπώθηκε, επισήμως πλέον στην Ευρώπη, το αίτημα της προσαρμογής της εκπαίδευσης στον εμπορικό ανταγωνισμό, και πάλι βέβαια χωρίς καμιά συζήτηση για παράλληλη ενίσχυση της ανθρωπιστικής παιδείας και πνευματική και ηθική θωράκιση του νέου ανθρώπου.
Το άτομο, έχοντας ως μόνον οδηγό του ένα αίσθημα ευθύνης θεμελιωμένο στην ηθική κι όχι στη χριστιανική διδασκαλία, δεν μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του και βεβαίως δεν μπορεί να δεχτεί ως υπέρτερη ερμηνεία της ύπαρξης του όσα ψελλίζει η αθεϊκή ηθική. Η αγορά, άλλοτε μέρος της ζωής, γίνεται το κέντρο της ζωής. Η επιτυχία σε αυτή γίνεται το μέτρο κρίσεως του ατόμου. Στερημένη από το πλαίσιο που δίνει η χριστιανική ζωή, η προτροπή να μάθεις μεταπίπτει σε προτροπή να επιτύχεις στον ανταγωνισμό, έτσι ώστε το σύνθημα «Τόλμα να μάθεις!» μεταφράζεται στην κραυγή «Νίκησε! Κέρδισε!»
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η κοινωνία που στήθηκε στο όνομα του ατόμου τώρα προχωρά στη σύνθλιψη του. Εάν δεν δράσουμε αμέσως και σωστικά, η δυτική κοινωνία —η κοινωνία μας πλέον— θα μετατραπεί βαθμιαία και γρήγορα σε μηχανισμό εξαφάνισης κάθε διαφοράς όπου ούτε γένος ούτε γλώσσα ούτε παιδεία ούτε ήθος ούτε θρησκεία ούτε παράδοση ούτε ιστορική παρουσία και συνέχεια θα αναγνωρίζονται, κι όπου το άτομο θα διακρίνεται πλέον από τα υπόλοιπα μόνο από το ύψος της καταναλωτικής δαπάνης. Εάν δεν αντιδράσουμε βοηθώντας, θα καταργηθεί κάθε αυτοσυνειδησία που προϋποθέτει υπέρβαση του εγκόσμιου και παροντικού και, άρα, η χριστιανική πίστη- θα καταργηθεί κάθε ταυτότητα που προϋποθέτει ιστορικές και άρα υπερατομικές ρίζες.
Μέσα στη νύχτα της ναζιστικής Κατοχής, ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να βάλει ενέχυρο όλη την περιουσία της Εκκλησίας μας, ακίνητα, ναούς, μοναστήρια, τάματα, καντήλια, ράσα, βυζαντινές εικόνες αξίας, να πάρει τους σταυρούς από τα στήθη των επισκόπων, και όλα μαζί να τα βάλει ενέχυρο για να βρει λεφτά και στάρι να ταΐσει τα Ελληνόπουλα. Αυτή είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, και είναι εκτός τόπου να πιστεύει κανείς ότι δεν θα κάνει το ίδιο αν χρειαστεί, προκειμένου να σώσει και να στηρίξει την ψυχή της Ελλάδας.
Κανείς «ξένος παράγων» και καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να έχει το ανάστημα να υπαγορεύει μέτρα που θίγουν την πιο καίρια πτυχή της λαϊκής ευαισθησίας, τη βίωση της ιστορικότητας. Από αυτή τη βίωση μπορεί να αντλήσει αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια ως λαός, από αυτήν αντλεί δυνάμεις δημιουργίας. Και ας γίνει σε όλους κατανοητό ότι δεν είναι οι εθνικιστές αυτοί που αντιδρούν στην επιχειρούμενη παραχάραξη της Ιστορίας. Είναι η συλλογική συνείδηση που αντιδρά στη μεθοδευμένη αλλοίωση της μνήμης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικές επιδιώξεις. Και είναι τιμή για τον λαό μας η αντίδραση στην ι,σοπέδωση, διότι, άλλως, η παραχάραξη της Ιστορίας θα περνούσε, η λοβοτομή της εθνικής μνήμης θα γινόταν, και θα ακολουθούσε άνετα πλέον η απόρριψη του ελληνικού έθνους στους Καιάδες της Ιστορίας.
Οι ταυτότητες είναι μόνο η αρχή 11/10/2000 
Αυτή την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι κρίνεται η θέση της ορθοδόξου Εκκλησίας μέσα στο κράτος των Ελλήνων, ενώ δεν αποκρύπτεται η προσπάθεια κάποιων κυβερνητικών κύκλων να διαχωρίσουν το κράτος από τη θρησκεία και, τελικά, να αποθρησκειοποιήσουν όχι μόνο τη δημόσια αλλά και την εθνική και την κοινωνική ελληνική ζωή. Μέχρι τώρα λέγονταν και γράφονταν μερικά πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή από μοναχικούς, συνήθως στρατευμένους, επιστήμονες ή δημοσιογράφους, που έτρεφαν με τα κείμενα τους την ψευδαίσθηση ότι τάχα υπάρχει υστέρηση δημοκρατίας στην Ελλάδα, επειδή αυτή για τους γνωστούς ιστορικούς και παραδοσιακούς λόγους έχει τη στενή σχέση με την ορθοδοξία. Τώρα όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Οι κύκλοι της άθεης ιντελιγκέντσιας —και όχι μόνον αυτοί— απέκτησαν τώρα κυβερνητική φωνή και δύναμη και παρέσυραν τον πρωθυπουργό.
Επιδιώκεται εντός και εκτός Ελλάδος η άμεση αποδυνάμωση όλων των ηθικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται τη νέα τάξη πραγμάτων του παγκοσμιοποιητικού χυλού, καθώς και η διαμόρφωση ενός εφιαλτικού μέλλοντος του ατομοκεντρικού μετανθρώπου, στον βαθμό που θα επεκτείνονται οι γενετικές μεταλλάξεις και η κατασκευή μηχανισμών «συνεπαφής» ζωντανών ιστών και μηχανικών κατασκευών. Με άλλα λόγια, επιχειρείται σήμερα στη χώρα μας μια απόρριψη του ελληνισμού των τριών μεγάλων περιόδων. Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Νέος Ελληνισμός, και περιορισμός του ελληνικού έθνους σε μιαν άχρωμη «πολυ-πολιτισμική κοινωνία».
Παράλληλα, επιχειρείται με πείσμα η απόρριψη του ρόλου της Εκκλησίας στους αιώνες της δουλείας και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και σε όλους τους αγώνες του λαού μας, αλλά και στη σύγχρονη κοινωνία, και η πρόταξη του ρόλου του Διαφωτισμού, παραγνωρίζοντας ότι ακόμη και οι περισσότεροι από τους Έλληνες διαφωτιστές ήταν κληρικοί της Εκκλησίας. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου βιασμού της ιστορικής αλήθειας επιχειρείται να αναδειχθεί η νεοελληνική ταυτότητα ως μονοδιάστατα πολιτειακής μορφής υπόθεση, γεγονός που πολύ πιο εύκολα θα προετοιμάσει τη συγχώνευση του ελληνικού λαού σε ένα δυτικοευρωπαϊκό αφομοιωμένο στο παγκοσμιοποιημένο μεγακράτος. Κατά συνέπειαν, όπως από την αρχή διακηρύξαμε, το ζήτημα των αστυνομικών ταυτοτήτων είναι η απαρχή σειράς μέτρων που θα ακολουθούσαν, αν δεν υπήρχε και αν δεν υπάρχει η δι’ επιχειρημάτων λελογισμένη αντίδραση της Εκκλησίας.
Το είπαμε από την αρχή ότι με τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες επιχειρείται συστηματικός αποχριστιανισμός του κράτους των Ελλήνων, με κατεύθυνση την ίδια την κοινωνία και, κατ’ επέκταση, το έθνος.
Οι πρακτορίσκοι της αθλιότητας 5/12/2003 
Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν πλειάδα προβλημάτων βιοπορισμού, κυρίως, αλλά και αξιοπρέπειας. Δεν έχουν πολύ καιρό για να φιλοσοφήσουν και να στοχαστούν. Προτιμούν την έτοιμη ύλη που τους προσφέρουν οι πρακτορίσκοι της αθλιότητας. Ωστόσο, η ύλη αυτή είναι εν πολλοίς άχυρα και «κούφια καρύδια», σπονδή στη φθορά και την αλλοτρίωση. Τώρα, είναι καιρός ανάκαμψης.
Έρχεται η πολτοποίηση και ο αφανισμός 1/1/2000 
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των ταυτοτήτων, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτοί που το δημιούργησαν, δηλαδή οι άνθρωποι της εξουσίας, είναι αριστοτέχνες στην επιστημονική σύλληψη του σκοπού που επιδιώκουν, τα δε ΜΜΕ καλύπτουν το θέμα με εκπληκτική προσαρμογή στις απαιτήσεις της στρατηγικής που καταστρώθηκε για να εξουδετερώσει την επιρροή της Εκκλησίας στον λαό μας.
Η εφαρμογή του πιο πάνω σχεδίου επιδιώκει να μας μετατρέψει, μέσα στη γενέθλια γη μας, σε μετανάστες, στερημένους από τη θαλπωρή της πνευματικότητας που η ορθόδοξη πίστη μας χάρισε. Η επιδιωκόμενη μετατροπή του κράτους σε «άθρησκο» και ουδέτερο απέναντι στην Ορθοδοξία είναι αντίθετη με την ανάγκη που νιώθει κάθε Έλληνας να στηριχτεί σε κάποια μόνιμα και σταθερά ερείσματα για να επιβιώσει. Η εξουσία ανάγκασε τον Νεοέλληνα να μπει σε μια περιπέτεια που του κοστίζει όχι μόνο την ψυχική του ηρεμία και γαλήνη, αλλά και τον κίνδυνο να δει τα ερείσματα του αυτά να καταρρέουν κάτω από την πίεση των εκσυγχρονιστών. Και μετά, έρχεται η πολτοποίηση και ο αφανισμός. Όποιος δεν τα καταλαβαίνει αυτά είτε ζει σε
Η διάλυση της οικογένειας 25/9/2004 
Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από την καταστροφή της οικογένειας και το «πέταγμα» των παιδιών στους τέσσερις ανέμους. Ας μην κλείνουμε τα μάτια. Το εύκολο διαζύγιο, οι ελεύθερες συμβιώσεις, η φυγοτεκνία, η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης, η καταθλιπτική ατμόσφαιρα και η γκρίνια στο σπίτι, η αδιαφορία προς τα παιδιά, η αλόγιστη πολυτέλεια είναι σαράκια που, τελικά, κατατρώγουν τα οικοδόμημα που ονομάζεται οικογένεια.
Δεν θέλουμε να εξευτελιστούμε ως Έλληνες 24/3/2001 
Η Ευρώπη, έχει λεχθεί, στερείται σήμερα οράματος. Οι Έλληνες δεν δικαιούμαστε να το λέμε για τον εαυτό μας. Γιατί τα οράματα τα δικά μας είναι μέσα στην ορθοδοξία μας, είναι μέσα στην παράδοση μας, είναι μέσα στην Ιστορία μας· και δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να τα βρούμε. Με αυτά τα οράματα θα ζήσουμε, όπως έζησαν οι πατέρες μας, και με αυτά τα οράματα θα σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία.
Εμείς οι Έλληνες, σήμερα, που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα μέσα στη ζωή μας, εμείς οι Έλληνες που βλέπουμε ότι τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκεί πιο πάνω από τα βορινά μας σύνορα, εμείς οι Έλληνες οι οποίοι βλέπουμε ότι υπάρχει ανάγκη να αποκαταστήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή, εμείς οι Έλληνες που πιστεύουμε στον Θεό κατανοούμε ότι δεν μπορούμε χωρίς τον Θεό να σωθούμε και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία ειδοποιά της πνευματικής και της εθνικής μας ταυτότητας, από τη θρησκεία μας, από τη γλώσσα μας, από τους θεσμούς μας, από την οικογένεια μας, απ’ όλα αυτά τα οποία συνθέτουν αυτό το οποίο ονομάζουμε ελληνορθόδοξη παράδοση. Αυτή η παράδοση έσωσε αυτόν τον τόπο. Και δεν δικαιούται κανένας να λέγει και να διερωτάται τι τάχα είναι αυτή η παράδοση. Δεν είμαστε εμείς εχθροί αυτού του τόπου. Αντιθέτως, αγαπάμε τον τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε και δεν θέλουμε να εξευτελιστούμε- και δεν θέλουμε να χάσουμε την οντότητα μας και την ιδιοπροσωπία μας. Δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε από την παράδοση μας, γιατί ξέρουμε ότι αυτή έχει δοκιμαστεί μέσα στους αιώνες και έχει δώσει, ως καρπούς, την ενότητα του ελληνισμού, την ομογένεια του και την πνευματική του δύναμη και ισχύ, η οποία, σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, χρειάζεται σ’ αυτόν τον τόπο……

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Μέρος πρώτο

       Μια σειρά, με τίτλο «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ», από πέντε εως τώρα άρθρα – μέρη, σε σύνολο εφτά (με δήλωση του αρθρογράφου θα ακολουθήσουν άλλα δύο) θα αναρτηθούν κατόπιν άδειας του αρθρογράφου Λευτέρη Γκίνη.
       Θα ξεκινήσουμε φυσικά με το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ μέρος πρώτο που αναρτήθηκε στην group page του αρθρογράφου, όπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν.
       Πρόκειται για πολύ καλά άρθρα που δεν θα σχολιάσω καθόλου, αφού δεν χρήζουν σχολιασμού. Τα άρθρα «μιλούν από μόνα τους» !
Μάκης Αρμενιάκος
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ  
Μέρος πρώτο








Του 
Λευτέρη Γκίνη

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ  
Μέρος πρώτο

Είναι ένα δόγμα που ευρύτατα χρησιμοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο για να κυριαρχήσει και περισσότερο να διαχειριστεί τις πολλές κτήσεις που είχε.
Σήμερα η ίδια – στην βάση της – θεωρία, με μεγαλύτερη επιστημονική ολοκλήρωση εφαρμόζεται σε όλες τις κοινωνίες για να βρίσκονται πάντοτε υπό τον έλεγχο της 
παγκοσμιότητας, μιας θεωρίας που εφάρμοσε και εφαρμόζει διαχρονικά η οικογένεια Rothschild.

Ας κάνουμε ένα μικρό ξεκίνημα με την ομολογία ενός Εγγλέζου τραπεζίτη, του William Montagu III.
Παρενθετικά πρέπει να πούμε ποιος είναι ο κύριος αυτός.
Η οικογένεια Montagu χρονολογείτε από την εποχή του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδου του τρίτου (αυτού που παρέδωσε το χρηματιστήριο και την τράπεζα της Αγγλίας στην οικογένεια Rothschild), ο πρώτος λοιπόν Montagu ήταν κολλητός φίλος του Βασιλιά και μετά ενεργό μέλος της εταιρίας “the Crown” των Rothschild, όλοι οι μετέπειτα απόγονοι ήσαν εξέχοντες τραπεζίτες, περιλαμβανομένου και του εν λόγω κυρίου.
Αυτός λοιπόν ο κύριος μας λέει τα εξής:
----------
Είμαι στην τραπεζική βιομηχανία, και για πολλά χρόνια ελέγχουμε την ζωή σας, όσον καιρό εσείς παλεύεται για την ζωή σας εμείς εφεύραμε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεστε, αυτοκίνητα τηλεοράσεις και πολλά άλλα άχρηστα πράγματα, φέρω την κληρονομιά της οικογένειάς μου μέσα από τους αιώνες. Και ενώ όλοι εσείς οι χαζοί κοιμόσαστε εμείς ελέγχουμε το χρήμα το οποίο ελέγχει τις ζωές σας.
Όσο εσείς λατρεύεται είδωλα, την στιγμή που θα πουλούσατε την ψυχή σας για μια θέση στον ήλιο, όλα αυτά δεν θα έχουν καμία αξία όταν έρθει η ώρα σας.
Αλλά όσο αυτά υπάρχουν για να ελέγχουν τις μάζες εγώ κάθομαι αναπαυτικά και μετρώ τα αποθεματικά μου, ασφαλής, με την γνώση ότι εγώ τα έχω όλα την στιγμή που εσείς, οι κοινοί άνθρωποι χάνεται τις δουλειές σας.
Βλέπετε… ότι σας μίλησα με απόλυτη περιφρόνηση, αλλά το χαμόγελο στα χείλη μου με κάνει παραδειγματικό διότι εγώ έχω το όπλο της παγκόσμιας τηλεόρασης που μας συνδέει και προκαλεί εμπάθεια, έχετε πεισθεί ότι πραγματικά εμείς ενδιαφερόμαστε για εσάς, ενώ εμείς οι τραπεζίτες και οι επενδυτές είμαστε απλά κάποιοι λίγοι.
Αλλά αν το βλέπατε αυτό θα παίρνατε όλη την δύναμή σας πίσω, ως εκ τούτου θα χάναμε τις καθημερινές τρομοκρατίες, για να σας κάνουν να φοβάστε, οι πανικοί, οι κρίσεις, οι αρρώστιες, οι πόλεμοι, όλα για να σας εμποδίσουν να ξαναβρείτε την πνευματική σας ολοκλήρωση.
Εμείς στήνουμε το παιχνίδι και εξαγοράζουμε και τις δύο πλευρές ώστε να σας κρατούμε υποδουλωμένους στις μίζερες ζωές σας.
Έτσι λοιπόν βγείτε έξω και δουλέψτε όσο το βιολογικό σας ρολόι εξασθενεί, και όταν όλα τελειώσουν και είστε μόνον ένα βήμα πριν τον τάφο σας και κοιτάξετε πίσω στον χρόνο, τότε και μόνον τότε θα δείτε ότι η ζωή σας ήταν ένα τίποτα (μία οφθαλμαπάτη).
Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που δεν ελέγχουμε το να έχουμε δικηγόρους και αστυνομίες να εκτελούν τις διαταγές μας, ήταν πάντα ο στόχος μας, ενώ εσείς διαδηλώνεται στους δρόμους, αλλά ποτέ δεν κατάλαβαν ότι είναι απλά πρόβατα, διότι η πραγματική ισχύς βρίσκετε στα χέρια πολύ λίγων.
Ψηφίσατε για κόμματα… χα… τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε! Αυτό όμως που δεν γνωρίζεται είναι ότι όλα είναι το ένα και το αυτό, ο Κωστάκης έδωσε τα σκήπτρα στον Γιωργάκη που τα έδωσε τα έδωσε στον Λουκά και ο Λουκάς στον Αντωνάκη, κι εσείς πάντα ακολουθείτε τον αρχηγό που εσείς βάλατε και εσείς ακολουθούσατε, αλλά το δικό σας αίμα κιλά κόκκινο ενώ το δικό μας κιλά μπλε.
Αλλά απλά δεν μπορείτε να δείτε ότι όλα είναι μέρος του ίδιου παιχνιδιού, ένας ακόμα αντιπερισπασμός όπως τα λεφτά και η δόξα, ετοιμαστείτε για πόλεμο, για ελευθερία, για εμβολιασμό ασθενειών που ποτέ δεν υπήρχαν.
Δεν θα κάνετε τίποτα διότι η πίεση των πληροφοριών θα σας κρατήσει στην θέση σας, ο αποπληθισμός των χωριατών ήταν πάντα ένας από τους μεγάλους στόχους μας, αλλά η ευγονική δεν μας βγήκε έτσι όπως ελπίζαμε να βγει.
Χα.. χα.. ω ναι… εμείς ήμασταν που χρηματοδοτήσαμε τους Ναζί.. αλλά όσο εμείς ελέγχουμε τα ΜΜΕ εσάς δεν σας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, έτσι λοιπόν συνεχίστε να βλέπεται την καινούργια σας τηλεόραση και ο κόσμος θα τρέχει από μας τους ελάχιστους που εσείς δεν μπορείτε να δείτε και που ελέγχουμε τις ζωές σας .
------- 
Ένα ελάχιστο συμπέρασμα από όσα διαβάσαμε, θεωρώντας ότι η επιλογή βρίσκεται μέσα μας, μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε σκλάβοι του οικονομικού συστήματος, και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους συνεχόμενους πολέμους, τις κρίσεις, τις αδικίες, σε όλο τον κόσμο, ενώ κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας με ψεύτικες διασκεδάσεις και υλιστικά σκουπίδια.
Ενώ μπορούμε να εστιάσουμε την ενέργειά μας σε μια ουσιώδη και ολιστική αλλαγή που στην πραγματικότητα έχει την δύναμη να ελευθερώσει και να υποστηρίξει όλους τους ανθρώπους, μηδενός εξαιρουμένου.

Συνεχίζεται……….  
       
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Όλη η λίστα με τα δάνεια!

       Κιχ στα ΜΜΕ για το δικαστήριο του Αντρίκου Παπανδρέου στον Πάνο Καμμένο! Μούγκα για το ότι μετά από αμέτρητες αναβολές εξαιτίας του μηνυτή!!!! τελικά ο Αντρίκος παραδέχθηκε τα όσα ισχυριζόταν ο Πάνος Καμμένος για τις αδήλωτες εταιρείες του Αντρίκου!
       Αλλά τι πολιτικό ενδιαφέρον να υπάρχει για τη μήνυση του αδερφού του πρωθυπουργού που μας έβαλε στο ΔΝΤ και τα μνημόνια, εναντίον προέδρου κόμματος για σοβαρότατες καταγγελίες ώστε να μπει στα δελτία των έγκυρων και ανεξάρτητων καναλιών;
       Στην αντικειμενική ενημέρωσή τους προτεραιότητα έχουν τα άθλια video που κατασκευάζει η ΝΔ για να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ, και οι κάθε τρεις και πέντε δηλώσεις κάποιας συνιστώσας που ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην συνισταμένη ανόδου, που γίνεται μέγα θέμα για να προσφέρει αποπροσανατολισμό και δημοσκοπική στήριξη στην συγκυβέρνηση και στην εφαρμογή του μνημονίου.
       Είναι πια τόσο φτηνά τα επικοινωνιακά κολπάκια που εκθέτουν εκτός από τα ήδη ξευτιλισμένα κανάλια και τα ίδια τα κόμματα που πρόθυμα παίζουν τη θλιβερή παράσταση.
       Δυστυχώς εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης που έχουν πιάσει πάτο, σε αυτό συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται (και αποτελεί) την επόμενη μεθοδευμένη επιλογή μας, που θα παραλάβει την σκυτάλη εκτέλεσης των μνημονίων εις βάρος του λαού και της χώρας.
       Αλλά αφού τσιμπήσαμε στο Λεφτά υπάρχουν, στην αναδιαπραγμάτευση και στην αριστερά της απαγκίστρωσης γιατί να μην τσιμπήσουμε και στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη (δημοσκοπικά και προβάλλουσα mediaακά) εναλλακτική, αντιμνημονιακή και πολύ ΑΣΑΦΗ πολιτική δύναμη!
       Αν βαρεθήκατε τις γενικόλογες πολιτικές διαπιστώσεις, διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση! Ο Π. Καμμένος μας έχει συνηθίσει να μιλά πολύ συγκεκριμένα, με σκληρούς χαρακτηρισμούς και με στοιχεία.

Μάκης Αρμενιάκος  
πηγή:olympia.gr
Όλη η λίστα με τα δάνεια!
Όλη η λίστα με τα δάνεια!
Σκοτεινές διαδρομές με διορισμούς δανειοληπτών στα διοικητικά συμβούλια του ιδρύματος, Ελβετικές εταιρείες και έναν απίστευτο χορό εκατομμυρίων φέρνει στο φως η …εξωδικαστική συνέχεια της αντιπαράθεσης Πάνου Καμμένου – Αντρίκου Παπανδρέου. Η λίστα που δημοσίευσε ο Πάνος Καμμένος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δύο επισημάνσεις που αφορούν κολοσσιαία ποσά και συνδέονται με την εταιρεία που διοργάνωνε τα «πράσινα» συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου!
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίσει αυτά τα ποσά ως “θαλασσοδάνεια” που δόθηκαν στην εταιρεία πριν την κατάρρευση. Η έρευνα του “Newsbomb” όμως, βρήκε κάτι αρκετά περίεργο όσον αφορά τον επιχειρηματία κ. Γριβέα, ιδιοκτήτη της επίμαχης εταιρείας. Είναι μέλος του ΔΣ της Hellenic Post Credit (θυγατρική του ΤΤ)! Γεγονός που προκαλεί ήδη τριγμούς σε πολιτική και δικαιοσύνη. Ήδη στο Newsbomb έρχονται πληροφορίες που επιβεβαιώνουν αυτή την σκοτεινή σχέση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την «χρεώσουν» η μία διοίκηση στην άλλη! Εάν αυτά τα ποσά όντως αντιστοιχούν σε δάνεια δεν έχουν εξυπηρετηθεί, τότε εγείρεται μεγάλο θέμα για την διαδικασία εξπρές που έγινε Παρασκευή βράδυ, ώστε να δημιουργηθεί η “Bad Bank”. Γνώριζαν αυτά τα στοιχεία όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την βιαστική ενέργεια; Όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει με το αίμα του τυχόν αδιαφανείς επισφάλειες;
Ο κύριος Ανδρίκος Παπανδρέου εγνώριζε την «χρυσή» σχέση των χρυσών χορηγών του;
Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερα δημοσιεύματα: «Ο κ. Γριβέας μέσω της C&C και ο Αντρίκος Παπανδρέου μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία i4cesne, συνεργάζονταν και έκαναν διάφορα συνέδρια, στα οποία χορηγός ήταν μεταξύ άλλων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, άλλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και υπουργεία.
Σημειώνουμε μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: Οταν έγινε η σύσταση της εταιρείας Post Bank Green Institute το Ταχ. Ταμιευτήριο δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, ως όφειλε ως εισηγμένη εταιρεία, προκειμένου να μη λάβει η συνεργασία δημοσιότητα (η ενημέρωση έγινε εκ των υστέρων και έμμεσα στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αλλά και εκεί δεν ήταν πλήρης, αφού δεν αναφερόταν ο συνέταιρος).
Οταν το όλο θέμα απέκτησε δημοσιότητα μετά από έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» για τα πρόσωπα που συνθέτουν την πράσινη μπίζνα του ΤΤ ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και δεν απαντούσε στις γραπτές ερωτήσεις που του είχαν τεθεί. Στη διάρκεια της έρευνας αντικαταστάθηκε ο κ. Γριβέας από διευθύνων σύμβουλος της Post Bank Green Institute (παρέμεινε όμως στο διοικητικό συμβούλιο)
…Πριν από μερικές εβδομάδες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις που είχε με την C&C International, καθώς της είχε χορηγήσει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.
Την ίδια περίπου περίοδο παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου, Σπύρος Παντελιάς. Δημοσίως οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν προσωπικοί. Ομως αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν ήταν λίγες οι διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΤΤ σε αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων και η παραπάνω υπόθεση.
Τελικώς, η όλη συνεργασία διεκόπη με τον ίδιο τρόπο: με την ελάχιστη δυνατή πληροφόρηση. Να δούμε εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναφέρει, όπως υποχρεούται, τον πωλητή των μετοχών και το τίμημα, καθώς και εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι που συνδέονται με τη διακοπή της συνεργασίας. (Του Χ. Ιωάννου στην Ελευθεροτυπία)».
Τι συμβαίνει λοιπόν;
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture3.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture1.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/Capture2.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/273769/1.jpg
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος είναι τελείως Μ*λ*κ*ς !


       Ο άνθρωπος είναι τελείως Μ*λ*κ*ς ! Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό.
       Αυτός ο μ*λ*κ*ς είναι πρωθυπουργός! Το ερώτημα είναι πόσο μ*λ*κες είναι αυτοί που τον έκαναν πρωθυπουργό!
       Ο αυνανισμός τελικά είναι το Εθνικό μας σπορ για δεκαετίες ολόκληρες!

Μάκης Αρμενιάκος 


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

       Όχι φίλε Χασάπη! Το παιχνίδι όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά ούτε καν άρχισε με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ!
       Διάβασα μερικά σχόλια και απόρησα με μερικούς που έπεσαν από τα σύννεφα και δεν το περίμεναν.
       Από αυτό εδώ το blog είχα μυριστεί τον αντιμνημονιακό Σαμαρά και του τα είχα χώσει (τα γραπτά με ημερομηνία μένουν!) πριν κάνει τη μεγάλη και θεαματική τούμπα.
       Λίγο πριν από τις εκλογές ελαφρά, και αμέσως μετά με όσο πιο πολύ σαφήνεια μπορούσα, έγραφα για το ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο που θα παίξει! Αλά ακόμα το πάει γλυκά! Είναι σε μια φάση αντίστοιχη του Ζάπειου Χ της ΝΔ! Αλλά φαίνεται από μακριά.
       Δεν τον ρίχνει τον Αντώνη ο Αλέξης. Ούτε ο Αντώνης έριξε τον ΓΑΠ.
       Έπεσαν μόνοι τους! Και όταν σημάνει η ώρα, ο επόμενος με αντιμνημονιακό προσωπείο που είναι έτοιμος, μπροστά στο τεράστιο προσχεδιασμένο αδιέξοδο (δυο τρεις μέρες βουίζουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, συσκέψεις επί συσκέψεων και καμιά 200 δημοσιογράφους από ξένα κανάλια για σκηνικό) ο μεγάλος και δικαιωμένος αρχηγός της αντιπολίτευσης (εως τότε μαύρο πρόβατο των εταίρων) κάνει την τούμπα για να σωθεί η Ευρώπη, η Ελλάδα και το σύμπαν ολόκληρο, κάτω από τις επευφημίες των εταίρων που ανακαλύπτουν τη σοβαρότητα του μεγάλου ηγέτη που βγήκε μέσα από την κορύφωση της κρίσης, για να συνεχίσει το μνημόνιο!!!!
       Γιατί ο Τσίπρας μπορεί (νομίζουν ) να το πάει το μνημόνιο. Εκείνο που δεν μπορεί είναι τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα! Γι αυτό υπομονή! Θα το κάνει με χίλιους δυο τρόπους (με νύχια και με δόντια) ο Αντωνάκης και μετά ο επόμενος!
       Τότε θα δούμε ποιος θα πάρει το δακτυλίδι για να αποτελέσει τον άλλο πόλο στο δίπολο του εγκλωβισμού, που θα ετοιμάσουν τα ΜΜΕ για να είναι έτοιμος και αυτός όποτε χρειαστεί.
       Γιατί δεν ξέρω αν σας το είπανε (εγώ σας το είπα πολλές φορές) είμαστε ηλίθιοι ! Νομίζουμε ότι οι επιλογές μας είναι δικές μας! Ναι εμείς πήγαμε το ΣΥΡΙΖΑ από 4% στο 30% . Εμείς πήγαμε την Χ.Α. από το πουθενά στο 12%. Εμείς βγάλαμε τον Παπαδήμο με 80% δημοτικότητα ΠΡΙΝ πάει στο μαξίμου! Όλα εμείς!!!
       Και αφού στην Δημοκρατία ο λαός ευθύνεται για τις επιλογές του, ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !!!!
       Ακόμα υπάρχουν ΝΔ κράτες που περιμένουν την ανάπτυξη του Σαμαρά!!!!! Ε δεν θα υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑίοι που περιμένουν την κατάργηση του μνημονίου;
Έλεος!
Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:olympia.gr
The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.
newego_LARGE_t_420_54155459  Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε
 προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και άρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών. Από σήμερα λοιπόν έχουμε πλήρη προσχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια. The game is over.
Πέτρος Χασάπης
Διαβάστε περισσότερα...