Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΡΟΣ από Δευτέρα 28/2 ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ



Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Λέρου και άλλων φορέων του νησιού, δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το κλίμα δυσφορίας και αγανάκτησης.
Ενώπιον της καταστάσεως αυτής το δημοτικό συμβούλιο ομοφώνως απεφάσισε να κλείσουν από την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες του Δήμου, του Δημοσίου, τα σχολεία και τα καταστήματα, έως ότου δοθούν λύσεις από το υπουργείο Υγείας.
Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονται τα εξής:
«Εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για την έναρξη κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από το Δήμο μας, λόγω των συνεχών και σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού μας.
Ειδικότερα αποφασίζεται πως από την προσεχή Δευτέρα 28 φεβρουαρίου 2011 και επ' αορίστου, θα κλείσουν με καταλήψεις τόσο ο Δήμος μας, όσο και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας, εκτός από το νοσοκομείο για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συνδημότες μας. Στις παραπάνω κινητοποιήσεις καλούνται να συμμετέχουν όλα τα δημόσια σχολεία του νησιού μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου, καθώς και οι υπόλοιποι σύλλογοι και φορείς του νησιού μας που επιθυμούν.
Παράλληλα ορίζεται 3μελές συντονιστικό όργανο, αποτελούμενο από τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας δημοτικούς συμβούλους κ. Κοντραφούρη Μιχαήλ και κ. Συφουνιού Χρυσούλα, το οποίο θα εξετάζει και θα αποφασίζει σχετικά με τα διάφορα επιμέρους θέματα οργανωτικά κλπ., που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των παραπάνω κινητοποιήσεων.
Τέλος αποφασίζεται όπως αντιπροσωπεία του Δήμου μας μαζί με όλους τους βουλευτές του Νομού μας και εκπροσώπους των Δήμων των γειτονικών μας, νησιών, να μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Υπουργό».
Εξάλλου ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας, απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού, την ακόλουθη επιστολή:
Κύριοι,
Η υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας στο νησί μας έχει φθάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων της Λέρου αλλά και των ψυχασθενών του Κ.Θ.Λ., των γύρω νησιών Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου και των επισκεπτών τους ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Υπουργό Υγείας για την κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων στο Νοσοκομείο μας, αυτό από 18.02.2011 στερείται τις υπηρεσίες χειρουργού, από 21.01.2011 ορθοπεδικού με επιπλέον πρόβλημα τα κενά που δημιουργούνται με τους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν οι επόμενοι, οι θέσεις παραμένουν ακάλυπτες. Αποτέλεσμα οι δημότες μας να μετακινούνται σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται και να υπόκεινται σε έξοδα αυτοί και οι οικογένειές τους και επιπλέον να ζουν μέσα σε ένα ανασφαλές τοπίο λόγω της έλλειψης ιατρών αλλά και της ανεπαρκούς συγκοινωνίας.
Μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας και της έλλειψης προοπτικής για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε με την 26/2011 απόφαση του να παραμείνουν κλειστές από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 οι υπηρεσίες του Δήμου μας, οι Δημόσιες υπηρεσίες, τα Δημόσια Σχολεία και τα καταστήματα έως ότου βρεθεί λύση.
Ως νέα Δημοτική Αρχή αυτού του τόπου ζητάμε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζονος σημασίας για το νησί μας πρόβλημα.
Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος για τη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ Λ. ΚΟΛΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ(ΚΟΤΕΣ) ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ