Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ 9/2/2011



ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ 9/2/2011
ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
       Με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ στον Πλάτανο στις 6:00 μμ.
       Με την έναρξη το λόγο ζήτησε ο κ Στέλιος Λουλουδιάς για να υποβάλει δύο ερωτήματα εκτός ημερήσιας διάταξης κάτι που δεν έγινε δεκτό καθώς από τη διαδικασία συμφωνήθηκε ότι αυτά θα τεθούν στο τέλος.
η κ ΧΡΥΣΟΎΛΑ ΣΥΦΟΥΝΙΟΥ
       Επί της διαδικασίας τοποθετήθηκε η κ Χρυσούλα Συφουνιού όπου ζήτησε ενημέρωση από το κ Δήμαρχο πριν προχωρήσουν στη συζήτηση των προς ημερήσιας διάταξης θεμάτων,  και παρατήρησε  την έλλειψη ενημέρωσης των μελών του ΔΣ της αντιπολίτευσης για τις ενέργειες του κ Δημάρχου και ανέφερε ως παράδειγμα την απόφαση του Δημάρχου για τις κινητοποιήσεις σχετικά με το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου της Λέρου από γιατρούς καθώς και για την επίσκεψη του υπουργού κ Νικιτιάδη στη Λέρο.
ο κ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ
       Ο κ Δήμαρχος απάντησε ότι όποιος θέλει ενημέρωση ευχαρίστως να τον δεχτεί στο γραφείο του να τον ενημερώσει για τα πάντα και ότι δεν έχει λόγους να κρατήσει κάτι κρυφό και περνώντας δε στην αντεπίθεση κατηγόρησε τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν παρουσιάστηκε κανείς στο Δήμο και δεν έκαναν έστω ούτε ένα τηλέφωνο για να ενημερωθούν και πως η υπηρεσίες του δήμου μπορούν να τους παρέχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται!
       Απαντώντας η κ Συφουνιού τόνισε πως δεν θα πηγαίνει από γραφείο σε γραφείο για να ενημερωθεί και ότι η ενημέρωση όλου του σώματος είναι υποχρέωση του Δημάρχου και δεν επιτρέπεται να μαθαίνουν τις αποφάσεις του δημάρχου για κινητοποιήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά να παίρνονται αποφάσεις του ΔΣ.
ο κ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ
       Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησαν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης για τις αιτιάσεις του κ Δημάρχου για έλλειψη ενδιαφέροντος και αδιαφορία.
       Στη συνέχεια  ο κ Δήμαρχος είπε ότι ανάλαβαν το δήμο σε ένα χάος καθώς σχεδόν οι μισοί και πλέον υπάλληλοι έλειπαν με άδειες και το νέο πλαίσιο λειτουργίας για την εφαρμογή του Καλλικράτη δεν έχει οριστικοποιηθεί, δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα που δυστυχώς ούτε η περιφέρει έχει τις απαντήσεις κάτι που τόνισε και ο αντιδήμαρχος κ Γιάννης Κωνσταντινίδης λέγοντας για τις συνεχείς τροποποιήσεις και ερμηνευτικές που συνεχώς φτάνουν στο Δήμο και το γεγονός ότι από την ημέρα που ανάλαβαν εργάζονται από το πρωί έως και αργά το απόγευμα κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν όσο χρειαστεί.
       Εν συντομία τα θέματα  που συζητήθηκαν είναι:
1)     Γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού κατοικιών έτους 2011
Εισηγητής ο κ Κώστας Βασιλείου που πρότεινε την ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομων οικισμών για Κριθώνι, Πλάτανου, Παντελιού από Αγία Μαρίνα ,  και Βρωμόλιθου, και Καμαράκι από Λακκί.
Ψηφίστηκε

2)     Κάλυψη Θέσεων ειδικών συνεργατών Δημάρχου.
Εισηγητής κ Μιχάλης Κόλιας Δήμαρχος που εισηγήθηκε δύο συμβούλους για το Δήμαρχο και ένα για κάθε αντιδήμαρχο με πτυχίο ΠΕ ή ΤΕΙ
Ψηφίστηκε ομόφωνα

3)     Λήψη απόφασης σύναψης προσυμφώνου για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή Πλατάνου.
Εισηγητής κ Μιχάλης Κόλιας Δήμαρχος που εισηγήθηκε την αναβολή λόγω προσωρινής εμπλοκής του θέματος και πληροφορίες έδωσε στο σώμα ο κ Κώστας Βασιλείου. Πρόκειται για οικόπεδο κοντά στο ειρηνοδικείο (Δημοτικό Ουρητήριο) για την κατασκευή πάρκινκ στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ψηφίστηκε

4)     Εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων σε σχολικά συγκροτήματα στο νησί μας.
Εισηγητής κ Μιχάλης Κόλιας Δήμαρχος
Ψηφίστηκε

5)     Έλεγχος των μέχρι τώρα εργασιών του έργου, «Αναπαλαίωση Παραδοσιακού κτιρίου ΛΕΡΟΣ (1η φάση)
     Εισηγητής κ Μιχάλης Κόλιας Δήμαρχος. Μετά από πολύ       συζήτηση(βλέπε επόμενη ανάρτηση) ψηφίστηκε με πλειοψηφία 11- 10

6)     Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης, «Μίσθωμα οχήματος (μίσθωση        φορτηγού αυτοκινήτου με γερανό)», για την αποκομιδή απορριμμάτων από μόνιμους χώρους υποδοχής.
 Εισηγητής κ Μιχάλης Κόλιας Δήμαρχος
Ψηφίστηκε

7)     Παραχώρηση στη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέρου, της χρήσης του έργου, «Ολοκλήρωση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Δήμου Λέρου  -  Κατασκευή Βασικών συλλεκτήρων  και κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχών Αγίας Μαρίνας, Πλατάνου, Βρομολίθου, και Λακκίου Δήμου Λέρου».
Ψηφίστηκε.

8)     Σύσταση συντονιστικού τοπικού οργάνου (Σ.Τ.Ο.) πολιτικής προστασίας.
Ψηφίστηκε
9)     Τροποποίηση και συμπλήρωση. Διοικητικών Συμβουλίων Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ψηφίστηκε
10)Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου μας, σε επιτροπή του Λιμεναρχείου Λέρου.
Ψηφίστηκε.

11)Μεταφορά προτομής Παπανασταση.

Ακόμα στην αρχή της συνεδρίασης ψηφίστηκε η επανάληψη του διαγωνισμού προσφοράς για την κατασκευή αντιστήριξης του δρόμου στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου λόγω μικρής έκπτωσης 1% και 2%.
Ψηφίστηκε.

Μάκης Αρμενιάκος
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ