Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ
Με δεδομένα πια τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στο νησί μας, και μετά τους πανηγυρισμούς και τις λύπες ένθεν και ένθεν, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον σχολιασμό, και στη ανάλυση για την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Αν απαλλαχτούμε από κάθε πολιτική, κομματική, ηθική, ιδεολογική και ανθρωπιστική άποψη και στάση, και το δούμε από καθαρά συμφεροντολογική άποψη, δηλαδή από την άποψη της συναλλαγής, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!
Όσοι προτίμησαν τα laptop και την βαμβακόπιτα η το ολόκληρο πενηντάρικο είναι σαφώς οι κερδισμένοι από αυτούς που προτίμησαν υποσχέσεις για μια θεσούλα στο δημόσιο, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μείνουν υποσχέσεις.
Εξίσου κερδισμένοι είναι και αυτοί που έταξαν και υποσχέθηκαν έναντι αυτών που καταξοδεύτηκαν. Βέβαια όσοι πλήρωσαν δεν έχουν το πρόβλημα, πως θα ξεμπερδέψουν από αυτούς που θα τους πιέζουν γι’ αυτά που τους έταξαν.
Με αυτά τα απλά και απολύτως κατανοητά συμπεράσματα, μπορούμε να κλείσουμε το κομμάτι των εκλογών που αφορά τα πάρε δώσε υποψηφίων και ψηφοφόρων, και να περάσουμε στα δήθεν σοβαρότερα θέματα, όπως της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος απέναντι στις διαθέσιμες επιλογές και τα κριτήρια με τα οποία τελικώς αποφάσισε.
Κάθε προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων για την σοβαρότητα, ωριμότητα και σοφία του εκλογικού σώματος, με βάση κάποια δήθεν ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι μάταιη, καθώς για κάθε κερδισμένο ισχύει η αναγνώριση του από τον σοφό λαό ενώ αντίθετα για όλους τους χαμένους, υπάρχει η απογοήτευση για τον κόσμο που είτε δεν μπόρεσε να καταλάβει και να εκτιμήσει την πρόταση τους είτε ξεγελάστηκε από τους αντιπάλους ή εκβιάστηκε ή τέλος πάντων δεν ψήφισε σωστά!!!
Βέβαια όλες αυτές οι εκτιμήσεις λέγονται σε κλειστές αίθουσες η ιδιαιτέρως γιατί δημοσίως κανείς δεν τολμά να προσβάλει τον κυρίαρχο λαό.
Ε λοιπόν στο σύνολο του ο κόσμος είναι ηλίθιος! Και ηλίθια ζει και ηλίθια συμπεριφέρεται και ηλίθιες επιλογές έχει και ηλίθια ψηφίζει.
Αυτή τη άποψη δεν την έχω τώρα που κατέβηκα για πρώτη φορά σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και απέτυχα εγώ και έχασε ο συνδυασμός που συμμετείχα αλλά από παλιά.
Λοιπόν ο κόσμος είναι ηλίθιος και δυστυχώς θα παραμένει όσο εμείς που διεκδικούμε την ψήφο του, στην προσωπική μας, επαγγελματική, ή πολιτική μας ζωή έχουμε άλλα κριτήρια από αυτά που του ζητάμε να μας ψηφίσει, ή για να γίνω πιο σαφής έχουμε τα ίδια κριτήρια με αυτά που δεν θέλουμε να έχει αυτός για να μας ψηφίσει!
Ο κόσμος είναι ηλίθιος όσο, όλες οι επιλογές μας δεν θα έχουν κόστος στις επιδιώξεις, και τις φιλοδοξίες μας. Όσο θα θεωρούμε χαζούς αυτούς που δεν πέτυχαν γιατί προτίμησαν να πληρώσουν το κόστος της επιλογής τους, να μείνουν βράχοι ακλόνητοι στις αξίες τους. Όσο το συναίσθημα από την συμμετοχή μας σε ομάδες ή σχήματα θα μειώνει την ευθυκρισία μας. Όσο μισούμε τον αντίπαλο για αυτά που καταπίνουμε όταν τα κάνουν οι δικοί μας και όσο θα πιστεύουμε ότι το δίκιο είναι πάντα με το μέρος μας.
Σε τελική ανάλυση, ο λαός είναι τόσο ηλίθιος ή τόσο έξυπνος όσο αυτοί που τον κυβερνούν!
Μάκης Αρμενιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ