Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΟΎ ΚΛΈΒΟΥΝ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΑΛΛΟΎ ΕΚΠΟΙΟΎΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ


      Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση σκέφτηκα αμέσως αυτά που είπα σε μια μικρή συζήτηση βλέποντας του πανηγυρισμούς των Αιγυπτίων για την παραίτηση Μουμπάρακ!

          Τι είχα πει; α ρε κακομοίρηδες χαρείτε, χαρείτε τώρα που δεν ξέρετε τι σας περιμένει!
       Ναι πρέπει να χαίρεσαι όταν απομακρύνεις έναν "τύραννο" από την εξουσία όπως χαρήκαμε και εμείς με την κατάρρευση της χούντας! Αλλού είναι το ζήτημα.
       Μετά από δέκα είκοσι ή τριάντα χρόνια που θα ζεις τον ίδιο αν όχι χειρότερο εφιάλτη θα ξέρεις τον εχθρό; θα είσαι σίγουρος ποιος φταίει και τι πρέπει να κάνεις για να έρθεις στα ίσια σου ξανά; Με το πρόσχημα της Δημοκρατικής διακυβέρνησης  καθίστασαι  συνυπεύθυνος ως λαός  για το που θα σε οδηγήσουν  αυτοί που πάντα σε εξουσίαζαν και θα συνεχίζουν να σε εξουσιάζουν ! πάντα με δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.
       Τότε που κάθε απόπειρα αντίδρασης θα ονομάζεται ανεύθυνη και αντιπατριωτική πράξη!
       Τότε που θα φταις εσύ γιατί είσαι τεμπέλης αντιπαραγωγικός και κλέφτης! γιατί πληρώνεις λιγότερο φόρο εισοδήματος από το κανονικό και ας φρόντισαν κάποιοι να πληρώνεις πολλά περισσότερα από αυτά που κλέβεις σε άμεσους φόρους που ξεπερνούν το ποσοστό κέρδους του εμπορίου!!!
       Τότε που το πρόσχημα του κομμουνιστικού κινδύνου της χούντας θα αντικαθίσταται από το πρόσχημα της πτώχευσης και την έγκριση της δόσης από την δημοκρατικά εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση! 
       Και τι δεν είδαμε ακόμα που να οδηγούν σε ευθείες συγκρίσεις;
Από παραβίαση συντάγματος και απαγόρευση συνάθροισης μέχρι στρατιωτικές ασκήσεις καταστολής διαδηλωτών και εξεγέρσεων! 
       Από αποκλεισμούς του κέντρου της Αθήνας (απαγόρευση κυκλοφορίας) μέχρι πολιτική επιστράτευση με νόμο της χούντας που κανείς στα τόσα χρόνια δημοκρατίας δεν έκανε τον κόπο να καταργήσει!
       Τότε τα αγάλματα και τα αρχαία, τα νησιά σου και τις παραλίες σου δεν θα χρειάζεται να τα κλέβουν στο σκοτάδι κρυφά αλλά να τα αξιοποιούν οι εταίροι σου για την ελάφρυνση του χρέους σου απέναντι τους.
       Τότε που ο εθνικός σου τσαμπουκάς και η περηφάνια σου θα εξαντλείται στις παρατηρήσεις σου για τον τρόπο εξαγγελίας των μέτρων που έχεις συμφωνήσει! η για να είμαστε ακριβείς σε έχουν ενημερώσει και αναγκαστικά συμφωνείς για να τηρήσεις την υπογραφή σου!
       Τότε που οι όποιες θυσίες του λαού σου που υποφέρει από τη φτώχεια, την ανεργία και την απελπισία νιώθεις ότι πάει χαμένη στο αδηφάγο σύστημα της τραπεζικής ελίτ των αγορών και των εδώ αντιπροσώπων τους.
       Αν τα ήξερες όλα αυτά φτωχέ Αιγύπτιε δεν θα πανηγύριζες αλλά θα κρατούσες θέσεις μάχης για τους φίλους και σύμμαχους που θα εμφανιστούν προσφέροντας χρήματα και γνώση για την ανοικοδόμηση!
       Θα ήσουν σε ετοιμότητα να αποκρούσεις το άνοιγμα των αγορών και τις παροχές δανείων για αυτοκίνητα, τηλεοράσεις και κάθε λογής πολυτέλειες που αντικαθιστούν τις χάντρες και τα καθρεφτάκια εξαπάτησης των ιθαγενών.
       Τέλος θα στεκόσουν από τώρα επιφυλακτικός στο Δημοκρατικό πλαίσιο ασυδοσίας που θα στηθεί ώστε τα δύο μεγάλα κόμματα θα κάνουν συναγωνισμό σοσιαλιστικών πρακτικών- παροχών με θεματοφύλακα τους συνδικαλιστές εργατοπατέρες  που θα φροντίσουν να διαλύσουν κάθε παραγωγική διαδικασία ώστε να πετάς τσάπα τις πρώτες ύλες σου σε αυτούς (Φίλους συμμάχους) και να τις επανεισάγεις με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία στεγνώνοντας την οικονομία σου υπέρ των ευεργετών σου.
       Αλλά για να τα κάνεις αυτά φτωχέ μου Αιγύπτιε θα πρέπει να έχεις πείρα και παιδεία και δυστυχώς ούτε πείρα έχεις (όταν αποκτήσεις θα είναι πλέον αργά) ούτε παιδεία έχεις αλλά και ούτε θα αποκτήσεις γιατί οι φίλοι και σύμμαχοι θα φροντίσουν ο υπουργός παιδείας να συμμετέχει σε Thinks Tanks λέσχες τύπου μπίλντερμπεργκ για τον εκσυχρονισμό της παιδείας και της σύνδεση της με την παραγωγή, προωθώντας ιδέες του διεθνισμού και τις πολυπολιτισμικότητας.
       Αυτά σκέφτηκα συμπαθή μου Αιγύπτιε την ώρα που πανηγύριζες και σου εύχομαι καλό ταξίδι στα όχι λιγότερο φουρτουνιασμένα νερά της σύγχρονης υπαρκτής δημοκρατίας.
Μάκης Αρμενιάκος
πηγή:on-news.gr       

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011


Έκλεψαν και το άγαλμα του Τουταγχαμών


Οκτώ αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, ανάμεσά τους ένα άγαλμα του Τουταγχαμών, εκλάπησαν από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA), Ζάχι Χαουάς.


Μεταξύ των αντικειμένων αυτών είναι ένα άγαλμα από ξύλο με επικάλυψη χρυσού του βασιλιά Τουταγχαμών, της 18ης δυναστείας, καθώς και τμήματα ενός άλλου αγάλματος του ίδιου φαραώ, τόνισε ο Χαουάς.

Οι κλοπές διαπιστώθηκαν κατά την απογραφή που πραγματοποίησε το προσωπικό του μουσείου και μετά την εισβολή αγνώστων στο μουσείο στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίοι επωφελήθηκαν από μια συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Tahrir, δίπλα στο μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ