Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί για πρώτη φορά την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας..

       Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τριάντα χρόνια για να γίνει μια κίνηση που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του αιγαίου με την Τουρκία και να λήξει το κάζους μπέλι για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια όπως είναι το αναυθαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας με το ισχύον από το 1982 διεθνές ναυτικό δίκαο για τις θάλασσες.
       Όπως και με την κύρηξη ΑΟΖ από την Ελλάδα με τους γείτονες που είναι ουσιαστικά η διεθνείς κατοχείρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ελλάδας στο αιγαίο χωρίς την ανάγκη προσφυγής στο Διθνές δικαστήριο της Χάγης για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας των νησιών.
       Βλέπουμε ξεκάθαρα δηλαδή ότι τα εργαλεία για την επίλυση των προβλημάτων υπήρχαν αλλά δεν υπήρχε η θέληση εντός και πολύ περισσότερο εκτός για την άρση της ομηρίας και του εκβιασμού συνέπεια του οποίου ήταν και είναι οι τεράστιες εξοπλιστικές αμυντικές δαπάνες εις βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού υπέρ των φίλων και συμμάχων μας!
       Η σημερινή δε άρνηση του ΓΑΠ για την κήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο ξεγυμνώνει και ντροπιάζει την Ελλάδα, όταν μια χώρα με στρατεύματα κατοχής στο έδαφος της και μικρότερης στρατιωτικής ισχύος όπως η Κύπρος το έπραξε με απόλυτη επιτυχία με το Ισραήλ!
       Τι έκβαση θα έχει αυτή η υπόθεση δεν ξέρω, το μόνο που είμαι απολύτως βέβαιος είναι ότι η μη λύση ή λύση του προβλήματος εξαρτάται από συμφέροντα και βεβαίως όχι τα Ελληνικά!
       Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το συμφέρον μας πρέπει να το εντάξουμε στα συμφέροντα που δεν μπορούμε να αντιταχθούμε και η επιλογές μας να είναι τέτοιες ώστε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων στην λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου (Κύπρος - Ισραήλ) και να αφήσουμε την από πολλά χρόνια ατελέσφορη επίθεση φιλίας με τους παραδοσιακούς γείτονες. (Τουρκία).
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:hassapis-peter 

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί για πρώτη φορά την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας..



THN υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) αναφέρει για πρώτη φορά το ψήφισμα που υιοθέτησε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την "Eκθεση Προόδου της Τουρκίας 2010". Η ρητή αναφορά διατυπώθηκε μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος και η οποία έγινε δεκτή. «Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Η αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη....
Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που για πρώτη φορά εισάγεται σε κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί ένα πολύ θετικό προηγούμενο, το οποίο πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., διατυπώνοντας την πεποίθησή του ότι η Eκθεση που εγκρίθηκε χθες με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υιοθετηθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Μάρτιο.

Στην Eκθεση υποστηρίζεται επίσης ρητά η ανάγκη να σταματήσουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τις παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Ιδιαίτερα ικανοποιητική όσον αφορά τον τρόπο που καλύπτει ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος είναι η Eκθεση και σε άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Iμβρο και την Τένεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ