Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Αγόρασε χρόνο» ο Υφυπουργός κ. Νικητιάδης στην Ρόδο ?


πηγή:ksipnistere

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

«Αγόρασε χρόνο» ο Υφυπουργός κ. Νικητιάδης στην Ρόδο ?



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.(πρώην Σ.Τ.Ε.)

Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την τοπική κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους γονείς τους, και τους εργαζόμενους της Α.Σ.Τ.Ε., της ΕΠΑ.Σ και του Ι.Ε.Κ. Ρόδου του Ο.Τ.Ε.Κ., την .....
Κυριακή 20/02/2011.

Στην συνάντηση ο Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι Τουριστικές Σχολές», «παλεύουμε για την αναβάθμισή τους», το τετριμμένο «λεφτά υπάρχουν» και ότι «ενώ έχουν κοπεί οι προϋπολογισμοί σε όλο το δημόσιο τομέα, στον Ο.Τ.Ε.Κ. παρέμεινε ο ίδιος». Τόνισε δε ότι «οι διαδικασίες δεν έχουν ξεμπλοκαριστεί, γιατί φταίει… η κατάληψη των εργαζομένων στην Κεντρική Υπηρεσία».

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο κ. Νικητιάδης, την Δευτέρα 14/02/2011 δήλωσε σε εκπροσώπους της Προσωρινής Διοίκησης της Ομοσπονδίας ότι: «τώρα αντιλήφθηκα το μέγεθος του προβλήματος και θα φροντίσω άμεσα για την επίλυσή του». Δεν είπε ότι το πρόβλημα είναι η κατάληψη (πως θα μπορούσε άλλωστε να το πει, αφού το πρόβλημα άρχισε από τις 10/01/11 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα Εκπαιδευτήρια, ενώ η κατάληψη άρχισε στις 07/02/11). Το συντονιστικό όργανο της κατάληψης διευκόλυνε τις Οικονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να δοθούν τα απολογιστικά στοιχεία, τα οποία και απεστάλησαν.

Αν λοιπόν κ. Νικητιάδη ψάχνετε υπεύθυνους, δεν θα τους βρείτε στο συντονιστικό όργανο της κατάληψης. Οι συνδικαλιστές προχώρησαν στην κατάληψη ως ακραίο μέτρο πίεσης, αφού εξάντλησαν κάθε άλλη δυνατότητα για την επίλυση του προβλήματος. Από τις 18/10/2010 είχαμε καταθέσει σχετικό Υπόμνημα σε όλους τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο Βουλευτές του ΚΚΕ σας υπέβαλαν την με αριθμ. 5394/22-10-2010 επίκαιρη ερώτηση: «αν προτίθεστε να καλύψετε τις ανάγκες λειτουργίας του ΟΤΕΚ μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό». Η απάντηση σας τότε ήταν ξεκάθαρη: «το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του ΟΤΕΚ καθορίστηκε στα 12.855.000 €», που με την έμμεση περικοπή που ακολούθησε κατέληξε στα 10.798.000 €.

Υπεύθυνοι επομένως είναι η Κυβέρνηση, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, η Διοίκηση, ο Γεν. Δ/ντής του ΟΤΕΚ και οι Διευθυντές των Εκπαιδευτηρίων, όλοι αυτοί δηλαδή, που στη μέση της εκπαιδευτικής περιόδου, διέσυραν τον μοναδικό Δημόσιο φορέα που προσφέρει Τουριστική Εκπαίδευση, αφού κατέφυγαν στην «ζητιανιά» για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τρόφιμα για την σίτιση και την εκπαίδευση των 2.800 σπουδαστών-μαθητών, επέβαλαν σε ανήλικους μαθητές να καθαρίζουν τεράστιες εγκαταστάσεις που στεγάζονται και εκπαιδεύονται, δέχτηκαν να λειτουργούν οικοτροφεία που στεγάζουν ανήλικους μαθητές χωρίς θέρμανση και φύλαξη, χωρίς υλικά καθαριότητας, σε κτίρια που δεν έχουν πυρασφάλεια και χωρίς χρήματα για να αντιμετωπίσουν τακτικές ή έκτακτες δαπάνες, που θυσίασαν την εκπαίδευση στο βωμό της κρίσης και άφησαν τις ΑΣΤΕ, τις ΕΠΑΣ, τα ΙΕΚ και την Μετεκπαίδευση χωρίς βιβλία και σημειώσεις.

Ευθύνες κ. Υφυπουργέ θα πρέπει να αναζητήσετε από τον Πρόεδρο, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. και τον Γεν. Δ/ντή του Ο.Τ.Ε.Κ., ζητώντας άμεσα τις παραιτήσεις τους, όπως το έπραξαν και τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Τακτικού Προσωπικού, καθώς όλοι αυτοί αποδείχτηκαν για μία ακόμη φορά κατώτεροι τον περιστάσεων, γιατί το πρόβλημα τους είχε γίνει γνωστό από 30/09/2010! Ευθύνες επίσης θα πρέπει να αναζητήσετε σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για την έναρξη λειτουργίας των Εκπαιδευτήριων-Οικοτροφείων, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος.

Αν όλα αυτά εσείς κ. Νικητιάδη τα ονομάζετε «προσπάθεια για αναβάθμιση», εμείς τα λέμε «ΝΤΡΟΠΗ»!

Το συντονιστικό όργανο κατάληψης

2 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ
Ανώνυμος είπε...
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;;;ΙΔΙΟΣ Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ