Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λέρος: Υπό κατάληψη Σχολεία-Εφορία-ΙΚΑ και Δήμος. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πλάτανο στις 11:00. Δυναμικό παρών οι μαθητές- αισθητή η απουσία πολλών Λεριών!!!

Λέρος: Υπό κατάληψη Σχολεία-Εφορία-ΙΚΑ και Δήμος. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πλάτανο στις 11:00. Δυναμικό παρών οι μαθητές- αισθητή η απουσία πολλών Λεριών!!!
        Όπως είχε προγραμματιστεί και εγκαίρως σας είχαμε ενημερώσει  από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του δήμου μας για την επίλυση των προβλημάτων υγείας του νησιού μας και πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου μας από γιατρούς, που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων του νησιού μας αλλά και των κατοίκων των γύρο νησιών που υπάγονται και εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο μας.
       Οι κινητοποιήσεις άρχισαν με την κατάληψη και το κλείσιμο όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού από το πρωί  και ακολούθησε η κατάληψη και κλείσιμο των γραφείων του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Λέρου.
       Στη συνέχεια από τις 10:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία πλατάνου μπροστά από το Δημαρχείο οι μαθητές και καθώς η ώρα περνούσε  όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν μέχρι και την έναρξη της ομιλίας του Δημάρχου κ Μιχάλη Κόλια παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ  Παϊσίου, των Δημοτικών Συμβούλων του νησιού μας, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Λειψών κ Ρίζου με αντιπροσωπεία σαράντα ατόμων που ήρθαν από τους Λειψούς, δάσκαλους, Καθηγητές και πλήθους κόσμου, που όμως δεν ήταν τόσο πολύς όσο η σοβαρότητα του προβλήματος θα απαιτούσε!.
       Την  ομιλία του Δημάρχου που θα σας παρουσιάσουμε με άλλη ανάρτηση αμέσως μετά, ακολούθησε η εκφώνηση του Ψηφίσματος των Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Λέρου.
       Στην συνέχεια  ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ  Παΐσιος απηύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας τη συμπαράσταση του και της εκκλησίας μας στο δίκαιο αίτημα του λαού για την επίλυση των προβλημάτων της υγείας που είναι κοινωνικό αγαθό, και που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.
       Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Λειψών κ Ρίζος όπου ανάφερε περιστατικά επειγόντων διακομιδών που έθεσαν σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή των ασθενών  αλλά και του πληρώματος και του σκάφους που επωμίσθηκε την αποστολή τους για να καταλήξει απευθυνόμενος στον δήμαρχο Λέρου "κάνετε ότι ενέργειες απαιτούνται για τον αγώνα σας και εμείς η αντιπολίτευση του δήμου Λειψών θα είμαστε μαζί σας" για να κερδίσει το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
       Ο πρώην δήμαρχος Λέρου, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λέρου κ Ι. Μαυρουδής αναφέρθηκε στα θέματα υγείας κατά την περίοδο της δικής του δημαρχίας τονίζοντας ότι το υπουργείο υγείας άκουγε τα αιτήματα του και έδινε λύσεις με αποτέλεσμα την καλύτερη κατάσταση της υγείας τότε χαρακτηρίζοντας την σημερινή κατάσταση απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου δεν χρειάζεται μόνο ένας γιατρός ανά ειδικότητα αλλά περισσότεροι.
       Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκλεισαν τα συνθήματα των μαθητών.
       Για την όσο το δυνατόν έγκαιρη και πάντα έγκυρη ενημέρωσή σας το θέμα δεν θα καλυφθεί από μόνο μία ανάρτηση αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες κατά την διάρκεια της ημέρας  με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση σας.
      
   


















Μάκης Αρμενιάκος 
antilogoi.blogspot.com

1 σχόλιο:

MARIA IOVINSKA είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΕΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ