Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τιμούμε τους ήρωες! Αρκεί να μην επιζήσουν...


πηγή:toixo-toixo

Τιμούμε τους ήρωες! Αρκεί να μην επιζήσουν...



 Ώρες- ώρες φτάνω στο σημείο να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Και δεν ντρέπομαι γιατί η μοίρα μου έδωσε την πιο δοξασμένη, ίσως, ανά τον κόσμο εθνικότητα για να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ιστορία.
Ντρέπομαι που μοιράζομαι αυτήν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη με τους σημερινούς Νεοέλληνες.
  Διότι, ΝΑΙ, υπάρχουν συμπατριώτες μας που επαινούν τον Γ. Παπανδρέου για τις προσπάθειές του, διότι "δεν υπήρχε άλλος δρόμος".
ΝΑΙ, υπάρχουν άλλοι που επαινούν τον Καραμανλή, διότι αυτός ήθελε να σώσει την Ελλάδα, αλλά οι κακοί υπουργοί φταίνε και φυσικά οι πολιτικοί του αντίπαλοι που "έκαψαν τη μισή Ελλάδα για να τον ρίξουν, επειδή ήταν δύσκολος αντίπαλος για τις ΗΠΑ"- εδώ γελάνε...
ΝΑΙ, υπάρχουν κάποιοι που επαινούν τον Πάγκαλο γι αυτά που λέει ενάντια στους κακούς πολίτες, που είναι διεφθαρμένοι και ήρθε αυτός να μας σώσει.
ΝΑΙ, υπάρχουν άλλοι που επαινούν τον Καρατζαφέρη για την υπευθυνότητά του και την πατριωτική του συνείδηση, παρότι έδωσε την υποστήριή του στο κατ'εξοχήν ανεύθυνο και προδοτικό κείμενο που έχει υπογραφεί ποτέ στην ιστορία μας, το Μνημόνιο.
ΝΑΙ, υπάρχουν πολλοί ακόμη που ακούν και επηρεάζονται από τα προπαγανδοκάναλα.
ΝΑΙ, υπάρχουν εκατομμύρια συμπολίτες μου που ψηφίζουν ακόμη τα κόμματα που μας καταστρέφουν και μας βιάζουν ακόμη τη ζωή.
Εκτός αν κατεβαίνουν κάθε τέσσερα χρόνια τίποτα εξωγήινοι, έρχονται ψηφίζουν και εξαφανίζονται πάλι στο Σείριο...

Και φυσικά την ίδια στιγμή οι ίδιοι Έλληνες λοιδωρούν τους Έλληνες που έχουν κάνει πράξεις μεγάλες, σπουδαίες. Αυτές τις πράξεις που τις καταγράφει η Ιστορία και φτάνουν σε εμάς εκπεφρασμένες με λίγα λόγια, τα οποία φυσικά και είναι αδύνατο να μας καταστήσουν κοινωνούς του κατορθώματός τους. 
  Ποιες λέξεις μπορούν να περιγράψουν τη στιγμή που ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας ανεβαίνουν στην Ακρόπολη και κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία, το συμβολο του κατακτητή; Φαίνεται τόσο μακρινό που δε μπορεί να το αγγίξει η ψυχή μας, το μυαλό μας, η συνείδησή μας.
  Κι όμως μετά τις σημερινές δηλώσεις του ενάντια στους κατακτητές του ΔΝΤ και τους Έλληνες υπηρέτες τους υπήρξαν πολλοί που στα blogs καθύβριζαν το Μανώλη Γλέζο, αυτοπροσδιοριζόμενοι μάλιστα ως "πατριώτες"! Οι "πατριώτες" λοιπόν βρίζουν ένα μεγάλο σύμβολο του Πατριωτισμού! Πλήρης παράνοια δηλαδή... Ή ακόμη χειρότερα υποκρισία!!!
  Τους ήρωες τους προτιμάμε νεκρούς: είναι προφανές! 
Οι νεκροί ήρωες έχουν το προνόμιο να μη μιλούν, να μη μας θέτουν προ των ευθυνών μας, να μην ακούμε τη φωνή τους.
Έχουν το προνόμιο να τους μεγενθύνουμε κατά το δοκούν, να υποθέτουμε τι θα έκαναν σήμερα, πάντα κατά το δοκούν και να τους επικαλούμαστε ως αλάνθαστους.
Οι ζωντανοί ήρωες, πάλι, πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα, σε κάθε περίπτωση πόσο ήρωες είναι.
Δεν μπορούν να απουσιάσουν από τα κοινά διότι τότε θα τους κατηγορήσουμε ως ριψάσπιδες.
Αν πάλι αποφασίσουν να συμμετέχουν στα κοινά (αν δε συμμετέχουν οι ήρωες άλλωστε, ποιοι πρέπει να συμμετέχουν;) τότε τους κατηγορούμε ότι εξαργυρώνουν το ηρωικό παρελθόν τους. Και μάλιστα όταν αποφασίσουν να ταχθούν με τη μία ή την άλλη παράταξη, τότε οι υπόλοιποι τους κατηγορούν, τους λοιδωρούν και τελικά συκοφαντούν και το ίδιο το ηρωικό παρελθόν τους! Τι αίσχος! Τι ντροπή!
Τα ίδια και χειρότερα πέρασε και ο μεγάλος αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που φυλακίστηκε για.... εσχάτη προδοσία!!! Κι όμως!!!
  Και φυσικά αν υπήρχαν τα blogs στην Ελλάδα της Απελευθέρωσης, είμαι σίγουρος ότι ο Κολοκοτρώνης ότι θα αντιμετωπίζόταν με αυτόν τον τρόπο. όπως δεδομένα αντιμετωπίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κι αυτοί τον κατηγορούσαν ως προδότη. Ποιοι ήταν αυτοί που τον κατηγορούσαν; Σίγουρα όχι αυτοί που ήταν στα βουνά με το καριοφίλι, αλλά έγλειφαν το Σουλτάνο στο Φανάρι για καμιά θεσούλα.
Και όταν επετεύχθη η Απελευθέρωση ήρθαν και καπηλεύτηκαν τον Αγώνα των ηρώων του Κλεφτοπολέμου και πήραν τις θέσεις και την επίκτητη ιδιότητα των Επαναστατών, που φυσικά και δεν τους ανήκε.

Αλλά ΟΧΙ! Δεν είναι μόνο αυτοί οι Έλληνες! Πάντα αυτοί ηταν οι περισσότεροι.
   Όπως οι περισσότεροι ήταν που λοιδώρησαν και συκοφάντησαν το Σωκράτη οδηγώντας τον στη φυλακή και στην εκτέλεση με το κώνειο.
   Οι περισσότεροι ήταν που ήταν σπιτάκι τους φοβισμένοι και μετά την Απελευθέρωση κατηγόρησαν τον Κολοκοτρώνη ως προδότη, σκότωσαν τον Καποδίστρια κλπ.
   Οι περισσότεροι ήταν που μετά την κατάκτησή μας από τους Γερμανούς Ναζί έκατσαν σπίτι τους, φοβισμένοι και μετά καηγορούσαν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ως... ανθέλληνες, και καπηλεύτηκαν τον αγώνα τους που έβαλε το λιθαράκι του στη νίκη πί του Ναζισμού.
   Οι περισσότεροι ήταν που στην περίοδο της Επταετίας βολεμένοι σιωπηλά αποδέχονταν το καθεστώς και όταν 10 με 15 χιλιάδες παιδιά προέταξαν τα στήθη τους και αψήφησαν τον κίνδυνο για τη ζωή τους για το ιδανικό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και παρόλα αυτά τα παιδιά αυτά χαρακτηρίστηκαν ως.. πράκτορες από κάποιους νοσταλγούς του καθεστώτος, με το... φοβερό επιχείρημα ότι καμιά εικοσαριά από αυτά τα παιδιά αργότερα εξαργύρωσαν αυτό το κατόρθωμα. Ξεχνώντας βέβαια ότι οι υπόλοιποι, που ήταν και το 99% των αγωνιστών, δεν εξαργύρωσαν τίποτα και πρφανώς ό,τι και να ακολούθησε, η πράξη δε μειώνεται με τίποτα.
  Όχι δε θα ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, επειδή κάθε φορά θα υπάρχει ένα μέρος των Ελλήνων που είναι τόσο "λίγοι", τόσο "μικροί".
  Αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Περήφανος γιατί κληρονομώ τα κατορθώματα των Θερμοπυλών, της Σαλαμίνας, των Δερβενακίων, του Μεσολογγίου, της Σμύρνης, της Εθνικής Αντίστασης, της Πίνδου, του Πολυτεχνείου.
  Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, απόγονος του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα, του Ρήγα Φερραίου, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Γλέζου, του Θεοδωράκη κλπ κλπ κλπ...

Η πλήρης σύγχυση! Τι κρίμα που σύμβολα και τραγούδια ενός πολιτικού χώρου εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν αυτούς που σήμερα θέλουν την απαλλαγή του!!
Μάκης Αρμενιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ