Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΛΕΠΙΔΩΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ!


       Μεγάλη συγκίνηση και δέος ένιωσαν εχθές το απόγευμα (14/08/2013) ο Ιερέας και οι πιστοί που μετέφεραν την εικόνα της Παναγιάς του κάστρου (Παλιόκαστρο) από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου όπου βρίσκονταν από την 1η Αυγούστου, πίσω στην θέση της στο κάστρο για τον εορτασμό της.
       Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά την τοποθέτηση της εικόνας στην θέση της στο Παλιόκαστρο, έγινε αντιληπτό

 από μια πιστή που πήγε να την προσκυνήσει, ότι η εικόνας της Παναγίας είχε δακρύσει! Αμέσως το είπε στον Παπά ο οποίος αμέσως διαπίστωσε το γεγονός και φυσικά το είδαν δεκάδες άνθρωποι που αποτελούσαν το εκκλησίασμα.
       Σήμερα το πρωί στην Λειτουργία της Παναγιάς του Κάστρου (παλιόκαστρο) παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ Μιχάλη Κόλια και πλήθους πιστών, ο Ιερέας αναφέρθηκε στο χθεσινό γεγονός με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.
       Σύμφωνα με όσα μας είπε η κυρία που πρώτη αντιλήφθηκε το γεγονός, και το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιούμε αν δεν εξασφαλίσουμε την συγκατάθεσή της, η εικόνα της παναγίας μάλλον άρχισε να δακρύζει κατά την διάρκεια της ανάβασης στο κάστρο, και διήρκησε, από την στιγμή που έγινε αντιληπτό, για περίπου 20 – 30 λεπτά της ώρας.
       Η ίδια κυρία είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία την εικόνα, όπου φαίνεται καθαρά το δάκρυ της Παναγίας, όπως το περιέγραψε ο Ιερέας και οι δεκάδες πιστοί που το είδαν στην χθεσινή λειτουργία, και μάλιστα αναμένουμε να μας την δώσει (φωτογραφία) για να την αναρτήσουμε, μόλις την πάρουμε στα χέρια μας,  σε νεότερη ανάρτηση.
Μάκης Αρμενιάκος          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ