Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

bloggers news

Επιλεγμένα θεματάκια απο δάφορα blogs



«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης!»
       Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, λίγη ώρα μετά τα δηλητηριώδη βέλη της επίσης διαγραφείσας από το ΠΑΣΟΚ Σοφίας Σακοράφα.
«Εγώ από τα 16 μου χρόνια στρατεύτηκα σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα, όχι σε ένα κόμμα εκτάκτου ανάγκης. Αν στην κρίση δεν έχει πρόταση το ΠΑΣΟΚ, τότε δεν έχει νόημα να υπάρχει, εκτός αν υπάρχει για να κάνει δουλειές», τόνισε χαρακτηριστικά
       Χαρακτήρισε μάλιστα τον προϋπολογισμό «βαθύ μπλε» και σχολίασε ότι «έχουν έρθει οι sir και οι ladies και περιμένουν στις γωνίες για τους προϋπολογισμούς εκτάκτου ανάγκης».
       Καυτηρίασε δε το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «το 2013 θα κλαίνε μυξιάρικα και θα λένε ότι πρέπει να πάρουμε κι άλλα δάνεια» και κλείνοντας προέβλεψε:
       «Όταν θα έχει βουλιάξει το καράβι, τότε οι πόντικες που το παίζουν πονηροί πολιτευτές θα την φάνε την ξυλιά στο κεφάλι από αυτούς που είναι ήδη στην θάλασσα, και δεν θα γλιτώσουν ούτε κάποιοι κουτοπόνηροι».




Η Βάσω «τα άκουσε» από τον Γεωργιάδη επειδή «τα είπε»
       «Αν θεωρεί τον προϋπολογισμό αναξιόπιστο και παρόλα αυτά τον ψηφίζει, τότε είναι η ίδια αναξιόπιστη.
Εκτός βέβαια αν λέει όσα λέει για να παίζει στα κανάλια επειδή δεν έγινε υπουργός», δήλωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, που είχε χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό αναξιόπιστο και ανεκτέλεστο, λίγα λεπτά αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι τον ψηφίζει.




        Δηλώνει έτοιμη να αγοράσει πορτογαλικά ομόλογα
Η Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αγορές πορτογαλικών ομολόγων έως 5 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Jornal de Negocios που δεν αποκαλύπτει τις πηγές του. 
       Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Πεκίνο και Λισσαβόνα κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας η Κίνα θα προχωρήσει σε αγορές πορτογαλικών τίτλων 4 έως 5 δισ. ευρώ στις δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.
       Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Fernando Texeira dos Santos συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Κινέζο ομόλογό του Xie Curen και την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.
       Επίσης, δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρει ότι κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Wang Qishan δεσμεύθηκε για «συντονισμένες ενέργειες» στήριξης της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής σταθερότητας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ