Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στο 12,4% η ανεργία!

πηγή :   antinews
Στο 12,4% η ανεργία!
       Στο 12,4% αναρριχήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,8% του προηγούμενου τριμήνου και 9,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,0% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 33,7% σε σχέση με το  τρίτο τρίμηνο του 2009.
       Ο υπεύθυνος του τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
       «Το υψηλότερο ποσοστό Ανεργίας της τελευταίας 10ετιας για το 3ο τρίμηνο του 2010 στο 12,4 %, αποτελεί μια θλιβερή αλλά και εξόχως ανησυχητική πραγματικότητα.
Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει.
       Όσο οι ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ «λιμνάζουν» στη γραφειοκρατία των υπουργείων και δεν απορροφώνται (η απορροφητικότητα τους αγγίζει μόλις το 6,2%), οι ελπίδες για ανάκαμψη της απασχόλησης εξανεμίζονται.
      Όσο ο αριθμός των ανέργων αυξάνει -ήδη έχει εκτοξευτεί στους 627.000- υπονομεύεται η Ανάπτυξη, τροφοδοτείται η ύφεση και ενισχύονται οι Δείκτες της φτώχειας.
      Σήμερα, η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί το μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανεργίας.
      Ενοχοποιεί τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, για τους οποίους μεθοδεύει προκλητικά τη μείωσή τους και δεν αντιλαμβάνεται, ότι αυτό ανατροφοδοτεί την ύφεση και αυξάνει την ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ