Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εν μέσω θυελλωδών πολιτικών, κομματικών και προσωπικών αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων και με τα σκάνδαλα να παραμένουν στο προσκήνιο, επιτυχώς για το ΠΑΣΟΚ που τα συντηρεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, και ανεπιτυχώς για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, και μέσα σ΄αυτό το κατά κάποιο τρόπο νοσηρό πολιτικό κλίμα, ξαφνικά, μια εντυπωσιακή παραίτηση - διαμαρτυρία του κ. Βαρελή πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήρθε να ταράξει τα ήδη πολυτάραχα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Με αστραπιαία ταχύτητα και λίγες μόνο ώρες από την αναφορά από τα ΜΜΕ για ένα νέο σκάνδαλο για προμήθειες του Δημοσίου, από την γερμανική εταιρεία φορτηγών αυτοκινήτων ΜΑΝ, ο κ. Βερελής που γενικός και αορίστος φέρεται να εμπλέκεται από την θητεία του σαν υπουργός στις κυβερνήσεις επί ΠΑΣΟΚ με μια γενναία, και τολμηρή κίνηση απαρνήθηκε την θέση του βουλευτή λόγω ευθιξίας, και όρθωσε το ανάστημα του και πρόταξε το πολιτικό και προσωπικό του ήθος υπερασπίζοντας αντρίκια τις αξίες και τις αρχές τις δικές του και του κόμματος του!
Είναι όμως έτσι ; και εξηγούμε.
Φταίω εγώ που και αλήθεια να είναι εγώ δεν πείθομε; Φταίω εγώ που έχω ΜΝΗΜΗ και θυμάμαι ότι τα σκάνδαλα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο αυτής της κυβέρνησης αλλά όλων των κυβερνήσεων εδώ και τουλάχιστον των τελευταίων τριάντα ετών και ποτέ ούτε ο κ. Βερελής αλλά ούτε και κανένας άλλος βουλευτής ή υπουργός δεν παραιτήθηκε αλλά ούτε καν διαφοροποιήθηκε από κομματικές γραμμές σε θέματα διαφάνειας ή σοβαρών πολιτικών ευθυνών;
Παραιτήθηκε ποτέ κανείς αυθορμήτος και αυτοβούλος όπως τώρα, για την υπόθεση Οτσαλάν η για την υπόθεση των Υμίων;
Παραιτήθηκε μήπως κανείς για τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εξυγίανσης αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής εκ των οποίων η μία έγινε επί υπουργίας του αρμόδιου υπουργείου του κ. Βερελή;
Η χρονική στιγμή και η ευθεία σύγκριση του κ. Βερελή με τον συνάδελφο του της ΝΔ κ. Παυλίδη που δεν παραιτείται φέρνοντας το κόμμα του σε δύσκολη θέση ευνοεί τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ που με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και πολύ καιρό κερδίζει κατά κόρον τις εντυπώσεις.
Βέβαια το κλείσιμο της βουλής ανάγκασε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με αυτό το θέμα περισσότερο και μοιραία η κατά την γνώμη μου θυσία του κ. Βερελή δεν είχε τα ανάλογα πολιτικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ