Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Από τη «συμμετοχική δημοκρατία» στην «τοκογλυφική τριανδρία»

πηγή:antinews.gr

Από τη «συμμετοχική δημοκρατία» στην «τοκογλυφική τριανδρία»





Χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή μεταξύ άλλων:
«Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα “τρόικες”. Ποτέ πια να μην χρειαστεί “δάνειες” δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο»
After midnight, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. ..Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».
Της μέρας τα καμώματα, κάνουν τον Πεταλωτή …άλογο μες τη νύχτα, να τρέχει να μαζέψει τα πράγματα.
Α-παρά-δεκτοι, με τόσο παρά δεν γίνεται.
Αφού δεχόμαστε τον παρά τους θα μας χορέψουν, μέχρι να τινάξουμε τα πέταλα.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ερίζουν για το πως ο Γιώργος από τη συμμετοχική δημοκρατία έφθασε στην τοκογλυφική τριανδρία.
Εδώ θα μου πείτε ο Πάγκαλος από ΚΚΕ στα νιάτα του έγινε Μακ Άρθουρ στα γεράματα.
Αν οι τροϊκανοί λένε τέτοια δημόσια, πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Υπουργικά γραφεία τι κάνουν; Χαστουκίζουν τους Υπουργούς;
Γι’ αυτό έχει μόνιμα αυτό το παραπονεμένο ύφος ο Λοβέρδος;
Έχετε χάσει τη μπάλα, τους είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ποια μπάλα; Το γήπεδο έχουν χάσει.
Τώρα που θα αλλάξουν το Σύνταγμα ας αλλάξουν και την μορφή του πολιτεύματος σε «τριανδρική δημοκρατία» μεσογειακού τύπου, ως ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την έλευση του αυτοκράτορος Ντομινίκ Στρος Καν.
Μικρός Οδυσσέας
σχόλια από το ίδιο bog για αυτή την ανάρτηση.
Orestios είπε:
Το GAP το πρωΐ δηλώνει υπέρμαχος της Τρόϊκας. Ουσιαστικά λέει. επαναλαμβένοντας τα χιλιοειπωμένα εδώ και καιρό,:”Δεν φταίει η Τρόϊκα και κάθε δομή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, για την οποία μάχομαι σθεναρά, αλλά εσείς οι Έλληνες που είστε διεφθαρμένοι, απατεώνες, κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί κτλ.”
Αυτή η στάση είναι πάγια και σε καμία περίπτωση το GAP δεν πρόκειται να την αλλάξει. Αυτή άλλωστε αποτελεί το θεμέλιο της εκλογής του αλλά και το εχέγγυο για την εφαρμογή της πολιτικής που συναποφάσισε με το ΔΝΤ.
Όμως η εξόφθαλμη πλέον εκποίηση και πρόθεση απεμπόλησης της Εθνικής Κυριαρχίας έφερε μεγάλη αναταραχή στον κόσμο που ακόμα και τώρα στηρίζει ΠΑΣΟΚ. Έπεσε η μάσκα του GAP και αίφνης αποκαλύφθηκε η ασχήμια του πολιτικού του προσώπου κάνοντας και τους τελευταίους πιστούς του να σιχαθούν.
Οι δηλώσεις της βραδυάς είναι πυροσβεστικές και κινούμενες στο γνωστό “καλός-κακός μπάτσος”. Το κοινό στο οποίο στοχεύει είναι αποκλειστικά και μόνο οι φανατικοί ΠΑΣΟΚοι. Ύστατη προσπάθεια του GAP να τοποθετήσει πάλι την μάσκα του Έλληνα, όμως πια το παιχνίδι έχει χαθεί για τον ίδιο.

drider είπε:
Η πικρή αλήθεια είναι ότι είμαστε απλώς το επεισόδιο “πιλότος” σε ένα σήριαλ που θα παίζει για καιρό στην Ενωμένη Ευρώπη (των τραπεζών και του κεφαλαίου, αλλά σε καμία περίπτωση των λαών). Η οικονομική κρίση ενέτεινε τις (προϋπάρχουσες) ενδοευρωπαϊκές καπιταλιστικές αντιθέσεις, οι οποίες θα “εξομαλυνθούν” όταν επιβληθούν οι πιο ισχυρές οικονομίες στις λιγότερο ισχυρές.
Οι χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση χρέους, θα αναγκαστούν να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία (π.χ. ακίνητα), βασικές υποδομές (τηλεπικοινωνιών, μεταφορών) και πλουτοπαραγωγικές πηγές (ορυκτός πλούτος κτλ.). Σε αυτή τη διαδικασία θα δοθεί φυσικά προτεραίοτητα στο “ευρωπαϊκό – διεθνές” κεφάλαιο, προερχόμενο κατά κύριο λόγο από τις χώρες – δανειστές των πιο οικονομικά αδύναμων χωρών.
Παράλληλα εμβαθύνεται η λογική της “ανταγωνιστικότητας” σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προς όφελος βέβαια της κάθε λογής εργοδοσίας. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται προβάλλοντας ως “μπαμπούλα” τα συμβαίνοντα στις λιγότερο οικονομικά ισχυρές χώρες.
Σε αυτό το πλαίσιο έχει δίκιο ο έλληνας πρωθυπουργός όταν αναφερόμενος στην κρίση μιλάει για “πανευρωπαϊκό πρόβλημα”. Δυστυχώς όμως οι επιλογές που γίνανε από την κυβέρνηση υποβοηθούν τις παραπάνω εξελίξεις σε βάρος όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών.
Οι δηλώσεις στις οποίες αναφέρεται το άρθρο είναι απλώς ενδεικτικές των πιέσεων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από τους εθνικούς εργολάβους / καναλάρχες /εκδότες, που συνειδοτοποιούν ότι προοδευτικά θα περιορίζεται ο ρόλος τους.

sauraki είπε:
Να μην ξεχνούν οι Έλληνες πως το μνημόνιο το υπογράψαμε λόγο της αδυναμίας δανεισμού. Γιατί φτάσαμε εκεί? Πρώτα δόθηκε εντολή για το σορτάρισμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων το μέγα θέμα που το έχουν κάνει γαργάρα ΟΛΟΙ γιατί απλώς κανείς δε μπορεί να τα βάλει με τους γνωστούς – αγνωστους κερδοσκόπους. Ταυτόχρονα και εντέχνως αύξησε το έλλειμμα μεταφέροντας χρέη από τη μια χρονιά στην άλλη και ως σάλτσα οι δηλώσεις περι τιτανικού και διεφθαρμένων Ελλήνων. Μόνο οι πολίτες που ενημερώνονται από τα γνωστά συγκροτήματα δεν μπορούν να δουν αυτή την απλή αλήθεια και δεν είναι λίγοι. Είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να οδηγηθεί ο λαός μας στην περαιτέρω σφαγή.
Τελικά ένας λαός σε γενικές γραμμές κυβερνάται από αυτούς που του αξίζουν και τελικά αυτοί μας αξίζουν (Κοσκωτάς- Χρηματιστήριο- Εργολάβοι- ΔΝΤ). Ο Καραμανλής έκανε λάθη. Εντάξει. Ποτέ όμως δε θα έβαζε μια τέτοια υπογραφή. Πότε δε θα ξεπουλούσε την Πατρίδα του. Περαστικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ:Θέλετε πόλεμο; ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ