Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Από πού βρέθηκαν 600 δις ΕΥΡΩ Ελλήνων στην Ελβετία;;;;


ΠΗΓΉ:OLYMPIA.GR

Από πού βρέθηκαν 600 δις ΕΥΡΩ Ελλήνων στην Ελβετία;;;;

Posted by Εξουσία στο Φεβρουαρίου 8, 2011


Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε μόλις χθες από το περιοδικό Spiegel (εδώ), γιατί από τα ελληνικά ΜΜΕ μην περιμένετε τίποτα, ότι οι Έλληνες (όχι προφανώς οι μισθοσυντήρητοι, αλλά η άρχουσα τάξη της χώρας), έχουν καταθέσεις στην Ελβετία περί τα 600 δις ΕΥΡΩ. Ναι καλά διαβάσατε. Περί τα 600 δις ΕΥΡΩ, σχεδόν διπλάσια από το χρέος της χώρας, για το οποίο κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε και επίσημα και για το οποίο έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία. Και αυτά τα χρήματα είναι μόνο στην Ελβετία. Βάλτε με το νου σας τι χρήματα είναι κατατεθειμένα σε άλλες χώρες (π.χ. Κύπρος, Αγγλία, ΗΠΑ κ.λ.π.).

Εδώ είναι να τρελαίνεται κανείς. Δηλαδή, με το ίδιο το ελληνικό χρήμα, οι λεγόμενες αγορές δανείζουν την ίδια τη χώρα μας με εξωφρενικά επιτόκια.
Αναρωτιόμαστε: Αν αυτό το χρήμα ήταν μέσα στην ελληνική επικράτεια και επενδυόταν εδώ, δεν θα ζούσαμε όλοι πλούσια; Γιατί θα πρέπει να εξαθλιωθούμε όλοι μας προκειμένου ο ελληνικός πλούτος να πλουτίζει την κάθε Ελβετία;;
Επιπλέον αναρωτιόμαστε: Όλα αυτά τα χρήματα από πού βρέθηκαν; Είναι από την υπεραξία της εργασίας του Έλληνα; Είναι από κρατικές προμήθειες; Είναι μήπως από….. διάφορες αδιαφανείς διαδικασίες; Έχει μήπως φορολογηθεί αυτό το χρήμα; Μπορεί άραγε να δικαιολογηθεί το «πόθεν έσχες» αυτού του χρήματος;;
Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που δεν νομίζουμε να κάνει κάτι, αλλά ορίστε κ. Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν». Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τουλάχιστον, είναι να βρεις τρόπους και κίνητρα επαναπατρισμού αυτού του χρήματος.
Πάντως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς, δηλαδή μειώνοντας τους μισθούς, δεν είναι ο ενδεδειγμένος, ούτε συγκινεί τους μεγαλοκαταθέτες, αφού μπορούν να βγάζουν περισσότερα μόνο από τους τόκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ