Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΟΣ ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ



ΔΗΜΑΡΧΟΟΣ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
 Δήμαρχος: Γιατί φοβάστε τον έλεγχο;
κ Κοντραφούρης: Κάντε επιτροπή με μηχανικούς και υπαλλήλους της αρεσκείας σας.
κ Συφουνιού: Δώστε στοιχεία για να μην σπιλώνομαι άδικα  ανθρώπους
      Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε (5ο θέμα ημερήσιας διάταξης) ο έλεγχος των μέχρι τώρα εργασιών του έργου, «Αναπαλαίωση του Παραδοσιακού κτιρίου ΛΕΡΟΣ (1η φάση)»
       Ο κ Δήμαρχος που ήταν και ο εισηγητής  είπε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συνάψει δάνειο 900.000 ευρώ  και ο δήμος πληρώνει 130.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου πλήρωσαν ήδη 54.000 ευρώ και θα πληρώσουν ακόμα πάνω από 100.000 ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό κόστος περίπου  στο 1.200.000 ευρώ.
       Για την ολοκλήρωση του έργου (2η φάση) απαιτούνται πολλά χρήματα και κρίνει σκόπιμο τον έλεγχο του έργου από επιτροπή με τη συμβολή μηχανικού του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
       Ο κ Κώστας Βασιλείου ενημέρωσε ότι το η άδεια του έργου είναι για χρήση Ξενοδοχείου αλλά δεν έχει τη σχετική έγκριση αδείας του ΕΟΤ κάτι που θα γίνει αλλά θα επιφέρει αλλαγές πιθανότατα στο σχεδιασμό του εσωτερικού του κτιρίου και στις μεσοτοιχίες με αποτέλεσμα επιπλέον κόστος.
       Ο κ Μιχάλης Κοντραφούρης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε τη σύσταση επιτροπής από μηχανικούς της απολύτου εμπιστοσύνης της συμπολίτευσης για τον έλεγχο του έργου για την εξοικονόμηση των δαπανών από την εμπλοκή του Τεχνικού επιμελητηρίου.
       Την ίδια θέση εξέφρασε και ο κ Διαμαντάρας που υπενθύμισε στο σώμα παλαιότερη περίπτωση με υψηλότατο κόστος και πρότεινε τον αξιόπιστο έλεγχο του έργου χωρίς την σπατάλης των χρημάτων του Λεριακού λαού.
         Ενδιαφέρον παρουσίασε η   τοποθέτηση της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Χρυσούλας Συφουνιού που ζήτησε προκειμένου να αποφανθεί για την στάση της να ενημερωθεί εάν υπάρχουν υπόνοιες, στοιχεία ή ενδείξεις που χρειάζονται διερεύνηση και που θα οδηγήσουν στον πολυέξοδο έλεγχο από το Τεχνικό επιμελητήριο, πρόσθεσε δε μετά τη απάντηση του δημάρχου ότι δεν μπορούμε να υπαινισσόμαστε  κατηγορίες αβάσιμες που προσβάλουν ανθρώπους.
       Τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία όπου ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου με 11 ψήφους..
Μάκης Αρμενιάκος 

2 σχόλια:

megainvest real estate leros είπε...

KAΛΟ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΜΑΡΑ είπε...

ΑΧ Ο ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ?

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ