Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ






Του
Λευτέρη Γκίνη

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Καλημέρα σε όλους τους φίλους αναγνώστες.
Χθες 2/9/2012 έπεσε στην αντίληψή μου ένα VIDEO (σχετικά μικρό) το οποίο αναφέρεται με πολύ λίγα λόγια στην παγκοσμιοποίηση (εμμέσως) αλλά και στα κέντρα ελέγχου της.
Εδώ θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω την δυνατότητα να ελέγξω την ακρίβεια των αναφερομένων, αλλά δεν νομίζω και κάποιος άλλος να έχει τέτοια δυνατότητα, παρ’ όλα αυτά όμως είμαστε όλοι σε θέση να διαβάζουμε και να κρίνουμε (εκ των αποτελεσμάτων) την ύπαρξη ή μη όλων αυτών που θα μεταφέρω στην περιγραφή μου.
Πολλοί (αν όχι και όλοι) είμαστε αυτοί που αναφερόμαστε στην παγκοσμιοποίηση σαν κάτι αόριστο που όμως καθορίζει την επόμενη ημέρα μας όπως και την κάθε στιγμή μας, χωρίς βέβαια να ερωτώμεθα περί τούτου και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το Δημοκρατικό μας δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι για τον τρόπο ζωής μας.
Σήμερα λοιπόν με την βοήθεια του Deffence.net και των στοιχείων που μας δίνει αυτό το σύντομο VIDEO θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα γεγονότα της παγκοσμιοποίησης (έτσι όπως οι εμπνευστές τους τα θέλουν) καθώς επίσης και θα συνδέσουμε αυτά τα γεγονότα με μία ομολογία ενός Ελβετού τραπεζίτη στις τελευταίες ημέρες της ζωής του την οποία έδωσε σε έναν Ρώσο δημοσιογράφο.
Μεταφρασμένο το κείμενο θα το βρείτε αναρτημένο:
Αρχίζουμε λοιπόν την αναφορά μας στο πρώτο από τα τρία κέντρα ελέγχου του πλανήτη μας.
City of London:
Είναι μία πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου η οποία «έγινε κυρίαρχη πολιτεία από το 1693 όταν ο Βασιλιά William III, ιδιωτικοποίησε και παρέδωσε την τράπεζα της Αγγλίας στους τραπεζίτες», το φαινόμενο αυτό το συναντούμε και στην χώρα μας για κάποιο λόγο.
«Το 1815 ο κ. Nathan Rothschild συντρίβοντας το Αγγλικό χρηματιστήριο, και χρησιμοποιώντας διάφορα άνομα κόλπα (κομπίνες) ανέλαβε τον έλεγχο της τράπεζας της Αγγλίας».
Όπως λοιπόν μαθαίνουμε από αυτό το VIDEO η τράπεζα της Αγγλίας μόνον τράπεζα των συμφερόντων της Αγγλίας δεν είναι.
Με αυτό λοιπόν τον τρόπο το City του Λονδίνου γίνεται πόλη – κράτος και ταυτόχρονα γίνεται και το Παγκόσμιο οικονομικό κέντρο εξουσίας.
Στο ίδιο μέρος (γεωγραφικά) στεγάζεται εκτός από την τράπεζα της Αγγλίας και το Lloyds of London, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ΟΛΕΣ οι Αγγλικές τράπεζες, τα γραφεία 385 ξένων τραπεζών, καθώς και τα γραφεία70 Αμερικανικών τραπεζών, επιπλέον δε στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας Fleet Street και άλλων εκδοτικών μονοπωλίων.
Έχει δικά της δικαστήρια, δικούς της νόμους, δική της σημαία, και την δική της αστυνομία. Δεν ανήκει στο ευρύτερο Λονδίνο ά την Αγγλία ή την Βρετανική κοινοπολιτεία, δεν πληρώνει φόρους.
Είναι δε και το κέντρο (αρχηγείο) για τον παγκόσμιο Αγγλικό Ελευθεροτεκτονισμό (το τελευταίο σημειώστε το, θα το συναντήσουμε λίγο πιο κάτω), είναι δε και το αρχηγείο του παγκόσμιου καρτέλ χρημάτων, γνωστό σαν «το Στέμμα», αντίθετα λοιπόν με ότι πιστεύεται «Το Στέμμα» δεν είναι η Βασιλική οικογένεια ή ο Βρετανός μονάρχης, αλλά η ιδιωτική πόλης – κράτος το City του Λονδίνου (το οποίο είναι όπως είπαμε και πιο πάνω το αρχηγείο του παγκόσμιου Ελευθεροτεκτονισμού).
Το ίδιο VIDEO μας ενημερώνει ότι «έχει ένα συμβούλιο 12 μελών, μέσω του οποίου κυβερνούν την επιχείρηση υπό την επίβλεψη του Δημάρχου και ο οποίος αποκαλείται ο Λόρδος Δήμαρχος «Lord Mayor”, αυτός λοιπόν και το 12μελές υπηρετούν ως εγγυητές ή αντιπρόσωποι οι οποίοι εκπροσωπούν τις 13 πλέον ισχυρές και πλούσιες οικογένειες του πλανήτη.
Οι οικογένειες που διακρίνονται μέσα στις 13 είναι τέσσερις:
Α) Rothschild
Β) Warburg
Γ) Oppenheimer (εδώ θα προσπαθούσα να διακρίνω την σχέση αυτού του ονόματος με το άλλο ίδιο όνομα στην Αμερική και την σχέση του με την ατομική βόμβα και την – χωρίς δισταγμό – χρήση της στην Ιαπωνία ΜΟΝΟΝ και όχι πουθενά αλλού όπου θα ήταν και απόλυτα ίσως δικαιολογημένη).
Δ) Schiff
Αυτές λοιπόν και οι απόγονοί τους είναι που διοικούν  «Το Στέμμα» του Λονδίνου.
Η επιχείρηση αυτή κατέχει τους τίτλους γης όλων των αποικιών (και ίσως όχι μόνον, αν κρίνουμε από την προσπάθειά τους να αποκτήσουν τους τίτλους γης της Ελλάδας) παγκόσμια όπως του Καναδά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Το Βρετανικό κοινοβούλιο και ο Βρετανός πρωθυπουργός υπηρετούν την εταιρία σαν «βιτρίνα» την κρυφή δύναμη των οικογενειών που κυβερνούν τον πλανήτη.

Μέχρι αυτή την στιγμή ελπίζω να έχετε συγκλονιστεί αρκετά με αυτά τα γεγονότα δείτε τους εαυτούς σας (μας) στο παγκόσμιο αυτό σκηνικό (το οποίο είναι πολύ παλαιό), κρίνετε με πολύ προσοχή την σπουδή ορισμένων κύκλων εδώ στην Ελλάδα που θέλουν να βγάλουν με το ζόρι την Θρησκεία μας από την κοινωνία, κρίνετε με πολύ προσοχή την επιμονή του Κίσινγκερ (Αμερικανό-Εβραίος ελευθεροτέκτονας, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ την δεκαετία 60-70) «Για να ησυχάσουμε από τους Έλληνες – οι οποίοι αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά μας στην Βαλκανική και γενικότερα στην μεσόγειο – πρέπει να ξεριζώσουμε από την κουλτούρα τους την ιστορία τους και την Θρησκεία τους».
Πρέπει να σκεφτούμε την θέση μας στις μέρες σκοταδισμού που έρχονται, είτε γιατί οι πολιτικοί μας άρχοντες είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, είτε γιατί είναι Ελευθεροτέκτονες υπάλληλοι της εταιρίας «Το Στέμμα». 
Η δεύτερη πόλις κράτος ιδρύθηκε επισήμως το 1982 στην Αμερική στην καρδιά της Ουάσιγκτον με το όνομα «Περιφέρεια της Columbia».
Είναι τοποθετημένη σε έκταση 10 τετραγωνικών μιλίων, η περιφέρεια αυτή έχει επίσης το δικό της ανεξάρτητο σύνταγμα και την δική της ανεξάρτητη σημαία.
Έχει δε σαν σύμβολο στο κέντρο της γεωγραφικής της έκτασης τον γνωστό οβελίσκο (μία πολύ υψηλή κολώνα η οποία καταλήγει σε μία μύτη.
Το σύνταγμα της περιφέρειας της Columbia λειτουργεί παρόμοια με τον Ρωμαϊκό τυραννικό νόμο, γνωστό ως Lex Fori. Ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το σύνταγμα των ΗΠΑ.
Όταν το Κογκρέσο πέρασε τον νόμο 1871 (act 1871) δημιούργησε μία ξεχωριστή εταιρική κυβέρνηση για την περιφέρεια της Columbia.
Ουσιαστικά η προδοτική αυτή πράξη επέτρεψε στην περιφέρεια της Columbia να δρα ως εταιρία ανεξάρτητα του συντάγματος των ΗΠΑ και των συμφερόντων των Αμερικανών πολιτών.
Η τρίτη πόλης – κράτος είναι το Βατικανό, γι αυτό τον τόπο δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια όλοι μας γνωρίζουμε την δύναμη που έχει αλλά και το ότι είναι πόλης – κράτος από αρχαιοτάτων ετών.
Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι συμμετέχει στην τριάδα των πόλεων – κρατών οι οποίες κυβερνούν τον κόσμο, ο ρόλος της είναι η διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα παγκοσμίως (δια μέσου της Θρησκείας).
Αυτές λοιπόν οι τρείς πόλεις κράτη αν και γεωγραφικά αποκομμένες αποτελούν μία ενιαία αυτοκρατορία με το όνομα «Η Αυτοκρατορία της πόλης» “Empire of the City”.    
Η σημαία της περιφέρειας της Columbia έχει δύο πολύ φαρδιές κόκκινες γραμμές στο κάτω μέρος και στο άνω μέρος έχει τρία κόκκινα άστρα τα οποία συμβολίζουν τις τρείς πόλεις – κράτη που έχουμε προαναφέρει και τα οποία μετέχουν στην αυτοκρατορία.
Αυτή λοιπόν η αυτοκρατορία ελέγχει τον πλανήτη οικονομικά μέσω της πόλης του Λονδίνου, στρατιωτικά μέσω της περιφέρειας της Columbia, και πνευματικά μέσω του Βατικανού.
Όμως αυτή η αυτοκρατορία έχει μία ακόμα ανάγκη την αποθήκευση του πλούτου της (των χρημάτων της, του χρυσού της) και με τρόπο τέτοιο που να μην ελέγχεται ποτέ και από κανέναν.
Στο σημείο αυτό έρχεται η ομολογία του Ελβετού τραπεζίτη (η οποία δόθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Ρώσου δημοσιογράφου στην Μόσχα) να μας επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Πακτωλός χρημάτων για να πραγματοποιήσει η αυτοκρατορία τις αποφάσεις της.
Διαχείριση παντελώς αφανής, εδώ θα πρέπει να φέρουμε στην μνήμη μας κάποια πολύ γνωστά μας πρόσωπα της παγκόσμια πολιτικής σκηνής.
Γιάσερ Αραφάτ, Τάσος Παπαδόπουλος, Φιντέλ Κάστρο, Ούγκο Τσάβες, και πολλά άλλα όπως η απότομη και ξαφνική αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος χώθηκε στο καβούκι του και δεν μιλεί ανθρώπου, αλλά και πολλά άλλα ονόματα.
Ας ρίξουμε όμως και ένα βλέμμα στην προσπάθεια δημιουργίας ΕΟΖ στην Ελλάδα και να δούμε την σχέση τους με τα σχέδια των Κινέζων για την δημιουργία του μεγαλύτερου διαμετακομιστικού εμπορικού λιμανιού της Ευρώπης.
Ας είναι λοιπόν αυτό το κείμενο σημείο αναφοράς και πληροφόρησης για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που θέλει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω τους σε παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο, και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητά μας.
Βλέπουμε λοιπόν και κατανοούμε την δράση της εταιρίας «το Στέμμα», την σημασία και τον ρόλο του “City of London”, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει το Βατικανό στην εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, στην δημιουργία μιάς μεγάλης παγκόσμιας διακυβέρνησης από τους Rothschild με εργαλεία, τις πιο πάνω ΕΟΖ στο Λονδίνο, στην Αμερική (Κολούμπια), στην Ιταλία το Βατικανό, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες της Ελβετίας.
Οπότε φίλοι αναγνώστες θα πρέπει να λαμβάνουμε περισσότερο σοβαρά την θέση που ευαγγελίζεται ο κύριο ΓΑΠ για παγκόσμια διακυβέρνηση.         
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μίκα Ιατρίδη αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του νερού με την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ



ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

                                                                           Ρόδος, 29 Μαρτίου  2013


ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να τιμάμε την ελληνική σημαία μας. Παρ’ όλα αυτά,  με την πρόθεση σας να ιδιωτικοποιήσετε το νερό, παίζετε με τη φωτιά».

Την αντίθεση της στις προθέσεις της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό, με την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, εξέφρασε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, τονίζοντας ότι, μια τέτοια επιλογή, θα έχει και τραγικές εθνικές επιπτώσεις, αφού τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση των κατοίκων, των ακριτικών νησιών.

Στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, η βουλευτής Δωδεκανήσου, τόνισε ότι η δυνατότητα της Ελλάδας να κηρύξει την ΑΟΖ, βασίζεται στην ενεργό παρουσία των ακριτών νησιωτών και η οποιαδήποτε πρόθεση για την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, θα δημιουργήσει μείζον αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Αναφερόμενη στον τρόπο ύδρευσης των νησιών, η  Μίκα Ιατρίδη επέκρινε την αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά και πρόσθεσε ότι, πολλές φορές, η εταιρεία που μετέφερε με υδροφόρες το νερό στα νησιά, είχε ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ και τις ΔΕΥΑ να της δώσουν δωρεάν το νερό, προκειμένου να το μεταφέρει με χαμηλότερο κόστος.

Επιπλέον, η βουλευτής Δωδεκανήσου, επεσήμανε ότι, πώληση της ΕΥΔΑΠ σημαίνει και πώληση της θυγατρικής της - της ΕΥΔΑΠ Νήσων - με αποτέλεσμα, η όποια τεχνογνωσία να εγκαταλειφθεί, αφού για τους ιδιώτες επενδυτές, τα μικρά νησιά δεν είναι κερδοφόρα.

«Με την πρόθεσή σας να ιδιωτικοποιήσετε το νερό, παίζετε με τη φωτιά» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, επισημαίνοντας ότι, μια τέτοια επιλογή, θα οδηγήσει τα ακριτικά νησιά να αναζητήσουν νερό από τη γειτονική Τουρκία.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Από τότε που ο κ. Παπανδρέου, μας έβαλε στο Μνημόνιο και τον ακολούθησαν πιστά, αρχικά  ο κ. Παπαδήμος και στη συνέχεια, η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά, οι νησιώτες - όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες - συζητάμε πλέον για τα αυτονόητα.

Για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην υγεία, το οποίο καταστρατηγείται. Για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μετακίνηση, το οποίο μας αφαιρείται. Για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην παιδεία, το οποίο αποψιλώνεται. Για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες σταδιακά καταργούνται.

Και φτάνουμε τώρα, εμείς οι νησιώτες, να ανησυχούμε πραγματικά, για το αν θα έχουμε το βασικότερο αγαθό για την επιβίωση μας: το νερό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, είναι πάρα πολλά.

Επιπλέον, γνωρίζετε όλοι, ότι πολλά από αυτά, αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα οι ανάγκες για νερό, να πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι.

Επειδή ζω στα Δωδεκάνησα, επιτρέψτε μου να πω ότι το ζήτημα του νερού, αποτελεί ζήτημα, που μας απασχολεί για δεκαετίες. Όχι, χωρίς προβλήματα, βέβαια.

Οι λύσεις που είχαν προκριθεί, ήταν αυτές της μεταφοράς νερού με υδροφόρες και της δημιουργίας μονάδων αφαλατώσεων, όπως στη Σύμη, τη Σύρο, τη Σχοινούσα, τη Νίσυρο και αλλού.

Θα αφήσω το ζήτημα των αφαλατώσεων, αν και οφείλω να επισημάνω εδώ, ότι ο πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, είχε προωθήσει ως υφυπουργός διαγωνισμό, για τη δημιουργία μονάδων αφαλατώσεων, ως οριστική απάντηση στο πρόβλημα, ο οποίος ακυρώθηκε μετά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, για τη λύση μεταφοράς με υδροφόρες το ιστορικό είναι γνωστό. Υπάρχει μονοπώλιο στην παροχή της συγκριμένης υπηρεσίας, και όσοι γνωρίζουν, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει απαιτήσει να λαμβάνει δωρεάν νερό από την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΥΑ Ρόδου αλλά, πιθανώς και τις άλλες ΔΕΥΑ, προκειμένου να διαμορφώνει πιο χαμηλά τα ναύλα μεταφοράς.

Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι:

Θα έδινε ποτέ, μια ιδιωτικοποιημένη ΕΥΔΑΠ δωρεάν το νερό; Όχι βέβαια! Αντίθετα, γνωρίζοντας την ανάγκη για νερό των κατοίκων, θα χρέωνε αναλόγως.

Γιατί, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία και - όπως είπαν και οι συνάδελφοι μου - όλες οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες ύδρευσης, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους το κοινωνικό σύνολο, γιατί είχαν στόχο, αποκλειστικά το κέρδος.

Ανάλογο ζήτημα, θα προκύψει με την ΕΥΔΑΠ Νήσων. Μολονότι στόχος ήταν, η μεταφορά τεχνογνωσίας στους ΟΤΑ και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΥΔΑΠ και στα νησιά, προέκυψαν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Αντέδρασαν, γιατί φοβήθηκαν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απαξίωσης των ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης).

Και εδώ, τίθεται ένα διπλό ζήτημα.

Τι θα γίνει με την παροχή τεχνογνωσίας - όπου αυτή έχει υπάρξει - αν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και, κατά συνέπεια η θυγατρική της; Θα κρατήσει τη θυγατρική ο ιδιώτης, ή θα την κλείσει;
Ή μήπως θα ασχοληθεί με τα πολυπληθή και κερδοφόρα νησιά και θα αφήσει τα μικρότερα στην τύχη τους;

Είναι λυπηρό κύριοι της κυβέρνησης, αλλά με την πρόθεση σας να ιδιωτικοποιήσετε το νερό, παίζετε με τη φωτιά!

Και η φωτιά είναι ότι, θα αναγκάσετε ελληνικά νησιά, τα οποία κατοικούνται από Έλληνες πολίτες, να αναζητήσουν νερό από τη γειτονική Τουρκία. Έχουμε γλυτώσει το ενδεχόμενο αυτό  αρκετές φορές, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι οδηγούμαστε εκεί.

Πολύ περισσότερο, όταν ακόμα και μονάδες αφαλάτωσης, όπως στη Σύμη, κινδυνεύουν να σταματήσουν τη λειτουργία τους, αφού οι επιχορηγήσεις που δίνει το ελληνικό κράτος είναι πενιχρές, και πολλές φορές, όχι δίκαια κατανεμημένες, αφού κατόπιν εντολής της Τρόικας, τα έξοδα πρέπει να περικόπτονται από παντού, ακόμα και από το νερό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ - η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε μειώσεις στα τιμολόγια της - και την ΕΥΑΘ, που είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τη διεστραμμένη απαίτηση των δανειστών μας, είναι απλά, εγκληματική.

Θυμίζω ότι, αν δεν υπήρχαμε οι ακρίτες νησιώτες, τότε η χώρα μας δεν θα είχε καν το δικαίωμα να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Για αυτό και εμείς, χρειαζόμαστε την πολιτεία δίπλα μας, ώστε να έχουμε το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας. Πρέπει να κοιτάξετε το θέμα και με τα νησιά, γιατί το νερό είναι ζήτημα ζωής και γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να τιμάμε την ελληνική σημαία μας.

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ειλικρινά, εύχομαι να το ξανασκεφτείτε.

Σας ευχαριστώ.     
Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελεί «καθήκον» μας...η διάχυση του μηνύματος της Ελπίδας





Γράφει ο 
Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ (Τ.Ο Ρόδου)
 Αποτελεί «καθήκον» μας...η διάχυση του μηνύματος της Ελπίδας
         Ο περήφανος Ελληνικός λαός έχει πραγματικά κουραστεί από τις ανούσιες επισκέψεις, τις δημόσιες σχέσεις, τα ψεύτικα χαμόγελα, τις κορνίζες των φωτογραφιών, τους βαρύγδουπους τίτλους, τις «κορώνες», τα  πολιτικά «βαρίδια», τις δημόσιες εμφανίσεις προσώπων που προσπαθούν να οικειοποιηθούν και να σφετεριστούν «καταστάσεις» και….«προβληματισμούς»…
         Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα για το «θεαθήναι» και μόνο…
        
         Στις δύσκολες αυτές «ώρες» που βιώνουν η Πατρίδα, οι Έλληνες και γενικά ο Ελληνισμός, μοναδικός γνώμονας μας οφείλει να είναι το Εθνικό συμφέρον και μόνο...
         Είναι η πίστη μας στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, των Επιστημών, του Πολιτισμού και της Ιστορίας.

         Προκειμένου, όμως να γίνουμε πιστευτοί στο Λαό, οφείλουμε να του απλώσουμε το χέρι με ειλικρίνεια, να ακούσουμε την κριτική του, να αποδεχτούμε τα λάθη μας, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά του, να συνδιαμορφώσουμε θέσεις και τέλος, δυναμικά, μαζί να τις διεκδικήσουμε.

         Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να ανακτήσουμε την “αφανή” αυτοπεποίθηση των Ελλήνων.
         Πίστη λοιπόν, στον εαυτό τους. Πίστη στο μέλλον της Πατρίδα. Πίστη στους νέους ανθρώπους.

         Τότε και μόνο τότε, θα έχουμε προσφέρει στο Λαό…και στην Πατρίδα !


Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ  (Τ.Ο. Ρόδου)
http://glarosyiannis.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Για όλα φταίει α) η Γερμανία, β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!

Για όλα φταίει α) η Γερμανία,  β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!
Του Μάκη Αρμενιάκου
       Και ενώ ετοιμάζονται τα νέα «τελευταία μέτρα» για να καλυφθούν οι άπιαστοι στόχοι του προγράμματος σωτηρίας, εν αναμονή της ανάπτυξης που επιμένει να μην έρχεται και άλλων Γαλλικών επιχειρήσεων (πχ Μισελίν) που την κάνουν για αλλού, όλοι ανησυχούν μήπως κατάλαβαν πια ότι,  αφού όσους φόρους και να βάλουν δεν θα εισπράξουν αφού λεφτά δεν υπάρχουν, μήπως βάλουν χέρι από εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν;
       Και που υπάρχουν αποδεδειγμένα λεφτά γατόνια μου Ελληναράδες; Σωστά μαντέψατε! Οι καταθέσεις σας στις Τράπεζες! Γιατί όπως γνωρίζετε μετά την απόφαση των εταίρων για την Κύπρο, οι καταθέτες δεν είναι καταθέτες αλλά επενδυτές!!!  Και άρα παίρνουν το ρίσκο της επένδυσης συμμετέχοντας στις ζημίες της Τράπεζας!
       Και γιατί οι επενδυτές στα Ελληνικά ομόλογα (πάνω από 90% του Δημόσιου χρέους στην αρχή της κρίσης το 2010) που απολάμβαναν πολύ υψηλά επιτόκια λόγω του υψηλού κινδύνου (Ελληνικό δίκαιο και δικαστήρια) δεν εξαϋλώθηκαν (κούρεμα 100% - πτώχευση) ;
       Μα γιατί ήταν εκτεθειμένες οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες που κερδοσκοπούσαν – επένδυαν στα ελληνικά ομόλογα και θα οδηγούνταν στην καταστροφή!!!!!
       Και πως σώθηκε με το ζόρι και τον ΓΑΠ η Ελλάδα πολύπαθο Ελληναριό μου; Φυσικά για να μην πτωχεύσουμε εμείς και να καταστραφούν αυτοί, μας έδωσαν χρέος τα κράτη μέλη της ΟΝΕ ενυπόθηκα με Αγγλικό δίκαιο και δικαστήρια Λουξεμβούργου, για να πάρουν τα λεφτά οι Τράπεζές τους για τα κουρελόχαρτα (Ελληνικά ομόλογα) που κρατούσαν στα χαρτοφυλάκιά τους, γιατί στην κοινή  μιντιακή καναλική πεποίθηση περί ηθικής οι δανειστές είχαν δίκιο και έπρεπε να πάρουν τα λεφτά τους!!!!!
       Αν είναι δυνατόν τώρα, εκείνοι που έβλεπαν ηθικό να κόβονται μισθοί και συντάξεις οδηγώντας σε πρωτοφανή ύφεση και ανθρωπιστική κρίση έναν ολόκληρο λαό για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές, τώρα βρίσκουν ηθικό να κουρεύονται ή να κατάσχονται οι καταθέσεις!!!!
       Αλλά γιατί να μας κάνει εντύπωση; Αφού χρεωθήκαμε ως φορολογούμενη ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι Τράπεζες, ΧΩΡΙΣ να πάρει μετοχές τους το Δημόσιο ή έστω να κουρευτούν τα δάνεια των άνεργων και εξαθλιωμένων πολιτών αλλά και ΧΩΡΙΣ να πάνε φυλακή οι διαχειριστές των Τραπεζών που τις έφεραν σε αυτό το χάλι!
       Αλλά πώς να πάνε φυλακή οι Τραπεζίτες, αφού για τα χάλια των τραπεζών τους φταίνε τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στους πολιτικούς και τα κόμματά τους, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και διακινούσαν τα χρήματα των σκανδάλων τους!
       Εξ άλλου οι τράπεζες ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και εκείνη με την σειρά της από την ΕΚΤ και θα έπρεπε να απολογηθούν και ο δικός μας διοικητής της ΤτΕ αλλά και ομόλογός του της ΕΚΤ!
       Σιγά που θα πιστέψω εγώ σε συνομωσίες ότι Όλοι ήταν στο κόλπο και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!
       Σιγά μην πιστέψω ότι με αυτά και με αυτά, υποθήκευσαν και έβαλαν στο χέρι μια ολόκληρη χώρα με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ !
       Σιγά μην δώσω βάση στον τρόπο που λειτουργεί η αληθινή εξουσία με τους στημένους πολιτικούς, πρώτα να θέτουν στόχους (αρπαγή πλούτου μιας χώρας), μετά δημιουργού ένα πρόβλημα (υπερχρέωση) και έπειτα δίνουν τη λύση που ικανοποιεί τον αρχικό τους στόχο!
       Σιγά μην πιστέψω και κάτι περιθωριακούς επιστήμονες που φωνάζουν για σωρεία όμοιων περιπτώσεων και κάποιους μετανιωμένους οικονομικούς δολοφόνους! Τρίχες!
       Για όλα φταίει α) η Γερμανία,  β) ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς και γ) ανίκανοι οι πολιτικοί μας!
      α) Γιατί η Γερμανία δεν φταίει που ο Ολάν έγινε Ολαντρέου και που με μια ψήφο σαν όλους τους άλλους βγαίνουν οι αποφάσεις παμψηφεί;
       Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει; Μήπως ότι όλες οι κυβερνήσεις των κρατών είναι μασόνοι και στημένοι και πρόθυμοι να ενδώσουν στις δυσκολίες που απαιτεί ο μονόδρομος; Αστεία πράματα! Η Γερμανίδα Άγγελλα φταίει και ο μοχθηρός Σόιμπλε. Τελεία και παύλα!
       β) Δεν είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι εμείς; Όταν ακούω κάτι έρευνες ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη με πιάνει υστερία! Δεν ξέρει ο Πάγκαλος που το λέει ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι; Άσε τις δικαιολογίες που ψάχνουν μερικοί και αναρωτιούνται τάχα μου, τεμπέληδες και οι Πορτογάλοι και Ισπανοί και οι Ιταλοί και εσχάτως και οι Κύπριοι;  Εγώ δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εμείς είμαστε!
       γ) Δεν είναι ανίκανοι οι πολιτικοί μας; Σου λένε μερικοί, μια χαρά τα κατάφεραν για αυτούς που επωφελούνται τα μέγιστα από την κρίση είναι ικανότατοι! Μα αγαπητέ μου αυτοί ΔΕΝ εξυπηρετούν τις αγορές, τους τοκογλύφους και τις τράπεζες αλλά τον Ελληνικό λαό και άρα είναι ανίκανοι. Τώρα αν επωφελούνται οι ξένοι και τους δίνουν και βραβεία τη δουλειά τους κάνουνε! Τώρα τόσοι πολλοί ανίκανοι στη σειρά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και χοροπηδάνε από την χαρά τους οι ξένοι, δεν παίρνω όρκο αλλά μάλλον πρόκειται για σύμπτωση! Τι άλλο να υποθέσω………. 
Διαβάστε περισσότερα...

Βόμβα Διώτη πριν από λίγο: Ναι, υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για ΓΑΠ – Βενιζέλο – Παπαδήμο!

       Για να μην ξεχνιόμαστε! Με τους βουλευτές της ΧΑ συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών, για να υποβάλει την πρόταση παραπομπής εκτός των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και των Παπανδρέου και Παπαδήμο στην προανακριτική, γιατί κανένα δημοκρατικό, προοδευτικό ή αριστερό κόμμα του κοινοβουλίου ΔΕΝ το έκρινε σκόπιμο!
       Σιγή ιχθύος στα κανάλια για τις εξελίξεις στην προανακριτική. Η λαλίστατη μέχρι ενοχλητικού σημείου εμφανιζόμενη από τα ΜΜΕ κ Κωνσταντοπούλου, καλύπτει και καλύπτεται πίσω από τις εντάσεις και τα επεισόδια χωρίς να αποκαλύπτεται η ουσία!
       Μια καλή ομολογουμένως επικοινωνιακή τακτική για να πέσουν στα μαλακά τα πορίσματα κουκουλώματος που θα εξαχθούν από την προανακριτική επιτροπή!
       Ακόμα μια μη σοβαρή, συνωμοτική και γραφική ενέργεια του Πάνου Καμμένου που δικαιώνεται στην πράξη, παρά τους αργούς ρυθμούς και τους μηχανισμούς συγκάλυψης των κομματικών και μιντιακών ιερατείων.
       Εκεί στο αντιμνημονιακό χαμαιτυπείο της βουλής που αφήνει τους προδότες της συγκυβέρνησης να ξεσκίζουν τον λαό και την χώρα δεν παίρνουν χαμπάρι; Το ΚΚΕ ονειρεύεται ταξική επανάσταση! Κυνηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί κατά πόδας τακτικές αντιμνημονιακού Σαμαρά στην αντιπολίτευση!
       Πάνο κράτα καλά γιατί είσαστε μόνοι σας! Τα μιντιακά δεσμά δεν είναι ικανά να αντέξουν για πολύ ακόμα! Οι χλαπάτσες και τα μπαλώματα στο σάπιο σκαρί δακρύζουν σταγόνα σταγόνα θάλασσα, αλλά είναι βέβαιο πως ξαφνικά θα υποχωρήσουν και το σκάφος θα βυθιστεί αύτανδρο!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:attikanea

Βόμβα Διώτη πριν από λίγο: Ναι, υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για ΓΑΠ – Βενιζέλο – Παπαδήμο!

20130328-201032.jpg

Πριν από λίγο στην αρμόδια εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ, ο βασικός μάρτυρας κ. Διώτης εξαπέλυσε βόμβα η οποία έχει βαρύνουσα σημασία καθ’ ότι ο Διώτης είναι νομικός και όχι πολιτικός.


Ενώ λοιπόν η συζήτηση περιστρεφόταν στις “πολιτικές ευθύνες” των υπουργών που χειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ, ο.. Β. Καπερνάρος ρώτησε τον Διώτη: - Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά περί “πολιτικών ευθυνών”, διότι είμαι νομικός. Επειδή κύριε Διώτη και εσείς είστε νομικός, σας ρωτώ ευθέως και απαντήστε μου βάσει της ιδιότητος σας και όχι της πολιτικής θέσης που κατείχατε: Έχουν ποινικές ευθύνες οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπαδήμος; Κοινώς, πρέπει να πάνε στο ειδικό δικαστήριο;

Και ο Διώτης απάντησε: “Ναι, έχουν ποινικές ευθύνες και οι τέσσερις!”
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Διώτης εκτός από νομικός μα μακρά πείρα, ήταν και βασικό στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Δεν ήταν “πολιτικός αντίπαλος”.





Πηγή     
Διαβάστε περισσότερα...

Βασίλη Βιλιάρδου ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ

       Αν και έχω διαμορφώσει πολύ συγκεκριμένες απόψεις όσον αφορά την ΕΕ και την ασκούμενη πολιτική που φαίνεται να είναι υπό την κυριαρχία της Γερμανίας, θα ήταν ιεροσυλία να εκθέτω τις απόψεις μου σχολιάζοντας ένα άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου!
       Το μόνο που θέλω να επισημάνω για όσους με ακούν να λέω ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι μια απάτη, μια τεράστια φούσκα και τα χαρτονομίσματα χαρτάκια ζωγραφιστά, χαίραμε  ότι αυτό εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται από όλο και περισσότερους ειδικούς!
       Μήπως η στροφή των αμύθητα πλουσίων που έστησαν αυτήν την απάτη (Τραπεζίτες) σε κατοχή γης – ακίνητης περιουσίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών και φυσικών πόρων είναι ένδειξη για τη επικείμενη παγκόσμια νομισματική κατάρρευση;
       Διαγραφή παγκόσμιου χρέους και νέο παγκόσμιο νόμισμα πάνω στις στάχτες των υφιστάμενων σας λέει τίποτα;
       Εμένα μου λέει αυτομάτως χρεοκοπημένα κράτη και λαοί (άρα ανύπαρκτοι) και πολυεθνικές με όλη την περιουσία και τα απαραίτητα για την διαβίωση του ανθρώπου (γη-τρόφιμα, νερό, ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνίες κτλ) στα  χέρια τους!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:casss.gr

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ: Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας έχει ήδη ξεκινήσει από την Κύπρο - με τη δήμευση τραπεζικών καταθέσεων σε πολλές χώρες, καθώς επίσης με τη χρεοκοπία της Γερμανίας, να μην αποτελούν καθόλου απίθανες εξελίξεις

Βασίλης Βιλιάρδος 

Αθήνα, 27. Μαρτίου 2013
Facebook   Twitter   Linked in   
                                           
    Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

"Ακόμη και ο πιο συνετός άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ήρεμα και ειρηνικά, όταν αυτό δεν αρέσει στο γείτονα του", είχε πει χαρακτηριστικά ο FSchiller

Στα πλαίσια αυτά, τόσο το παράδειγμα της Κύπρου, όσο και αυτό της Ελλάδας, όπως επίσης των άλλων χωρών που θα ακολουθήσουν, τεκμηριώνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το ότι, δεν υπάρχει τρόπος ειρηνικής συμβίωσης με τη Γερμανία στην Ευρωζώνη.

Εν τούτοις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το κοινό νόμισμα – πόσο μάλλον να αποδράσουν όλες οι χώρες από το Ευρώ (κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα), αφού αρκεί να φύγει μόνο ένας: η Γερμανία.

Χωρίς φυσικά να έχουμε τίποτα εναντίον των Γερμανών πολιτών θεωρούμε ότι, είναι δικό τους θέμα η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η σημερινή κυβέρνηση τους στους ίδιους – με σημαντικότερο ίσως όλων, την ξαφνική αναβίωση του φαντάσματος του ναζισμού".

Άρθρο  

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο γνωρίζουμε όλοι ότι, τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί στον πλανήτη, είναι εγγυημένα με τις ιδιωτικές καταθέσεις - με τα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο των κρατών, αλλά και των ιδιωτών, για την ακρίβεια.   

Επειδή δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες, μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί για τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους, θα περιορισθούμε σε ορισμένα βασικά στοιχεία - τα οποία θα έπρεπε να σκεφθούν όλοι οι Ευρωπαίοι Πολίτες, επιλέγοντας οι ίδιοι τον τρόπο, με τον οποίο θα συμπεριφερθούν στο μέλλον:

(α)  Τα σημερινά χάρτινα χρήματα, μετά την κατάργηση του κανόνα του χρυσού από τις Η.Π.Α. (1971), δεν έχουν απολύτως κανένα αντίκρισμα - ενώ ένα νόμισμα είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιο αντίκρισμα, εάν δεν θέλει κανείς να προκληθούν τρομακτικές καταστάσεις. Η μόνη αξία τους είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο ότι μπορούν να αγοράσουν άλλα αγαθά, σε μία προκαθορισμένη τιμή ανταλλαγής - η οποία όμως, η εμπιστοσύνη δηλαδή, έχει μάλλον καταρρεύσει σήμερα.   

(β)  Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα (άρθρο μας Τραπεζική Βόμβα Μεγατόνων), έχει συνολικό μέγεθος σήμερα, ίσο με 35,8 τρις €. Αυτό σημαίνει ότι, είναι τριπλάσιο από το ΑΕΠ της Ευρώπης - οπότε εντελώς αδύνατον να ελεγχθεί, εάν τυχόν συμβεί κάτι απρόοπτο.

(γ)  Το σύστημα αυτό είναι επίσημα μοχλευμένο 26 φορές - δηλαδή, για κάθε 26 € που επενδύουν οι τράπεζες, υπάρχει μόνο 1 € στα συρτάρια τους. Συνολικά λοιπόν, από τα 35,8 τρις €, ευρίσκονται μόλις 1,4 τρις € στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών - ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρχουν ακόμη λιγότερα, αφού πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως η μόχλευση δεν είναι στην πραγματικότητα 1:26, αλλά 1:50 (σχεδόν διπλάσια).

(δ)  Το παραπάνω γεγονός σημαίνει με τη σειρά του ότι, εάν τυχόν συμβεί μία τραπεζική επίθεση (bank run), τότε ο κάθε καταθέτης θα εισπράξει μόλις το 2% των καταθέσεων του στις τράπεζες - ή, από μία διαφορετική οπτική γωνία, μόλις το 2% των ευρωπαίων πολιτών θα προλάβει να εισπράξει τις καταθέσεις του, εάν τρέξει γρηγορότερα στις τράπεζες, από όλους τους άλλους.

 

(ε)  Ο ισολογισμός της ΕΚΤ, όπως και της Fed, είναι ένα υποθετικό οικοδόμημα - αφού  τόσο το ενεργητικό, όσο και το παθητικό τους, απεικονίζονται με την αξία, την οποία φαντάζονται, θα ήθελαν, θα εύχονταν καλύτερα οι κεντρικοί τραπεζίτες ότι έχουν.

(στ)  Οι υποχρεώσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας μαζί, μόνο απέναντι στην κεντρική τράπεζα, είναι περισσότερες από το 25% του συνολικού ισολογισμού της ΕΚΤ. Η Γερμανία, μέσω του Target II, εγγυάται με περίπου 750 δις € για τις υποχρεώσεις αυτές - οπότε, σε περίπτωση χρεοκοπίας μίας ή περισσοτέρων από αυτές τις χώρες, θα κληθεί να πληρώσει τη ζημία.

(ζ) Τα παραπάνω 750 δις € αντιστοιχούν στο 15% των αποταμιεύσεων των Γερμανών πολιτών, οι οποίες υπολογίζονται στα 5 τρις €. Η ανησυχία του 53% λοιπόν των Γερμανών, όσον αφορά την ασφάλεια των αποταμιεύσεων τους, δεν είναι παράλογη - αφού ενδεχομένως θα αναγκασθεί το κράτος τους να κατασχέσει το 15%.

(η)  Αν και το ευρώ συγκρατείται σήμερα ουσιαστικά από τη Γερμανία, το μίσος πολλών άλλων Ευρωπαίων απέναντι της αυξάνεται γεωμετρικά - γεγονός που οφείλεται στους άθλιους χειρισμούς της κυβέρνησης της. Επομένως, στην Ευρωζώνη είναι πιθανόν να ξεσπάσει μία τεράστια πυρκαγιά, με την παραμικρή σπίθα - ενώ η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μοιάζει πλέον με ουτοπία.

(θ)  Εάν τυχόν ξεσπάσει πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν μαζικές αθετήσεις πληρωμών, εκ μέρους κρατών και ιδιωτών, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο - ενώ η Γερμανία, η οποία έχει δημόσιο χρέος της τάξης του 80% του ΑΕΠ της και συνολικό περί τα 320% του ΑΕΠ, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστιες επισφάλειες.

(ι) Εάν πράγματι συμβούν τα παραπάνω, η Γερμανία θα χρεοκοπήσει πρώτη, ενώ ο πλανήτης θα τυλιχθεί στις φλόγες - πόσο μάλλον όταν η κατάσταση στις Η.Π.Α., στην Ιαπωνία και στη Μ. Βρετανία δεν είναι καθόλου καλύτερη.      

Κλείνοντας, σε όλους όσους θεωρούν αδύνατη τη χρεοκοπία της Γερμανίας θα απαντούσαμε ότι, αφενός μεν δεν γνωρίζουν καλά την Ιστορία (αφού η Γερμανία πλήγηκε αρκετές φορές από πτωχεύσεις, καθώς επίσης από νομισματικές μεταρρυθμίσεις), αφετέρου δεν μπορούν να αξιολογήσουν δυστυχώς σωστά, όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω.

Τέλος, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, σε καμία απολύτως κυβέρνηση και σε σχεδόν κανένα πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη - με τη μοναδική μελλοντική λύση μας να είναι η άμεση δημοκρατία, η ενεργητική συμμετοχή των πολιτών δηλαδή στη διακυβέρνηση και στον έλεγχο του κράτους, σε συνθήκες μικτής οικονομίας (όπου οι κοινωφελείς, οι μονοπωλιακές κερδοφόρες, καθώς επίσης οι στρατηγικές επιχειρήσεις θα ανήκουν στο δημόσιο, ενώ όλες οι άλλες στον ιδιωτικό τομέα).

Σε όλους όσους αναρωτούνται δε γιατί οι Γερμανοί Πολίτες ανέχονται τη σημερινή, πρωσική τους κυβέρνηση, η οποία τους οδηγεί μονοδρομημένα στην καταστροφή, θα απαντούσαμε ότι, για τον ίδιο λόγο που οι Κύπριοι, οι Έλληνες, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί κοκ. ανέχονται τις δικές τους κυβερνήσεις - παρά το ότι δεν κρατούν ποτέ τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς επίσης παρά τα όσα δεινά τους προκαλούν.

ΥστερόγραφοΚανένας δεν έχει καταλάβει γιατί η Κύπρος έπρεπε να ζητήσει τη «διάσωση» της από την Ευρωζώνη - γιατί ήταν υποχρεωμένη δηλαδή να δανεισθεί χρήματα από την Τρόικα, όταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ήταν «αμελητέο», ενώ το δημόσιο χρέος της σχετικά ελάχιστο. Πόσο μάλλον όταν με εσωτερικό δανεισμό (εθνικά ομόλογα), θα μπορούσε να εξοφλήσει όλες της τις τρέχουσες υποχρεώσεις.
«Όφειλε να το κάνει», είναι η απάντηση που επικρατεί, «επειδή ο τραπεζικός της τομέας κινδύνευε και έπρεπε να διασωθεί». Σωστά ίσως, όμως κάθε άλλο παρά διασώθηκε τελικά, με τα υποκαταστήματα της στην Ελλάδα να εκποιούνται σε τιμή ευκαιρίας, καθώς επίσης με το οικονομικό της μοντέλο, κέντρο βάρους του οποίου ήταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, να καταστρέφεται ανεπανόρθωτα.
«Οι καταθέσεις ήταν υπερβολικές, αφού ξεπερνούσαν το τριπλάσιο του ΑΕΠ της, οπότε ο κίνδυνος για τις τράπεζες της ήταν μεγάλος», απαντούν κάποιοι άλλοι.
«Επίσης σωστά. Εν τούτοις, οι καταθέσεις στις τράπεζες του Λουξεμβούργου πλησιάζουν το εικοσαπλάσιο του ΑΕΠ του, χωρίς να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα», απαντάει κανείς, συνεχίζοντας να ψάχνει το λόγο, για τον οποίο η Κύπρος οδηγήθηκε, μέσα από συνθήκες «σοκ και δέους», αντίστοιχες ουσιαστικά με αυτές που επιβλήθηκαν στο Ιράκ (εκεί για τα συμβατικά όπλα που δήθεν κατασκεύαζε, στην Κύπρο για τα οικονομικά), στην απόλυτη χρεοκοπία.
Σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη ουρές στις τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου, οφείλεται στο κυπριακό κοινοβούλιο – το οποίο δεν επέτρεψε την «κατάσχεση» των καταθέσεων κάτω των 100.000 €. Φυσικά η ενέργεια αυτή δεν εκτιμήθηκε από κανέναν – αφού το νησί τιμωρήθηκε παραδειγματικά από τη Γερμανία και υποχρεώθηκε στο «εγκληματικό» κλείσιμο των τραπεζών του.

Αθήνα, 27. Μαρτίου 2013
Facebook   Twitter   Linked in   
                                           
    Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Φιλικος αγωνας ΜΟΤΟ CROSS στην Λέρο


       " Στις 31/03/2013 και μερα κυριακη θα πραγματοποιηθει στο νησι μας ενας φιλικος αγωνας ΜΟΤΟ CROSS με αναβατες απο Λερο και απο τα γυρω νησια στην πιστα MX TEAM 51 η οποια εχει ιδρυθειι και λειτουργει με πολλους θαυμαστες εδω και ενα χρονο τωρα στην περιοχη Παρθενι Λερου ( διπλα στα σφαγεια ). 
Ο ιδρυτης της πιστας και διοργανωτης του αγωνα Κοντογιωργακης Φανουρης, με την βοηθεια και υποστηριξη της ομαδας του και διαφορων τοπικων φορεων καταφεραν το αποτελεσμα της κυριακης . 
Ο αγωνας απο τελειται απο δυο κατηγοριες, εμπειρων οδηγων και αρχαριων . Επαθλο απονεμεται στους πρωτους τρεις απο καθε κατηγορια . Να ειστε ολοι εκει να στηριξουμε και να αναδειξουμε τον μηχανοκινητο αθλητισμο !!! Με εκτιμηση ο διοργανωτης και αθλητης του MOTO CROSS Κοντογιωργακης Φανουρης . 
Η εισοδος θα ειναι 2 ευρω , τιμη προσιτη για ολους και τα εσοδα προοριζονται για την αποκατασταση και αναδιοργανωση της πιστας μας . ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!! 


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΟΛ. ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ του Ευγένιου Τριβιζά


ΘΕΑΤΡΙΚΗ   ΟΜΑΔΑ   ΛΕΡΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΗ   ΣΚΗΝΗ

«ΤΑ   ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ   ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ»
του Ευγένιου Τριβιζά
  
Σάββατο και Κυριακή
30 και 31 Μαρτίου
στις 7 το απόγευμα
Κινηματοθέατρο Λακκίου
     Ένας συννεφολόγος που προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες, ένας μυστηριώδης ξενοδόχος, μια συμμορία λύκων και δυο φίλοι, που ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός, είναι τα κύρια πρόσωπα του έργου που διαδραματίζεται στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα δηλαδή όπου ζούνε τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες και όπου δε βρέχει βροχοστάλες αλλά κάθε λογής νομίσματα....
    Κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια για τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες..

    Αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισονομία, η φιλία, η αγάπη, ο αλτρουισμός ζωγραφίζονται μπροστά στα μάτια μας με τα πιο ζωντανά χρώματα, καθώς οι ήρωες του έργου παθαίνουν, μαθαίνουν και εξελίσσονται, σκηνή με σκηνή.


Μικροί και μεγάλοι μας φίλοι.. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
ΔΙΑΝΟΜΗ

Η συμμορία των λύκων:

Αρχιλύκος: Ευριπίδης Μπόζης-Παπαλόπουλος
Υπολύκος: Στέλιος Γιαλιζής
Ανθυπολύκος: Στέλιος Βρασταμινός
Λυκάκι 1: Δημήτρης Φραγκούς
Λυκάκι 2: Κρυωνάς Αμπατζίδης

Κουμπαραδουάη:

Γουργουριστός-Κουδουνιστός: Ιάσονας Φιλιππίδης
Φουκαριάρης: Μαρία Τσιγαδά
Κελεπούρης: Θεολογία Τσιγαδά
Κουμάσης: Μαρία Κάβουρα
Βρασίδας-Όσκαρ: Ναταλία Νταλλαρή
Γουρούνι Α: Ελένη Πιτσικάκη
Γουρούνι Β: Εύα Κιάφφα
Γουρούνι Γ: Αναστασία Γιάγκα
Γουρούνι Δ: Ιωάννα Καλογιάννη
Γουρουνάκι: Σοφία Φίλιππα

Γιαγιά: Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου
Ανεμοδούρας-Ξενοδόχος: Τάκης Φιλιππίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ντινάκη-Λευτέρης Διαμαντάρας
Υποβολείο: Ευτυχία Παπαδάκη
Φροντιστήριο: Βερόνικα Μάρκι
Μακιγιάζ-Κομμώσεις: Μαρία Ντεληγιώργη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ρένα Φιλιππίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Κατερίνα Ευαγγέλου
Επιμ. προγράμματος και μουσικής: Ειρ. Ντινάκη-Λευτ. Διαμαντάρας
Χειρισμός ήχου-φώτων: Ειρήνη Αλεξίου, Ασημίνα Ταχλιαμπούρη
Φωτογραφίες: Ουρανία Καράλη
Τεχνική Υποστήριξη: τα μέλη της Θ.Ο.Λ.


   Η φιλία είναι μια ψυχή που ζει σε δύο σώματα είπε κάποτε ο Αριστοτέλης και ο Ευγένιος Τριβιζάς είπε να το επιβεβαιώσει ή και να το διαψεύσει… Με περιπέτειες και μεταμορφώσεις, με ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα η απληστία καραδοκεί και μία μεγάλη φιλία δοκιμάζεται..
Μην ξεχνάτε ποτέ πως… ΄Ολες οι ιστορίες είναι αληθινές, αν υπάρχει κάποιος που να τις πιστεύει, και όλες λίγο ή πολύ, θυμίζουν κάτι ή κάποιον στον καθένα μας…
Ευχαριστούμε μεγάλα και μικρά παιδιά για όλα…

                                                    Οι υπεύθυνοι της Παιδικής Σκηνής
                                     Λευτέρης Διαμαντάρας-Ειρήνη Ντινάκη
                                   Μάρτιος 2013
Διαβάστε περισσότερα...