Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»

       Το ότι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι δεν μπορούν να εκβιάζουν την Ελλάδα με σκληρά οικονομικά μέτρα και Ξεπούλημα, δεν είναι  ισχυρισμοί ανίδεων και επιπόλαιων bloggers αλλά η πραγματική αλήθεια,  αλήθεια που συγκαλύπτεται για να περάσει ο εκβιασμός και φόβος της κατάρρευσης στο λαό προκειμένου να δεχθεί μοιρολατρικά τα ελεεινά σχέδια της ελίτ που εκτελεί η προδοτική πολιτική ηγεσία.
       Η THE WALL STREET JOURNAL με την "αξιοπιστία" που τις αποδίδουν οι "σοβαροί" κινδυνολόγο ι, δικαιώνει τα bloggs και τους bloggers. 
Μάκης Αρμενιάκος

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»

«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν;»






ΔΕΙΤΕ: Το αιρετικό άρθρο της «The Wall Street Journal» για την περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει την έξοδο από την Ευρωζώνη

Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε χθες στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του: «Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;» ...Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος, Allen Mattich.



«Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης....Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν....Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδος της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων»....Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον».

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. «Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008», καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ