Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ (ΞΕ)ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ  (ΞΕ)ΠΩΛΕΙΤΑΙ.......
         Αγαπητοί φίλες και φίλοι που με τιμάται με την επίσκεψη σας στο blog μου ο χρόνος κυλά και οι εξελίξεις τρέχουν!
      Πρώτα πρέπει να ενημερωθώ και κατόπιν να ψάξω και να αποφασίσω για το τι θα αναρτήσω και αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι είναι ότι πιο εύκολο!
      Πρώτες πληροφορίες για το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή και οι αποφάσεις για το (αντι)εργασικό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας του εγασιακού μεσαίωνα που είναι προ των πυλών, της Ελλάδας του μνημονίου και της αυτοπαραδομένης διακοσμητικής κυβέρνησης που το μοναδικό της έργο είναι παροχή βοήθειας στην πραγματική κυβέρνηση του Στρός καν και της παρέας του!
      Λοιπόν διαβάζοντας σχεδόν όλη την έκθεση της επιτροπής της τρόικα για την 3η δόση του δανείου ανακάλυψα πολύ πολύ ωραία δωράκια για το 2011, όμως επειδή το αρχείο δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ (pdf) για να το αναρτήσω αντέγραψε αυτό που ακολουθεί και όταν με το καλό το μετατρέψω θα επανέλθω.      Μάκης Αρμενιάκος
"17.  Οι αρχές θα παρέχουν στις τράπεζες την απαραίτητη ευελιξία για τις αναγκαίες μειώσεις στο κόστος τους. Ως το τέλος Φεβρουαρίου 2011, οι αρχές θα καταθέσουν νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα κατατάξουν όλους τους εγγεγραμμένους τραπεζικούς υπαλλήλους στο ίδιο καθεστώς που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας. Η ευρύτερη μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων (βλέπε παράγραφο 20) αναμένεται να αυξήσει την ευελιξία στον καθορισμό των μισθών και των συνθηκών εργασίας και στον χρηματοπιστωτικό τομέα "    
    
 ακολουθεί αναδημοσίευση από newsit με τίτλο:

 Στη δημοσιότητα το νέο μνημόνιο Νέα μέτρα απο Μάρτιο 2011
      Τη λήψη νέων μέτρων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που πάντως μας... χαϊδεύει τα αφτιά, δίνοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση της γ' δόσης του δανείου.
      Οι απεσταλμένοι της τρόικας βρέθηκαν στα μέσα του Νοεμβρίου στην Αθήνα και στην έκθεση που υπέβαλαν ζητούν νέο χαράτσι από τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα, απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και τη λήξη επιπλέον διαρθρωτικών μέτρων της τάξης του 5% του ΑΕΠ τον Μάρτιο του 2011!
      Αυτές είναι οι προτάσεις της Κομισιόν, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με βάση τις εκτιμήσεις στις οποίες κατέληξε το κοινό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφθηκε την Αθήνα
Αναγνωρίζεται, πάντως, ότι η Ελλάδα σε γενικές γραμμές έχει πετύχει τους ως σήμερα στόχους και προτείνεται στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ η εκταμίευση της τρίτης δόσης των ευρωπαϊκών δανείων συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 2,5 δισ. του ΔΝΤ.
      Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι σε γενικές γραμμές η εφαρμογή του μνημονίου γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές είναι ελαφρώς χειρότερες και ότι υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα το 2010. Υπογραμμίζεται επίσης η δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το 2011 πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ, αλλά και η ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ