Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

blogs Επί σχολίων Ανωνύμων και μη.

Πείτε με κολλημένο, πείτε με κουραστικό, πείτε ότι θέλετε για την επιμονή μου για τα σχόλια αλλά ουσιαστικά, είναι η πεμπτουσία του διαλόγου ή της αμφίδρομης επικοινωνίας και η δυνατότητα ενεργητικής παρέμβασης, που γκρεμίζει τον παραδοσιακό τρόπο του παθητικού δέκτη απόψεων και ιδεών.
Τα στατιστικά μετρούν επισκέπτες ή προβολές σελίδων προσδιορίζοντας στατιστικά και εμπορικά την απήχηση ενός site ή blog, όμως τα σχόλια είναι το ζουμί κατά την άποψη μου που δηλώνουν την ύπαρξη δεσμών και τη διαμόρφωση κοινοτήτων με ανταλλαγή απόψεων.
Για άλλη μια φορά θα αναρτήσω σχόλια! όχι ένα, αλλά τρία σχόλια από την ίδια ανάρτηση που αφορά ένα ανέκδοτο!!
Κρίμα που ως ανώνυμα δεν ξέρουμε καν αν είναι του ίδιου επισκέπτη η αν έχει και άλλα σχόλια και ποια.
Για όσους θέλουν να κρατάνε την ανωνυμία τους αλλά να μπορεί κάποιος να τους απαντά ευκολότερα ή να τους παρακολουθεί μπορούν αντί για ανώνυμος να επιλέξουν Όνομα/Διεύθυνση URL και στο πλαίσιο όνομα να γράφουν ένα ψευδώνυμο όπως πχ. ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ είπε..., maria iovinska είπε..., yannisleros είπε... κτλ.

Μάκης Αρμενιάκος

Ανώνυμος είπε...
Τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα Μέσα Μαζικής Επιρροής (ΜΜΕ) προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στα μυαλά των ανθρώπων, για να καλύψουν έτσι τους ενόχους αυτής της τρομερής κρίσης που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Νομίζω είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στο μυαλό μας μερικές βασικές αλήθειες και να μην επιτρέψουμε στην προπαγάνδα τους να μας βυθίσει στο ψέμα. Το ψέμα πρέπει να αντιλέγετε αλλιώς γίνεται τρέλα. Μόνο η αλήθεια μπορεί να μας σώσει.
Αυτοί τα έφαγαν εμείς πληρώνουμε. Εμείς είμαστε τα κοροΐδα. Αυτοί είναι οι «ξύπνιοι». Εμείς δουλεύουμε και αυτοί τρώνε τα έτοιμα. Εμείς πληρώνουμε φόρους και γεμίζουμε τα ταμεία του κράτους, αυτοί τους «διαχειρίζονται»... μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους. Εμείς είμαστε ο ελληνικός λαός και αυτοί είναι οι κομματάνθρωποι που τους ψηφίζουμε να μας κυβερνήσουν.
Έφαγαν τις συντάξεις μας. Λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία(ΙΚΑ, κλπ). Έστησαν το κόλπο του χρηματιστηρίου. Στο «κόλπο» συμμετείχαν και πολιτικοί και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Λογικά η ευθύνη βαραίνει περισσότερο την τότε κυβέρνηση του Σημίτη.
10 Μαρτίου 2011 6:15 μ.μ.


Ανώνυμος είπε...
Φτάνει πια!!! ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, καινούργια ονόματα, άγνωστα στα πολιτικά τζάκια, άγνωστα στα κόμματα, που δεν έχουν μπλεχτεί μέχρι τώρα στην πολιτική, που όμως έχουν προσφέρει στην κοινωνία σαν επιστήμονες, σαν έμποροι, σαν επιχειρηματίες, σαν μαγαζάτορες, σαν εκπαιδευτικοί, σαν ...μη διαπλεκόμενοι...μη διεφθαρμένοι... Άνθρωποι κανονικοί με ήθος και νοοτροπία και συμπεριφορά τίμιου ανθρώπου. ΑΥΤΟ είναι το σπάνιο σήμερα, αυτό είναι που αξίζει σήμερα, αυτό είναι που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, ο τόπος μας σήμερα....
Υπάρχουν σήμερα άνδρες να σώσουν την Ελλάδα; Σήμερα η Ελλάδα χάνεται χωρίς μάχη. Κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν αντιστέκεται. Όλοι λουφάζουν. Ο λαός προδόθηκε από όλες τις ηγεσίες του. Ούτε πολιτική, ούτε στρατιωτική, ούτε πνευματική ηγεσία υπάρχει πια σ’ αυτόν τον τόπο να βγει μπροστά να υπερασπισθεί τα δίκαια των Ελλήνων. Άφωνοι παρακολουθούν το μακελειό της πατρίδας μας. Δειλοί που παρουσιάζουν την μικροψυχία τους για σύνεση. Θλιβεροί, ξεπερασμένοι ήδη από τα πράγματα.
Να μας αδειάσουν τον τόπο, να φύγουν από τα αξιώματα που αναξίως κατέχουν. Να σηκωθούν νέοι άνδρες, να αναδειχθούν νέοι αρχηγοί, θαρραλέοι έτοιμοι να αγωνισθούν για τα συμφέροντα των Ελλήνων, για την Ελλάδα. Πρόθυμοι να δώσουν και την ζωή τους σ’ αυτόν τον αγώνα αν χρειασθεί.
Άνδρες με θάρρος και αρετή. Άνδρες με πνεύμα αυτοθυσίας. Χωρίς φόβο. Χρειαζόμαστε νέους ηγέτες- ήρωες αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία που μας χάρισαν οι ήρωες του’21.
Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι ήρωες, δεν κάνουμε όλοι για ηγέτες. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε τουλάχιστο αυτό που περνάει από το χέρι μας. Αυτό το μικρό, αυτό το λίγο που μπορούμε. Αν ο καθένας από εμάς μετακινήσει μία μικρή πετρούλα στο τέλος θα έχουμε μετακινήσει ένα ολόκληρο βουνό γιατί είμαστε πολλοί, αυτό είναι το έργο του λαού.
..Αλλά αυτό το λίγο που μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε, γιατί αλλιώς δεν θα είμαστε άξιοι για αυτή την πατρίδα, για αυτή την ελευθερία και θα τα χάσουμε και τα δυό χωρίς αντίσταση, χωρίς μάχη.
Ο φόβος και η αδιαφορία ταιριάζει στους δούλους και στους ανεύθυνους.
Όποιος θέλει να είναι ελεύθερος ας έχει κατά νούν ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» που λέει ο ποιητής... ας οργανωθούμε, ας αγωνισθούμε να σώσουμε το σπίτι μας που καίγεται, την πατρίδα μας που διαλύεται.
10 Μαρτίου 2011 6:19 μ.μ.


Ανώνυμος είπε...
ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ
Νοιώθω πολύ περήφανος που οι μαγκρεμπίνοι μετανάστες επέλεξαν την πατρίδα μου ως τόπο εγκατάστασής τους, όπως έλεγε και ο Πάκης Παυλόπουλος παλαιότερα. Νοιώθω επίσης πολύ περήφανος για την δημοκρατική κυβέρνηση μας του Πασοκ που μετά από δύο μήνες έδωσε ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης από το Μαρόκο και κυρίως χωρίς να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή. Μεγάλη επιτυχία η οποία πρέπει να εορτάζεται ετησίως. Προτείνω η 9η Μαρτίου να καθιερωθεί ως "ημέρα των μεταναστών" στην Ελλάδα, όπου οι μετανάστες θα μπορούν άφοβα να μετακινούνται όπου θέλουν χωρίς εισητήριο, να πουλάνε οτι θέλουν χωρίς κανένα φραγμό και έλεγχο, και προπάντων να καταλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο ελεύθερα και να παραμένουν εκεί για όσο χρόνο επιθυμούν. Έτσι θα νοιώσουν τι σημαίνει ελευθερία στο Γιουνανιστάν και πόσο μπροστά είμαστε στην Ευρώπη γενικότερα. Ελπίζω τώρα μετά τα γεγονότα στην Βόρειο Αφρική, μισό εκατομύριο άραβες βερβέροι μετανάστες να βρούν απάνεμο λιμάνι στην φιλόξενη χώρα μας. Μόνο που θα χρειαστούνε περισσότερα του ενός τζαμιά για να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ένα τζαμί στον Βοτανικό δεν χωράει τόσες χιλιάδες κόσμο. Ακούνε οι μουσουλμάνοι οτι στην Αθήνα δεν υπάρχει τζαμί και δεν θα έρχονται. Αρχίζω και ανησυχώ. Γι' αυτό πρέπει η ανέγερση τζαμιών να μπεί στα επιχειρησιακά προγράμματα της κυβέρνησης, π.χ. στα ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ κατά 75% και το υπόλοιπο 25% από το Ελληνικό δημόσιο. Στην ανάγκη ας δανειστούμε βρε αδελφέ με οποιοδήποτε επιτόκιο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας μουσουλμάνους χωρίς τζαμιά. Είναι ντροπή για την Αθήνα, και κατ' επέκταση για όλη την Ελλάδα , όπως θάλεγε και ο Γκιώργκο. Επειδή όμως περνάμε δύσκολες μέρες που είναι ακόμη πιό δύσκολες για τους κακόμοιρους τους μετανάστες μας λογω της οικονομικής ύφεσης, προτείνω να τους δοθεί ένα συμβολικό μηνιαίο βοήθημα 300 (τυχαίο;)ευρώ για να ανταπεξέλθουν μέχρι να περάσει η κρίση. Να μας βοηθήσει και η ΕΕ με άτοκο δάνειο προκειμένου να τους κρατήσουμε εδώ. Τούς παίρνουμε όλους. Στην ανάγκη να διοργανώσουμε εράνους όπου κάθε μία Ελληνοπούλα θα προσφέρει οτι μπορεί για συμπαράσταση. Τα γράφω και κλαίω. Θα μπορούσαμε να εκποιήσουμε σταυρουδάκια που τόσο τους αρέσει να τα αφαιρούν από τις γυναίκες. Επίσης να τους δώσουμε εθελουσίως τα κινητά μας , όχι σαν τον σπαγγοραμένο τον Μάϊνα. Όσες από εμάς έχουν οπές προς ευχαρίστησή τους να τις προσφέρουν αφιλοκερδώς.Επιτέλους είμαστε μία πολυ-πολιτισμένη κοινωνία. Ο Τζέφρυ ο φίλος μου κι' εγώ το ονειρευόμασταν από τότε που μέναμε στις ΗΠΑ. Το πράσινο κοράνι, το πράσινο βιβλίο του Καντάφι και η πράσινη βίβλος του Γκιωργκάκη σε απόλυτη αρμονία και συνύπαρξη μαζί με την πράσινη ανάπτυξη του πασοκ και τα πράσινα παπαγαλάκια των εργολάβών. Κοιτάζω γύρω μου και ακούω φωνές ξεχωριστές και συγκινούμαι.."Εμπρός Ανδρέα για μιά Ελλάδα ωραία". Αλλαχ Ακμπάρ σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ