Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

156 Ναι και 130 Οχι επί της Αρχής του Πολ/διου - ΟΧΙ και διαγραφή Παπαχρήστου !

       Τελικά υπάρχουν ακόμα κάποιοι πολιτικοί με τσαγανό που ξεχωρίζουν ανάμεσα στην σαπίλα των φτηνιάρικων λόγων και τις εξαθλίωσης!

                                                                                 πηγή Newsit
Άστραψε και βρόντηξε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα
 Άστραψε και βρόντηξε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, λέγοντας πως είναι αδιανόητο οι ανεξάρτητοι βουλευτές να μην έχουν δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους σε νομοσχέδιο πουκρίνεται το μέλλον του ελληνικού λαού και να γκρεμίζονται κεκτημένα χρόνων.
        Η κα Σακοράφα συνέχισε με σκληρά λόγια λέγοντας πως αρνείται να σφραγίσει φιρμάνια ΔΝΤ και πως αρνείται να συμπράξει στην μετατροπή της Βουλής σε κατοχική...
       Η βουλευτής που διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για το μνημόνιο επανήλθε και αυτή τη φορά κατηγορώντας την κυβέρνηση και λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν είμαστε υπάλληλοι, είμαστε βουλευτές. Δεν μπορεί η Βουλή να είναι σωματείο με σφραγίδα, δεν μπορεί να μιλάει ο δοτός του ΔΝΤ και να μην μιλάνε οι βουλευτές".
       Η κα Σακοράφα συνέχισε με σκληρά λόγια λέγοντας πως αρνείται να σφραγίσει φιρμάνια ΔΝΤ και πως αρνείται να συμπράξει στην μετατροπή της Βουλής σε κατοχική...
       Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό σε έντονο ύφος, θα αποχωρήσει από τη διαδικασία κι αν ήταν στη διαδικασία δεν θα ψήφιζε.


                                                                                         πηγή Newsit 
διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαχρήστος

       Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για να τον μεταπείσουν
       Τελικά υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο επί της αρχής με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά
       Άγρια κόντρα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς πριν από την ψηφοφορία
       Το όχι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ήταν κάτι που αναμενόταν από την αρχή της συνεδρίασης, καθώς ο κ. Παπαχρήστος διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως είναι κάθετα αντίθετος με αυτό το πολυνομοσχέδιο και θα ψηφίσει όχι στη διαδικασία της ψηφοφορίας.
       Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου και άρχισαν να τον πλησιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να του αλλάξουν γνώμη, ενώ πιέσεις δέχθηκε και από  το περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά ο ηπειρώτης βουλευτής ήταν ανένδοτος.
       Τελικά, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαχρήστος καταψήφισε το νομοσχέδιο για να έρθει άμεσα η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο με επιστολή του πρωθυπουργού έκανε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
       Την ανακοίνωση έκανε και ο Πρόεδρος της Βουλής και επομένως ο κ. Παπαχρήστος είναι ανεξάρτητος, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μένει με 156 βουλευτές πλέον.
       Ωστόσο το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 156 ψήφους, ενώ αρνητικά ψήφισαν 130 βουλευτές. Πάντως, τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί και νέα ψηφοφορία επί των άρθρων κι αυτή ονομαστική και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συναγερμό για τυχόν νέες διαρροές, αν και επισήμως δείχνει να μην τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ