Ούτε συνωμοσίες υπάρχουν, ούτε παγκοσμιοποίηση, ούτε μεγιστάνες του πλούτου που παρεμβαίνουν στην πολιτική, καθορίζουν τις εξελίξεις και υποκαθιστούν τη δημοκρατία.
Τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα, ξεσκεπάζουν κάθε απάτη και φέρνουν στο φως κάθε αμαρτωλή περίπτωση χωρίς πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Το μόνο που υπάρχει είναι ορισμένοι γελοίοι γραφικοί (σαν και εμένα) και η νοσηρή φαντασία τους!
Υ/Γ έτσι εξηγούνται οι κακές σχέσεις της Ελληνικής Εκκλησίας με το Φανάρι επί Χριστόδουλου! Τώρα με τον Ιερώνυμο όλα μέλι γάλα
Τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα, ξεσκεπάζουν κάθε απάτη και φέρνουν στο φως κάθε αμαρτωλή περίπτωση χωρίς πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Το μόνο που υπάρχει είναι ορισμένοι γελοίοι γραφικοί (σαν και εμένα) και η νοσηρή φαντασία τους!
Υ/Γ έτσι εξηγούνται οι κακές σχέσεις της Ελληνικής Εκκλησίας με το Φανάρι επί Χριστόδουλου! Τώρα με τον Ιερώνυμο όλα μέλι γάλα
Μάκης Αρμενιάκος
O Βαρθολομαίος αρλουμπολογεί σε σύνεδριο για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Δεν μας είπε ποιών το αίμα χύθηκε για να…αγκαλιά με τον Κεμάλ Ντερβις!
Διαβάστε και εξοργιστείτε. Global Governance! Όπως το Γκιόρκος, σε μία πατρίδα που έμεινε ελεύθερη από θυσίες αγωνιστών, οι αχυράνθρωποι εκχωρούν κυριαρχία ως πλασιέ της παγκόσμιας διακυβέρνησης…
του Νίκου Παπαχρήστου
Από το Amen.gr (βοήθεια μας)
Για τη διακονία του Πρώτου Θρόνου της Ορθοδοξίας δια μέσω των αιώνων και ιδιαιτέρως στον σύγχρονο κόσμο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, ενώπιον της ολομέλειας της Δ’ Διεθνούς Διασκέψεως «World Policy Conference» που πραγματοποιείται στο Παλάτι Hofburg, στην Βιέννη. Αυτή τη συσσωρευμένη εμπειρία των 17 αιώνων ζωής δύναται να προσφέρει ο Οικουμενικός Θρόνος στην ανθρωπότητα, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσία ηγετών κρατών και κορυφαίων προσωπικοτήτων από κάθε γωνιά του πλανήτη.Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η Ευρώπη ως εργαστήριο δια την παγκόσμιον Κυβερνητικήν», στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Εσθονίας Toomaw Hendrik Ilves, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Fu Ying και ο διεθνούς φήμης τούρκος οικονομολόγος Kemal Dervis. O Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απαντώντας στην πρόταση του Ιδρυτού και Προέδρου του «World Policy Conference» Thierry De Montbrial – όπως ο τελευταίος την ανέπτυξε στην ομιλία του, την Παρασκευή, κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διασκέψεως, για την ανάγκη υπογραφής Χάρτας Παγκοσμίων Αξιών – αναφέρθηκε στη μοναδική εμπειρία την οποία ο Οικουμενικός Θρόνος δύναται να προσφέρει στην Ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί, συνέχισε, το Πατριαρχείο αποτελεί έναν υπεραινώβιο θεσμό με την έδρα του να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου επικράτησαν διάφορα πολιτικά σχήματα, όπως η Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία.
Η παρουσία ενός οικουμενικής εμβέλειας θεσμού, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε μια περιοχή που υφίσταται η συνύπαρξη του Χριστιανισμού με το Ισλάμ, για πέντε και πλέον αιώνες, παρέχει μια μοναδική εμπειρία στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως κατά την εξάσκηση του διακονικού έργου της εντός του συγχρόνου πλαισίου της πολυπολιτισμικότητος και της μετανεωτερικότητος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ως απτά παραδείγματα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανέφερε τους Ακαδημαϊκούς διαλόγους τους οποίους το Πατριαρχείο διεξάγει από ετών με τους εκπροσώπους του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Επίσης έκανε μνεία στα Διεθνή Διεπιστημονικά Οικολογικά Συμπόσια τα οποία το Πατριαρχείο κατά καιρούς διοργανώνει σε διάφορα μέρη της υφηλίου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Θρησκείας, της Πολιτικής, της Επιστήμης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η προσπάθεια αυτή για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σημείωσε ο Πατριάρχης, δεν αποσκοπεί μόνο στη θεραπεία των πληγών που η Κτίση υφίσταται από την αλόγιστη και άσκοπη χρήση και κατάχρηση των φυσικών πόρων, αλλά αποτελεί και μια απτή προσπάθεια ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θρησκείας και επιστήμης και να προβληθεί ο ρόλος και η ευθύνη της θρησκείας στη διαμόρφωση της σύγχρονης πραγματικότητας.
Αναφορά έγινε και στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα σε μιαν ημέρα – όπως η χθεσινή – που σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού της ιερότητας και της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου αλλά και γενικότερα της θρησκευτικής ελευθερίας. Σημείωσε δε, την ανάγκη περισσότερης συνεργασίας μεταξύ των λαών, των εθνών και των διαφόρων Διεθνών Οργανισμών προς την κατεύθυνση της διασφαλίσεως μεγαλύτερης αντιπροσωπευτικότητας στα διάφορα διεθνή Φόρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι σε πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το «World Economic Forum», η συμμετοχή και η εκπροσώπηση των διαφόρων κρατών δεν είναι επαρκής, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε διεκκλησιαστικό επίπεδο με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο οποίο εκπροσωπούνται μόνον οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και οι Προτεσταντικές ομολογίες χωρίς, δηλαδή, την συμμετοχή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η πραγματικότητα αυτή, σημείωσε, αποτελεί πρόκληση για τους πολιτικούς ηγέτες και όχι μόνον, ούτως ώστε να εξευρεθούν τρόποι για την ενίσχυση της συμμετοχής των λαών, των πολιτικών και των εθνών στα διάφορα διεθνή σχήματα και φορείς υπερεθνικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα όπως οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκκλησιαστικό. Αυτό καθίσταται απαραίτητο, συνέχισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, καθώς οποιαδήποτε κρίση εκδηλώνεται σε τοπικό επίπεδο, σε κάποιο μέρος του κόσμου έχει αναντίρρητα συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα, όπως άλλωστε βιώνουμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα (περιβάλλον, οικονομία και άλλα). Τέλος, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η Ε’ Διεθνής Διάσκεψη «World Policy Conference», το 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που θα εμπλουτίσει τους συμμετέχοντες με μοναδικές εμπειρίες.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ.Kemal Dervis o οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επισήμανση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανάγκη της προαγωγής κοινών αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόνισε δε, ότι η παγκόσμιος διακυβερνητική δεν θα πρέπει να προσεγγίζει τα σύγχρονα ζητήματα με ψυχρότητα, όπως εν πολλοίς επιτάσσουν τα διεθνή ή και εθνικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά πρέπει να υιοθετηθεί μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την διακρατική συνεργασία Ελλάδος και Τουρκίας στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στις δύο χώρες από τους σεισμούς το 1999.Ακολούθησαν οι υπόλοιποι ομιλητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο του «World Policy Conference» Thierry De Montbrial
Το βράδυ του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο, στο Δημαρχείο της Βιέννης, προς τιμήν των συμμετεχόντων στη Διεθνή Διάσκεψη, το οποίο παρέθεσε o Πρόεδρος του «World Policy Conference» κ. Montbrial, παρουσία 500 συνδαιτυμόνων. Ο κ.Montbrial, κατά τον χαιρετισμό του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός θρησκευτικός ηγέτης που προσκλήθηκε για να παραστεί και να μιλήσει στις εργασίες της Διεθνούς Διασκέψεως.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του δείπνου, μίλησε ο κ.Μartii Ahtisaari, πρώην Πρόεδρος της Φιλανδίας, βραβευμένος με το βραβείο Nobel το 2008. Ο κ.Ahtisaari αντήλλαξε θερμή χειραψία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στο κεντρικό τραπέζι μαζί με τον Πρόεδρο του «World Policy Conference», κ.Montbrial.
Την Κυριακή το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης. Το μεσημέρι η Επίτιμη Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Σάλτσμπουργκ κυρία Αικατερίνη Παππά θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ