Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ (ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ) ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ! ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!


ΠΗΓΉ:OLYMPIA.GR  



Καταγγελία σοκ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.Γυρνούν την Ελλάδα στην περίοδο της κατοχής!

ΜΕ (ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ) ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!
του ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Πρωτοφανής ρύθμιση αλλά αληθινή! Με την παράγραφο 12 του άρθρου 45 του φορολογικού νομοσχεδίου το δημόσιο θα μπορεί και μάλιστα αναδρομικά από την 12.12.2010, «να εξοφλεί «παντός είδους» (!!!) υποχρεώσεις του, σε εθνικό (από πότε υπάρχει εθνικό νόμισμα;) ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων, ή εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού (!!!), στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού»!!! Αυτά γράφονται επί λέξει, στην εν λόγω διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση!
 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από δω και μπρος το δημόσιο θα σταματήσει περίπου να πληρώνει μετρητά αλλά θα εκδίδει για την αντίστοιχη εκπλήρωση της υποχρέωσης ομόλογα ή και οποιοδήποτε άλλο τίτλο δανεισμού (ποιους άραγε;)! Το ότι η λήψη ομολόγων για την εξόφληση της υποχρέωσης του δημοσίου, θα χρειάζεται τη «σύμφωνη γνώμη» του παραλήπτη, είναι μάλλον τυπικό γεγονός, αφού το δημόσιο μπορεί κάλλιστα να εκβιάζει, και μάλιστα επιτυχώς, προς αυτήν την κατεύθυνση.
 Η κυβέρνηση με αυτήν την πρωτοφανή ρύθμιση:
 • Πραγματοποιεί μια ιδιόμορφη στάση πληρωμών στην εκτέλεση των υποχρεώσεων του δημοσίου
 • Εκδίδει στην πραγματικότητα, δίπλα στο ευρώ, ένα νέο, περίπου αναγκαστικό, γενικευμένο μέσο πληρωμής υποχρεώσεων, τα ομόλογα του δημοσίου! Αυτά τα ομόλογα θα χρησιμοποιούνται, έτσι, στην πράξη, ως παράλληλο υποβαθμισμένο «εσωτερικό νόμισμα», μέσω του οποίου το κράτος θα αποπληρώνει τις ”υποχρεώσεις” του και θα πραγματοποιεί, ταυτόχρονα, ενός είδους εσωτερική υποτίμηση!
 • Προχωρά ή τουλάχιστον επιχειρεί να προχωρήσει, σε μια αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων του δημοσίου, με «κούρεμα» των οφειλών προς τρίτους, που μπορεί να φτάνει μέχρι και 30%, ανάλογα με την περίπτωση και τη σχετική Υπουργική απόφαση!
 • Μεταφέρει υποχρεώσεις του Δημοσίου, που θα έπρεπε να πληρωθούν σήμερα, στο απώτερο μέλλον και με άγνωστους όρους, που θα αποφασίζονται με πλήρη αδιαφάνεια από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομίας
 • Προχωρά σε νέες πρωτοφανείς λογιστικές αλχημείες, αφού στους προϋπολογισμούς θα εγγράφονται ως δαπάνες μόνο οι δεδουλευμένοι τόκοι των εκδιδόμενων ομολόγων, πράγμα που θα επιφέρει τη λογιστική, και μόνο, μείωση των ελλειμμάτων, μεταφέροντας στο μέλλον τα μεγάλα βάρη και αυξάνοντας, φυσικά, ακόμα πιο πολύ το δημόσιο χρέος!
 Η κυβέρνηση με αυτήν την απίστευτη ρύθμιση, της οποίας περιγράψαμε μόλις κάποιες από τις πολλές δυσμενέστατες συνέπειες, στην ουσία αναγνωρίζει τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ, ταυτόχρονα, προκαλεί μια μεγάλη παράλυση και αποδιοργάνωση των δημοσίων συναλλαγών και της οικονομίας!
 Από δω και μπρος οι προμηθευτές του δημοσίου θα χρεώνουν με ένα «μεγάλο καπέλο» τις υπηρεσίες τους, τινάζοντας τον πληθωρισμό σε νέα ύψη, αφού θα γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανόν να εξοφληθούν με υποτιμημένα ομόλογα!
 Άραγε θα πλημμυρίσουμε με νέα ομολογιακά περιφερόμενα χαρτιά, που θα υποβαθμίζονται και θα υποτιμώνται συνεχώς;
 Είναι η αναγνώριση αποτυχίας και αδιεξόδου!
 Αυτή η ώρα είναι ώρα μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής που θα αντιμετωπίσει με ένα νέο ριζοσπαστικό τρόπο το δημόσιο χρέος πριν ο τόπος ζήσει μια ολική καταστροφή που θα είναι ανεπίστρεπτη!

7 σχόλια:

MARIA IOVINSKA είπε...

Με άδεια χέρια γύρισε ο κ. Παπανδρέου και από τη Γερμανία.

Η μόνη του διπλωματική… επιτυχία μέχρι σήμερα ήταν που υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο.

Θυμάμαι, ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους, που επαναλάμβανε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου, (εκτός από το κλασσικό πλέον «λεφτά υπάρχουν») ήταν ότι “ηξερε απο διαπραγματεύσεις”.

Ο, τι θα έδινε “σκληρές μάχες για την Ελλάδα”.

MARIA IOVINSKA είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ
Τα βασικά σημεία του επικαιροποιημένου μνημονίου
Συρρίκνωση του ελλείμματος από το 9,4% στο 7,4% του ΑΕΠ
Αναμένεται ύφεση 3% το 2011
Πληθωρισμος 2,5% σε ετήσια βάση
Παρεμβάσεις 8% του ΑΕΠ την περίοδο 2012-14
Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
Καταγραφή χαρτοφυλακίου συμμετοχών Δημοσίου και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακιμήτων με στόχο «μεγιστοποίηση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας την περίοδο 2011-2015»
Ασφαλιστικό: Ολοκλήρωση μελέτης για τα επικουρικά ταμεία, «παρεμβάσεις στα ελλειμματικά»
Ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, σχέδιο δράσης για την φοροδιαφυγή
Εγγυήσεις 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες
Δράσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες, αναδιάρθρωση ΑΤΕ.

MARIA IOVINSKA είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Κι όταν μια μέρα φύγω από δω ένα θάναι σίγουρο... πως έζησα τη ζωή που διάλεξα εγώ κ όχι κάποιος άλλος για μένα... κι η αλήτισσα ψυχή μου θα το νιώθει...έτσι...όπως θα πετάει ελεύθερη...

MARIA IOVINSKA είπε...

Λαμογιοδουλιες
η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, περνάει στο φορολογικό νομοσχέδιο διάταξη, σύμφωνα με την οποία τα χρέη που έχει ή θα δημιουργεί προς τον ελληνικό λαό το κράτος, θα μπορεί να τα πληρώνει, όχι με ΕΥΡΩ, αλλά με διαφόρων ειδών χρεόγραφα και ομόλογα «κουρεμένα», τα οποία υποτίθεται πως θα εξοφληθούν σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο, αν δηλαδή στο μεταξύ δεν έχουμε πτωχεύσει γενικώς, οπότε θα....
διαγραφούν και θα χαθούν.



Αυτό, κατά τη δική μας εκτίμηση, αποκαλύπτει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, να μετακυλήσει προς τον ελληνικό λαό το δημόσιο χρέος, αλλά ταυτόχρονα να εξοφλεί τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους με κανονικά ΕΥΡΩ.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση καλεί το λαό να εργαστεί και να παράγει εντελώς τζάμπα και αν ξεφύγουμε από την χρεοκοπία μπορεί και να πάρουμε και κάτι.


Δεν ξέρουμε που το πάει αυτή η κυβέρνηση, η οποία από δική της καθαρά πρωτοβουλία και ενέργειες, μετέτρεψε ένα απλό πρόβλημα ελλειμμάτων σε πρόβλημα δανεισμού και έθεσε τη χώρα σε τροχιά πτώχευσης, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να τα είχε αποφύγει όλα αυτά.


Ένα όμως ξέρουμε. Ότι πρέπει να απομακρυνθεί τάχιστα.
Διαβλέπουμε ότι το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», θα γενικευτεί.

Ανώνυμος είπε...

"Μαύρα κοράκια, με νύχια γαμψά,
Πέσανε πάνω στην εργατιά,
άγρια κράζουν, για αίμα διψούν.."

Λέει ένα κομμουνιστικό τραγούδι. Όσο κράζετε τόσο περισσότερο ξέρουμε ότι πονάτε και ότι είμαστε στον σωστό δρόμο....

Κράξτε... κράξτε.

MARIA IOVINSKA είπε...

Δεν είναι δυνατόν υπουργοί και υφυπουργοί να κάνουν κακουργήματα και ο ανώτερος χρόνος παραγραφής να είναι τα 6 χρόνια! Εάν εγώ σε βρίσω και εσύ μου κάνεις μήνυση, τότε η μήνυση αυτή παραγράφεται σε 8 χρόνια. Το αντιλαμβάνεσαι”;
Όσον αφορά τέλος το ζήτημα των ημερών, την “αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”, διατυπώνει την άποψή του για το τι μέλλει γενέσθαι. “Μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα σε τρίτους. Ο τρίτος μπορεί να κατασχέσει ελληνική γη. Να αμέσως-αμέσως πως συρρικνώνονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δια της συρρικνώσεως της γης. Και όπου γης είναι πατρίς…”, λέει χαρακτηριστικά.

MARIA IOVINSKA είπε...

Σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία του δοκιμαζόμενου λαού όταν οι "Πασάδες της Βουλής" νιώσουν την ανάσα του στο σβέρκο τους και μόλις ακουστεί η φωνή του να τους φωνάζει “Κλέφτες κλέφτες” διατάσσουν τους φύλακες τους να του επιτίθεται και να τον διαλύει, με προβοκάτσιες και παρακρατικές μεθόδους!!!
Στην προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση (την οποία έπνιξαν τα νταβατζοκάναλα τους μαζί με ........
την πουλημένη ηγεσία των δημοσιογράφων) ο λαός για άλλη μια φορά εξέφρασε την αντίθεση του στην οπισθοδρόμηση, στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και στην ατιμωρησία των κλεφτών που πολλοί από αυτούς προστατεύονται από την βουλευτική ασυλία ή εξαγνίστηκαν στην περίφημη "κολυμπήθρα" της παραγραφής!!!

Ζούμε με την ελπίδα να βρεθεί ένας από τους παλαμοκρουστές βουλευτές να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας τιμώντας αυτούς που τον ψήφισαν αλλά και τα παντελόνια που φοράει και επίσης να δούμε έναν από αυτούς τους “υπνωτισμενομαγεμένους” Ματατζήδες των 700€ να πετάξει την στολή και τα χημικά που κρατάει και να μπει κι αυτός μέσα στο πλήθος του διαμαρτυρομένου λαού όπου σίγουρα θα βρει τον χαμηλοσυνταξιούχο γείτονα του, έναν άνεργο συγγενή του και ίσως και κάποιο παλιό του συμμαθητή που μόλις απολύθηκε!!!

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ