Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τι κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για συνεργασία

       Είναι τόσο ψεύτες και υποκριτές οι πολιτικοί, και νομίζουν πως επειδή μιλούν χωρίς αντίλογο σε στημένους δημοσιογράφους, ότι απευθύνονται σε ηλίθιους!
       Με πάγια θέση κλισέ απαντούσαν στο παρελθόν, στις αιτιάσεις των κυβερνώντων για τις επιζήμιες επιπτώσεις προώρων εκλογών, "η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα" υπονοώντας πως η προσφυγή στης κάλπες για την έκφραση της βούλησης του κυρίαρχου λαού δίνει πάντα λύσεις.   
       Σήμερα το εφεύρημα της συναίνεσης και της συνεργασίας, αντικαθιστά την κυριαρχία του Ελληνικού λαού ! με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, την Ελληνική κυβέρνηση από την τεχνική βοήθεια της τρόικα, και την επιβολή του φασιστικού καθεστώτος των αγορών από την υποτιθέμενη δημοκρατία με πρόσχημα την οικονομική κρίση.
       Όμως το πιο λυπηρό και επικίνδυνο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση, υποχείριο που συνειδητά εκτελεί τη χώρα και τους πολίτες της, αλλά συνολικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα! 
       Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί και να εκτελέσει ένα τέτοιο σχέδιο, χωρίς την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια ΌΛΗΣ της αντιπολίτευσης. 
       Η προσχηματική  διαφωνία του Σαμαρά για συναίνεση δεν δίδεται λεκτικά αλλά έμπρακτα ουσιαστικά κάθε φορά που απαιτείτε, προκειμένου αυτή η κυβέρνηση,  ασθμαίνοντας και κουτσαίνοντας υποκριτικά, να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.      
       Θα απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα του τίτλου, στο άρθρο της πολύ καλής κ Βούλτεψη, που όμως διαφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα ως εξής:
Τι κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για συνεργασία. Κρύβεται η στρατηγική του ενιαίου μάνατζεμντ του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, για την εικονική διατήρηση διαχωριστικών γραμμών που θα επιτρέψει στους οπαδούς της ΝΔ να λένε για την αντίσταση του Σαμαρά, και τη δικαιολογία για τα φτωχά αποτελέσματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τη επιζήμια στάση της ΝΔ.
       Περαστικά μας!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:elzoni.gr
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει τον πρώτο λόγοΤι κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για συνεργασία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια προπαγανδιστικής επιβολής του σεναρίου για συναίνεση – συγκυβέρνηση – συγκατοίκηση, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των ηγετών των μικροτέρων κομμάτων.

Με εξαίρεση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, που στη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή» ζήτησε καθαρές λύσεις, όλες οι άλλες δηλώσεις βρίσκονται στην κατεύθυνση μιας κυβέρνησης συνεργασίας.


Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως προκύπτει από τις συνεντεύξεις των κ.κ. Ρέππα και Λοβέρδου, επιθυμούν αυτήν την εξέλιξη χωρίς… εκλογές.

Ο κ. Ρέππας μάλιστα διερωτάται για ποιο λόγο η συνεργασία να γίνει μετά τις εκλογές και όχι πριν από αυτές – δηλαδή χωρίς να εκφραστεί ποτέ η λαϊκή βούληση και οπωσδήποτε με τον σκοπό να συνεχίσει να έχει το ΠΑΣΟΚ τον πρώτο λόγο, αφού χωρίς εκλογές παραμένει αυτό πρώτο κόμμα.

Κι’ αυτό, διότι γνωρίζουν καλά πως αν γίνουν εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση της μη εξασφάλισης αυτοδυναμίας από κάποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι πρώτο κόμμα και επομένως δεν θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

«Το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας αποτελεί μία ανοικτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δε γίνουν εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», συμπλέοντας και ο ίδιος με την άποψη ότι μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο αίτημα για εκλογές, αλλά δήλωσε πως ζητά «καθαρή εντολή για καθαρές λύσεις». Ζητά δηλαδή από τον λαό την αυτοδυναμία που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, όπως αναμένεται να αναπτύξει στη ΔΕΘ.

Φυσικά, το πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει η αδυναμία μέχρι στιγμής εξεύρεσης λύσης έναντι των φινλανδικών διεκδικήσεων. Αλλά και το αδιέξοδο όσον αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat ότι πρέπει να βρεθεί λύση το «συντομότερο δυνατόν», ώστε «να αποφευχθούν σοβαρότερες συνέπειες στην Αθήνα και άλλες χώρες», αναγνωρίζοντας πως το φινλανδικό αίτημα θα μπορούσε να πλήξει και την εικόνα της χώρας του στην ΕΕ.

Δεν δίστασε μάλιστα να προσθέσει – αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος είναι υπέρ των σχεδίων διάσωσης – πως το συμφέρον της Φινλανδίας είναι να αυξήσει την επιρροή της στην ΕΕ (και όχι να γίνει το μαύρο πρόβατο που αντιδρά).

Οι διαβουλεύσεις για το θέμα των εγγυήσεων θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, ενώ παράλληλα καταφθάνει και το κλιμάκιο της τρόικας για την πέμπτη αξιολόγηση.

Μέχρι στιγμής, όλα παραμένουν στον αέρα, γεγονός που τροφοδοτεί τις συζητήσεις για συνεργασίες και συγκυβερνήσεις – προφανώς για να υπάρξει συναίνεση και σε άλλα θέματα πλην της παιδείας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ