Σελίδες

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Διάλογος για πέντε «ιερά» αιτήματα

       Το θέμα της περιουσίας της εκκλησίας είναι τεράστιο και φλέγον. 
       Κατά κανόνα αυτοί που θέλουν και εισηγούνται τη δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας είναι αυτοί που την κατηγορούν, απέχουν  και δεν συνέβαλαν ποτέ στην δημιουργία της.
       Ενώ ως πιστός συνειδητά συμμετέχω όσο μπορώ, και χαίρομαι για το θεάρεστο έργο που επιτελεί η εκκλησία μας και στεναχωριέμαι όταν  υπάρχουν στραβοπατήματα και εκτροπές, είμαι εναντίον της βοήθειας της εκκλησίας στο κράτος.
       Ένα κράτος που με κάθε τρόπο είναι ενάντια στην εκκλησία και προκλητικό απέναντι στους πιστούς. Ένα κράτος διεφθαρμένο από την κορυφή (πολιτικοί) ως τα νύχια (δημόσιοι λειτουργοί) που λεηλάτησαν τα πάντα και εποφθαλμιούν την εκκλησιαστική περιουσία ώστε να αφανίσουν και τα έσχατα εφόδια κοινωνικής συνοχής που η εκκλησία πρέπει να διαχειριστεί με την εμπιστοσύνη αυτών που συνέβαλαν οικειοθελώς από το υστέρημα τους.
       Θα είναι τεράστιο λάθος και ύβρεις σε όλους όσους έγραψαν την περιουσία τους, κληροδότησαν και δώρισαν στην εκκλησία για να επιτελέσει το έργο που παραδοσιακά πράττει, να παραδοθεί στην μαύρη τρύπα των απατεώνων που θα ξεπουλήσουν τη χώρα και την περιουσία του Έλληνα πολίτη και υποθήκευσαν το μέλλον όλων μας για δεκαετίες χωρίς ποτέ να τους δοθεί τέτοιο δικαίωμα.
       Υ/Γ
       Πρωθυπουργός Μασόνος και μέλος στην λέσχη μπίντελμπεργκ.
       Υπουργός παιδείας Νεοεποχήτισα και μέλος της λέσχης μπίντελμπεργκ.
Και η λίστα των  μασόνων πολιτικών είναι ατελείωτη και αποτελούν εχθρούς του έθνους και της εκκλησίας.

Μάκης Αρμενιάκος  

πηγή:xypnistere

Διάλογος για πέντε «ιερά» αιτήματα

Πέντε κρίσιμα ζητήματα για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας μπαίνουν σε διάλογο από μεικτή επιτροπή που θα συσταθεί με εκπροσώπους των δύο πλευρών. Αυτό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη  συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχε και η...
υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των «ιερών» αιτημάτων που θα εξετάσει η Επιτροπή αφορούν:
1. Στην αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας (π.χ. εκτάσεις που αμφισβητούνται από το Δημόσιο ως δασικές) με «αντάλλαγμα» τη συνδιαχείριση των εσόδων που θα εισρεύσουν από την αξιοποίησή της στο Ταμείο Εκκλησιαστικής Πρόνοιας.

2. Την απόσυρση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσει ζήτημα εφαρμογής του νόμου 1611 του 1950 που προβλέπει ότι όλα τα ΝΠΔΔ -άρα και Εκκλησία, μητροπόλεις και ναοί- οφείλουν να καταθέσουν τα χρηματικά τους διαθέσιμα σε ειδικό λογαριασμό της τράπεζας, ώστε η ίδια αποκλειστικά να τα διαχειρίζεται.
3. Τη διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα και των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο «Νέο Λύκειο», αλλά και ζητήματα αναβάθμισης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
4. Την επανεξέταση του ευαίσθητου ζητήματος της «εικαζόμενης συναίνεσης» για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων σώματος, όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
5. Την κάλυψη των κενών θέσεων κληρικών κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
Το υπόμνημα της Εκκλησίας περιελάμβανε ακόμη το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη, για το οποίο φαίνεται πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.
«Χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο καθένας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Η Εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει και ο λαός προσβλέπει με αγωνία. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ