Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η Μέρκελ το Internet και τα μυστικά ένγραφα


       Μια καλή και δοκιμασμένη μέθοδος για την χαλιναγώγηση και την καθοδήγηση των λαών, που εφαρμόζεται από πολύ παλιά και με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς, και με συνεχώς  περισσότερη επιτυχία είναι αυτή της δαιμονοποίησης ή στοχοποίησης δηλαδή κοινώς της  προβοκάτσιας!
       Βεβαίως επειδή αυτό το τέχνασμα είναι όπως προανέφερα πολύ παλιό και πολυχρησιμοποιημένο, ως καχύποπτος, καθ’ υπερβολή τείνω να βλέπω τα πάντα από αυτή την πλευρά.
      Πίσω από κάθε είδηση που παίζει πολύ και διαμορφώνει κλίμα, βλέπω σκοπιμότητες και πλάθω σενάρια!
      Τα παραδείγματα καθοριστικών γεγονότων που υπαγόρευσαν τη μετέπειτα λήψη αποφάσεων  που εξυπηρετούσαν  τα συμφέροντα αυτών που μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν αλλά δεν είχαν άλλον τρόπο να τις επιβάλουν, είναι πολλά..
       Όλα αυτά τριγύριζαν στο μυαλό μου τις τελευταίες μέρες, και πιο συγκεκριμένα δύο περιπτώσεις, την διαρροή των μυστικών εγγράφων στο Ιnternet, και την κουραστική επιμονή της Μέρκελ που την έχει απομονώσει εξαγριώνοντας όλους σχεδόν τους ευρωπαίους ηγέτες , δεχόμενη πυρά ακόμα και εκ των έσω.
      Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά.
      Το διαδίκτυο Internet κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης, ξεφεύγοντας από τα παραδοσιακά ΜΜΕ  και άρα από τον έλεγχο αυτών που επωφελούνται από έλεγχό τους.
       Ήδη από καιρό τα διάφορα blogs αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς ανά την υφήλιο αυξάνοντας συνεχώς και τον αριθμό επισκεπτών τους.
       Όπως  είναι φυσικό αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και οι προσπάθειες ελέγχου στο διαδίκτυο είναι συνεχείς και επίμονες.
       Πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν για λόγους εθνικής ασφάλειας να νομοθετηθούν νέοι περιοριστικοί νόμοι στην Αμερική (για πολλοστή φορά) και μετά από κάποιο διάστημα να έρθουν και στην Ευρώπη.
       Βλέπετε η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο, επιτρέπει όχι μόνο την ανάγνωση των αναρτημένων ειδήσεων αλλά και το σχολιασμό τους,  και την οργάνωση των αναγνωστών τους σε κοινή στάση για κάθε θέμα που τους αφορά . Πρόσφατο παράδειγμα η διαμαρτυρία που έγινε στη βουλή για την κάρτα του πολίτη και την άρση διαθεσιμότητας που επεβλήθη  στον αστυνομικό που αρνήθηκε να την παραλάβει, την περασμένη Κυριακή.   
      Η απεργία των ΜΜΕ που αποφασίστηκε σκοπίμως την ίδια μέρα με την κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο μνημόνιο για ευνόητους λόγους, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, χάρη στο διαδίκτυο και στους bloggers oι ειδήσεις με φωτογραφίες και video έτρεχαν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο προσφέροντας ενημέρωση σε όλους όσους την αναζήτησαν.
      Χιλιάδες παραδείγματα μπορούν να αναφερθούν που η ανεξαρτησία και ο μη έλεγχος αυτού του μέσου είναι από ενοχλητικός μέχρι επικίνδυνος αυτών που θέλουν να το ελέγξουν, και μια αφορμή σαν τη διαρροή των μυστικών εγγράφων για λήψη μέτρων παρά είναι βολική!
       Για όλα φταίει η άγγελα μέρκελ ! Αυτή η σιδηρά κυρία με την στάση της απειλεί με διάλυση την Ευρώπη. Δεν φταίνε τα Μνημόνια και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών, ούτε οι εισαγόμενες κρίσεις, δεν φταίνε οι πολιτικές που χαράχτηκαν και πάνω σε αυτές χτίστηκε η Οικονομική και Νομισματική Ένωση ούτε και οι αγορές. Αλήθεια με τον πολύ γενικό και αόριστο όρο αγορές τι εννοούμε;
       Λοιπόν για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους φταίνε όλοι! Με το να στοχεύουμε την κ Μέρκελ παίζουμε το παιχνίδι αυτών που μας σερβίρουν  τάχα ότι η Μέρκελ κάνει ότι κάνει από μόνη της και τα αποτελέσματα της πολιτικής της μας φέρνουν σε δύσκολη θέση.
      Γιατί πρέπει να πιστεύουμε ότι κάποιος φταίει. Για να μην πιστέψουμε ότι όλα είναι ένα σχέδιο καλά οργανωμένο και σε αυτό είναι όλοι συμμέτοχοι με κύριο μέλημα τους την επιτυχία του. Και η επιτυχία του σχεδίου απαιτεί να εργάζονται ΌΛΟΙ για αυτό χωρίς ο κόσμος να το πάρει χαμπάρι.
      ΔΝΤ, Τράπεζες, Πρωθυπουργοί , Επενδυτές και ένα σωρό παρατρεχάμενοι  εμπλέκονται και αλληλοεξαρτώνται και κανείς από μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα όπου θέλει. Όλοι μαζί αποφασίζουν για να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Αυτά όμως δεν ανακοινώνονται στον κόσμο, δεν μπορείς να τους πεις αποφασίσαμε να σου πιούμε το αίμα θα επαναστατήσει.   Έτσι ο καθένας παίρνει το ρόλο του και το θέατρο με τις αποφάσεις τα συμβούλια τις κόντρες τις συμμαχίες και τις δηλώσεις κάνει το αποτέλεσμα που έχουν προαποφασίσει να φαίνεται στον κόσμο φυσιολογικό. Ο ρόλος της κακιάς έπεσε στην Μέρκελ τώρα, αργότερα θα δούμε ποιος θα φταίει για τα ολοένα και χειρότερα που έχουν αποφασίσει  ‘ΌΛΟΙ για μας.
                                                                   Μάκης Αρμενιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ