πηγή:antinews
Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα και η Ιρλανδία είχαν κοινό μέτωπο;
Εκτός από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ο Γ. Παπανδρέου επιμήκυνε και τον πολιτικό του χρόνο. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς πήρε πίστωση χρόνου από τους εταίρους μας για να τα επιλύσει. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τον μέχρι τώρα επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν αποτελούν τίποτα άλλο από μια διόρθωση του Μνημονίου. Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι πλέον και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
1. Πόσα μνημόνια θα απαιτηθούν ακόμα για να διορθωθεί το πρώτο;
2. Γιατί δεν έκαναν τις “διορθώσεις” από την αρχή, όταν υπέγραφαν το πρώτο; Ήταν άσχετοι; Δεν ήταν άσχετοι και έπρεπε να μας υποτάξουν πρώτα τρομοκρατώντας μας για να περάσουν τα μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας;
3. Αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση θα μάθει τώρα να κάνει την δουλειά της και θα αποκατασταθεί το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί σε κράτος και κοινωνία;
Τίποτα δεν θα γίνει. Αυτή η κυβέρνηση, δέσμια των δεσμεύσεών της και των υποχρεώσεών της προς άλλους θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί και τον εαυτό της και τον τόπο. Και όλα θα κρέμονται από την επόμενη δόση. Θα γίνει σε αυτήν την δόση η καταστροφή ή στην επόμενη; Ποια δόση θα αποφασίσουν να μην μας δώσουν για να καταρρεύσει εντελώς η χώρα;
Δεν ξέρω τι λένε οι εκλογολόγοι, αλλά εγώ πιστεύω ότι μόνιμη αγωνία του Γ. Παπανδρέου είναι να μην του σκάσει η πτώχευση στα χέρια. Γι αυτό και τα σενάρια συγκυβέρνησης και “εθνικής συνεννόησης”.
Και βάζω ένα απλό ερώτημα: Πόσο ανόητος πολιτικά μπορεί να είναι κάποιος σε αυτές τις συνθήκες για να θέλει να παραμείνει στην εξουσία, ή να ανέλθει σ΄ αυτήν και να συγκυβερνήσει; Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς ή άλλοι, ή μήπως ενώ ο λαός πληρώνει άλλοι κερδίζουν ως συνήθως; – για να το πω κομψά.
Η ΝΔ θα αναμένει τη στιγμή των εκλογών για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και δεν θα εμπλακεί σε καταστάσεις «εθνικής διακυβέρνησης» και άλλων «συνεργατικών παιγνίων». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως έδειξε και σήμερα στη Βουλή, είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει την κριτική του προς την Κυβέρνηση στο επίπεδο της οικονομίας και να πλήξει καίρια τα σενάρια συγκυβέρνησης στα οποία τον εμπλέκουν.
Και μιας και μιλάμε για σενάρια και παίγνια, θα μας μείνει η απορία τι θα γινόταν στη Σύνοδο Κορυφής, αν Ελλάδα και Ιρλανδία κατέβαιναν σε κοινό μέτωπο. Πολύ περισσότερο ποια θα ήταν η έκβαση των συνομιλιών, αν με τους κατάλληλους διπλωματικούς χειρισμούς, οι μεγάλες χώρες είχαν να αντιμετωπίσουν όλα τα PIGS μαζί;
Αλλά η ιστορία- και η διπλωματική – δεν γράφεται με αν….
σχόλια και απόψεις...
Μερικοί άνθρωποι (οι περισσότεροι) χάνουν την ευθυκρισία τους και άρα ένα μεγάλο μέρος της καθαρής σκέψης τους παρασυρμένοι από το συναίσθημα που δημιουργεί η ταύτιση τους σε μια επιλογή τους.Το κείμενο που διαβάσατε το ανάρτησα χωρίς να ταυτίζομαι απόλυτα μαζί του, γιατί κατά την προσωπική μου γνώμη ο αρθρογράφος, είναι φανερά επηρεασμένος από την πολιτική του προτίμηση στη ΝΔ και ενώ κριτικάρει ορθός κατά την γνώμη μου, σε μεγάλο βαθμό τη παρούσα κατάσταση αρνείται να εντοπίσει τις τεράστιες ευθύνες όλης της αντιπολίτευσης που συνέβαλαν καθοριστικά στην άσκηση της ασκούμενης πολιτικής του ΓΑΠ και της κυβέρνησης.
Αρνείται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η ΝΔ και ο Α Σαμαράς με την στάση τους και τα λεγόμενα τους ταυτίζονται απόλυτα με την πολιτική του μνημονίου και η όποιες διαφοροποιήσεις είναι προφάσεις εν αμαρτίες για να μην εισπράξουν το πολιτικό κόστος από αυτό ώστε να αποτελέσουν την επόμενη λύση εξουσίας που θα το συνεχίσει με ελαφρές τροποποιήσεις.
Όλους αυτούς τους μήνες και λόγο της ενασχόλησης μου με το blogging, πληροφορήθηκα, ενημερώθηκα και έμαθα πράγματα που ποτέ δεν πέρασαν από τα ΜΜΕ και σχημάτισα γνώμη που δεν μου επιτρέπει να εναποθέτω τις ελπίδες μου για έξοδο από την κρίση από κανένα πολιτικό σχηματισμό!
Λύσεις υπάρχουν! εμπεριστατωμένες, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο ΑΛΛΑ είναι ενάντια στα συμφέροντα αυτών που με τόση σπουδή σπεύδουν να εξυπηρετήσουν οι πολιτικοί μας και για αυτό δεν προτείνονται από κανένα πολιτικό ή κόμμα.
Όπως έχω ξαναγράψει η ΝΔ θα μπορούσε να είχε βάλει φρένο στα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί από την κυβέρνηση και να είχε εκφράσει καθαρά και ξάστερα της θέσεις της αμφισβητώντας μέρος του χρέους και απαιτώντας τελείως διαφορετικούς τρόπους για την εξυπηρέτηση του, διακηρύσσοντας Εθνική στρατηγική εκτός μνημονίου για την έξοδο από τη κρίση και να απευθυνόταν στο λαό ζητώντας τη στήριξη του για την εφαρμογή του.
Αντί αυτού βγάζει την ουρά της απέξω με χλιαρές αντιδράσεις και προτείνει την αλλαγή μείγματος πολιτικής. Δηλώνει το σεβασμό της υπογραφής του μνημονίου ως συνέπεια της συνέχειας του κράτους και επικαλείται την ανάπτυξη που ξέρει ότι με το μνημόνιο ακόμα και με τροποποιήσεις δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Κοινώς ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου περιμένοντας την εξουσία από τα Μεγάλα Αφεντικά στη θέση του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ όταν αυτοί δεν θα μπορούν να συνεχίσουν από τις αντιδράσεις που κάποια στιγμή θα υπάρξουν από τα διαρκώς σκληρότερα μέτρα που δεν θα είναι ικανά να αντιμετωπίσουν την εξαρχής αδιέξοδη αυτή πολιτική.
Μάκης Αρμενιάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ