Τα αρχαία ημερολόγια, μεγαλιθικά μνημεία, οι πυραμίδες και πολλά άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, όχι απλά μαρτυρούν αλλά αποδεικνύουν την γνώση όχι μόνο του ηλιοκεντρικού συστήματος αλλά και πολλών προηγμένων γνώσεων για το σύμπαν ολόκληρο και τις δυνάμεις που επιδρούν σε και από αυτό, που ακόμα δεν γνωρίζουμε η μάλλον δεν θέλουμε να γνωρίζουμε!
Η ύπαρξη πυραμίδων σε όλον τον κόσμο (και πέραν του ατλαντικού) με μαιάνδρους και ελληνικές και άλλες επιγραφές, όπως και κτισμάτων μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής καθιστούν την ανακάλυψη του Κολόμβου αν όχι σε απάτη τουλάχιστον αστεία.
Και ο κατάλογος των Ιστορικών παράδοξων (εδώ γελάμε) της "επίσημης Ιστορίας" επεκτείνεται σε απίστευτα μεγάλο αριθμό.
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:anefala
Ο Γαλιλαίος και το τηλεσκόπιο
Βιογραφία
Ο Galileo Galilei γεννήθηκε το 1564 στην Πίζα της Ιταλίας, πρωτότοκος γιος φτωχής οικογένειας. Πήγε σε σχολή Ιησουϊτών και μετά, λόγω του υψηλού κόστους, πήγε ανεπιτυχώς στην Ιατρική Σχολή, την οποία εγκατέλειψε.
Ο χαρακτήρας του και η μικρή του ανοχή στην ξύλινη νοοτροπία του Μεσαίωνα τον έκαναν να δημιουργεί εύκολα εχθρούς. Η εξυπνάδα και η ευρηματικότητα του τον έκαναν "καθηγητή πανεπιστημίου" (!) της Πίζας στα 21 του χρόνια. Εκεί δηλαδή που δεν τελείωσε γιατρός.
Εκεί, παρά το ότι δεχόταν το ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου, ήταν αναγκασμένος να διδάσκει το Γεωκεντρικό.
Το πρώτο τηλεσκόπιο
Όπως είπαμε πριν, δεν ανακάλυψε το τηλεσκόπιο, αλλά έκανε μια βελτιωμένη έκδοση του, αφού το τηλεσκόπιο ανακαλύφθηκε το 1590 στην Ολλανδία, όταν δύο ελληνόπουλα, παιδιά του Έλληνα ωρολογοποιού Ζαχαρία Ιωαννίδη, γνωστού με το όνομα Ζανσέν, παίζοντας με δύο κρυστάλλους - φακούς ρολογιών δηλαδή - και κρατώντας τους σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, παρατήρησαν μεγέθυνση αντικειμένων. Το είπαν στον πατέρα τους, ο οποίος για να σταθεροποιήσει τους φακούς κατασκεύασε μεταλλικό σωλήνα και τους έβαλε μέσα, φτιάχνοντας έτσι το πρώτο τηλεσκόπιο το 1590.
Κάποια απ' τις μετέπειτα εκδόσεις του τηλεσκοπίου βελτίωσε ο Γαλιλαίος, φτιάχνοντας ένα τηλεσκόπιο που μεγεθύνει αντικείμενα μέχρι 30 φορές και αργότερα μέχρι 100 φορές.
Με τις παρατηρήσεις που έκανε και δεχόμενος το ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου, που με τη σειρά του το είχε δεχτεί κατά πάσα πιθανότητα από τους πανάρχαιους ορφικούς ύμνους (όπου σαφώς αναφερόταν η περιφορά της σφαιρικής Γης γύρω από τον Ήλιο) εκδίδει ο Γαλιλαίος το βιβλίο του "Άγγελος των Αστέρων".
Η Ιερά Εξέταση τον δικάζει το 1632 και όλα δείχνουν ότι εκτός απ' το βιβλίο του θα οδηγηθεί και ο ίδιος στην πυρά, αφού οι "Μουτζαχεντίν" της τότε παπικής εκκλησίας δεν καταλάβαιναν και πολλά περί επιστημονικής γνώσης και αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Την τελευταία στιγμή ο Γαλιλαίος, που δεν ήταν φτιαγμένος απ' την πάστα του Σωκράτη, υποχώρησε και γλίτωσε τη ζωή του συντετριμμένος, λέει, απ' τους ανθρώπους του Χριστού. Ουδέποτε μάλιστα είπε "Κι όμως γυρίζει". Αυτό προστέθηκε από τα σύγχρονα σχετικά λαμόγια που θέλησαν να τον ηρωποιήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ