Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέρου 21 Φεβρουαρίου 19:00

      Πρώτο Θέμα η Υγεία
Πριν από λίγο τελείωσε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέρου με τρία θέματα συζήτησης.
η πρόεδρος του ΔΣ κ Θοφανία Κουμπάρου Γιαννουκά  και ο
Διοικητής του ΚΘΛέρου κ Μανόλης Σούλος κατά την διάρκεια
της σημερινής συνεδρίασης 
       Ξεκινώντας την εισήγηση του ο Δήμαρχος για το πρώτο θέμα συζήτησης που αφορά το θέμα της υγείας είπε ότι μόλις αναλάβαμε το δήμο αμέσως εντοπίσαμε  την έλλειψης γιατρών του νοσοκομείου μας και το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι συμπολίτες μας αλλά και τα γύρω νησιά που εξυπηρετούνται από εμάς όπως είναι η Πάτμος η Λειψός και το Αγαθονήσι και προβήκαμε στην αποστολή επιστολών στον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό υγείας στους βουλευτές του νομού μας και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
       Σε συνεργασία και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ Σούλο αλλά και με τον κ Αντάρτη προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να επιλύσουμε τα προβλήματα αλλά δυστυχώς πέρα από υποσχέσεις και προσωρινές λύσεις δε είδαμε καμιά ουσιαστική πρόοδο με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουμε ούτε ορθοπεδικό ούτε χειρούργο κάτι που καθιστά δυστυχώς σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος την αδυναμία παροχής σχεδόν ούτε πρώτων βοηθειών.
ο κ Διαμαντάρας ξάφνιασε με την  την
πρόταση του για παραίτηση όλου του
Δημοτικού Συμβουλίου
       Προτείνω λοιπόν την έναρξη κινητοποιήσεων με κατάληψη των υπηρεσιών του δήμου και των δημόσιων υπηρεσιών και προτείνω εκτός τη συμμετοχή των πολιτών και των σχολείων.
       Ο κ Κοντραφούρης στη συνέχεια τόνισε πως καταλαβαίνει το πρόβλημα και τη θέση του δημάρχου καθώς τα ίδια προβλήματα αντιμετώπισε και ο ίδιος με τους συνεργάτες του και ότι πρέπει πλέον να αλλάξουν στάση στον τρόπο που ζητάνε την επίλυση των προβλημάτων απαιτώντας και όχι επαιτώντας.
        Ο κ Κωνσταντινίδης μίλησε και ως γραμματέας της τοπικής του κυβερνώντας κόμματος και τόνισε πως θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις γιατί πάνω από όλα είναι Λεριός και μετά Πασοκτζής και μετά όλα τα άλλα.
       Ο κ Νταλαρής ξεκίνησε την τοποθέτηση του με το λόγο της απουσίας της κ Συφουνιού λόγω υγείας και στη συνέχεια υποστήριξε πως όλοι συμφωνούν για το θέμα της υγείας και πρότεινε για καλύτερα αποτελέσματα την σταδιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δηλαδή να ξεκινήσουν με κατάληψη των δημορικών υπηρεσιών και στην συνέχεια διαρκώς κλιμακούμενα τις δημόσιες υπηρεσίες κτλ.
       Ο κ Μαραβέλιας τόνισε πως εκτός από τις εδώ κινητοποιήσεις πρέπει να ορισθεί μια επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπων φορέων του νησιού μας και με τους βουλευτές του νομού μας να πάνε στην Αθήνα προκειμένου να πιέσουν για λύσεις στο καυτό αυτό θέμα.
ο κ Γ Σκυλλάς στη σημερινή συνεδρίαση
του ΔΣ
       Ο κ Διαμαντάρας τόνισε την χαλαρή στάση των βουλευτών του νομού μας και ότι επί 34 χρόνια νιώθει ότι μόνο με τις καλές σχάσεις και τη φιλία τους χρησιμοποιούν χωρίς οι ίδιοι να παίρνουν δραστικές αποφάσεις για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων όπως είναι η υγεία θυμίζοντας παλαιότερη στάση βουλευτή που απείλησε με αποχώρηση από την κοινοβουλευτική του ομάδα και ανεξαρτητοποίηση πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυό την επίλυση του προβλήματος της περιφέρειας του για να συνεχίσει ότι θα πρέπει σαν ύστατο μέσο άσκησης πίεσης την παραίτηση όλου του δημοτικού συμβουλίου!
       Ο κ Δήμαρχος απαντώντας στον κ Διαμαντάρα είπε να παραιτηθούμε όλοι αλλά αυτό θα  διευκολύνει τους υπεύθυνους χωρίς να υπάρξει λύση, αντίθετα πρέπει να μείνουμε και να συνεχίσουμε την πίεση για την επίλυση των προβλημάτων.
       Ο κ Π. Κουμπάρος υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει η κινητοποίηση να είναι με την μέγιστη δυνατή ένταση και όχι κλιμακούμενη για να προσελκύσει την προσοχή και να δώσει την αίσθηση της αποφασιστικότητας αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της υπαναχώρησης με νέες υποσχέσεις και ανάγκη επανάληψης των κινητοποιήσεων  κάτι που μπορεί να τραβήξει σε βάθος χρόνου και εν μέσω τουριστικής περιόδου.
       Ο κ Μ. Α Μαυρουδής κατήγγειλε την κ Ξενογιαννακοπούλου που ενέκρινε την εκ νέου απόσπαση του ορθοπεδικού ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας την είχε απορρίψει χωρίς να αντικαταστήσει τη θέση του γιατρού και τόνισε την ανευθυνότητα αυτών που φέρονται με τρόπο που αγνοούν τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
       Τέλος αποφασίστηκε η πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα για την σύσταση επιτροπής για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα και περιλαμβάνει την κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημοσίου.
       Ο κ Μ  Σούλος που ζήτησε να συμμετέχει στην επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα για την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος  στην αρχή της συνεδρίασης έκανε εν συντομία τον απολογισμό των ενεργειών της Διοίκησης αφότου ανέλαβε, εξήγησε τα προβλήματα όπως είναι σήμερα και τόνισε τη στενή συνεργασία του με το δήμο προς όφελος των συμπολιτών μας στο χώρο της υγείας στο νησί μας.
       

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦ ΕΝΟΣ ΜΕΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΦΑΚΑ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΘΛ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ?

ΠΡΟΣΕΧΕ ΦΙΛΕ.....

.

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΘΛ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΘΛ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ?

ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ?

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ?

ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?

ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?

.

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ