Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη νέου Δημάρχου Λέρου κ Κόλια Μιχάλη στο antilogoi.blogspot.com





Συνέντευξη νέου Δημάρχου Λέρου κ Κόλια Μιχάλη
                                 1)ΜΑ:  Κύριε Κόλια συγχαρητήρια για την εκλογή σας και σας ευχαριστούμε για τιμή που μας κάνατε να δεχθείτε να μιλήσετε στο κόσμο μέσα από το blogg antilogoi. Θα ήθελα να ξεκινήσω αμέσως τις ερωτήσεις χωρίς να αναφερθούμε καθόλου στις εκλογές που ανήκουν πια στο παρελθόν και να ασχοληθούμε με το μέλλον του νησιού μας, ένα μέλλον που είναι περισσότερο από κάθε άλλον ταυτισμένο με εσάς, το νέο δήμαρχο για τα επόμενα χρόνια..
                     Κύριε Κόλια μπορείτε να μας πείτε εν συντομία αν έχετε ιεραρχήσει, αν έχετε θέσει προτεραιότητες  σε κάποιους τομείς; Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες με την ανάληψη τον καθηκόντων σας;

Δήμαρχος:       Θα ασχοληθούμε με την καθημερινότητα επιλύοντας τα προβλήματα του πολίτη, με τις  θέσεις εργασίας, με την υγεία  για την κάλυψη του νοσοκομείου από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με την αποκατάσταση του φράγματος, με τις  συγκοινωνίες τον τουρισμό και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του προγράμματος μας.


2)ΜΑ:           Κύριε Κόλια  μαζί με την θητεία σας ξεκινάει και ένα νέο πλαίσιο τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρνει ο Καλλικράτης με πολλές νέες αρμοδιότητες και αυξημένες υποχρεώσεις και έργο που καλείστε εσείς και οι συνεργάτες σας να φέρετε εις πέρας. Και πριν αλλά και μετά της εκλογές από πολλούς ακούγεται ότι δεν υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ικανών και έμπειρων στελεχών στο Συνδυασμό σας. Εσείς τι απαντάτε θα τα καταφέρετε;

Δήμαρχος:    Το νέο πλαίσιο τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρνει ο Καλλικράτης είναι ένα μεγάλο πείραμα για την κυβέρνηση αλλά και για εμάς. Όμως θα φέρει νέες μεγάλες αρμοδιότητες  στους δήμους και παράλληλα μακροχρόνια προβλήματα γραφειοκρατίας θα λύνονται αυθημερόν, όσο για τους  συνεργάτες μου σας λέω ότι είναι ικανότατα άτομα με πολυετή πείρα τα περισσότερα αλλά πάνω από  όλα υπάρχει η θέληση από όλους μας.


3)ΜΑ:           Κύριε Κόλια από τις αυξημένες υποχρεώσεις που προκύπτουν όπως αναφέραμε και προηγουμένως με την εφαρμογή του Καλλικράτη σκοπεύετε να συνεργαστείτε και με τους άλλους συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου και αν ναι και με τους δύο; Γενικά μπορείτε να μας περιγράψετε το σκεπτικό σας για συνεργασία με τους άλλους συνδυασμούς;

Δήμαρχος:    Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία φτάνει αυτή να είναι προς το συμφέρον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.


4)ΜΑ:       Κύριε Κόλια πολλοί βλέποντας τις επιλογές του κ Ασβεστά στις εκλογές και πιο συγκεκριμένα στο προεκλογικό σποτ που αναφέρεται ως συνεργαζομενος  με τον συνδυασμό σας προβλέπουν αργά η γρήγορα προβλήματα στην συνεργασία σας. Πώς απαντάτε σ’ αυτό.

Δήμαρχος:   Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Ασβεστά ο οποίος έχει προσφέρει και αυτός και η οικογένεια του στην κοινωνία της Λέρου όσο για τον όρο «συνεργαζόμενος» όλοι οι σύμβουλοι μου είναι και συνεργάτες μου.
  

5)ΜΑ:           Ο συνδυασμός σας πήρε επίσημα την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και των συνεχών περικοπών σε όλους τους τομείς, ποια θα είναι η στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν χρειαστεί να υποστούμε κάποιες δυσάρεστες περικοπές στο νησί μας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε λογικές  περιορισμού της σπατάλης αλλά σε σοβαρά θέματα που δεν  μπορούν να μπουν σε τέτοιες λογικές όπως για παράδειγμα της υγείας.. Τι θα κάνετε ;

Δήμαρχος:   Θα είμαι απέναντι σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης που θα πλήττει συμφέροντα του τόπου μας και των συμπατριωτών μας. Είμαι δήμαρχος των Λεριών και όχι της εκάστοτε κυβέρνηση


6)ΜΑ:           Κύριε Δήμαρχε θα ήθελα να μου πείτε ένα λάθος που έκανε η απελθούσα δημοτική αρχή και θα το αποφύγετε εσείς, και κάτι καλό που κατά την γνώμη σας θα άξιζε να επαναληφθεί ή να συνεχιστεί.

Δήμαρχος:    . Τα λάθη τους δυστυχώς για τον τόπο ήταν πολλά, γι’ αυτό τους τιμώρησε ο Λεριακός λαός. Το σημαντικότερο απαξίωσαν την ανθρώπινη αξία και έδωσαν δουλειά σε αυτούς που ήθελαν (στους αυλικούς).


7)ΜΑ:           Αν και βρισκόμασταν σε διαφορετική δημοτική παράταξη στις εκλογές,  δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί ο όρος αντίπαλοι, πριν καν αναλάβετε τα καθήκοντα σας θα ήθελα να σας αναγνωρίσω προσωπικά το ελαφρυντικό τις δύσκολης συγκυρίας που αναλαμβάνετε και που πρέπει να λάβομε σοβαρά υπ’ όψη  προκειμένου να αξιολογήσουμε το έργο που θα επιτελέσετε. Ωστόσο λόγω αυτών ακριβώς των συνθηκών πιστεύω ότι θα κριθείτε περισσότερο γι’ αυτά που θα αγωνιστείτε να διαφυλάξετε παρά για νέα έργα, εσείς τι πιστεύετε για αυτό;

Δήμαρχος:     Θα διαφυλάξουμε ότι καλό έγινε για το κοινό συμφέρον, θα αγωνιστούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες να κάνουμε αυτά τα έργα που θα δώσουν την ευκαιρία σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας να μείνουν στη Λέρο.


ΜΑ:              Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά που δεχθήκατε να μας απαντήσετε στις ερωτήσεις μας για την ενημέρωση των Λεριών, και να ξέρετε ότι όπως πρέπει και είναι λογικό, θα είμαστε δίπλα σας στο δύσκολο έργο που θα αναλάβετε, και θα είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τον κάθε πολίτη από το blog μας, να επιβραβεύουμε τις προσπάθειες σας αλλά και να κριτικάρουμε τα λάθη σας εφόσον υπάρξουν. Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Δήμαρχος:     Ευχαριστώ και για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου, για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλοι, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας να πάμε τη Λέρο μπροστά και όλοι να νιώθουμε υπερήφανοι.


ΜΑ:              Κύριε δήμαρχε και κάτι για τις γιορτές.

Δήμαρχος:     Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας στη Λέρο, αλλά και σ’ αυτούς που βρίσκονται μακριά μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και ο νέος χρόνος να είναι ότι καλύτερο για αυτούς και τις οικογένειες τους.



                              Με μεγάλη διστακτικότητα σήκωσα το τηλέφωνο για να καλέσω το νούμερο του Νέου Δημάρχου μας. Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και νεοεκλεγείς Δήμαρχος με τόσες ασχολίες και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, να του ζητήσω  να μου παραχωρήσει συνέντευξη σε ένα μέσο άγνωστο στα πρώτα του βήματα;
                             Κύριε Κόλια καλησπέρα. Ο Μάκης ο Αρμενιάκος είμαι συγχαρητήρια για την εκλογή σας κλπ, θέλω  μία συνέντευξη για το blog αντίλογοι που διατηρώ, ξέρεις είναι κλπ .  Έλα μάκη μου σ’ ευχαριστώ, μόλις μπορέσω θα το κανονίσουμε, θα σε πάρω τηλέφωνο.
                    Πέρα από το τυπικά ερωτήματα, υπάρχουν και κανα δυο ερωτήσεις, ξέρετε από αυτές που προκύπτουν  στην ένταση των εκλογών, αυτές που όλοι αναπαράγουν αλλά κανείς δεν τις θέτει εκεί που πρέπει να απαντηθούν.
                     Με κέρδισε ο τρόπος και η άνεση που δέχτηκε τις λεγόμενες δύσκολες ερωτήσεις (δεν είναι και λίγο να του λές για προβλήματα με συνεργάτες πρίν  καν αναλάβει!), και η ζεστή ανθρώπινη φιλική συμπεριφορά του. Άκουσε τις ερωτήσεις ήρεμος με αυτοπεποίθηση και απάντησε με σιγουριά.
                      Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις του νέου μας Δημάρχου θα τα κρίνεται εσείς, εγώ εύχομαι να παραμείνει απλός φιλικός και προσιτός όπως είναι τώρα και να μην τον αλλάξει η άσκηση των καθηκόντων του ως Δήμαρχος και η εξουσία.
Μάκης Αρμενιάκος   

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥ,ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΧΑΛΗ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ,ΑΠΛΟΣ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΞΙΟΣ

N MOYNTAKHS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΧΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ
ΚΟΛΛΗΤΗΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ !!ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΕΤΑΙ

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΜΑΚΗ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ? ΠΧ ΒΛΕΠΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ 0630- 1230

Μάκης Αρμενιακος είπε...

Αγαπητέ φίλε για υπαλλήλους που δεν πατάνε στη δουλειά ειληκρινά δεν γνωρίζω αλλά για το ωράριο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου έχεις δίκιο! δεν ξέρω για τώρα αλλά πρίν 1-2 χρόνια ήξερα όχι από φήμες αλλά πρωσοπικά οτι αυτό συμβαίνει.
όπως και να έχει τα σχόλια σας σε κάθε ευκαιρία όποτε παρουσιαστεί θα ερωτούνται για απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ Η ΤΣΟΝΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ?

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ