Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝ ΠΑΨΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ


       Διαβάζοντας αυτό το άρθρο στο site της καθημερινής, σκεφτόμουν το ξεπεσμό των αξιών και την κατρακύλα που βήμα βήμα έχουμε διανύσει ώστε πλέον η απόσταση που μας χωρίζει από αυτά που κάποτε μας χαρακτήριζαν, να είναι χαώδης.
       Λέξεις όπως λεβέντης, πατριώτης,ήρωας,ιδανικά,φιλότιμο και πολλές άλλες ακόμα, με το περιεχόμενο των οποίων γράψαμε την ιστορία μας σαν Έθνος και πορευτήκαμε σαν λαός έχουν αντικατασταθεί οπό τις λέξεις κομπίνα, τεμπέλης,αδύναμος, αντιπαραγωγικός, άνεργος, απαισιόδοξος, θυμωμένος, και φοβισμένος.
        Ναι αυτά λένε οι οι ηγέτες μας για μας έξω, αυτά μας μεταφέρουν και μέσα, αυτά δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις και αυτά είναι που λένε και οι φίλοι μας και συνεταίροι μας για μας!
       Φώναξε και διαμαρτυρήθηκε ο κόσμος για τα μέτρα και με τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, φώλιασε ο φόβος μέσα του και σταμάτησε.
      Νέα μέτρα και νέα αγανάκτηση αλλά όχι στους δρόμους στα τηλέφωνα των δημοκόπων.
       Άν ο κόσμος δεν μας στηρίξει στις δημοτικές εκλογές θα πάω για εθνικές εκλογές απείλησε ο πρωθυπουργός μας και ο φόβος επανήλθε και ξαναπήγαμε στην κάλπη υποκύπτοντας στο εκβιασμό με μόνη αντίδραση από τους πιο θαρραλέους να απέχουν!
        Αφού οδηγήθηκαν από την κομματική πειθαρχεία και ψήφισαν χωρίς να διαβάσουν παρά μόνο τις επικεφαλίδες το μνημόνιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τώρα σιγά σιγά και με την πίεση του κόσμου άρχισαν να καταλαβαίνουν τι ήταν αυτά που ψήφισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται.
       Σιγά τα ωά (αυγά). Αύριο στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που ούτε επί χούντας δεν θα ψηφιζόταν θα πάνε όλοι ήσυχα ήσυχα να το ψηφίσουν προασπίζοντας το συμφέρον της πατρίδος και του κόμματος φυσικά
      Δεν είναι λόγος σοβαρός η κατάργηση της Βουλής, η παραβίαση του συντάγματος και τα άλλα που λένε για να μην ψηφίσεις ένα νόμο και να δημιουργήσεις πρόβλημα στην κυβέρνηση και στην παράταξη!
       ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΟΡΕ ! ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ! ΟΧΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΕΙΣ
       Τί πάτε και κάνετε στις παρελάσεις; Τι πάτε και κάνετε στις Εθνικές εορτές;
       Ποιος ο λόγος που σας οδηγούσε στις κομματικές συγκεντρώσεις; γιατί σηκώνατε σημαίες ότι σημαίες και να ήτανε αυτές;
       Θα καταδεχτούμε να είμαστε οι μοναδική γενιά στην Ιστορία μας που θα πέσουμε αμαχητί;
       Αυτή δεν είναι μάχη για τη μείωση του μισθού. Ούτε για τις θέσεις εργασίας, ούτε για το ψωμί μας. Μάχη για την αξιοπρέπεια  μας είναι για την φυσική ανθρώπινη υπόσταση μας είναι.
       Κανείς και τίποτε δεν θα με κάνει να μην αντιδρώ. Το ξέρω καλά μέσα μου άν πάψω ποτέ να αντιδρώ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ
                              Μάκης Αρμενιάκος

   



Δριμεία κριτική από βουλευτές ΠΑΣΟΚ προς Γ. Παπακωνσταντίνου
Οι βουλευτές έθεσαν σε αμφισβήτηση σειρά αποφάσεων και διαδικασιών που ακολουθούνται.
«Πυρά» δέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Λούκα Κατσέλη, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη συνεδρίαση, με διευρυμένη σύνθεση, των ΚΤΕ Οικονομίας και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο των δύο υπουργείων, το οποίο βρίσκεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι βουλευτές μετέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το κλίμα στην ΚΟ του Κινήματος είναι πολύ χειρότερο απ' ό, τι νομίζουν τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ έθεσαν σε αμφισβήτηση σειρά αποφάσεων και διαδικασιών που ακολουθούνται, όπως αυτή του κατεπείγοντος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως η διαδικασία του κατεπείγοντος επελέγη προκειμένου να αποφευχθούν πολυήμερες κινητοποιήσεις (είκοσι ημερών). Επίσης φέρεται να είπε πως με όλα όσα γίνονται είναι αναγκασμένος να αναλώνει τα 2/3 του χρόνου του για να απαντά επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας.
Οι βουλευτές ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι το μνημόνιο επικαιροποιείται ερήμην των βουλευτών και ορισμένοι ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να αλλάξει το νόμο που του δίνει το δικαίωμα αυτό. Πρόκειται για νόμο τον οποίο ψήφισε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Άλλοι βουλευτές ανέφεραν ότι η Βουλή βρίσκεται συχνά προ τετελεσμένων με την απειλή της εξασφάλισης της κάθε δόσης, ενώ χαρακτήρισαν μη αποτελεσματικές τις «οριζόντιες παρεμβάσεις». Βουλευτής ανέφερε ότι με τις ακολουθούμενες διαδικασίες, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των βουλευτών προς την κυβέρνηση.
Βουλευτής φέρεται να μίλησε για ακύρωση της Βουλής και του συνδικαλισμού, καθώς και για «έλλειμμα δημοκρατίας». Συνάδελφός του μίλησε για «βίαιη υποτίμηση» με αμφίβολο μέλλον και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χρήση της ρύθμισης για τα εργασιακά θα κάνουν ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Βουλευτής της Περιφέρειας Θεσσαλίας φέρεται να είπε ότι «η χώρα χρειάζεται άλλη διοίκηση και σφιχτή κυβέρνηση». Ζήτησε επίσης να μην ισχύσει η κομματική πειθαρχία και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να θέσει το ίδιο θέμα στις αυριανές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τέθηκε, επίσης θέμα διαφύλαξης των κλαδικών συμβάσεων, την ισχύ των οποίων, όπως ειπώθηκε, η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί ακόμα.
Ορισμένοι βουλευτές, τέλος, υποστήριξαν ότι δεν συντρέχει θέμα κατεπείγοντος στα εργασιακά, ότι πρέπει να συγκληθεί η ΚΟ μετά τις γιορτές, αλλά και ότι κάποιοι υπουργοί «λειτουργούν με το φανατισμό του νεοφώτιστου νεοφιλελεύθερου».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ