Σελίδες

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ελλάδα: 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός


       Από όποια μεριά και να το δεις ένα σκέτο καραγκιοζιλίκι με νεοταξική χροιά ήταν η περσινή απογραφή!
       Σε αυτήν την απογραφή που ήθελε τους κατοίκους στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και όχι καταγωγής τους, και που η μισή Ελλάδα έτρεχε τα Σαββατοκύριακα «στο χωριό» να απογραφεί για να μην πέσει δημογραφικά η ιδιαίτερη πατρίδα!
       Θες από καχυποψία, θες από τοπικισμό, οι Ελληναράδες έτρεξαν στα χωριά τους να δώσουν το παρόν και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι έρχονται οι σοβαροί της τρόικα να τους επιβεβαιώσουν!!!!
       Κλείσιμο σχολείων, εφοριών κτλ εως και συγχώνευση ενοριών θα γίνουν στα πλαίσια του εξορθολογισμού (sic) του κράτους, χωρίς να χρειαστεί να αναφέρουμε την εκκένωση των νησιών κάτω των 150 κατοίκων, πρόταση μέλους της τρόικα που προσφέρει τεχνική βοήθεια και τεχνογνωσία στη χώρα μας!
       Όσο για τα πάμπολλα ερωτήματα με τα δωμάτια, τουαλέτες κτλ και με λεπτομερή καταγραφή των τετραγωνικών και πολλά άλλα, σίγουρα ο καιρός θα δείξει γιατί ΔΕΝ έπρεπε να δεχθείτε να απαντήσετε!
       Τα μη συγκρίσιμα λόγω της νέας μεθοδολογίας, στοιχεία, όπως ισχυρίζεται η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ  σε σχέση με τις προηγούμενες απογραφές, καθιστούν από πρακτικής πλευράς σχεδόν άχρηστη τη νέα απογραφή για τους πολλούς που δεν έχουν την απαιτούμενη εξειδίκευση και τεχνογνωσία για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.
       Εκτός όλων αυτών και πολλών άλλων που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν κλείνουμε με το ερώτημα, τουλάχιστον πληρώθηκαν οι απογραφείς τη γελοία για το τρέξιμο που έκαναν αμοιβή τους ή τα περιμένουν ακόμα;

Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:defencenet.gr
Ελλάδα: 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός


  Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
  Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας.
  Στον μόνιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την απογραφή πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
  Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ταυτόχρονα ότι η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 εστίασε στην καταγραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες απογραφές, οι οποίες κατέγραψαν τον De Facto πληθυσμό, δηλαδή κατέγραψαν τα άτομα τα οποία βρέθηκαν παρόντα στη χώρα κατά την ημερομηνία αναφοράς της απογραφής.
  Πέραν τούτου, η μεθοδολογία της απογραφής 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας της απογραφής, πχ τη διάρκεια της απογραφής (15 ημέρες) και την απογραφή των ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων, πχ τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου, διασφάλισης της ποιότητας και επεξεργασίας των στοιχείων βάσει νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μεθόδων.
  Συνεπώς, τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.
  Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε
  Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ