Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Απόφαση Κόλαφος Για Τους Υβριστές Του Π. Καμμένου!

       Καλά έχουνε πάθει πλάκα οι δικαστές και δικαιώνουν τον ψεκασμένο; ή μήπως τους μπουκώσανε με τα δισεκατομμύρια οι  αντιμνημονιακοί που θέλουν την καταστροφή της χώρας και την αποτυχία των μνημονίων των καλών τραπεζιτών και της αλληλεγγύης των φίλων και συμμάχων Ευρωπαίων και του ΔΝΤ;
       Αλλά ας υποθέσουμε ότι η απόφαση αυτή είναι λάθος, τόσο πολύ λάθος όσο και οι αποφάσεις για τη συνταγματικότητα των προεδρικών διαταγμάτων και των λοιπόν νομοθετικών εκτρωμάτων των μνημονίων, γιατί τέτοια μούγκα;
       Δεν μιλάω για τα κωλο ΜΜΕ των κωλοπαιδαράδων που μας τρώνε το μεδούλι τόσα χρόνια και εως σήμερα, αλλά για το Internet! που έχει γεμίσει από εκατοντάδες νεόκοπες «ανεξάρτητες» ιστοσελίδες και blogs (με διαφημίσεις από τους νταβατζήδες των κυβερνητικών εταίρων) που το παίζουν δήθεν αντικειμενική και αδέσμευτη πληροφόρηση! Μούγκαααα
       Πάνο αγόρι μου, καλά τα λες και σωστός σε ΟΛΑ βγήκες σε όσα κατάγγειλες, και σε πιστεύουμε και σε ακολουθούμε (ακόμα) αλλά υπάρχει ένα θεματάκι!
        Και το συνέδριο έγινε, και αρκετός καιρός πέρασε και φως ΔΕΝ βλέπω! Έχω την εντύπωση (μακάρι να κάνω λάθος) ότι κάτι (κάποιοι) δεν αφήνει το κίνημα να φουντώσει και να εκτοξευθεί εκεί που μπορεί, και οι συνθήκες επιβάλουν να φτάσει! Αν φοβάστε, «γραμματείς και φαρισαίοι» και βουλευτές και διάφοροι παρατρεχάμενοι, για χάρη της σιγουριάς της καρέκλας του μικρομάγαζου, την εξάπλωση και διεύρυνση του κινήματος, σε αληθινά κινηματικές διαστάσεις, τότε να το ξέρουμε να δούμε τι θα κάνουμε! Γιατί η μόνη άλλη εξήγηση έναντι της σκοπιμότητας λέγεται ανικανότητα!
       Η καλόπιστη κριτική που ασκώ, είναι αποτέλεσμα εκτίμησης, πίστης, αγάπης, και αφοσίωσης αλλά και σεβασμού πρωτίστως των διακηρυγμένων ιδεολογικών αρχών του κινήματος και δευτερευόντως στα πρόσωπα, στο βαθμό που τις σέβονται και τις εφαρμόζουν.

Μάκης Αρμενιάκος 

Πηγή:madatoforos.com

Απόφαση Κόλαφος Για Τους Υβριστές Του Π. Καμμένου!


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος, τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα, επέλεξε τον δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο. Την ώρα που κάποιοι έκαναν μπίζνες με τους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την παραδειγματική τους τιμωρία. Απέναντι στην αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον του, διάφορα συμφέροντα κατέφυγαν στην συστηματική απόπειρα πολιτικής τρομοκρατίας μέσω καταιγισμού αγωγών, προκειμένου να τον φιμώσουν.

Σήμερα, μία ακόμη πανηγυρική δικαίωση, για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο ήλθε από την Δικαιοσύνη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της και επί της ουσίας, την αγωγή που είχαν υποβάλει εναντίον του η πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και στη συνέχεια υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας IJ Partners, Μιράντα Ξαφά και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας εταιρίας Χάρης Μάκκας, ο οποίος σήμερα είναι διορισμένος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Αμφότεροι ζητούσαν την επιδίκαση σε αυτούς εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για τις καταγγελίες που έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχετικά με το γεγονός ότι η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας, ως στελέχη της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με την επωνυμία IJ PARTNERS, εκμεταλλεύτηκαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού της χώρας (Γιώργου Παπανδρέου) σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της και το ενδεχόμενο λήψης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πέτυχαν να αγοράσει η εταιρία αυτή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (CDS) σε χαμηλή τιμή, τα οποία μεταπώλησε στη συνέχεια σε πολύ υψηλότερη τιμή, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος.
Τόσο η αγωγή της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, όσο και οι δύο αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς τις ίδιες καταγγελίες του τελευταίου όπως αυτές αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω και είχαν επομένως το ίδιο αντικείμενο, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους και επί της ουσίας, καθώς κατέρρευσε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η προσπάθεια και των τριών να παρουσιάσουν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ως κοινό συκοφάντη.
Έτσι άλλωστε απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας και η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου για τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τότε το Δικαστήριο έκρινε πως όλες οι καταγγελίες του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την αποδοχή χορηγίας 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της SIEMENS προς τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αληθείς.
Η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου και τους «φίλους» του, Ξαφά και Μάκκα, προκειμένου να σταματήσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν διαπραχθεί σε βάρος του, έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.
Πλέον η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ποινική και την Αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης στην Αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει και ο Αντρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ποινική διερεύνηση για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων.
Αντιμέτωποι με την Ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μάρτυρα θα βρεθούν και οι «φίλοι» της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, δημοσιογράφοι, αφενός ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και αφετέρου ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Ηλίας Κανέλλης, οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το Δικαστήριο, τις απόψεις των «εντολέων» τους, στο δικαστήριο.
Μετά και από αυτήν την νεότερη εξέλιξη, η Ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν εκβιάζεται από οικονομικά, εκδοτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρις ότου και η πολιτική πλειοψηφία αποδεχθεί το προφανές: Ότι η επίθεση εις βάρος της χώρας ήταν στοχευμένη, από συγκεκριμένα κέντρα και όσοι λειτούργησαν ως ντήλερς των διεθνών τοκογλύφων θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΠΙΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!

Στα διαδικτυακά στέκια που κινούμαι έχω δει δεκάδες παρόμοιων αναρτήσεων, που παρόλο που τις πιστεύω σε γενικές γραμμές, ΔΕΝ τις ανάρτησα.
Το συγκεκριμένο video κάνει τη διαφορά γιατί:
       Τα γεγονότα που θα συμβούν ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ είναι (εκτιμώ) πλέον πολύ κοντά.
       Περιέχει αληθινά στιγμιότυπα από δημόσιες δηλώσεις, που όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, επαληθεύονταν παρά το ότι περνούσαν στο ντούκου μέσα στον κυκεώνα και τον ορυμαγδό των πληροφοριών που σκόπιμα μας κατακλύζουν δημιουργώντας σύγχηση!
       Η δημιουργία του video οφείλεται στην ΕΟΕ, που έχω αναρτήσει πριν από πάρα πολύ καιρό και το link τους βρίσκεται μόνιμα στην δεξιά πλευρά του blog μου.
       Δεν πρόκειται για κάτι «νέο» αλλά για επανάληψη των προειδοποιήσεων και των προφητειών των γερόντων και των αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας.
       Η μόνη ένσταση είναι η διάρκεια για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε για την μεγάλη δοκιμασία που είναι πέντε με έξη μήνες και όχι δεκαπέντε ημέρες.
       Όσοι αντέξουν τη μεγάλη θλίψη, θα είναι τυχεροί να δουν και να ζήσουν την θεία παρέμβαση, την ανάσταση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και την συρρίκνωση των σκοτεινών δυνάμεων που ευθύνονται για τα δεινά που μαστίζουν την ανθρωπότητα ως σήμερα!
       Δείτε το video! Είναι σύντομο και περιεκτικό!
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:attikanea
     ΕΚΤΑΚΤΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΠΙΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
 
ΑΣ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΠΙΑ!!!
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

..






Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου, « Αγίων Πάντων» στην οικία Αναστασίου και Αικατερίνης Τσαχουργιανίδη από τον Μητροπολίτη Παίσιο.

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στα Θυρανοίξια του παρεκλησσίου.
       Χωροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κκ Παίσιου, συλλειτουργών όλων των Ιερέων του νησιού μας και πλήθους κόσμου, έγιναν τα θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου του Ι. Ν. Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου «ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ», ιδιοκτησίας Αναστασίου και Αικατερίνης Τσαχουργιανίδη στον Ξηρόκαμπο της Λέρου.
       Το παρεκκλήσι ανεγέρθη, αγιογραφήθηκε (από τον Πάτερ Σέργιο με δωρεές της οικογένειας και συμπολιτών μας) και κατέστη πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό από την οικογένεια Αναστασίου Τσαχουργιανίδη, εντός του οικοπέδου της οικίας του και απεδόθη εις το κοινό υπό της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας και της ενορίας του Αγίου Φανουρίου.
Ο κ Αναστάσιος Τσαχουργιανίδης στο παρκκλήσι στην θεία λειτουργία σήμερα το πρωί.
       Σε μια καταπληκτική τοποθεσία (πλησίον της Παναγίας Καβουράδαινας) και με πανηγυρικό χαρακτήρα από την άψογη προετοιμασία (καθαριότητα, σημαιοστολισμός, κτλ) έγιναν με κατάνυξη τα θυρανοίξια, ο αγιασμός και ο εσπερινός, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο παρεκκλήσι και τους γύρο από αυτό χώρους.
       Τα πολλά (σε ποσότητα και ποικιλία) γλυκίσματα και το παγωμένο εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά, πρόσθεσαν στην άριστη εικόνα που μας άφησαν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου το χθεσινό απόγευμα (23 Αυγούστου 2013) και ενδεικτικό της διάθεσης που δημιουργήθηκε στον κόσμο είναι, ότι πολλοί παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα μετά το τέλος του εσπερινού
       Σήμερα το πρωί έγινε και η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές στο σπίτι της οικογένειας Τσαχουργιανίδη.   
Η οικία Αναστάσιου και Αικατερίνης Τσαχουριανίδη ακριβώς δίπλα στο παρεκκλήσι.
       Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Οικογένεια Τσαχουργιανίδη γιατί εκτός του κόστους μιας τέτοιας πράξης, είναι αδιαμφισβήτητη η πίστη, η ευλάβεια, η υπομονή και ο πάρα πολύ κόπος και η προσωπική εργασία που διέθεσαν, για την ολοκλήρωση τού ιερού αυτού σκοπού.
       Ο Θεός να τους ευλογεί, οι άγιοι να τους προστατεύουν και οι άνθρωποι να εκτιμούν και να σέβονται κάθε παρόμοια προσπάθεια με αυτήν.
Μάκης Αρμενιάκος
Η Θέα από το παρεκκλήσι προς τον χωριό (Ξηρόκαμπος)

Και η Θέα προς την Παναγία Καβουράδαινα 

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ.

Το σύδθημα που ακούγωνταν έξω από το δημαρχείο της Λέρου όσο ο κ Κρεμαστινός ήταν μέσα με τον Δήμαρχο "Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουν οι προδότες"
Έντονα αποδοκιμάστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Λέρου στον Πλάτανο, μόλις έγινε αντιληπτός από τους θαμώνες της διπλανής καφετέριας και τους διερχόμενους περαστικούς!
Ο κ Κρεμαστινός είχε έρθει με το Καταμαράν στην Λέρο και αμέσως μετά την άφιξή του, συνοδευόμενος από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης του Δήμου μας, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Λέρου κ Μιχάλη Κόλια (περίπου στις 12:45) στο Δημαρχείο όπου και αποδοκιμάστηκε.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο 
περίμεναν την έξοδο του κ Κρεμαστινού για να προβούν σε νέες αποδοκιμασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γιατί παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Δήμου μας που χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητους όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης (άρα και τον κ Κρεμαστινό) στο νησί μας, η διάρκεια της επίσκεψης ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη των συγκεντρωμένων!!!

Πιο συγκεκριμένα, μετά από περίπου μισή ώρα (13!:15) οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να συζητούν την είσοδό τους στο γραφείο του δημάρχου για να αναγκάσουν τον κ Κρεμαστινό να εγκαταλείψει την Δημαρχία, η την αποστολή αντιπροσωπείας για να ζητήσει από τον Δήμαρχο την εφαρμογή της απόφασης για τον κ Κρεμαστινό, ως ανεπιθύμητου στη Λέρο.
Τελικά τίποτε από αυτά δεν έγινε και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν κατά διαστήματα, κάτω από την δημαρχεία το σύνθημα, «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουν οι προδότες».
Τελικά περίπου στις 13:40 έκανε την εμφάνισή της η Αστυνομία με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου μαζί με 4-5 αστυνομικούς, που μετά από 10 λεπτη παραμονή μέσα στο Δημαρχείο, και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο, ο διοικητής του ΑΤΛ και οι αστυνομικοί (παρέμειναν στο σημείο 2 αστυνομικοί) απεχώρησαν.
Αμέσως μετά αποχώρησαν και οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους (και εγώ) ενώ η συνάντηση του κ Κρεμαστινού με τον Δήμαρχο συνεχιζόταν!.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν τυχαία, (δεν ήταν γνωστή η επίσκεψη του κ Κρεμαστινού), εκτός από πολίτες αγνώστων πολιτικών (κομματικών) πεποιθήσεων και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρώην φίλων και συνεργατών του κ Κρεμαστινού !!!

Υ/Γ Βρέθηκα στον Πλάτανο την συγκεκριμένη ώρα εντελώς τυχαία και το συμβάν έγινε λίγα λεπτά μετά την έξοδό μου από το ΚΕΠ ! έτσι δεν είχα μαζί μου εξοπλισμό για να τραβήξω video και φωτογραφίες. Αλλά ακόμα και αν είχα θα ήταν δύσκολο να το πράξω αφού ήμουν εκ των συμμετεχόντων των διαμαρτυριών, που θεωρώ περισσότερο ουσιαστική την διαμαρτυρία και μετά την διάδοση της ως συμβάν!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ!

απόγευμα 14/08/2013 η εικόνα ξεκινάει από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου Λέρου για την Παναγιά του παλαιόκαστρου και κανείς δεν φαντάζεται το τι θα συμβεί.

       Οι φωτογραφίες πάρθηκαν με καλώδιο USB στον υπολογιστή μου από την ψηφιακή μηχανή της κ Ο. Λ. την οποία ευχαριστώ ιδιαιτέρως, τόσο για τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, όσο και για την συγκλονιστική εμπειρία που μοιράστηκε μαζί μου, καθώς ήταν αυτή που πρώτα αντιλήφθηκε το σπουδαίο αυτό γεγονός.
         Συνέβη κάτι εντελώς απροσδόκητο, το οποίο έχουμε ακούσει να γίνεται στο παρελθόν και δεν μπορούσε να συλλάβει το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε εμάς μπροστά στα μάτια μας!

        Όπως είπε και ο πάτερ Σέργιος το πρωί στην Θεία λειτουργία, δεν επρόκειτο για υγρασία ή νερό αλλά για την εμφάνιση δακρύων τα οποία εξαφανίστηκαν μετά από χρονικό διάστημα μισής περίπου ώρας.
       Είναι εκπληκτικό το πώς φαίνεται στις φωτογραφίες το δάκρυ της παναγίας.
       Οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση με την προσθήκη του λογότυπου του blog και τα αρχικά της κ Ο. Λ..  Όποιος ενδιαφέρεται για τις φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (3072 χ 1728) μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου με τον τρόπο που αναφέρεται στο blog.

Υ/Γ Η  ημερομηνία και η ώρα που αναγράφεται στις φωτογραφίες είναι λανθασμένες λόγω μη ρύθμισης της φωτογραφικής μηχανής όταν ενεργοποιείται μετά από άδειασμα μπαταρίας. ΟΛΕΣ οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
Μάκης Αρμενιάκος
Όπως φαίνεται το δάκρυ εμφανίστηκε πίσω από το Τζάμι και δεν πρόκειται για υγρασία νερό κτλ. Παρατηρήστε από την 1η φωτογραφία που ξεκινάει η εικόνα και σε αυτές που είναι με το δάκρυ τις παναγίας ότι ΔΕΝ έχουν τοποθετηθεί ακόμα λουλούδια, τα οποία φαίνονται στις φωτογραφίες που το δάκρυ έχει εξαφανιστεί αφού τοποθετήθηκαν μετά.
Να αναφέρουμε επίσης ότι η κ Ο. Λ. δεν είναι μόνιμη κάτοικος Λέρου και ότι τραβούσε αναμνηστικές φωτογραφίες (ευτυχώς) από την αρχή της επιστροφής της εικόνας στο παλαιόκαστρο

Όπως είναι φυσικό υπάρχουν πολλές φωτογραφίες αφού για σιγουριά τραβάμε ότι είναι σημαντικό αρκετές φορές.

Αν θελήσετε να παρατηρήσετε με περισσότερη προσοχή τις φωτογραφίες (αποθηκεύστε τες στον υπολογιστή σας και δείτε τες σε μεγέθυνση) λάβετε σοβαρά υπόψη της αντανακλάσεις του περιβάλλοντος χώρου στο τζάμι.




Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΛΕΠΙΔΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ!


       Μεγάλη συγκίνηση και δέος ένιωσαν εχθές το απόγευμα (14/08/2013) ο Ιερέας και οι πιστοί που μετέφεραν την εικόνα της Παναγιάς του κάστρου (Παλιόκαστρο) από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου όπου βρίσκονταν από την 1η Αυγούστου, πίσω στην θέση της στο κάστρο για τον εορτασμό της.
       Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά την τοποθέτηση της εικόνας στην θέση της στο Παλιόκαστρο, έγινε αντιληπτό

 από μια πιστή που πήγε να την προσκυνήσει, ότι η εικόνας της Παναγίας είχε δακρύσει! Αμέσως το είπε στον Παπά ο οποίος αμέσως διαπίστωσε το γεγονός και φυσικά το είδαν δεκάδες άνθρωποι που αποτελούσαν το εκκλησίασμα.
       Σήμερα το πρωί στην Λειτουργία της Παναγιάς του Κάστρου (παλιόκαστρο) παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ Μιχάλη Κόλια και πλήθους πιστών, ο Ιερέας αναφέρθηκε στο χθεσινό γεγονός με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.
       Σύμφωνα με όσα μας είπε η κυρία που πρώτη αντιλήφθηκε το γεγονός, και το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιούμε αν δεν εξασφαλίσουμε την συγκατάθεσή της, η εικόνα της παναγίας μάλλον άρχισε να δακρύζει κατά την διάρκεια της ανάβασης στο κάστρο, και διήρκησε, από την στιγμή που έγινε αντιληπτό, για περίπου 20 – 30 λεπτά της ώρας.
       Η ίδια κυρία είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία την εικόνα, όπου φαίνεται καθαρά το δάκρυ της Παναγίας, όπως το περιέγραψε ο Ιερέας και οι δεκάδες πιστοί που το είδαν στην χθεσινή λειτουργία, και μάλιστα αναμένουμε να μας την δώσει (φωτογραφία) για να την αναρτήσουμε, μόλις την πάρουμε στα χέρια μας,  σε νεότερη ανάρτηση.
Μάκης Αρμενιάκος          
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΕΝΝΕΑ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

       Η αγάπη της Παναγιάς μας, ποτέ δεν εγκατέλειψε τους ανθρώπους, και ειδικά αυτούς που με ευλάβεια την παρακάλεσαν για το θαύμα.
       Εννέα ικεσίες στην Παναγία μας, για όσους θέλουν να προσευχηθούν και να ζητήσουν για τον εαυτό τους ή για άλλους, την μεσολάβηση της στον υιό της και σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, για την ίαση, ψυχής και σώματος και την σωτηρία της ζωής ημών.
       ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Μάκης Αρμενιάκος
ΕΝΝΕΑ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ 

15Του Μοναχού Κυπριανού 
Αγιορείτου

«Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί, και Ευλογημένος ο Καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες, των ψυχών ημών»

Πρόλογος

Άγχος, απελπισία, κατάθλιψη, σύγχυση, έννοιες οικίες στον σημερινό άνθρωπο που διαισθάνεται ότι ίσως και να μην έχει αύριο στη ζωή του.

Πράγματι υπάρχει πολύς πόνος, ταραχή, ανασφάλεια και οδύνη γύρω μας, αλλά και σε μας τους ίδιους ακόμη. Όλοι μας νιώθουμε ότι στην καθημερινότητά μας βιώνουμε ένα κλίμα γενικής αβεβαιότητας. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες δείχνουν να τελματώνουν, οι συνειδήσεις φαίνονται παγερές, τα λόγια των ανθρώπων ακούγονται ψεύτικα.

Χάσαμε απ’ ότι φαίνεται στη ζωή μας τις ουσιαστικές χαρές και αρκούμαστε να συνηθίζουμε ευκαιριακές ικανοποιήσεις.

Ο σημερινός άνθρωπος δείχνει ανήμπορος να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια γύρω του τα πράγματα και καταφεύγει από πονηρία σε πονηρία και από ψεύδος σε ψεύδος. Πλεονέκτης, εγωιστής, απαιτητικός, νευρωτικός, υποκρίνεται σκυθρωπός στις σχέσεις του, στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στην εργασία του και δυστυχώς και στην οικογένειά του.

Παλεύει με τα δικά του πάθη και τα πάθη των άλλων. Ο νους του θολωμένος περισπάται στα μάταια πολλάκις και σε μεταφυσικές πλάνες, προκειμένου να επουλώσει τα υπαρξιακά κενά του, βασανιζόμενος και καταδυναστεύοντας τη φύση της ψυχής του. Δεν ξέρει αληθινά τι του φταίει. Δυστυχώς πολλά μπορεί κανείς να περιγράψει για τη σημερινή κατάσταση στην οποία περιήλθε ο άνθρωπος και η κοινωνία. Το θέμα είναι ΕΝΑ όμως:

Ο άνθρωπος έχασε το δρόμο του. Δεν σκέφτεται τον Θεό. Το λυπηρό είναι ότι τον θυμάται όταν θέλει μονάχα να γογγύσει και να βρίσει. Όπως συμπεριφέρεται προς τον συνάνθρωπό του, έτσι πολλές φορές με αναίδεια συμπεριφέρεται και προς τους Αγίους, την Παναγία, τον Χριστό, αγνοώντας ότι μόνο σ’ αυτούς θα βρει πάντοτε τη γαλήνη, την αλήθεια, την ζεστασιά, τη σιγουριά, που τόσο ανάγκη έχει από όλα αυτά.

Συσσωρεύει πάνω του με άγνοια πολλάκις, αλλά με ευσυνείδητη δυστυχώς αδιαφορία τις αρνητικές ενέργειες και συνήθειες του διαβόλου και μάλιστα τις τρέφει ποικιλοτρόπως, νομίζοντας ότι έτσι κατακτάει ή κατευθύνει τις ανθρώπινες δυνάμεις του.

Τι κρίμα. Οι ψυχές μας υποφέρουν και ενώ το γνωρίζουμε, το νιώθουμε, δεν κάνουμε τίποτα απολύτως, τουναντίον επιθυμούμε να καταπιανόμαστε με τα αντίθετα, με ό,τι φέρνει δυσφορία στο τέλος μέσα μας. Και όλα αυτά διότι «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος».

Κι όμως ολόκληρη αυτή η ομίχλη εξαφανίζεται όταν ο άνθρωπος γνωρίσει το μυαλό του, την ψυχή του, τις πράξεις του προς τον Θεό. Μόλις Τον αναζητήσει, μόλις Του εξομολογηθεί τις αδυναμίες του, τα πάθη του, τις στενοχώριες του, τις αμαρτίες του, τους πόθους του, τις αγωνίες του, τότε ο άνθρωπος πραγματικά μέσα του ειρηνεύει, παίρνει θάρρος, χαίρεται. Θέλει να ζήσει τα πάντα μέσα στη Σοφία του Θεού, ελπίζει,έχουν νόημα οι πεποιθήσεις του, γιατρεύεται, αποκτάει δύναμη για ζωή, απολαμβάνει την ύπαρξή του και ό,τι έχει γύρω του, ό,τι βλέπει, ό,τι ακουμπάει, ό,τι νιώθει.

Όλα αλλάζουν, ο εσωτερικός του κόσμος μεταστοιχειώνεται. Τρέφεται και χαίρεται πλέον μόνο από καλούς λογισμούς που τον πλουτίζουν από μια ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, που μεταλλάσει μέρα με τη μέρα τη ζωή του και τις αξίες της. Τότε αρχίζει και βλέπει, πάνω του και γύρω του συνέχεια θαύματα της Χάριτος του Θεού προς τον άνθρωπο και ευφραίνεται. Δίνει ΑΓΑΠΗ και εισπράττει ΑΓΑΠΗ και από ανθρώπους και από τον Ίδιο τον Θεό και αέναα ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

Τότε, θέλει να ζει κοντά σε ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό. Θέλει να γνωρίσει και να μοιάσει στους Αγίους, να κοιτάξει κατάματα την Μεγαλόχαρη Παναγία, ν’ απλώσει το χέρι του να ακουμπήσει τον Ίδιο τον Χριστό, να Τον αγκαλιάσει.

Τότε ως εκ θαύματος, του αποκαλύπτεται στην ψυχή η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που είναι ο Ίδιος ο Χριστός. Κάθε μέρα το νιώθει όλο και περισσότερο. Τα αδιέξοδα το ένα μετά το άλλο γκρεμίζονται.

Ο άνθρωπος ξαναγεννιέται. Εύχεται και προσεύχεται. Διαβαίνει το δρόμο προς τον Παράδεισο. Έτσι απλά ο άνθρωπος απαλλάσσεται από τα σκοτάδια της δυστυχίας που τον εξουθενώνουν μακριά από τον Θεό.

Αυτό το μικρό αλλά σπουδαίο ποίημα που ακολουθεί, είναι ένα θαύμα δωρεάς από την ΙΔΙΑ
την Παναγία και τη Χάρη Της, συνάνθρωπέ μου.

Η Δέσποινα του κόσμου, η Παναγία μας, δώρησε με τη Χάρη των Αγίων Ονομάτων Της να επιζητούμε τη λύση, τη δύναμη, την παρουσία Της, το θαύμα Της, σε ό,τι μας απασχολεί στη ζωή μας.

Εντρύφησε στη μελέτη των ικεσιών αυτών και στην παρακλητική τους δύναμη και θα δεις κάθε μέρα όλα να ΑΛΛΑΖΟΥΝ στην ψυχή σου, στο μυαλό σου, στη ζωή σου.

Η Χάρη Της θα σε γεμίζει συνέχεια με τα άρρητα της Αγάπης Της. Την Αγάπη που γεύεται και ο
Ουράνιος κόσμος, αλλά και ολόκληρη η Οικουμένη.

«Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν Σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών. Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ, και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την αδιαφθόρως, Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον, Σε μεγαλύνομεν»

ΠΡΩΤΗ ΕΥΧΗ


Παναγία Θεοτόκε Παρθένε βασιλεύουσα, Κάλλος Ουράνιο, την πίστη ημών ευφραίνουσα, η Υψηλοτέρα των Ουρανών, το ύδωρ της ζωής, η Δυναστεία των αγαθών, Ζωοδότειρα, Ηγεμονίς, Άνθος εύοσμον, του Δημιουργού των πάντων Θεού εικόνα έμψυχη, χαράς πηγή συμβάντων, Δόξα των Αγγέλων, η αείρρυτος η υμνωδία.

Η Ασύγκριτος, Θεού οσμή και ευωδία, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Ζωηφόρε, της Τριάδος της Αγίας Ευλογία, Δύναμις Θεία, νόσων ιατρός, Γιάτρισσα Αγία. Ο λόγος και το έλεος της άπειρης Αγάπης του Θεού, Πεσόντων ανάκληση, Όπλο σωτηρίας κάθε αμαρτωλού, η φοβερή κατάπτωση του εχθρού, Δύναμις Αγία. Λυτήριον λύπης, Διάδωσμα πιστών και Θεραπεία.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ

Ουρανών Υψηλοτέρα, Άγιον Ρόδον το Αμάραντον, Δεομένη Μήτηρ των πιστών, Άνθος χαράς ακράδαντον, Άρμα λαμπρόν βασιλικόν της Τρισηλίου Αρχής.

Ανακαίνιση του Κόσμου, στολή ουσίας κτιστής. Η Δέσποινα πάντων ημών, η παρισταμένη τω Θεώ, Όμμα αθέατων θεωριών, το παλάτιο το αγαθό, Ίαση ωκεία, Γοργοϋπήκοε, φοβερή βροντή Θεία, Πορταΐτισσα, και Δύναμις ασθενούντων, η παραμυθία, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Η λυχνία η φωτοφόρος, Μυριώνυμη Ουρανών. Η λύτηρα των νόσων, σωτηρία των Χριστιανών. Βρύση ιαμάτων, Φως θαυμάτων, αθώωση ενόχων. Πρεσβεία θερμή, Θεόνυμφε, Ευλογημένη Κόρη. Άρτος ζωής, Ξίφος δίστομο, Ελπίδα μόνη.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΤΡΙΤΗ ΕΥΧΗ

Θεοτόκε κραυγάζομέν Σε, γενού τροφός ζωής εις πάντας τους επικαλουμένους Σε, Σιών στοργής, Ψυχοσώστρια, Αγαθή χειμερία των δεινών, Ελευθερώτρια, Απαλλαγή πειρασμών και συμφορών.

Κυοφορία Αγνή χαράς, το καθάρσιον λυτήριον. Καταργήσασα φθορέα φρενών, δαιμόνων αμυντήριον, Άρμα Ουράνιον, Θεού φόβος καταχθονίων, Φαρμακολύτρια, τέλος κατάρας, ζωής ταμείον, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Η Ρύτειρα των δόλων, Στήριγμα των αθλοφόρων. Το Τείχος το Ακαταμάχητον, η εξάλειψη δαιμόνων, Κραταιή πασών των δαιμόνων ράβδος φοβερή, Πλύση μιαρών, και πάσης ασθενείας συντριβή, Ζώσα Υπέρλαμπρη χαρά, Υπερτέρα ουρανών. Αρχή θαυματουργίας, επίσκεψις των ασθενών.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΥΧΗ

Ελεούσα, Παναγία, νοερών Χάρις, πορφυρή, Στάχυ ολόχρυσο Θεϊκό, καρποφορία Θεϊκή.

Η καθάρια καθέδρα, Κόρη η πολυώνυμη, Κυρία Θεόστεφτη, Θεοχωρία, μετάνοια φωτόνυμη, Αγαθή, νουθεσία αόρατος, θυμίαμα σωφροσύνης, Εφτάφωτη λυχνία, βασιλεία εύοσμη αγιοσύνης, Λαμπρό οχύρωμα, αδιάσειστο Όρος Θείον, Κατοικητήριον του Χριστού, Αγνότητα Αγίων, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Άφθαρτη χαρά της οικουμένης, Σοφία μυστική, Πύρινη στήλη ουρανού, πέλαγος στοργής, άχραντη τιμή, Ουράνια Θεοφιλία, σάλπισμα Αγγέλων κραταιόν, Τιμιωτέρα ανωτέρων στρατευμάτων φοβερών, Άθλος των δικαίων, Άρρητος περιουσία αγαθών, Άνθος Ευαγγελίου, Γη επαγγελίας, Επιστασία Θείων Βουλών.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΥΧΗ

Θεομήτωρ, Θεοκυήτωρ, Δέσποινα Μαρία, Θεοτόκε, δροσοσταλιά Θεού η Αγία, Άρωμα παρθενίας της Θείας Δημιουργίας.

Ευλογία Αρετής, Φως της Αληθείας. Αμβροσία Ουράνια, Χρυσαφένια, αστέρων ποίημα, Εάρ παντοδυναμίας, Αγάπης κυρίαρχον κύημα, η γλυκιά φωνή, Μεσιτεία η Αγαθή, φρόνημα ευσεβείας, Χορηγία εύλαλη αληθινή, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Ο ποθητός λιμήν, κάθε πόνου η γαλήνη, αρρώστων η πνοή, παρηγοριάς γλυκιά σαγήνη, μυστική Ουράνια ευτυχία, ψυχών αθανασία, Χάρις Αγία του Θεού, Παραδείσου μαρτυρία, Ασύλληπτος Θεουργία, Ειρήνης και Αγάπης η λατρεία, Υπεράγαθη, του Κόσμου Κάλλος, Μητέρα Παναγία.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΕΚΤΗ ΕΥΧΗ

Παναγία Μήτηρ του Ιησού, Ηλίου η αχτίδα, Πόθος και αγωνία του Κόσμου η ελπίδα, Μυστική βοήθεια σε κάθε δύσκολη πορεία, Λυτρωτικό ξεκίνημα ζωής, Υπερκόσμια θεωρία, Ακοίμητη κανδήλα, Λυχνία Εκκλησιών το Φως, Πολιτεία απαθείας, εξίλασμα πάντων, δικαίων ο ναός, Σοφία Ακήρατη, Ακένωτη πηγή, χώρα Θεού, Αρχή και τέλος, Νύμφη Ανύμφευτη Ιησού Χριστού, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Άσπιλον δάκρυ ανάπαυσης ανθρώπων πονεμένων, Παράκληση αφανής, Δώρον θαυμάτων

αγιασμένων, Επίγνωση Αληθείας, Αποστόλων ο φωτεινός ο φάρος, Ανείπωτη ωραιότης, Αγίασμα ομορφιά και κάλλος, η νίκη της ζωής, το φτερούγισμα Αγγέλων, Ανάπλαση πιστών, Ανάπαυση πόνων φέρουσα.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΕΒΔΟΜΗ ΕΥΧΗ

Πάνσεμνη, Κεχαριτωμένη, Θεόν φέρουσα η Ευλογημένη, ενδιαίτημα Αγίου Πνεύματος, η Λευκοφορεμένη, Θαύμα δείξασα αρρήτως, χαρίτων θάλασσα, Ζωής ύδωρ, Δυναστεία αγαθών, Ηγεμονίς και Γιάτρισσα, Μύρον εύοσμον του Δημιουργού των πάντων, Θεού εικόνα έμψυχη χαράς, πηγή συμβάντων, Κρουνός διάλυσης οδύνων, κολυμβήθρα της ζωής, Θεοτόκε, κιβωτός των
πιστών, Υπέρμαχος η Αρραγής, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Ανόρθωση των ανθρώπων, αμυντήριο των εχθρών, Αστραπή καταλάμπουσα, προσαγωγή παντοίων αγαθών. Δυνάμενη πάντα, δαιμόνων θρήνος και οδυρμός, Τείχος Απροσμάχητον, θάλψοις
βασάνοις, Νικοποιός, Θεοτίμητη, Δόξα Αγίων, οχύρωμα συνεκτικόν, Παντοκρατόρισσα, προστασία φοβερή, σωρός καλών.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΟΓΔΟΗ ΕΥΧΗ

Ευαγγελίστρια, η Παναμώμητος, άβυσσος της ευσπλαχνίας, η Διαζώσουσα, η Δαιμονοκαθαιρέτης, πλούτος ευεργεσίας, Πανυπερούσιον φως, κεραυνός δαιμόνων, και ευφροσύνη, Βάτε φλογοφόρε, σκήπτρο εξουσίας, Ζωήρητη μυρσίνη, Μεσίτρια ευλογημένη, Θείο εγκαλλώπισμα αϊδίου Φωτός, Εγγυήτρια ανέλαβε της ψυχής μας ελπίς και ιατρός, επάκουσε την δέηση ημών της Εκκλησίας Δομήτωρ, θεραπεία των αμαρτωλών, Παναγία Συ η Αντιλήπτωρ, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Δοχείον Θείον, Ηλιόμορφη, Κηδεμών και βοηθός, Ισχύς και συντριμμός, Κρίνο εύοσμο, κόσμου αρωγός, Αΐδια ωδή των ευσεβών, Αμαρτωλών η σωτηρία, Αγγέλων η Κυρία, Τράπεζα Θεϊκή, Πορφύρα Αγία, Παρρησία προς Θεόν, θέωση θνητών, καταφύγιον Ιερόν, θέαμα φλογερόν, αφάνισις πονηρίας, βέλος το πικρόν.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή.

ΕΝΑΤΗ ΕΥΧΗ

Θεόνυμφη λαμπάδα, τον Ήλιον φέρουσα Χριστόν, Όχημα του Λόγου, Άστρον άδυτον, εγκαλλώπισμα πιστών, Ουράνεια κλεις, Ίαμα και Ίλεως, Δέηση ζωής, Λυτήριον λύπης, φόβον καταργήσασα, χρυσοφαής, Αγνότης Μακαρία, Γέφυρα αιώνιας σωτηρίας, Ύμνος Ασωμάτων, γεγεννημένη νήψις γαλουχίας, Μυριώνυμη, και Μυριώχαρη, άϋλη, Μυροβλύτισσα, Οδηγήτρια, Γρηγορούσα, κόρη Μεσοπαντίτισσα, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου (τάδε).

Κυριώνυμη Παναγία, Ναέ Θεού, ακατάλυτος, Ουρανώσασα τον χουν, Όμβρος ζωοδότης άλυτος, Όνομα πολυπόθητον, Σκήνωμα οχυρώσασα απόρθητον, Στήριγμα ευσεβών, σκεύος Ιερόν αλώβητον, Αγίας Τριάδος δώρημα το τέλειον παρρησίας, η Χάρις νοερών, παρισταμένη τω Θεώ, φλοξ αθανασίας.

Η Δόξα πάσα, η Αρχαγγελιώτισσα, το Άξιον Εστί. Η Γνώση της Σοφίας, Μήτηρ του Ιησού, Παραδείσου η Αρχή. 
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

"Βραδιά Μνήμης και Αγάπης" από την Ομάδα Αγάπης του Δήμου Λέρου Σήμερα (13/08/2013) στα Άλιντα


ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ                                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Η Ομάδα Αγάπης του Δήμου Λέρου, σας καλεί την Τρίτη 13 Αυγούστου στη «Βραδιά Μνήμης και Αγάπης», που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Μπελένη και ώρα 8.30 μ.μ.

          Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Λεριούς της Λέρου και του εξωτερικού και σκοπό έχει να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί.
          Στο χώρο θα υπάρχει αυτοσχέδιο Λούνα Πάρκ από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τους μικρούς μας φίλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ θα υπάρχει άφθονο κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες.
           Τη μουσική κάλυψη έχει αναλάβει ο Σάββας Γιαννουκάς με την ορχήστρα του. 

          Ο Δήμαρχος Λέρου                                         Η υπεύθυνη της Ομάδας

          Κόλιας Μιχαήλ                                      Ευαγγέλου Βασιλική
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Snowden της NSA και η ευθύνη του καναπέ!





του 
Μάκη Αρμενιάκου

(Σημείωση το παρακάτω άρθρο ξεκίνησε ως σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά εξελίχθηκε σε αυτό που ακολουθεί.)

Αλήθεια, με πόσο απαξιωτικό τρόπο αναφέρονται στα περιθωριακά συνωμοτικά blogs οι αξιόπιστοι πολιτικοί και τα έγκυρα ΜΜΕ τους!
Ξέρετε αυτά, που μόνο αυτά έγραφαν για τα CDS, το Αγγλικό Δίκαιο και την «μούφα» των δόσεων εκβιασμού του μνημονίου.
Αυτά που έγραφαν για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το The mall του Αμαρουσίου, για την ΝΤΠ, την κάρτα του Πολίτη, και την NSA.
Είναι απορίας άξιο, πως ακόμα οι πολλοί δήθεν σοβαροί, εμπιστεύονται και υιοθετούν τις απόψεις των δημοσιογράφων και των πολιτικών, και τις δήθεν επίσημες θέσεις του συστήματος, που σε όλα έχουν διαψευσθεί, και σε όλα έχουν αποτύχει, και οδηγούν τα πράγματα εκεί, όπου από πριν οι επικίνδυνοι γελοίοι και γραφικοί μέσα από τα περιθωριακά και συνωμοτικά blogs, έχουν καταγγείλει και προβλέψει, ότι βάσει σχεδίου θα φτάσουμε!
Αλήθεια γιατί παρακολουθούν και καταγράφουν τις συνομιλίες και τις επικοινωνίες σε όλον τον κόσμο; Μέχρι εχθές δεν ήμασταν άρρωστοι και ψεκασμένοι όσοι αυτό ακριβώς καταγγέλλαμε και υποστηρίζαμε;

Αλήθεια μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την συνέργεια – συνεργασία των κυβερνήσεων όλων των χωρών;
Αν αυτό ισχύει (που ισχύει) δεν είναι καραγκιοζιλίκια τα όσα γίνονται στο προσκήνιο (συμβούλια – συσκέψεις – διαπραγματεύσεις κτλ) αφού ήδη τα έχουν «βρει» για πολύ πιο βασικά θέματα που ξεπερνούν τα Εθνικά συμφέροντα στο παρασκήνιο;
Το γελοίο επιχείρημα της ασφάλειας έναντι της τρομοκρατίας δεν στέκει, αφού δεν γίνεται επιλεκτικά οι παρακολουθήσεις σε ορισμένα «προφίλ» ανθρώπων με αυξημένες πιθανότητες τρομοκρατικής δράσης αλλά σε όλους γενικά, ακόμα και στους πολιτικούς και τους αξιωματούχους των κυβερνήσεων και της διπλωματίας, που μόνο τρομοκράτες (επισήμως) δεν χαρακτηρίζονται, ενώ στην ουσία, είναι οι ίδιοι που εκτρέφουν και χρησιμοποιούν απροκάλυπτα τους τρομοκράτες όπως στην περίπτωση της Κλίντον με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία και αλλού.
ΞΥΠΝΑΤΕ ! Δεν θέλουν λεφτά. Δεν θέλουν περιουσίες! Αυτά τα παίρνουν για να μπορούν να έχουν την εξουσία. Και η εξουσία ΔΕΝ ασκείται σε πράγματα αλλά σε ανθρώπους. Και η μόνη επιβεβαίωση της εξουσίας είναι ο απόλυτος έλεγχος και η υπακοή.
Όμως μην ξεχνάτε κάτι. Ούτε η υπακοή τους αρκεί από μόνη της!
Η απόλυτη αίσθηση εξουσίας συνοδεύεται από υπακοή στην εξαθλίωση, στον πόνο και την φρίκη! Αυτό θέλουν από μας.
Και γι ’αυτό θα αποδοκιμάζουν, κατηγορούν, κυνηγούν και θα εξοντώνουν, κάθε μορφή αντίστασης και κάθε φωνή ανεξαρτησίας, ελευθερίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
Σκεφτείτε τη δική σας συμπεριφορά, όσοι συναινείτε αποδεχόμενη την σταθερότητα της συμφοράς, με το φόβο της δήθεν χρεοκοπίας, αν σας έχει μείνει κάτι από τα παραπάνω (ανεξαρτησία, ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια) που σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο, και σκεφτείτε επίσης αν μπορείτε να είστε ήσυχη με την συνείδησή σας για τα εως τώρα θύματα της κρίσης, που αψηφήσατε με την ψήφο σας κοιτάζοντας μόνο τον εαυτό σας.
Μην κάθεσαι στον καναπέ υπολογίζοντας πόσα θα σου κόψουν, με την δική σου συναίνεση, από το φόβο «πιο καλά λιγότερα από το τίποτα»!
Μέχρι να στα κόψουν ΌΛΑ και να παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ θα είσαι ήδη συνένοχος και θα έχεις μερίδιο ευθύνης για όσους πέθαναν, υπέφεραν και πείνασαν και με τη δική σου στάση.

Μάκης Αρμενιάκος
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

πηγή:eleftherologion
Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι... γυμνοσάλιαγκες 
«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες 


πληροφορίες)! Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση
. Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.
Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί - θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).
«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».
Ο Σνόουντεν - που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).
Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την…Ισλανδία.
Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις».
Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν.
Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει…Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει…(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).
***
Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί;
Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από:
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
…και όχι μόνο.
Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:
*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ *Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε…(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας).
*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.
*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε.
*Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε(email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/
*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.
* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι…πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).
***
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.
Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω).
Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism». Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας… τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών.
Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.
Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή.
Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».
***
Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Στάθη Ευσταθιάδη απο τις ΗΠΑ για το «ΒΗΜΑ»:
Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας. Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής.
Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.
Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη.
Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να…απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν». Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο. Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών.
Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της. Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή.
Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία».
Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής». Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις. Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες.
Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο.
I-Reporter
Διαβάστε περισσότερα...