Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


       "Είμαστε ψεύτες κλέφτες και τεμπέληδες και επιτέλους πρέπει να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο που μας οδήγησε η πολιτική της ΝΔ, με διαρθρωτικές αλλαγές και τις θυσίες του ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε!"
       Ίσως θα μπορούσε να ήταν και έτσι αν δεν είχαν προηγηθεί όλα αυτά που έχουν γίνει. Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ προϋπήρξε και σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση και δεν μπορούν χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με αυτό το ύφος το αυταρχικό να παρουσιάζονται σαν να ήρθαν χθες για να μας σώσουν.
      Κάποτε στο ΠΑΣΟΚ κάθε αναφορά στην πατρίδα παρέπεμπε σε εθνικισμό και πατριδοκαπηλεία ! Τώρα ξαφνικά η πατρίδα έγινε καραμέλα και η σωτηρία της υπέρτατος σκοπός που μόνο αυτοί και όσοι συμφωνούν μαζί τους είναι πατριώτες και κάθε αντίθετη φωνή είναι εναντίον στη σωτηρία της! 
       Πρέπει να αποφασίσουν,  άν όλα αυτά που κάνουν τώρα είναι αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί. Δεν μπορείς να περηφανεύεσαι τόσα χρόνια για την φιλολαική πολιτική σου έναντι της κακιάς Δεξιάς και σήμερα να κυβερνάς με υπερΔεξιά πολιτική και να μας λές ότι κάνεις το σωστό. Μακάρι να είχαμε το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή αλλά δυστηχώς αυτό δεν γίνεται.
       Τα παραπάνω σχόλια τα έκανα με αφορμή το κείμενο που ακολουθεί και είναι αναδημοσίευση από
    olympia.gr με τίτλο                                                 Μάκης Αρμενιάκος

Τι έλεγε ο κ. London school of economics
Εμείς, που κάτι σκαμπάζουμε περισσότερο από οικονομικά, αναρωτιόμαστε διπλά και λέμε: Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την κρίση, να λέει ότι, εν μέσω κρίσης, αφαιρώ από την οικονομία, αντί να προσθέτω;
Πρωτοτυπία! Να την εντάξουμε στα εγχειρίδια οικονομικών στα πανεπιστήμια! Εφόσον η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και περνάμε δύσκολες στιγμές, βοηθάς την οικονομική δραστηριότητα, βοηθάς το εισόδημα. Δεν αφαιρείς, δεν «στραγγαλίζεις» περαιτέρω.
…[...]…
Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έχει απέναντί του όλη την ελληνική κοινωνία.
Ευχαριστώ.

Γιώργος Παπακωνστανίνου στην (τέως) Βουλή των Ελλήνων 9/9/2008!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ