Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Προς:
                                 1)Πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ
                                 2)Διεύθυνση Διαχείρισης Νησιών
                                 3) ΔΕΔΔΗΕ Περιοχή Κω

ΘΕΜΑ: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση του Δημοτικού φωτισμού.

Κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται, σχεδόν καθημερινά, διακοπές σε μεγάλα τμήματα του Δημοτικού Φωτισμού του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει αποδέκτες σωρείας διαμαρτυριών, οχλήσεων και καταγγελιών από δημότες μας.
Απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στον ΔΕΔΔΗΕ/ Περιοχή Κω, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι σήμερα, το οποίο εντοπίζεται, όπως πληροφορηθήκαμε στο σύστημα ακουστικής συχνότητας, που είναι εγκατεστημένο στην Κω
& αλλά και σε τεχνικά προβλήματα στους σταθμούς παραγωγής στην Κω, στην Κάλυμνο και στο υποβρύχιο δίκτυο που συνδέει τη Λέρο με τα υπόψη νησιά.  Τα καθημερινά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο δημοτικό φωτισμό σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση κατά την τρέχουσα περίοδο, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Σε μια περίοδο που η χώρα και ιδιαίτερα τα ακριτικά νησιά, πλήττονται από την οικονομική ύφεση και οι επιχειρηματίες του νησιού περίμεναν αυτές τις λίγες μέρες της αυξημένης τουριστικής περιόδου να εργασθούν, είναι εύλογη η αγανάκτηση τους όταν διαπιστώνουν ότι πέραν των άλλων προβλημάτων, ο ΔΕΔΔΗΕ επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση με τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης.

          Επειδή τα παραπάνω συνιστούν σοβαρότατο πρόβλημα, αναγόμενο σε δυσλειτουργία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο οποίος φέρει την ευθύνη για ζημιογόνα περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν σε όσους στερούνται το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού (λ. χ. τροχαία ατυχήματα, προβλήματα στη λειτουργία επιχειρήσεων κλπ), έχουμε ήδη εξουσιοδοτήσει τις νομικές μας υπηρεσίες να υποβάλουν μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου για τους ίδιους λόγους. Επιπλέον, σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να ανεχθούμε άλλο την υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση και επιφυλασσόμεθα για κάθε άλλο συναφές δικαίωμά μας.

Ο Δήμαρχος Λέρου


Κόλιας Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ