Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ : ΑΣΣΟΙ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΓΟΙ και ΑΣ ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ !

     Το να επικαλείσαι το διάλογο το καταλαβαίνω! Είναι θετικό πράγμα ο διάλογος και κανείς ποτέ δεν μπορεί να πει ότι δεν βοηθάει, ακόμα και αν δεν καταλήγει πουθενά με το διάλογο καταλαβαίνουμε τουλάχιστον που διαφωνούμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε βρε αδερφέ.
      Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μπορεί να επικαλείται την ενημέρωση και το διάλογο κάποιος, που επί πολύ καιρό έκανε ότι περνάει από το χέρι του, λόγω και της θέσης του για να μην ενημερώνει και να μην συνομιλεί με τους “αντιπάλους “ του, ασκώντας αλαζονικά και φιλάρεσκα κατά την γνώμη μου την εξουσία που του έδωσε ο λαός.
     Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα, αναφέρομαι, στην πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ για διεξαγωγή debate με την συμμετοχή και των τριών υποψηφίων δημάρχων.
     Ασφαλώς για όσους γνωρίζουν καλά τον κ Κωττάκη αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι άριστος γνώστης και χειριστής των προεκλογικών τακτικών, και μάλιστα ορισμένοι είχαμε προβλέψει αυτή του την κίνηση αρκετό καιρό πριν.
     Αφού λοιπόν του αναγνωρίζω προσωπικά την ικανότητα στην προεκλογική τακτική, θέλω να επικεντρωθώ στην ουσία της πρότασης του για το debate, γιατί καλές οι τακτικές αλλά όταν πρόκειται για εκλογές η ουσία πρέπει να μετράει ώστε η απόφαση μας για την ψήφο μας πρέπει να είναι η σωστή, καθώς ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την κάλπη.
     Δεδομένου ότι ο κ. Κωττάκης βάση του προεκλογικού νόμου, δεν είχε άλλη ευκαιρία να μιλήσει στους Ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού μας, προσπάθησε με αυτή την κίνηση, είτε να έχει την ευκαιρία να ξαναβγεί στον αέρα από τις συχνότητες των σταθμών, και μάλιστα μαζί με τους συνυποψήφιους του, από τους οποίους, κακώς κατά την γνώμη μου, θεωρεί ότι υπερέχει, είτε ακόμα καλύτερα την άρνηση τους για το debate οπότε θα είχε ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα μέχρι και την τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα. Τώρα για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών που προφασίστηκε, ούτε λόγος, καθώς όποιος ήθελε θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις πάρα πολλές δυνατότητες που υπάρχουν, όπως έκανε ο συνδυασμός ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΡΟΣ της Χρυσούλας Συφουνιού που κατά την γνώμη μου ήταν στον προγραμματισμό της ενημέρωσης, μακράν ο καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό μέχρι τώρα.
     Οι κινήσεις λοιπόν έγιναν, το σκηνικό στήθηκε και για αρκετές μέρες το σχέδιο πάει πρίμα. Φοβούνται και δεν δέχονται γράφουν καθημερινά τα δελτία τύπου. Ο Μάγος το έκανε πάλι το θαύμα του και όλοι υποκλίνονται στην ευφυΐα του. Εκστασιασμένοι νέοι και παλιοί σύμβουλοι και συνεργάτες ξαμολιούνται στους δρόμους και μεταφέρουν στον κόσμο τη σιγουριά για την νίκη από τις ενέργειες του Μεγάλου του Στρατηγού του Μάγου!
     Όμως μια διαφωνία για τη σειρά των συνεντεύξεων την τελευταία μέρα στο Ράδιο Άρτεμις εξελίσσεται σε κρίση, μάταια προσπαθούν να συνεννοηθούν για το τι πρέπει να γίνει. Ο κ Κωττάκης επιμένει να περάσει το δικό του, ο κ Μπαλαμπάνης συμβουλεύεται το ΕΣΡ και απαντάει στον κ Κωττάκη ότι δεν υπάρχει το νομικό πρόβλημα που επικαλείται και η σειρά θα παραμείνει όπως προ πολλού έχει προγραμματιστεί και όχι όπως την θέλει ο κ Κωττάκης, οι τόνοι ανεβαίνουν και το τηλέφωνο κτυπά………
     Κατόπιν πιέσεων του κ Κωττάκη ο κ Γρύμπιλος έκανε εξώδικο και ο σταθμός θα διακόψει τη λειτουργία του.
     Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν προσπάθειες για ενημέρωση των πολιτών μετατράπηκαν σε απειλές και φίμωση του Ραδιόφωνου. Η αλαζονεία που διέκρινε το διάστημα άσκησης της εξουσίας του κ Κωττάκη, και μια  στιγμή εκνευρισμού  και ο θυμός του, ήταν αρκετά ως φαίνεται να αποκαλύψουν το αληθινό του πρόσωπο και τις πραγματικές του επιδιώξεις, που κάθε άλλο παρά το διάλογο και την ενημέρωση στόχευαν. Οι πρακτικές του και οι τακτικές κατέρρευσαν και ένας επικοινωνιακά εντελώς άστοχος χειρισμός όχι μόνο του αναιρεί τα όποια ωφέλη είχε κερδίσει αλλά τουναντίον, κατάφερε ένα σοβαρό πλήγμα εναντίων του ιδίου και του συνδυασμού του.
     Ευτυχώς με κάτι τέτοιες ενέργειες πείθονται και οι  ελάχιστοι που είχαν απομείνει να πιστεύουν, πώς κριμένοι άσσοι στο μανίκι και μάγοι στην πολιτική δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν υπήρχαν. Το μόνο που υπάρχει είναι η συνέπεια, η αξιοπρέπεια η διάθεση για προσφορά και η πολύ δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ