Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

1,5 δις ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά την εξαγγελία για το δημοψήφισμα

       Μα γιατί τραβάνε τα λεφτά τους οι Έλληνες; αφού είναι εγγυημένα και ασφαλή, το είπε και ο πρώην πρωθυπουργός ! αχαχαχαχαχα.
       Λέτε να περιμένουν να τους διαβεβαιώσει και ο Σαμαράς; αχαχαχαχα.
       Λίγη τρελίτσα για να μην τρελαθούμε!
Μάκης Αρμενιάκος

πηγή:defencenet.gr
1,5 δις ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά την εξαγγελία για το δημοψήφισμα
Image
Συνεχίζεται η ανάληψη και η φυγή στο εξωτερικό των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών από τις ελληνικές τράπεζες μετά τις απανωτές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης η όπως ισχυρίζεται προσπαθεί να σώσει την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες συνολικά 1,5 δις ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες σε διάστημα τεσσάρων ημερών μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε την διενέργεια δημοψηφίσματος. Οι καταθέτες απέσυραν τα κεφάλαια τους είτε για να τα «φυγαδεύσουν» στο εξωτερικό, είτε για να τα κρύψουν στα σπίτια τους.
Την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριου 2011 υπολογίζεται ότι έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2011, οι εκροές καταθέσεων ήταν συνεχείς και είχαν φτάσει τα 22,4 δισ. ευρώ με τα διαθέσιμα στις τράπεζες να υποχωρούν στα 187,2 δισ. ευρώ.
Τέλος από την αρχή του χρόνου 26 δισ. ευρώ «έφυγαν» από τις τράπεζες είτε για να επενδυθούν στο εξωτερικό είτε για να καλύψουν οι Έλληνες πολίτες τις ανάγκες τους και την πληρωμή των φόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ