Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι οι πολιτικοί που έχουν δηλώσει πως θα συνεργαστούν με το Διάβολο! (ΒΙΝΤΕΟ)


       Έλα μωρέ υπερβολές! Ένα σχήμα λόγου και το κάνατε ολόκληρο θέμα ευφάνταστοι συνωμοσιολόγοι! Και με το διάολο θα συνεργαστούν για να μας σώσουν!
       Γιατί εως τώρα με τον σταυρό στο χέρι (και πολύ πόνο!!!) κόβουνε μισθούς και συντάξεις.
       Εξάλλου δεν έχουν καμιά σχέση με μασονία (σατανική λατρεία) πεντάλφες (τα αστεράκια στην παντιέρα της ΕΕ) και τόσα άλλα που συμβαίνουν εντελώς τυχαία.
       Οι άνθρωποι είναι υπεράνω υποψίας.
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:attikanea

Όλοι οι πολιτικοί που έχουν δηλώσει πως θα συνεργαστούν με το Διάβολο! (ΒΙΝΤΕΟ)


Σχόλιο attikanea: Καλλίτερα ας πάνε στο ... αφεντικό τους, κι ας μας αφήσουν να συνεργαστούμε εμείς, με τον Θεό!

politikoi-synergastoyn-me-diaboloΚαμαρώστε τα φυντάνια μας, όσοι τους ψηφίζετε:
Ξέρουμε ότι τα λέτε...χάρην λόγου, αλλά σας ρωτάμε για πολλοστή φορά:
Θα σας ακούσουμε έστω μισή φορά να λέτε πως ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;;;
Ή φοβάστε μην δυσαρεστήσετε το...
αφεντικό σας; 

(apocalypsejohn)

Μητροπολίτης δώρισε το ρόλεξ του για να πληρωθεί χρέος ναού!


Το χρυσό του ρολόι μάρκας ρόλεξ δώρισε σε ναό της Μητροπόλεως του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος.

- See more at: http://www.lykavitos.gr/2013/02/blog-post_2245.html#sthash.UZzMgK1D.dpuf

politikoi-synergastoyn-me-diaboloΚαμαρώστε τα φυντάνια μας, όσοι τους ψηφίζετε:
Ξέρουμε ότι τα λέτε...χάρην λόγου, αλλά σας ρωτάμε για πολλοστή φορά:
Θα σας ακούσουμε έστω μισή φορά να λέτε πως ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;;;
Ή φοβάστε μην δυσαρεστήσετε το...
αφεντικό σας; 

(apocalypsejohn)

 


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝ. ΕΛ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΡΟΔΟΣ 23/02/2013

    Ευτυχώς  εμείς  “ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ” αλλά και “ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ”  για αυτό και επιβεβαιωνόμαστε για κάθε τι που λέμε και κάνουμε. Θυμίζουμε, την ανακοίνωσή σας στις 27-07-2012 σχετικά με τις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για την μη δημιουργία της 14ης Περιφέρειας. Τότε ήμασταν  δημοσιογραφικά παπαγαλάκια,  παίζαμε μικροκομματικά παιχνίδια εις βάρος των νησιών μας, ήμασταν
 “Καμμένα” πολιτικά μυαλά που νιώθαμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε  αυτόκλητα τις αυθαίρετες απόψεις της εφημερίδας των Κυκλάδων “Κοινή Γνώμη” που ουσιαστικά ξεκαθάριζαν το γεγονός ότι δεν θα δημιουργηθεί τελικός η 14ης Περιφέρεια.
ΤΩΡΑ ;  
  Τώρα κύριοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που η επιβεβαίωσή μας ήρθε από τα πλέον έγκυρα και επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού σας,  τι θα πείτε στο Δωδεκανησιακό λαό τον οποίο εξαπατήσατε για ακόμα μια φορά για να υφαρπάξετε τη ψήφο του ;
  Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και οι υποψήφιοι, τότε, βουλευτές της είπαν, είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια – η οποία είναι ακόμα χειρότερη – προεκλογικά ψέματα στους Δωδεκανήσιους για τη δημιουργία της 14ης Περιφέρειας.
  Θα πρέπει επίσης κύριοι να συνειδητοποιήσετε ότι είστε κυβέρνηση και όταν απαντάτε σε εμάς ουσιαστικά απαντάτε στο Δωδεκανησιακό λαό.
  
 Τέλος, πρέπει να σας παραδεχτούμε τόσο για τις “λεβέντικες” κολοτούμπες σας, όσο και για την “λεβεντιά” που τις υπερασπίζετε.

Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



            Το  Σωματείο μας  Ανακοινώνει  ότι :
  1. Αναστέλλει κάθε δραστηριότητά του η οποία επισύρει οικονομική δαπάνη, λόγω αδυναμίας κάλυψής της.
  2. Θα συνεχίσει να καταγγέλλει κάθε παράνομη πράξη, η οποία λειτουργεί εις βάρος της ευζωίας και της σωστής διαχείρισης των ζώντων οργανισμών και του περιβάλλοντος.
  1. Θα συνεχίσει να απαιτεί την τήρηση της κείμενης Νομοθεσίας από τις Αρμόδιες Αρχές και θα προσφεύγει σε αυτές σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, εγκατάλειψης, ασέβειας προς τα πλάσματα του Θεού και το Περιβάλλον τους.
  2. Δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας, φύλαξης και περίθαλψης αδέσποτων ή εγκαταλελειμμένων ζώων και νεογνών αναπαραγωγής.
  3. Δεν φροντίζει την περίθαλψη ή συντήρηση δεσποζόμενων ζώων, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες τους.
  4. Δεν στηρίζει και δεν περιθάλπει νεογνά που προέρχονται από εσκεμμένες αναπαραγωγές.
  5. Καταδικάζει κάθε εσκεμμένη αναπαραγωγή όταν μετά από αυτήν δεν έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή και η συντήρηση των πλασμάτων που έρχονται στη ζωή, όπως σαφώς ο Νόμος ορίζει.   < N. 4039/2012>
  6. Καταδικάζει κάθε αναπαραγωγή ιδιόκτητων ή δεσποζόμενων ζώων, από πρόθεση ή από αμέλεια η οποία δημιουργεί αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα, τα οποία υποφέρουν και νοσούν, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν την φυσική ισορροπία και το κοινωνικό σύνολο.
  7. Καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ζώων να σεβαστούν όπως ο Νόμος ορίζει, τα πλάσματα που ευρίσκονται υπό την σκέπη τους ή την κατοχή τους.
  8. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη ενδεδειγμένη, επιστημονική και φιλοζωική λύση, για τον περιορισμό των αδέσποτων και δεινοπαθούντων ζώων, αλλά και για την Ευζωία των ήδη υπαρχόντων.
  9. Θα συνεχίσει να ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για την Νομοθεσία και να στηρίζει την ανάπτυξη πνεύματος Φιλοζωίας και Σεβασμού της Ζωής και του Περιβάλλοντος.
                                     Για     το    Δ. Σ.  
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Μέρος τρίτο

Σχετικές αναρτήσεις στα link που ακολουθούν:

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Μέρος πρώτο


ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
Μέρος τρίτο







Του
Λευτέρη Γκίνη

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
Μέρος τρίτο 

Στα δύο πρώτα μέρη είδαμε τις αντιλήψεις με τις οποίες κυριαρχούνται οι ελάχιστοι της παγκόσμιας elite για να ελέγχουν και καταδυναστεύουν τον κόσμο.
Είδαμε την απαξία στον πολιτισμό και την θρησκεία. Καθώς επίσης ότι όλα όσα γίνονται τριγύρω μας γίνονται διότι αυτοί έτσι θέλουν για τα δικά τους συμφέροντα.
Στο δεύτερο μέρος αποκαλύπτεται λίγο – λίγο το πώς (με ποιο τρόπο) διαχρονικά οι υπονομευτές προχωρούν σε έναν πόλεμο διαρκείας κατά παντός έθνους που (για τους δικούς τους λόγους) το θεωρούν εχθρό.
Έτσι όπως μας λέει ο Ρώσος δημοσιογράφος Yuri Alexandrovich Bezmenov (επίσης γνωστός ως Thomas Schuman 1939 – 1993) σε μία διάλεξή του στο Los Angeles, οι υπονομευτές δεν θα έρθουν με μία ταμπέλα στο πρόσωπό τους που να λέει ότι είμαι υπονομευτής, υπονομευτής κατ αρχάς είναι ο απλός καθημερινός άνθρωπος μιας ξένης χώρας ο οποίος με τον δικό του μοναδικό τρόπο θα σου πεί ότι αυτό που έχεις, σε επίπεδο πολιτισμού, σε επίπεδο εκπαίδευσης, σε επίπεδο κοινωνικής δομής, σε επίπεδο θρησκεία, απλά δεν είναι διεθνώς αποδεκτό.

Θα σε κάνει να νιώθεις ότι η δική σου ύπαρξη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για σένα, είναι έξω από τα διεθνή πρότυπα, θα σου περάσει με τον καιρό, διαβρώνοντας κατ’ αρχάς τους νέους, ότι η δική του παιδεία και κουλτούρα είναι καλύτερη από την δική σου, και με τα χρόνια θα σε κάνει να το πιστέψεις.

Θα σου δώσει την αίσθηση ότι το ρούχο που εσύ έραψες για τον εαυτό σου με τόση προσοχή δεν είναι καλό και ότι το δικό του, που δεν έχει καμία σχέση με εσένα είναι το καλύτερο του κόσμου, μιάς και έτσι θα ντύνεται από εδώ και πέρα όλος ο κόσμος.
Μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, θα σε κάνει να ξυλώσεις όλα εκείνα τα ιερά και όσια που κρατούσαν την υπόστασή σου, προς χάριν της νέας τάξης πραγμάτων στην οποία όλος ο κόσμος υποχρεούται να υποκύψει.
Έξη, μας λέει, ότι είναι τα σημεία στα οποία εστιάζουν οι υπονομευτές, ας δούμε λοιπόν το πρώτο από αυτά.
ΠΑΙΔΕΙΑ.
Πριν από πολλά χρόνια 40 ή 50 η χώρα μας είχε ένα πολύ καλό δίκτυο σχολείων και γίνονταν μεγάλες προσπάθειες για να επανδρωθούν αυτά τα σχολεία με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Την ίδια εποχή είχαμε τους Δήμους και τις κοινότητες, εργαλεία με τα οποία ο πολίτης εκφραζόταν και ζητούσε τα αναγκαία για την ανάπτυξη του. Από την εποχή του Ανδρέα βλέπουμε τα χρήματα της Ευρώπης να μην περνάνε στην ανάπτυξη της υποδομής των πιο πάνω θεσμών αλλά να διατίθενται στην ανάπτυξη κομματικών δραστηριοτήτων όπως οι κομματικοί στρατοί. Επίσης είδαμε ότι τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων να υφαρπάζονται από το κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και διαρκώς αυτά να μένουν κενά χρημάτων, μαζί με ένα σύνολο χαρτιών χωρίς αξία (ομόλογα ανανεούμενα). 
Αποτέλεσμα όλης αυτής της κακής διαχείρισης ήταν με τα χρόνια το ταμείο της χώρας να είναι πάντα άδειο και να υπάρχει πάντα η ανάγκη δανείων, δανείων υψηλότοκων που όταν ερχόταν η ώρα να πληρωθούν έβαζαν «χέρι» στα μετρητά των ασφαλιστικών ταμείων.
Η εκάστοτε κρατική διοίκηση έκρινε σκόπιμο, για λόγους οικονομίας, να καταργήσει τα σχολεία και να τα συμπτύξει. Αναγκάζοντας τους μαθητές αλλά και τις οικογένειές τους να μετακομίζουν από τα χωριά τους στα κέντρα.
Εδώ θέλω να κάνετε μία αναδρομή στην πρώτη ανάρτηση «ένας από τους στόχους που δεν καταφέραμε ακόμα να πραγματοποιήσουμε είναι η διάλυση των χωριατών».
Τώρα λοιπόν και με αυτό το σχέδιο, που ο τίτλος του διαφέρει από τον σκοπό του, αρχίζουν να επιτυγχάνουν και αυτό τον σκοπό τους. Βέβαια πάντα με την αμέριστη βοήθεια των ντόπιων προδοτών – υπονομευτών.
Ο Ελληνικός λαός μη μπορώντας να διαβλέψει την εφαρμογή της θεωρίας του Κινέζου φιλόσοφου Sun Tzu, αποδέχεται αδιάφορα την εφαρμογή του προγράμματος «Καποδίστριας», μένοντας εκστατικός και αδιάφορος με το αποτέλεσμα, αφού κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις αληθινές αιτίες για τις οποίες αυτό εφαρμόζεται.
Η καταστροφή στην παιδία μας συνεχίζεται με την (προς τα χείρω) αλλαγή των βιβλίων και την εν γένει διαφοροποίηση της Ελληνικής παιδείας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αποσόβηση της αληθινής Ελληνικής ιστορίας και της αντικατάστασης της με άλλες ιστορίες ψεύδους και καταβαράθρωσης των ιδανικών της χώρας μας.
Ταυτόχρονα ασκείται και μία ανοίκεια επίθεση στην θρησκεία μας, με την υποτίμηση της αξίας της αλλά και με την επίσημη εισαγωγή ξένων θρησκειών (υπό το πνεύμα της διεθνοποίησης της Ελλάδος), με τον διαχωρισμό της από την κοινωνική και πολιτική ζωή, και με την επιβολή της απόσυρσης του σταυρού από την σημαία μας (πρώιμα στάδια).
Η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» έρχεται να ολοκληρώσει την συστηματική υπονόμευση των ιδανικών αυτής της χώρας, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τις υποδομές της Ελλάδας, βάζοντας μέσα σ’ αυτό τις εκκλησίες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα τεχνικά ιδρύματα και άλλες υπηρεσίες της χώρας μας οι οποίες με τον καιρό θα αναγκάσουν τον κόσμο της επαρχίας να πλησιάσει στα κέντρα.
Μα γιατί, θα μου πείτε, είναι κακό να έρχεται ο κόσμος στα κέντρα? Η απάντηση είναι απλή, επειδή αυτό είναι ένα μέρος του σχεδίου της παγκοσμιοποίησης και επειδή με αυτό τον τρόπο έχουν την δυνατότητα του άμεσου ελέγχου των συνειδήσεων, έτσι ώστε να αποδεχτούν με μεγαλύτερη ευκολία τις θέσεις και τις απόψεις της νέας τάξης πραγμάτων.
Σήμερα διαβάζουμε (Δημήτρης Καζάκης), ότι η παρούσα διοίκηση της χώρας μας, έχει υπογράψει ειδικό σύμφωνο με Αμερικανική εταιρία μισθοφορικού στρατού για την εφαρμογή των προγραμμάτων τους στην χώρα μας, αν δεν το καταλάβατε καλά, η ασφάλεια πλέον της Ελλάδας θα ανατεθεί στα χέρια και στις διαθέσεις εταιρίας μισθοφορικού στρατού με το όνομα Blackwater.
Επίσης ενημερωνόμαστε από το ηλεκτρονικό ενημερωτικό μέσο «e-nikos.gr» ότι τίθεται σε εφαρμογή ειδικό πρόγραμμα μείωσης της αστυνομίας από 55.000 σε 30.000 και των στρατεύσιμων επίσης, καθώς και μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.
Έτσι λοιπόν τις αμέσως επόμενες ημέρες έχουν να δούνε τα μάτια μας πολλά πράγματα να γίνονται σε βάρος της πατρίδας μας, και εμείς απαθείς όπως πάντα θα τα δεχόμαστε…

Συνεχίζεται……………….   
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρώ ή τρόϊκα και ολιγαρχία. Γράφει ο Ν. Κοτζιάς και απαντά ο Δ. Καζάκης

       Η κρίση (δεν θα βαρεθώ να το λέω) είναι τεχνητή.  Είναι εργαλείο για την εκτέλεση των σχεδίων της κατάργησης των Εθνών κρατών, των δημοκρατικών θεσμών και δια της βίας (οικονομική εξαθλίωση) Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που αποτελεί βέβαια σκαλοπάτι της παγκοσμιοποίησης.
       Σε αυτό το κόλπο η πολιτική και οι πολιτικοί (δεξιοί και αριστεροί σε όλες τις παραλλαγές) είναι ΌΛΟΙ στημένοι.
       Κανείς δεν μιλάει για την Νέα Τάξη Πραγμάτων ενώ αν βρεθεί κανείς να το κάνει, κατασυκοφαντείται, πολεμιέται από όλους τους άλλους και τα ΜΜΕ και επιχειρείται εκτός από το να μείνει στην αφάνα, να πληγεί η αξιοπιστία του και να στιγματιστεί ως γελοίος και γραφικός.
       Στην παρακάτω ανάρτηση ακολουθούν οι τοποθετήσεις σχετικά με το δίλλημα ευρώ – δραχμή, των κ Κοτζιά και κ Καζάκη.
       Ενδεικτικές από αυτές τις τοποθετήσεις είναι οι δύο παράγραφοι που ακολουθούν και τις έβαλα στο σχόλιό μου για να πάρετε μια ιδέα, αλλά και να σας κεντρίσει να διαβάσετε την ανάρτηση, αφού πραγματικά αξίζει τον κόπο.  
       Κοτζιάς: Στην πραγματικότητα και η μία άποψη και η άλλη αγνοεί, ή θέλει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε αμαχητί μέσα στους θεσμούς και τα όργανα της ΕΕ, χωρίς να κάνει χρήση των όπλων που διαθέτει η χώρα. Δηλαδή, τα βέτο, τα δικαστήρια, τις συμμαχίες και τις κινητοποιήσεις. Πρώτα παλεύει κανείς με όλα του τα όπλα και μετά εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης, ακολουθεί νέα σχέδια.
       Καζάκης: «Ποια όπλα;». «Ξεχνά ο κ. Κοτζιάς ότι από τις 12/9/2012 έχει επίσημα ξεκινήσει να οικοδομείται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που προϋποθέτει την κατάλυση των εθνικών κρατών;». «Πώς σκέφτεται να παλέψει ο κ. Κοτζιάς εντός της ευρωζώνης όταν ο κ. Μπαρόζο έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών και ότι αντικαθίσταται με την “συλλογική κυριαρχία” των οργάνων της ΕΕ; Σε λίγο ούτε καν ελληνική ιθαγένεια θα υπάρχει έναντι της υπερισχύουσας ευρωπαικής προκειμένου η εθνική επικράτεια να περάσει στην “συλλογική κυριαρχία” των Ευρωπαίων.».
Μάκης αρμενιάκος
πηγή:aegeanhawk
Ευρώ ή τρόϊκα και ολιγαρχία. Γράφει ο Ν. Κοτζιάς και απαντά ο Δ. Καζάκης



Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς:

Συχνά μου θέτουν το ερώτημα κατά πόσο η έξοδος από το Ευρώ είναι η απάντηση στην κρίση. Πολλοί έντιμοι συμπολίτες πιστεύουν ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι η λύση των προβλημάτων μας. Σε κάθε περίπτωση αγνοεί τη διεθνή πείρα του καπιταλισμού.
Όπως το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες χώρες που διαθέτουν το δικό τους νόμισμα και βρέθηκαν συχνά σε κρίση, ή βρίσκονται σε κρίση και σήμερα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατοχή εθνικού νομίσματος αυξάνει τα περιθώρια άσκησης εθνικής οικονομικής πολιτικής. Μόνο που αυτά τα περιθώρια στον σημερινό κόσμο δεν είναι απεριόριστα. Ακόμα και χώρες όπως είναι η Κίνα ή η Βραζιλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία που ανήκουν στις δέκα πλουσιότερες του κόσμου, γνωρίζουν σήμερα πόσο πεπερασμένες είναι οι δυνατότητες να ασκήσουν ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, εξαιτίας της μεγάλης αλληλεξάρτησης στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι η όποια νομισματική τους αυτονομία δεν είναι αποτέλεσμα της κατοχής του ενός ή άλλου νομίσματος, αλλά του γεγονότος ότι διαθέτουν σχετικά ισχυρή οικονομία. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν περισσότερη νομισματική αυτονομία διότι διαθέτουν μαζί με το δολάριο και «αεροπλανοφόρα».
Η νομισματική αυτονομία και δύναμη, συνδέεται με την ισχύ ενός κράτους, αλλά και με την πολιτική που αυτό ακολουθεί. Ευρώ έχει η Γερμανία, ευρώ έχει και η Ελλάδα. Άλλες οι επιπτώσεις στην πρώτη, άλλη στη δεύτερη. Η Αιτία; Η πολιτική και οικονομική ισχύς που διαθέτει η πρώτη, η αδυναμία και ο νεοραγιαδισμός που χαρακτηρίζουν τη δεύτερη. Συνολικά, τα νομίσματα έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή μιας χώρας, αλλά δεν είναι αυτά που την καθορίζουν. Αντίθετα, αυτά ορίζονται και αξιοποιούνται ως εργαλείο από εκείνους που μπορούν να τα ορίζουν, να καθορίζουν την οικονομική και πολιτική εξουσία. Η αντιστροφή αυτής της σχέσης είναι λάθος.
Και αυτό διότι η έξοδος, επί παραδείγματι, από το Ευρώ με τις σημερινές κυρίαρχες ομάδες στην εξουσία απλά θα διασφαλίσει τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Όποιος θεωρεί ότι της πολιτικής λύσης προηγείται εκείνη του νομίσματος, έχει αντιστρέψει τη σειρά των πραγμάτων. Έχει βάλει το κάρο ως φρένο κοινωνικών εξελίξεων εμπόδιο μπροστά από το άλογο, τα κινήματα.
Είναι γνωστό ότι η συντηρητικοί και ακροδεξιοί σε Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία δεν θέλουν να ακούσουν για το Ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι κορώνα και στερλίνα, τα επιτόκια και οι συναλλαγματικές επιλογές τους είναι σε πλήρη ελευθερία. Πολύ λιγότερο ότι το Λονδίνο, επί παραδείγματι, μπορεί να λύσει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά του με νομισματικά μάγια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία δεκαετία το Ηνωμένο Βασίλειο συνδύασε την μεγαλύτερη υποτίμηση νομίσματος ανάμεσα στα κράτη μέλη των G20 (σχεδόν 50%) με την μεγαλύτερη πτώση ανταγωνιστικότητας και εξαγωγών από όλες. Ασφαλώς το νόμισμα βοηθά την μία ή άλλη πολιτική, αλλά εκείνο που προέχει είναι ποιος καθορίζει την μία ή άλλη πολιτική, προς όφελος τίνος προωθείται αυτή.
Η διαφορά ανάμεσα σε μια προοδευτική και σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη, είναι ότι η πρώτη θεωρεί ότι τα προβλήματα είναι πολιτικά-κοινωνικά. Ότι η πολιτική, το ποιόν αυτή εξυπηρετεί, καθορίζει και το πώς θα χειριστεί κανείς την οικονομική πολιτική και σε συνέχεια τη νομισματική. Αντίθετα οι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται στην ουσία οικονομική πολιτική και πολιτική κοινωνική παρέμβαση. Ότι όλα θα τα λύσει το νόμισμα. Πολλοί από αυτούς που θεοποιούν την έξοδο από το ευρώ, στην ουσία είναι θύματα του νεοφιλελεύθερου τρόπου σκέψης: το νόμισμα είναι το παν, η πολιτική εξουσία έπεται.
Με τέτοιες περί νομίσματος απολυτότητες, απαλλάσσουν ουσιαστικά τις κυβερνήσεις των μνημονίων και όσους τις στηρίζουν, αφού αποδέχονται τα μνημονιακά διλήμματα: ή φεύγεις από το ευρώ, ή υποτάσσεσαι στα μνημόνια. Στην πραγματικότητα και η μία άποψη και η άλλη αγνοεί, ή θέλει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε αμαχητί μέσα στους θεσμούς και τα όργανα της ΕΕ, χωρίς να κάνει χρήση των όπλων που διαθέτει η χώρα. Δηλαδή, τα βέτο, τα δικαστήρια, τις συμμαχίες και τις κινητοποιήσεις. Πρώτα παλεύει κανείς με όλα του τα όπλα και μετά εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης, ακολουθεί νέα σχέδια. Αυτό είναι το αλφαβητάρι της πολιτικής.
onalert.gr

Απαντά ο Δημήτρης Καζάκης:

Ο κ. Κοτζιάς για μια ακόμη φορά μπερδεύεται στο ίσωμα. Τα ερωτήματα με το ευρώ και την ευρωζώνη είναι εξαιρετικά απλά. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να έχουμε ευρώ χωρίς πολιτικές λιτότητας και καταστροφής; Γιατί δεν απαντά συγκεκριμένα πώς θα χρηματοδοτηθεί μια άλλου τύπου ανάπτυξη στην Ελλάδα υπέρ της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού; Γιατί δεν μας λέει τίποτε για το πώς μέσα στο ευρώ και υπό το καθεστώς των μνημονίων της ευρωζώνης μπορεί να γίνει αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου υπέρ των ασθενέστερων. Γιατί σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης έχουν γκρεμιστεί τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα; Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το ευρώ δεν απηχεί κρατικές πολιτικές. Ακόμη και σ' αυτό κάνει λάθος ο κ. Κοτζιάς. Απηχεί συσχετισμούς δύναμης και κεφαλαίου στην διεθνή χρηματαγορά. Το ευρώ ελέγχεται απόλυτα από το ιδιωτικοποιημένο σύστημα τραπεζών της ευρωζώνης με επικεφαλής την ΕΚΤ και λειτουργεί ως μέσο προσέλκυσης κερδοσκοπικών κυρίως στις τραπεζικές αγορές ιδιωτικού και δημόσιου χρέους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε για όλες τις χώρες της ευρωζώνης με την είσοδο του ευρώ. Ακόμη και τα κράτη είναι έρμαια αυτού του χρεογράφου επ' ονόματι ευρώ που κατασκεύασαν οι τράπεζες προκειμένου να κερδοσκοπούν με τον δανεισμό κρατών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Με ένα νόμισμα σταθερής κυκλοφορίας, όπως είναι το ευρώ, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί και να εκφράζει κυρίαρχα τις διατραπεζικές αγορές και όχι την δυναμική των οικονομιών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης πολιτικής εκτός από μια διαρκή "εσωτερική υποτίμηση" σαν κι αυτήν που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σ' όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Για να παραμείνει ισχυρό το ευρώ στις διεθνείς αγορές είναι υποχρεωμένη η ευρωζώνη να υποστηρίζει διαρκώς τις τράπεζες και τα ενεργητικά τους σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Αυτό κάνει η "εσωτερική υποτίμηση": υποτιμά την πραγματική οικονομία, το εισόδημα και την δουλειά του εργαζόμενου πρώτα και κύρια, μιας και δεν μπορεί να υποτιμηθεί το ευρώ. Να γιατί είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη πολιτική εντός του ευρώ εκτός από την "εσωτερική υποτίμηση" για όλες τις χώρες και τις οικονομίες της ευρωζώνης. Καλό να ονειρεύεται κανείς ότι μπορεί να κάνει άλλα μέσα στο ευρώ, αλλά άλλο η φαντασία και άλλο η πραγματικότητα.
Ο κ. Κοτζιάς δεν φτάνει μόνο που δεν ασχολείται ούτε στο παραμικρό με την ουσία του ζητήματος που λέγεται ευρώ, αρνείται να ασχοληθεί και με ένα ακόμη κορυφαίο ζήτημα: Μπορεί να υπάρξει εθνική ανεξαρτησία μέσα στο ευρώ; Μπορεί ένας λαός και μια κυβέρνηση – ας την πούμε προοδευτική – να ελέγξει την οικονομία έχοντας το ευρώ και λειτουργώντας εντός της ευρωζώνης; Ο κ. Κοτζιάς δεν ακουμπά καν το ζήτημα αυτό. Γιατί; Μήπως είναι από εκείνους που στο όνομα του κοσμοπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης θεωρεί ότι η εθνική αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία ενός λαού είναι ανέφικτη; Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία του λαού συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και της προόδου. Δίχως την κατοχύρωσή τους δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δημοκρατία, ούτε πρόοδος. Για τον κ. Κοτζιά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα της “αριστεράς και της προόδου” που ξέρει μόνο να αναμασά την αποικιοκρατική λογική των νεοναζί αρχιτεκτόνων του ευρώ και της ΕΕ.
Ο κ. Κοτζιάς καταλήγει με το εξής τραγελαφικό: “Πρώτα παλεύει κανείς με όλα του τα όπλα και μετά εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης, ακολουθεί νέα σχέδια. Αυτό είναι το αλφαβητάρι της πολιτικής.” Όχι κ. Κοτζιά. Αυτό είναι το αλφαβητάρι της υποτέλειας. Όσο για τα όπλα που διαθέτει κανείς μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη είναι πραγματικά να γελά κανείς. Ποια όπλα; Ξεχνά ο κ. Κοτζιάς ότι η ευρωζώνη με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/2013, έχει αφαιρέσει την δικαιοδοσία από τις εθνικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια στην σύνταξη του προϋπολογισμού και στην εποπτεία των οικονομιών τους; Ξεχνά ότι η ευρωζώνη έχει αποφασίσει την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος υπό τον απόλυτο έλεγχο της ΕΚΤ; Ξεχνά ότι από τις 12/9/2012 έχει επίσημα ξεκινήσει να οικοδομείται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που προϋποθέτει την κατάλυση των εθνικών κρατών; Πώς σκέφτεται να παλέψει ο κ. Κοτζιάς εντός της ευρωζώνης όταν ο κ. Μπαρόζο έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών και ότι αντικαθίσταται με την “συλλογική κυριαρχία” των οργάνων της ΕΕ; Σε λίγο ούτε καν ελληνική ιθαγένεια θα υπάρχει έναντι της υπερισχύουσας ευρωπαικής προκειμένου η εθνική επικράτεια να περάσει στην “συλλογική κυριαρχία” των Ευρωπαίων.
Ας αφήσουμε τον κ. Κοτζιά να παλεύει με ανύπαρκτα όπλα εντός της ευρωζώνης, όπως ο Δον Κιχώτης πάλευε για την φανταστική Δουλτσινέα του εναντίον των τρομερών Ανεμόμυλων. Άλλωστε έχει προσωπική εμπειρία από τέτοιες μάχες. Μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα χρόνια της δεκαετίας του 2000 ήταν προσωπικός σύμβουλος και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, όπου προφανώς πάλευε από μέσα να τον αλλάξει, αλλά τελικά κατέληξε να μας τον φορτώσει ως κυβερνήτη της Ελλάδας μόνο και μόνο για πουλήσει την χώρα και τον λαό της όπως κάθε τυπικός δωσίλογος. Αν είναι να κάνουμε τέτοια πάλη από τα μέσα πρώτα, σαν αυτές που ξέρει να δίνει ο κ. Κοτζιάς, καλύτερα να μας λείπει. Όπως ξέρει κάθε Έλληνας αγωνιστής πατριώτης από την εποχή της εθνικής απελευθέρωσης, οι κοσμοπολίτικες απολυταρχίες – όπως ήταν παλιά οι αυτοκρατορίες και σήμερα οι υπερεθνικές ολοκληρώσεις – δεν παλεύονται από μέσα, ανατρέπονται με την δύναμη της ενότητας του λαού που παλεύει για την εθνική του αυτοδιάθεση, για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία προκειμένου να κατακτήσει την δημοκρατία και την πρόοδο στον τόπο του.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το -απίστευτο- τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα (βίντεο)


       Θυμάμαι μια ανάρτηση, μια φωτογραφία με ελάχιστα λόγια που έλεγε τόσα πολλά, όσα ΔΕΝ είναι ικανές να πούνε χιλιάδες σελίδες πρακτικών με τις παρλαπίπες των εθνικών μας αντιπροσώπων, στο ναό της Δημοκρατίας ή αλλιώς, το μπορντέλο της πολιτικής!
       Το δάκρυ ενός τσολιά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, από τα χημικά την ώρα που μέσα στην βουλή ψήφιζαν τα μνημόνια, και έξω από την βουλή εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν, γιατί δεν ήθελαν την σωτηρία που τους επέβαλαν χωρίς να τους ρωτήσουν!
       Πέρασε αρκετός καιρός από τότε. Ανέβηκαν και κατέβηκαν κυβερνήσεις και έγιναν και εκλογές αλλά τίποτε δεν άλλαξε!
       Τα δακρυγόνα έγιναν πια τρόπος ζωής που δεν προκαλεί καμιά αίσθηση!
       Δεν εμπνέουν καλλιτέχνες, αγώνες, δεν προκαλούν οργή, και καν δεν αναφέρονται στους αντιμνιμονιακούς λόγους.
       Είναι σύνηθες! Σχεδόν φυσιολογικό και πάντως απόλυτα νόμιμο, ηθικό και αποδεκτό όπλο προάσπισης της τάξης και της δημοκρατίας!
       «Οι νέοι στην Ελλάδα, κλαίνε από τα χημικά». «Στο λίκνο της Δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντισφυξιογόνες μάσκες».
       Δέκα επτά λέξεις. Δύο προτάσεις. Πόσες εικόνες! Χιλιάδες αισθήματα…..
       Nick Cave λειτούργησε το πνεύμα και πέρασε μαγικά το συναίσθημα! Ευχαριστώ!

Μάκης Αρμενιάκος   

πηγή:olympia.gr
Το -απίστευτο- τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα (βίντεο)
590_72cΜε μουσική που θυμίζει κάτι από αρχαία τραγωδία και με αναφορές στο Δία, τους κεραυνούς και τους νέους της Αθήνας, ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα, την οποία και λατρεύει.
Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται ” Lightning Bolts” και το βίντεο κλιπ, που περιέχει τους στίχους, αφήνει το κοινό του να μπει στη σκέψη του και να ταξιδέψει στην Αθήνα των δακρυγόνων.
Ένας στίχος λέει: ” Δύο κεραυνοί μου παραδόθηκαν στο δωμάτιό μου, ήταν δώρο από τον Δία”, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο τραγουδά ” Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, εγώ είμαι στην πισίνα του ξενοδοχείου μου μαυρίζοντας”.
Κάνει ακόμα μια αναφορά στο Δία: ” Ο Δίας γελάει, είναι απο τα δακρυγόνα, με ρωτάει πώς είμαι, του λέω Δία μη ρωτάς” και συνεχίζει ” Στο λίκνο της Δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντισφυξιογόνες μάσκες”.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δέχθηκαν τον εκβιασμό των μνημονίων για να μην διαλυθεί η χώρα!

       Όχι δεν είναι λόγια γραφικών blogers ή γελοίων πολιτικών αλλά δήλωση βουλευτή της κυβέρνησης!!!
       Όχι δεν έγινε χαμός από τους παριστάμενους δημοσιογράφους αλλά και τους άλλους πολιτικούς στο πάνελ, απλά η κουβέντα συνέχισε ως να μην τρέχει τίποτα το ιδιαίτερο!
       Όχι δεν ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη για εσχάτη προδοσία από την ηγεσία της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ανεξάρτητης δικαιοσύνης !!!! μήπως εκβιάζονται (ή δωροδοκούνται) και αυτοί;
       Όχι δεν έχετε διαφορετική άποψη όσοι κατηγορείτε τους αντιμνιμονιακούς συλήβδην ως συνωμοσιολόγους, γραφικούς και γελοίους. Απλά είστε παντελώς ηλίθιοι! και δυστυχώς επικίνδυνοι για όσους δεν έχουν υποκύψει στην μοιρολατρία του κακομοίρη, της αναξιοπρέπειας, της δουλικότητας και της δειλίας.
       Δυστυχώς για όλους εσάς, είστε χειρότεροι από τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι! Αυτοί είναι προδότες, ενώ εσείς σκουλήκια. Η προδοσία είναι ανθρώπινο προνόμιο, ενώ το να ακολουθείς και να στηρίζεις τους προδότες κάνοντας και θυσίες, απλά δεν υπάρχει στη φύση! Είναι ανθρώπινο επίτευγμα μετατροπής – εκφυλισμού – μετάλλαξης του ανθρώπου, σε έμβιο ζώο με διανοητική καταστολή και απόλυτα προγραμματισμένη συμπεριφορά!
       Δυστυχώς η νόσος είναι μεταδοτική, δεν γίνεται αντιληπτή από τον πάσχοντα και δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
       Ευτυχώς είναι επίκτητη άρα αναστρέψιμη, αλλά απαιτεί ειδικές συνθήκες και πολύ χρόνο αφού η πρόοδος είναι σταδιακή.
       Εκτός από τον εκκλησιασμό, ευχέλαια και αγιασμό που μπορούν να κάνουν το θαύμα, σημαντική είναι και η αποχή ενημέρωσης από τηλεόραση, ραδιόφωνα και εφημερίδες για πολύ καιρό!
       Στα video που ακολουθούν ακούστε τον κ Ντινόπουλο να δηλώνει ότι δεν του αρέσει το μνημόνιο αλλά εκβιάστηκαν να τα ψηφίσουν (ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με εκβιασμό!) και απολαύστε τη συζήτηση με τον Καζάκη για το θέμα αυτό.
Υ/Γ Ξέρατε ότι πολύ πρόσφατα πέρασε στον ΟΗΕ η ακύρωση συνθηκών και συμβάσεων (όπως η δική μας η Δανειακή που περιέχει τα μνημόνια) αν υπάρχει πλάνη, απειλή ή χρήση βίας (και εκβιασμού) και καταψηφίστηκε από Ελλάδα, ΕΕ και Αμερική ενώ υπερψηφίστηκε από 138 άλλες χώρες;
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:neoellhn

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ

“Η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της! Αναγκάστηκα και εγώ και πολλοί άλλοι να ψηφίσουμε το μνημόνιο, γιατί αλλιώς … η χώρα θα διαλυόταν”.
“Πιστεύω πως η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές – δεν υπήρχε άλλη λύση”.

Αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, αποτελεί δήλωση-αποδοχή εσχάτης προδοσίας.
  • Παραδέχεται πως η κυβέρνηση εκβιάστηκε.
  • Παραδέχεται πως η κυβέρνηση ενέδωσε στον εκβιασμό των δανειστών.
  • Για να δικαιολογηθεί μάλιστα υιοθετεί τον πυπήνα της προπαγάνδας που επαναλαμβάνεται και διαχέεται στην κοινωνία από τα εξαγορασμένα Μ.Μ.Ε..
Όταν λοιπόν αποδέχεσαι πως ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού ενέδωσες στους εκβιασμούς κι έδωσες το λόγο σου σε ξένα συμφέροντα να εφαρμόσεις την πολιτική που αυτούς βολεύει κι όχι τον ελληνικό λαό, αυτόματα επαληθεύεις τον ορισμό του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ.
Στη συνέχεια αποδέχεσαι πως η πολιτική αυτή είναι επιζήμια για τη χώρα, αλλά παρόλαυτά συνεχίζεις να την εφαρμόζεις, άρα είσαι ΣΥΝΕΡΓΟΣ. 
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής ΑΕ 18/2/13 όπου ο Δ.Καζάκης μαζί με καλεσμένο δικηγόρο αναλύουν τί σημαίνει η δήλωση αυτή και πως θα έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη για άτομα όπως ο κ.Ντινόπουλος, αν πραγματικά ήταν ανεξάρτητη και αμερόληπτη.




You might also like:
Read more: http://neoellhn.blogspot.com/2013/02/blog-post_2541.html#ixzz2LOqKEpjI
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ συντονιστικής Επιτροπής αγώνα Δήμου Λέρου

 Λέρος, 17/2/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
-----------------------------------
            Εμείς οι πολίτες της Λέρου, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Λέρου και απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας της στο νησί μας.

Η Δ.Ο.Υ. ΛΕΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ            
                             ΓΙΑΤΙ:
1) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου εξυπηρετεί 8 νησιά (Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Μαράθι, Λέβιθα, Κίναρο)
2) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου αποτελεί τον βασικό ναυτιλιακό κόμβο των νησιών του Βορείου Συμπλέγματος Δωδεκανήσου με επιδοτούμενα από το κράτος δρομολόγια, διαθέτει δε τη βέλτιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων νησιών (ένας Πάτμιος, ένας Αγαθονησιώτης, ένας Λειψώτης, πιο εύκολα, γρήγορα, με λιγότερο κόστος μετακινείται προς τη Δ.Ο.Υ. Λέρου παρά προς οποιαδήποτε άλλη Δ.Ο.Υ.). 
Σημειωτέον  ότι οι κάτοικοι Λειψών, Αρκιών και Αγαθονησίου μετακινούνται δωρεάν από και προς Λέρο.
3) Η ίδια η Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ., προτείνει στο πόρισμά της τη διατήρηση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ., που εξυπηρετούν περισσότερα του ενός νησιά (η Δ.Ο.Υ. Λέρου εξυπηρετεί 8 νησιά)
4) Η  ίδια η Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. προτείνει στο πόρισμά της να παραμείνουν για λόγους εθνικής - στρατηγικής σημασίας οι Δ.Ο.Υ. που εξυπηρετούν περισσότερα ακριτικά νησιά (σε παραμεθόριες περιοχές)
5) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου πρέπει να παραμείνει, διότι η κατάργησή της θα επιφέρει δυσβάστακτο κοινωνικό και οικονομικό κόστος στους κατοίκους οκτώ ακριτικών νησιών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο νησί όπου θα βρίσκεται η Δ.Ο.Υ. υποδοχής κάτω από δυσμενείς και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και με ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς επίσης να διανυκτερεύουν εκεί για δυο και τρεις ημέρες για δουλειά μισής ώρας.
6) Η Δ.Ο.Υ. Λέρου πρέπει να παραμείνει για να μην μαραζώσουν τα νησιά μας.
      Εμείς οι κάτοικοι των νησιών μας δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.
                 Ο αγώνας μας συνεχίζεται!!!
Η συντονιστική Επιτροπή αγώνα Δήμου Λέρου
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.




ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ρόδος, 12 Φεβρουαρίου 2013


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η κερκόπορτα ήδη έχει μισανοίξει και αρκεί ένα δυνατό φύσημα για να την γκρεμίσει».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.

«Το τελευταίο επεισόδιο με το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, που διείσδυσε στο εναέριο χώρο της περιοχής των νησιών μας, Κάλυμνος, Ίμια, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Φαρμακονήσι, αποδεικνύει ότι οι βλέψεις των εξ ανατολών γειτόνων μας, έχουν ενθαρρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η συγκυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Πέρα από την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, είναι προφανές ότι, η πολιτική εγκατάλειψης των νησιών του Αιγαίου, συνολικά,  σε ζητήματα υγείας, παιδείας, υποδομών, ακόμα και τροφοδοσίας, και η εξώθηση των κατοίκων να τα εγκαταλείψουν, αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο χώρο του Αιγαίου. Δεδομένα, που θα είναι υπέρ των γειτόνων μας.

Όμως, οι εξ ανατολών γείτονες μας, κάνουν απλώς αυτό που εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Το ζήτημα είναι, τι κάνουμε εμείς. Και η πραγματικότητα είναι, ότι τόσο ουσιαστικά, όσο και συμβολικά, οι δικές μας κυβερνήσεις αντιδρούν, σαν να υποδηλώνουν, ότι δεν ενδιαφέρονται για τα νησιά του Αιγαίου.

Με την αντίδραση τους στα Ίμια το 1996. Με την ανακοίνωση της παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας, από το Καστελόριζο. Με την καταρράκωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά, όταν τα στελέχη τους, κατηγορήθηκαν ευθέως ως αντιπαραγωγικά. Με το να επιτρέπουν επενδύσεις ομίλων τουρκικών συμφερόντων σε νησιά με νευραλγική στρατιωτική σημασία.

Η κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αγωνία και η ανασφάλεια που αισθάνονται οι ακρίτες νησιώτες, πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα ξεκινά από το Αιγαίο. Είναι καιρός, να υπάρξει άμεση και σαφής αντίδραση. Με τη συνεργασία όλων. Διαφορετικά η κερκόπορτα, ήδη έχει μισανοίξει και αρκεί ένα δυνατό φύσημα, για να την γκρεμίσει.»
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου».



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου».

Την επιστολή του προεδρείου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου, με την οποία καταγγέλλεται η έλλειψη του απαραίτητου μηχανισμού για τη χλωρίωση του νερού στο Ίδρυμα, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρει ότι, σύμφωνα με την επιστολή, έχει ανιχνευθεί σε δείγματα νερού το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι, η συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του Νοσοκομείου Ρόδου συνεχίζεται, η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να τοποθετηθεί άμεσα ο κατάλληλο μηχανισμός για τη χλωρίωση του νερού του Νοσοκομείου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Χωρίς χλωρίωση το νερό του Νοσοκομείου της Ρόδου».

Όχι μόνο παραμένει τραγική, η πολιτική του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο της Ρόδου και γενικά για τις ιατρικές υπηρεσίες σε όλα τα Δωδεκάνησα, αλλά χειροτερεύει ακόμα περισσότερο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου και του προσωπικού του.

Σύμφωνα με επιστολή του προεδρείου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καταγγέλλεται το γεγονός, ότι, δεν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός για τη χλωρίωση του νερού στο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να έχει ανιχνευθεί σε δείγματα, το επικίνδυνο βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας.

Επειδή πλέον, η πολιτική του Υπουργείου, όχι μόνο οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου, αλλά επιφυλάσσει και σοβαρούς κινδύνους, για όσους καταφέρουν να νοσηλευτούν εκεί, όπως και στο υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιες ενέργειες θα γίνουν και πότε, ώστε να τοποθετηθεί  ο κατάλληλος μηχανισμός στο σύστημα ύδρευσης, για τη χλωρίωση του νερού στο Νοσοκομείο της Ρόδου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΛΕΡΟΥ. 4 ΗΜΙΑΙΜΑ ΛΥΚΑΚΙΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



ΗΜΙΑΙΜΑ ΛΥΚΑΚΙΑ - 4  ΜΗΝΩΝ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

2 ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ   και   2  ΑΓΟΡΑΚΙΑ 



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΙΩΤΙΚΕΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΡΟ



 Στιγμιότυπο από την μουσικοδιαδραστική και παιγνιοχορευτική βραδιά κατά την πρεμιέρα των εκδηλώσεων.
 
    Σε κατάμεστες αίθουσες και με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το Αθηναϊκό κοινό τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και τις παιγνιοχορευτικές συνθέσεις της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.), του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής τους, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
   Τα χοροπαιγνιώδη και μουσικοδιαδραστικά  δρώμενα έλαβαν χώρα στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, από την 1η έως και στις  3 Φεβρουαρίου του 2013.

«ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ... »
Βασικοί Συντελεστές της καινοτόμου  παιγνιοχορευτικής ιχνηλασίας του Γ. Λιάρου, με τον ως άνω τίτλο,  ήσαν:
Όλα τα χορευτικά τμήματα της Ε.Λ.Ετ.Ε.Π.
Φιλική Συμμετοχή:
Λαογραφική Εστία Τρίπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας
Χορευτικό τμήμα 20ου Δημοτικού Σχολ. Κερατσινίου
Επιμέλεια Αρκαδίας: ο εξαιρετικός Βασίλης Παναγόπουλος
Συνόδευσαν οι μουσικοί της οικογένειας Γιώργου Καρούτζου.
Έκτακτη εμφάνιση: Λάμπρος Φισφής
Μουσικοί που υλοποίησαν επιτυχώς το σύνθετο και δύσκολο εμβιωμουσικό διάβημα ήσαν:
•    Γιάννης Παυλόπουλος (Βιολί, τραγούδι)
•    Βασίλης Γραμματικός (Γκάιντα, φλογέρα, τσαμπούνα)
•    Κώστας Γιαννακόπουλος (Κλαρίνο)
•    Χρήστος Λυκουρέντζος (Κρουστά)
•    Μαρία Πλουμή (Λαούτο)
•    Αλέξανδρος Παπουτσής (Λύρα)
Ερμηνεύτρια η εξαιρετική Ντορρέτα Παναγοπούλου.  

Σύγχρονες Μουσικοχορευτικές Δράσεις  με Παραδοσιακά  Σμιλεύματα από την Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία  Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.) και το Γιώργο Λιάρο
  Ο Γιώργος Λιάρος είναι καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος, εμπνευστής και υπεύθυνος της έκδοσης του λαογραφικού περιοδικού «ΧΟΡΕΥΩ», συνθέτης και παραγωγός της μουσικής δημιουργίας «Χαρακτηροπλαστείο», εμπνευστής και δημιουργός του πολιτιστικού φορέα «Ελλήνων Όρχησις»,  Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Πρ. Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου, Ερευνητής και Σμιλευτής της γνήσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής Ελληνικής παράδοσης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής  της Ελληνικής                         Γιώργος      Λιάρος         Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης &  Πολιτισμού.     
  Η  Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π. ερευνά και εντρυφά στην Ελληνική παράδοση, εμπνέεται από το θησαυρό της Ελληνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς, δημιουργεί μικρές κοιτίδες παράδοσης σε πολλές περιοχές για τη διατήρηση και προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό (e-maileletepo8@yahoo.com).
  Η νέα της χοροβιωματική και μουσικοκαλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί ένα καινοτόμο πολιτισμικό μόρφωμα και μια μεγάλη πρόκληση για την αναδίφηση των εμβιωμουσικών πλόων της παράδοσης, μέσα από τα κελεύσματα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
   Το Ίδρυμα Κακογιάννη στο πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις και στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Μία διαδραστική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή το Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι, η οποία παρουσιάζει τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου μέσα από το παιχνίδι καθώς επίσης και την εξέλιξη του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα. Έρευνα, χορός, τραγούδια, αινίγματα, βίντεο
και φυσικά πολλά, πολλά παιχνίδια... παιχνίδια για μικρούς, για μεγάλους... παιχνίδια που παίζονται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου αλλά και παιχνίδια που σπανίζουν ξεδιπλώνονται μέσα από 10 περιοχές της Ελλάδος, δρώμενα που επιμελείται ο Γιώργος Λιάρος».
  Η μουσικοδιαδραστική πρόταση όμως του Γιώργου Λιάρου σηματοδοτεί και την ρότα της Σύγχρονης Ελληνικής Πολιτισμικής Παραγωγής.
   Η αυθεντική καλλιτεχνική και διαδραστική του δημιουργία, αποτελεί ένα γνήσιο λαϊκό πολιτιστικό πλέγμα με δομικές εμβιωτικές αναλύσεις και συνυφάνσεις πολιτιστικών δράσεων, από γνήσιους εκφραστές της Λαϊκής παράδοσης, αλλά και από μικρούς αναζητητές και αυριανούς - συνεχιστές δημιουργούς  της νεώτερης  πολιτιστικής  παραγωγής του Ελληνικού πολιτισμού μας.
   Όταν ο Γιώργος Βιζυηνός είχε διατρίψει επάνω στο  παιχνίδι, σίγουρα δεν μπορούσε να συλλάβει ότι σε μια μεταγενέστερη εποχή θα βρισκόντουσαν άλλοι διαδραστικοί δημιουργοί, όπως Η  Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π. και ο Γιώργος Λιάρος, για να καλύψουν τα καλλιτεχνικά κενά που είχε αφήσει η κοινωνιολογική και ψυχολογική προσέγγιση του.
   Σε μία παιδεία που έχει παραμερίσει  τα παιδιά  της και τα μετουσιώνει σε πρώιμους υπερήλικες, έρχεται η  Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π., ο Γιώργος Λιάρος και οι συνεργάτες του, για να θυμίσουν τη χαμένη μας αθωότητα και να μας παρασύρουν σ’ ένα πολυδαίδαλο γαϊτανάκι  ανασύροντας την παιγνιώδη μας φύση, επιλέγοντας ένα ισχυρό αντίδοτο στην  κρίση.
   Με μία αναζωοδότρα  αύρα ταξιδεύουν με το δικό τους άρμα Θέσπιδος σε τόπους και εποχές χωρίς να εξαιρούν κανέναν από τον κύκλο των συμπαικτών τους, αναδεικνύοντας την καταχωνιασμένη επικοινωνιακή διάσταση μιας ντοπιολαλιάς  που τείνουμε να ξεχάσουμε.
   Μας παρασύρουν στις μενεξένιες και ανθομύριστες αγκαλιές της Αρκαδίας, στα αχνόφωτα ρημοκλήσια των νησιώτικων θαλασσόβραχων, στη μυροβόλα ευωδία των αγριολούλουδων των Πελοποννησιακών και Ρουμελιώτικων βουνοπλαγιών, στις αστρόφεγγες στράτες της  Ηπείρου, στους θαλάσσιους αχούς του Κρητικού, του Αιγαίου και του Ιόνιου Πελάγους, στα βλαστένια ακροστολίσματα και ιριδίσματα της         Θεσσαλίας, στης αλός τα ανεμοδαρμένα κύματα της Νάξου, στα ονειρώδη κάστρα, στους αετόβολους βράχους και στις αυτόφωτες στράτες της Μακεδονίας, στις γλαυκές αναπολήσεις του Πόντου, στα άπλετα λαμπυρίσματα του Απολλώνιου φωτός των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, στα δρόσινα φυλλώματα της Θράκης, στα μυροβόλα απομεινάρια της Κίου και στις κλιμακωτές αναρριχήσεις των κισσών της  Αριούσας, στους απροσμέτρητους ιριδισμούς των Ροδίτικων και Κρητικών ακτογραμμών  και στη Νηρηιδική κοιτίδα του Νότου. 
   Με τη δυναμική παρουσία της παιγνιορχήστας  του, την αενάως και εναρμονίως εκκαλούσα σε ρυθμικά  παιγνιώδη  χελιδονίσματα, ο Γιώργος Λιάρος ξεπερνά τα πλαίσια της μουσικής του Τερψιχόρης και με την πρωτεϊκή του δημιουργία καθιστά το παιχνίδι ένα νέο πόλο ανάδειξης των λαογραφικών δομών που επανακαθορίζονται μέσα από τη διορατική οπτική ενός καλλιτέχνη με ισχυρές ρίζες και ευαίσθητα φυλλώματα  στις απαιτήσεις των καιρών.
   Ευχαριστούμε την ΕΛ.ΕΤ.Ε.Π  για τα κειμήλια της  αναμοχλεύουσας  μνήμης που μας προσφέρει μέσα από το παραδοσιακό Κροντήρι της μέθεξης του Ελληνικού Πολιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα...