Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μίκης μας, ο Μίκης της Ελλάδας μας.


      Με αφορμή την έρευνα που κάνω για το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη για το Blog www.antilogoi.blogspot.com που διατηρώ, όχι από την πλευρά του καλλιτέχνη παγκοσμίου ακτινοβολίας και οικουμενικής αποδοχής, αλλά από την ανθρώπινη πλευρά του σκεπτόμενου πολίτη και του ίσως μοναδικού πνευματικού ανθρώπου στην Ελλάδα που παρεμβαίνει με θάρρος και τοποθετείται απέναντι στα πράγματα, διαπίστωσα για ακόμα μια φορά το τεράστιο ανάστημα του και την εξαιρετική του πνευματική διαύγεια και το μεγαλείο της καρδιάς του.
       Είναι συγκλονιστικό που διαβάζοντας τα άρθρα από τις δηλώσεις του ταυτίστηκα με τα λεγόμενα του. Όλα αυτά που νιώθεις μέσα σου και δεν βρίσκεις λόγια να τα εξωτερικεύσεις να τα εκφραστείς βρίσκονται εδώ μπροστά σου μέσα στα κείμενα του!
       Μιλά στην ψυχή και στην καρδιά μου ο λόγος του. Ο Δημοκράτης, ο Πατριώτης, ο Αριστερός, ο Προοδευτικός, ο Ανυπόταχτος, ο συνάνθρωπος ο Μίκης μας, ο Μίκης της Ελλάδας μας.
       Πόσο ευεργετικά ταπεινός ένιωσα μπροστά στο πνευματικό του μεγαλείο! όχι για την χαώδη απόσταση που μας χωρίζει, αλλά για την ανακάλυψη του μεγαλείου του που σε γεμίζει και σου δείχνει που πρέπει να βαδίσεις, ποιο είναι το πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσεις  και να προσπαθείς να πλησιάσεις.
       Παρά το ότι είναι φανερό πόσο συναισθηματικά επηρεασμένος είμαι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, θα πρέπει να αναφέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω για την ανάρτηση ενός τεράστιου κεφαλαίου που ονομάζεται Μίκης Θεοδωράκης στα πλαίσια ενός blog και είναι ίσως η αιτία μίας εύλογης καθυστέρησης στην υλοποίηση της.
Μάκης Αρμενιάκος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ