Γράφει ο
Νικόλαος Μ. Βασιλικός
Δικαιώματα και υποχρεώσεις!!
Διαβάζοντας στο διαδίκτυο την ειδησεογραφία και συγκεκριμένα στο blog Kalymnian’s voice, διάβασα το παρακάτω θέμα και γενικά δεν μου έκανε την καλλίτερη εντύπωση. Σας το παραθέτω αποσπασματικά και θα σας γράψω πιο κάτω τις απόψεις μου επάνω στο θέμα αυτό.
Το πρώτο Δ.Σ. του Σωματείου Τριτέκνων Καλύμνου
….. Η προσέλευση των τριτέκνων της Καλύμνου ήταν αθρόα και αναμένεται το Σωματείο να πλαισιωθεί από πάρα πολλά μέλη και να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα, ώστε η κοινωνική αυτή ομάδα να μπορέσει να αποκτήσει διεκδικητικό χαρακτήρα.
Παρακολουθούσα πριν από ημέρες μία συζήτηση στην τηλεόραση και άκουσα μία πάρα πολύ καλή τοποθέτηση του μαθηματικού Απόστολου Δοξιάδη, για τη συμπεριφορά του Έλληνα κατά το χρονικό διάστημα από το 1974 μέχρι το 1981 και από εκεί μέχρι σήμερα. Είπε λοιπόν ότι ο Έλληνας μετά το 1974 και μέχρι το 1981 ένιωθε υποχρεωμένος στην πατρίδα του, στη χώρα του, να προσπαθήσει και να την βγάλει από την κατάσταση που είχε περιέλθει κατά τη διάρκεια της επταετούς χούντας. Από το 1981 και μετά αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, μαζί αλλάζει και η συμπεριφορά του Έλληνα και μπαίνει στη φάση της διεκδίκησης όπως αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα. Τώρα αν ήταν σωστό ή όχι, όποιος έχει μάτια βλέπει και λίγο νιονιό καταλαβαίνει. Οι διεκδικήσεις έχουν όρια όπως όλα τα πράγματα, ”παν μέτρον άριστον” έλεγαν οι πρόγονοί μας.
Στο θέμα μας λοιπόν. Αθρόα η προσέλευση για να μπορέσει αυτή η ομάδα να αποκτήσει διεκδικητικό χαρακτήρα. Βρέθηκε δηλαδή ένας πολιτικός έριξε μια μπαταρέλλα στον αέρα ότι οι τρίτεκνοι θα έχουν τα ίδια προνόμια όπως οι πολύτεκνοι και αμέσως να φτιάξουμε συλλόγους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Ποια δικαιώματα ορέ πατριώτες; Για πείτε μου πρώτα πως υποχρεώθηκε η πατρίδα απέναντί σας και αποκτήσατε δικαιώματα; Τι δώσατε σε αυτήν την πατρίδα για να νιώθει υποχρεωμένη; Φαντάζομαι ότι θα μου πείτε ότι κάνοντας τρία παιδιά δεν θα αφανιστεί το έθνος, ότι η πατρίδα χρειάζεται στρατιώτες, ότι χρειάζεται μανάδες για να κάνουν αύριο ή μεθαύριο άλλους στρατιώτες, για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας και κάπου εκεί θα σταματήσετε διότι κάτι άλλο δεν υπάρχει για να δικαιολογήσετε την διεκδίκησή σας.
Θα σας δώσω λοιπόν μερικές απαντήσεις, έχοντας κατά νου ότι πολλοί από εσάς θα τρέξετε να φωνάξετε “άρον άρον σταύρωσον αυτόν” ή στην νεοελληνική “τι λέει αυτός ο μαλ….”. Δεν πειράζει όμως απόψεις μου είναι, δημοκρατία έχουμε και όποιος επιθυμεί μπορεί να σχολιάσει.
Ας βάλουμε λοιπόν “τον δάκτυλον επί τον τύπο των ίλων”.
Κατ΄ αρχήν το έθνος μας δεν έχει φόβο να αφανισθεί για δύο λόγους, ο ένας είναι ότι ως πληθυσμός σύμφωνα με τις απογραφές έχουμε μείνει σταθεροί με μία μικρή αύξηση και ο δεύτερος είναι ότι έχουν γίνει τόσες προσμίξεις Ελλήνων ή Ελληνίδων με άτομα άλλων εθνικοτήτων και πολιτογραφήσεις στην ελληνική υπηκοότητα που δεν υπάρχει φόβος. Αν τώρα επιμένετε ελληνικά σας προκαλώ να κάνετε μια βόλτα στα σχολειά ημέρα Δευτέρα, που πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, (είδατε, το ΕΘΝΙΚΗΣ πήγε περίπατο), να γίνεται έπαρση σημαίας και να ακούσετε με τι καμάρι και λεβεντιά ψάλουν τα παιδιά μας τον Εθνικό Ύμνο! Μάλλον θα νομίζετε ότι είσαστε κουφοί. Εγώ έχω την άποψη ότι στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να επιτραπεί η χρήση play back, όχι για άλλο λόγο αλλά για να ακούνε τον Εθνικό Ύμνο μη τυχόν και τον ξεχάσουν!
Η πατρίδα χρειάζεται στρατιώτες. Θα διαφωνήσω κάθετα και οι λόγοι είναι οι εξής. Πρώτα απ’ όλα μπορεί κάποιοι τρίτεκνοι στην προσπάθειά τους να κάνουν αγόρι έκαναν τρεις κόρες, άρα στρατιώτη δεν στέλνει στην μαμά Ελλάδα η οικογένεια. Αν έχει αγόρι η οικογένεια αυτό θα υπηρετήσει ως προστάτης οικογενείας, άρα ωφελείται η οικογένεια και όχι η πατρίδα. Προσωπικά υπηρέτησα εικοσιοκτώ (28) μήνες, από οικογένεια εργατών με τον αδελφό μου να σπουδάζει, σε αντίθεση με φίλο μου από πλούσια οικογένεια με τέσσερα παιδιά που υπηρέτησε δώδεκα (12) μήνες ως προστάτης πολυμελούς οικογένειας. Ένας άλλος λόγος στο θέμα στρατού είναι οι προσλήψεις πενταετούς ή επταετούς θητείας, (επαγγελματίες στρατιώτες), που λόγω της μοριοδότησης αν κάποιο παιδί πολυμελούς οικογένειας το επιθυμεί θα έχει προβάδισμα, οπότε όφελος θα έχει η οικογένεια και όχι η πατρίδα.
Για την υπογεννητικότητα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Πρέπει να είσαι τρελός με όλα αυτά που συμβαίνουν να θέλεις να αποκτήσεις τρία παιδιά, εκτός αν σου αρέσουν και έχεις την δυνατότητα οπότε με ‘γειά σου και χαρά σου, αλλά μη μου λες ότι η πατρίδα είναι υποχρεωμένη απέναντί σου επειδή εσένα σου αρέσει το τραγουδάκι “πως ήθελα να είχα ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά”!
Ας πάμε τώρα στον διεκδικητικό χαρακτήρα. Βγήκε λοιπόν ο αρχηγός του τάδε πολιτικού κόμματος και είπε ότι οι τρίτεκνοι θα θεωρούνται πολύτεκνοι. Το είπε αυτό για τα ψηφουλάκια, δεν τον ένοιαζαν οι παραπάνω Εθνικοί λόγοι που εσείς επικαλείστε. Αν κατά βάθος ψαχτείτε ούτε εσείς ενδιαφέρεστε για τους υψίστης εθνικής σημασίας λόγους, απλά υπάρχουν οικογενειακά και προσωπικά συμφέροντα. Πρώτα από όλα αν η σύζυγος εργάζεται και είχαμε δύο παιδιά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε και ένα τρίτο για να βγει πιο γρήγορα στη σύνταξη, Τι θα χάναμε τη τσόχα ή τα ραφτικά; Τι δυο παιδιά σχεδόν μεγάλα, τι τρία; Με τα τρία παιδιά η σύζυγος δικαιούται συνταξιοδοτικό επίδομα πολυτεκνίας ανεξάρτητο της μισθοδοσίας της αν εργάζεται. Το είχε πάρει και μια θεία μου 90 χρονών με παιδιά 65 χρονών και με δισέγγονα. Μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα που ισχύουν και για τους πολύτεκνους, άδειες ταξί, άδειες περιπτέρων, δημόσιας χρήσης φορτηγών, μειώσεις εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, φορολογικές μειώσεις, μοριοδοτήσεις στις προσλήψεις του δημοσίου και άλλα που νομίζω ότι τα γνωρίζει ο καθένας και είναι περιττό να τα αναφέρω. Θα μου πει τώρα ο άλλος, ξέρεις τι θέλουν για να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά; Δεν θα διαφωνήσω, είναι πολλά και τα έξοδα και οι ευθύνες, όμως δεν σε υποχρέωσε κανείς να τα κάνεις, ας έβλεπες και λίγη τηλεόραση, ας έβλεπες τις ειδήσεις να σου πω εγώ αν είχες όρεξη να κάνεις παιδί.
Έχω βέβαια την απορία γιατί δεν γινόσαστε μέλη του Συλλόγου πολυτέκνων; Σε τι διαφέρετε; Ο στόχος και των δύο συλλόγων είναι ίδιος, τα δικαιώματά σας!
Θέλω να σας ευχηθώ να σας έχει ο Θεός καλά, εφ΄ όσον μπορείτε να φέρετε όσα παιδιά στον κόσμο θέλετε, αλλά σας παρακαλώ μη μιλάτε μόνο για δικαιώματα.
Με μεγάλη εκτίμηση στις οικογένειές σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ